Hverdagsliv

FØR DET BLIR SOMMER

27. februar 2019

Jeg får ikke sagt og tenkt det nok. Hvor mye jeg elsker denne tiden av året, når asfalten kommer til overflaten, og jeg bare merker at nå blir alt bedre. Jeg er nok ganske vær-sensitiv (vet ikke om det er et ord engang, hehe). Men jeg kjenner faktisk en fysisk forandring i kroppen når det går mot lysere tider. Kjennes ut som om jeg har sommerfugler i magen, og skrittene føles lettere. Og så innser jeg hvor trøtt og daff jeg har vært hele vinteren. Mørket gjør det liksom tyngre å gå.

I tillegg til lysere himmel og mildere vær, har jeg en rekke andre ting jeg ser frem til – og gruer meg til, før det blir ekte sommer. Det blir tre morsomme, travle og nervepirrende måneder. Jeg skal…

Pusse opp leiligheten – riktignok light edition makeover, for leiligheten er under ett år gammel. Men den skal gjøres klar for salg, og megleren vår er ikke i tvil om at den må males. Vi malte jo nesten hele leiligheten i matt sort, veldig kult, men ikke for alle. Og vi vil ikke skremme bort potensielle kjøpere med sorte vegger, når leiligheten i seg selv er så fin og ny. Så, vi skal male den i fargen kalk, samme farge som vi har gått for i det nye hjemmet vårt. Å male er noe drit, så jeg kommer til å dø litt inni meg hvis et ungt par kjøper leiligheten, og bestemmer seg for å male den sort igjen. Vil du ha leiligheten min i fargen sort, kjøp på mail NÅ, for vi begynner å male allerede på søndag!! Bortsett fra maling så er det fremdeles noen kriker og kroker som skal innredes. Kontoret skal gjøres om til soverom etc.

Selge leilighet – følte det fortjente et eget punkt. Leiligheten kommer ut dagen etter at vi har eid den i ett år, man må nemlig ha bodd i leiligheten i ett år for å slippe å skatte av en eventuell gevinst. Salg av bolig er alltid nervepirrende, men denne gangen kjenner jeg at jeg er mye roligere enn jeg var forrige gang. Kanskje fordi vi er to om det? Om den blir solgt med én gang, så er det gøy. Blir den stående en stund, så går det også bra.

Reise. Det er ganske mange røde dager før sommeren, og her hjemme er det mye snakk om å utnytte dem. Kjedelig å forholde seg til røde dager, forresten. Det har jeg ikke gjort siden jeg gikk på videregående. Men nå som jeg har valgt å dele livet mitt med en som har lyst til å jobbe, må jeg betale flere millioner kroner for å reise bort i fire dager… Selv om det koster halvparten å reise bort en hel uke!! Men vi skal nok få til noe. Om det blir sommerhus i Danmark, pizzaspising i Rovinj eller sightseeing i Roma vet jeg ikke enda, men jeg gleder meg uansett.

Rydde, kaste, gi bort, selge. Jeg har alltid higet etter å eie  ting, men ender ofte opp med å bare sette ting i boden eller på lager. Nå skal jeg inn i et hjem hvor jeg ikke har noen exit-strategi, altså skal jeg bo der på ubestemt tid. Da er det deilig å flytte inn med færrest mulig ting. Så både boden og lageret mitt skal renses, og ting skal kastes, gis bort og selges. Fun fact: Kjæresten min er så snill at jeg får lov til å gjemme meg når det kommer folk som skal kjøpe noe fra Finn.no. Han bare fikser det, og lar meg slippe uten å komme med den minste kommentar eller stikk. Er det rart jeg elsker den mannen.

Finne drømmesengen. Sjukt å melde, men jeg sover i mamma og pappa sin gamle seng. Jeg kan bare komme på én ting som er eklere, og det er å kjøpe brukt seng av fremmede. Jeg er all for å kjøpe ting brukt – men SENG?! Der går grensen for meg. Nå er jeg blitt voksen, og kroppen min trenger en ordentlig seng. Og siden jeg aldri i mitt 28 år gamle liv har brukt penger på en, så skal jeg ha noe skikkelig bra.

Flytte inn i nytt hjem. Herregud, jeg gleder meg. Jeg har ikke fått dato for innflytting, men regner med at det blir i starten av juni. Den tanken jeg hadde om å vente med å kjøpe nye møbler gikk til helvete. Sofa, divan, stuebord, to lenestoler og to skap er i produksjon, og blir levert den dagen vi flytter inn. Hvor luksus! Jeg skal prøve å holde meg fra å kjøpe mer, for det beste er helt klart å vente til man flytter inn. Jeg har forresten blitt helt besatt av wainscoting, og vil ha det på hele soverommet. Er det innafor i en ny leilighet?

Kjøpe el-bil! Jeg har aldri eid en bil før,  men nå flytter jeg litt ut av sentrum, og syns det er på tide. Gleder meg til frihetsfølelsen.

Bli rene muskelbunten. Neida. Men jeg skal begynne å trene med personlig trener to ganger i uken, og starter allerede denne uken. Planen er å fortsette helt til jeg føler meg komfortabel med styrketrening på egenhånd. Det har jeg liksom aldri fått helt til. Drømmen min er å bli glad i det, flink til det og komfortabel med det. Og at det skal være en naturlig del av hverdagen min.

