Paraplyer

UNDER MY UMBRELLA

12. november 2018

I dag er det én uke til muntlig eksamen, og jeg leser som en psycho. Tenkte det kunne være et fint avbrekk å hamre noen paraplyer ned på tastaturet, det har jeg ikke gjort siden… Sist jeg gjorde det. Og da havnet paraplyinnlegget dessverre på forsiden av VG. Jeg er under gjennomsnittet interessert i å havne på forsiden av VG, så vi får håpe det går bedre denne gang.

Ok, lets go, paraplyer.

☔️ Bloggere som fortsetter å fronte plastisk kirurgi og kosmetiske injeksjonsbehandlinger. Er dere seriøse?! Nå, etter alt dette fokuset som har vært? Èn ting kan jeg love deg. Om jeg så installerer en silikonpupp i panna og alle ser det, så kommer jeg aldri til å skrive et eneste ord om det. Det er faktisk bedre å være uærlig (unngå å nevne det), enn å sette griller i hodet på unge mennesker som aldri før har tenkt over at det kanskje kunne vært litt fint med en silikonpupp i panna. Nei, fy søren for en smålig måte å skaffe seg oppmerksomhet på. Måtte silikonen sprekke og leppene begynne å henge.

☔️ Gjerrige TV-serier. Altså, å følge med på serier hvor det slippes én episode i uka. Hva skjer a, Orderud?!

☔️ Folk som er livredde for å bli lurt på matbutikken. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har stått i kø, og hørt en smilende kassearbeider spørre: Vil du ha kvittering? For så å se at kunden nærmest manner seg opp og sier: JA, det må jeg ha?! Med spørsmålstegn og utropstegn. Som om hun bak kassa har prøvd å lure vedkommende for penger, og beviset finnes på kvitteringen. Bare takk ja til den jævla kvitteringen på en vanlig måte og kom deg ut.

☔️ Mørket. Det er jo mørkt så å si hele dagen! På bildene i dette innlegget er jeg faktisk pottesur pågrunn av mørket, vært ute og prøvd seg på ei litta shoot da vettu. Burde vært september hele året.

☔️ Når forelesere snakker usammenhengende, og har fire digresjoner før de kommer frem til poenget. Det er sikkert helt greit hvis man er et vanlig menneske som sitter og bare følger med – men jeg har en hjerneskade som gjør at jeg liker å notere hvert eneste ord som blir sagt. Så, kanskje det er jeg som er problemet. Digresjoner roter virkelig til notatene mine. Kanskje jeg burde notere mindre?

☔️  Folk som ler etter hver eneste setning. Jeg er usikker på om jeg har kjørt denne paraplyen før, men den siste tiden har jeg vært borti så mange slike tilfeller/mennesker at jeg i såfall bare må beklage ekkoet. Lite gjør meg så ukomfortabel som mennesker som ler etter hver setning. Gjerne før de begynner å snakke også. Sist jeg var syk, var jeg hos en ung lege – og jeg har stor tro på yngre leger. Men jeg var skikkelig dårlig og nesten på gråten, og der satt han og lo usikkert etter hver replikk. Høflig som jeg er, følte jeg at jeg måtte smile og små-le litt tilbake. Hehe, ja, kjempemorsomt at jeg sitter her med blemmer over hele kroppen og holder på å klø meg i hjel – og at du sier at du ikke kan hjelpe meg mens du fniser usikkert, som om det er jeg som er den dumme av oss. Jeg løp rett til fastlegen min etterpå, og han slappet heldigvis helt av i smilemusklene.Nå skal jeg lese litt til, og så lurer jeg jammen på om ikke jeg skal komme meg på trening. Det begynner å bli lenge siden sist, men jeg vet jo hvor godt det er for hodet mitt.

Har du noen paraplyer på lur? Ut med dem, jeg vil mer enn gjerne høre!

