Hverdagsliv

EN UKE I OSLO

18. september 2018

••• HEI FRA OSLO •••

Hei fra Oslo! Her ser det ut til at vi blir ut hele uken. Mest for Gravlyset sin skyld, så han slipper buss for tog. Tenk at jeg dro med meg fyren til Tønsberg og lovte ham gull og grønne skoger. Bare én liten time med effektiv arbeidstid, så er du fremme på jobb! Og så har det vært problemer med toget fra dag én! Noen dager bruker han tre timer hjem. Den effektive arbeidstiden på toget som jeg har skrytt så mye av, ble svett ståplass fra Oslo til Drammen, da de i tillegg kuttet ut direktetogene. Pendlerlivet har med andre ord ikke vært smertefritt! Så jeg blamer ikke pendleren min når han syns det er deilig å være tilbake i Oslo, selv om det bare er for denne uken. Men det er jo ikke noen hemmelighet at det er blitt et tema å flytte tilbake. Dét er en tanke som gjør meg sliten. Føler at hele voksenlivet mitt har vært en drakamp mellom Tønsberg og Oslo – og nå var jeg klar for å slå meg til ro og ha basen min i Tøns. Men det er kanskje sånn det er med kjærlighet. At man flytter på seg, selv om man ikke har så veldig lyst? Nå er jo ingenting bestemt, og vi skal uansett eie i Tønsberg i ett helt år. Men at det er noe vi må prate om, det føler jeg på meg.

Selv bruker jeg Oslo-oppholdet mitt på å lese pensum, egenpleie og venninner. Sistnevnte var min lille baktanke ved å foreslå Oslo denne uken. I går kickstartet jeg med å spise middag med de tre Ida’ene og Selma. Det er blitt mindre festlig å gå ut og spise med tanke på at jeg ikke tåler alt lengre, men jeg har funnet ut at asiatiske restauranter for det meste har ryggen min. Jeg har aldri brydd meg spesielt mye om andres allergier og matrestriksjoner. Tenkt at: Det finnes jo noooe på menyen du kan spise. Nå har jeg innsett at det er kjipt å måtte velge denne noooe, at livet er å kunne velge nøyaktig det man har lyst på. Men så finnes det jo større problemer her i verden. Nok babling fra meg på morgenkvisten. Jeg har spist hotellfrokost, sendt Gravlyset avgårde på jobb, og nå skal jeg pakke kofferten. Sjekker inn på et nytt hotell i dag, og hører rykter om at jeg kan bruke iPhonen min som romnøkkel der. Er jeg nørd som syns at det var grunn nok i seg selv til å velge det hotellet? Haha.

På bildene er jeg forresten sur på ekte, det er ikke slik at jeg prøver noe nytt og prøver meg på en mer kostbar posering. Jeg er finere når jeg smiler, men det er vel folk flest! 

11 Comments

 • Reply Erica 18. september 2018 at 09:54

  Hvor er genseren fra?🤗

  • Reply Ida Wulff 20. september 2018 at 09:00

   Second Female 🙂

 • Reply Hannah 18. september 2018 at 12:22

  Føler med deg! Syns du var heldig som fikk han så lett med deg til Tbg, er jo et stykke å pendle.. At bosituasjon kunne være så vanskelig hadde jeg aldri sett for meg før jeg og samboern ble sammen. Han er fra Østfold og jeg fra Drammen, så vi er midlertidig i Bærum. Men mitt liv er i Drm og hans jobb er i motsatt retning, så vi har bodd 2,5 år på et sted jeg har mislikt meg i ca 2 år.. Man kan ikke bestemme hvor man føler seg hjemme, og det er så fælt å ikke trives i hjemmet sitt.. Pendlertilværelsen sliter på en, så krysser fingrene for at han blir med til Drm snarest! 😉 Tips; Finn kjæreste fra samme sted hehe

 • Reply lise 18. september 2018 at 12:58

  Hva ville du gjort i hans situasjon? Hadde du tålt reiseveien, hadde du klart alle timene med pendling? Tenk deg om, for du er vel en «tid tyv» for deg selv. Ta godt vare på gravlyset ditt, tror han er ganske så unik!

 • Reply Marte 18. september 2018 at 14:47

  Åååhh, kjenner sånn den drakampen mellom hvor man skal bo. Vi bor i Oslo, men Runar er fra Bergen. Han vil sånn tilbake dit når han blir «voksen» sier han (fylte 34 år i august). Jeg er jo herfra. Men har sagt at når jeg er ferdig med masteren neste år, så er jeg med. «Gi og ta»… Bla bla bla, har sikkert du hørt også. Mamma er ikke superhappy med Bergen, men jaja. Det var denne kjærligheten da.

 • Reply Guro 18. september 2018 at 15:51

  Prøver igjen! Hvilket/e hudpleieprodukter har du vært eller er fornøyd med?

 • Reply Sykepleieren 18. september 2018 at 22:45

  Hei!
  Bare et lite tips med tanke på matintolleransene. Ta deg ein tur på Balderklinikken i Oslo. De er kanskje kjent for en mer alternativ retning med dietter og naturpreparat, men det funker. Ta det fra meg som levde med matintolleranser, magetrøbbel og 9 forskjellige leger og behandlinger i 4 år, som nå endelig er blitt frisk! (Og kan spise hva jeg vil). Selv er jeg en godt erfaren sykepleier som ser at skolemedisinen er fantastisk, men at av og til er det godt med de legene som kan tenke utenfor boksen 🙂

  Klem fra en som endelig nyter resturantbesøk igjen!

 • Reply Elisabeth L 18. september 2018 at 23:10

  Huffa meg, jeg pendler selv til og fra jobb og kjenner meg veldig godt igjen selvom jeg ikke har like lang reisevei! (Har tom sett Mr. Gravlys par ganger, haha)! Men etter sommeren har Nsb bare ikke gjort jobben sin, for hver gang toget faktisk går uten forsinkelser virker det virkelig som et mirakel! Blir jo så lite tid for han hjemme hvis han bruker 3 timer hjem fra jobb, så kan tenke meg det er godt å ha en uke i Oslo 🙂

 • Reply Marianne 19. september 2018 at 13:32

  Bare et lite tips i TILFELLE du ikke kan alle reglene: Husk at det ikke er nok å EIE boligen et år for å få overskuddet skattefritt ved et salg. Du skal BO der i et år for å få overskuddet skattefritt. I tilfelle netttroll som kan reglene leser at du har flyttet tilbake til Oslo før et år er gått og kontakter skatteetaten ved et evt salg i etterkant. Så kommer nok skatteetaten til å undersøke hvor du har hatt fast bosted, da er det greit at det ikke skal være noe tvil om at Tønsberg har vært deres faste bosted. Så for all del ikke lei ut eller skifte postadresse, dette gjelder begge to. Hvis den ene har «flyttet til bingen2» så vil denne personen måtte betale skatt av sin del av gevinsten. Så dere må få det til å se ut som om dere bor i Tønsberg men feks ukependler til «bingen2».

  • Reply Ida Wulff 25. september 2018 at 13:39

   Ja, vi tenker å BO i den et år! 🙂 Men takk uansett <3

 • Reply Mari 19. september 2018 at 18:47

  Det er helt sikkert noen som har kommentert dette tidligere, men kjøp laktase tabletter om du reagerer på laktose. 1-2 tab sammen med maten du spiser så kan du innta en god del laktose. Det hjelper såklart ikke på cøliaki, men da har du ihvertfall eliminert ett hinder 😉 Fås på apotek men er billigst å bestille fra USA. (Tror iherb har de) Lykke til! 😘

 • Leave a Reply