Reise

EN FERIE Å GLEDE SEG TIL

7. desember 2018

SNART TILBAKE HER… ☀️💦

Som nevnt, så fikk vi endelig avbestilt reisen vår til Mexico på nyåret. Den ble bestilt for et helt år siden, og da visste vi jo ikke at vi kom til å måtte være to sparegriser pågrunn av enda en ny leilighet. Mexico skulle være en skikkelig luksusferie hvor det ikke skulle spares på noe – all in på flotte resorts, restauranter og utflukter. Så nei, det passet bare dårlig nå.

Men vi ble enige om at vi trenger en tur til varmen på nyåret, og noe å se frem til i disse kalde vintermånedene. Jeg syns alltid første kvartal på det nye året er det verste, og å bryte det opp med sol og varme er fantastisk. Så: Når seige januar drar seg mot slutten, da pakker vi koffertene og setter snuten mot Miami! Der skal vi være i en kort uke, før vi tramper ombord på et cruiseskip og nyter en uke i Karibien. Det høres kanskje ikke logisk ut, men cruise er faktisk en ganske økonomisk måte å reise på. De feriene jeg har brukt minst penger på er når jeg har vært på cruise – lugar, mat og drikke er jo inkludert hele turen. Åh, som jeg elsker cruise! Jeg gleder meg skikkelig. Skipet skal innom flere steder, og to av stoppene er i Mexico. Så da får vi jo litt Mexico likevel 😀

Og så har vi bestilt oss seng på flyet, som foreløpig gjør at jeg ikke gruer meg like mye til flyturen. Rart det der, hvordan man forestiller seg at det er bedre å styrte i et fly hvis man ligger i en komfortabel seng, fremfor å sitte i et sete…

Men la oss ikke snakke mer om flyturen! For jeg blir helt varm inni meg av å tenke på denne ferien. Aller mest så syns jeg samboeren min fortjener en skikkelig ferie, jeg gleder meg til at han skal på tur. Er det normalt? Haha. Bildene er fra mitt forrige cruise i Karibien, da var jeg var sammen med familien. Noen av stedene er til å klype seg i armen av.

Hvis du har noen Miami-tips, så hadde jeg blitt veldig glad for dem forresten! Jeg har bare vært i Miami i et halvt døgn, og da rakk jeg ingenting. Et alternativ er å bytte ut Miami med noen dager på Bahamas ettersom det kun er en liten fergetur, men akkurat dét er ikke bestemt.

Har du noen innspill, så blir jeg veldig glad for det 😀 

84 Comments

 • Reply A 7. desember 2018 at 14:02

  Ååå, blir litt misunnelig nå! Cruise er en fantastisk måte å feriere på! 😀

  Men du, Bahamas er teoretisk sett en liten fergetur unna Miami, men ikke i praksis! Jeg tok en dagstur hit, men angret bittert, da det innebar mange timer med venting og verdens tregeste passkontroller jeg har vært med på (uten å overdrive). Den dagen jeg tok båtturen var jeg uheldig med været på veien til, slik at det var så mye bølger at båtturen tok flere timer lengre, i tillegg til verste båttsyke jeg har opplevd (noe som også gjald alle de andre, det var alltid en spylyd å høre). På veien tilbake var vi ikke så uheldig med været heldigvis, men da måtte vi vente en time på å få komme til land… Totalt sett (inkludert busstur til og fra havnen, all venting etc.), tok turen 20 timer (!), hvor av 4 timer var å tilbringe på Bahamas. Joda, Bahamas var fantastisk flott, men det er også strendene i Miami og Caribien for øvrig. For min del var det IKKE verdt det, men jeg tror absolutt det hadde vært annereldes om det ikke bare var en dagstur, men noen dager som det eventuelt er for dere. Det kan selvfølgelig være jeg var maks uheldig. Uansett greit å ta i betraktning hvor gale det kan gå 😉

  Ellers kan jeg nevne at jeg ble positivt overrasket over hvor gøy utelivet i South Beach var, men generelt er prisene veldig stive etter min smak. Hvis du skal shoppe der anbefales i utgangspunktet Sawgrass Mills, spesielt hvis du liker å handle i outlets. Dette senteret er imidlertid gigantisk, så det er en fordel å ha minst hele dagen der!

  Håper det blir en fantastisk tur 😀

  • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 14:28

   Hei 😀 Du, dette var kjempenyttig og det skal jeg absolutt ta med meg i vurderingen. Det er jo sånt man ikke tenker på når man sitter hjemme og ser på idylliske bilder. Tusen takk for innspill <3

 • Reply Margrethe 7. desember 2018 at 14:42

  Har nettopp vært i Miami på jentetur! Sjekk ut drinkene/milkshake hos https://sugarfactory.com/location/ocean-drive-miami/
  Er dere på jakt etter litt glam – book bord på Zuma! Når vi var der så var det flust av kjendiser, men vi ble mest starstruck av prinsesse Madeleine 😂😂! Vi bodde på et urolig Instagram vennlig hotell rett på beachen som heter Surfcomber! God tur!

  • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 14:57

   Tusen takk for tips 😀 <3 hørtes ut som en bra jentetur!

 • Reply Inger-Lise 7. desember 2018 at 14:51

  Hvordan bestiller man seng på flyet? Er ikke det helt vanvittig dyrt? 🙂

  • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 14:58

   Det gjør man ved å bestille business eller first class, vi har booket business via SAS 🙂

 • Reply Hanna 7. desember 2018 at 15:00

  Hei!
  Først og fremst: jeg elsker avbrekket jeg får når jeg går inn på bloggen din. Takk for alt du deler!

  Også lurer jeg på hvilket selskap dere flyr med, og hvordan dere fikk bestilt seng på flyturen? Det høres jo helt magisk ut!

  Klem

  • Reply Hanna 7. desember 2018 at 15:01

   Så spørsmålet nettopp ble besvart. Du behøver ikke svare!

  • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 15:08

   Takk for fine ord <3 og jeg rakk å se den andre kommentaren din, så da svarer jeg ikke på resten 😀 god helg og klem til deg! :*

 • Reply M 7. desember 2018 at 15:46

  Jeg er ikke et nettroll, ei heller en som liker å spre ugg i kommentarfelt. Men jeg må bare kommentere her. Jeg synes det er drøyt å kalle Miami ferie med cruise i karribean, samt flytur på førsteklasse for en «spareferie».
  Jeg unner deg ferien men tenk litt Over hvordan du legger ting frem. For troli 98% av leserne dine er denne turen du skal på nå en tur de fleste ville ha måtte spare til lenge og ikke minst en luksus ferie av det sjeldne. Virker bare veldig arrogant i mine øyne og jeg kan umulig tro at det ikke er fler enn meg som får den følelsen. Men når det er sagt så ønsker jeg deg en god ferie. Og håper du forstår hva jeg mener.

  • Reply Mamma til 3 7. desember 2018 at 15:54

   Enig med kommentaren over her .. men regner med at du har fått hele cruiset sponset?

   • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 15:55

    Da hadde jeg merket innlegget som reklame 🙂 Så, nei. Cruiset betaler vi selv.

  • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 15:54

   Hei på deg! Alt jeg sier er at vi sparer mye penger på denne turen, i forhold til den vi egentlig skulle på. Jeg skriver jo ikke at dette er en billig drittur, jeg gleder meg som en liten unge! Og jeg har selvfølgelig også spart og satt av penger til denne turen. Men ja: Ytringsfriheten skal jeg ikke ta fra deg 🙂

  • Reply Mari 7. desember 2018 at 22:37

   Jeg er også enig med hun over her. Ønsker deg på all mulig måte verdens beste tur, det høres fantastisk ut, og du fortjener det!! Meeeen måten du skrev dette på, hørtes veldig storflott ut🙈 Jeg ser for meg en årslønn fly ut av den flysengen😂 Men jeg skulle gjerne dratt, og igjen så kommer jeg til p følge deg på turen om du blogger😊

   • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 01:01

    Er det flysengen folk reagerer på? 🙈 i såfall: det er et flysete! Som man kan legge helt ned! Jeg har ikke bestilt private jet, hehe

  • Reply Budsjettferie? 8. desember 2018 at 12:26

   Veldig enig! Bare flybillettene går jo på ca 25.000 kr per person! ;/ Pluss cruise i en uke og hoteller i en uke. Det er nok i de flestes øyne en kjempedyr ferie og jeg lurer på hva i all verden dere hadde tenkt å foreta dere i Mexico som gjør att du sier dette er det billige alternativet?? Jaja, skjønner det er veldig lukrativt å være blogger selv om man ikke er en av de store, og jeg unner deg selvfølgelig en fin ferie. Bare tenk litt på hvordan du uttrykker deg og framstiller ting. 🙂

   • Reply Silje 8. desember 2018 at 16:36

    Jeg tenker at man skal være litt forsiktig med å legge frem tanker rundt pris hvis man ikke har riktig info. Jeg har bestilt en ukes cruise i Karibien hvor det er inkludert to hotellovernattinger i Miami før cruise. Flybilletter inngår også i denne pakkereisen, hvor jeghar totalt 14.000 per pers.

    Selvsagt er 14000 kr mye det også, men hvis man tar Ida sitt innlegg med en klype salt at denne turen er rimeligere enn først planlagt tur er det vel ikke noe behov for å lage en lang diskusjon ut av det ene eller det andre i hennes blogginnlegg:-)

    • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 17:25

     Takk 🙂 kos deg på cruise!

