Hverdagsliv

DET HAR VÆRT NOEN RARE DAGER

29. november 2018

Hei 

Dette har vært noen rare dager. Tror aldri jeg har vært så mat-bevisst i hele mitt liv. Jeg har brukt kalkulatoren min mer enn jeg gjorde da jeg hadde bedriftsøkonomi på skolen. Jeg har spist meg så sinnsykt mett på helt andre ting enn jeg vanligvis pleier. Og jeg har tatt mine egne blodprøver på badet, for å følge med på ketonverdiene mine. Herregud, for en nerd. I går kveld kom jeg i ketose, som var målet for denne uken. Jeg er veldig usikker på hvor mye jeg skal snakke om keto her på bloggen, jeg har det jo med å skrive om nøyaktig det som opptar meg i nuet. Men så tenker jeg også at mange kobler keto med slanking. Og slanking ville jeg aldri hatt fokus på her inne. For meg handler keto om bedre helse, enkelt og greit. Stabilt blodsukker, mer energi, mindre cravings på usunne ting i hverdagen, en kropp som får mer ut av å trene, bedre søvn – for ikke å snakke om bedre hud. Men det er kanskje bedre at jeg eventuelt «tar opp tråden» hvis/når jeg oppnår noen av disse helsefordelene. Finnes det egentlig noe kjedeligere enn mennesker som maser om kosthold, hehe.

Å komme seg i ketose har ikke vært en dans på roser, forresten. Keto flu er faktisk en greie, jeg har følt meg syk selv om jeg ikke er det. Det er bare uvant for den stakkars kroppen min, som jeg vanligvis stapper med nøyaktig det jeg har lyst på. Den roper etter junk, og straffer meg med slapphet, hodepine og kvalme. Men det går over! Og herregud, så mye jeg har lært om mat de fire siste dagene. Veldig gøy!Nå skal jeg straks svinge meg bort til kjøkkenet og lage dagens lunsj. Cottage cheese-pannekaker med pisket krem og blåbær, naaam! Høres vel egentlig mer ut som en dessert når jeg tenker meg om, hehe. Jeg skal spise mer enn det altså, men det var liksom pannekakene som var verdt å nevne føler jeg.

Senere i dag skal Gravlyset og jeg på kontraktsmøte for den nye leiligheten 😀 Det gleder jeg meg til, elsker å få masse info og kjenne spentheten blusse opp igjen.

Håper du har det fint 

19 Comments

 • Reply Thea 29. november 2018 at 13:42

  JAAA, til blogging om det her! Synes det er interessant og spennende å høre om 😁❤️

 • Reply Anniken 29. november 2018 at 14:15

  Syns faktisk dette ketose sakene er litt artig å høre om, da jeg har vært litt nysgjerrig på å gjøre om selv… men så stopper jeg opp litt i all info å sette seg inn i, hva med all maten jeg har spist i alle år osv… så syns tanker rundt dette er spennende.
  Men så syns jeg det er overraskende gøy å lese om denne nye leiligheten også. For savner den prosessen litt… Og elsker å høre om tilvalg. Det er jo det beste med nybygg!

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 21:21

   <3 <3

 • Reply Tonje 29. november 2018 at 14:46

  Vil gjerne vite mer om dette seinere og hvordan det har påvirket kroppen din innvendig 🙂

 • Reply Anonym 29. november 2018 at 14:47

  Husk at du må leve på keto resten av livet, eller så blir det bare verre. Man kan heller ikke spise eksempel pizza/pasta osv når man er ute og spiser, da ødelegger man hele ketosen og kan bli ganske dårlig itilllegg. Gikk noen år på det, og følte meg ganske bra. Men var så dritt lei av å ikke kunne spise hva jeg ville når jeg var hos folk osv, og ikke kunne ta meg en hvem som helst drink osv. Jeg gikk ned kjempe masse, men når jeg slutta gikk jeg opp alt sammen igjen +++ en del kilo.

 • Reply Anine 29. november 2018 at 15:45

  Jeg går selv på lavkarbo og kjenner meg godt igjen i det du skriver. Del gjerne oppskrifter 😀

 • Reply Anna 29. november 2018 at 16:17

  Syns det virker intressant og skulle ønske du kunne skrive mer om dette!! 😀

 • Reply Hanne 29. november 2018 at 16:34

  Caroline Berg Eriksen frontet også ketogent kosthold med fokus på sunnhet.

  Og SE, Isabel Raad og de andre jentene har frontet plastiske operasjoner med fokus på psykisk helse.

  Felles trekk som går igjen i blogglandia er
  -jeg skriver om det som opptar meg
  – det er riktig for meg, ikke nødvendigvis for andre. Det er opp til hver enkelt hva man gjør (ansvarsfraskrivelse)

  Du presser kroppen din gjennom en endring i livet og sier det er et sunt valg. Det er ingen forskning som støtter dette. Jeg skjønner at det er vanskelig å ikke dele noe som tar mye plass i livet, men jeg mener bloggere bør orøve hardere med å holde tilbake ting, nettopp fordi dere er påvirkere og ikke aner hva det gjør med leseren.

  • Reply Marte 29. november 2018 at 22:48

   ^Amen! Er fan av deg Ida, men dette er skummelt å blogge om. Uavhenging av hva du selv tenker om det, så har du en påvirkningskraft – noe jeg tenker er særlig farlig når det kommer til kosthold. Du er ikke et helsepersonell, og derfor bør du holde dette for deg selv. Keto kan potensielt være helsefarlig og en person med så mye påvirkningskraft som deg bør være særs forsiktig med å skrive om en diett på en plattform som dette. Dietter er nesten aldri å anbefale med mindre det er medisinske grunner til det, og ved å skrive om dine erfaringer vil du også være med på å «fronte» dette.

