Hverdagsliv

FRA SOLARIUMSDRONNING TIL SOLKREM-FAN

4. april 2019

Reklame for Cliniderm

ET POSTKORT FRA EN TIDLIGERE SOLARIUMSDRONNING ☀️

Jeg klarer nesten ikke å se på disse bildene, så det sitter langt inne å dele dem. Men dette er huden min. Stakkars huden min, som jeg skal ha resten av livet, og som jeg likevel har kjørt hardt og brutalt hele livet – inntil jeg tok til fornuft i voksen alder.

Jeg hadde solariums-abonnement da jeg var 17 år gammel. Solte meg flere ganger i uka, for bare 100 kroner i måneden. I mange år benyttet jeg enhver anledning til å hoppe på et fly for å slikke sol i fremmed terreng. Finnes det noe deiligere, liksom. Om jeg brukte solfaktor? Joda. Litt, i hvertfall. Men du vet, brent blir til brunt. Og brunt er jo så fint. 

Bildene fra hudanalysen min viser riktignok mange ting som jeg ikke ser i speilet, og som du ikke vil se hvis du møter meg på gaten. Litt sminke i tillegg, så får jeg til å se ut som et blankt lerret. Men jeg er ikke et blankt lerret, jeg er et bevis på at solvett og solfaktor er så forbanna viktig. Jeg kommer aldri til å slutte å mase om solkrem. Jeg kommer alltid til å trampe ut i vannkanten og hente kjæresten min fordi han har «glemt» å smøre seg – selv om folk står og ser på, og tenker at jeg må ham leve livet sitt. I mine øyne så er jo dette sannheten, om det så høres litt dramatisk ut: Å smøre seg med solkrem er å leve livet. I form av at du i hvertfall ikke ber om hudkreft.Et litt mer behagelig throwback, fra cruiset i Karibien som jeg var på i februar.

Mine ferie-prioriteringer har virkelig forandret seg de siste årene. Fra å være mest opptatt av sol, varme og brunfarge, reiser jeg nå for helt andre ting. For å spise. For å se noe nytt. Og for å ha fine opplevelser med mennesker jeg er glad i. Jeg ligger heller i skyggen og leser en bok, enn å jobbe for å pushe huden min til å bli mest mulig svidd. La oss være ærlige – det er ikke noe deilig med det overhodet.

Jeg sverger til 1. God solkrem. 2. Skygge. 3. Betakaroten. 4. Selvbruning. Og bortsett fra det, sier jeg meg fornøyd med den naturlige gløden huden min får av at jeg oppholder meg ute. 

NÅ HAR APOTEK1 HAR 30% RABATT PÅ ANSIKTSPRODUKTER FRA CLINIDERM 💛

Her ser du noen av mine absolutte solkrem-favoritter fra Cliniderm Light & Mattifying Sun Face Gel Cream er helt super å bruke selv når man skal ha sminke over, den smelter lett inn i huden og du unngår å bli seig og klissete. Ultra Light Sun Milk er forevig favoritten til kroppen – en som heter Clear and Cool kommer på en solid andreplass.

Jeg er så glad for å være ambassadør for Cliniderm, for det minner meg virkelig på å spre solvett. At folk rundt meg skal være flinke til å bruke solfaktor er et oppriktig ønske jeg har. I tillegg til å ha helt fantastiske produkter, samarbeider Cliniderm med Kreftforeningen om å spre kunnskap om hvor viktig det er å beskytte seg mot solen. Ti tusen tomler opp!

Alle produktene fra Cliniderm finner du hos Apotek1, og akkurat nå får du 30% rabatt på alle ansiktsproduktene deres. Så hvis du ikke har en liten solkrem-samling i skuffen på badet, så er det på tide nå 

22 Comments

 • Reply M 4. april 2019 at 15:03

  Etter du har anbefalt disse gikk jeg til innkjøp av de i fjor og elsker de! Jeg elsker også at du fronter solkrem så mye, det er så viktig! Jeg kjøpte faktisk disse i dag på Boots Apotek på 50%! Halleluja!

  • Reply Ida Wulff 6. april 2019 at 15:42

   Hurra, takk for tips! 😀 <3

 • Reply Malin 4. april 2019 at 15:30

  Eller 50% på alle produkter fra Cliniderm hos Boots 😉

  • Reply Ida Wulff 6. april 2019 at 15:41

   Så digg! 😀

 • Reply Malin 4. april 2019 at 17:00

  Nå ble jeg sykt nysgjerrig, elsker Cliniderm 😍 hva er forskjell på de to ansiktssolkremene? Er den ene på ekte en gele? I såfall er jeg frelst!
  Klem

 • Reply A 4. april 2019 at 19:03

  Så bra du skriver om dette. En får farge selvom en smører seg. Har alltid brukt 50 i ansiktet de siste årene. Pigmentflekkene kom etter en ble mamma gitt. Jeg føler meg også vel med litt farge på kroppen, men det skal ikke gå på bekostning av å ødelegge huden. Digger deg, og har fulgt deg siden caffelattedagene. Klem

  • Reply Ida Wulff 6. april 2019 at 15:40

   Så hyggelig at du har fulgt meg så lenge <3 og så bra at du bruker 50 i ansiktet, High five og klem til deg 😀

 • Reply Anonym 4. april 2019 at 21:49

  kan du hjelpe oss (vanlige mannen i gata hehe som ikke tidligere har utført hudanalyse) å forstå bilde du gremmes sånn over? ellers syns jeg det var et fint innlegg om et viktig tema!