 • Reply Anonym 7. desember 2018 at 16:06

  Miami wynwood art district er morsomt å få med seg i Miami – og absolutt et instavennlig sted 😅

  • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 16:18

   Takk for tips 😀

 • Reply Caroline 7. desember 2018 at 17:11

  Har dessverre ingen tips.. 😔Men lurte på hvilken nettside har du booket cruiseturen deres på? Har så lyst å dra på cruiseferie!!

  • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 17:29

   Booket med Celebrity Cruises 🙂

 • Reply Ccr 7. desember 2018 at 17:27

  Jeg var i ft. Lauderdale og skulle på dagstur til Bahamas, hvor vi betalte for innsjekk på et resort med strand og basseng for dagen. Vi ble seff lovet sol og varme, og et topp opplegg. Isteden brukte vi mange timer på ferge, passkontroll osv. Det lynte og tordnet, vi hadde ikke med oss varme klær (pga værmeldingen sa 25+ grader) så vi endte opp med å sitte inne på et svært overpriset bakeri og fryse i aircon hele dagen 😂 det var katastrofe. Regner med at varmen finner veien til Bahamas ofte altså, men det var ingenting å gjøre der når været var dårlig, så tenk dere nøye om før dere gir dere ut på den ferden! Jeg vet at noen trives med å dra dit, men det er overpriset, minimalt med shopping og aktiviteter og fergen er langt fra førsteklasse 😂 uansett: koooos dere, Florida er nydelig!!

  • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 17:29

   Taaakk for at du ville dele!! Ser at flere har lignende erfaring, og det høres ikke særlig fristende ut :O Klem <3

 • Reply Sara 7. desember 2018 at 17:27

  Hvilket selskap bestilte du med? 🙂

  • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 17:34

   Celebrity Cruises 🙂

 • Reply Anonym 7. desember 2018 at 17:29

  Anbefaler Rosetta bakery v/south Beach. Bare Google det. Helt fantastisk italiensk bakeri som er perfekt til frokost eller lunch. Obs mye folk så ikke rolig spisested for avslapning 😊

  • Reply Ida Wulff 7. desember 2018 at 17:34

   Tusen takk for tipset 😀 <3 God helg!

 • Reply Silje 7. desember 2018 at 18:13

  Hei. Vi var på typ samme ferie i april. Fantastisk ♡ dropp Bahamas, legg heller inn en overnatting eller to i Key West. Bo i Art Deco distriktet i Miami, masse liv og røre. IKKE Miami downtown. Sawgrass er den beste outleten. Masse shopping i Miami også. Gratis solsenger på Miami Beach. Høyt prisnivå på restauranter, barer osv. Anbefaler dere å sette dere på en resturant mot Ocean Drive og se på alle bilene og menneskene som viser seg frem, god underholdning.

  • Reply Ida Wulff 10. desember 2018 at 09:17

   <3 <3

 • Reply Iselin 7. desember 2018 at 18:15

  Hei!
  Jeg har maaaasse tips til Miami, jeg har bodd der en periode og vært der utallige ganger.

  Har skrevet to blogginnlegg om det i min gamle jobb som du finner her https://www.ticket.no/blogg/drom-deg-til-miami/ og her https://www.ticket.no/blogg/reisetips-miami-beach/.

  Kan trekke ut noen highlights;
  – Du og D er kanskje ikke så partyløver, men de beste utestedene er LIV og WALL. Om dere vil ta dere en tur 😉
  – Restaurant-tips: Hakkasan (ofc), Texas de Brazil, Doraku Sushi, Komodo + besøk området Espanola Way på kveldstid.
  – Book hotell mellom 1 og 25 gate, ikke lenger ned. De sier Miami Beach om 50 gate også, men da er du plutselig veeeeldig langt unna alt. Hotelltips er Loews, Dream Hotel, Mondrian, SLS eller Sagamore.
  – Shopping; 7th street area, Lincoln Road, Bal Harbour og Aventura Mall. Dropp Sawgrass Mills, det er bare outlet og ræl der. Dra i tilfelle heller på Dolphin om du mååå på outletmall.
  – Ang Bahamas; fergetur = nei. Fly=ja. Nassau er veldig fint, vi leide hus der noen uker faktisk.

  Bare å si ifra om det er noe annet dere vil ha tips til!
  Og ps; sykt misunnelig.

