Q/A

SVAR PÅ SPØRSMÅL, DEL 1

27. november 2018

Tusen takk for alle spørsmål, både her på bloggen og på Instagram  Jeg har lyst til å svare litt utfyllende på de spørsmålene jeg tar for meg, så da deler jeg heller opp i to eller tre runder med svar. Her er første runde!

Kan du fortelle når du planlegger å slutte på prevensjon?
Jeg vil slutte på prevensjon ASAP, men ikke for å bli gravid. Jeg er bare så lei av det, og føler at kroppen har det bedre uten. Har lyst til å ha et apparat som jeg kan blåse inn i eller tisse på (hjelp, jeg har ikke peiling) for å følge med. Hvis noen har tips, så tar jeg gjerne i mot.

Hva tenker du om å få barn samtidig som du utdanner deg? 
Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å få barn samtidig som jeg utdanner meg. Hvis det blir for mye for meg, så tar jeg permisjon fra studiene, det ser jeg ikke som noe nederlag ♥

Hva studerer du? 
Jeg tar en master i innovasjon og ledelse. Før det tok jeg en bachelor i markedsføring og merkevareledelse, med fordypning i innovasjon og endringsledelse. Veldig spennende alt sammen!

Er du aldri med venninner lengre? Virker som du kun er med kjæresten og foreldrene dine. 
Det stemmer at jeg er mye sammen med dem, jeg prioriterer familie aller høyest. Men jeg trenger venninner i livet mitt, og er sammen med dem også. Jeg tror dog ikke jeg hadde hatt så mange venninner igjen, hvis jeg dro opp kamera for å knipse bilder til bloggen hver gang vi er sammen? Det gjør jeg så å si aldri. I går hadde jeg besøk av to venninner hele dagen, den ene med en nyfødt baby. Hva for en psycho ville jeg vært hvis jeg knipset bilder av bebisen i stedet for å kose på den?! Hehe. Oslo-venninnene mine ser jeg sjeldnere etter at jeg flyttet til Tønsberg, sånn blir det bare. Men de har også sine travle liv, og alt er som før når vi har tid til å henge. Om noe, så er det enda hyggeligere fordi det blir så sjeldent!

https://instagram.com/p/BWdMt9pnfQK/

Hva var prosjektet du og Kristina skulle ha sammen i fjor som dere planla, men aldri sa? Podcast? Elsker bloggen din!
Så hyggelig, takk!  Ja, det var en podcast. Vi forsøkte to ganger, før jeg måtte være ærlig på at det ikke føltes riktig for meg. Det var selvfølgelig trist for Kristina som følte det 100%, så jeg er veldig glad for at hun fant seg en annen pod-partner. Jeg vet ikke hvor det gikk galt for meg, men jeg ble helt sykt perfeksjonist. Ingenting føltes bra nok, og jeg taklet ikke tanken på at andre skulle sitte og høre på vår random venninneprat. Det hender fremdeles at jeg blir litt fristet av tanken på å podde. Kanskje jeg må starte min egen paraply-pod?! Hehe.

Hva kaller du Gravlyset når det bare er dere to hjemme, og hva kaller han deg?
Oi, nå ble jeg usikker. Jeg tror bare jeg kaller ham for hans eget navn, en sjelden gang for bolla, kjære, elskling. Han kaller meg for «jenta mi», og jeg har et ambivalent forhold til det. I starten syntes jeg at det var innmari hyggelig. Men så ble vi bedre kjent, og jeg oppdaget at han kalte familiekatten sin for det samme. Jeg lurer på om det er en Fredrikstad-greie…? Og hvis han sier jenta mi i en diskusjon eller lignende, så syns jeg det er fryktelig provoserende og nærmest nedsettende. Hehe.

Har du kontakt med noen av exene dine?
Nei, det har jeg ikke.

3 ting du savner fra singellivet?
1. Å sove alene. Ikke at jeg vil sove alene hver eneste natt, men når jeg først får en natt for meg selv i dobbeltsenga: Hallelujah, det er så deilig å sove som en sjøstjerne!
2. Å være i fred når jeg har PMS/mensen. Jeg merket så mye mindre til det da jeg var alene, nå sitter jeg her med en fyr som blir smittet av PMS’en, og påpeker hvor vrang jeg blir.
3. Sene kvelder alene, hvor jeg gikk inn i en kreativ boble og bare gjorde min egen greie. Eventuelt satte på høy musikk og danset rundt med støvsugeren for å rydde opp både i leiligheten og i eget hode. Hadde jeg gjort sistnevnte i dag, skal jeg love deg at jeg hadde fått Hellstrøm på nakken! Haha. Hellstrøm er forresten kjæresten min når han er streng, de har helt likt kroppsspråk.

https://instagram.com/p/BllSrpSBGs9/

Hvilke farger har dere gått for i den nye leiligheten, ble det «sand»? 
Nei, men det var nære på! Jeg fikk så mye god hjelp av Instagram-vennene mine, og endte opp med fargen Kalk fra Jotun 😀 Vi kan fortsatt endre den tror jeg, men føler meg ganske sikker på valget.