66 Comments

 • Reply PL 12. november 2018 at 16:10

  Butikkmedarbeidere som nesten gjør at man får dårlig samvittighet, når man sier ja til en plastpose. Når jeg kjøper tre puter, stearinlys, glassvaser osv, også får jeg spørsmålet: «Trenger du en pose på det eller?» – (med litt spørrende tone, som sier at «tenk deg nøye om nå»). Jeg tar ikke alt det under armen! Det er ikke plasten som nødvendigvis er problemet, det er mennesket. Dette er ikke poenget med å være miljøbevisst, spør du meg. Uansett, jeg takket ja til pose, men bare hvis jeg fikk den største pluss to kvitteringer 😉

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 23:07

   Word til tusen!! Får være grenser :O

  • Reply Helena 13. november 2018 at 08:03

   Grunnen til at vi spør er fordi det koster penger for poser. Man ikke bare legge til en pose uten å spørre kundene først. Da blir det bråk om de ser at det er en ekstra krone på kvitteringen. Helt sant. 😛😊

  • Reply LH 13. november 2018 at 16:29

   Du skulle bare VISST hvor mange surpomper det er som svarer et surt «nei!» tilbake, de har tross alt med sin egen pose. .

 • Reply trine 12. november 2018 at 16:13

  Hei fine Ida. Du skal ikke stille så kritisk spm tegn til de i kassen som spør om du vil ha kvittering! Det er bevist gang på gang at de som sitter i kassen «legger til» at du har tatt ut kontanter i tillegg til det du betaler. Les deg opp på dette!! Tar du ikke kvitteringen så ser du jo ikke det!

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 16:26

   Hei! Det er jo ikke det jeg skriver 😀

  • Reply Martine 12. november 2018 at 16:58

   Poenget var at du uansett skal si: «Ja takk» på en hyggelig måte. Det er aldri greit å svare frekt selv om det kan være en viss risiko for svindel. Det er ikke hva du sier, men hvordan du sier det som er viktig.

   • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 17:03

    Da er vi enige 🙂

 • Reply Linn 12. november 2018 at 16:22

  Har snart eksamen selv. Kan du lage innlegg om tips til eksamenslesing mot muntlig eksamen? Noen metoder du liker å bruke og vil anbefale videre?😊😊😊 tas imot med stoooor takk!!!

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 16:36

   Jeg er nok like grønn som deg, hvis ikke grønnere 🙁 har ikke hatt muntlig eksamen siden ungdomsskolen, haha…

 • Reply Maria 12. november 2018 at 16:25

  Jeg irriterer meg grenseløst over folk som bruker mobilen mens de sitter bak rattet. Jeg ser det daglig og jeg blir like forbanna hver gang.
  Du setter deg selv i fare, men også alle andre rundt deg! Ingenting er så viktig at man MÅ taste på mobilen mens man kjører. Sitter jeg på med noen som gjør det, så får de høre det for å si det sånn.

  Elsker forresten paraplyene dine og måten du skriver på<3
  Liker å være positiv til livet og ting rundt men noen ganger er det godt med en utblåsning;)
  Aldri slutt med denne spalten!
  Stor klem

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 16:36

   Åh, så enig!!!! Måtte karma ta dem! Og tusen takk for fine ord <3 klem tilbake

 • Reply Anonym 12. november 2018 at 16:28

  Hvorfor brukte du ikke den legeappen som du reklamerte for?

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 16:35

   Fordi jeg trengte en fysisk undersøkelse.

 • Reply Marthe 12. november 2018 at 16:37

  Nyeste paraplyen: folk (i dette tilfellet et mannfolk) som ikke vasker godt nok når de skal vaske seg UT av en leilighet de har solgt, og som attpåtil presterer å bli fornærma når man påpeker det. Det var ikke grisete, men det var heller ikke rent. Han mente nok at jeg var for nøye, og jeg mente at han ikke kan vaske og hvertfall ikke vaske seg ut (som jo er noe helt annet enn søndagsvasken….). Jeg tapte saken, for mitt eget mannfolk har jo ikke ryggrad så jeg fikk null backup, og megler (også mannfolk) var ikke tilstede – så det var ikke noe hjelp å få, gitt. Overtok leiligheten for snart en uke siden og jeg er fortsatt bitter.

