Nybygg, hjem & interiør Studier

TILVALG & VONDE FØLELSER

7. november 2018

i💸💸💸

Er det én ting jeg har lært, nå som jeg har kjøpt mitt andre nybygg her i livet: Det blir alltid dyrere enn du hadde tenkt. Kjøper du et ganske standard nybygg, må du gjøre endringer for å få standarden opp – tilpasse den til dine behov. Og kjøper du et litt mer påkostet nybygg som vi har gjort denne gang, er det fort gjort å tenke at når vi først kjøper så dyrt, så bruker vi de ekstra kronene som trengs for at det blir perfekt. Pengene virker små i den store sammenhengen, men tro meg: Det blir mye etterhvert. Du skal ikke adde mange ekstra skuffer i en garderobe før prisen plutselig blir 10.000 kroner dyrere. Og når du da har tre garderober… Og skal oppgradere kjøkkenet i tillegg. Og optimalisere det elektriske anlegget. Og male i en annen farge enn de utbygger har å velge mellom. Regningen man sitter igjen med er jo til å bli i dårlig humør av!

Håpløst, men også veldig gøy. Det er uansett verdt å tenke på hvis du skal kjøpe nybygg en gang – at det er lurt å spare opp litt ekstra til tilvalg.

Vi har nå tatt de beslutningene vi fikk mulighet til å ta. I rekordfart! Nå er det bare å lene seg tilbake og vente. Vente på den dagen hvor man får gå inn i leiligheten, og forhåpentligvis glede seg over de valgene man gjorde. Denne lille plankebiten er en smakebit på kjøkkenet vårt. Det ser kanskje ut som veggen på en hytte, men det ferdige resultatet blir sykt pent. Det heter MS12 og er fra Svane, hvis du vil google og se hvordan det ser ut på et kjøkken 😀

Denne gang blir ikke veggene i leiligheten sorte (i hvertfall ikke alle), men både kjøkken, garderober og noe møbler skal være sort. I riktig materiale og kvalitet, er det noe av det fineste som finnes syns jeg I dag har jeg satt av store deler av dagen til å lese pensum og jobbe med eksamen. Men for å være helt ærlig, så sliter student-Ida veldig nå. Jeg kjemper hele tiden i mot følelsen av å ville gi opp. Å lese en kort forskningsartikkel kan ta meg tre timer, fordi jeg faller ut og blir distrahert av andre gjøremål. Jeg opplever alt og alle som mas, og må telle til ti hele tiden, fordi jeg vet hva som egentlig er problemet: Jeg opplever at jeg ikke mestrer dette, og det er ikke noen andre sin skyld.

Men jeg skal ikke gi opp, jeg jobber heller med å godta at jeg ikke er på topp. Jeg skal gjennomføre, om det så er på bånn. Det er ingen god følelse, men den blir bedre av at jeg aksepterer det. At denne gangen ble det ikke så bra, men jeg kan gjøre det bedre neste gang. 

Faen heller, det er ikke verdens undergang. Selv om det føles sånn når man er i bobla.  Stress over hele linja, nå skal jeg lage meg en kopp kakao og lenke meg fast til spisebordet som flyter over av hvite ark med sort skrift på.

Vi snakkes snart.

35 Comments

 • Reply Tonje 7. november 2018 at 14:37

  Gleder meg til å se den nye leiligheten 😃

  • Reply Ida Wulff 21. november 2018 at 15:39

   Og jeg gleder meg til å vise frem 😀 <3

 • Reply L 7. november 2018 at 14:40

  Fineste Ida, jeg heier på deg <3 Kan jeg spørre hvilket gulv dere har bestemt dere for på kjøkken, stue osv?

  • Reply Ida Wulff 21. november 2018 at 15:39

   Så hyggelig <3 <3 Vi gikk for det gulvet som var standard, og jeg vet dessverre ikke hva det heter. Har nok mer info å dele etter kontraktsmøte neste uke 😀

 • Reply Emilie 7. november 2018 at 15:03

  Hvor er jakken din fra!? Den var såå fin

  • Reply Ida Wulff 8. november 2018 at 13:22

   Den er fra Floyd :*

 • Reply MS 7. november 2018 at 15:33

  Gleder meg til å se leilighet nr. 2 ❤️ Interiør osv er såå gøy!