  • Reply Ida Wulff 10. desember 2018 at 09:17

   Tuuuusen takk for tips!! <3 Har booket nesten alle restaurantene dine!! 😀

 • Reply Karoline 7. desember 2018 at 18:30

  Ta en tur ut til Everglades! Veldig greit å kjøre ut vist dere leier bil. Vi har vært i Everglades Safari park, der kan dere kjøre airboat, gå rundt på egne planke stier (når vi var der lå det nyfødte alligatorbabyer rett ved) og en del egne innhegninger med forskjellige korkodiller og alligatorer. Vi dro ut på morningen, da var det veldig lite folk og vi var klare får å reise tilbake når det var tid får lunsj. Mitt tips;)

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 01:55

   Det må vi gjøre! 😀

 • Reply Lene 7. desember 2018 at 19:05

  Jeg har også vært i Miami i ei uke, syntes ikke det var så spesielt. Gøy å ha vært der, men lei etter 3 dager! Absolutt mye å se på, men det er så store avstander til alt og jeg vil helst ikke tilbringe ferien min i en uber. Anbefaler virkelig å leie bil og kjøre ut til Key West et par dager. Der er det maaagisk, både kjøreturen og plassen. Skulle gjerne ha bytta ut halve miami-dagene mot flere dager der.

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 01:02

   Vi skal til Key West med cruiset 😀 gleder meg!

 • Reply Mari 7. desember 2018 at 19:19

  Høres superdeilig ut! misunnelig :):) Men seng på flyet? mener du vanlig business med sete som man kan legge helt ned? Å fly apartment er VANVITTIG dyrt, og jeg kan ikke tenke med det blir billigere enn den planlagte Mexico-turen?

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 00:54

   Nei altså, skal fly med SAS, ikke noe fancy 😀 skulle gjerne prøvd eget rom med dusj og seng på fly en gang, haha!

 • Reply Guro 7. desember 2018 at 19:20

  Anbefaler virkelig og ta turen opp til Fort Lauderdale som er ca en time nord for Miami. Strandpromenaden er nydelig, en guidet båttur i alle kanalene for å se alle de fantastiske husene var overraskende gøy og ikke minst outleten Sawgrass Mills som ligger litt utenfor byen! Også en tur og spise middag på Chima, brasiliansk steakhouse!

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 01:02

   Takk for tipsene :*

 • Reply Aline 7. desember 2018 at 20:25

  Elsker cruise og miami…godt valg! I Miami er det fint å bare å rusle på stranden er nydelig, mange fine cafeer/restauranter og barer. Vil anbefale restauranten Joes Stone crab.gleder meg til cruise igjen til neste sommer!;)

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 01:01

   Takk! 😀

 • Reply Michelle 7. desember 2018 at 23:40

  Besøk wynwood og Little Havana, spis en doughnut på The salty doughnut, en fancy is fra The sugar factory og gå langs promenaden av south Beach. Ellers er strendene i Fort Lauderdale minst like fine og litt mindre mennesker.

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 00:54

   Nam! 😀 takk for tips <3

 • Reply Stine 8. desember 2018 at 01:27

  Altså jeg er så utrolig sjalu! Kan jeg spørre om hva turen ligger sånn ca på for to voksne… vil så gjerne dra på liknende ferie med min kjære 😀

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 01:54

   Har svart deg under den andre kommentaren din <3

 • Reply Stine 8. desember 2018 at 01:29

  Elleeer jeg forstår oppstyr om du nevner priser… hehe. Om du vil si hvilen reise dere har valgt hos celebritycruises?<3

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 01:54

   Hehe, folk som ble irritert på meg kan vel heller føle seg litt teite over at cruiset kostet 9000 per pers, og da er lugar, mat, drikke og Internett inkludert. Sistnevnte koster flesk på cruise! <3 Det er billigere enn et fint hotell på Granca i høysesong!

   • Reply Anonym 8. desember 2018 at 23:58

    Smart å kalle leserne dine teite! Hadde det ikke vært for oss lesere så hadde du jo kanskje kke hatt penger til denne turen …

   • Reply M 9. desember 2018 at 21:33

    Hvorfor skal leserens dine føle seg teite fordi de kommenterer konstruktivt tilbake? Jeg vet at cruise ikke trenger å være kjempe dyrt, men det er kombinasjonen «billigferie/spareferie» i sammenheng med cruise, 1.class på fly(som dessverre ofte er altfor dyrt for en vanlig arbeider, SAMT 1 uke i Miami. Du har jo selv vært en vanlig jente med ikke verdens inntekt en eller annen gang så forstår ikke helt at du ikke forstår at noen reagerer litt på hvordan du legger det fram… men men. Det var hvertfall aldri ment som frekkkhet eller gruff fra min side. Bare en tilbakemelding over måten du la det frem. Jeg følte meg «dårlig» av å lese det fordi jeg ikke hadde hatt råd til det der om jeg hadde drømt om det en gang.. jeg tror innerst inne at du forstår hva jeg mente med min kommentar.