Hva måtte dere betale for den nye leiligheten? 
Foreløpig har vi ikke betalt en krone, men vi skal ut med i underkant av 7 millioner. Jeg vet ikke den eksakte summen akkurat nå, for vi har gjort en del tilvalg og endret på det elektriske. Men noe rundt der, kanskje litt mindre.

Hva gleder du deg mest til ved den nye leiligheten? 
Det er så MYE! Jeg gleder meg til å se og høre vannet hele tiden, det er så beroligende. Og så gleder jeg meg til å ha leilighet med større takhøyde – den er jo ikke gigantisk (cirka 100 kvm) men vil nok føles større pågrunn av takhøyden. Og så er det et lite rom i leiligheten som jeg er helt i ekstase over, og det er et rom med inngang fra kjøkkenet. Der er det plass til å sette inn ekstra kjøleskap og fryser, og hyller hvor jeg kan ha mine store partier med dopapir, tørkerull, tøymykner osv. Og så gleder jeg meg til gjennomlys. Det er vinduer fra gulv til tak på begge sider av leiligheten, og en terrasse på hver side. For ikke å snakke om soverommet, som har inngang til både walk in closet og bad. Dét er hotellfølelsen jeg vil ha på soverommet mitt! Hmm, hva mer.. Jo, gasspeis! Som jeg er livredd for, så den kommer jeg aldri til å tukle med selv. Men det blir fint når den først er på, hehe.

https://instagram.com/p/BqmlEG4nEBO/

Hvorfor deltok du ikke i debatten rundt de nye retningslinjene mot kroppspress?
Det hadde jeg kjempelyst til. Men jeg så ikke poenget. Det er ikke en debatt når alle bare sitter og nikker og smiler fordi de blir live streamet på VGTV. Da blir det om å gjøre å si de riktige tingene for å bli likt, ikke om å være ærlig og ha fokus på hvordan dette skal gjennomføres i praksis. Veldig, veldig synd. Jeg har prøvd å komme med mine innspill på andre måter, så langt det har latt seg gjøre. Jeg har selv vært ung, ny og dum, og reklamert for blant annet fillers i leppene. Helt sykt å tenke på nå, åtte år senere. Men jeg skulle gjerne sett strenge straffer for den salgs promotering. Sleng dem i fengsel, for penger har de nok av. Selv om de ikke betaler for sine egne fillers… Jeg er oppriktig lei meg for at jeg kanskje har påvirket noen på denne måten, skulle ønske noen tok meg skikkelig den gangen. Det høres så dumt ut å unnskylde det med at man ikke visste bedre, men det er nå sannheten. I dag vet alle, med mindre de bor under en stein. Jeg har ennå tilgode å høre om en influencer som bor under en stein.

Hva er de beste kvalitetene du ser ved deg selv? 
Jeg syns det er en god kvalitet å være fornøyd og lykkelig, uten å måtte jage etter the big next thing hele tiden. Selvutviklingstyranniet herjer som aldri før, og mennesker er ulykkelige fordi de alltid prøver å bli mer vellykket på alle områder. Folk snakker om å lytte til stemmen inni seg – vi har ikke stemmer inni oss, folkens. Ikke med mindre vi er alvorlig syke. Og så syns jeg det er en god kvalitet å være ærlig. Folk vet hvor de har meg. Om jeg ikke har lyst til å delta på sammenkomsten din, så sier jeg det, i stedet for å skylde på at jeg må passe på katten til naboen som har spontanabortert.

Har dere ferieplaner for 2019? 
Vi har billetter til Mexico i februar, direktefly og første rad på flyet til og med! Meeen, vi vurderer å droppe hele turen. Skal vi først til Mexico, så skal vi gjøre det skikkelig. Og med den hardcore sparingen til det nye hjemmet som vi holder på med nå, så passer det dårlig med den type luksusferie. Ingen av oss har vel egentlig turt å banke i bordet og si at Mexico skjer ikke, men vi vet nok begge at det mest sannsynlig blir slik. Ellers har vi ingen konkrete ferieplaner i 2019, men vi har noen ønsker. Det ene er cruise. Da får man se flere fine steder, samtidig som alt er inkludert. Når mat og drikke er inkludert, så er det godt gjort å sprenge budsjettet. Og så har vi lyst til å reise tilbake til Rovinj, for der var det så fint.

https://instagram.com/p/Bk-vDcnhvZY/

Går du til psykolog? 
Nei, det har jeg aldri prøvd. Jeg føler meg stort sett frisk i hodet, og er veldig flink til å være min egen psykolog. Hvis det er lov å si. Når det er sagt: Jeg hadde ikke hatt noe i mot å prøve å gå til en psykolog. Finner man den riktige, så kan det sikkert være godt for mye.