 • Reply Anita 29. november 2018 at 16:45

  Å være i ketose gjør det kanskje slank, men det er ikke særlig sunt for kroppen, spesielt leveren. Og så får man jo så sinnsykt dårlig ånde, jeg ble helt gæren av den usmaken i munnen hele tiden når jeg var i ketose:p

 • Reply Tea 29. november 2018 at 17:12

  Heihei fine Ida. Jeg tenker å kjøpe samme sengegavl som den du har, men ser de kun har Sort i stoffet Firenze. Er det dette stoffet du har? Og: blir den fort støvete?

  • Reply Ida Wulff 29. november 2018 at 21:22

   Hei! Fra Six Bond Street? Da kan du bestille nøyaktig den fargen og det stoffet du ønsker. Men føler bare for å nevne at vår var ødelagt da den kom, og de sa de skulle sende en ny, men så hørte jeg aldri noe mer fra dem.. :O

 • Reply Trine Lise 29. november 2018 at 17:43

  Hei hei! Hadde elsket å få et lite innblikk i hva du spiser på konto. Litt matbilder og oppskrifter 🤗 Har vurdert å begynne selv, men trenger et lite puff!

 • Reply Amalie 29. november 2018 at 18:31

  Kjempe nysgjerig på ketongent kosthold! Synes det er spennende å følge med, så skriv skriv skriv ;-))

 • Reply Guro 29. november 2018 at 20:28

  Syns det hadde vært veldig spennende å følge deg gjennom dette med ny kost og nytt kosthold, så bare fint om du oppdaterer oss 🙂

 • Reply Kristina 29. november 2018 at 21:05

  Jeg vil gjerne høre mer om dette! Prøvde å google litt, men forsto ikke helt 😅 Hva betyr det å «komme i ketose»?

  Klem!

 • Reply Victoria 30. november 2018 at 08:37

  Når du må ta blodprøver for å finne ut om du er i ketose, så er vel ikke det er SUNT valg i mine øyne. Har selv gått på ketodiett, raste ned i vekt og følte meg elendig, ikke orket jeg å trene heller. Sluttet og raste opp i vekt igjen. Det er mye forskning som viser at dette ikke er et sunt kosthold. Tenker det er opp til hver enkelt hva man velger å spise, men reagerer litt på at du fronter det som sunt. Det er IKKE sunt å spise pisket krem til lunsj…

 • Reply Kristin 1. desember 2018 at 18:36

  Nå skrev hun jo at det ikke dreide seg om slanking. Jeg gikk selv over på lavkarbo for å teste det ut, uten at det dreide seg om slanking. Jeg var bare lei av oppblåsthet og et energinivå som gikk opp og ned, trøtthet og slapphet. Har hatt veldig positiv effekt av dette. Jeg bestilte et «opplegg» for å gjøre det ordentlig, og fikk i tillegg til kostholdet beskjed om å drikke 2,5-3,5 liter vann per dag. I tillegg legge meg til ca samme tidspunkt hver kveld, og stå opp til ca samme tidspunkt hver morgen. Jeg drakk omtrent aldri vann før, og måtte i starten tvinge meg til å drikke vann. Etterhvert begynte jeg å tørste etter vann, og det ble helt naturlig å drikke vann gjennom hele dagen. Jeg får ikke lengre en knekk midt på dagen, sover aldri på ettermiddagen lengre, og fikk faktisk mye finere hud. Og jeg så ikke gravid ut lengre. Alle jeg fortalte det til sa «du trenger jo ikke å slanke deg», så det er tydelig at mange forbinder lavkarbo med slanking. Jeg var som sagt ikke interessert i å slanke meg, men få et mer stabilt energinivå, føle meg mer opplagt, og ikke gå rundt med en sprengt oppblåst mage. Man må prøve ut hva som passer for seg, og det trenger faktisk ikke handle om slanking hver gang. Her oppfordres det ikke til slanking, og det kommer tydelig fram hva hensikten er. Det må være lov, og folk må faktisk klare å tenke selv. Jeg gikk ikke ned noe, og fikk masse andre positive virkninger. Man kan også velge om man vil gå på lavkarbo eller moderat lavkarbo.

 • Reply Beate 2. desember 2018 at 21:39

  Jeg har ikke noe behov for å lese om keto. Selv om du skriver at dere gjør det for å leve sunt, har du også skrevet at du har lagt på deg (ikke at jeg kan se det), og jeg tenker vel kanskje det henger litt sammen? Det er vel grunnen til at de fleste legger om til et sånt kosthold- at de ønsker å gå ned i vekt? Jeg skjønner at folk blir nysgjerrige, kostholdet er jo nå blitt en trenddiett. Samtidig er det noe helsemyndigheter IKKE anbefaler for friske personer. Så hvis du skriver om dette fremover, håper jeg du tenker nøye gjennom om dette er noe du står inne for to år frem i tid, og hvordan du tror dette kan påvirke leserne dine. Personlig synes jeg det er deilig at din blogg stort sett er fri for sånne innlegg. Samtidig skjønner jeg at det er naturlig å blogge om det som opptar deg. Håper du finner en god løsning som funker for deg.

 • Leave a Reply