Hverdagsliv

EN BABY I KALENDEREN

16. oktober 2018

i🧡🧡🧡

Gravlyset og jeg snakker mye om fremtiden. Om alt fra sparing og huskjøp, til større verdier og felles mål. I dag har vi snakket om barn. Sånn på ordentlig, for aller første gang. Vi satt med idé-tavlen vår og en tusj, og tegnet opp en tidslinje. Ikke for å snakke om barn i utgangspunktet, men plutselig var spørsmålet der. En ganske fin prat i grunn, selv om jeg blir litt kvalm. Jeg gleder meg til å bli mamma en vakker dag, men fødselen skulle jeg gjerne betalt noen andre for å ta seg av. Jeg kan begynne å gråte bare jeg tenker på det. Men så er jeg ikke Hollywood-frue heller, så med mindre det ikke er noe galt med kroppen min, føler jeg faktisk at jeg må ta kampene selv.

Men glem fødsel, tilbake til det første barnet (Jeg vil ha to, minst). Etter litt regning i kalenderen og hard tenkning, klarte vi å komme til enighet om en dato hvor p-pillene droppes og skjebnen får gå sin gang. Når det er, er selvfølgelig hemmelig inntil videre. Men det er uansett morsomt å tenke på, å ha det i kalenderen liksom.

Jeg husker godt at jeg som 16-åring tenkte at jeg kom til å ha minst ett barn i en alder av 23. Nå kan jeg ikke se for meg 23 år gamle Ida med et lite nurk på skulderen. 16 år gamle Ida hadde nok fått hakeslepp hvis hun så meg nå. 28 år gammel student i leilighet. Fraværet av stort hus, to barn, ring på fingeren, bil og hund. Men Gud, som ting forandret seg for meg. Og det er jeg glad for. Selv om jeg jaggu begynner å bli klar for de tingene også.

En stor frykt jeg har, er at kroppen min skal bli for gammel til å få barn. At det skal bli komplisert og trøblete, at tiden rett og slett løper ut. Og jeg ser jo ikke for meg et liv uten barn, så derfor er det viktig for meg å ikke vente for lenge. Kanskje er ikke drømmehuset bygget, og kanskje er ikke mastergraden fullført. Kanskje er vi ikke gift en gang. Men det viktigste i mitt hode er at barnet er ønsket og at vi har økonomi til det. Da skal nok resten gå bra. Mine foreldre fikk tross alt meg mens de ennå ikke eide nåla i veggen. Mamma var student og pappa jobbet på båt – jeg var ett år i bryllupet deres hvor det ble servert kinamat og Tuborg. Og se hvor bra det gikk! Hehe.Da er det bare å begynne å tipse meg om barnevogner, folkens! Neida. Ikke helt enda 😀 Selv om jeg faktisk ser høygravid ut etter to kaffe og en hel pakke pastiller.

Hvis du ikke allerede har barn, har du bestemt deg for når du skal ha, hvis alt går etter planen?

165 Comments

 • Reply Emily 16. oktober 2018 at 17:56

  Så spennende! Jeg så alltid for meg å være to-barns mor når jeg var 30, og jammen klarte jeg det også. Minsten ble født 18 dager før jeg fylte 31 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:02

   Wow, det er bra jobba 😀

 • Reply Lisa 16. oktober 2018 at 18:15

  Er 25, fast jobb, hus og har vært sammen med kjæresten i 7 år. Vi er fornøyd slik vi har det i dag, og tar hver dag om gangen. Har planer om å få barn før jeg er 30 😊😌

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:02

   Koselig daaa <33

 • Reply Rebecca 16. oktober 2018 at 18:23

  Såå fin jakke!! Hvor er den fra?

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:02

   Den er fra Cubus <3 #spons

 • Reply Lilly 16. oktober 2018 at 18:28

  Så hyggelig å høre, Ida! Vi er 23 og 26 og har rukket å vært sammen i hundre år allerede, og planlegger å droppe pillen til neste år. Begge er studenter på siste året nå, så forutsetningen for bebbis er at iallfall en av oss har klart å skaffe seg fast 100 % stilling. Ellers eier vi kun en toroms og en bil, men tenker at det er nok for oss i første omgang da dette barnet er veldig ønsket <3 Hadde jo vært drømmen å kunne følge Idas gravidblogg mens jeg selv er gravid!

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:05

   Det er nok i MASSEVIS <3 <3 <3

 • Reply T 16. oktober 2018 at 18:59

  Nå har jeg fulgt deg siden du videoblogget fra pikerommet, og jeg gleder meg til å følge deg inn i denne fasen av livet også! 😊

  16 år gamle meg skulle være gift og ha 2 barn før jeg fylte 27.
  34 år gamle meg bestemte seg på veien for at hun ikke ville ha egne barn, ble ikke gift før hun var 32 og fikk verdens kuleste bonusbarn på kjøpet. I tillegg skulle jeg bo i loftsleilighet i Oslo sentrum for alltid, men her sitter jeg i en enebolig i Tønsberg, et steinkast fra barndomshjemmet ditt. Veien blir til mens vi går! 😄

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:06

   Og er ikke det fantastisk 😀 Så morsomt at du bor i gata (?) hvor jeg vokste opp!! Klem

 • Reply Inga 16. oktober 2018 at 18:59

  I år bestemte vi oss for at det passer å få barn. Jeg fylte akkurat 27 og han 29. Vi bestemte oss også for å gifte oss. Vi tenkte at det sikkert ville ta litt tid å bli gravid så jeg sluttet på pillene da vi begynte planleggingen av bryllupet. Jeg ble gravid med en gang og vi giftet oss da jeg var nesten 5 mnd på vei. Det var utrolig fint, selv om jeg ikke fikk tatt meg en øl i eget bryllup (som vi feiret i bryggeriet mitt). Jeg har termin på julaften og er så spent. Det ble virkelig året vårt i år. Mitt beste tips må være at det kan gå fort å bli gravid og det er lurt å telle fremover hvis en vil unngå uheldige bursdager for den førstefødte. Ha ha 🙂 Blir spennende å følge med på dere fremover! Det kommer til å bli så bra.

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:06

   Åååå, julebaby <3 Gratulerer så mye!!

 • Reply Elisabeth L 16. oktober 2018 at 19:02

  Ååå dette må jo være verdens koseligste ting å lese <3 håper alt går som dere planlegger 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:49

   <3 <3 <3

 • Reply Helen 16. oktober 2018 at 19:07

  Jeg var 30 år når jeg gikk gravid og ble kalt ung av jordmor, så no stress 😉. Koslig at dere tenker på det🤗

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:50

   Hehe <3 30 er det nye 20! Om kroppen bare var enig i at 40 er det nye 30 :O

 • Reply Christine 16. oktober 2018 at 19:09

  Jeg er 25 år og venter en julebaby. 🙂 Har alltid hatt et ønske om å være relativt ung og sprek når jeg får mitt første barn. 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:57

   Så koselig!!! <3 Da tenker jeg at du får den beste julen noensinne 😀

 • Reply Trine 16. oktober 2018 at 19:10

  Å så spennende! Jeg er også 28 år. Samboeren min og jeg bestemte oss for å kaste p-pillene i desember i fjor, men måtte bruke annen prevensjon i 4 mnd fordi jeg ikke hadde hatt vannkopper og måtte ta vaksine. Vi ble gravide på første forsøk i april, mistet etter bare 6 uker, men ble gravide igjen i juli. Nå er jeg 17 uker på vei! 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:01

   Gratulerer så mye!! <3

 • Reply LH 16. oktober 2018 at 19:27

  Jeg har ikke barn, og har egentlig bestemt meg for at hvis jeg ikke har blitt gravid innen fylte 35, så vil jeg ikke ha biologiske barn, da vil jeg nok heller bli fostermamma 🙂 Å bli fostermor er allerede noe jeg ønsker da, så vil nok prøve å få det til, uavhengig av biologiske barn 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:56

   Det er en veldig fin tanke. Jeg er ikke fremmed for fosterbarn eller adoptivbarn selv, men har en liten egoistisk jævel inni meg som sier at jeg i hvertfall vil bære frem ett barn selv <3

 • Reply Vibeke 16. oktober 2018 at 20:04

  Så hyggelig 🙂 Jeg og tenker at det meste skal være planlagt. Selvom det som er best ofte skjer uten at man vet om det -som å treffe drømmemannen. Jeg er 33 og har ikke lyst på barn pt.

