Hverdagsliv

DE 10 BUD FOR FINT HÅR

21. mars 2019

Inneholder reklame for Good For Me 

LOVE IS IN THE HAIR 🖤

Spør en frisør om hjelp til å finne hårprodukter som passer ditt hår. Det er også helt innafor å spørre selv om du ikke vil kjøpe produkter i salongen. Jeg er alltid blitt anbefalt å bytte hårpleie jevnlig slik at håret ikke blir mettet på produkter – og vasker alltid håret i denne rekkefølgen: Shampoo, hårkur, balsam. Jeg kurer 1-3 ganger i uka, etter ork og behov.

Spis hårvitaminer. Det styrker håret ditt fra innsiden, og kan gjøre at håret vokser raskere. Min erfaring er også at det gjør at jeg mister mindre hår. Jeg spiser Hair Luxious fra Good For Me hver eneste dag, en vitamin som blant annet inneholder Biotin og B12. Og hvis du ikke har trua på meg – så kan du tro på de 150 butikkene som har begynt å selge Hair Luxious. Kan nevne kjente salonger i Oslo, som blant annet Hendrix Hair, Meraki Studio og Eco Cult. Skal sies at jeg aldri har vært i noen av de nevnte salongene selv, men jeg vet at mange er glad i dem.

Sov på silkepute. Jeg syns ikke silkeputetrekk er det deiligste i verden, men det gjør all verdens forskjell på om jeg våkner opp som et palmetre eller tilnærmet lik som jeg la meg. Å våkne opp med håret i behold kan blant annet spare deg for en runde med glattetangen. Silkepute er bra for både hår og hud!

Hvis du farger håret, be frisøren din farge/stripe på en måte som gjør at du slipper å gjøre det ofte. Jeg pleide seriøst å gå til frisøren hver tredje uke for å vedlikeholde den platinablonde bondegården jeg hadde på hodet. Etter én uke så midtskillen min ut som E18. Men så satte jeg ned foten, og gikk inn for å ha min naturlige farge innerst. Kun med litt striper. Nå striper jeg håret hver tredje måned, noen ganger sjeldnere. Penger og hår spart!

Temperaturen på glattetangen din har mye å si for hvor mye torturen sliter på håret. Dette er ganske ny info for meg, men den bør altså ikke være på mer enn 180 varmegrader.

På tide å vaske håret? Vent en dag til, og kjør hestehale i stedet. Kanskje du klarer hele to dager?

Ikke bruk extension, period. Jeg hører folk si (og har selv sagt) at jeg skal bare bruke extensions til mitt eget hår har vokst ut og blitt fint. Vel, det det kommer mest sannsynlig ikke til å skje. Extensions sliter på håret og gjør det tynnere.

Bruk varmebeskyttende og solbeskyttelse til håret. Varmebeskyttende før føning og andre varmeredskaper, solbeskyttelse når du er på ferie eller ligger i sola. Hatt funker også!

 Bruk en hårstrikk som ikke sliter på håret. Jeg går svært sjeldent med «vanlig» hårstrikk, og prøver så langt det går å nøye meg med en scrunchie. Det finnes jo så mange fine nå! Good For Me kjører introtilbud, så du får 50% rabatt på din første boks HER 🖤

Det var noen hårtips fra meg, som nettopp har vært hos frisøren og klipt seg! Jeg er veldig fornøyd med håret mitt nå, og er helt forundret over at det kan være så fint til tross for at jeg er født med stålull på hodet, og til tross for at det får gjennomgå så mye. Hvis du vil se hvordan mitt helt naturlige hår ser ut, se Instagram. @idawulff.no heter jeg der. Hjelp, liksom! Det håret der har godt av både hårvitaminer og hårkur. Mitt hair goal er å ha like tykt og friskt hår i tuppene som resten av håret. Akkurat nå føler jeg at jeg er ganske close – så da er det jo om å gjøre å være snill mot håret fremover.

Hva er ditt hair goal? 

26 Comments

 • Reply Charlotte 21. mars 2019 at 17:02

  Gode tips du kommer med 🙂
  Å ta b vitamin skal også ha god effekt for håret. Både i forhold til at det voksker raskere, men også i forhold å få det tykt og fint. Kosthold har også mye å si 🙂
  I tilegg er det som du sier lurt å vaske håret 2, 3 eller 4 hver dag 🙂 Å vaske håret daglig er direkte skadelig for håret.

  • Reply Ida Wulff 24. mars 2019 at 11:35

   Så absolutt! Ville aldri vasket håret hver eneste dag <3

 • Reply Rikke 21. mars 2019 at 20:55

  Jeg har akkurat samme hår som ditt naturlige, vurderer å teste en sånn keratinbehandling som glatter det ut. Noen erfaring med det? Klem og god helg😁

  • Reply Ida Wulff 24. mars 2019 at 11:35

   Jeg gjorde det for noen år siden – ikke keratinbehandling, men noe nytt som jeg ikke husker hva heter. Fikk PADDEFLATT hår i flere uker, før det ga seg og ble litt mer naturlig. Og veldig fett hår. Og så følte jeg at jeg mistet en del hår i behandlingen. Bortsett fra det, så varte det innmari lenge og ble veldig fint etterhvert! I ettertid har jeg hørt at man egentlig ikke burde gjøre det på behandlet/farget hår?

