Hverdagsliv

DRAMATIKK I NATTEN

26. oktober 2018

Bang! Knus! Et eller annen som triller over gulvet!

Det er såpass høyt at vi bråvåkner og setter oss opp i senga begge to. Det er midt på svarte natta.

Begge i kor: Hva var det?! 
Ham: En måke på terrassen? 
Jeg: Herregud, det er noen i leiligheten!

Jeg ser at han blir stressa. At han et øyeblikk hater at det er han som er mannen i forholdet. Så tar han seg sammen, og gjør som mannen i forholdet skal: Aker seg lydløst ut av senga, knyter morgenkåpa rundt den nakne kroppen, og tar forsiktig i dørhåndtaket.

Jeg blir liggende. Men ikke lenge. For tanken slår meg: Hvis det faktisk er noen i leiligheten… Og de skyter ham… Så blir jeg alene i denne mørke leiligheten, sammen med inntrengerne. Som har skutt kjæresten min. Jeg spretter opp av sengen, gir fullstendig faen i nakenheten, og løper etter ham ut i gangen.

Skyt meg også! 

Men det er ingen som skal skytes. Det er ikke noen i leiligheten. Ingen ekle måker som har dritefest på terrassen.

Etter noen minutters secret agent-bevegelser rundt i leiligheten, finner vi ut at den skyldige befinner seg på badet. Dusjhylla. Den jævla dusjhylla, som endelig bestemte seg for å løsne fra veggen og lande på flisene med et brak. Det var bare et spørsmål om tid. For det skjer alltid. Jeg tror ikke det finnes en dusjhylle i hele denne verden, som har blitt hengende på veggen helt til noen fjerner den med makt.Hvis du vet om en dusjhylle som vet å oppføre seg – tips meg gjerne .

68 Comments

 • Reply Tonje 26. oktober 2018 at 11:43

  Kjenner hjertebanken av å våkne på den måten helt hit…
  Men Ida, det finnes dusjhyller/kurver som ligner veldig på den på bildet- som man henger på blandebatteriet!
  Ikke iveren i det hele tatt, og faller aldri ned!
  Vet de har bl a på jernia.
  Du kan prøve å Google «kurv til blandebatteri» 👌🏻 I’m never going back!

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 11:54

   Du sier noe der! Men vi hadde det i bingen, og den ble så full av rust. Mistenker at det er fordi den alltid blir våt? :/ Kanskje det finnes en rustfri, det skal jeg undersøke 😀 <3

 • Reply Tonje 26. oktober 2018 at 11:44

  Iveren = i veien…..

 • Reply C 26. oktober 2018 at 12:03

  Denne, som du henger på dusj stangen;

  https://m2.ikea.com/no/no/p/voxnan-dusjhylle-forkrommet-70328589/

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:51

   Takk for tips 🙂

 • Reply Maren 26. oktober 2018 at 12:08

  😂 Hadde dere bare festet den med sugepropper? Vet det er litt skummelt, men tenker dere må bore litt i flisene altså! Jeg har dusjhyller fra Vipp (festet i fugene) og de kan jeg absolutt anbefale. Enkle og fine, ingen rust og lette å holde freshe.

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:50

   Skal definitivt skru når vi flytter i hus/vårt evige hjem. Men i denne leiligheten gidder vi ikke, tror jeg :O

 • Reply Heidi 26. oktober 2018 at 12:13

  Jeg har nettopp kjøpt livets dusjhylle! https://www.jotex.no/lis/lis-hjornehylle/1523022-01
  Den festes i spenn mellom taket og gulvet, og er ikke avhengig av noen sugekopper. Innser at jeg høres ut som jeg selger denne hylla, men den er en drøm! De har i flere farger 🙂

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:50

   Haha, så morsomt 😀 Mormor sendte meg akkurat bilde av denne på SMS. Takk for link <3

 • Reply Madeleine 26. oktober 2018 at 12:23

  Altså, jeg har endelig- endeliiiig funnet en praktisk dusjhylle som henger bra, er praktisk og som ikke ruster! Hatt den i flere år og den er helt super! Det beste er at hyllene er høye og dype så du får plass til store flasker og pumper! Hverdagsgleder altså.