Hva veier du nå? 
Jeg aner virkelig ikke, men tror jeg veier i underkant av ti kilo mer enn da jeg fikk meg kjæreste. Skjønner at det kan være vanskelig å se på bilder, men det er no joke. Ansiktet mitt spesielt ser helt annerledes ut. Vi har heldigvis lagt på oss sammen, og det var verdt det – men nå er det faktisk nok.

Hva er det verste/mest frustrerende med å være blogger/influencer? 
Kunne sikkert nevnt mye annet, men en ting jeg har tenkt litt på i det siste: At man blir halshugget for å bytte favorittprodukter, enten det er reklame eller ei. Altså, si meg. Har du brukt samme tannkrem hele livet? Samme deodorant? Samme shampoo? Samme foundation? Nei, ikke jeg heller. Jeg elsker å teste og anbefale nye ting, og har  mange gode tips å komme med. Men noen ganger holder jeg tilbake, bare fordi folk klikker i vinkel. Forrige uke sa du at du digget Armani sin foundation, og nå elsker du plutselig Sensai sin! Så lite troverdig! Javel ja, kanskje jeg skal vente til slutten av livet med å anbefale noe, sånn at jeg er skråsikker på at det ikke finnes et bedre alternativ? Hehe. I går var jeg på nippet til å anbefale en helt fantastisk ansiktsskrubb, men så gadd jeg ikke fordi jeg ikke vet om jeg kommer til å bytte den ut om to måneder. Hva syns du jeg skal gjøre? Drite i at folk blir sure, og anbefale alt jeg syns er bra? Eller forsette å være forsiktig med å anbefale favoritter? Jeg spør oppriktig, for jeg vet ikke.

https://instagram.com/p/BoRkCQXHleg/

Det var det for denne gang! Jeg er helt utslitt, godt i gang med dag 2 på ketogent kosthold. Og jeg angrer som faen. Det er virkelig pain – noe jeg også har fått med meg at det kan være i starten. Så jeg nekter å gi meg, jeg skal klare dette over en periode. Men, ja. En liiten dobbel cheese hadde ikke vært å forakte akkurat nå, haha.

Ha en fin tirsdag så lenge, vi snakkes igjen snart 😀

92 Comments

 • Reply Tonje 27. november 2018 at 15:24

  Så gode og utfyllende svar 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:54

   😀 <3

 • Reply Lise Penne 27. november 2018 at 15:58

  Hei 😊 På spørsmål 1 ser jeg du ønsker å slutte på prevensjon og kom til å tenke på min venninne som har brukt PFC eller hormonfri prevensjon (Google det), det er øre termometer, du tar temperaturen hver morgen når du våkner og får da opp om du har eggløsning eller ikke, eller om du er i en usikker periode. Hun har brukt det i mange år og har vært storfornøyd! 😁 Bare et tips som jeg vet funket for henne.

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:58

   Ååå, hurra, takk for tipset 😀 <3 Det må jeg sjekke ut! Og så i øret da gitt, luksus.

 • Reply Hanne 27. november 2018 at 16:13

  Det må være lov å ha flere favoritter! Bare å dele når du kommer over noe som er genuint bra 😄 og evt linke til tidligere anbefalinger, eller fortelle hva som er forskjellen på produktene.

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:53

   Det var en veldig god idé, takk for innspill <3

 • Reply Line 27. november 2018 at 17:02

  Jeg brukte selv en fruktbarhetsmåler i ca 8 mnd. Det funket greit i starten. Man måler hver morgen, så får man grønt, rødt eller orange lyst. Ved rødt er man fruktbar og bør ha beskyttelse under sex. Etterhvert viste min flere orange dager, kanskje det var type måler jeg valgte feil. Ville brukt litt penger på den dersom det blir aktuelt, slik at du har best mulig versjon, og også kan bruke den til fremtidig planlegging av graviditet. Hørte også om 2 stk av legen min, som ble gravid med denne. Men det er vel ikke krise for dere, dersom det skulle skje 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:56

   Takk for at du ville dele! Husker du hva din heter? 🙂 <3

   • Reply Line 29. november 2018 at 08:32

    Ladycomp 6. Tror de har fått noen nyere versjoner nå, blant annet ladycomp 6B (baby) og 6C.
    Det kan jo selvfølgelig det var andre grunner til at min ikke funket optimalt. Jeg reiste en del, så kanskje tidsforskjellen gjorde den forvirret(?). For oss er det uaktuelt med baby nå, så når vi hørte at noen ble gravid begynte vi på noe annet med en gang.

