Hverdagsliv

TI TANKER PÅ EN TORSDAG

18. oktober 2018

Det er rart å tenke på dating-fasen, og hvordan jeg da ble «mett» av to pizzastykker. Jeg ble vel egentlig ikke det, men ville verken spise som en hest eller risikere å få vondt i magen foran min nye sovepartner. Nå, litt over ett år senere, gir jeg blaffen i om han bestiller en liten kyllingsalat når vi er ute og spiser. Jeg kødder ikke når jeg er på restaurant, og raider menyen for å finne ut hvilken rett som er best og gir meg mest mulig mat. Alltid livredd for å ikke bli mett. Når det er sagt: Han pleier ikke å bestille seg en liten kyllingsalat, altså. Men det hender at han skaper seg litt.

Jeg ble så klein av blogginnlegget jeg postet om baby i kalenderen. Rett etter at jeg hadde trykket publiser, klarte jeg ikke tenke på annet enn: Ååå neii, nå vet pappa at vi har sex. Han hadde sikkert sine mistanker fra før, men nå har han liksom fått det bekreftet. Stakkars pappa! Med vennlig hilsen tenåringen i meg.

Blir Telenor aldri lei av å ringe meg? Og er ikke telefonsalg et yrke som snart dør ut?

I dag har jeg farget brynene mine hjemme igjen, og det holdt på å gå riktig så galt. Jeg begynte å multitaske mens fargen virket på brynene, og tror du ikke jeg glemte meg helt bort. Det gikk heldigvis bra, til tross for at jeg prøvde en mørkere farge i dag – så la oss bare lære av det, og bli stående foran speilet neste gang.

Jeg ligger egentlig på sofaen og leser pensum nå. En bok av Paul Moxnes som heter Positiv angst. Den er så interessant. Handler blant annet om den angsten vi kan bruke til noe positivt, og at angstbegrepet ikke er forbeholdt de som er syke av angst. Jeg har tidligere vært veldig i mot å bruke ordet angst om hverdagslige følelser som stress, bekymring, uro osv. Men nå har jeg ombestemt meg. Boktips der, altså! Pensumet mitt dette semesteret har vist seg å være en gavepakke, jeg er så fornøyd med det.

Ved siden av meg på bordet her, ligger det en innkalling til gastroskopi som jeg skal på i november. Finne ut én gang for alle om jeg har cøliaki, og krysser selvfølgelig alt som krysses kan for at jeg ikke har det. Laktoseintolernse holder, liksom. Veldig ulikt meg, men jeg angster ikke over undersøkelsen i det hele tatt. Har ikke bedt om beroligende eller noe. Dét kan jo forandre seg, men akkurat nå tenker jeg at det er mer synd på de som skal få et kamera forbi mine livvakter av noen brekningsreflekser.

Sola skinner som pokker i dag, men jeg vil helst ha regn. Regn er mye hyggeligere når man skal lese og gjøre fornuftige ting.

Formen min har vært skranglete de siste dagene, men jeg har ikke nevnt et ord om det. For hver gang jeg er syk eller småsyk på bloggen, er det én jævel med samme IP-adresse som skriver: Du er mye syk. Takk for informasjonen, drittmenneske. Jeg vet at jeg burde tatt mandlene mine for evigheter siden. Men det passer jo aldri! Hva skal jeg ofre? Muntlig eksamen eller julemiddagen?! Heldigvis vippet jeg ikke over kanten og ble syk denne gangen, i dag føler jeg meg ti ganger bedre.

I dag skal jeg trene! Etter to dager uten er jeg så klar. Gravlyset og jeg har begynt å trene sammen, og det er så fint. Om vi bare startet forholdet vårt slik. Vi har gått opp 10-15 kilo sammen. Det var verdt det, men mitt tips til alle nyforelska par må være: Vær aktive sammen, like mye som dere sofakoser sammen!

Nå skal jeg begynne på middagen, selv om det er to timer til den skal slukes. Jeg klarer ikke å lese videre når jeg vet at jeg snart skal lage middag. Så jeg lager middagen klar, og  leser jeg. Ida-logikk. Håper du har en nydelig dag 😀

 

41 Comments

 • Reply Marte 18. oktober 2018 at 15:59

  Hahhaha, elsker når du skriver om dating-fasen! Jeg vil ha mer, mer, mer!

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:57

   😀 <3

 • Reply Madeleine 18. oktober 2018 at 17:23

  Så bra innlegg, Ida❤ flere sånne!