 • Reply Karen 8. desember 2018 at 03:46

  Var i Miami i mars i år og tok fergen til Bimini på Bahamas for å dykke med hammerhai. Hvis det bare er litt sjø så blir man helt ekstremt sjøsyk på ferga og det gjaldt de fleste på ferga. Selv om man er godt vant til å være på sjøen. Folk spydde over alt, doene var nedspydd og det luktet så ille av spy inne på ferga at det var best å sitte på gulvet ute. Hvis man ikke blir kvalm av sjøen, så blir man hvertfall det av spylukta. Ikke så veldig koselig tur. Vi skulle egentlig ha to netter der, men endte opp med fire netter fordi vi ble værfaste. Øya var veldig liten og ikke så mye å finne på når det er dårlig vær. Vi leide golfbil og kjørte rundt på øya, i løpet av en time har man sett hele øya. Det var utrolig gøy å dykke med hammerhai der og gøy å kunne si at man har vært på Bahamas, men hadde ikke tatt turen dit igjen hvis jeg ikke hadde vært helt sikker på at det blir fint vær og lite sjø. Så hvis dere drar så er det best å sjekke om det blir bra vær og lite sjø, for den fergeturen i litt/mye sjø unner jeg ingen. Håper ferien deres blir bra, ser helt magisk ut å dra på cruise 😍

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 12:57

   Æsj, det høres jo helt forferdelig ut med den fergeturen :O men takk for innspill, jeg tror faktisk vi dropper Bahamas siden det er for så kort tid! <3

 • Reply Amalie 8. desember 2018 at 05:09

  Du er en av de verste til å ta til deg konstruktiv kritikk. Blir helt målløs.

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 12:34

   Ærlig talt, jeg skal på en _ferie_ :p har ikke behov for så veldig mye «konstruktiv kritikk» på dette området. Forøvrig så betyr det å konstruktiv kritikk å komme med forslag til hva som kan gjøres bedre. Ha en fin lørdag!

 • Reply 🙃 8. desember 2018 at 14:17

  Hei Ida!
  Litt enig med hun over her. Jeg synes det du kan ta til deg av konstruktiv kritikk går på hvordan du formulerer deg. Å fremstille en (i mine øyne) luksusferie som et billig alternativ, med den største selvfølgelighet. Hvis jeg ikke har råd til Mexicotur, men likevel vil til varmen, vender jeg snuten mot Lanzarote eller Granca – med direktefly fra Gardis. Jeg drar ikke over dammen😄 Tror veldig mange ikke har mulighet til å reise slik du gjør, og da er det synd at du fremstiller det som et så mye billigere alternativ. For i manges øyne er dette en kostbar tur. Jeg kritiserer deg ikke for at du reiser på den måten du gjør, det unner jeg deg. Jeg bare foreslår at du ordlegger deg annerledes (forslag til hva du kan gjøre bedre/konstruktiv kritikk). 😄👍 God tur!

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 16:29

   Hei 🙂 Jeg kunne sikkert ordlagt meg annerledes, fakta er dog at denne turen er mye billigere enn den vi egentlig skulle på. Cruiset vi skal på koster 9000 kroner per person, mens resortene vi ville bo på i Mexico ville kostet 30.000 per pers. Uten mat og drikke inkludert. Jeg hevder ikke at vi skal på en billigtur, jeg sier at den er billigere. For det er den. Men takk! 🙂

   • Reply Hana 10. desember 2018 at 00:03

    Men i ALLE dager. Hva folk anser som luksusferie er vel sykt forskjellig fra person til person – vanvittig som folk må ha meninger om alt mulig… Syns du talker de teite (ja teite) kommentarene utmerket Ida 🙂

    • Reply Ida Wulff 10. desember 2018 at 09:15

     <3

 • Reply Kristine 8. desember 2018 at 14:49

  Hei!! Heldige dere som skal på en så flott tur!

  Var i Miami for en stund tilbake, og da bodde vi på to hotell. Det første var ikke noe å skryte av men hotell nummer to var utrolig kult! Mondrian hotel het det. Det ligger ikke helt super sentralt med stranden, men fortsatt i et greit område. (Rett ved siden av whole foods, nam!)

  Så noen andre anbefalte Rosetta Bakery, og den kan jeg skrive under på. Anbefales for lunsj to-go.

  Anbefaler også Aventura Malls for shopping (og så har de Cheesecake factory der..) og/eller Sawgrass Mills for outlet shopping eventuelt.

  • Reply Ida Wulff 17. desember 2018 at 13:49

   Tusen takk for tips, det er notert 😀 <3

 • Reply Anonym 8. desember 2018 at 18:21

  Elsker Miami! Har vært der 16 ganger, hehe… Fin strand, strandpromenade, bra shopping og mange morsomme, spesielle folk å se på!