 • Reply Anniken 26. oktober 2018 at 12:31

  .. og de detter alltid ned på natta. 🤦🏼‍♀️

  Kjenner igjen scenarioet, vi våknet av at noe knuste en gang. På 0,2 nanosekunder hoppet samboeren ut av senga og dro en jævla sabel ut av nattbordsskuffen (hadde aldri sett den før, ante ikke at den var der) og løp naken ut i stua. Pent syn, i grunn. Viste seg at det var et bilde som hadde detti ned over ei lykt som knuste. :p

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 13:45

   HAHAHA, jeg ler! En sabel! Takk for god idé. Samboeren min er stor fan av Kaptein Sabeltann, så skal nok ikke mye til for å overtale ham til å skaffe seg en sabel ;p Og HVORFOR skjer det alltid på natta?

 • Reply Birgitte 26. oktober 2018 at 12:46

  Hahah akkurat det samme pleier å skje her hjemme også! Har skjedd på natten flere ganger og blir like redd hver gang!

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 13:44

   Godt å høre at vi er flere som lar oss skremme av dusjhylla, hehe :*

 • Reply Camilla 26. oktober 2018 at 12:56

  https://www.maxbo.no/dusjhylle-3etg-uten-krok-kabin-krom-p2516690?gclid=EAIaIQobChMIxtGC6Pij3gIVER0YCh3VHQKfEAQYAiABEgLg2_D_BwE&gclsrc=aw.ds
  Prøv denne! Jeg har den i dusjen – ruster ikke, og kan fint henges på utsiden av dusjen også dersom det er mer praktisk 😊

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:48

   TAKK for tips! <3

 • Reply Anonym 26. oktober 2018 at 13:02

  Dra på en ordentlig baderomsbutikk. Min er kjøpt hos en butikk under Comfort-kjeden, mener det til og med var rustgaranti! 😃

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:48

   Rustgaranti! Det kan vi like <3

 • Reply Mari 26. oktober 2018 at 13:14

  Kjøp en ordentlig fin en som du må skru inn i veggen 🙂 kan tenke meg at det bare er et pluss for fremtidig salg at det er ordentlige hyller i dusjen. Sugekopper faller ALLTID ned. Skal sies at vi selv har en sort en som henger på blandebatteriet. Den ruster ikke. Du kan evt. kjøpe en som henger på glassveggen med krok over kanten hvis du har sånn dusj 🙂

  • Reply Mari 26. oktober 2018 at 13:16

   oi, minus den psyko smileyen der. :D**

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:51

   Ja, det finnes jo muligheter men vi er ikke så glad i å skru 😀 Takk for psycko smiley, hehe….

 • Reply c 26. oktober 2018 at 13:16

  Huff, det er grusomt å våkne på den måten!
  Det finnes dusjhyller i rustfritt stål, har det blant annet på Jula og slike butikker. Det finnes med «kroker» øverst, som man henger over glassveggene 😀
  Er heller ikke problematisk om man har innfellbare glassvegger, er bare å henge dusjhylla på døra som settes inn først.
  Håper dere slipper å bråvåkne på den måten flere ganger, ihvertfall <3

 • Reply Geriatriks 26. oktober 2018 at 14:13

  Hm.. nakne folk i fortellingen…og så var det hylla det ble tatt bilde av… Norge ass… 😉

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:47

   Of course!

 • Reply Sandra 26. oktober 2018 at 14:18

  Du kan kjøpe sånn for å henge opp, men heng den over dusjkabinettet om du har dører på dusjen, hvis ikle finn en hylle som du kan sette i dusjen, hvis det ruster kan du skrubbe det med en sånn jernskrubb man vasker koppene med 🙂

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:47

   Har sett noen som kan henges over døra, men tenker at det ville blitt et irritasjonsmoment? :O

 • Reply Ingvild :) 26. oktober 2018 at 14:22

  Jeg kjøpte en sånn rustfri dings som jeg kunne henge over dusjkanten med faste kroker, med sugekopper nederst slik at den ikke skulle skrangle mot glassveggen hver gang jeg tok noe ut av kurven. Den har også et tynt plast-/silikonbelegg på krokene slik at de ikke skal lage merker eller skade det du velger å henge den på. Kosta nesten 1000,- men var så drit lei av skranglete ræl som bare rusta, er så fornøyd med den jeg har nå. Skikkelig solid og som sagt, rustfri. Og jeg slipper å bli overrasket på nattestid over ting som ramler i gulvet 😀 Jeg sover veldig lett, og kvekker så på natten om jeg blir vekket av noe, vet ikke om jeg hadde fått sovet igjen om noe sånt hadde skjedd meg 😮