  Men du, hvor er jakken fra?

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:49

   Og det får også være helt greit, tenker jeg <3 Jakken er fra Cubus, sponset :*

 • Reply Ida 16. oktober 2018 at 20:06

  Det er stress å må følge med på den biologiske klokka, både for meg og samboeren. Jeg er ferdig med mastergraden våren 2020, og da er jeg 25 og et halvt år. Jeg vil gjerne jobbe en stund for å opparbeide meg alle rettigheter samt ha stabil økonomi til alt som trengs, og samtidig være ferdig med graviditet og fødsler innen jeg fyller 30 helst. MEN, så er samboeren 37 år når jeg er ferdig utdannet neste vår, og han påstår at han skal «klippe strengen» når han fyller 40. Stresser meg ihjeeel over hvordan jeg skal rekke (minst) 3 barn på den tiden?? Jeg blir litt snurt, og sier «Du visste jo hvor ung jeg var da vi ble sammen» og svaret jeg får er: «Og du visste hvor gammel jeg var!» Heh… :-)))

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:48

   Hehe 😀 Det hørtes travelt ut ja!

 • Reply CH 16. oktober 2018 at 20:11

  Hvor er buksa og jakka fra?

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:47

   Bukse fra Lee og jakke fra Cubus 🙂

 • Reply Astrid 16. oktober 2018 at 20:14

  Jeg må bare si at jeg elsker at snakker om dette, Ida! Du satte igang noen tankeprosesser nå 🙂 Jeg er et par år eldre enn deg, og dette er selvsagt et gjennomgående tema i venninnegjengene og forholdet.. jeg liker tanken på å sette en dato, og bare «la naturen gå sin gang» – for et vanskelig valg det er å ta å endre livet så mye! Høres ut som jeg og mannen og har en kalender å se på 😂
  Digger deg!

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:57

   Jaaa, shit. Hvem vet, kanskje jeg får kalde føtter når den datoen kommer. Men da er det også greit! Så lenge det ikke er HAN som får kalde føtter, hehe. Klem til deg <3

 • Reply Martine 16. oktober 2018 at 20:17

  Å, skulle gjerne hatt mitt første barn for flere år siden, ikke bare på grunn av at jeg veldig gjerne vil ha barn, men også fordi jeg av ulike (medisinske) grunner burde få barn så tidlig som mulig (og dét skal jeg love deg er et press å ha over seg…) Men så har jeg som mål å fullføre mastergraden min først, så er vel kanskje 25 eller 26 år når vi tenker å få første barn! Dere er i hvert fall heldige som har en fast jobb begge to, her i gården er det én med fast inntekt og dessverre legger jo ikke staten akkurat opp til at studenter bør få barn enda de maser om at vi har for lav befolkningsvekst og at damer burde få barn tidligere..

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:04

   Håper alt går som du ønsker 😀 <3

 • Reply Karoline 16. oktober 2018 at 20:24

  Jeg var veldig ung når jeg fødte og jordmor sa til meg at unge jenter føder like lett som katter. Smerte er midlertidig så akkurat det husker jeg ikke så godt, men min fødsel gikk fort 😊 Det er større risiko for komplikasjoner jo eldre man er, men det viktigste er jo å være klar og ønske barnet! 👍🏻 Vet at menn kan teste hvor bra sæd kvalitet de har så det går kanskje an for kvinner å finne ut hvor fruktbare de er også.

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:01

   Ja, har snakket med gynekologen om å sjekke, men samtidig vet jeg ikke om jeg ønsker 🙂 <3

 • Reply Mia 16. oktober 2018 at 20:47

  Så utrolig hyggelig! Håper vi får være med på den tidslinjen💕

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:30

   <3 <3 <3

 • Reply Ingrid Kaggerud 16. oktober 2018 at 21:06

  Jeg har vært babysjuk siden jeg begynte på videregående, og har oppriktig hatt lyst på barn siden. Nå har jeg en samboer, kjøpt rekkehus og en hund og bil. Men jeg er bare 20 år, og har jo all verden med tid, selv om vi allerede har kommet ganske langt i livet. En utdanning hadde sikkert ikke vært så dumt, men foreløpig er det mannen i huset som bestemmer tidspunkt for barn. Har til nå fått vite «minimum 5 år». Så holder han en baby og går ned til 4 år. Jaja, vi får se. Lykke til uansett, med det som kommer deres vei <3 klem

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:30

   Holder en baby og går ned til 4, haha <3 Du får sørge for at han holder flere babyer i nærmeste fremtid! Klem right back at ya 😀

 • Reply Henriette 16. oktober 2018 at 21:09

  Hei Ida.

  Så sykt spennende! Er like gammel som deg, men har en ettåring i hus. Vi var nesten klare for å begynne å prøve da jeg plutselig var gravid, og alt har gått veldig fint. Helt enig med deg i at det aldri passer helt 100%, men man får det alltid til å passe. Og ja, det er fint å få barn når man ennå er relativt ung <3

  Angående føding. For å roe nervene tenkte jeg på alle menneskene som har født barn, og da er det naturlig å også tenke på hvor gode odds man har som skal føde i Norge – i midt tilfelle i 2017. Fikk kalde føtter ved flere anledninger (til ingen nytte), men fødsel gikk over all forventning. De er så flinke, kroppen vet utrolig godt hva som er greia, og når du har bakt i så mange måneder er de aller fleste villige til å gå igjennom hva det måtte være for å få den ungen ut. Tror det kommer til å gå kjempefint når den tid kommer <3

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:04

   Det har du veldig rett i <3 Så fint å høre at det gikk bra for deg. Stor klem!

 • Reply Lene 16. oktober 2018 at 21:11

  Har lyst til å si: planlegg å få barn før utgangen av august -da har du krav på barnehageplass året etter 😊

  … Men så kan man ikke alltid planlegge når det skal skje! Prøvde i 8 måneder før nummer én satt, nummer to (vårt fantastiske uhell 🙈) kom ett år før planlagt tid 😂

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:29

   Ååå, et fantastisk uhell, hehe <3

 • Reply Maria 16. oktober 2018 at 21:29

  Så spennende! Jeg sluttet med p-pillen, og det tok ca 6 mnd før jeg ble gravid. Det var 6 lange måneder. Hadde nesten gitt opp, men plutselig var det en positiv test. Kroppen har forandret seg for alltid, men den beste gaven kunne jeg ikke vært foruten. Lykke til, Ida. Det blir spennende å følge deg videre.

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:29

   <3 <3 <3

 • Reply A.N.H 16. oktober 2018 at 21:34

  Jeg slutta på p-pillen i april, men ikke for å starte aktivt å prøve å bli gravid, men tenkte at etter 12 år på pillen så trengte kroppen lang tid. Jeg er i tillegg noe overvektig og 31 år og da burde det i teorien være vanskeligere å bli gravid. Planen var benytte hopp av i svingen metoden frem til i vinter, da vi sparer til egenkapital til å kjøpe leilighet. Vel, her sitter jeg da, i dag 12 uker gravid. Og jeg var og helt bastant på at nei vi må ha kjøpt leilighet og alt må være helt på stell, men tenker nå at hva om tiden går og ikke «alt» er på stell, så kan tiden gå fra meg og kanskje det kunne bli vanskelig å bli gravid, så nei vi hopper i det med begge beina først og satser på å få kjøpt leilighet enten før babyen kommer, eller i løpet av de første månedene. Jeg er i gang med doktorgrad og samboeren jobber i en trygg jobb. Kan se for meg et liv uten en gigantisk enebolig og stasjonsvogn i millionklassen, men kan ikke se for meg et liv uten barn. Satser på fin leilighet, passe stor bil men masse lykke fordeom:)

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 13:00

   OI! 😀 Så gøy! Gratulerer så mye med den i magen <3 Jeg sier som deg. Kan se for meg et liv uten badebassenget, men ikke helt uten barn. Masse lykke til i tiden som kommer <3

