Hverdagsliv

EN TØRRPINNE BLANT VILLE APER

1. desember 2018

i🎄❤️

Jeg var ute i går. Du kan kalle det et mini-julebord. Middag og show. Denne julebordsesongen er jeg edru, fordi jeg er i gang med å legge om kostholdet mitt. Og litt fordi jeg ikke orker dagen derpå. Dagen derpå for meg, er én dag med fyllesyke og to dager fylleangst. Så det må virkelig være verdt det, hvis du skjønner. Og det blir sjeldnere og sjeldnere verdt det. Det kan helt klart forandre seg – men akkurat nå er jeg det man gjerne kaller en tørrpinne.

Tørrpinnen (meg altså) rakk ikke engang stikke gaffelen i pinnekjøttet, før julebordstemningen senket seg over lokalet. Et rundbord med mannfolk i 50-årene satt og brautet mens de jevnlig kjørte knoken rundt i hverandres sparsomme hårmanker. En gjeng med frisør-kollegaer i åletrange jerseykjoler sjanglet seg gjennom lokalet for å finne bordet sitt, to av dem halvsnublet på veien. To menn stod og kranglet utenfor toalettene, jeg tror ikke de visste selv hva de kranglet om. En gammel mann med reinsdyr-hårbøyle stoppet skjeløyd foran meg og så ut som om han hadde lyst til å si noe. Jeg ble vitne til et innvendig gulp, før han travet videre som reinsdyret Rudolf.

Ingen tvil om at folk hadde vorset før middag. Kan til en viss grad forstå det, det er dyrt å drikke alkohol ute. Viktig å helle nedpå med mest mulig, sånn at den deilige julematen bare blir et fjernt minne.

Men, etter en liten stund klarte jeg å stenge alle de fremmede ute. Nyte måltidet med selskapet mitt. Og så var det tid for show. Standup, som jeg jo elsker.

En kan trygt si at vi fikk to show i ett. For mange i publikum var overhodet ikke interessert i å være publikum. De var mer interessert i å lage show selv. La oss kalle showet: Vanlige mennesker 40 + som aldri er ute, og når de først går ut for å kose seg, så oppfører de seg som ville aper. Folk snublet rundt med store brett med Vodka Redbull – det var nok ikke alle drinkene som kom frem til sitteplassene i god behold. Enkelte hadde tatt på seg høyhælene for første gang på ti år, og hadde store problemer med å holde seg på beina. Andre hadde tydeligvis mye å snakke om, og ville heller ha høylytte samtaler enn å følge med på showet. Som under middagen, kunne jeg fremdeles se knoker bli vridd rundt på blanke isser. Kompiser, de.

Og der satt jeg edru, og bare… Så på. Med store øyne. Nå tror du sikkert at alle disse fulle menneskene irriterte meg, men det er ikke sannheten. Det var underholdende. Og jeg tenkte på at disse folka er noen sine foreldre. Besteforeldre. Jeg hadde dødd av skam om mine foreldre rullet rundt i trappa på kulturhuset, med strawberry daquiri i munnviken. Det er rart å være edru, når alle rundt en er så drita. Men jeg har egentlig ikke noe i mot det. Jeg lo som en lastebilsjåfør selv om jeg ikke hadde drukket vin – både av showet og av oppførselen til menneskene rundt meg. Og i dag er jeg i strålende form. Så jævla deilig.

Èn ting er sikkert. Å være edru ute på byen, gjør definitivt at jeg kommer til å tenke meg litt mer om neste gang jeg ikke er edru på byen.

Du vet. Det sitter alltid en tørrpinne og følger med på deg…

Hva er din erfaring med å gå edru på byen? Yay or nay? 

30 Comments

 • Reply T 1. desember 2018 at 15:43

  Hahaha, du er så sykt flink til å skrive!! Digger deg 😀

  • Reply Ida Wulff 1. desember 2018 at 17:13

   Åå, tusen takk 😀 😀 <3

 • Reply Anonym 1. desember 2018 at 16:24

  Gravid ?