  • Reply Ida Wulff 20. november 2018 at 13:29

   Uff, så irriterende!!

 • Reply Karoline 12. november 2018 at 17:27

  Skal selv ha muntlig eksamen neste uke, på engelsk,
  gruer meg som et helvete!
  Vi får bare pugge oss gjennom det 🙂

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 17:55

   Uff! Forferdelig at det nærmer seg… masse lykke til! <3

 • Reply IK 12. november 2018 at 17:47

  Ååh, jeg elsker paraply-innleggene!! ☂️
  Og, VG tok jo hele vaksinedebatten ut av kontekst…

  Lykke til på eksamen! 🍁

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 17:53

   Tusen takk <3 <3

 • Reply Marit 12. november 2018 at 17:53

  Jeg er drittlei av kjerringene på foreldremøtene som liker å fremstå som perfekte mødre for sine perfekte barn, og som snakker høyt og mye om det de tror vi andre lar oss imponere over, når jeg vet de sier og gjør stikk motsatt på hjemmebane.

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 17:55

   Åh, jeg tror deg på at de er fæle!! Gleder meg til å gå på foreldremøter og sette folk på plass, HAHA <3

 • Reply Jim (Geriatriks) 12. november 2018 at 17:53

  Silikon-paraplyen…

  Tusen takk!

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 17:54

   🙂

 • Reply Stine 12. november 2018 at 18:10

  Folk som alltid klager!! Og da mener jeg ikke slik som du gjør noen ganger med disse innleggene. Har en bekjent som lenge har prøvd og bli gravid, hun var nesten sikker på at hun ikke kunne bli det. Og nå er hun gravid, og det eneste hun gjør er å klage over alt som er så «ille». 🙄🙄🙄 orker ikke.

 • Reply Anlaug Helene 12. november 2018 at 19:18

  er det ikke bedre å være ærlig om plastisk kirurgi, hvis noen spør direkte? jeg er helt enig i at man ikke burde reklamere for det eller fronte det som noe utelukkende positivt, men å lyve bidrar jo til å bygge falske forventninger?

  lykke til med eksamen! 🙂

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 23:06

   Jeg stemmer for å tie/ikke svare på spm om plastisk kirurgi. Tusen takk <3

 • Reply Julie 12. november 2018 at 19:32

  Elsker dette 😂❤

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 23:06

   <3 <3

 • Reply Therese V 12. november 2018 at 21:28

  – Foundationmerker langs halsen på hvite klær butikken. Argh! Og som regel befinner de seg på den eneste som er igjen i din egen størrelse 😒😒

  – Folk som sier «hold jeg på å si» hele tiden. «Skal vi ha brød, holdt jeg på å si? Trenger vi mer melk, holdt jeg på å si.» 🙃🙃

  • Reply Ida Wulff 12. november 2018 at 23:06

   Enig i begge!!

 • Reply Therese 12. november 2018 at 21:43

  Det som irriterer meg på daglig basis er fotgjengere som ikke oppfører seg. For eksempel folk som går flere på rad og ikke viker for folk som går i mot dem. Sånn at man selv må gå sidelengs eller ut i veien for å komme forbi. Det skjer hver dag når jeg går hjem i fra jobb. Kanskje jeg skal røske av plingeklokka på sykkelen og ha den i lomma og plinge diskré når jeg nærmer meg slike grupper, sånn at de tror at en sykkel skal komme forbi.

 • Reply B 12. november 2018 at 23:58

  Altså, kvittering-paraplyen! Jobber i klesbutikk selv, og der legger vi alltid med kvitteringen i posen. Enkelte kunder står fremdeles ved disken etter jeg har gitt de posen, tar opp kvitteringen og studerer den opp og ned rett foran meg. Akkurat som jeg har lurt de for penger.
  Har så mange ubrukelige kunder som jeg kunne skrevet en hel paraply-bok om.
  Tusen takk for at du finnes i denne bloggverden. Elsker måten du skriver på.