 • Reply Celina Øvergård Hansen 16. oktober 2018 at 22:37

  Jeg er 23 år og har allerede hus, bil og to barn 🙈 om det blir fler får fremtiden vise. Minstejenta er bare tre måneder gammel så jeg har ingen planer om en tredje enda hvertfall, haha 🙄

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:27

   Hehe, det skjønner jeg godt 😀 Så koselig <3

 • Reply Kathrine 16. oktober 2018 at 22:50

  Så spennende! Det er gøy å snakke om fremtiden sammen <3 jeg er 29 og droppet p-pillene etter sommerferien i fjor. Nå er det gått 14 mnd siden siste p-pille og har siden den tid hatt 2 ufrivillige aborter. Håper det klaffer for oss snart og at den sitter hele veien til mål 🙂 Man kan jo aldri vite hvor lang tid der tar, for noen sitter den jo på første forsøk! Husker hvor spennende det var første mnd! Bare å glede seg😄

  Tenkt så gøy med deg som mammablogger🤗

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:27

   Håper det snart går i boks, masse lykke til <3 Og gurimalla. Meg som mammablogger… Hadde fått mammapolitiet etter meg fra dag én! Haha 😀

 • Reply Karen 16. oktober 2018 at 23:37

  Så fint å lese <3 Tror du hadde blitt en veeldig god mor!

  Jeg er «bare» 24, vært sammen med kjæresten min i 6,5 år og har vært klar for barn i eevigheter, haha.. Skulle være fornuftig og bli ferdig med utdanning først, og dermed jobbe ca 1 år. Ble eendelig ferdig utdannet, fikk jobb, og sluttet på pillen i mars. Fant ut i april at kjæresten min hadde fått kreft. Babydrømmen ble naturligvis satt til sides, og jeg har flere ganger «hatet» meg selv for at jeg alltid skal være så fornuftig. Man klarer seg som regel fint selv om man ikke er gift, har et digert hus og en mastergrad 🙂 Det aller viktigste er å kunne gi kjærlighet, og det tipper jeg du har nok av <3

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 11:51

   Å nei, håper det går bra med kjæresten din 🙁 <3 <3 og ja, kjærlighet er nok det aller viktigste 😀

 • Reply Anonym 16. oktober 2018 at 23:39

  Vi fant ut av vi var gravide får nøyaktig 1 år siden.
  Barnet var planlagt selvfølgelig.
  Kjøpt leilighet,Gift, reist massseeee,blitt gravid og enda kjøpt en leilighet. ALT ordner seg. Fødselen var Ok. Epiduralen fikser👍🏽 MEN ingen prater om hvooor vanskelig ammingen er (for NOEN)
  Dette ordner seg uansett:) verdens beste følelse med barnet i armene dine.

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:26

   Hva jeg tenker om amming: AU! Håper du koser deg med kidden <3

 • Reply Rebekka 16. oktober 2018 at 23:48

  Jeg har, i alder av 23 år, absolutt ikke lyst på barn på lenge. Hus, hund og samboer er på plass, men jeg føler på alle vis at hunden er babyen jeg vil ha. Samboeren er 27, og han er definitivt mer klar for å bli pappa (til noe mer enn en hund, haha). Vi har egentlig en avtale om at han skal få bli pappa det året han fyller 30, men jeg tror ikke at jeg kan holde den, rett og slett. Men, mye kan skje på 2-3 år, da. 🙂
  Så koselig at du og dere føler dere mer klare for det, og så deilig at dere er enige. 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:25

   Ja, mye kan skje på den tiden har jeg lært 😀 Uansett, så er det så viktig å være ærlig mot seg selv om hva man selv ønsker <3

 • Reply Iselin 17. oktober 2018 at 00:56

  Hmm kanskje du skal vente

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:21

   Kanskje du ikke skal blande deg inn i nettopp det :*

 • Reply Anonym 17. oktober 2018 at 01:46

  Åh, jeg blir så glad av å lese dette😭❤️ Selv er jeg 25.. såg alltid for meg og menneskene rundt meg trodde nok at jeg sku ha barn TIDLIG. Har alltid passet barn , og vært glad i. Ønsker meg barn mer en noe annet, men desverre er jeg en av de som ikke kan få på egen måte. Tenkte lenge på andre utveier, men har slått meg til ro med tantebarn og barna til venner. Tenker på sikt å ta kurs så jeg kan få fosterbarn / beredskapshjem til barn som ikke har det så bra. For kjærlighet , det har jeg ❤️

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:25

   Det skjønner jeg er veldig leit. Men for en utrolig fin tanke, jeg får gåsehud! Stor klem <3

 • Reply Maria 17. oktober 2018 at 07:27

  Selv om jeg ikke føler at alt gikk etter planen så har det vel kanskje gjort det hos oss sett med andre sine øyne. Jeg fikk min første gutt når jeg var 23, en måned etter mastergraden min var levert. Da hadde jeg klart å jobbe samtidig som jeg studerte og var gravid, så satt både med stipend og lønn i permisjon. Samboeren hadde fått fast jobb så vi fikk kjøpe tomannsbolig som vi flyttet inn i rett før fødsel 😊 Nå er jeg 26, fast jobb, og to dager over termin med barn nummer 2. Tomannsboligen skal selges over nyttår og vi har fått lån til å kjøpe huset vi drømmer om, før noen av oss er 27 😅 som du sier om egne foreldre så ordner ting seg alltid, det viktigste er at en har en ok økonomi og stabilitet. Vi er ikke drittrike, men så er vi også ganske gnitne. Barn er sinnsykt dyrt, og selv om litt er kjøpt brukt, så har det gått over 3000 kroner til utedress, sko og vinterjakker til 2åringen. Og ulltøy til 2åringer er ikke billigere enn ulltøy til voksne (heller dyrere siden en sjelden får sånt på tilbud). En angrer aldri på et barn selv om ting ikke er heeelt på plass, og det virker jo som du har ting på plass nå 😊 Det jeg er aller mest glad for (som jeg ikke sier høyt til alle) er at jeg ikke ventet for lenge. Hadde jeg ventet til fast jobb var i boks ville jeg aldri vært der vi er i dag, og helt ærlig ikke hatt noe særlig bedre økonomi, for da hadde nok bare pengene gått til noe annet enn barn 😊 Er dere klare er det bare å kjøre På!

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:24

   Wow, så flinke dere er. Og ja, barn er nok mye dyrere enn man noen gang kan se for seg. Blir vel slutt på dyre vesker og selvpleie en god stund, hehe. Sitter du to dager over termin NÅ?? Masse lykke til <3

 • Reply Helene 17. oktober 2018 at 08:10

  Vi hadde lenge snakket om at vi skulle prøve høsten 2018. Kjøpte oss leilighet med tre soverom og god plass, men så var plutselig høsten her, veldig plutselig. Så nå er det foreløpig utsatt til våren, haha. Gleder meg til det blir en mini-Wulff. Klem

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:20

   Godt med litt mer tid alene, hehe. Det skal vi også ha <3 Klem tilbake!

 • Reply Silje 17. oktober 2018 at 08:22

  Jeg var usikker på om jeg ville ha barn. Inntil jeg møtte drømmemannen. Nå vet jeg at jeg vil, og jeg sluttet på pillen i februar. Foreløpig har det ikke skjedd noen verdens ting og jeg må innrømme at det føles litt som en lettelse når bekreftelsen på at jeg ikke er gravid kommer hver måned. Det er jo behagelig å ikke ha barn og tanken på hvordan livet vil forandre seg er litt skremmende. Samtidig er frykten der. For at jeg ikke kan få barn. Jeg tar det nemlig ikke som en selvfølge og jeg tror aldri jeg vil sette i gang «andre prosesser» for å få det til. Ikke fordi jeg har noe imot at andre gjør det, men jeg tror ikke jeg selv orker den mentale belastningen som jeg forestiller meg at det innebærer.
  Min mann og jeg har snakket om det, og er enige om at det som skjer skjer. Skulle vi klare å bli gravide, vil det være en lykke på jord. Dersom det ikke går, byr livet på mye annet også.
  Masse lykke til den dagen dere bestemmer dere for å prøve 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 11:53

   For en fin og avslappende holdning til det hele <3

 • Reply Tingeling 17. oktober 2018 at 08:42

  Har bestemt, og nettopp begynt å prøve 😮 Like gammel som deg, og har hatt det «i kalenderen» i ca 1 år. Så nå blir det spennende om det blir resultater snart 🙂 Gleder meg til å følge deg på den reisen også når tiden er inne <3

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:20

   Masse lykke til <3 <3 <3

 • Reply Ine 17. oktober 2018 at 08:56

  Så hyggelig å lese dette! 😀 Jeg har selv to små i nær alder – utrolig gøy (og slitsomt til tider så klart)! Gled dere.