  Et lite studietips hva gjelder forskningsartikler: Konsentrer deg om abstract og konklusjon, alt viktig skal stå der – resten er som regel godt nok å skumlese. Tenk at du bruker 80% kapasitet på å forstå de viktigste 20% og omvendt. Godt mulig du gjør dette allerede, men noen ganger greit med en påminnelse. Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 20. november 2018 at 13:38

   <3 <3 <3

 • Reply Anonym 7. november 2018 at 15:53

  hvilken benkeplate skal dere ha?

  • Reply Ida Wulff 8. november 2018 at 08:33

   Husker ikke hva den heter, men den er lys 🙂

 • Reply S 7. november 2018 at 15:57

  Jeg elsker deg, men kan du lage et motivasjonsinnlegg/tips/sympati-innlegg til oss studenter som sliter med eksamen/hjemmeeksamen/semesteroppgaver og tror vi skal dø? 🙂 Du er den eneste bloggeren jeg vet om som er i samme situasjon som oss!

 • Reply Synøve 7. november 2018 at 18:10

  Hei Ida! Vet ikke om du har skrevet om det før, men hvorfor tar du ikke studiet på deltid (hvis det er en mulighet, og det er det jo de fleste steder)? Jeg ville absolutt gjort det om jeg hadde en god inntekt ved siden av!

 • Reply Karoline 7. november 2018 at 18:45

  Så nydelig jakke, hvor er den fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. november 2018 at 08:32

   Floyd 🙂

 • Reply Mari 7. november 2018 at 20:23

  Føler med deg! Sitter med eksamen i første masterfag samtidig som jeg nettopp har overtatt ny leilighet som skal totalrenoveres. Har mer lyst til å se på baderomsinnredning, bla i fargekart, og vurdere gulv og tapeter enn å lese. Til tider blir det litt lite lesing og litt mye googling også, så denne eksamenen blir ikke den beste jeg har hatt, men hvem andre enn meg bryr seg egentlig? 😄 uansett – tvitvi med både eksamen og nytt hjem!

  • Reply Ida Wulff 8. november 2018 at 08:32

   Åh! Valget mellom himmel og helvete. Kjenner det for godt! Lykke til med begge deler 😀 <3

 • Reply Ida 7. november 2018 at 22:09

  Du er ikke alene om å føle det slik ang studier <3 litt godt å lese at du også kan oppleve det slik, misforstå meg rett!! Lykke til på studier og med nybygg, tipper det blir tipp topp uansett.

  • Reply Ida Wulff 8. november 2018 at 08:31

   Misforstår deg helt rett, finnes det noe bedre enn å høre at andre studenter også sliter <3 <3 lykke til du også! Klem

 • Reply Mia 7. november 2018 at 22:59

  Perfekt kjøkkenvalg!! Men bare et spørsmål om fremtid og slikt: blir dere boende om dere får barn også (mer enn 1)? Du skrev at denne leiligheten er større enn den dere har nå, men er den stor nok for en familie?

  • Reply Ida Wulff 8. november 2018 at 08:31

   Takk! 🙂 Det får vi føle på etterhvert. Går nok fint å ha «små mennesker» der, om det så er 1 eller 2. Man kan bygge et ekstra soverom. Men vi får se!

 • Reply Anita 8. november 2018 at 10:38

  På denne tiden i fjor satt jeg i masteroppgave-bobla i innspurten før levering. Og syntes livet var regelrett grusomt (uten å overdrive). Og det hadde det egentlig vært hele året, helt siden jeg fant ut at jeg måtte utsette innleveringen ett semester. Jeg hadde lyst til å gi opp. Droppe det. Kutte ut. SÅ. MANGE. GANGER. Men det gikk! Usikker på hvordan, men jeg snubla meg gjennom det. Så det jeg prøver å si er: Hold ut! Det er tøft, men du kan klare å komme deg gjennom det. Og har du mulighet til å gå til rådgiving ved studentsamskipnaden, så kan jeg anbefale det. Der kan man snakke om alt som føles kjipt med studenttilværelsen, og få støtte på veien. Jeg er veldig fornøyd med at jeg tok det valget i fjor sommer.

  Masse lykke til, Ida! <3 Med både studier og drømmehjemmet.

  • Reply Ida Wulff 20. november 2018 at 13:40

   Tusen takk for gode og trøstende ord <3 <3 Stor klem!