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 20:49

   Så bra, vi gleder oss! 😀

 • Reply Karoline 8. desember 2018 at 18:23

  Etter at jeg ble syk på cruise forrige gang jeg var i Miami lovet jeg meg selv: aldri igjen! Fikk til og med rabatt på neste tur siden jeg måtte i karantene, men hadde ikke dratt om de så kastet båten etter meg. Poenget mitt med denne er: anbefaler ikke å spise ben&jerry’s kuleis eller starbuckdrikke utenfor båten i karibien. Én av de jeg ble syk av på Bahamas og jeg var dårlig i flere uker etterpå.

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 20:50

   Uff, stakkars deg!! <3

 • Reply Ellabella 8. desember 2018 at 20:19

  Ja, hvordan VÅGER du å reise på en rimeligere ferie enn opprinnelig planlagt Ida!? Best å formulere et tåredryppende beklagelsesinnlegg med en gang. Folk, ass. De fleste voksne folk som jobber har råd til en slik ferie, spesielt om man sparer litt. Jeg beundrer deg for tålmodigheten din!

  • Reply Ida Wulff 8. desember 2018 at 20:49

   Haha, ler <3 takk Ellabella! Håper du har en fin lørdag!

 • Reply Susanne 8. desember 2018 at 23:13

  Jeg og ei venninne skal til Miami, + en uke på cruise i karibien i mars : – ) gleder oss veldig! Vi reiser med Royal Caribbean.
  Satser på at du kommer med noen tips til det blir vår tur 🙂 Jeg skjønner hva du mener med at det faktisk er en økonomisk måte å reise på. Vi vurderte det også sånn, folk betaler jo 15.000 kroner til en tur til Gran Canaria, så da syntes vi ikke det var så ille å betale 8500 kroner for en ukes cruise i karibien hvor alt er inkludert. Det koster selvfølgelig en del alt i alt, men det føler jeg at omtrent alle reiser gjør, skal man til varmere strøk. Det blir spennende å følge med når dere drar, når drar dere? :- )

  • Reply Ida Wulff 10. desember 2018 at 09:16

   Da kommer jeg med tips før dere reiser vettu! 🙂

 • Reply Solrunn 9. desember 2018 at 19:46

  Husk zikaviruset hvis dere planlegger barn de neste 6 mnd!

 • Reply Hana 10. desember 2018 at 00:17

  Kom nettopp hjem etter en uke i Miami 🙂 Vi bodde på midt i Art Deco området på South Beach. Utrolig greit pga alle spisestedene, men greit å være obs på at det er skikkelig party-plass. Noen anbefalinger:

  Mat:
  – Frokost på Rosetta Bakery og Shepherd Artisian Coffe (ligger rett ved siden av hverandre). Bedre kaffe på sistnevnte.
  – Acai bowls på Under the Mango Tree
  – Donuts hos The Salty Donut
  – Skikkelig amerikansk mat på 11th Street Diner
  – Cookies hos Insomnia Cookies
  – Sunn og god frokost/lunsj på Java Jucie
  Ble ikke mange middager eller sene kvelder på oss pga jetlag…. 😛

  Vi planla ikke mye aktiviteter, og bruke mye av tiden på spaserturer, mye instagram-vennlige steder her:
  – Langs stranden fra 25th street og til south pier
  – Art Deco området (når solen er på vei ned, mye kule lys på hotellene)
  – Wynwood Art district

  Vi hadde også en deilig stranddag på Key Biscayne, men dere får kanskje nok av de på cruiset 🙂

  Vi planla en tur til Everglades for båttur, men etter å ha fått nyss om at de som oftest drives av skikkelige rednecks som holder babykrokodiller i bur så man kan ta bilder med dem droppa vi det…

  • Reply Ida Wulff 10. desember 2018 at 09:16

   Tusen takk for masse fine tips, de er notert!! <3

 • Reply Hege 10. desember 2018 at 09:58

  Hei, dumt spørsmål kanskje men har du/dere bestilt hotell og fly i Miami utenom Cruise selskapet? Min mann blir 50 år i 2019, vi tenker på Cruise i Karibien med familien i juli:) Men usikker ang. bestilling….
  Ha en fin mandag:)

  • Reply Ida Wulff 10. desember 2018 at 11:14

   Hei 🙂 ja, det har vi. Hvis du vil bestille alt i en pakke, så vet jeg at Ving tilbyr det. Klem!