 • Reply Elisabeth L 27. november 2018 at 17:36

  Elsker at du svarer så utfyllende 🙂 eneste naturlige prevensjonen jeg har hørt mye om er den Caroline Berg Eriksen anbefalte for noen år siden, Natural Cycle, som det ble en del debatt om at det ikke er 99,9% sikkert. Jeg har også lyst å sjekke ut andre muligheter så håper noen har gode råd her 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:53

   Jaa, stemmer, det ble jo litt bråk rundt det. Ser at det har kommet noen tips, så stay tuned 😀

 • Reply Cecilie 27. november 2018 at 18:35

  Ja til Paraplypod!! 🙌🏼🙌🏼🙌🏼

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:52

   Hehe 😀

 • Reply LH 27. november 2018 at 20:24

  Helt ærlig svar på det siste spørsmålet:
  Dreier det seg om ren reklame/annonse så syns jeg det er mer troverdig dersom du forholder deg til det samme merket over lenger tid, å bytte samarbeidspartner annenhver måned skaper ikke noe troverdighet for min del, da vil min tankegang være at du har en ny «favoritt» fordi du tjener mer penger, enkelt og greit.

  Dersom det derimot bare er et tips fra din side, uten «annonse/reklame» på toppen av innlegget, så bryr jeg meg ikke.

  7 millioner for den type leilighet dere har kjøpt var jo veldig «rimelig». Det viser bare hvor stor forskjell det er så fort man kommer litt lenger bort fra Oslo.

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:55

   Ja, skjønner absolutt at man kan tenke det når det kommer til reklame. Takk for innspill 😀

 • Reply Monica 27. november 2018 at 20:37

  Prevensjon: sjekk ut Natural Cycles. Det er temperaturmåling som sier noe om når man har eggløsning og da vet man når man er fruktbar, så man kan bruke prevensjon de dagene man er fruktbar (det er mulig å sette den i to moduser: enten at man prøver å bli gravid eller at man vil unngå det). Første app som ble godkjent som prevensjonsmiddel.
  Favoritter: jeg setter pris på anbefalinger og skjønner ikke hvorfor folk blir sure for at man «bytter» favoritt? Jeg går heller ikke rundt å husker hva en spesifikk blogger anbefalte for x uker/måneder siden?

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:55

   Takk for tips <3 <3 Skal sjekke det ut 😀

  • Reply Tingeling 28. november 2018 at 21:33

   Signerer denne! Har brukt NC i over et år, og bruker den også nå som jeg prøver å bli gravid. Utrolig enkelt konsept og du blir fort vant til å måle hver morgen. Den koster også mye mindre en de computerene (pearly etc), men gjør akkurat det samme. Det kjipe er jo at man får en del røde dager ila en mnd, og spesielt i starten. Vi har bare hoppet av i svingen på disse dagene, men det spørs jo selvfølgelig hvor stor risiko man vil ta selv.

   • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 09:45

    Takk for at du ville dele <3

 • Reply :) 27. november 2018 at 20:38

  Ramla inn på bloggen din for et avbrekk fra eksamenslesing, og det er alltid like gøy 😀 synes det er så bra at du er så direkte og ærlig, skulle ønske jeg var mer som deg 😂 hihi! Ha en fin kveld 💕

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:52

   Åå, takk for fine ord <3 Lykke til med eksamen din 😀 Stor klem!

 • Reply Elisabeth D 27. november 2018 at 21:10

  Jeg sier JA til produktanbefalinger, selv om du endrer meninger etterhvert. Så lenge du liker og anbefaler et produkt, betyr det ingenting for meg at du finner et annet du liker bedre senere,
  ? Det betyr vel ikke at du plutselig misliker det du tidligere har anbefalt.. Hva er det med folk som skal pirke på alt… Blir litt sånn «paraplyirritert» hvis det er lov å si det? Digger deg, Ida 😀

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:52

   Hahaha, ja, det burde så absolutt vært en paraply! <3 Takk for din mening :*

 • Reply Ragna 27. november 2018 at 21:44

  Gøy med spørsmålsrunde! Fikk lyst til å fortelle at jeg har lest bloggen din helt siden for ca. 10 år siden, da husker jeg at du hadde en spørsmålsrunde hvor du ble spurt om hvor tjukk du var, og reiste deg opp foran webkameraet og prøvde å vise det. Veldig gøy, haha! 😄

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:51

   Haha, det husker jeg godt 😀 Morsomt at du har fulgt meg så lenge, det blir jeg glad for å høre <3

 • Reply J 27. november 2018 at 21:52

  Husk å tenke litt på zikavirus hvis du planlegger å bli gravid. Folkehelseinstituttet har gode råd rundt dette som kan være lurt å oppdatere seg på. Hilsen ei som har prøvd å bli preggo de siste to årene og lengter eksotisk ferie.

 • Reply Anonym 27. november 2018 at 22:25

  Hahaha, jeg må bare si noe angående det du skrev om at «jenta mi» kunne være en Fredrikstadgreie – jeg jobber på Kalnes sykehus, noen av mine eldre pasienter har ofte sagt «jenta mi» til meg, og jeg er da deres sykepleier…

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:51

   Hahah, åå, men da er det jo en Fredrikstad-greie! Nå er jeg helt sikker 😀 Han er rett og slett en gammeldags østfolding.

