Hverdagsliv

FREMGANG, PMS & SMÅPANIKK

18. januar 2019

Jeg vet at det ikke har gått én måned en gang, men 2019 er allerede  mye bedre enn 2018. Jeg er glad for at jeg satte meg noen mål – for jeg er allerede godt i gang med å krysse av på lista. Hadde aldri trodd at jeg skulle bli en sånn klisjé som oversetter et nytt kalenderår til en ny sjanse til å bli et bedre meg. Men denne gangen føles det faktisk sånn. Jeg legger meg tidlig og står opp tidlig. Sover bedre. Jeg trener nesten hver dag, og enda viktigere: Variert. Styrke, kondisjon og yoga. Når isen på bakken forsvinner, skal jeg begynne å gå turer igjen også.

Jeg har vært mer sosial denne måneden enn jeg var hele forrige halvår. Vennemiddager, spontane shoppingturer og telefondates. Besøk. Jeg har virkelig skjerpet meg. Grunnen til at jeg har slitt med å være sosial til tider, er fordi jeg setter av hele dager til skole og jobb. Ikke at jeg skal sitte med skole og jobb hele dagen, men jeg har altså pleid å sette av hele dager fordi jeg har vært redd for at det sosiale skal spise for mye av tiden. Angsten for å ha gjester som aldri drar hjem, så jeg ikke får gjort greia mi. Men det har jeg bare lagt helt vekk. Venner og familie må komme i første rekke, så får jeg heller jobbe litt mer effektivt og stirre litt mindre i veggen.

I helgen kommer min kjære Kristina på besøk. Til tross for at jeg mest sannsynlig må ha et skypemøte med eksamensgruppa på søndag. For en liten stund siden ville jeg mest sannsynlig tenkt at: Nei, uff, da passer det ikke særlig bra med helgebesøk. Nå derimot, tenker jeg at: Hun får klare seg sjæl litt, det ordner seg. 

Det høres helt psycho ut, I know. Men jeg tror nøkkelen her er søvn. Jeg sover godt, og blir mer effektiv. Jeg blir mer effektiv, og har plass til flere mennesker i livet mitt. Og søvnen? Den er blitt bedre av å slutte på p-piller. Jeg er ikke i tvil en gang, for det samme skjedde sist gang jeg sluttet. Plutselig sovnet jeg med det samme jeg la hodet på puta, og jeg ble en hypersosial gladlaks.

Nå skal det sies at jeg ikke er en hypersosial gladlaks akkurat i dag. Jeg våknet rett og slett i et humør som er veldig lite typisk meg. Veldig lite typisk meg som alltid er veldig takknemlig for det livet jeg har her og nå. Jeg våknet opp med småpanikk fordi jeg snart fyller 30 (jeg er 28…) og ga samboeren min beskjed om at jeg ikke orker mer av dette livet. Noe stort må skje. Jeg vil ha noe annet. Vi må reise. Jeg må slutte på skolen. Vi må adoptere et barn fra Jemen. Jeg må slutte å spise sukker. Når skal vi egentlig gifte oss? Du vil ikke gifte deg, du! Ikke ta på meg. Jeg er snart 30 år. 

Snill som han er, foreslo han å ha et «planleggingsmøte» i kveld. Se på livene våre. Om det er noe vi vil tilføre, eller noe vi vil kvitte oss med. Det han ikke skjønner (og som jeg heller ikke skjønte før nå) er at jeg mest sannsynlig bare har PMS. Skål for å bli ustabil som flyturbulens én gang i måneden, vi kvinner burde få lønn for å være kvinner. Jeg er ferdig med dagens hjemmekontor – nå er det skole som står for tur. Får jeg trent i dag også, så er jeg jaggu fornøyd med meg sjæl 

God helg!

41 Comments

 • Reply Febecca 18. januar 2019 at 15:14

  Hehehe, «ustabil turbulens», det var dagens kommentar! 😂
  Blir alltid så glad av å titte innen bloggen din, noe jeg har gjort helt siden cafelatte dagene 😊😍😀

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:30

   Så hyggelig å høre, tusen takk <3 håper du har en fin helg!

