Hverdagsliv

FAVORITTER TIL TØRRE LEPPER

22. januar 2019

Er det noe jeg kan, så er det tørre lepper. Æsj, altså. Det skal ikke ligge mange centimeter snø på bakken, før leppene mine forvandles til snøflak de også. Og så har jeg det med å rive i stykker leppene mine når jeg er stresset, i tenkeboksen – eller hvis jeg ser på en spennende film. Jadda, la oss gjøre litt hærverk midt i ansiktet, så blir dagen i morgen ekstra fin! 

Jeg er sikkert ikke den eneste som har tørre lepper om dagen, så jeg tenkte å tipse om noen favoritter som kan heale og mykgjøre kyssemaskinen. Jeg har testet mye, og disse har vært bra nok til å få bli.  Barnekrem fra Løveapoteket: Kjempegod på leppene, og jeg kan finne på å bruke den rundt nesen også, hvis jeg er forkjølet og har blitt rød. Tror faktisk den er laget her i Tønsberg, so this is some local kortreist shit. Men jeg tror den selges på apoteker flere steder i landet. Hvis ikke så er barnekrem generelt verdt å teste ut!

Burt’s Bees: Finnes med mange «smaker» og føles veldig freshe på leppene. Fikk den faktisk anbefalt av en lege en gang, som sa at det var en av de få lipsylene som ikke tørker ut leppene.

Clarins Instant Light Lip Comfort Oil: Først må jeg understreke at jeg ikke bruker denne på tørre lepper til hverdags. Men hvis du har tørre lepper og absolutt må pynte deg med lipgloss, så er dette det beste alternativet jeg har vært borti. Den kommer i mange farger, mine favoritter er 01 og 04.

Biotherm Replumping and Smoothing Lip Balm: Dette er favoritten om dagen! Jeg har gått på en smell med alt for sterk hudpleie – hudpleie for gamle damer, som legen min så fint sa. Det gjorde at det så ut som jeg hadde sand i munnvikende. Og denne funket! Så fantastisk god for tørre lepper. Den er forresten på tilbud på Kicks nå!Hva bruker du på tørre lepper? Jeg har hørt at mange sier de bruker brystvorte-krem, men har liksom aldri fått somlet meg til å prøve.

46 Comments

 • Reply Lisa 22. januar 2019 at 13:52

  Ånei, nå får du en avhandling… Du spurte! Bruker Rosebud med jordbær-lukten (gullboks, viktig at det er akkurat denne), og det har jeg gjort i over ti år. Har prøvd myyyye, men kommer alltid tilbake til denne. Både min mann og svigermor er også veldig fan, og jeg anbefaler den alltid til alle. Perfekt konsistens både i boks og på leppene, god lukt, den blir ikke blank på leppene, varer lenge (både på leppene og selve boksen) og gir leppene mine den beste pleien <3 Også superfin under leppestift, de gangene jeg bruker det. Kjøp!

 • Reply Johanne 22. januar 2019 at 13:57

  Digg med et ikke reklame innlegg 👌😊

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 21:32

   <3 <3 😀

 • Reply Lilly 22. januar 2019 at 14:13

  Min all-time favorite, og den eneste jeg godtar på mine lepper er den grønne Mentholatum-lipbalmen. Den er god mot leppene i seg selv, lukter friskt og smaker ingenting Jeg takler ikke lypsyler der du kan kjenne smaken av den i munnen.

  • Reply Ida Wulff 23. januar 2019 at 09:44

   Er så mange som nevner den at nå MÅ jeg jo prøve 😀 <3

 • Reply Hege 22. januar 2019 at 14:44

  Anbefaler Elizabeth Arden eight hour lip balm. Fantastisk god, og hamstres når jeg er på flyplasser. Når jeg har ekstra tørre lepper (eller hender og albuer) brukes universalkremen fra samme merke på kvelden før jeg legger meg. Sistnevnte er ganske klissete, men den fungerer SÅ bra.

  • Reply Ida Wulff 23. januar 2019 at 09:44

   Takk for tips <3 <3

 • Reply Aline 22. januar 2019 at 15:41

  Har også testet utrolig mye forskjellig…mine favoritter er burts bee(som du har nevnt) og mentholatum fra apoteket. En gang jeg var litt desperat brukte jeg piz buin dun lipstick med spf 30. Og den fungerer utmerket på tørre lepper:) brystvortekrem funker ikke for min del..

 • Reply LO 22. januar 2019 at 16:49

  Decubal Lips & Dry spots balm er den beste jeg har prøvd til nå, men jeg ble veldig nysgjerrig på produktene fra Clarins. Takk!

