Hverdagsliv

ER DU GRAVID?

9. januar 2019

Jeg blir spurt fem ganger daglig om jeg er gravid. Av folk jeg ikke kjenner. Jeg legger tydeligvis opp til spekulasjonene selv, prikk prikk prikk. Prikk prikk prikk. Får jeg foreslå å utlove en dusør til den som måtte finne IQ’en din ligge og slenge i veikanten? Det er to uker siden jeg skrev at jeg hadde mensenhelvete og var fyllesyk. Jeg legger ikke opp til en drit.

At folk spekulerer i at jeg er gravid kan vel ikke akkurat kalles netthets. Men jeg er uansett lei av negative, fremmede mennesker. Jo bedre jeg har det i livet mitt, desto mer blir jeg diskutert, analysert og kritisert.

Tidligere har jeg ikke sett meg nødt til å skjerme meg fra diverse forumer hvor bloggere/influencere blir diskutert. Men det har forandret seg nå. Misforstå meg rett. Jeg har aldri tatt meg nær av det når noen diskuterer vekten min eller legger ut bilder av ansiktet mitt hvor de har zoomet inn og lett etter feil. Det viktigste er at jeg har det bra, og jeg vet at folkene mine er glad i meg uansett hvordan jeg ser ut.  Jeg har aldri tatt meg nær av at folk hisser seg opp fordi jeg flyr business eller kjøper en dyr leilighet. Jeg har gjort smarte valg og tjent pengene mine på ærlig vis – jeg klarer til og med å gjøre bra ting for andre, uten å skryte av det på nett. Jeg har aldri tatt meg nær av at noen syns det er jævlig irriterende at jeg har fått meg kjæreste og skriver mye om det. Jeg står på mitt. Og det vil si at jeg blogger om livet mitt og hva enn det måtte inneholde. Jeg kommer aldri til å kjøpe, bake eller gjøre noe random, bare for å ha noe å skrive om. Selv om jeg ikke har tatt meg nær (altså blitt lei meg) av alle disse meningene, så har de likevel fått en konsekvens for meg. Konsekvensen av at anonyme, negative mennesker diskuterer meg. Og den konsekvensen er blitt at jeg alltid tar utgangspunkt i at nye mennesker ikke liker meg. At det like gjerne kan være dem som sitter og hater meg på et anonymt forum.

Denne følelsen toppet seg da jeg begynte på Universitetet i høst. Mange tusen studenter. Og selv om ingen sikkert la merke til meg, gikk jeg alene rundt i korridorene med sekk på ryggen og blikket festet i bakken. Takk og lov for at det var toaletter over alt, så kunne jeg sette meg på do og sjekke mail i pausene. Ikke gå rundt og være synlig, for så å kanskje komme hjem og lese om hvor stygg jeg hadde vært på skolen i dag, eller hvor mye jeg spiste til lunsj i kantinen.

For mange er det kanskje fremmed at det sitter folk og skriver sånne ting på nett, men det er helt reelt. Og tenk at jeg er en av de bloggerne som slipper billig unna! «Heldige» meg.

Du kan være så sterk du bare vil, men det vil treffe deg på en eller annen måte til slutt. Kanskje du begynner å hate kroppen din, kanskje du blir redd for nye folk. Og sånn skal det jo ikke være. Så nå har jeg distansert meg fullstendig fra det. Viljestyrken jeg egentlig ikke har: Å la være å lese hva andre skriver om meg. Det føles bra, da. Å vite at man ikke er et sånt menneske som bruker fritiden sin på å være ondskapsfull, negativ og anonym. Og en vakker dag, når jeg faktisk blir mamma, så skal jeg oppdra et barn som klarer å oppføre seg på internett. Som er snill og god mot andre mennesker. Og som aldri lar seg pille på nesen 

Jeg er i strålende humør i dag, selv om det kanskje ikke virker sånn. Leiligheten er nyvasket og sola skinner. Jeg har hengt med lillebror i noen timer, og nå skal jeg straks ut og gå en telefon-tur. Altså gå tur og snakke i telefonen med Kristina. Det tar alltid så lang tid at jeg like gjerne kan mosjonere samtidig, hehe.

Peace out 

62 Comments

 • Reply Jen 9. januar 2019 at 15:17

  Så tråkigt att det ska vara så bara för att man skriver om sitt liv på nätet 🙁

  Förstår verkligen inte hur någon kan komma på att fråga/spekulera i graviditet – det kan aldrig komma något positivt ut av det! Ref. bl.a. den svenska bloggaren Kenza som precis gått ut med sin graviditet och hur svårt de har haft med att bli gravid osv. Förstår inte folk hur ont det kan göra att få en sån fråga?!