 • Reply Elise 8. november 2018 at 11:34

  halloooooooooo sykt fin du er paa haaret naa!!! WOW IDA

  • Reply Ida Wulff 8. november 2018 at 13:22

   Syns du 😀 Takk <3

 • Reply Silje 8. november 2018 at 12:57

  Hvor er pels jakken fra? Så fin!!

  • Reply Ida Wulff 8. november 2018 at 13:22

   Den er fra Floyd 🙂 <3

 • Reply Mh-Ingrid 8. november 2018 at 20:38

  Det blir lettere! Lover. Tar bare tid å lære seg å lese artikler. Husker den frustrasjonen selv. Men du kommer inn i det. Trikset er å tenke enkelt om noe komplisert. Det å tenke årsak-virkning har hjulpet for meg. Anbefaler å ha kollokvie med artikler. Knota masse i starten med en gjeng med andre – det hjalp å føle seg dum i fellesskap med andre. Haha…masse lykke til!! Klem

 • Reply Frida 9. november 2018 at 10:01

  Hei Ida!
  Jeg har nettopp kjøpt min første leilighet, og har fulgt litt med på dine møbel- og interiørvalg. Jeg elsker spesielt luksus vs budsjett-innleggene dine da jeg også er student:-) Vet du av en nettside/butikk som selger «kopier» av Slettvoll? Typ som nattbordet fra IKEA du la ut!
  PS. Jeg har fulgt bloggen din siden «begynnelsen»! Når jeg tar min daglige runde på blogger sparer jeg alltid bloggen din til sist, du er min favoritt❤️
  Klem fra meg!

  • Reply Ida Wulff 20. november 2018 at 13:37

   Hei Frida! 🙂 Gratulerer så utrolig mye <3 Nei, akkurat nå er jeg dessverre veldig lite oppdatert på interiørfronten og kjenner ikke til noen slike nettbutikker. Har liksom bare funnet enkeltmøbler som jeg syns minner om her og der. Klem til deg!

 • Reply Kari 9. november 2018 at 22:25

  Eksamensperiode er noe dritt. Jeg tror de er designet for å få oss studenter til å føle oss dårlig.

  Selv er jeg på mitt 11. semester (shit!) og opplever at masterutdanning er noe helt annet en tidligere deler av løpet. Da jeg skrev bachelor følte jeg at jeg skrev en stor og viktig oppgave som hadde en viss form for signifikans. Da jeg startet på masterløpet ble jeg klar over at bacheloroppgaven egentlig er en koselig liten oppgave uten særlig strenge formelle krav.

  Husk at det faktisk skal være gøy å studere. Du skal føle at du lærer noe, at du får til noe og ikke minst skal du opplever mestring. Det er lov å ta permisjon, det er lov å ta utdanningen deltid, det er lov å ikkje bare få toppkarakterer, og ikke minst det er faktisk lov å si stopp.

  Gjør det som føles rett for deg, sett deg mål, spør om hjelp før det er for sent, og gi litt faen hvis det trengs! Jeg heier på deg, hvis du vil får du dette til!

  • Reply Ida Wulff 20. november 2018 at 13:41

   Dette var deilig å lese, TAKK <3

 • Reply Harefrøken 10. november 2018 at 03:11

  Tegan and Sara❤️

 • Reply Sara L 11. november 2018 at 19:29

  Første halvår på masteren er sånn. Overgangen fra bachelor til master er gjerne enorm! Lange forskningsartikler på engelsk, svært teoritungt pensum osv. Men det blir bedre – du blir trent på å lese forskning, du får nye rutiner og innser at dette faktisk krever noe helt annet av deg enn en bachelor! Hadde selv samboer da jeg tok min master (i noe «helt» annet bacheloren min). Det er bare å unnskylde seg på forhånd og etablere rutine med å sitte på bibliotek/lesesal/skolen. Der blir du mindre forstyrret og det går an å lære seg å like det 😊 hilsen en som frem til masteren hadde tilbragt ca. 13 timer på bibliotek!

  • Reply Ida Wulff 20. november 2018 at 13:30

   Takk for at du ville dele <3 Tror samboeren min er veldig glad for at eksamensperioden er over, hehe. Neste gang skal jeg planlegge bedre.

 • Reply Frida 15. november 2018 at 09:12

  Ida! Jeg kommenterte på innlegget her for en stund siden om tips til «billige» interiørbutikker som er bra, men ser ikke ut til at den ble godkjent:-( Håper du kan svare meg, jeg digger stilen din og trenger litt inspo😍

 • Leave a Reply