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:46

   Den hørtes veldig smart ut! Hvor kjøpte du din? 🙂

   • Reply Ingvild :) 29. oktober 2018 at 11:03

    Husker jammen ikke😭 Var en ordentlig baderomsforretning (hvis jeg kan kalle det det?), rett ved Sørlandssenteret i Kristiansand. Vil anta at de fleste proffe plasser har noe tilsvarende! Er så fornøyd, trenger ikke skru noen ting, men den sitter fortsatt der du vil ha den samtidig som du kan enkelt ta den av dersom du skal vaske bak den. Føler jeg høres ut som en selger, men er bare fornøyd!😬😁

 • Reply Christina 26. oktober 2018 at 14:36

  Opplevd det samme. Men så kjøpte jeg denne: https://m2.ikea.com/no/no/p/immeln-dusjkurv-sinkbelagt-00354119/
  Og den har stått på veggen i minimum et år uten å røre seg. Anbefales 🙂

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:44

   Takk for tips <3

   • Reply Lin 26. oktober 2018 at 16:03

    den fra IKEA har eg hatt og og ingen har falt MER ned enn den , så bare vent, ett år og etter det faller den helle tiden…:( Nå har vi sånn som henger på veggen med gummubeslag på kroken så den ikkej skader noe. Ikkje perfekt ,men tar minst like mye somd en du har. Ellers er det mange fine løsninger her 🙂

 • Reply Marie 26. oktober 2018 at 14:36

  Uffda, haha! Hadde daua av skrekk. Det finnes jo slike dusj»hyller» som står på gulvet istedenfor å henge! De ramler ikke sammen, men blir kanskje fort rustne de og? Ellers hadde vi dusjhylle som var skrudd inn i flisene, så da falt den aldri ned 🙂

  • Reply Ida Wulff 26. oktober 2018 at 14:44

   Å skru i flisene frister ikke – MEN, en som står på gulvet er en god idé. Mormor sendte faktisk akkurat bilde av en, hehe 😀

   • Reply S 26. oktober 2018 at 19:23

    Om du aller helst vil ha den på veggen, kanskje dere kan skru den i fugene mellom flisene,sånn at man kan fuge over skruhullene om den skal fjernes?? Jeg har ikke prøvd dette, så vet ikke hvor godt det vil vise i etterkant da😊

 • Reply Isa 26. oktober 2018 at 15:34

  Ida, du har ikke stressa før du våkner av at innbruddsalarmen lever sitt eget liv og løper naken i hui og hast ut i stua hvor du blir blendet av det hvite blitzene lyset oppe i hjørnet og husker så fint salgsmannen som forklarte «denne alarmen er så fin for den tar bilder og sender de direkte til sentralen når alarmen går». DÉT er grunn til panikkangst i ettertid.

  • Reply Ida Wulff 28. oktober 2018 at 11:04

   Hahahaha, jeg leeeer <3

  • Reply Madelen 28. oktober 2018 at 21:26

   Tusen takk for hysterisk morsom historie Isa :’D

 • Reply Lin 26. oktober 2018 at 16:06

  hvis du ikkje vil ha rust og ha god plass kan du ha denne den har eg i to etager. Dvs eg kjøpte en og så entil og satte de sammen. Fikk til overs en overhylle, ben og topp plugger. Men eg elsker den, den tar så mye-tok mye da den var bare liten også – Superenkel å vaske er jo plast
  https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40307866/

 • Reply Marie 26. oktober 2018 at 16:52

  Vi kjøpte denne her: https://www.clasohlson.com/no/Kurv-med-vakuumfeste/44-2204?gclid=EAIaIQobChMI3dSfvK2k3gIVR4GyCh3cpQFPEAYYASABEgLHOPD_BwE ..og jeg er strålende fornøyd! Jeg hadde aldri trodd at den skulle bli hengende på flisene, for som deg er jeg enig i at ting holder seg aaaaldri på plass! MEN, det gjør denne her! 🙂