  Man får inte lov att fråga någon om graviditet/planer om att bli gravid så länge hon inte har gått ut med det själv. PUNKT!

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:34

   Sånn har jeg faktisk ikke tenkt på det, men du sier noe der :O

 • Reply Filippa 9. januar 2019 at 15:44

  Jeg ser hva folk skriver på Jodel, og tenker bare HÆ. Skjønner ikke hvordan folk kan trekke konklusjoner av sine tolkninger av det du gjør eller skriver. Jeg oppfatter deg ikke sånn som de som skriver. Men så er jeg ikke ute etter å finne feil heller, da. Stå på Ida.

 • Reply I 9. januar 2019 at 16:41

  ❤️❤️

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:28

   <3 <3 <3

 • Reply E 9. januar 2019 at 16:42

  Godt sagt! Folk tar seg så enormt store friheter. Du har kanskje hørt om Kenza, den svenske bloggeren. Hun har jo nettopp gått ut med at hun endelig er gravid, etter lang stund med sprøyter, behandlinger, tårer osv. I kommentarfeltet hennes var det stadig kommentarer om at de visste hun var gravid fordi hun var oppblåst for eksempel, mens hun satt hjemme og gråt fordi hun kanskje aldri kunne få barn… Helt grusomt..

 • Reply trine 9. januar 2019 at 16:44

  Kjære vakre jordnære Ida! Lev ditt liv akkurat som du vil, la stygge kommentarer være bare akkurat det. Du er vakker, «usminket», begge bena godt plantet på jorda. Du tar vare på de som er viktig i livet ditt og har en nydelig/ærlig blogg. Stå på tøffe jente, jeg heier på deg 🙂

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:34

   Det var mange fine ord, tusen takk Trine <3 <3

 • Reply Sigrid 9. januar 2019 at 17:19

  Amen fineste du!! <3

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:28

   <3

 • Reply Ida 9. januar 2019 at 17:38

  Heia deg! Tror det er sunt å holde seg unna nettrollene, selv om de egentlig er de som burde holde seg unna nettet. Kanskje bruk av kommentarfelt/diskusjonsforum burde vært et fag på skolen? 😉

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:28

   God idé! Like greit å lære seg nettvett tidlig :O

 • Reply Katrine 9. januar 2019 at 18:17

  Herregud.. jeg vet ikke hva annet jeg skal kommentere.. Men jeg vil uansett sende over en stor, stor klem til deg. For deg liker jeg. Veldig godt!
  Klem <3

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:27

   <3 <3 <3

 • Reply Katinka 9. januar 2019 at 18:22

  Ikke vær redd. De fleste mennesker er snille. Eller i hvert fall mest snille. Jeg lover. Klem Katinka 😉

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:27

   Klem tilbake <3

 • Reply LH 9. januar 2019 at 18:36

  Jeg har aldri forstått meg på sånne mennesker, og kommer aldri til å forstå meg på det heller.

  Jeg tjener ikke mer penger av å snakke dritt om deg, jeg blir ikke tynnere eller penere av å snakke stygt om deg.

  Vet du hva som får meg til å føle meg bedre? Å gi velfortjente komplimenter, det gir meg en fantastisk følelse når jeg vet at noen har fått en bedre dag fordi jeg valgte å være generøs og grei, fremfor å være smålig og sjalu. Håper du får en fin kveld videre <3

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:26

   Skriver under på det. Stor klem <3

 • Reply Amy 9. januar 2019 at 19:00

  Kanskje fordi Kristina nylig sa i podden at en av hennes bestevenninner er gravid?😄

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:25

   I wish, dette har pågått i flere måneder :O spist godt det siste året 😀

 • Reply Victoria 9. januar 2019 at 19:13

  Jeg liker deg! Og selv om jeg ikke går på samme universitet som deg, er det nok mange der også som liker deg. Ser ingen grunn til noe annet. Ha en fin dag ♥️

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:26

   Du også <3 klem!