Lese som en hest og gjennomføre eksamen. Jeg tror aldri jeg har vært så skuffet over meg selv som student som jeg er akkurat nå. Målet er å stå på eksamen, og skjerpe meg skikkelig til neste semester. Jeg trodde innovasjon skulle være faget for meg, men den gang ei. I mitt hode så skulle innovasjon være enkelt i teorien og vanskelig i praksis, men nå føler jeg nesten at det er omvendt. Siden jeg er litt i sommermodus, har jeg vært og kjøpt ferske reker til middag. Visste du at rekene er på sitt beste nå? Mye bedre enn på sommeren! Hvis ikke så vet du det i hvertfall nå 😀

Trudelu 💋

25 Comments

 • Reply Pernille 27. februar 2019 at 18:12

  Jeg er oppvokst med reker hver fredag, året rundt! Og ja, rekene/ det meste av skalldyr er absolutt best på vinteren når det er skikkelig kaldt i vannet 😀 Blir moro å se den nye leiligheten deres og følge med på et nytt «interiørprosjekt» 🙂

 • Reply Ingrid 27. februar 2019 at 18:31

  Jeg er også 28 år, og kjøpte med kjæresten nettopp en dyr, god seng. Gled deg – er helt magisk!

  • Reply Ida Wulff 10. mars 2019 at 14:32

   Gleeeeder meg 😀

 • Reply Marthe 27. februar 2019 at 19:55

  Vi kjøpte oss nylig en Jensen Ambassadør seng i størrelse 210×210 cm, den er FANTASTISK og kan sterkt anbefales!

 • Reply Anette S. 27. februar 2019 at 23:34

  Nå måtte jeg google wainscoting😄 jeg liker brystpanel veldig godt, og om leiligheten er ny eller ei har jo ikke så mye å si. Passer det deres stil/look, så go for it🙌Nybygg kan jo fort bli litt pregløse, så kanskje denne detaljen er akkurat det som trengs for å gjøre leiligheten unik og personlig😊👌

 • Reply INGEBORG 28. februar 2019 at 00:07

  Skal du investere i seng – gå på Hästens ved rådhuset i Oslo! Der får du de beste kvalitetssengene i verden, og de tilpasser den ene siden av sengen til deg og dine behov, samt den andre siden til gravlyset 🙂 god shopping!

  • Reply Ida Wulff 10. mars 2019 at 14:32

   Takk for tips <3

 • Reply Vilde 28. februar 2019 at 09:45

  Fine planer 🙂 jeg er også nødt til (for typ første gang i mitt liv) å virkelig leite etter ting å selge i vår 32 kvm lille studentbolig.. Innså i dag at det er 28. Februar, har vært på reise hele måneden, har jobbet 0 timer og får derfor ingen lønn i mars! Det ordner seg vel 😉

 • Reply Hannah 28. februar 2019 at 13:21

  Hvor er skoene på bildet fra?

 • Reply Ragnhild 28. februar 2019 at 13:54

  Hei.
  Håper du vil lese denne før du kjøper el bil.
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-4764208/Child-miners-aged-four-living-hell-Earth.html

 • Reply Linn 28. februar 2019 at 18:39

  Haha..leste først «Kjennes ut som om jeg har sommerfugler i magen og SKRITTET føles lettere».Ble veldig feil:p
  Kjenner meg igjen i denne innredningen før overtagelse.Kjøpte nytt hus i desember,og innen overtagelse har vi mer eller mindre innredet 250kvm bortsett fra noen fremtidige barnerom..Men det ble veldig bra,da!!Så går for gull for din del også:)

 • Reply A 1. mars 2019 at 10:38

  Hei 🙂 Kan du si noe om hvilke møbler dere har bestilt? Vi holder også på å pusse opp, men jeg synes det er så vanskelig å bestemme meg for møbler/interiør. Synes det er så kjekt å få litt tips av andre.
  Ha en god fredag!

  • Reply Ida Wulff 2. mars 2019 at 17:13

   Skal vise etterhvert <3

 • Reply Marie 1. mars 2019 at 13:03

  Hei
  Jeg lurer på om du kunne skrivet et innlegg om cruiset du var på
  Og om forskjell mellom rccl og det du var på nå

 • Reply Astrid 2. mars 2019 at 12:20

  Hvordan valgte du PT? 🙂

 • Reply Hannah 2. mars 2019 at 20:11

  Sko er fra?

 • Reply Iris 3. mars 2019 at 06:08

  Du trenger ikke vente et år med å legge leiligheten ut for salg. Det er overtakelsesdato til ny eier som gjelder. Leiligheten kan dere legge ut når dere vil men avtale overtakelse dagen etter dere har eid den i ett år.

 • Reply ano 3. mars 2019 at 19:32

  Lykke til med salg 🙂 hvis du har lyst til legge ut bilder av hvordan den blir når den er malt så er det til stor nytte. Hilsen en som har kjøpt nybygg og ikke vet om hun skal gå for kalk eller washed linen på veggene

 • Reply Rae 18. februar 2024 at 01:48

  Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

 • Reply Deshae 18. februar 2024 at 03:58

  Hi, I want to subscribe for this website to obtain newest updates, therefore where can i do it please
  help.

 • Reply Izabel 18. februar 2024 at 05:01

  It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this brilliant blog!
  I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed
  to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group.
  Chat soon!

 • Reply Jemma 18. februar 2024 at 05:05

  Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you so much, However I am
  encountering issues with your RSS. I don’t know the reason why I cannot subscribe
  to it. Is there anybody having identical RSS problems?
  Anyone that knows the solution can you kindly respond?
  Thanx!!

 • Reply Laporcha 18. februar 2024 at 05:45

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the
  video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?

 • Reply Leshonda 20. februar 2024 at 05:54

  Hi to all, it’s really a fastidious for me to pay a visit this web site,
  it consists of important Information.

 • Reply Junaid 23. februar 2024 at 05:42

  I needed to thank you for this good read!! I certainly enjoyed every bit of it.
  I’ve got you book-marked to check out new things you post…

 • Leave a Reply