Hverdagsliv

10 TANKER I DAG

19. september 2018

Da jeg våknet i dag morges, satt Gravlyset på sengekanten og så på meg med en bekymret mine. Ida, jeg blir bekymret her. Meg: Hæ, hvorfor det? Gå vekk, jeg er trøtt. Han: Hva mener du med at du ikke har livsglede? Så har jeg tydeligvis mottatt en invitasjon til å bli med ned og spise hotellfrokost, og i søvne prøvd å vri meg unna med at jeg ikke har livsglede. At jeg ikke orker mer. Jeg kan visst bli ganske dramatisk når jeg har lyst på mer søvn. Og jeg kjenner det igjen fra barndommen, hvordan jeg lå i halvsøvne og tenkte ut helt ville unnskyldninger for å slippe å dra på skolen.

Da jeg kom til bevissthet etter morgenstundens ekstreme trøtthet, innså jeg at jeg faktisk hadde mindre livsglede enn vanlig. Jeg følte på at jeg har mange løse tråder, og det er en følelse jeg ikke liker. Det trenger ikke være noe stort som får meg til å føle det sånn, det kan for eksempel være en kombinasjon av et vennskap jeg har vært dårlig til å pleie, og en ubesvart mail jeg har fortrengt. Alt må være på stell for at jeg skal klare å nyte livet.

Jeg har vært ute og gjort ærender, og innså at jeg har mistet Oslo-filteret mitt. Det filteret man gror etter ett års tid i hovedstaden, og som gjør at man er i stand til å stenge alle mennesker og inntrykk ute. En dame med plakat som står midt i Karl Johan og brøler om dyrs rettigheter. Ristende pappkopper hvor enn jeg snur meg. Gratis kosttilskudd som ikke er gratis på ekte. Fargerike mennesker i telt som lurer på om jeg betaler strømmen min selv. Der hvor jeg tidligere ville galoppert videre i min egen verden, finner jeg meg selv med et flakkende og en pipestemme som svarer alle høflig. Og så legger jeg merke til hvert eneste menneske jeg går forbi. Det blir alt for mange å holde styr på, så jeg føler at hodet mitt suser når jeg låser meg inn på hotellrommet igjen.

Da jeg satt i et middagsmøte i kveld, ble jeg plutselig invitert til en videokonferanse med den splitter nye eksamensgruppa mi. Jeg smilte litt for meg selv der jeg satt, og tenkte at: Nå er det noen som har surret med datoene. Det er jo ikke i dag. Gjett hvem som hadde surret med datoene: Det var meg, det. Så med vårrull i halsen og hjertet i magen, måtte jeg bare legge meg flat og innrømme at jeg hadde driti meg ut. En jævlig følelse for en som foretrekker å møte opp en halvtime for tidlig.

Laktoseintoleranse er easy peasy, sa folket. Og jeg sa meg enig da jeg var hjemme. Men mitt inntrykk er at det overhodet ikke er enkelt når man skal spise ute av huset. Jeg er allerede lei av å bli møtt av sure, spørrende fjes når jeg spør om ingredienser i diverse matvarer. Noen svarer bare vet ikke, og gidder ikke engang å sjekke. Så blir jeg stående der som en tufs av en vanskelig kunde. I løpet av min korte tid med laktoseintoleranse har jeg møtt én hjelpsom sjel, og det var på Max Burger på Egertorget av alle steder. Sjukt å melde, men jeg ble nesten rørt av kundeservicen. Hjerte hjerte smilefjes.  Jeg kjenner at jeg gleder meg skikkelig til å reise hjem til Tønsberg igjen. Ikke bare for å kunne spise hjemme, men for å trene. Jeg mistenker at en av de løse trådene mine er at jeg ikke har vært på trening de siste dagene. Det høres helt rart ut, men kroppen min skriker etter å trene. Det gjør meg så GLAD. Kanskje jeg skal trene på hotellet i morgen, selv om det ikke blir helt det samme.

En ting jeg liker med å være i Oslo, er at jeg går så himla mye. Lange avstander som føles korte, og derfor går jeg i stedet for å benytte meg av kollektivtrafikken. Dessuten er det veldig koselig å gå rundt hånd i hånd med Gravlyset, de samme rutene vi gikk da alt var helt nytt og spennende. I går kveld gikk vi forbi balanselinen som han måtte klare å krysse før jeg sa ja til å bli kjærester. Han klarte det til slutt! I går var det ingen av oss som klarte det, men den leken er liksom over uansett.

Snakker om i går kveld! Vi dro på stand up på Latter, og en i publikum hadde overlevd en flyulykke. Hudson River et eller annet – jeg tror det er en ganske kjent sak. Jeg leser ikke om flyulykker i nyhetene. Uansett: Jeg ble bare så satt ut av å sitte i samme rom som en som hadde overlevd mitt verste mareritt, at jeg nesten ikke klarte å tenke på noe annet.