 • Reply Anonym 9. januar 2019 at 19:37

  Kristina nevnte i poden sin at bestevenninna var gravid, så kan være der ryktene kommer fra. Jeg tror mange spekulerer fordi de har lite å ta seg til, men vi er mange moms-to-be eller allerede mødre som gleder oss ihjel til å lese alle erfaringer osv. Fra din opplevelse som gravid og mor! Men selvsagt, vi spekulerer helt for oss selv og skriver absolutt ikke drit på jodel 😄 stå på 💕

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:23

   <3 <3 <3

 • Reply Gro 9. januar 2019 at 20:33

  Du er fin, tror folk bare ønsker så inderlig at du sko bli gravid, hehe. Og alt ligger jo til rette for at du skal få en liten baby snart, sånn utad. Lykke til videre i livet, gravid eller ikke. Folk er rare, husk det 🙂

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:25

   <3 <3

 • Reply Marie 9. januar 2019 at 20:57

  Tror du gjør lurt i å ikke lese slike forumer. Herlighet så mye dritt folk skriver om andre! Jeg hadde blitt helt ødelagt om det var meg de skrev om, hehe.
  Det du vet har du ikke vondt av – er det ikke det man sier? Hev deg over det bare.

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:26

   Will do <3

 • Reply Signe 9. januar 2019 at 21:00

  Jeg er sikker på at jeg hadde digget deg hadde jeg møtt deg 😉 Blei sammen med kjæresten min samtidig som deg og bruker deg og kjæresten din til å roe meg når jeg tenker at vi går fort frem med husbygging til sommeren! Hehe. Har man funnet den rette kan man krangle så busta fyker og kjøpe hus i det neste 🙂 Takk for at du også deler slike ting så man ser man ikke er alene. Hehe.

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:20

   Hyggelig å høre at vi kommer til nytte! Hehe 😀 og masse lykke til med husbygging, så utrolig gøy <3 <3

 • Reply Ine 9. januar 2019 at 21:20

  Jeg tror at de som irriterer seg over at du skriver om kjæresten og forelskelse ønsker seg det du har. Ikke bry deg om dem! (I know, enklere sagt enn gjort). Men jeg unner deg virkelig alt godt, du fortjener det! 🙂

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:19

   Hvem vet! Kanskje jeg bare er blitt en kjedelig kjerring, haha 😀 men i såfall trives jeg veldig godt med det. Tusen takk! Klem <3

 • Reply Linda 9. januar 2019 at 21:49

  <3 <3 <3

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:19

   <3 <3 <3

 • Reply Marlene 9. januar 2019 at 23:37

  Nå måtte jeg slenge inn en kommentar, en gang må jo være den første 🙂
  Det å lese at du var usikker første skoledag med tanke på hvordan menneskene på universitetet tenkte på deg og hva de la merke til er både kjipt og overraskende. Jeg er en av de altfor mange menneskene som suset rundt i gangene denne dagen, preget av masse usikkerhet og en form for redsel. I mengden av mennesker la jeg riktig nok merke til deg. Det jeg derimot la merke til var en flott person som strålte av selvsikkerhet. «Den dagen her er nok ikke skummel for Ida» tenkte jeg.
  Jeg vet ikke helt hva jeg skal frem til, men jeg ville iallfall fortelle at noen av de som legger merke til deg i mengden kun har positive tanker om deg. Jeg tror heller absolutt ikke at jeg er alene om det <3

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:22

   Velkommen til kommentarfeltet! <3 nå ble jeg veldig glad, såå hyggelig å høre! Da var den dagen skummel for oss begge to, Hehe. Håper du har funnet din plass og føler deg trygg :* stor klem!

 • Reply Charlotte 9. januar 2019 at 23:41

  Takk for dette innlegget 🙂

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:18

   <3

 • Reply Andrea 10. januar 2019 at 00:57

  Heia deg, Ida! Har ikke kommentert bloggen din før, men er fast følger. Jeg er like glad i bloggen din nå som før du fikk «gravlyset». Liker deg og bloggen din kanskje mer nå til og med, fordi du er ærlig om mye og forteller om små diskusjoner og irritasjoner, og ikke maler forholdet deres rosenrødt.
  Hadde jeg sett deg på mitt universitet hadde jeg tenkt «shitt herregud, det er Ida Wulff, skulle ønske hun var min venn!», fordi du virker så utrolig gøy og ikke minst som en ærlig person. Stå på videre, jeg digger paraplyene, hverdagshistoriene og den ærlige tonen din!

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 08:17

   Så utrolig hyggelig, tusen takk for fine ord <3 det er vanskelig å være ærlig og stille seg sårbar når det blir brukt mot en, men igjen: det er veldig få av de ekle, så jeg må fokusere mindre på deres meninger. Klem til deg!

 • Reply Iris Taklo 10. januar 2019 at 09:32

  Fuck’em. Du er best, tjohei!