  • Reply Ida Wulff 13. november 2018 at 12:41

   Åh, kan de bare spise den kvitteringen!!! OG takk for fine ord <3

 • Reply Sunniva 13. november 2018 at 00:27

  Folk som ikke klarer å lære seg å bruke «i forhold til» riktig. Blir helt sprø og er redd at språket endrer seg og det bare blir sånn tilslutt. Er det så vanskelig å forstå at det skal kunne erstattes med «sammenlignet med»? 🙈

  • Reply Ida Wulff 13. november 2018 at 12:41

   Hehe 😀 Jeg er litt usikker på denne regelen selv, men trooor jeg klarer å bruke den riktig likevel! Håper i hvertfall det.

 • Reply M 13. november 2018 at 00:58

  Det kalles å renskrive notatene 😉

 • Reply Henriette 13. november 2018 at 08:35

  Hei Ida! Hvilken etasje ligger den nye leiligheten deres i? 🙂 Vi er også på leilighetsjakt for første gang og jeg lurer på om du syns etasjevalg har noe å si? Med tanke på støy og bråk fra overetasjen osv.. har litt angst for det hehe

  • Reply Ida Wulff 13. november 2018 at 12:40

   Har bodd i alle etasjer det er mulig å bo i, og det eneste jeg vil fraråde er 1. etasje. Ikke fordi jeg syns det er litt creepy at folk kan se inn, også fordi du ikke får noe varme fra de under. Støy tenker jeg egentlig aldri over, bor man i leilighet så må man nok uansett regne med å høre noen fottrinn her og der 😀 Vi valgte etasje etter sjøutsikt denne gang. Jo lengre opp man kommer, desto mindre ser man av sjøen når man er inne i leiligheten!

 • Reply Tonje 13. november 2018 at 08:36

  Du må bare tenke positivt så ordner alt seg….

  Spis en sjokolade mens du tenker positivt så forsvinner de 20 kg du må gå ned etterhvert.

  Stemmer forresten for flere paraplyer i nærmeste fremtid 😀

  • Reply Ida Wulff 13. november 2018 at 12:38

   Hehe 😀 <3

 • Reply Anita 13. november 2018 at 08:49

  Åh, den der med folk som ler etter hver setning! O_o

  Jeg blei oppringt av ei som ville selge meg strøm. Hun: «Hei Anita! Hahahaha! Du kjenner nok ikke meg! Hahahaha! Men jeg ringer deg for å gi deg et tilbud… hahahaha på strøm. Hahahaha!»

  Altså…det blei så absurd hele greia at jeg til slutt bare la på. Midt i et latterbrøl. 🙈

  • Reply Ida Wulff 13. november 2018 at 09:00

   Nei, herregud, det skal ikke gå an!! 🙈🙈🙈

 • Reply Marit 13. november 2018 at 09:11

  De samme Fru Perfekt-kjerringene som med himlende øyne og falske smil kommer med formaninger om syke barn og smittefare, når de selv leverer sine syke små i både barnehage og skole.

  • Reply Ida Wulff 13. november 2018 at 12:38

   Så irr!

 • Reply Ida Marie 13. november 2018 at 12:01

  De som står å vingler mellom kø og titting på varer på vei til kassa køen med full handlevogn som BLIR SURE når en går forbi med bare 3 varer for å betale fordi det var umulig å oppnå noe som helst kommunikasjon for å spørre på en hyggelig måte om en kunne ‘snike litt’ i køen :#

  • Reply Ida Wulff 13. november 2018 at 12:44

   De folka der. Kan de ikke handle matvarer på nettet eller noe?

 • Reply KostholdsBloggeren 13. november 2018 at 12:08

  Her var det mye gøy lesning. Kan være mye å irritere seg over i en hektisk hverdag. Folk som spør etter kvittering i matbutikken har jeg ikke lagt spesielt merke til, MEN de som bare lar handlevognen stå rett bak seg, FORAN neste kunde. Da er de ferdig med handlekurven. Så står den der å blokkerer for resten. Det er litt irriterende.