 • Reply Christina 27. november 2018 at 22:39

  Hvis du har lyst på naturlig prevensjon uten hormoner, kan jeg anbefale Daisy. Hver morgen tar man temperaturen med Daisy, og den forteller deg om du trenger p bruke prevensjon den dagen eller ikke.

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:58

   Tusen takk for tipset! <3

 • Reply Lin 27. november 2018 at 22:40

  syns du skal være ærlig å anbefale det du LIKER å kan stå inne for. selvom du bytter. So what? Mennesker tester ut nye ting. De som event vil ha en abefaling av deg har jo brukt noe annet -eller ingenting inntil nå…..de vil jo også bytte fra noe til noe annet event….
  Vi spiser ikkje samme mat. bruker ikkje samme produkter etc forever…..men når det er sagt har eg noen favoritter som ikkje eg bytter..eller event går tilbake til…..sånn er det -ærlig sak

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:57

   Takk for innspill 😀 Og ja, man får seg vel noen favoritter som man aaaaaldri bytter. For meg er det faktisk noen av produktene jeg har reklamert for tidligere, så da blir det igjen vanskelig å dele dem på nytt uten at folk påpeker tidligere reklamesamarbeid, eller krever at det skal merkes som reklame.

 • Reply M 27. november 2018 at 22:48

  Når det gjelder prevensjon, har du vurdert Natural Cycles? Du laster ned en app, og bestiller et termometer, også registrerer du temperaturen din hver morgen, så forteller den deg om du er fruktbar eller ikke. Anbefaler å lese om det på nettet, jeg har selv brukt dette i snart 1 år og er veldig fornøyd 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:57

   Jeg skal sjekke ut Natural Cycles, takk <3

 • Reply Charlotte 27. november 2018 at 22:55

  Hahaha, du får meg ALLTID til å le, Ida!

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 22:58

   😀 <3 <3

 • Reply Anonym 27. november 2018 at 23:08

  Kalk er nydelig. Jeg malte hele huset innvendig med kalk som hovedfarge, og et par andre farger som matcher det greige fargekartet. Er en rød tråd gjennom hele huset (utenom soverommet, som ble dempet sort fra gulv til tak tidligere i år, haha). Jeg malte i Jotun sin pure color helmatt, deilig maling og lekkert resultat. Men ikke så gøy med helmatt, når det er barn i samme hus🤣

  • Reply Ida Wulff 27. november 2018 at 23:15

   Så godt å høre at du er fornøyd 😀 <3 og haha, helmatt tok jeg ikke engang sjansen på med 2 stk voksne her hjemme!!

 • Reply Sara 27. november 2018 at 23:15

  Hei! Jeg sluttet på p-pillen i sommer. Ikke for å bli gravid, men fordi jeg hadde gått på det i såppas mange år(9år) at jeg kjente ikke meg selv uten. Jeg var rett og slett drit lei. Jeg merker mye forandring etter å ha sluttet, men på en positiv måte. Det er også godt å vite at jeg ikke går på noe som vi faktisk ikke vet langtidseffekten av enda(helt sant! P-pillen kom jo på 60-70 tallet). I tillegg er det fint å tenke på at om jeg ønsker å bli gravid så går det sannsynligvis lettere når jeg allerede er av pillen(jeg er i et fast forhold vel og merke). Jeg og samboeren bruker gode gamle kondomer som prevansjon. Det er litt kjipern, men verdt å være uten alle hormonene. I tilleg bruker jeg en app hvor jeg kan tracke neste mens og eggløsning(in case vi skulle hoppe av i svingen, høhø). Så ja, det annbefales å droppe prevansjon. I hvertfall for en periode. Så får du kjent litt etter hvirdan det EGENTLIG er å være deg 🙂

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 09:48

   Åh, det frister! Hadde noen måneder uten p-piller og det var så deeiliig <3 Takk for at du ville dele med meg!

 • Reply Ingvill 27. november 2018 at 23:17

  Har lest bloggen din i 10 år og digger den og deg bare mer og mer! Ja til produktanbefaling, gi faen i folk som sutrer. Ja til paraplypod! Spørsmål angående det du sier om selvhjelp..du skrev noe i et blogginnlegg om bøker du hadde på studiet nå som du anbefalte alle å lese. Kan du nevne disse? Gira på å lese mer, uten å føle jeg higer etter noe nytt eller utvikle meg, bare bli enda mee belest(?). Du er dronninga av bloggverden!

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 15:39

   Er det sant, det er så stas å høre!!! <3 anbefaler deg å lese «Stå i mot» av Brinkmann, den inspirerte meg 🙂 stor klem til deg!