 • Reply Lise Erikssen 26. oktober 2018 at 17:21

  Hej, jag er din störste fan från Sverige på 15 jordsnurr.
  Som en gest av vänskap vill jag tipse om en mycket god podcast som jag tycker om!

  https://poddmap.com/podcasts/pillowtalk-med-peg-and-penny/kandisavsnittet

  Varmeste hälsning,
  Lise

 • Reply Mariann 26. oktober 2018 at 18:08

  Kjøp dusjhylle som du monterer med lim. De sitter som støpt, og så er det utrolig greit å slippe skruehull i flisene. Jeg har selv denne jeg linker til, og den henger like godt etter 3 år.

  https://www.byggmakker.no/bad/baderomstilbehor/dusjhylle-hjorne-lim-montering/

 • Reply Camilla 26. oktober 2018 at 19:26

  Jeg har en kurv som man henger på blandebatteriet! Har hatt min i 2 år uten noen som helst antydninger til rust 😊 Kjøpt på maxbo i Tønsberg!

 • Reply Sofia 26. oktober 2018 at 21:47

  Har en fra megaflis som har hengt i over 2 år og aldri har falt ned. Den er vakumfestet, og ikke sugekopp! Funker som bare det 🙂
  https://megaflis.no/vacuum-loc-dusjhylle-m-2-hyller-hjorne.html

 • Reply Therese 26. oktober 2018 at 21:55

  Jysk har noen fine i plast som man henger på dusjen! I hvit, blågrønn eller mørk grå 🙂 Er veldig fornøyd med dem!

 • Reply Spurven 26. oktober 2018 at 22:05

  Haha, nøyaktig det samme skjedde hos meg i natt 😆

 • Reply Rebecca 26. oktober 2018 at 22:42

  Huff, helt forferdelig å våkne på den måten. Må nesten le litt også , for akkurat det samme skjedde med min for noen uker siden. Selvfølgelig på natten, og jeg bor alene i en 3-roms. Gikk livredd rundt i leiligheten før jeg tilslutt kom til badet og dusjhyllen og hjertet kunne roe ned et par hakk. Halleluja for at det skjedde med deg og, slik at det kommer så mange gode tips i kommentarfeltet til oss andre som har lidd samme skjebne.
  Håper dere finner en fin en, og takk for masse gode tips!

 • Reply J 26. oktober 2018 at 23:02

  Vi har kjøpt hylle på flisekompaniet som vi har limt på vegg. Har hengt der stabilt i over ett år. Anbefaler å gå innom en ordentlig baderomsbutikk og få noe til å lime på. Føler selv borring er litt risky.

 • Reply Anette 27. oktober 2018 at 00:12

  Kjenner meg så igjen!! Vi hadde akkurat den samme hylla før og jeg har hatt sikkert ti hjerteinfarkt pga den! Nå har vi denne, og det er livet! 🙂 https://oslovvssenter.no/produkt/duschy-kurv-dusjbatteri-krom/

 • Reply Christina 27. oktober 2018 at 08:56

  Anbefaler denne:
  https://www.bohus.no/andre-rom/bad/baderomstilbehoer/ine-dusjhylle
  Hatt den i ca. ett år nå, ingen rust og den beveger seg ikke når du åpner dørene osv.:) Vi har den hengende innerst på en av glassdørene til dusjen.

 • Reply Marthe 27. oktober 2018 at 13:07

  Lim med tec7😉
  https://www.tec7.no/Default.aspx?ID=320&ProductID=PROD473

 • Reply Shafii 27. oktober 2018 at 15:40

  «sky meg også» Hahahaha

  Dette minner meg om den dagen jeg fant ut at jeg hadde hatt en fullvoksen kråke i peisen i over 3 dager!!! Jeg hadde liksom hørt rare lyder flere dager i strekk, spesielt på nettene, men fant aldri ut hva eller hvor det kom fra. Plutselig en dag som jeg satt og så på tv følte jeg at jeg så en bevegelse i den pittelille peisen. Jeg gikn nærmere og åpnet peisen på glød fordi jeg var jo orbevist om at jeg hadde fått en kattunge gjenneom vinduet. Men neida, der var det ei jævla kråke som satt I peisen 😂😂😂 Du kan tro at jeg døde. Åpnet vinduetog peisen på vidt gap og låste meg inn på do 😂😂 heldigvis fant den veien ut selv.