  • Reply Ida Wulff 1. desember 2018 at 17:13

   Nei 🙂

  • Reply S 1. desember 2018 at 19:50

   Hvis hun var gravid og ingen visste det enda, ville hun nok gjerne brukt anledningen til å avsløre nyhetene her i kommentarfeltet til deg. Eller ikke..

   • Reply Ida Wulff 1. desember 2018 at 21:06

    Det er sånn jeg liker å gjøre det! Haha <3

 • Reply Ingvild 1. desember 2018 at 16:34

  Jeg er faktisk som regel edru på byen. Jeg elsker å drikke og bli beruset, det er jo supergøy (så lenge man klarer å holde seg innen en viss grense selvfølgelig), MEN jeg blir så dårlig dagen derpå. Og jeg er så innmari LEI av å være dårlig hver eneste søndag. Noen ganger lørdag og søndag. Jeg gidder det bare ikke lenger. Og jeg er ikke sånn som er litt dårlig når jeg våkner, så går det over. Neida, jeg er dårlig helt til jeg våkner igjen på mandag. Jeg orker, orker, orker ikke. Ja, det skjer jo i blant fremdeles, men jeg angrer like mye hver gang faktisk. Når sant skal sies, så er jeg nok en av de «heldige» som faktisk klarer å ha det veldig gøy på byen edru også. Tja, blir kanskje litt tøffere med noen øl innabords, men klarer som regel å snakke med de kjekke guttene selv om jeg er edru, hehe. Og danse gjør jeg alltid uansett! OG jeg går som regel sist hjem. Og at jeg da våkner i fin form søndag, slår fylla ned i støvlene hver gang. Haha, dette ble langt. Men ønsker å slå et slag for på dra edru på byen. Jeg syns i hvert fall det er helt nydelig. Men jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg kunne drikke meg godbrisen, og løpe maraton dagen etter, men det kan jeg dessverre ikke. Overraskende mange venninner som kan det.. heldige.. Klem fra meg! God edru-jul Ida <3

  • Reply Ida Wulff 1. desember 2018 at 17:12

   Hei <3 Uff, høres ut som vi har det ganske likt etter en skikkelig fyllekule. Jeg skal så absolutt prøve å dra mer ut edru. God jul og klem til deg også! <3

 • Reply Anita 1. desember 2018 at 16:38

  Hvis jeg går på byen, så gjør jeg det edru. For jeg drikker ikke. Og det er like greit for min del. Merker mye mindre drikkepress også, når jeg liksom har tatt en beslutning på at alkohol ikke er noe for meg. 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. desember 2018 at 17:11

   Så herlig! 🙂

 • Reply Heidi Mari Kristiansen 1. desember 2018 at 16:41

  Hei! Hvor er den hvite overdelen fra? Veldig fin 😄

  • Reply Ida Wulff 1. desember 2018 at 17:10

   Hei 😀 Den er fra River Island <3

 • Reply Kristine 1. desember 2018 at 16:42

  Hei, fint antrekk 😀 Kjole eller jumpsuit/dress?
  Har litt blandete følelser av å være edru/maks to glass øl, ute. Er det et typisk utested med høy musikk og dansegulv takler jeg det ikke, for mye bråk og irriterende mennesker. Men på bar går det helt fint, frem til klokken nærmer seg ett ett og alle på baren også er alt for fulle haha.
  Nyt «dagen derpå» uten hangoveren 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. desember 2018 at 17:11

   Takk, det er en bluse fra River Island 😀 Ja, du sier noe der. Vet ikke hvor fristende det er å være edru på en nattklubb, nei! Ha en fin lørdag <3

 • Reply seline 1. desember 2018 at 17:20

  Hei, når jeg går inn på bloggen så er det veldig mye reklame som også «følger nedover» når jeg scroller og gjør det vanskelig og lese teksten på innleggene dine. Jeg sitter på macbook pro hvis det her noe å si.

  • Reply Ida Wulff 1. desember 2018 at 18:07

   Skal gi beskjed til de som hoster siden. Irriterende!