  Men hvor er jakken din fra? 😀

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:20

   Ja, det tror jeg på 😀 Jakken er fra Cubus #sponset <3

 • Reply Kamilla 17. oktober 2018 at 10:28

  Vi skal gifte oss til sommeren, og etter det vil vi prøve å få barn. Jeg gleder meg som en liten unge!

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:19

   Så kos <3 <3

 • Reply Camilla 17. oktober 2018 at 10:32

  Så spennende 😀 Jeg skal ha noe som heter eggsortering, for jeg har en sjelden sykdom (første de oppdaget i Norge, så funnet ut at bror og mamma også har det) og for å unngå risiko for at barn kan få nyrekreft som barn, skal vi sortere egg og sette inn et frisk et, første konsultasjon på tirsdag, så er det 6-12 mnd ventetid på IVF. Bor i Danmark, dette hadde jeg ikke fått i Norge, så glad jeg flyttet hit innen vi planla dette 😀

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:19

   Wow!! Danmark er best <3 Dit hadde jeg tenkt å dra for å bli gravid, før jeg fant Gravlyset 😀

 • Reply Linn 17. oktober 2018 at 10:36

  Ååh..Så koselig!
  Er på samme stadiet som deg, og samboer og meg har bestemt oss for tiden vi skal la naturen gå sin gang:p
  Det er skrekkblandet fryd, og jeg tror aldri vi kommer til det «perfekte» tidspunktet. Faren med vår planlegging, er at et barn kan komme akkurat i bygging av hus, og det er forsåvidt en ting, men jeg har ikke lyst til å male med Sens, jeg vil male med supermatt!haha..Alle disse dillemaene!
  Lykke til,Ida! Er det en blogger jeg ønsker å følge under svangerskap og småbarnstiden, er det deg!

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:19

   Hehe! 😀 Du har faktisk satt deg inn i maling+baby! Love it <3 Lykke til <3

 • Reply Vibeke 17. oktober 2018 at 10:37

  Så gøy:D Blir så glad av slike ting, kanskje fordi jeg håper på det selv en dag, en forandring, noe nytt. Har fulgt deg i veldig mange år nå, og du er den eneste bloggen jeg leser fast og gidde å følge med på for tiden (noe jeg har gjort gjennom de siste årene). Det har vært så gøy å følge med på veien, kjenne seg igjen, noe å flire til, noen som kan ha humoristiske, men også sarkastiske syn på ting. En som er så jordnær og allminnelig og så mye mer! Takk for at du er den du er Ida, glad på dine og deres vegne uansett hva som faller for seg:D Stor klem fra en fast følger.

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:18

   Åh, det var en koselig kommentar å få. Tusen takk for at du følger <3 Stor klem tilbake!

 • Reply Hanne N 17. oktober 2018 at 10:43

  Ååå dette gjorde meg glad <3 Er helt enig i det du skriver, og ville nok sluttet med prevensjon nå selv – om det ikke var for at jeg studerer i utlandet (Warszawa), og dermed er litt vanskeligere stilt i forhold til støtte/barnevakt og alt sånt. Hadde jeg studert i Norge og vært i den situasjonen jeg er i nå ville jeg nok ganske sikkert tatt ut spiralen og sett hva som har hendt. Iiik!
  For hjemme har man et godt system som sørger for støtte under studietiden + familie som kan hjelpe til med barnepass om man er så heldig å bo nær de. Har til og med hørt at det "lønner seg" å få barn under studietiden mtp. lånekassen. Har dog ikke sjekket detaljene selv.. Er selv 25 og føler selvfølgelig klokken tikke, spesielt etter at gynekologen kunne fortelle at jeg var mer fertil nå enn noen gang (Takk, det var akkurat det jeg trengte å høre!) – OG at man for de som har eggstokkreft etc. i familien faktisk anbefaler å få alle barna før man er 35. Greit å vite tenkte jeg!

  Takk for åpenheten Ida, tror mange tenker det samme som deg her 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:18

   Hehe, takk til gynekologen for et ekstra push liksom! <3 <3

 • Reply Marie 17. oktober 2018 at 10:47

  Jeg må bare si at jeg ELSKER bloggen din og din måte å formidle tanker og følelser på, klapp på skuldra til deg! Det er alltid en fryd når du publiserer nye innlegg 🙂

  Jeg fikk mitt første barn i juli i år og det var det kuleste, mest intense og beste som har skjedd meg (oss!) 🙂 Jeg har som deg alltid gruet meg til fødselen, for er det en ting man vet så er det at det gjør JÆÆVLIG vondt. Men, ettersom termindatoen nærmet seg tenkte jeg ikke på fødselen i det hele tatt (sjokkerende nok!), jeg tenkte kun på hvor mye jeg gledet meg til å møte sønnen vår. Den kriblingen i magen overgikk all frykt!

  Håper du fremdeles blogger når tiden deres kommer, for det vil jeg gjerne følge! 🙂

  Hilsen hun som ikke kunne dra til Oslo å se Eminem i juni fordi hun var høygravid, haha!

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:17

   Gratulerer så mye som nybakt mamma <3 Og ja, jeg kan vel kanskje se for meg at den spenningen overgår frykten, når man kommer til det punktet. Og herregud, la oss krysse fingrene for at Eminem kommer tilbake!! Jeg fikk heller ikke dratt, og det plager meg :O Klem til deg!

   • Reply Marie 17. oktober 2018 at 14:46

    Tusen takk! 🙂 <3 Åh, JA! Krysser alt av fingre og tær, haha!

 • Reply Hege 17. oktober 2018 at 11:01

  Så koselig å ta den praten! ☺️ Jeg ble selv mamma i vår, og det er helt fantastisk! Dere har så mye fint i vente, om dere er så heldige å få barn ❤️ Fødselen var absolutt ikke noe å grue seg til. Jeg var veldig spent, men i ettertid ser jeg tilbake på fødselen kun som en fin opplevelse ☺️ Ammingen derimot.. tok noen uker før det var smertefritt for å si det sånn 😅 Nå er jeg utrolig glad for at jeg sto i det, for det er veldig koselig og ikke minst lettvint å amme.
  Håper det ikke er såå lenge til dere blir gravide, og at du tar leserne dine med på reisen ☺️

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:14

   Gratulerer så mye <3 <3 <3

 • Reply Linda 17. oktober 2018 at 11:32

  Hei Ida, så spennende avgjørelse! Jeg er 31år og i oktober for akkurat 1år siden begynte vi å prøve. Nå, et år senere, har vi blitt gravide to ganger, men dessverre mistet. Men vi er ved godt mot og har stor tro på at det blir vår tur en dag. Ønsker dere masse lykke til! Kroppen din er nok langt fra for gammel, og det ordner seg til slutt for de aller fleste. Klem 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:14

   Så trist å miste <3 Heia dere, håper drømmen går i oppfyllelse ASAP!

 • Reply Anonym 17. oktober 2018 at 11:46

  Nummer 4 på vei her, absolutt ikke noe å vente på:)<3 Det beste som finns!

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:13

   Oi, det var mange! Så koselig <3

 • Reply Anonym 17. oktober 2018 at 12:17

  Er endelig forlovet etter 8 år sammen, så etter bryllupet neste sommer kastes p-pillene. Har funnet ut at jeg er ganske tradisjonell🙈 men ønsker å gifte meg før barn, for ser ikke for meg at vi tar oss råd eller tid til bryllup etter å ha fått barn😅

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:22

   Du sier noe der!!