 • Reply Kristine 21. mars 2019 at 22:28

  Hei Ida! Lurer på om du kunne vurdere å skrive et innlegg om dine tanker rundt bloggdebatten som foregår i disse dager – altså debattens faktiske tema, ikke de involverte, selvfølgelig. Synes det er så interessant og kult å se at dette omsider blir satt skikkelig på dagsorden, og føler at også bloggere hadde gjort seg tjent på å oppfordre til mer av den saklige debatten. Det har jo dessverre blitt slik at mange bloggere heller lar være å si noe om pågående debatter som angår dem selv, fordi de er redd for trusler/hat/angrep – men jeg ser ikke hvordan dette noensinne skal slutte, dersom den saklige debatten ikke oppfordres til og normaliseres mer – da også av bloggerne selv. Jeg tror det er bra at bloggerne blir med i diskusjonene som opptar leserne, hvis ikke fortsetter jo den saklige og VIKTIGE (denne debatten er jo kjempeviktig!) debatten å dø ut, fordi «haterne» er de eneste som blir tatt seriøst. Nå som dette har blitt en så stor greie og flere og flere profiler uttaler seg om det, hadde det vært så kjekt å se flere store profiler henge seg på bølgen – da er det kanskje ikke like «skummelt», fordi man ikke er alene om å ytre standpunkt. Håper at du vil vurdere det – det gjelder samtlige bloggere, fordi denne debatten, i hvert fall fra publikums perspektiv, er sårt etterlengtet.

 • Reply Guro 22. mars 2019 at 11:36

  Kan jeg spørre hvilket solbeskyttende produkt du bruker? 🙂

  • Reply Ida Wulff 24. mars 2019 at 11:34

   Den rosa, runde lille sprayen fra Bedhead 😀

 • Reply M 22. mars 2019 at 12:27

  Mange gode tips og er helt enig i det meste. 🙂 Men du glemte det som nesten er aller viktigst og det som gjør størst skade på håret, nemlig rettetang/krølltang/hårføner. Kast dem! Selv om man bruker ting som påstås å beskytte mot varmen så gjør de jo egentlig ikke det. Håret blir brent, sprøtt og svakt. «Bare» 180 grader? Du vet at det er samme temperatur som man steker sjokoladekake på? :p Slike temperaturer har ikke noe i håret å gjøre, er det for varmt for huden er det for varmt for håret også. På youtube finnes det masse tutorials på hvordan man kan forme håret uten varme. Må man føne pga at det er kaldt ute, ikke har tid til å lufttørke etc, bruk kald/lunken luft. Om håret er friskt tørker det dessuten på null komma niks! Friskt hår er nesten litt vannavstøtende, tenk deg fjærene på en and. At håret tar lang tid å tørke er et tegn på at det er veldig skadet. Jeg har tykt midjelangt naturlig blondt hår med noen få highlights (som jeg gjør kun en gang i året) og selv om det er mye hår tørker det kjempefort. Tidligere da jeg hadde mer skadet hår (hårfarge hver 5e uke i årevis og flittig bruker av krølltang og hårføner) kunne det ta mange timer før håret tørket. Jeg trodde da, som mange andre, at håret mitt tørket sakte fordi det var tykt og langt, at det var noe positivt. Men det er altså tvertimot! 🙂

  • Reply Ida Wulff 24. mars 2019 at 11:42

   Hei på deg! Du sier noe der… Jeg vet ikke hvorfor det blir sagt at 180 grader er grensen, men det har jeg altså hørt fra flere fagpersoner. Når jeg tenker meg om, så høres det helt villt ut. Som du sier – man kan steke en sjokoladekake på den temperaturen. Men det er ikke «barebare» å kaste føner og glattetang når man har helt ustyrlig hår fra naturens side :O

  • Reply LH 24. mars 2019 at 15:37

   Dette med at «friskt» hår er vannavstøtende kan jeg ikke helt forstå? Uansett om håret mitt har vært helt ubehandlet og ekstremt friskt, så har det tatt en hel dag før det har blitt tørt, fordi det er så innmari tykt og mye hår.

   Mitt beste hårtips er rett og slett og la sjampoen stå, det høres sikkert ekkelt ut, men jeg vasker håret maks 2 ganger i uken, og håret mitt har aldri vokst fortere, til tross for at det er bleket 🙂 Bruker heller ikke tørrsjampo, håret blir selvsagt veldig fett i starten, men hvis man holder ut i 1-2 uker, så vil det etterhvert gå over.