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 12:04

   <3 <3 <3

 • Reply Anniken 10. januar 2019 at 10:10

  <3 <3 <3

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2019 at 12:05

   <3 <3 <3 !!

 • Reply Linn 10. januar 2019 at 10:16

  Idaaa!Jeg misliker (fordi hater er et veldig sterkt ord) folk som spekulerer i graviditet!!De har tydeligvis aldri hatt problemer selv med å bli gravid, eller kjent noen som har hatt det. MAN SKAL IKKE GÅ RUNDT Å SPEKULERE HØYLYTT OM SÅNNE TING!
  Og om dere så ikke er i prøvefasen enda;Plis ikke bry deg om dette tullet.Du var en av de første store bloggerene i Norge, og er fortsatt like forbanna god..Faktisk bedre. Du er ekte, pålitelig og morsom. jeg vet faktisk ikke om noen blogger jeg liker bedre enn din. Ja, Caroline har ekstremt bra bilder, og mange blogger kanskje flere ganger om dagen, men det er kun deg som leverer så ekte og underholdende innhold, spør du meg!
  Stå på,Ida! Og hold deg borte fra forumer…

 • Reply Elisabeth 10. januar 2019 at 10:54

  Jeg har ingenting imot andre bloggere og kommenterer aldri dritt om eller til dem noe sted, men du er den eneste bloggeren jeg har tenkt at jeg kunne vært venner med. Jeg tror ikke du trenger å tenke at noen har stygge tanker om deg, for i så fall må de være totalt bak mål! 😉
  Gjennom bloggen din fremstår du som enormt morsom, snill og omtenksom, i tillegg til at du er passelig åpen rundt usikkerhet man føler på, og det skinner gjennom hvor tøff du er som gjør alt du gjør. Jeg er en gammel dame på 36 år etterhvert, og jeg beundrer deg for motet ditt! 😀
  Kjør på, og forsøk å drit i idiotene. Det er faktisk absolutt ingen som helst grunn til å tro at folk rundt deg ikke liker deg, tror du fint kunne snudd tankene 360 grader rundt og hatt helt rett!
  Suss og klem 😘

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2019 at 13:07

   Såååå hyggelig, tusen takk snille du <3 <3 <3

 • Reply Karoline 10. januar 2019 at 16:45

  Har lest flere av jodlene på Jodel om deg ang. graviditet, men ikke i negativ mening! Tror mange ønsker på dine vegne at du skal være det fordi du har skrevet om det tidligere 🙂 jeg ønsker deg hvertfall alt godt, selvom jeg også leser jodler 😊

 • Reply Kine 10. januar 2019 at 21:14

  folk blir tydeligvis noen respektløse drittmennesker på nettet, og det er no jeg aldri kommer til å forstå.. Men sånn sett bort fra nett-trollene, så er jo de aller fleste mennesker snille og greie. Og noe jeg holder på å lære meg selv er at de fleste mennesker er mer enn nok opptatt av seg selv og sitt, og egentlig veldig sjeldent har tanker om andre. Og hvis man legger merke til andre er det jo ofte bare hyggelig ting. Tenker litt det samme som Malene skrev over her – at de andre studentene var mer enn nok stressa over egen situasjon, til å kunne bruke så veldig mye energi på andre. Litt rabling… Men ville bare legge igjen en liten – heia- til deg. Skjønner at din blogg-status kan tære litt på psyken etter hvert, men du er for bra til at det skal få ødelegge noe for deg. God helg 🙂

 • Reply Tine 11. januar 2019 at 00:44

  Jeg skjønner ikke den trangen folk har til å mene noe (som oftest negativt) om ALT og alle, hele tiden. Må være slitsomt! Bra du slutter å lese om deg selv, det har ikke noe for seg uansett. 🙂 Altså, enkelte blir jo aldri fornøyde uansett hva man gjør. Jeg jobbet i butikk, og på en og samme dag fikk jeg én kommentar fra en kunde om at omg nå er du altfor tynn! – Og én fra en annen om jeg var gravid eller «bare hadde lagt mye på meg i det siste»… :-O Herregud FOLK sier jeg bare. Selv ville jeg ALDRI sagt noe sånt til andre, hverken den ene eller den andre kommentaren, og jeg syns det er dritfrekt. La folk være i fred liksom. Så ja, ville bare si FEEL U, og stå på og ignorer frekkasene!