 • Reply Julie 17. oktober 2018 at 12:42

  Lykke til, fine Ida! Jeg slutta på p-pillen i sommer, og vi har prøvd siden da. Men husk; når du kommer til det punktet på tidslinjen, at det er myyye bedre å bare la det skje, enn å havne i et press med eggløsning, stress og krangling om når dere skal ha sex, for DET dreper all romantikk. Hett tips fra svigersøstra mi, der mannen ble tvunget hjem i lunsjpausen sin fordi hun hadde eggløsning… 😅

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:55

   Det tipset tar jeg til meg!! Stakkars mannen, selv om kollegaene sikkert syns han var heldig, hehe <3

 • Reply Myrt 17. oktober 2018 at 12:50

  Kosli! Fikk min første nå i sommer, er 33 år og har vært sammen med pappan i 8 år. Vi hadde ikke lyst på barn før nå, og jeg ble gravid en måned etter jeg slutta på pillen! <3 Det er overveldende, men sjukt fint!

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 12:55

   Gratulerer så utrolig mye <3 <3

 • Reply Caroline 17. oktober 2018 at 13:22

  Så utrolig befriende å lese noe som setter ord på de følelsene jeg har sittet på de siste to årene!! Jeg er bare 23 år, men har vært sammen med samboer i 5 år, vi eier en leilighet sammen og har hund. Lengselen etter å få barn er helt altoppslukende for meg, til tross for å være på siste året av bachelor, og et ønske om å ta master i tillegg.. Det er mye som tilsier at vi burde vente, som at jeg ønsker meg enebolig, bil og fast jobb først. Samboer er helt ekstrem når det kommer til å tenke rasjonelt og være fornuftig. For hans del må vi ha alle disse trygghetene på plass først. Og på sett og vis er jeg jo enig, men det er virkelig slitsomt å lengte etter noe SÅ sterkt uten å gjøre noe med det. Jeg føler meg virkelig SÅ klar. Håper alt går etter planen deres, så utrolig koselig å ha det planlagt. Da har man jo faktisk noe å se frem til, og det føles ikke så fjernt ut lenger – uansett hvor langt inn i fremtiden det måtte være. Masse lykke til når den tid kommer<3

 • Reply Christina 17. oktober 2018 at 14:13

  Ååå så koselig!! 😍 Lykke til når den tiden kommer i kalenderen!

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 14:41

   😀 <3

 • Reply Anonym 17. oktober 2018 at 14:38

  Jeg er akkurat fylt 30 (men føler meg som 25) og har vært sammen kjæresten i snart 5 år (han er 27). Han fridde i påsken og neste sommer står bryllupet. Vi har akkurat kjøpt en 3-roms og har blitt enige om å «se hva som skjer» etter vi har giftet oss <3 Drømmen hadde jo vært å bli gravid på bryllupsreisen, tihi. Litt skummelt å tenke på, men så er det jo denne biologiske klokken da… Kjæresten har vært babysyk i snart 2 år
  Gleder meg til å følge deg i tiden som kommer <3 (når den kommer)

  • Reply Ida Wulff 17. oktober 2018 at 14:41

   Lykke til!! 😀 <3

 • Reply L 17. oktober 2018 at 15:04

  Så utrolig hyggelig! Jeg og samboeren min har vært sammen i snart to år og vi bestemte oss for at jeg skukke slutte på piller i påsketider. Tenkte da at det ikke er noe stress og at det skjer når det skjer. Å alle venninnene mine sa at «åh du må kose deg med prøvingen, det er så spennende!»Vel, i det man kaster pilla å begynner å prøve så ønsker man at det skal klaffe med en gang. Man hører også fra venner om at de nesten ikke rakk å prøve før de ble gravide og man tenker at det skal gå veldig fort selv også.. etter 6-7 måneder er vi fortsatt prøvere.. Jeg synes denne tiden er helt pyton! Jeg skulle ønske at det var mer fokus på at det kan ta lang tid, en mnd føles som 1 år.. å det er tungt psykisk å ikke lykkes hver måned. Skulle ønske at jeg viste om dette før vi begynte å prøve, slik at mine forventinger ikke hadde vært så høye.. Hadde jeg visst på forhånd det jeg gjør i dag hadde vi begynt å prøvd tidligere…. Men selvfølgelig, man vet aldri, noen er jo faktisk så heldig at det klaffer på et av de første forsøkene. Masse lykke til når den tid kommer! I mellomtiden får dere nyte å bare være dere to 😊

 • Reply E 17. oktober 2018 at 15:20

  Så spennende! Skulle nesten litt ønske at dette var noe jeg måtte ta stilling til snart, men jeg er singel på tiende året og vet ennå ikke om jeg egentlig har lyst på barn eller ikke. Regner med at det er noe jeg finner ut av fort hvis jeg treffer den rette mannen, men så langt er det ingen som har klart å sjarmere meg (eller som jeg har klart å sjarmere…) Kommer nok til å bli hun gærne tanta de inviterer til jul fordi hun ikke har andre steder å dra!

 • Reply Maria 17. oktober 2018 at 15:26

  Ååå❤️ fikk gåsehud av å lese dette. Minner meg og meg og min kjære. Vi sluttet med p-pillen for ganske nøyaktig er år siden, og nå sitter jeg hjemme og ammer vår 5 dager gamle datter❤️ største jeg har opplevd, og fødselen er glemt allerede. Lykke til❤️

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 12:44

   Gratulerer så mye <3 <3 <3 "Med den nye" holdt jeg på å skrive, haha. Kos deg masse <3 :* stor klem

 • Reply Cecilie 17. oktober 2018 at 18:26

  Jeg har alltid vært som deg, var bombesikker på at jeg hadde barn og var gift før jeg ble 25, men mitt første barn kom ikke før to uker etter jeg fylte 27 år. Uplanlagt som fy, men allikevel så ønsket <3 Hun blir snart 2 år nå, og håper å bli gravid med nummer to i løpet av 2019. Det er verdens beste følelse å være mamma, det er bare å glede seg <3

 • Reply Irene 17. oktober 2018 at 19:39

  Her var planen to tette og kanskje en attpåklatt, men jammen kom det ikke tvillinger, så plutselig var jeg trebarnsmor til tre under to år. Alt kan ikke planlegges, men er lov å prøve 😉

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 12:44

   Så villt! Og herlig 😀

 • Reply Lene 17. oktober 2018 at 19:59

  Sluttet på pillen i april ifjor, ble gravid i mai men mistet dessverre i august! Ble gravid på nytt i februar i år, og har igjen en mnd til termin :). 27 år. Gleder meg til å følge deg videre på babydrømmen:)

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:39

   Lykke til, Lene <3 <3 <3

 • Reply MA 17. oktober 2018 at 20:12

  Vi fikk våre to barn mens vi begge var studenter og jeg er fremdeles student. Alle trodde det skulle bli vanskelig, at vi ikke kom til å klare oss som kjærester når vi skulle kombinere barn, studier og jobb og i tillegg var ganske unge, men her sitter vi syv år etter eldstemann ble født og er lykkeligere enn noen gang.

  Klart det kan være tøft økonomisk. Klart det kan være tøft for forholdet. Men hvem har det vel ikke slik? Vi eier ikke vårt eget hus og vi har ikke råd til å dra på lange ferier, men barna våre har alltid alt de trenger og mer til – det handler om prioriteringer!

  Som studenter kunne vi styre vår egen hverdag og barna våre fikk sine første år med en mamma og pappa som alltid prioriterte og hadde tid til dem. De fikk ha mamma hjemme lengre i permisjon, de fikk korte dager i barnehagen og de fikk være utrolig mye sammen med oss foreldre. Det viktigste for et barn er ikke hvorvidt foreldrene eier huset de bor i, men at mamma og pappa ser dem og deres behov, lytter til dem og overøser dem med kjærlighet, nærhet og trygghet – og det fineste er at de tingene er helt gratis!