 • Reply KostholdsBloggeren 13. november 2018 at 12:09

  Her var det mye gøy lesning. Kan være mye å irritere seg over i en hektisk hverdag. Folk som spør etter kvittering i matbutikken har jeg ikke lagt spesielt merke til, MEN de som bare lar handlevognen stå rett bak seg, FORAN neste kunde. Da er de ferdig med handlekurven. Så står den der å blokkerer for resten. Det er ganske irriterende.

  • Reply Ida Wulff 13. november 2018 at 12:37

   Gjør folk det??

  • Reply H 14. november 2018 at 11:24

   Då må eg alltid beherska meg for å ikkje ta rennafart inn i handlevogna å meia dei ned…. ja, eg er egentlig et ondt menneske, jobber bare hardt for å ikkje framstå som det

 • Reply Anonym 13. november 2018 at 13:21

  Folk som snakker høyt i telefonen på toget… og på venteværelser!! Altså, hallooo.. Det er ikke mulig å ikke få med seg hver minste detalj av samtalen. Takk gud for ørepropper og spotify! haha

  • Reply Ida Wulff 13. november 2018 at 13:28

   Noen ganger virker det som om folk sitter på bussen bare fordi de vil at folk skal høre om privatlivet deres. Såå irriterende

 • Reply Marie 13. november 2018 at 14:23

  Folk som setter seg ned ved et offentlig piano (og hvorfor i alle dager FINNES det offentlige pianoer??) som IKKE kan spille piano men bruker de bare for å ha det litt gøy. Åååå da koker det inni meg altså.

  Ha en fin dag <3

  • Reply Ida Wulff 20. november 2018 at 13:41

   Hahaha, så enig!

 • Reply Lin 13. november 2018 at 18:59

  Jobber selv i butikk og er rimelig lei sure frekke kunder. Det er min JOBB å spørre om :du er medlem, om du vil ha pose og du vil ha kvittering. Og i over 50 % av tilfellen dag ut og dag inn er folk sure. Skal fortelle hvorfor de ikkje vil være medlem , eller at de ikkje vil eg skal løpe etter dem om de ikkje tar kvittering….eller at de ikkje vil betale for pose,men skal ha pose etter de har betalt fordi he he he de innser at de ikkje hadde plass alikevel.
  Si ja eg er meldme, eller neitakk, jatakk til pose, eller neitakk, samme med kvittering 🙂 Og 25% betyr moms ikkje avslaget du får på varen…..og står det ikkje tilbud på den spesifikke varen er det ikkje det selvom varen ligger feil sted 🙂 Ole Henriksen koster ikkje 29 kr fordi den ligger ved siden av Nivea dusjgele som gjør det 🙂

  Sorry not sorry folk må være litt hyggeligere med hverandre, eg snakker med HUNDREVIS av kunder hver dag, kundene snakker neppe med HUNDREVIS av butikkansatte hver dag 🙂

  I always kill mine with kindness 🙂

  • Reply Ida Wulff 20. november 2018 at 13:23

   Enig med deg <33 Folk må være hyggeligere, rett og slett.

 • Reply Line 13. november 2018 at 21:37

  åå, dette innlegget har jeg venta på!! eeeelsker paraply-innleggene!! gjør den månedlig, plisa<3

  • Reply Ida Wulff 15. november 2018 at 13:51

   <3 <3 <3 I will try!

 • Reply Malin 13. november 2018 at 21:40

  Har vært i arbeidslivet ett år nå og pendlet i et halv. Sånt blir det mange paraplyer av.

  De som aldri klarer å lukke kontordøren på vei inn/ut. Altså det er da en grunn til at jeg har den lukket i utgangspunktet.

  De som klokken kvert på fire koker 3 liter kaffe når de skal ha én kopp. Folk tar jo ikke med seg kaffe på vei hjem fra jobb?!

  De som går ut av eget kontor for å snakke i telefonen, slik at de isteden blir gående i gangen mellom kontorene og dermed forstyrrer alle… (Ønsker meg en lydtett telefonboks på jobben!)

  Pendlere som klikker i vinkel når toget er 3 minutter forsinket. Beklager, men østfoldbanen er kronisk 10 minutter forsinket. Kan vi ikke bare puste med magen, klokken er såvidt passert 06:00. 😩

  Pendlere som spiser brødskive med makrell i tomat på et varmt tog. Rip.