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:57

   <3 <3 <3

 • Reply :) 18. oktober 2018 at 18:26

  Jeg lurer fortsatt på om innlegget under her ikke skal merkes? Dårlig stil å ikke godkjenne kommentarer som stiller spørsmål ved din (fraværende) merking.

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:57

   Hei, send meg gjerne en mail hvis du vil ha utfyllende informasjon 🙂

 • Reply Madelen 18. oktober 2018 at 19:42

  Hei hei:) pleier sjelden å kommentere, men gjør et unntak idag!
  Jeg slet med dårlig immunforsvar hele barndommen og halve ungdomstiden (vi snakker 8 halsbetennelser med påfølgende antibiotikakurer fra april-august). Men så! La jeg om kostholdet mitt til glutenfritt (ble aldri mett av 4 brødskiver til lunsj), og det tok tid, typ 2 år, men nå fungerer immunforsvaret mitt *bankibordet*, og jeg kan fint bli normalt forkjølet og ikke halsbetennelse med en gang. Jeg angrer selvsagt på at jeg ikke gjorde dette i samråd med lege den gangen, for skal jeg teste nå må jeg spise gluten over en lengre periode og er tilbake til 2012.. så det er ikke er tema, men uansett om du slår ut eller ikke på testen din kan jeg anbefale glutenfritt før mandlene tas👍🏻 Hilsen en som har både laktoseintoleranse og gluten-og jeg har hatt operasjonssdato for fjerning av mandler 5 ganger -det passer jo aldri 😅 lykke til! Bloggen din gir meg alltid en god latter i ny og ne😍

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:58

   Wææ, så du mener at hvis man spiser gluten og ikke tåler det, så kan det spille inn på immunforsvaret? :O Og tusen takk <3

   • Reply Aline 20. oktober 2018 at 17:25

    Hva du spiser har svært mye å si for immunforsvaret…så svaret er ja;)

   • Reply Madelen 20. oktober 2018 at 22:22

    Nå er ikke jeg lege eller utdanna helsepersonell, så er jo bare basert på min erfaring:) men for min del så fikk kroppen min plutselig nytt liv, når immunforsvaret slapp å «kjempe» mot mat jeg ikke tåler😅 og heller kunne konsentrere seg om dårlige bakterier💪🏽

    • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:34

     Åh, håper på det samme <3

   • Reply Anita 22. oktober 2018 at 10:29

    Alt man spiser som man ikke tåler så godt kan virke inn på immunforsvaret. :/ Immunforsvaret sitter tross alt i tarmene. Selv fordøyer jeg komplekse karbohydrater dårlig, og har vært mye syk/hanglete i formen/mye forkjøla på grunn av elendig immunforsvar.

 • Reply Henriette 18. oktober 2018 at 21:07

  Det å farge bryn hjemme er risikosport. Jeg fikk flashback til sommeren for 2 år siden, når jeg lot fargen virke mens jeg surfet rundt på på det store Internett, vips! Der var 30 minutter forbi. «Ååå faen, bryna mine!!» jeg er lys blond, og kler IKKE svarte bryn 😭 Det var krise.

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:56

   Hahahah, ååå nei! Tok vel en stund før de ble lysere også, kan jeg tenke meg :p

 • Reply Guro 18. oktober 2018 at 23:44

  Hei Ida!
  Jeg føler sterkt for å legge igjen en kommentar angående gastroskopien du skal ta. Jeg måtte ta dette for noen år tilbake, og tenkte som deg at dette ikke var noen big deal og takket nei til alt av beroligende osv. Hvis noen skal tvinge meg til å gjøre det igjen krever jeg full narkose! Vil ikke skremme deg, men det er altså så jævlig! Samboeren min har traumer etter å ha sett meg, og de ti minuttene føltes som ti timer. Knakk helt sammen og følte meg seriøst voldtatt i etterkant, så alt du kan få av beroligende må du takke ja til, promise me!

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:58

   Å neeei, prøver å glemme denne kommentaren :O Men hvis det er så ille, så spørs det om ikke jeg bør ha noe ja. Klem <3

 • Reply Tina 19. oktober 2018 at 01:20

  Jeg gjorde ikke noe annet enn å brekke meg under gastroskopi 🙃 var helt forferdelig og alt jeg ville var at de skulle dra den ut igjen, men lenger inn skulle den for hver forbanna brekning.

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:56

   Fysjfysj!!