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:36

   Så utrolig fint å lese <3

 • Reply Marthe 17. oktober 2018 at 20:57

  Så koselig at dere har tatt den praten 😊❤️ Håper du vil dele litt fra mammalivet når den tid kommer 😊 Vi gifta oss i januar 2013, slutta på pilla i mars samme året og tre måneder senere på bryllupsreisa satt spira. Nå har vi to gutter, en på 4 år og en på 8 måneder.

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 12:43

   Så fint <3 <3

 • Reply Hilde 17. oktober 2018 at 22:02

  Jeg kasta p-pillene for 2 1/2 år siden. Så var under utredning på sykehuset. Tidligere i år ble jeg gravid den naturlige måten. Men fosteret sluttet dessverre å utvikle seg som det skulle. Så nå er første «prøveperiode» etter det, så jeg håper det er som de sier at man er ekstra fruktbar etter en abort☺️
  Men det er som du sier, alt det praktiske ordner seg.
  Lykke til når den dagen kommer. Du blir gravid når du minst venter det, hilsen hun som som sagt hadde prøvd lenge, men ble gravid den mnd vi hadde sex to ganger 😂

  Masse lykke til når deres tur kommer, så håper jeg du fortsetter å blogge når dere får barn 😘

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:38

   Takk, og samme til deg <3

 • Reply Kathy 17. oktober 2018 at 22:31

  Jeg og samboeren har vært sammen i 3,5 år og vi har bestemt oss at vi starter prøving til neste vår. Han har trengt litt tid til å bli vant til tanken på barn, men nå når vi har satt et tidspunkt for kasting virker det som han blir mer og mer klar for hver dag som går. Vi har begge stabile jobber, leilighet og stasjonsvogn så alt ligger til rette (men så er det jo tanken på at man «mister» livet man har i dag og den friheten man har til å gjøre hva vi vil). Jeg liker å tro at jeg kommer til å være ganske chill og bare ta det som det kommer, men frykter at jeg kan begynne å analysere eggløsningstidspunkter osv når vi først er i gang!

  Jeg har fulgt bloggen din stort sett fast siden videregående, og vi er like gamle så gøy å se at vi er sånn ca på samme plass i livet:)

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:37

   Så koselig <3 <3 Takk for at du følger!

 • Reply Silje 17. oktober 2018 at 23:11

  Dette var et skikkelig koselig innlegg som mange av oss kan tydelig relatere seg til! Selv fikk jeg «panikken» to måneder før jeg fylte 30. Samboer og jeg hadde så klart hatt flere samtaler om barn, men en desemberdag ble jeg fast bestemt på at nå måtte det bære eller briste😂 Jeg var veldig forberedt på at dette kunne ta tid, så nå måtte vi sette i gang. Var overbevist, faktisk, på at dette kom til å ta tid. Vel, det gjorde det definitivt ikke. De satt på første. «De» er flertall ja, og 9 mnd senere kom tvillingene. Angst, lykke, livredd, overveldet, sa jeg angst? Har vært igjennom hele følelsesregisteret🤪 Så går tiden, msn blir kjent og tryggere i den nye tilværelsen. Nå er familien komplett og kaoset et faktum! Masse lykke til! Og husk: Det kan bli tvillinger😂😍

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 12:42

   Åh, tvillinger!! Det er faktisk drømmen <3 Vi har så mye tvillinger i familien at jeg håper jeg er like heldig. Selv om det sikkert kan være et heeelvete å drasse rundt på dem i 9 måneder! <3

 • Reply Synne 17. oktober 2018 at 23:21

  Jeg er 28 år og startet i ny jobb som nyutdannet i mai (i Tønsberg!). Mannen fullfører masteren sin i Trondheim nå, vi har vært sammen i tre år og bodd fra hverandre i halvannet på grunn av studier. Vi bestemte oss for å la naturen gå sin gang, og nå venter vi et lite nurk i mai, samme dag som mannen leverer sin master. Alt går, og lykken og spenningen overgår alle praktiske vanskeligheter. Jeg heier på dere, det blir sååå gøy å følge deg inn i dette også!

 • Reply Helene 17. oktober 2018 at 23:29

  Gjorde akkurat det samme med min mann! Vi er riktignok gift, men jeg tenkte det samme som deg at jeg vil ikke at kroppen min skal bli for gammel… Så selvom jeg ikke er helt klar får jeg bare bli klar nok når det skjer! Det kan jo ta litt tid å bli gravid også, selvom man bruker eggløsningstester og alt det greiene der!

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 12:42

   Ja absolutt <3 Lykke til!

 • Reply Anna 17. oktober 2018 at 23:43

  Så koselig! Jeg er like gammel som deg og her var nr 1 ikke planlagt (fikk hun når jeg var 24).
  Tidlig I høst bestemte vi oss for å prøve på nr 2, og jammen klaffet det med engang 🙂 utdanning og enebolig er og komt på plass på disse årene, så det er deilig <3

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 12:41

   Grattis med det <3 <3

 • Reply T 18. oktober 2018 at 00:41

  Jeg fikk mitt første barn i sommer, og vil bare gi en liten kommentar angående det du skriver om at du frykter fødselen. Jeg skal ikke legge skjul på at det er vondt, men når tiden er inne for deg håper jeg du klarer å fokusere på dette; kroppen din er LAGET for å føde. Den vet akkurat hva den skal gjøre. Så lenge du ikke jobber imot kroppen din, og lytter til jordmoren, så kommer det til å gå veldig bra. Innstil deg på at kroppen vet hva den skal gjøre, så må du forsøke å la psyken henge med. Og pust.
  Fødselen er noe av det jeg gleder meg mest til dersom jeg er så heldig at jeg får bære frem et barn til. Det høres kanskje sjukt ut å si, for det gjør jævlig vondt til tider. Men det er faktisk ikke uutholdelig. Og premien. Herregud den premien. Hvis du tror du er forelska nå.. Bare vent til du kjenner følelsen for ditt eget barn, OG de nye følelsene for partneren din når dere har skapt et barn sammen og du ser han sammen med barnet ditt.

 • Reply Adriane 18. oktober 2018 at 10:39

  Å, så utrolig spennende! Så modige og trygge dere er på hverandre som kan ta den praten. Og så grei han er som vil være med på å planlegge og sette det i kalenderen! Haha. Her er samboeren 27 år og jeg 24. Jeg har vært klar siden videregående, bare manglet mannen 🙂 Men nå har vi vært kjærester i to år, og jeg er snart ferdig studert. Da håper jeg han er klar snart altså 😉 Han synes det ble for mye press og snakk om å planlegge, og ville la det ligge en stund. Så det har jeg respektert, og venter tålmodig på at drømmen min skal gå i oppfyllelse! <3

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 12:41

   Så koselig <3 Han her hjemme har nok blitt litt skremt når jeg har tatt opp slike temaer tidligere, men vi har jo ikke vært sammen så lenge heller. Og det er vel mer normalt at vi jenter har tenkt mye mer over slike ting, enn hva gutta har <3

 • Reply Lise Penne 18. oktober 2018 at 11:00

  Dette var GØY å lese!! Ikke minst fornuftig! Må si det er veldig kjekt å ha fulgt noen så lenge som deg, husker enda du hadde flyttet til Oslo å røykte Marlboro light i vinduskarmen og nå eller de siste årene har ting snudd rundt og snakk om baby er tilstede. Veldig gledelig❤️
  1 år før deg fant jeg drømmemannen min og når økonomien er stabil som nok skjer om 1-2år så blir det nok et lite nurk her og. Men vi vil gifte oss først av den enkle grunn; jeg vil elske han alene, ha bryllupet uten bekymringer over at noen av mine nærmeste må være barnevakt og at man kan nyte bryllupsfeiring uten å savne hjem for den lille🤩 Kjekt blir det uansett. Ikke slutt å blogg, det hadde vært så grusomt trist 🙁

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 12:40

   Er så moro at det finnes mennesker som har fulgt meg siden det! Ble mye Marlboro Light i vinduskarmen, hehe. Hender jeg skulle ønske at jeg fortsatt kunne sitte sånn og føle meg som Carrie Bradshaw, men jeg brekker meg fullstendig av sigaretter! Kanskje en bra ting, det. Veldig enig i det du sier om bryllup, egentlig. Men akkurat deeer føler jeg at det er opp til noen andre å få ut fingeren. Selv om det fremdeles er litt… Tidlig :p <3 Klem til deg!