  Tror jeg runder av der. Takk for utblåsingen 🙏🏼

  • Reply Ida Wulff 20. november 2018 at 13:21

   Åh, ble hissig av å lese dette. Varme tanker din vei <3

 • Reply Hanne 13. november 2018 at 23:34

  Uttrykket «ei litta». Det har spredt seg som en epedemi etter at Nora i skam sa det. Det har blitt en folkesykdom. Folk bruker det foran ALT, selv om «ei» beskriver hunkjønnssubstantiv. Hvis man absolutt må bruke det, så insisterer jeg på at man i det minste bruker det riktig. Takk for meg. 😆

 • Reply Mina 14. november 2018 at 07:32

  Er enig med deg i at det er idiotisk å fronte kosmetiske inngrep og operasjoner, men er helt uenig i at man bør lyve om det eller unngå å svare
  på direkte spørsmål om det. Det skaper bareurealistiske idealer og forventninger – litt som med redigering av bilder. Det er bedre å være ærlig på at man faktisk har måttet operere seg til et slikt resultat, og faktisk ikke er født med det. I tillegg mener jeg denne tilnærmingen svekker veldig troverdigheten til bloggerne – at de prøver å late som at de er «perfekte» naturlig når det ikke er sannheten.

  • Reply Ida Wulff 14. november 2018 at 09:39

   Kanskje folk ikke spør, hvis man ikke trykker puppene opp i kameralinsa og har for mye kroppsfokus i bildene sine?

 • Reply Malin 14. november 2018 at 17:39

  Jeg er blitt utsatt for så mye kø-sniking overalt de siste ukene at begeret kommer til å renne over når som helst – jeg kommer til å klikke en dag 😅 Jeg ser mye yngre ut enn jeg er, og tror det bidrar til årsaken til at det hender igjen og igjen. Det skjer aldri når jeg er sammen med kjæresten som er 1.90 høy og med skjegg! Jeg kunne også skrevet en hel bok om å jobbe med kundeservice… Burde legges til undervisningen i videregående skole, for jeg er ganske sikker på at de verste tilfellene aaaldri har jobbet i et serviceyrke 🙈

 • Reply Livingdoll.se 16. november 2018 at 09:58

  Du har nå selv vært ærlig om at du har botox i ansiktet, restylane i leppene og har vurdert neseoperasjon, så jeg synes ikke du skal være så kjapt ute med å rette dømmende pekefingre. Greit nok at det er en god stund siden du har snakket om disse tingene – kanskje fordi du har blitt klokere og mer fornuftig med årene – men da du var på alder med disse jentene selv, gjorde du altså akkurat det samme. Greit nok at det er mer mediefokus på kroppspress nå enn det var tidligere, men jeg tror nok du visste godt, selv om det ikke sto på forsiden i avisen den gang, at du hadde (har) påvirkningskraft… 🙂

  Bortsett fra det, er jeg enig i resten av paraplyene. Tilleggsparaplyer:

  – folk som sitter med nesa i telefonen når man ser på film. Du gleder deg skikkelig til ett spesielt øyeblikk i filmen, du snur deg for å se vedkommendes reaksjon, og … Jepp, h*n ser det ikke, fordi h*n sitter med nesa i facebook.

  – Når du skal ha èn eller to ting på butikken, og ender opp med å stå i kø bak noen som har handlevogna proppfull. Slippe forbi? Nei, det har vi ikke hørt om..

  – Folk som går, eller kjører, ekstremt sakte.

  – Denne grusomme norsk-engelsken folk har lagt seg til, der de blander engelske og norske ord om hverandre, eventuelt bare prater til hverandre på engelsk, selv om begge parter er etniske nordmenn. Jeg klarer ikke ta slike folk seriøst.

  – Når folk skriver på dialekt. Et par ord innimellom går greit, men når det blir hele setninger, orker jeg seriøst ikke. Samme sak om man bruker emojis i hver eneste setning.

 • Leave a Reply