 • Reply Livingdoll.se 11. januar 2019 at 03:04

  Slik jeg ser det: du har kjæreste, du snakker mye om at dere har kjøpt leilighet sammen (Så alle vet at dette er seriøse greier) og du har gått ut med 1) at dere allerede har snakket om når dere skal begynne å prøve å bli gravide, og 2) at du ser for deg å få barn før du er ferdig med studiene.

  Er det rart spekulasjonene begynner? Nei, det synes jeg ikke. Jeg er ikke en av dem som selv har spekulert i om du er gravid – jeg regner med at den dagen det skjer, deler du det på bloggen uansett – men reagerer litt på det du sier med å lete etter iq’en deres. Man trenger ikke være dum i hodet for å lure på om noen er gravid.

  Dessuten kan man faktisk være gravid selv om man har mensen også. Vel, mensen er det jo riktignok ikke, men man kan være gravid selv om man har blødninger når man vanligvis har menstruasjon. Det er ikke så mange som vet det, for det snakkes ikke så mye om, men det finnes faktisk en god del kvinner som har «mensen» gjennom store deler av svangerskapet. Noen faktisk gjennom hele svangerskapet. Det hauses veldig opp at «graviditet = manglende menstruasjon, vektøkning og morgenkvalme», men for mange stemmer ikke det i det hele tatt. Mange opplever ingenting til kvalmen i det hele tatt, går lite eller ingenting opp i vekt, og har blødninger som de tror er mensen.

  Dagens lille «fun facts» fra meg 🙂

  • Reply Linn 11. januar 2019 at 08:52

   Ida har også skrevet at hun tar master på deltid, altså over 4 år, til nå har hun gått et semester = 1/2 år. Om det skal spekuleres i daglig i 3 1/2 år til, forstår jeg absolutt frustrasjonen hennes.

 • Reply Marthe 11. januar 2019 at 18:48

  Du er en av de mest fornuftige damene jeg vet om. Så, så, så, så enig med deg! Kick ass i 2019 og bruk energi på det som driver deg videre ikke tapper deg. Litt kleint med en sånn livsstils-quote her, men ja. Virkelig kick ass!

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2019 at 13:08

   <3 <3 <3

 • Reply Harriet 11. januar 2019 at 20:10

  Det er veldig trist og sårt å lese at folk oppfører seg sånn mot deg :’( du er en sterk og tøff dame som klarer å stå i mot! Ikke glem at det er mange som digger deg, du har den mest interessante bloggen i Norge. Fast leser i 10+ år nå ☺️

  • Reply Ida Wulff 12. januar 2019 at 10:43

   Så stas at du har fulgt meg så lenge!! <3 <3 <3

 • Reply Annie 11. januar 2019 at 22:59

  Jeg har fulgt bloggen din fra starten av, men kommenterer sjeldent noe på nettet. Har sett deg som singel-Ida og kjæreste-Ida, men vet du hva? Innholdet er kanskje noe annerledes nå, men du leverer faen meg like bra (om ikke bedre) som du alltid har gjort. Jeg følger og liker et par andre blogger også, noen eldre og noen nyere, men du er THE QUEEN. Ingen kan måle seg. Ingen andre blogger klarer å få meg til å le, tenke, føle eller å kjenne meg igjen som måten du skriver på gjør. Du har ingenting å unnskylde deg for, du har fortjent alt du har og mer. Elsker at du tør å si ifra, uten å være redd for å brenne broer med sponsorer som ville gitt en formue for å samarbeide med deg. Du er et forbilde som ikke streber etter å være nettopp det. Du er faktisk helt forbanna rå! Følte bare for å si det.

  • Reply Ida Wulff 12. januar 2019 at 10:40

   Takk, så veldig hyggelig å høre <3 <3

 • Reply Guro 11. januar 2019 at 23:44

  Jeg studerer på samme universitet som deg og bor også i Tønsberg. Jeg har fulgt deg lenge på bloggen og jeg digger deg så sykt mye. Blir lei meg av å høre hva folk finner på å skrive, jeg heier på deg!!

  • Reply Ida Wulff 12. januar 2019 at 10:38

   Tusen takk Guro <3 <3

 • Reply Hege 13. januar 2019 at 11:36

  Hadde jeg sett ut som deg og levd det livet du lever, hadde jeg priset meg lykkelig. Du ser helt fantastisk ut, som alltid! Og du stråler, som alltid! Always be who u are <3 (shit det fikk meg til å tenke på *Løvenes konge* av en eller annen grunn hehe;)

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2019 at 17:56

   Hehe, så hyggelig Hege. Tusen takk <3

  Leave a Reply