 • Reply cathrine 18. oktober 2018 at 11:20

  Jeg hadde en plan ikke så ulik din, 2 barn før 25. så ble det utsatt til før 35. Når jeg var 27 å skulle til legen for å sjekke mangel på jern så viste det seg at jeg ikke hadde jernmangel, men var 3 mnd på vei haha! Så nå er jeg 30, singel og med en kid på snart 3!

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 12:38

   Oi, for et sjokk det må ha vært 😀 <3

   • Reply Cathrine 18. oktober 2018 at 16:45

    Haha ja det var det mildt sagt😂🙄 effektiv måte å måtte slutte å snuse på da🤷🏽‍♀️

    • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 17:19

     Det er på topp 3 ting jeg gruer meg til ved å bli gravid… Haha 😀

 • Reply Malin 18. oktober 2018 at 11:45

  Så koselig ❤ Vet alt om hvor fort livet kan snu! Fra å ville være evig singel og ha fullt fokus på meg selv, til å plutselig snuble over drømmemannen.. På 4 år har vi fått en liten jente, bygget hus, giftet oss og nå venter vi en liten gutt innen 2 uker 😂😍 Er det rett, så er det rett ❤ Da faller liksom alt på plass etter hvert 😊

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 12:37

   Så glad på dine vegne <3 <3 <3 Og gratulerer på forskudd med nytt familiemedlem i aller nærmeste fremtid 😀

 • Reply Ida B 18. oktober 2018 at 13:58

  Åhh, elsker at du har «satt en dato»😀❤️ Jeg er selv 24 år, egentlig ganske ung, men jeg og mannen tok akkurat samme samtale forrige mnd og bestemte oss for en dato hvor vi dropper pilla. Hadde vært fantastisk å gått gravid samtidig som deg, har fulgt bloggen siden dag 1 og samme hvor teit det er å se opp til noen, inspireres og finne glede via dataskjermen, så er det akkurat sånn det er med bloggen din! Du fremstår så utrolig ekte og nydelig!!

  Masse lykke til❤️

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:38

   Åh, nå ble jeg glad <3 <3 <3 Stor klem og takk det samme!

 • Reply Hilde 18. oktober 2018 at 14:10

  Stas!! Her har det også gått slag i slag. Møtte drømmemannen i 2016, vi giftet oss i 2017, og venter nå vårt første barn i desember 2018 <3 Klaffet på første forsøk(!) Han er 30, jeg er 29, vi eier leilighet sammen, og begge har fast jobb. Det ordner seg, sa folk! Håper du fortsetter å blogge, om og når du skulle bli gravid – har fulgt deg i ti år, og føler på en måte at vi har vokst ca i samme takt 😉 Takk for at du deler så mye personlig det går an å kjenne seg igjen i! <3

 • Reply Isabelle 18. oktober 2018 at 15:03

  Jeg hadde samme planen som deg! Var i et forhold fra jeg var 19-24, vi bodde sammen i over tre år og begynte å snakke om å droppe pillen sommeren for et par år siden. Istedenfor å droppe pillen gjorde han det slutt og siden har jeg tenkt at jeg ikke skal ha barn. Neste bursdag viser 27, men jeg er 21 i hodet og tar igjen for mange år i forhold :p

  Livet blir ikke alltid som man planlegger, men per dags dato er jeg fornøyd. Lykke til til deg/dere 😀

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2018 at 17:19

   Det aller viktigste er at du er fornøyd <3 Stor klem, og kos deg med å være 21! Det var jeg i mange år også 😀

 • Reply Tonje 18. oktober 2018 at 17:37

  Alltid egentlig ønsket meg barn, men ville ikke ha med forgie kjæresten min.. Men så møtte jeg en mann som hadde barn fra før å da ble jeg plutselig litt stressa, og trodde egentlig aldri jeg kunne få barn. Men nå sitter jeg her 26 år gammel, og venter ei jente neste mnd :O Å jeg gleder meg så veldig <3 Det blir veldig spennende og følge deg fremover og se hva livet bringer 🙂 Lykke til

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:39

   Såååå koselig, lykke til med ALT <3 Stor klem og heia heia!

 • Reply Anna 18. oktober 2018 at 19:04

  Så koselig! Bare et tips: slutt på pilla så snart du kan, og bruk alternativ prevensjon 🙂 det er lettere å bli gravid når syklusen har normalisert seg. Noen blir gravide med en gang de slutter på pilla da, men ikke alle 🙂

 • Reply XOXO 18. oktober 2018 at 19:29

  Det blir aaaaldri å passe HELT å få kids, så det er bare å få de😅 Og når de kommer, skal jeg love deg at du aldri igjen blir å skjønne hva du gjorde med all tiden før😆 Barn er nydelige skapninger, så det er bare å begynne å øve, Ida😉❤️

 • Reply malin 18. oktober 2018 at 21:17

  Vi brukte 3,5 år uten prevensjon, helt til vi innså at vi ikke greide dette på egen hånd. Så var det inn i prøverørsbobla. Det kan gå fort, men det kan også ta mange, mange år… Lykke til 🙂 <3

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:38

   <3

 • Reply Tuti 18. oktober 2018 at 21:44

  Jeg ville ikke ha barn og syntes alt med baby og barn virket slitsom, kjedelig og skummel. Syntes fortsatt at det er skummel og er veldig bekymret, men nå er jeg gravid og har 3 uker igjen til termin. Jeg er da 35 år gammel og selv om jeg er klar over dw
  en biologiske klokken, så synes jeg fortsatt at man skal være klar mentalt for å få barn, ikke bare tenke på alder. For min del så ville det har vært helt uaktuelt å bli gravid før jeg ble 30.

 • Reply Lana 18. oktober 2018 at 23:13

  Ida Ida. Har tiden gått av gårder så fort? Føles som jeg har kjent deg i alle år. Første gangen jeg kommenterer hos en blogger – min favoritt blogger. Har fulgt deg så og si fra dag en. Har fulgt deg gjennom en fast/ trygg forhold til tidens verste forhold med den kjærlighetssorgen. Og nå dette. Håper og tror at du endelig har funnet den rette. Alt annet vil komme. Bare vent og se. Gleder med til å følge deg videre opp gjennom alt det spennende som skal skje i fremtiden. Jeg personlig er 32 år og har i løpet av de siste 3 årene har blitt to barns mor og giftet meg. Alt kommer. Nytt tiden dere er i nå frem til kalander datoen nærmer seg. Da vil dere starte med ny epoke. En krevende, full av ansvar men herregud for en fantastisk epoke.

  Lykke til 💖

 • Reply Julie 19. oktober 2018 at 07:57

  Vil bare betrygge deg litt. Jeg var så spent på fødselen min, for jeg er dårlig på å håndtere smerte. Har lav smerteterskel, er smal og pinglete.. dårlig utgangspunkt, tenkte jeg. Men herlighet, for en opplevelse. Tørr nesten ikke si det høyt, for en del blir vel provosert av å høre det. Men fødselen var en skikkelig rå opplevelse. Alt gikk unna på 8,5 time uten bedøvelse, og jeg føler meg enda som en superkvinne med skikkelig mestringsfølelse.
  Jeg gjør det GJERNE igjen selv om det sikkert blir en helt annen fødsel. Tenker hvertfall at fødsler fortjener litt solskinnshistorier også:)

 • Reply Synne 19. oktober 2018 at 08:16

  Tenkte akkurat det samme som deg! Var livredd for at jeg ikke skulle bli gravid. Vi har vært sammen i 11 år, og startet å prøve for litt over to år siden. Tok jammen meg et år, men nå er vi foreldre til verdens beste jente! Masse lykke til! Husk at alt kan ikke planlegges!