 • Reply Trine 19. oktober 2018 at 07:43

  Haha, du er bra herlig Ida! Ler så alvorlig mye av den bloggen her, digger humoren din 😂 Også godt å høre at vi er flere med konsentrasjonsvansker når middagen ligger å lurer i bakhodet, like greit å få det unnagjort først som sist si 😅
  Takk for at du bidrar med en god dose humor i hverdagen min!
  Klem 💕

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:55

   Ååå 😀 Takk, så hyggelig!! <3 <3 <3

 • Reply Jeanett M 19. oktober 2018 at 08:50

  Et lite tips: ta den beroligende om du får tilbud om det på gastroskopien! Jeg fødte sønnen min uten bedøvelse og tenkte at denne undersøkelsen var null stress – så feil kan man ta 😀 ønsket meg både beroligende, narkose og pappas hånd der jeg lå. Masse lykke til!

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:55

   Trodde man måtte be om beroligende på forhånd? I såfall får jeg ta det som det kommer. Takk! <3

 • Reply My 19. oktober 2018 at 15:35

  Hei Ida! Råder deg stort til å ta beroligende/be om beroligende før gastroskopien. Min erfaring er at de driter i om du brekker deg eller ikke, de bare kjører på med slangen uansett.
  Ikke for å skremme, ikke i det hele tatt! Undersøkelsen går fort unna og så er det bare et dårlig minne. Men under er det ganske ubehagelig.
  Klem!

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:55

   Uff! Får ta det som det kommer <3

 • Reply Nathalie 19. oktober 2018 at 21:07

  Ida, du Ida. Du skriver så bra, hvert innlegg er spot-on. Jeg elsker å klikke meg inn hit hver dag 🙂 Klem!

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:54

   Så utrolig hyggelig å høre <3 Stor klem!

 • Reply Anonym 20. oktober 2018 at 08:21

  Jeg kjenner meg så igjen i punkt to. Tenkte akkurat det samme da vi fortalte pappa at vi skulle ha vårt første barn! 🙂

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:54

   Hahaha <3 <3 <3

 • Reply :) 20. oktober 2018 at 11:03

  Fant ut at jeg er gravid for to uker siden. Skal fortelle det til pappa imorgen, har 120 i puls hele døgnet fordi jeg tenker sånn på akkurat det du skrev. Nå er jeg ganske mange år yngre enn deg, men likevel, fast inntekt, bor i enebolig på landet og har samboer med ganske høy stilling. Bil og bikkje har vi også, så har ingenting å grue meg for, men jeg er liksom lillejenta til pappa så åååå nei gruer meg 😂😂

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2018 at 14:54

   Ååååh, haha 😀 Nå måtte jeg smile! Lykke til, pappaen din blir sikkert kjempeglad <3

 • Reply LH 20. oktober 2018 at 17:09

  Jeg har også utført gastroskopi, og ja, det var skikkelig ubehagelig, men det er ikke direkte vondt. Jeg syns det verste var da kameraet var nede i magen, for jeg kjente at det presset på hvor en det var, men det var IKKE vondt. Så hvis du klarer å forberede deg på 5 minutter ubehag, så vil du nok takle det fint 🙂 fokuser på å puste med nesa og tenk at det snart går over.

 • Reply S 21. oktober 2018 at 00:01

  Haha, jeg kjente meg litt igjen her. Etter jeg fortalte foreldrene mine at jeg var gravid, så fikk jeg panikk. Tenkte bare » å nei! Nå vet de at jeg har sex»😂

 • Reply Linda 21. oktober 2018 at 16:53

  Jeg ble så klein av blogginnlegget jeg postet om baby i kalenderen. Rett etter at jeg hadde trykket publiser, klarte jeg ikke tenke på annet enn: Ååå neii, nå vet pappa at vi har sex. Han hadde sikkert sine mistanker fra før, men nå har han liksom fått det bekreftet. Stakkars pappa! Med vennlig hilsen tenåringen i meg.

  Hahaha, det her altså! Akkurat som meg. Vi venter vårt første barn til våren og jeg gruet meg sånn til å fortelle det til pappa. Snakket med ei venninne om det og hun kunne skjønne hva som var det store problemet. Etter å prøvd å bortforklare meg i en evighet måtte jeg til slutt komme med sannheten: Når jeg forteller pappa at jeg er gravid, så skjønner jo han at jeg har sex! Det er jo helt krise! Venninnen min bare lo, så jeg trodde jeg var alene i verden om p føle det sånn, men så ser jeg at det er jeg altså ikke. Takk! 😁

 • Reply Marie 21. oktober 2018 at 21:16

  Ikke hør på alle skrekk historiene om gastroskopi. Jeg grudde meg helt sinnsykt(har veldig legeskrekk), men takket ja til beroligende og bedøvelse i halsen. Jeg var redd for å brekke meg, hvilket man må for at de skal få kameraet ned. Men det var mer som tørr høy raping enn det jeg forbinder med oppkast brekking. Bare takk ja til hjelpemidler og husk på å puste. Fint å ha med noen som kan stryke deg på armen eller holde deg i hånda hvis du blir rolig av det.
  Skal ikke påstå at det var morro å gjøre, men det går fint om jeg hadde måtte gjøre det igjen. Det kommer til å gå fint! Lykke til 🙂 Hilsen superpingla som ble bombadert av skrekkhistorier når hun skulle ta det og grua seg tusen ganger mer enn hva som var nødvendig!