   • Reply E 1. desember 2018 at 19:18

    Samma! Dette gjelder både mobil og desktop (begge siste versjon Safari). Morsomt innlegg, sitter med nerver etter gårsdagen og føler meg ALT for truffet 🙂

    • Reply Ida Wulff 1. desember 2018 at 21:07

     Så kjedelig! Håper det blir fikset asap. Og tusen takk 😀 Du har sikkert ingenting å ha nerver for, hehe.

 • Reply Lin 1. desember 2018 at 19:52

  den reklamen pleier gi seg , men er irriterende, men er verre på andre blogger 🙂

  Må scrolle for å finne innlegget og reklamen ligger over , når den går vekk er man halvt ned i innlegget og må srolle opp igjen 😀
  Har og MAC

  Går på byn edru eller litt alkohol….eg blir ikkje spesielt dårlig,men kan ikkje drikke to dager på rad. Ble veldig dårlig i en perdiode da kuttet eg helt u i nesten 3 år…..men eg drikker så himla sjeldent at det har null og nix å si…i år…tror eg har drukket en gang og blir sikkert med den gangen, kanskje i julen. Nyttår er stille hjemme med hunder, veldig lite festing 🙂

 • Reply Line 1. desember 2018 at 21:34

  Fint innlegg Ida! Har ingenting i mot å drikke og gjør det selv også innimellom, men jeg vil tro det er sjeldent sammenlignet med andre studenter Men syns det er fint at du fremmer en slik holdning, at man ikke trenger å drikke hver gang noe skjer, og at det kan være like greit. For det har jeg verken lyst til eller behov for, og blir glad når andre tenker litt likt i hvert fall. For meg er det så enkelt som at jeg verken gidder eller føler jeg trenger å drikke i hver eneste anledning. Jeg liker likevel å drikke både litt og mye noen ganger, og har ingen problemer med de som velger å drikke oftere. Deres valg og sikkert bra for dem.

  Liker bloggen din og måten du skriver på veldig godt. Ha en fin adventstid Ida!

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2018 at 10:16

   Tusen takk Line, samme til deg <3 <3

 • Reply Anneli 2. desember 2018 at 09:19

  Hahaha 😂 Ler meg ihjel. Ingen skriver bedre og morsommere enn deg!

  • Reply Ida Wulff 2. desember 2018 at 11:41

   😀 <3 <3 jeg blir så glad!!

 • Reply Eve 2. desember 2018 at 11:02

  Artig og fornuftig innlegg Ida 🙂 Hehe, lurer nu mest på om du klarte å spise alle 6!!! potetene på tallerkenen…..

  • Reply Ida Wulff 2. desember 2018 at 11:40

   Ble null poteter på meg, Hehe. Men to runder pinnekjøtt! 😀

 • Reply Sienna 2. desember 2018 at 17:57

  Du er Norges beste blogger! Ingen lure-reklame-innlegg, og gode, morsomme tekster som dette!! Keep up the good work 🙂

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2018 at 10:13

   Tusen takk for det <3 <3

 • Reply LK 2. desember 2018 at 22:20

  I feel yah! Jeg kutta ned på drikkinga mi i fjor. Jeg drakk ikke så ofte fra før av, men når det var sosiale sammenhenger. Men jeg blir så forferdelig dårlig, så det skal være skikkelig verdt det for at jeg drikker. I går drakk jeg for første gang på ca et år da jeg feiret 30 års dagen min. Det var verdt det, men blir lenge til neste gang nå 🙈 Trives bedre som edru på fest nå 😊 Man blir vant til alle fulle folka rundt seg etter noen fester som edru og deilig å våkne dagen derpå å føle seg fin 😁

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2018 at 10:02

   Håper formen din er bra i dag 😀 <3

 • Reply Livingdoll.se 4. desember 2018 at 19:30

  Jeg drar gjerne TIL byen for å shoppe og slikt, men PÅ byen? Da skal det drikkes. Å være edru mens alle andre rundt meg er fulle eller godbrisne, er seriøst noe av det kjedeligste jeg vet. Har forøvrig ikke vært på byen på snart tre år.

 • Leave a Reply