 • Reply Kristin 27. november 2018 at 23:17

  I begynnelsen av forholdet kalte mannen min meg for mouse. 😳 Han er fra Polen og det er tydeligvis et kosenavn til de du er glad i. Han bare oversatte det dirkete til engelsk. Du kan tro det vi fikk mange blikk på butikken når han kalte meg mouse. 😂 Det kallenavnet varte ikke lenge for å si det slik 😝😂

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 10:33

   Hahahah, jeg leeer!! <3 I Danmark er mus også et kosenavn, pappa har kalt meg Idamus i alle år. Veldig merkelig…

 • Reply Camilla 27. november 2018 at 23:23

  Jeg er veldig fornøyd med Natural Cycles!

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 10:33

   Takk 😀

 • Reply Tonje 27. november 2018 at 23:31

  Koste meg skikkelig med dette innlegget, gleder meg til flere svar! Ble så glad når du skrev det med å være fornøyd og lykkelig – for slik er jeg og! Er jo selvfølgelig mye jeg drømmer om, men synes det er viktig å kunne si man er fornøyd med livet man har også 🙂

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 10:33

   Hurra <3 Ja, det er ikke noe feil i å drømme. Det er når drømmene overskygger "nuet" fullstendig at folk blir miserable – tror jeg.. Klem til deg!

 • Reply Svanhild 28. november 2018 at 00:07

  Test ut natural cycles som prevensjonmiddel! Funka gull her👌 og når vi ville bli gravide endret vi bare innstillingen i appen med et tastetrykk.

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 10:32

   Takk!!

 • Reply Maya 28. november 2018 at 00:11

  Takk for svar angående prosjektet til deg og Kristina 🙂 Pod om paraplyene dine hadde ikke vært dumt, men tror alle hadde hørt på deg uansett hva du snakket om, du er så reflektert og god Ida. Stå på :*

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 10:32

   Så snill du er <3 <3 Stor klem

 • Reply Anonym 28. november 2018 at 00:28

  7millioner? Oi. Hva tenker du angående denne summen, og hva du kunne fått et utrolig fint hus for. Ønsker du ikke at barna dine skal få en hage osv?

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 10:31

   Ja, vi kunne fått et stort og fint hus for det her i Tønsberg. Vi tenker å utsette hus til vi ser behovet 🙂 Da det kom til stykket, fant jeg ut at jeg ikke har lyst til å være daglig leder for 300 kvm før det virkelig trengs. Leilighet føles ungt og enkelt <3

 • Reply Katrine 28. november 2018 at 00:44

  Hva er egentlig forskjellen på Sand og Kalk fargen? Synes begge ser så fine ut, men samtidig synes jeg også Kalk er hakket penere uten å se sånn ordentlig forskjell på dem.. Hmm! Er så gøy å følge deg, takk for at du er du <3

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 10:29

   Jeg tror Sand er mye gulere, mens Kalk har litt rødt i seg. Følte kanskje Kalk ble litt lysere, og at den passer til enda mer enn hva Sand vil gjøre? STOR klem til deg, takk for at du følger <3

 • Reply karoline 28. november 2018 at 06:14

  Hei Ida,

  Jeg lurer på hvordan du stiller deg til å ta vare på miljøet, med tanke på at du skriver at du skal på cruise, og at du har reklamert for cruise før (om jeg ikke husker feil). Jeg synes du skriver og reflekterer så flott om hvor lei deg er deg for at du reklamerte for fillers, tror du at du senere vil angre på samme måte at du reklamerte for cruise? Det er jo godt kjent nå at cruise er en miljøversting, og hvis du gjør jobben din bra (sett at ditt neste cruise er sponset), så vil jo du påvirke flere til å ville dra på cruise, som blir mer belastning på miljøet.

  Håper å høre dine tanker om saken, som sagt synes jeg du er veldig flink til å reflektere rundt forskjellig problematikk!

 • Reply Ida K 28. november 2018 at 09:42

  Ah, så dere planlegger barn nokså snart? Du har vel halvannet år igjen av masteren og skal barna komme i løpet av studiene har du et halvt år igjen på å bli preggis 🙂