 • Reply Mari 16. desember 2018 at 00:17

  Har vært i Miami flere ganger, og min favoritt-transport er å leie bysykkel. Har syklet rundt Downtown Miami, Miami beach, South Beach og opp rundt Wynwood. Utrolig fin måte å bevege seg passelig raskt samtidig som man får sett utrolig mye mer enn man gjør gjennom buss/uber-vinduer. I Downtown og mot Wynwood går det en gratis bane som er trygg og fin å ta når man ønsker noe raskt. Husker ikke navnet på den for øyeblikket, men den går på en «bro» over bakkenivå.
  Mye gode drinker og god streetfood i Wynwood i tillegg til mye kul kunst. Mitt favorittområde.

  • Reply Ida Wulff 17. desember 2018 at 13:47

   Tuusen takk for fine tips <3

 • Reply Elin 17. desember 2018 at 21:15

  Hei! Jeg har skikkelig lyst til å dra på et liknende cruise, men jeg har ikke sånn… flust med penger. Kan du legfe ut rabattkode sånn som du har gjort før?

  • Reply Ida Wulff 18. desember 2018 at 08:59

   Hei! Det blir ikke noe rabattkode denne gang fordi cruiset ikke er et samarbeid. Håper jeg får fikset det ved en senere anledning 🙂 <3

 • Reply Therese 18. desember 2018 at 21:20

  God tur og kos dere 🤗
  Jeg er tydeligvis ikke den eneste som får mindre flyskrekk av å fly business – takk for at du skrev akkurat det! 😃
  Og til de som poengterer at det er så dyrt å fly business kan jeg informere om at det ofte er gode kampanjer på dette, særlig når man har poeng og flyr endel 😉

  • Reply Ida Wulff 19. desember 2018 at 10:04

   Tusen takk 😀 <3

 • Reply Line 6. januar 2019 at 03:46

  Miami og cruise er super ferie! Jeg og samboer elsker det 🤩 Ser du har fått mange tips allerede, men tipper du også liker luksus på ferie siden dere starter med business! Vanskelig å fly noe annet når man først har erfart hvor mye bedre det er 😬 Her er mine tips 🇺🇸

  Bal Harbour – kjøpesenter med masse bra high end shopping, eneste stedet du finner Chanel 😉 Spis på Makoto eller Carpaccio hvor du kan sitte ute og se på alle de fine bilene (hvis dere liker Ferrari, Lamborghini osv)

  Miami Design District – utvides stadig med nye designbutikker og det er koselig å tusle rundt der, mange steder å spise og jeg har kun opplevd god mat feks Estefan, Michaels Genuine, Harrys pizza etc.

  Ser noen never Sawgrass Outlet men ikke dra dit med mindre du reiser på budsjett (noe jeg ikke har inntrykk av at du gjør 😉). Langt å komme seg dit, ikke SÅ mye billigere og ellers mye ræl.

  Aventura mall er ok. Ikke outlet. God miks av vanlige butikker og noen litt dyre.

  Lincoln Road er ålreit for shopping, restauranter og people watching 😉 Her ligger også Juvia, rooftop bar med gode drinker og super utsikt 👌🏻 og Meat Market som har veldig god mat!

  Andre restauranter som er bra: Prime 112 og Prime 112 Italian. Hvis dere liker neapolitansk pizza må dere prøve Fratelli de la Bufala på 5th and Washington 👌🏻 Teste diner’n på 11st og Zuma, Komodo, Cipriani… og selvfølgelig Swan som er det hotteste nye stedet nå! Pharrell er en av eierne der 😉 Hvis du trenger hangovermat dra på Big Pink 🤪 Og The News cafe på Ocean drive er åpen 24/7 så er både for nattmat og frokost 😉

  Anbefaler Hotel Victor og Victoria Penthouse Suiten (ikke Victor suiten!) da får du egen heis og privat takterrasse med boblebad og null innsyn, men fantastisk utsikt 😄 Ligger på Ocean Drive men hører ikke bråk og vi var der nyttårshelgen!

  Wynwood er kult område, masse rare/kule butikker og selvfølgelig all kunsten der! Spis på Kyu, Joeys eller R House 🍸😊

  Få med dere solnedgangen fra South point feks hos Montys restaurant/bar (laidback) eller Smith & Wollensky 🤩

  Innser nå at jeg kunne skrevet videre i en evighet så skal la deg få slippe mer babling fra meg 😂 Bare elsker Miami!! Gleder meg til å lese innleggene fra turen deres!