 • Reply Arna 18. januar 2019 at 16:47

  Stå på! Du gjør en god jobb ☺️

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:29

   <3 <3 <3

 • Reply Christine 18. januar 2019 at 17:22

  Amen sistah 🙏🏻

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:29

   :*

 • Reply karen 18. januar 2019 at 19:32

  Hei fine deg 😀 har dere funnet noen hoteller dere skal bo på når dere reiser til Tulum?
  klem

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:29

   Vi avbestilte Mexico og skal på cruise i stedet <3

 • Reply gesine 18. januar 2019 at 21:30

  kan ikke finne NILS stolene på ikea.. er modellen SAKARIAS noe av det samme som du har?

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:28

   De er dessverre gått ut av produksjon 🙁

 • Reply Jasmine 18. januar 2019 at 22:12

  Ååhh PMS er virkelig en gave fra underverdenen. Selv merket jeg ikke stort til den før etter fylte 25.. er nå 30 og det har aldri vært værre dagen før mens! På nyttårsaften knakk jeg fullstendig sammen når alle tablettene ble fyrt opp Fordi det var så rørende, for deretter gå ned i leiligheten og grine meg i søvn siden livet er så jævla trist og hele meg er elendig. Våknet dagen etter med jordbruks og godt humør . Sånn går det 1-2 dager hver mnd.. så forberedt deg på fylte 30.. it’s all going down hill 🤣

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:28

   Hahahah, det er så gjenkjennelig!! Begynte å grine av The Voice i går, en far som støttet sin sønn backstage og så brast det helt for meg…. FML <3

 • Reply Jasmine 18. januar 2019 at 22:14

  Tablettene= rakettebe og jordbruks er altså jordbæruka. Hadde jeg hatt pms nå ville jeg knekt sammen fordi ingenting går min vei, ikke engang autocorrect.. så ja.. medfølende søster her ✌

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:26

   <3 <3

 • Reply Filippa 18. januar 2019 at 23:43

  Haha, digger deg Ida. Når vi snakker om småpanikk: skulle sjekke hva du hadde svart meg på kommentaren for en uke siden. Den var ikke godkjent. Følte meg som et slemt menneske, som bare mente vel! Haha.. vel vel, vit at det er flere overtolkere.

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:25

   Nei uffda! Jeg ligger bakpå med kommentarene, men jeg godkjenner og svarer på alt altså <3 god helg til deg!! Klem

 • Reply Eva 19. januar 2019 at 10:10

  Det virker som du har skutt gullfuglen med gravlyset angående å ville ta seg tid til å prate sammen om fremtiden, selvom det er pms ute og går. God helg 😊

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:24

   Ja, han er en fin en <3 god helg til deg også!

 • Reply Elisabeth L 19. januar 2019 at 11:31

  Kunne ikke vært mer enig! Sier ofte til Mr. her hjemme at jeg skulle bare ønske han hadde mensenssmerter i 1 minutt, så hadde han mest sannsynligvis vært en bedre kjæreste med en gang, haha! Og ja, PMS! Så merkelig at vi kvinner har både PMS, mensen og tar fødselen, menn burde jo bidra litt de og! 😂

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:24

   Det er helt utrolig!! Burde delt litt på byrdene….

 • Reply Anna 19. januar 2019 at 11:58

  Nøt innlegget fra start til slutt fordi det var som å lese om meg selv, i et annet liv hadde vi serr vært bffs. Lykke til med planlegging av livet.