 • Reply Karoline 19. oktober 2018 at 10:47

  Så gøy! Selv er jeg hjemme med gutten min på 2 mnd.
  Jeg har alltid vært livredd for å føde, og på et tidspunkt var jeg så redd for det at jeg ikke trodde jeg kom til å ville få barn. Så bestemte vi oss for å prøve når resepten min gikk ut i November, og vips så satte spira seg. Jeg var så bekymret for å miste de første par månedene at jeg ikke ofret fødselen en tanke, og jo nærmere jeg kom fødsel, jo roligere ble jeg. Har kommet til at det må være noen biologiske greier, for jeg er lettere hysterisk til mye, ikke ulik sånn du fremstiller deg på bloggen 🙂 Fødselen gikk over all forventning (med lystgass og epidural), men tiden etter derimot…. Prøv heller å forbered deg på den:p Jeg fikk i tillegg hemoroider mot slutten av svangerskapet pga mye trykk fra babyen, og dette (som var så ille jeg var sengeliggende en periode) i tillegg med startproblemer med ammingen og søvnmangel gjorde barseltiden min svært vanskelig psykisk. Men igjen vet man jo aldri hvilken situasjon man kommer i før man er der, og det er kanskje like greit 🙂 Masse lykke til når den tid kommer!

 • Reply Caroline 19. oktober 2018 at 14:38

  Spennende med babyplaner 🙂 Jeg har også tenkt mye på å få barn med samboeren min, og var nesten klar for å legge ordentlige planer. Men så kom siste klimarapport fra FN, og nå er jeg plutselig usikker på om jeg vil sette barn ut i denne verden, ettersom utfordringene som verden står overfor når det kommer til klima og miljø er enorme. En nærmest overmenneskelig innsats og tusener av milliarder av kroner må til for å unngå dramatiske klimaendringer. Og samtidig som forskerne etterlyser en innsats uten sidestykke for å redde klimaet, ser flere viktige land ut til å gå i stikk motsatt retning. Med andre ord; jeg er veldig bekymret for mine potensielle barns fremtid…

  En annen ting som er bekymringsverdig er den økende befolkningsveksten i verden, som ikke akkurat hjelper på miljøet. Samtidig viser statistikken at barn født i Norge vil være et større klimaproblem enn barn født andre steder i verden. Jeg føler nesten det blir litt egoistisk å få barn nå.

  Vel, det var bare mine tanker. Du har sikkert tenkt på dette, og slått deg til ro med denne situasjonen 🙂

  Lykke til!

 • Reply Mh-Ingrid 19. oktober 2018 at 17:53

  Ååå så koselig at du vil dele om dette! Digger blogginleggene dine for tiden 😊 begynt å tenke her og – ikke klar helt enda, men kjenner jeg gleder meg! Og man blir vel aldri helt klar…men litt mer klar ønsker jeg å bli. Det er jo en stor omveltning. Tar ikke for gitt at det går heller. Men jeg gleder meg likevel til å sette på start-knappen for mirakler i livet <3

 • Reply Ine 19. oktober 2018 at 20:37

  Så spennende Ida! Jeg fikk mitt første barn når jeg og samboeren var 29 år. Ble gravid på første forsøk og fikk helt sjokk! Hadde totalt fødselsangst men fødsel gikk over all forventning. Merket ikke at jeg skulle føde før jeg nesten var ferdig (8 av 10 cm da jeg kom inn på syskrhuset). Nå har vi hus, basseng, bil og baby<3 lykke til! Gleder meg til å følge deg:)

 • Reply Kristine 19. oktober 2018 at 21:53

  Ååå babyprosjekt! Gøy! Jeg var sammen med samboer i seks år før vi droppet pillen. Etter to år uten resultat viste det seg at vi trengte litt drahjelp fra hvite frakker for å bli foreldre. To år senere, etter runden i norsk helsevesen, satt spiren omtrent på vårt ti års jubileum som kjærester. Så kom han ni mnd etter i en skrekkens fødselsopplevelse som garanterer at han blir enebarn! Men verdt det!
  Ligger nå utkjørt på sofaen og følger med på babycallen for å se at verdens fineste sønn fortsatt sover <3 barn er fullstendig livsomveltende, setter forhold på prøve, tvinger deg til å leve her og nå, gir utfordringer og følelser man ikke har begrep om fra før og en skrekk for alle farer jeg aldri før har kjent. Samtidig er det det fineste jeg har opplevd. Kjærligheten til et lite menneske som jeg selv har skapt. Lukten hans når han sover og de små fingrene som stryker meg på armen når han ammer. Altså, det beste som har skjedd meg, uten tvil. (Selv om jeg ikke har hatt tid til å lese bloggen din på fem mnd ;))
  Håper det går veien for dere når dere setter igang. Ivf reisen er ikke noe jeg unner noen, men fortsatt 100% verdt det.
  Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:33

   <3 <3 <3

 • Reply Iselin 20. oktober 2018 at 01:48

  Husk å slutt med nikotin en god stund før prøving 🙂

 • Reply Marie 20. oktober 2018 at 14:37

  Så gøy å lese! Sitter med mange av de samme tankene når det gjelder hvor godt man kan planlegge noe sånt. Vi har vært sammen i 1,5 år, forlovet i 6 mnd, bryllupet blir sommeren 2020 og før det blir det boligkjøp, så her går ting fortløpende haha. Det jeg sliter mest med er at siden jeg vil ha minst 3 barn og er også redd for at kroppen blir «for gammel,» så jeg vil starte om 3 år når jeg er 28, men da er jeg endelig ferdig utdanna siden jeg begynte på ny utdanning nå, så jeg liker ikke tanken på å endelig få en jobb jeg trives med bare for å gå ut i mammaperm :/
  Så koselig at du deler sånt med oss 🙂

 • Reply Ida K 20. oktober 2018 at 16:56

  Og hvis du ønsker å følge med på fertiliteten din kan du neste gang du er hos fastlegen be vedkommende ta en blodprøve og sjekke FSH, LH og AMH. Da gjør du i alle fall det du kan for å følge med på fertiliteten. Hilsen gravid som 39 år (med litt hjelp)

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:31

   Takk for tips <3

 • Reply Lotte 21. oktober 2018 at 11:24

  Hei..jeg er 27 år og skjønner hva du mener. Noe av det verste som kan skje meg er om jeg ikke kan bli gravid når jeg skal prøve å bli gravid. Det som er synd er at jeg er 27 og har dårlig økonomi for øyeblikket, bitte liten leilighet (ihvertfall om man skal være 2+ barn) og jeg og kjæresten er ikke helt klar for det. Han sliter med angst og depresjon og jobber ikke nå.
  Jeg hadde sett for meg ihvertfall 1 bsrn før fylte 30 år.. men det kan være vanskelig når jeg fyller 28 i januar.. kanskje kravet om hus må vike.. men vil ha en grei størrelse på leiligheten og råd til alt man trenger. Men begge to må være klar for ansvaret også da❤

 • Reply Anniken 23. oktober 2018 at 13:56

  Så gøy! 🙂

  Vi skulle ikke ha barn, ingen av oss likte barn heller egentlig. Plutselig sto jeg der 23 år gammel og var fire måneder på vei, og det føltes plutselig helt rett allikevel. Da han var ett år ble vi planlagt gravid med lillebror, og nå er de tre og ett år.

  Jeg har lyst på en til, men det er helt uaktuelt for samboeren. :p

  Lykke til, det er kjempegøy og koselig å planlegge og være gravid. <3

 • Reply K 24. oktober 2018 at 11:21

  Så spennende! Jeg er like gammel som deg og fikk nylig en liten jente, og jeg kunne ikke vært mer lykkelig! Det er virkelig meningen med livet og over all forventning! Herregud, så fantastisk det er å bli mamma! Å være gravid er dritt, men å få barnet er alt! Bra du tenker at kroppen ikke bør være for gammel. Det er bare fordeler med en ung, sunn og normalvektig kropp når det kommer til fruktbarhet, graviditet, fødsel og at kroppen kommer seg tilbake igjen. 😀

 • Reply Anonym 24. oktober 2018 at 14:00

  Hvor er jakken fra?😍

 • Reply C 26. oktober 2018 at 19:49

  Herlig å lese 😍 neste høst er nr 2 på vei…😊⭐️

 • Leave a Reply