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 10:28

   Jeg tar master på deltid inntil videre, og da er den på 4 år totalt 🙂

 • Reply Karoline 28. november 2018 at 09:44

  Hei! Ang prevensjonstips, vil gjerne anbefale noe som mange virker til å ha «glemt» i alt snakk om p-piller og p-ditt og datt og ymse apper (som jeg er, for å være ærlig, ekstremt skeptisk til. det virker litt humbug); Nemlig spiralen! Den gode, gamle spiralen. Jeg sluttet på p-piller etter 10 år (!) (jeg er 27) i mars, satte inn en spiral og har aldri sett meg tilbake. Ingenting å holde styr på, ingenting å «huske å ta/måle», når den er inne, er den inne og er den ute, er den ute. Enkelt og greit. Spiralen kan sitte i 5 år om gangen, men kan selvsagt tas ut før. Nå snakker jeg spesfikt om kobberspiralen, som er hormonfri, da jeg ville av hormoner. Det betyr at din naturlige syklus går sin gang og man får mensen en gang i mnd (og eggløsning like så) og alt er naturlig, men spiralen hindrer graviditet og skal være like sikker som sterilisering (99% eller noe). Jeg er helt frelst! Helt hormonfri, helt styrefri. Jeg satte den inn hos Volvat og betalt bare noen hundrelapper mer enn jeg vanligvis gjør når jeg har gynekologisk undersøkelse hos dem. Minusside: Det gjør litt vondt i det minuttet man setter den inn, men det går fort over. Minusside 2: Dersom du er plaget med kraftige blødninger/krampe anbefales det ikke da det KAN forsterke dette. Selv har jeg alltid hatt lette blødninger og lite kramper, så jeg merker kanskje liiiitt mer kramper dag 1, men that’s it. Lykke til, håper du finner ut av det! Jeg var selv i akkurat samme problemstilling på denne tiden i fjor og desp etter å få hormonene ut av kroppen, og vurderte alt fra apper til sæddrepende skum(!!), men jeg er så glad for at jeg endte på kobberspiralen. Trygt og godt. PS: Det er en mye at man må ha født først. Mange leger og gynokolger slår et slag nå for at unge kvinner skal over på spiral i stedet for p-piller pga bivirkninger.

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 09:49

   Hei Karoline! <3 Tusen takk for innspill. Dessverre så tror jeg ikke spiral i noen form er noe for meg, det har jeg rett og slett ikke lyst til å prøve. Men så bra at du er så happy med det 😀 Stor klem!

 • Reply Carina 28. november 2018 at 10:07

  Husker du fargekoden på malingen dere skal ha i den nye leiligheten? 😊 Skal straks flytte inn i nytt hus selv, og har enda ikke bestemt fargen.

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 09:49

   Hvis du søker opp Kalk fra Jotun så finner du heelt sikkert koden 😀 <3 Lykke til og gratulerer med nytt hus!

 • Reply Lena Halvorsen 28. november 2018 at 11:05

  https://www.pfc.no/shop/ladycomp-6/

  Sjekk ut disse!! For naturlig «prevensjon».
  Har brukt en eldre versjon av LadyComp en stund, og det fungerer veldig fint når den får oversikt over syklusen din, men du må ha en regelmessig syklus for å kunne bruke den og være trygg. Anbefales!! Så deilig å bli kjent med sin egen syklus og kropp uten hormoner.

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 15:40

   Takk for link <3

 • Reply Jeanette 28. november 2018 at 11:43

  Hei!
  Syns du endringsledelse og innovasjon var et vanskelig valgfag? Og var det mye presentasjoner? Går på HK nå og vurderer å ta dette som valgfag, men er SÅ redd for at jeg ikke får det til, da jeg ikke er den som catcher kompliserte ting med engang, haha 🙈 Ha en fin dag 🌸

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 15:38

   Hei 😀 hvilken foreleser? For undervisningen ga meg ingenting, gadd ikke engang møte opp på alle og sånt er jeg vanligvis veldig streng på. Det var ingen muntlige presentasjoner, men vi skrev en oppgave på størrelse med en bacheloroppgave, hvor vi skulle følge en endringsprosess eller analysere en allerede gjennomført endringsprosess. Det var arbeidet med oppgaven som gjorde valgfaget givende, for vi fant en utrolig kul case å ta for oss! Det var mye frihet, og det er jo fint. Men hadde ønsker mer relevant undervisning. Og så avsluttet vi med en skriftlig eksamen i tillegg til oppgaven 🙂

   • Reply Jeanette 28. november 2018 at 16:50

    Tusen takk for veldig utfyllende og godt svar! 😄 det setter jeg veldig stor pris på! Imelin heter emneansvarlig 😊 Masse lykke til på masteren din!

    • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 19:29

     Vi hadde en mann (husker ikke navnet), så er godt mulig at mye er endret. Tusen takk! 🙂

 • Reply Hanna 28. november 2018 at 12:01

  Jeg bruker Fertility Awareness Method som prevensjon. Det går ut på å se på endringer i utflod sammen med forandring i morgentemperatur for å bestemme når man er fruktbar. Ser mange anbefaler Natural Cycles oppover her, men at noen blir gravid på det.. Om man bruker både endring i temperatur (som NC baserer seg på) sammen med forandring i utflod har man to tegn å gå etter, og metoden blir derfor enda sikrere. I tillegg lærer man akkurat når man skal ha sex for å ha høyes sjanse for å bli gravid, som er supert når det blir aktuelt 🙂 Boken «taking charge of your fertility» forklarer hvordan man gjør det i praksis. Klem! <3