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 21:31

   Selv takk!

 • Reply Michelle 22. januar 2019 at 17:07

  La roche posay fra apotek har en jeg fikk anbefalt av hudlegen. Nå på vinteren sverger jeg til den, skikkelig livredder! Har liggende både hjemme, på jobb og i flere vesker for å være sikker på at den alltid er med❤️

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 21:32

   Smart å ha flere, de forsvinner jo som sokker og hårstrikk :O

 • Reply Johanne 22. januar 2019 at 17:25

  Min soleklare favoritt er lipsylen til La Roche Posay, ingenting er som den. Kjøpes på apotek1 🙂

 • Reply Heidi 22. januar 2019 at 17:36

  La Rochelle Posay lip balm er helt fantastisk 😊 brystvortekrem funker også veldig bra!

 • Reply Hanne N 22. januar 2019 at 17:52

  Åh! Takk for alle tips <3 men du MÅ prøve mentholatum sin lipbalm om du ikke allerede har prøvd den! Er selv helt avhengig, må ha en overalt og for meg er det den eneste som faktisk forbedrer problemet. Føler mange bare hjelper i 10 min eller til og med gjør det verre, kanskje for å selge mer. De finnes på apotek 🙂 https://www.vitusapotek.no/hudpleie/sminke-og-negler/lepper/mentholatum-lipbalm/p/903117

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 21:31

   Ser flere nevner den, så nå ble jeg veldig nysgjerrig. Må testes, takk for tips 😀 <3

 • Reply Linn 22. januar 2019 at 17:52

  Ett supert tips til tørre lepper er faktisk Purelan salve(beregnet på såre brystvorter!) Naturlig salve uten mye krimskrams av ingredienser! Jeg smører på denne hver kveld før jeg legger meg, og er aldri tørr på leppene 😊 Kjøpes på apotek.

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 21:30

   Takk for tips <3

 • Reply Nina 22. januar 2019 at 18:49

  Jeg sverger til Burt’s Bees, den originale med peppermynte. Det er den eneste lypsylen i hele verden som ikke tørker ut leppene når det bikker minusgrader ute.

  Men skal definitivt teste ut den oljen, kan være greit å ha hvis man skal glamme seg opp litt! 😄
  Har du prøvd den under leppestift, funker det like bra der? 😊

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 21:29

   Har ikke prøvd oljen under leppestift! Men har brukt barnekremen under den, for å få litt ekstra pleie. Syns ikke oljen gir moist så veldig lenge 🙂 <3

 • Reply A 22. januar 2019 at 19:17

  Favoritten har vært rosebudsalve i mange år 🙂

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 21:30

   Den har jeg helt glemt, var avhengig av den før!

 • Reply Maiken 22. januar 2019 at 19:42

  Hva slags hudpleierutiner hadde du som var for sterke? Var det feks for fet krem? Føler jeg har «sand» i munnvikene selv til tider:’-)

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 21:28

   Nei, med retinol og andre syrer. Øyeområde og munnparti klikket plutselig helt av det 🙁

 • Reply Anonym 22. januar 2019 at 19:50

  Locobase repair krem er overlegent best av alt jeg har prøvd, og det er mye haha. Smører på skikkelt tykt lag om natten eller når jeg bare er hjemme, tynnere lag om jeg skal ut. Hurraw lip balm er også bra, ligner BB.

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2019 at 21:30

   Takk for tips 😀 de er notert!

 • Reply Hanne 22. januar 2019 at 20:17

  Lipsmart 🙂

 • Reply Aapett 22. januar 2019 at 20:31

  Mentholatum lypsyl (ikke den kremen på tube) på apoteket. Ingen over, ingen ved siden av. Tørker ikke ut leppene 🙂

  • Reply Ida Wulff 23. januar 2019 at 09:43

   Må testes 😀

 • Reply Ingvild :) 22. januar 2019 at 21:35

  Jeg bruker en som heter Aloe Lips – så god og mykgjørende. Har en i veska, en på badet, en på nattbordet osv., du skjønner tegninga. Blir så tørr på leppene nå på vinteren😱😭

  • Reply Ida Wulff 23. januar 2019 at 09:43

   Ja æsj, gleder meg til vinteren er over! <3

 • Reply Anonym 22. januar 2019 at 21:35

  vet du om noen lignende alternativer til nils stolene? utenom slettvoll!

  • Reply Ida Wulff 23. januar 2019 at 09:42

   Nei, dessverre 🙁 veldig trist at ikea sluttet å selge dem!