 • Reply Laila 22. mars 2019 at 12:43

  Hei! Ville bare tipse deg om Tønsbergs desidert beste frisørsalong, sjekk ut Modern Design. (Spesielt Bojana:)

  • Reply Ida Wulff 24. mars 2019 at 11:33

   Takk for tips <3

 • Reply Benedicte 22. mars 2019 at 14:28

  Her kommer dagens – om ikke tidenes – desidert merkeligste spørsmål om dette produktet: (skal på forhånd innrømme at jeg ikke har noe kunnskap om produktet og svært lite om kroppens evne til å ta opp vitaminer og næringsstoffer) Hvordan funker dette produktet på kun håret på hodet? Eller er det slik at man får fab, fint og tykt hår på… la oss si leggene og da?

  Innser jo jeg muligens kunne googlet meg frem til et svar, men du har jo prøvd produktet en stund og har sikkert bred kunnskap om hva du putter i deg og hvordan det funker.

 • Reply Cathrine 22. mars 2019 at 14:49

  Jeg skal slutte å bruke rettetang, har med vilje lagt den igjen på hytta og tvinger meg selv til å leve uten…. Har nå gått 3 mnd inn i året, fra flatt til krøllete hår.. Føler meg stadig som en sau haha

  • Reply Ida Wulff 24. mars 2019 at 11:33

   Haha, VILJESTYRKE! 😀 Bra jobba!

 • Reply Camilla 22. mars 2019 at 20:45

  Idaaaaa, håret ditt er flott <3 Men hey – hva er dine updates på huden nå? Vi skulle oppdatere hverandre litt😁

  • Reply Ida Wulff 24. mars 2019 at 11:39

   Hello <3 Jeg har trua! Har ikke vært på ny hudanalyse enda, så ang rynkedybde osv så har jeg ingen facts enda. Jeg har fått mykere hud på kroppen (mye mindre tørr på leggene feks, har slitt veldig med det) og prikkene på nesen er HALVERT. Siden jeg bruker hudpleie kjøpt på Vita og spiser som før, tenker jeg nesten at det må være takket være pulveret. Og så har jeg blitt helt kvitt eksemen i ansiktet, men det er nok fordi jeg sluttet på sterk hudpleie da jeg begynte med pulveret. Det kommer en hel vlog fra denne kanten ila april! Men hva med deg? 😀

   • Reply Camilla 24. mars 2019 at 15:32

    Jeg kjenner også igjen den myke huden på hele kroppen <3 Men prikkene på nesa – mener du hudormer? Jeg har vært 2 uker i Thailand og smurt meg med litt for fet solkrem i ansiktet + at jeg har uka mi – så det forklarer kanskje hvorfor jeg føler huden har forfalt bittelitt i det siste! Er veldig spent på fortsettelsen, har bikket 3 mnd med produktet nå 😀

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2019 at 09:41

     Ja, har «slitt» litt med hudormer på nesen, og det har blitt SÅ mye bedre. Så det er digg 😀 Så deilig med ferie da <3 Nå blir det veldig trippelreklame her, så sorry for det. Men ang solkrem til ansiktet så ser jeg det som min plikt å anbefale deg Cliniderm sin light & mattifying sun face gel cream. Den er så god!

   • Reply Camilla 29. mars 2019 at 17:24

    Takk for tips 🙂 Skal teste den! Sist jeg kjøpte en digg solkrem til ansiktet, betalte jeg 800 kr hos Beauty Medical Care (Obagi eller hva den heter)

 • Reply Eline 23. mars 2019 at 10:33

  Hvilken varmebeskytter bruker du? 😊

  • Reply Ida Wulff 24. mars 2019 at 11:33

   Nå bruker jeg spray fra Joico <3

 • Reply Maria 23. mars 2019 at 19:26

  Kommer det snart en oppdatering på the solution kollagenpulver? Jeg er så spent!! Har vært sånn skal/skal ikke bestille helt siden Kristina begynte å snakke om produktet. Er egentlig skeptisk til at det fungerer på meg og min hud. Føler ofte at sånne produkter er for godt til å være sant. Men så har jeg liksom litt troa likevel ettersom at den har fått så utrolig bra omtale av mange bloggere som jeg faktisk føler er troverdige. Samtidig så er de få hundrelappene som jeg må betale i mnd ganske mye for meg som lever på studentbudsjett. Men allikevel, hvis det er noe som fungerer så er det verdt det alikevel 🙂 Jeg venter spent !

 • Reply Elisabeth Tronhus 23. mars 2019 at 20:15

  Hei Ida 😊 jeg bare lurer på hvilken farge (den mørke) dere hadde i spisestuen der dere bor nå var? Og hvilken farge du vil anbefale på soverom? 😊

  • Reply Ida Wulff 24. mars 2019 at 11:32

   Hei Elisabeth! 🙂 Vi har hatt dempet sort! Nå har vi malt én vegg i kalk, og de ble veldig fine sammen. Vi har malt kalk på soverommet også, kjempefornøyd! Før det hadde vi dempet sort, men nå heller jeg faktisk mot lyst soverom!

 • Reply Anita 8. oktober 2019 at 13:35

  Hei.

  Jeg bare lurte på hvor du kjøper silkeputetrekk?

  Hilsen Anita 🙂

 • Leave a Reply