  • Reply Ida Wulff 4. november 2018 at 21:24

   HAHAHAHAHA, sorry men jeg ler høyt! Hadde blitt livredd :O :O :O <3

 • Reply Johanne 27. oktober 2018 at 16:23

  Jeg kjøpte en dusjhylle på clas ohlson som henger i rørene som er festet til blandebatteriet 🙂 Billig og genial!

 • Reply Kristin 27. oktober 2018 at 20:37

  Åh, har hatt samme problemet mange ganger! Hadde en sånn som blir linket av en leser over her, fra IKEA, med sugekopper. Den datt alltid ned. Etter tips fra min mor og far har vi gått for en variant som henger over blandebatteriet i dusjen. https://megaflis.no/house-dobbelt-hylle-til-blandebatteri.html
  Har ikke opplevd at den ruster! Skulle gjerne hatt en penere løsning, men det får heller bli den gangen vi bygger oss hus.

 • Reply Lene 27. oktober 2018 at 23:23

  Hvis du går for en hyllr som står i spenn mellom gulv og tak så anbefaler jeg å feste noe i gummi under den slik at den ikke sklir ut. Noe ala det man fester under stolbein, bare i gummi 🙂

 • Reply Elise Amelia 27. oktober 2018 at 23:50

  Hahaha! Vi har en sånn som henger over døra, det er ikke noe problem i grunn. Ser at det finnes sånne som står i dusjen, det virker ganske smart da 🙂

 • Reply Camilla 28. oktober 2018 at 00:01

  Kjøpe en til å henge på dusjveggen, egentlig med sugekopper, men det stoler jeg ikke på så kjøpte to store kroker som jeg bare henger over dusj døren😊 fungerer utmerket

 • Reply Kristoffer 28. oktober 2018 at 18:38

  Uff.. må ha vært skremmende. Har for lengst gitt opp å henge opp ting på badet. Legger det i en kurv på vaskemaskinen istedet hehe.

 • Reply Signe 28. oktober 2018 at 22:01

  Oi høy gjenkjenning på akkurat det der! Vi har testet «alle mulige» dusjhyller, men kommet på at om du smører litt silikon på sugekoppene, så sitter de dønn fast. Om man vil fjerne de, bruker man bare et barberblad og skjærer løs sugekoppene 🙂

  • Reply Signe 28. oktober 2018 at 22:05

   Ja, altså ikke sånt som du barberer deg med, men sånt man bruker på keramiske kokeplater!

 • Reply Anonym 29. oktober 2018 at 15:30

  Åh, takk, dette kommentarfeltet trengte jeg, leter etter dusjhylle selv og jeg kan ikke bore i veggene, for jeg skal leie et år før jeg kjøper eget og da gidder jeg ikke ødelegge noe mens jeg er her.. Så takk, nå blir det dusjhylle er og apropos ting som alltid må falle på natta, sist uke lå jeg i senga og hørte tidenes brak, brydde meg ikke så mye da, men så hørte jeg et helt likt brak og da kjente jeg det, viste seg at det var stearinlysene som hadde veltet, dæver..

 • Reply Annie 30. oktober 2018 at 17:57

  ahhh de forbanna dusjhyllenne!!! AKKURAT det samme har skjedd meg! Vi kjøpte sikkert fem forskjellige når jeg bodde i Oslo, og ingen funka.. Nå har jeg kjøpt en sånn med krok, som henger over røra på badet i dusjen. Alt for høyt opp, så jeg må stå på tærne for å få ned bananshampoo’n men verdt det.. (jeg har ikke så pent bad atm, derav synelige rør). Men svigersøstra fikk de faktisk til å instalere en stasjonær en på badet når ho pussa opp. Kanskje det er mulig å ringe en sånn instalasjonsmann? Lykke til med jakten 😉

 • Reply Ane 31. oktober 2018 at 14:32

  Hahaha, NØYAKTIG det samme skjedde med meg en natt for noen uker siden. Ser ut som vi har nøyaktig samme dusjhylle også, så mulig det er en liten svakhet i designet!

 • Leave a Reply