 • Reply Hege Iren 21. oktober 2018 at 23:23

  Hei
  Såg kommentaren om hvor forferdelig hun ene syntes gastroskopi var, altså folk er forskjellige og noen tåler mer enn andre.Ja, det er sykt ubehagelig og ja det føles litt ut som di blir kvalt…men du får puste og det er ingenting å grue seg til…..det gikk helt fint med meg og jeg kunne gjort det igjen, og det uten beroligene 🙂 Det var svært ubehahelig, men ikke vondt ;D

 • Reply :) 22. oktober 2018 at 07:01

  Hei! Det er meg som skulle fortelle pappa at jeg er gravid 😄 jeg tenkte jeg skulle holde deg oppdatert på hvordan det gikk. Jeg sendte ei laaang melding først om at jeg håpet han støttet meg og ikke ga meg leksjoner om ditt og datt, også skrev jeg helt på slutten at «ja fordi du skal bli bestefar for jeg er gravid». Da ringte han meg med gråten i halsen, og lo. Ble kjempe stolt og glad 😄 så det var en fantastisk dag igår!

  • Reply Ida Wulff 20. november 2018 at 13:27

   Herregud, så koselig!!! <3 Og takk for update 😀 😀 Da er det verste med graviditeten overstått, HEHE. Lykke til videre <3

 • Reply sandra 22. oktober 2018 at 07:58

  spør tenor om de kan fjerne nret ditt, om de sier nei bare be om å få snakke med sjefen deres, så ordner de det ganske kjapt 🙂

 • Reply Malene 22. oktober 2018 at 19:32

  Angående gastroskopien. Jeg fikk noe bedøvende for svelget før undersøkelsen, brakk meg konstant, men de var utrolig flinke og det var null problem selv om det var ubehagelig. Jeg brekker meg til vanlig bare av å pusse tennene eller ta røntgen hos tannlegen… Jeg hadde ikke behov for beroligende i tillegg hvertfall.
  Anbefaler deg å spise masse (høy) glutenholdig mat daglig frem til gastroskopien, slik at du får et optimalt resultat av undersøkelsen.

 • Reply Ida 22. oktober 2018 at 21:51

  Okei, jeg MÅTTE bare kommentere nå, selvom jeg egentlig aldri er den typen som kommenterer, eller kommenterer det andre gjør! Ser enkelte driver med skremselspropaganda over her om gastroskopi, og jeg kjenner jeg får skikkelig vondt av deg som må lese sånt FØR du har gjort det! Jeg har selv tatt det, for to år siden. Jeg kranglet meg til beroligende på stedet fordi jeg selv kjente at jeg virkelig gruet meg etter å ha lest om opplevelsen i x antall forum. I tillegg er jeg tidenes reddhare, og må helt seriøst ha 4 bedøvelsessprøyter for å borre i en tann, haha. Men uansett – du kan kreve det der og da om du kjenner at panikken slår inn, det gjorde som sagt jeg. Gastroskopi er ingen fest, for all del, det er ubehagelig og særdeles lite festlig, men det tar 10 minutter. Det er 10 minutter med ubehageligheter VS å ikke vite hva som feiler deg resten av livet. Jeg kan love deg at det er verdt det. Ja, de fleste brekker seg litt, men både jeg, og de andre jeg kjenner som har tatt det (det er en del), har alle opplevd at både legen og sykepleieren er VELDIG forståelsesfulle og at de ikke stapper slangen ned i halsen din! De er så greie og hensynsfulle som overhode mulig. De forstår at det ikke er gøy. Ingen gleder seg, men det er fort gjort, jeg lover! 🙂 Håper dette fikk roet nervene litt! Ellers vil jeg bare si at din blogg er den mest ekte og ærlige jeg vet om, og at ingen andre blogger kan måle seg med din! 🙂
  OG er det lov å ønske seg ett innlegg om hvordan du ble din egen bestevenn? Mener å huske at du skrev noe om dette mens du fremdeles var singel 🙂

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:31

   Dette hjalp utrolig mye, for nå har jeg begynt å grue meg. Tusen takk <3

  Leave a Reply