 • Reply Marie 5. april 2019 at 18:05

  Jeg DIGGER at du har solkremvett og pusher det på andre! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har diskutert solkrem og prøvd å få folk til å forstå at jo høyere faktor, jo tryggere er det og brunfargen du ender opp med holder gjerne lenger. JA det kan ta lengre tid å bli brun, men det er ikke poenget!

  Jeg bodde 1,5 år på Kreta for en stund tilbake og jeg brukte faktor 30 HVER dag, uansett hvor «herdet» huden min var. HURRA for solkrem <3

  • Reply Ida Wulff 6. april 2019 at 15:39

   Heia oss <3 <3

 • Reply Mari 6. april 2019 at 12:29

  Synes det her blir veldig hysterisk. Klart det ikke er sunt for huden å sole seg i timevis for å bli brun, men mennesker har da alltid vært ute i solen. Det er ikke farlig å være i sola, det er sunt. Det var da ikke sånn at halvparten av befolkningen døde av hudkreft for 100 år siden da solkrem ikke fantes?

  • Reply Ida Wulff 6. april 2019 at 15:39

   Norge er på dødelighetstoppen for føflekk-kreft. Så her jeg dønn uenig med deg.

  • Reply LH 7. april 2019 at 11:55

   For hundre år siden så lå dem ikke ute i flere timer for å bli brune, de gjorde det dem kunne for å unngå å bli brune, da dette viste hvorvidt de var fattige gårdsarbeidere eller om de var velstående og rike. Dessuten dekket de større deler av kroppen med klær. De hadde kanskje ikke solkrem, men de gjorde andre ting for å unngå solen så godt de kunne.

  • Reply Maria 7. april 2019 at 22:52

   Takk Ida, for at du tar opp det her. Irriterer meg grønn hver gang noen drar opp hva man gjorde for 100 år siden.

   1: Folk døde nok av hudkreft uten å vite at man hadde hudkreft i det hele tatt. Helsevesenet har utviklet seg kan man si.
   2: Statiskken viser at Norge og Australia har flest mennesker som får hudkreft, så ja, vi dør av det. Det er ikke hysteri. Vi har langt i fra like mye sol som i Australia, men når solen er først fremme skal vi stekes. Ha vett, bruk solkrem, enkelt og greit.

   • Reply Ida Wulff 8. april 2019 at 08:33

    Copy that! <3

 • Reply Kristin 6. april 2019 at 23:48

  Takk for at du har dette samarbeidet, Ida! Takket være deg investerte både familien og jeg i full pakke med Cliniderm-produkter i fjor sommer. Det er jo en av få solkremer på markedet som ikke er allergifremkallende eller miljøbelastende. Kommer aldri til å gå tilbake til Nivea, Piz Buin eller lignende. Cliniderm og litt Riemann P20 er det eneste det går i 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. april 2019 at 15:47

   Hurra, så gøy å høre 😀 <3 Cliniderm er best!

 • Reply Tiril 7. april 2019 at 20:53

  Synes du ikke det er rart at statistikken på føflekk-kreft i Norge bare fortsetter å øke selv om vi smører oss mer enn noensinne? Spesielt med tanke på at vi har såpass lite sol i Norge, burde ikke kreftstatistikken vært høyere i et land hvor det er sol året rundt? Og hva med at man ikke danner d-vitamin i huden ved bruk av solkrem? Nordmenn også er på toppen når det kommer til d-vitaminmangel som igjen kan føre til mange sykdommer, deriblant kreft. Synes også som Mari over her at dette blir hysterisk. Nei det er ikke sunt å grille seg under sola i timesvis, men det finnes da en mellomting. Å spise d-vitamin i tablettform er dessverre ikke en løsning heller da daglig øvre grense for inntak er latterlig lav sammenlignet med hva i får i oss gjennom bare 10-15 minutter i solen på sommertid.

  • Reply Hege 8. april 2019 at 09:51

   Til Tiril:
   Når det gjelder hud- og føflekk-kreft så er dette dessverre noe som ikke utvikler seg over natta. Hvert menneske har et eget »solkapital» som avgjør hvor mye vi kan eksponere oss for sol, enten det er 3000 timer eller 50000 timer, alt avhenger av hudtone og pigmenter. Til slutt er cellene så ødelagte at de angriper hverandre, det er da kreft utvikles. Det vil si at de som tok solarium og dro til Granca med sololje faktor 4 for 10 år siden, kan i dag utvikle hudkreft fordi huden har fått nok. Så det er ikke slik at fordi vi er flinke å smører oss IDAG, så vil statistikken over natten endres. Dette er dessverre noe det tar flere år å få kontroll på. Derfor er det så viktig å tenke langsiktig når det gjelder hud og solvett.

   I min jobb som hudpleier ser jeg nesten daglig folk med hudkreft, og jeg har fortsatt kunder som tror spf 50 er sunblock og vil ha lavest faktor til barna fordi det er »så søtt å være brun».

   Så TAKK til Ida som har fokus på sunn hud og solvett, tommel opp fra oss alle i bransjen <3

   • Reply Ida Wulff 8. april 2019 at 13:46

    <3 <3 <3

 • Reply Kristinalb 9. april 2019 at 14:08

  Hei! Hvordan er den melken, og den oljen på kroppen viss man svetter mye i varmen? Har opplevd at sånne «milk»-konsistenser bare renner av.. 🙂

  • Reply Ida Wulff 9. april 2019 at 15:21

   Nei, overhodet ikke! 🙂 Den trekker fort inn og er vannfast <3

  Leave a Reply