  PS: av erfaring så pleier det å være best med sete i flyet på venstre side så ser dere Miami på vei ned 😊

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2019 at 11:40

   Tusen tusen takk for masse fine tips <3 <3 <3 Dette er kjempenyttig!! 😀

 • Reply Line 6. januar 2019 at 04:00

  Glemte skrive en ting, hvis dere har mulighet til å få med dere en NFL kamp så burde dere dra! Det er på slutten av sesongen nå så spørs når dere skal dra. Helt sinnsyk stemning! Jeg er ikke noe sportfan men det blir ikke mer amerikansk enn NFL og hvis du likte typiske jente high school movies med quarterbacks, cheerleaders and kiss cam er det nok for å digge NFL kamp 😆 Første året vi var i Miami dro vi på alle typiske turistting (Everglades, hop on/off buss, guida tur på South Beach, Sawgrass osv) og det var helt OK, men ingenting kan måle seg med live NFL kamp med øl og nachos 😂 Ingen turistbyrå tilbyr det så må fikse billetter og transport selv. Totally worth it 🇺🇸🤩👏🏻

 • Reply Mina 10. januar 2019 at 05:18

  Kom nettopp hjem fra tur til Miami og cruise i juleferien, og det er bare å glede seg! Ettersom du har vært på cruise før så vet du jo hva du går til – det er jo en helt super måte å feriere på!
  Spesielt én ting som jeg ikke hadde tenkt nevneverdig over før vi gikk ombord på skipet var hvor utsatt og herjet mange av de karibiske øyene er av ekstremvær! Flere av øyene har ødelagte bygninger, pågående opprydningsarbeid, søppel, samt at flere strender og tidligere turistmagneter er stengt fordi det har blitt ødelagt av været. Vi fikk oss hvertfall en liten wakeup call her, når så og si alle bildene vi hadde googla oss frem til på forhånd inneholdt kritthvite strender, fargerike bygninger, turkist hav og ikke så mye som en tom brusboks i sikte. Kan være greit å ha i bakhodet 🙂

  Ser det allerede er flere som har skrevet om Bahamas, og Nassau var kanskje en av de stedene som svarte minst til forventningene for oss. Vi ble anbefalt «øyas fineste og mest eksklusive strand», Love beach. Lang historie kort så innebar dette en unødvendig lang taxitur, kjempedårlig strandbar helt uten mat (men med grisete og drita fulle mannfolk), toaletter uten doring, papir og såpe, en dritharry og overprized strandbutikk, og fly som landet rett over hodet på oss hvert tiende minutt. Nassau som by var heller ikke veldig imponerende med souvernir-butikker så langt øyet kan se, med techno-hits fra tidlig 2000 på sprengt-trommehinne nivå. I tillegg var de lokale SVÆRT pågående, og ropte etter oss på gaten, tok tak i oss og prøvde å snakke med flere i følget samtidig for å distrahere oss. Så tips her er å ignorere selgere – de er de første dere møter når dere går av skipet. Skulle Nassau være en av stedene båten legger til vil jeg anbefale badeland som Aquaventure i Atlantis, eller et pirat-inspirert lokalt øl-bryggeri, Pirate Republic Brewing Company, som lå rett ved havna. Her pyntet de juletre med egne ølbokser, hadde smaksprøver på alt øl og ganske god snacks.
  Ellers var vi sykt fornøyd med San Juan, Puerto Rico! Kjempefin by og fine strender.

  Hvis du er i Miami og ønsker deg et skikkelig diner-måltid på et kult sted, så kan jeg virkelig anbefale Big Pink! Menyen er enorm, betjeningen superhyggelig og maten veldig god! Dra litt utenom lunsj-rushet da det ofte er mye folk. Denne ligger i gå avstand fra South Beach og passer perfekt for lunsj/brunch. Vi fikk bord ute og og vil nok anbefale dette fremfor å sitte inne. Her kunne vi blant annet få med oss når han som leverte mat for restauranten kom kjørende i en knall rosa boble! Kan trygt si at dette er et veldig insta-vennlig sted 😉

  Ellers kan jeg anbefale å kjøpe med taco og drinks fra Bodega Taqueria y Tequila på 16th street rett ved South Beach, for å se solnedgangen på stranda. Bodega leverer også mat på stranda, men dette fikk vi ikke testet. Sykt god fish tacos og gode frozen drinks. Ligger også en Starbucks på hjørnet der som kom godt med når vi lå på stranda hele dagen og trengte å gå på do 😉

  Ettersom dere skal til Key West vil jeg anbefale å gå på Blue Heaven for å smake på det som er kåret til Floridas beste Key Lime pie. Restauranten ser muligens til shabby ut, men takeaway er gull.

  Everglades var også verdt et besøk. Hadde ingen forventninger i det hele tatt, men det var veldig gøy. Anbefaler å betale ekstra for private tour, da får man høy fart, ekstra god service, mindre mennesker, og mye mer ut av turen. Vi dro til et sted som het Gator Park, lå rett ved veien, ca 40 minutter fra Miami.

  Håper noe kan være til hjelp, riktig god tur! 🙂

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2019 at 11:39

   TUSEN takk for denne kommentaren! Så mange fine tips 😀 <3 Gjett om de skal med i planleggingsmøte! Stor klem

  Leave a Reply