Bystøy er fantastisk. Det har jeg heldigvis litt av hjemme i Tønsberg også, siden jeg bor midt i byen. Men her jeg ligger nå, i en hotellseng midt på Jernbanetorget, er det enda bedre. Et herlig orkester av busser, trikker, sirener og mennesker som ikke kan se meg.

Nå skal jeg klappe Mac’en sammen og tilbringe kveldens siste timer sammen med kjæresten min. Vi tenker å gå en kveldstur på operataket og se en film. Jeg vet at jeg har mange lesere som ikke orker kliss, og som savner singel-Ida. Men jeg må bare likevel: Jeg er så glad i kjæresten min at det klyper i hjertet mitt om dagen. Du vet, noen ganger føler man det bare litt ekstra. Og med det ønsker jeg deg en god natt 

14 Comments

 • Reply Camilla 19. september 2018 at 23:20

  Hei Ida! Du har kanskje fått tips om dette allerede, men i tilfelle du ikke har det ville jeg bare nevne at Laktase-tabletter som du får kjøpt på apoteket gjør at man kan spise mat med laktose i selv om man er intolerant. Jeg er laktoseintolerant, pluss har en del matallergier, og styrer unna laktose til vanlig, men tar meg et par tabletter når jeg spiser ute da jeg ble så utrolig lei å bare spise sorbet til dessert!

  • Reply Ida Wulff 20. september 2018 at 08:59

   Hei 😀 Det skal jeg så absolutt benytte meg av i fremtiden, men jeg må spise helt laktosefritt i en 4 ukers testperiode <3

   • Reply Iselin 20. september 2018 at 13:52

    Jeg er også laktoseintolerant, og vil bare tipse om at du myyye heller burde kjøpe laktasekapsler på iHerb enn på apoteket i Norge. Det er SÅ mye billigere! Jeg pleier også å kjøpe Holland & Barret sine egne hver gang jeg er i UK, siden de er så små og kjekke å ha med seg i en liten pilleboks 🙂 Lykke til videre i testperioden din! Vet hva du går gjennom, og det er utrolig mye mer slitsomt enn hva ikke-intolerante mennesker kan se for seg. I tillegg til at man faktisk blir fysisk dårlig av å få i seg laktose, finnes også den psykiske faktoren mange ikke tenker over. Hvis jeg blir veldig usikker på om jeg har fått i meg noe jeg ikke tåler blir jeg automatisk dårligere og får vonde symptomer. Nå har jeg IBS i tillegg, noe som gjør det enda vanskeligere. Nei uff, mye rant her nå. Men kjøp i alle fall laktasekapsler i utlandet fremfor her hjemme!

 • Reply Anniken 20. september 2018 at 03:08

  Vet du hva… at jeg likte singel-Ida men liker ikke singel Ida enda mer. For du virker skikkelig glad og det er noe alle burde få oppleve. Og så krydrer gravlyset opp litt sånn ekstra….

  Ha en fin uke videre! 😄

  • Reply Ida Wulff 20. september 2018 at 09:00

   Så hyggelig, Anniken!! Og takk det samme <3 <3

 • Reply Lillian 20. september 2018 at 13:16

  Jeg heier på forhold-Ida, og tenker at du har en superb blogg som det også!:))

  • Reply Ida Wulff 20. september 2018 at 18:13

   <3 <3 <3

 • Reply Marte 21. september 2018 at 18:11

  Jeg heier på Ida-Ida, aka deg uansett hva, hvor, hvem osv. Også er jo listene dine alltid fine og morsomme – ha en fin helg!

  • Reply Ida Wulff 21. september 2018 at 19:42

   Åååå <3 god helg til deg også! Klem

 • Reply Frida 22. september 2018 at 13:30

  De ansatte på Max Burger viste nok ekstra hensyn fordi de har flere veganske retter (mat uten kjøtt, melk & egg), så de er nok godt vant til å ha kunder som spør litt ekstra om ingrediensene. Hvis du foretrekker slik service er nok veganske steder veien å gå! <3

 • Reply Anonym 23. september 2018 at 18:10

  Hei Ida!
  Jeg er helt ny på bloggen din, og funderer voldsomt over hvem i alle dager er Gravlyset???😂

  • Reply Ida Wulff 24. september 2018 at 15:22

   Hei, og velkommen inn hit 😀 Så hyggelig <3 Gravlyset er samboeren min! Det var en leser som ga ham kallenavnet, da jeg fortalte om mitt første besøk hjemme hos ham. Da viste han stolt frem sitt økonomiske triks, som var å kjøpe gravlys i stedet for vanlig kubbelys. Selv liker jeg å "investere" i dyre duftlys, så jeg ble ikke sånn veeeldig sjarmert.

 • Reply Sandy 25. september 2018 at 12:16

  Bloggen din og deg altså -digger det!! Filmen Sully anbefales på det sterkeste. Handler altså om ulykken på Hudson River og har Tom Hanks i hovedrollen.
  God tirsdag til deg!

  • Reply Ida Wulff 25. september 2018 at 13:32

   Takk det samme <3 <3

  Leave a Reply