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 09:46

   Tusen takk for tips <3

 • Reply Anonym 28. november 2018 at 12:22

  Er innovasjon spennende?
  Skal velge hovedretning på min master nå til jul, og er veldig i tvil. Vurderer innovasjon og entreprenørskap eller internasjonal handel : O

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 15:31

   Av det lille jeg har hatt til nå syns jeg det er veldig spennende, og jeg gleder meg til innovasjon som eget fag etter jul 😀 Av de to retningene du nevner, så kan du i hvertfall få bruk for innovasjonsbiten uansett hva du ender opp med å gjøre etter endt studie. Lykke til med valget <3

   • Reply Anonym 30. november 2018 at 00:54

    Takk for svar! 🙂
    Synes forresten du har en utrulig bra blogg med variert og godt innhold!

    <3

    • Reply Ida Wulff 1. desember 2018 at 17:22

     Så hyggelig, tusen takk <3 <3

 • Reply Silje 28. november 2018 at 12:26

  https://www.pfc.no
  😊

  • Reply Ida Wulff 28. november 2018 at 15:35

   <3

 • Reply Lena 28. november 2018 at 19:30

  «Kan du fortelle når du planlegger å slutte på prevensjon?» , altså Ida, kan du ikke bare fortelle oss når dere ligger sammen da, så blir vi leserne virkelig inkludert.. Sorry ass, blir bare så provosert over slike spørsmål..

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 09:45

   Liggedagbok? Hehe

 • Reply Hanne 28. november 2018 at 19:40

  Hei Ida.
  Det skurrer for meg når du på den ene siden ikke vil bidra til kroppsspress blant unge mens du i neste vending forteller om ketogent kosthold. Bare en tanke midt i all «debatten».

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 01:35

   Hei! For meg handler ketogent kosthold om sunnhet, ikke om en idealkropp. Jeg skjønner tanken din, men nei. Mitt fokus er ikke vekt. Det er en velfungerende kropp, mer energi, stabilt blodsukker og bedre hud 🙂

 • Reply Marte 28. november 2018 at 19:45

  Så fine svar du har Ida. 🙂

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 01:29

   <3 <3

 • Reply A 28. november 2018 at 19:55

  Jeg har kalk rundt vinduene på kjøkkenet og i stua. Veldig fornøyd med det 🙂
  Stor klem

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 09:45

   SÅ bra 😀 Klem til deg <3

 • Reply Sara 28. november 2018 at 21:58

  Rop ut om du selger billettene til Mexico! <:D

 • Reply Linnea 28. november 2018 at 23:28

  Må bare si at jeg digger deg så mye, Ida! Takk for mye god humor og inspirasjon<3 Også lurer jeg på om du kan dele noen middagsretter og annen mat dere spiser nå som dere har et ketogent kosthold? Samboeren min og jeg har nemlig snakket en del om å prøve selv, men sliter litt med å sette i gang.. Hadde satt pris på noen råd etter hvert som dere har prøvd det en stund!

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 09:44

   Hei på deg! <3 Så hyggelig av deg, tusen takk! Jeg er usikker på hvor mye jeg kommer til å dele av det, har ikke helt bestemt meg enda. Men jeg vil anbefale dere å kjøpe boka "Keto for nybegynnere", den har masse info i tillegg til oppskrifter. Og se videoer av Dr. Eric Berg på Youtube! Han er litt vel fokusert på vekt, men likevel kommer han med mange gode tips.

 • Reply L 6. desember 2018 at 00:11

  Pleier aldri å kommentere på blogger, jeg får generelt litt noia av digitale fotavtrykk og alt det der… Men må bare skrike ut at jeg synes du er en skikkelig rå dame! Du er 100% deg selv uten å prøve for hardt og har meninger om saker som betyr noe. Du er egentlig den eneste bloggeren jeg kan identifisere meg med! Tusen takk for at du vil dele litt av livet ditt med meg på en sen kveld hvor masteroppgaven gjør livet kjipt. Jeg blir oppriktig glad av deg <3

  • Reply Ida Wulff 6. desember 2018 at 09:31

   Herregud, så koselig!! Takk for fine ord. Og masse lykke til med masteroppgaven din <3 <3 <3 Stor klem!

 • Reply Vida 17. desember 2018 at 02:35

  «Folk snakker om å lytte til stemmen inni seg – vi har ikke stemmer inni oss, folkens. Ikke med mindre vi er alvorlig syke».
  Det er faktisk mer vanlig å høre stemmer enn man kanskje skulle tro. Mange mennesker har hørt, eller hører stemmer, uavhengig av om de har en alvorlig psykisk lidelse eller ikke. Stemmehøring er i seg selv ikke noe problem; så lenge stemmene ikke er forstyrrende eller slemme, eller befaler deg til å gjøre ting som kan skade deg selv eller andre.
  Hilsen en sykepleier som følte for å få dette med stemmehøring avklart 😉

 • Leave a Reply