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 14:23

   <3 <3 <3

 • Reply Hannah 19. januar 2019 at 14:46

  Ahh denne PMSen, eller egentlig hele helvettes uka for min del…føler jeg bare skrumper sammen til et ustabilt, paranoid, usikkert og overfølsomt menneske som jeg ikke akkurat kan kjenne meg igjen i ellers i måneden😂 det værste er jo at man vet hva som forårsaker det, men når det først kommer så er det så vanskelig å faktisk tenke at dette kommer til å gå over! Men virker som du er heldig med Gravlyset som er så forståelsesfull! Nyt helgen, til tross for kvinneforbannelsen <3

 • Reply Jannicke 19. januar 2019 at 18:09

  Hei Ida! Mulig du har svart på dette før men. Hvorfor har du valgt å slutte på p-piller? Hvilke andre fordeler merker du sålangt, bortsett fra søvn?
  Jeg er veeeldig gira på å slutte av mange årsaker. Synes ikke kroppen virker til å ha godt av de greierne der… og får inntrykk av at mange heller ikke anbefaler p-piller pga diverse bivirkninger. Hva tenker du?

 • Reply Tonje 19. januar 2019 at 19:26

  Hvor er handelen din fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 21. januar 2019 at 10:31

   Handelen?

 • Reply Helene 19. januar 2019 at 21:20

  Fy søren og pen du er!! <3 <3

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2019 at 21:33

   Åå, takk snille du <3

 • Reply Siri 20. januar 2019 at 11:34

  Du er såå fin på håret nå! 🙂

  • Reply Ida Wulff 21. januar 2019 at 14:40

   Takk, så hyggelig at du syns det 😀 <3

 • Reply Tonje 20. januar 2019 at 12:42

  Hei. Hvor er den svarte blusen din fra? Utrolig fin 🙂

  • Reply Ida Wulff 20. januar 2019 at 13:16

   Zara 🙂

   • Reply Tonje 20. januar 2019 at 14:01

    Takk 🙂 Nå? Kunne ikke finne på nettsiden til zara

    • Reply Ida Wulff 21. januar 2019 at 10:31

     Ja 🙂 på Sandvika storsenter!

 • Reply Ingrid Kaggerud 20. januar 2019 at 13:51

  Når du sluttet på p-pillen, hvilke «bivirkninger» fikk du med en gang? Fikk du mensen som en slags bivirkning for at du ikke tok pillene eller bare gikk alt som normalt og du fikk mensen neste gang du skulle ha det? Vurderer sterkt å slutte, siden jeg har brukt det siden jeg var 15-16 år, og vet jo ikke hvordan kroppen min fungerer uten.. Håper du har hatt en fin helg <3

 • Reply Kristoffer 21. januar 2019 at 02:03

  Ja, tiden går så brutalt fort, blir 30 i september… gruer meg. Ja 2018 var ikke så gøy for meg heller, mye som betydde mye for meg ble borte for å si det sånn. Har ikke vært sosial jeg heller, mye jobb og skolegreier, og jeg blir fort utbrent. Orker bare ikke. Bra du har mål for året. Tenker hvis du oppnår mer enn halvparten av dem så har du grunn til å være fornøyd! <3

 • Reply Elisabeth 21. januar 2019 at 23:59

  Hei Ida!
  Jeg har et spm. jeg har lurt på lenge, og nå tenkte jeg at jeg må stille det spm.
  Hvorfor er ikke du nominert til noe som helst på Vixen?
  Hvorfor har ikke du blitt årets gullpenn?
  Du skriver jo 1000 ganger bedre enn en forfatter og journalist tilsammen!

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 12:37

   Hei Elisabeth <3 Vixen er bare tull og tøys – kall det gjerne en runkering. Jeg har vært nominert og invitert én gang, og ble oppfordret til å promotere det så mye som mulig. Ville verken tigge etter stemmer eller promotere Vixen, og etter det har jeg blitt holdt helt utenfor. Helt greit for meg, jeg vet hvor bra jeg er uten! Med vennlig hilsen verdens mest ydmyke 😀

   • Reply Marit 22. januar 2019 at 19:24

    Ååå love you

    • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 21:29

     <3 <3 <3

 • Reply Marte 23. januar 2019 at 13:45

  Du er så ufattelig vakker Ida. Jeg blir helt forelsket i ansiktet ditt.

 • Leave a Reply