 • Reply Nina 22. januar 2019 at 21:36

  Jeg er nok langt over snittet opptatt av god leppepomade. Brukte i mange år La Mer sin leppepomade. Ganske kostbar (550 for en liten krukke), men jeg syntes det var vel verdt pengene for noe som faktisk fungerte. For et par år siden ble jeg imidlertid tipset av en hudlege om Decubal dry lips and spots balm og den endte faktisk opp med å overta førsteplassen! Den beste leppepomaden jeg har brukt – også koster den bare en knapp hundrelapp på apoteket! 😉

  • Reply Ida Wulff 23. januar 2019 at 12:42

   Takk for tips 😀 Kan tenke meg at La Mer sin er bra ja!

 • Reply Benedikte 22. januar 2019 at 22:04

  Datteren min sliter mye med tørre og sprukne lepper om vinteren, og har nå endelig funnet en som virker kjapt og er bra!
  Denne heter Utrolig universalsalve. Den kan brukes på masse forskjellig! Anbefales!

 • Reply Julia 22. januar 2019 at 22:26

  Du må prøve Bobbi Brown sin lip balm, det er seriøst den beste jeg har prøvd!

  Jeg har også prøvd Dr. Lipp sin nipple balm, og den funket overraskende bra. Helt super å bruke over natten 🙂

 • Reply Anonym 22. januar 2019 at 22:28

  Korres aloe extra care lip balm fra vita har reddet meg mange ganger☺️

 • Reply Ida 23. januar 2019 at 00:04

  Jeg har slitt med tørre lepper i alle år. Ikke bare leppene, forresten, men også området rundt. Hadde prøvd alt mulig rart etter anbefalinger fra legen og flere apotek. Noen av produktene lindret litt, men det var ingenting som fungerte ordentlig. Så kom ei fra det lokale parfymeriet og ga meg en gratisprøve med en Elizabeth Arden Eight Hour-salve som jeg tror egentlig ikke var helt utviklet for lepper akkurat da, men den funka fjell! Den reparerte seriøst leppene mine på bare et par måneder. Brukte den riktignok ikke som lypsyl hver gang jeg kjente svie eller tørrhet, men smurte fast to ganger om dagen og vanlig lypsyl ellers. Jeg hamstret selvfølgelig og bruker den fortsatt, men kun dersom jeg har veldig behov (og aldri mer enn to ganger om dagen). Nå finnes ikke lenger akkurat den jeg har, tror jeg, men Elizabeth Arden Eight Hour Lip Repair funker også kjempebra!

 • Reply Christina 23. januar 2019 at 01:07

  Sverger til Purelan salve! Bruker den gjerne om kvelden, men også over leppestift for å få litt glans slik at leppene ikke ser tørre ut. Anbefales 🙂

 • Reply JB 23. januar 2019 at 09:08

  Tips: kjøp tannkrem som ikke skummer (uten såpe). Leppene blir bedre og bedre for hver dag etter du har byttet ☺️

 • Reply Christine 23. januar 2019 at 10:00

  Purelan er all time favorite, den gir også et perfekt glossy preg uten at den er for klissete. Derfor tar jeg den gjerne på etter leppestift også. De kommer nå i mindre tuber, perfekt liten str på str med andre glosser. Litt greit at det ikke lyser «nipplekrem» liksom 😉

 • Reply Hedvig 23. januar 2019 at 11:50

  Takk for gode tips! Har prøvd det meste, men blir ofte skuffet. Har lært meg å styre unna de som inneholder vann, for de tørker bare ut leppene. Har testet Purelan (brystvortesalve), men den trekker seg ikke inn i huden og blir fryktelig klissete. Akkurat nå er jeg hekta på Forever Living sin Aloe Lips (var fryktelig skeptisk, men den er faktisk veldig bra!).

 • Reply line 24. januar 2019 at 13:53

  Ja! Du må prøve Purelan. Til og med Celina Midelfart bruker/brukte den. Google it. HAHA! 🙂 🙂 Det er det beste som finnes for leppene..

 • Reply Anonym 25. januar 2019 at 23:17

  Jeg sverger til Purelan salve, som jeg ser flere over nevner – den er amazing!! Tar man den på om kvelden, våkner man med silkemyke lepper, har aldri opplevd en lipsyl som gir så mye fukt som denne. Den varer på leppene ekstremt lenge, og det er såå deilig. Og den er kjempefin på, ser ut som man har på lipgloss rett og slett!

 • Reply Madeleine 26. januar 2019 at 23:54

  Decubal Lips og Dry Spots balm er helt magisk, Elizabeth Arden Eight Hour lip cream og vi må ikke glemme La Roche Posay Cicaplast Baume. Dette er virkelig must om vinteren 😘

 • Leave a Reply