Hverdagsliv

LEGETIME UTEN Å FORLATE SENGA

25. oktober 2018

Reklame for legeappen Eyr

Det eneste positive med at jeg har vært syk hele denne uken, er at jeg fikk en god grunn til å teste ut legeappen Eyr. Jeg må ærlig innrømme at jeg har sett reklame for legeapper tidligere, og da har jeg tenkt at: Njaa, en lege på telefonen kan vel ikke gjøre stort annet enn å anbefale deg en nesespray. 

Men der tok jeg feil. Eyr er en norsk, trygg legetjeneste, hvor du møter de samme legene som du møter hos fastlegen og på sykehuset.

Legene hos Eyr kan virkelig gjøre langt mer enn å anbefale deg en nesespray. Du kan få resepter, medisinske råd og henvisning til spesialister, akkurat som du kan hos fastlegen. Det antas at mellom 30-50% av timene hos fastlegen kan løses over video. Skulle man trenge å ta blodprøver eller å bli undersøkt av legen, må man selvfølgelig stille fysisk hos legen sin. Men det er altså mye som kan løses via en videosamtale.

Jeg har ingenting vondt å si om fastlegen min. Han er flink og tar meg på alvor når jeg kommer besøk. Men. Det er ikke barebare å få seg en time på dagen. Bestiller jeg en time, så må jeg regne med at timen finner sted neste uke. Og det er ikke alltid det passer å ha en legetime med fysisk oppmøte heller. Som student kan jeg ikke overskride 15% fravær. Gjør jeg det, så stryker jeg i faget. Fraværet må jeg med andre ord spare til jeg er helt sengeliggende. Å droppe skolen for å snakke med legen om prevensjon, er med andre ord ikke et tema. Og snakker om prevensjon! Du skulle bare visst hvor mange ganger jeg har glemt p-pillene mine hjemme når jeg har reist på ferie. Neste gang det skjer, vet jeg at jeg kan ringe opp en lege på Eyr, og få hjelp der hvor jeg er.

SLIK SER DET UT INNE I APPEN 👆🏻

Så, hvordan funker det? Du laster ned appen og må logge inn med BankID første gang. Så velger du om du vil bestille en time, eller om du ønsker drop in. Velger du drop in, tar det i snitt 5-10 minutter før legen ringer deg. Åpningstidene er 8-22 i ukedagene, og 10-22 i helger og på helligdager. Eyr har åpent hver dag, 365 dager i året.

Og det eneste du trenger er mobildekning. Ikke fri fra jobb, ikke skulking av skole. Ikke en hel kveld på legevaktens venterom. Du trenger ikke engang å komme deg opp av sengen, dusje og kle på deg. Det er hva jeg vil kalle Norges mest tilgjengelige og komfortable legekontor! Prisen for en konsultasjon er forresten 350 kroner.I dag hadde jeg legetime med Lars fra Colosseumklinikken – direkte fra mitt eget soverom. Da praten vår var ferdig, løp jeg rett til apoteket og hentet ut resepten han ga meg.  enkelt og tidsbesparende. Jeg tror farmasøyten på apoteket syns jeg snakket litt høyt – men regner med at hun forstod hvorfor, da jeg hentet ut Rinexin, som forhåpentligvis skal gjøre livet litt lettere for bihulene mine. Nå er jeg lei av å føle at hodet mitt holder på å eksplodere!

Du vet aldri når du trenger en lege – så last ned Eyr, slik at du har appen lett tilgjengelig når den trengs 

Last ned Eyr fra App Store HER 

Last ned Eyr fra Google Play HER.

Hvis du vil lese mer om Eyr, så kan du gjøre det HER.


Bonusmateriale: Du syns kanskje jeg ser litt lite syk ut på bildene over. Jeg falt for fristelsen og sminket meg – jeg er tross alt en ekte blogger. Men her har du meg, sånn på ekte. 

16 Comments

 • Reply Amanda 25. oktober 2018 at 16:30

  Haha, hva skjer på bilde nr 1 under bonusmateriale?

  • Reply Ida Wulff 25. oktober 2018 at 16:31

   Et hyggelig lite dampbad…. Hehe

 • Reply Tone 25. oktober 2018 at 20:06

  https://www.dagensmedisin.no/blogger/inga-marthe-gronseth/2018/10/24/engangslegenes-sugeror-ned-i-felleskassa–og-hvorfor-det-skader-oss-alle/

  Hilsen en nyutdannet lege som er oppriktig bekymret for at du går ut og reklamerer for dette…

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 12:01

   Hei Tone! 🙂 Jeg kommer ikke til å slutte å bruke fastlegen min pågrunn av denne appen. Som jeg skriver er den et fantastisk supplement i tilfeller hvor det ikke er mulig å få legetime, eller hvis man for eksempel er i utlandet og har glemt medisiner hjemme. Det at man kan få tak i dem sent på kvelden er en STOR fordel. Noen ganger sitter man og bekymrer seg over symptomer, og trenger bare å prate med en lege for å få sove. 100 ganger bedre enn å google og manøvrere seg rundt i merkelige forum, syns nå jeg. Jeg vet ikke noe om de andre legeappene på markedet, men de legene som finnes på denne appen, er faktiske fastleger ved Colosseumklinikken i Oslo.

 • Reply Kristina 25. oktober 2018 at 21:48

  Hahaha dør av bonusmaterialet 😂💛

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 11:57

   Dør selv, haha. At det går an å være så babe, eller hva 😀

 • Reply Karoline 25. oktober 2018 at 22:47

  Vet du om en må betale for barn under 16?

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 13:44

   Hei 🙂 For barn under 16 år (UTEN forsikring) koster det også 350 kroner.

 • Reply Eline 26. oktober 2018 at 07:24

  Good bedring! <3

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 11:54

   Tusen takk for det <3

 • Reply Susanne 26. oktober 2018 at 11:24

  Åhh! Du er et menneske du også <3

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 11:54

   Alt for mye! Hehe <3

 • Reply Anonym 26. oktober 2018 at 12:20

  Du overskrider ikke 15% for å dra til legetime, da du kan få en lapp som gjør at fraværet er dokumentert og ikke går på prosentregelen <3

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 13:47

   Hei 🙂 Nei, sånn funker det i hvertfall ikke på mitt universitet. Men kanskje det bare er faget og den forleseren jeg har nå. Vi har eksperimenter hver gang, som man må være med på for å bestå. Hvis man går glipp av for mange, så kan man dessverre ikke stå <3

 • Reply Aline 26. oktober 2018 at 12:21

  Du vil ikke overskride 15 % av en legetime, der får du lapp som gjør fraværet dokumentert og ikke går på prosentregelen <3

 • Reply Shantez 4. juli 2024 at 20:39

  Hey there great website! Does running a blog similar to this take a great deal of work?

  I’ve no expertise in programming however I had been hoping to start my own blog soon.
  Anyways, should you have any ideas or techniques for new blog owners please share.
  I know this is off subject but I simply needed to ask.
  Thank you!

 • Leave a Reply