Reise

NÅR JEG FÅR FOR MYE TID TIL Å TENKE

20. mai 2019

Her lå jeg på 17. mai, og sendte varme tanker til alle som hadde kjøpt bord på Solli Plass. Hvis du ikke er fra Oslo, sier det deg kanskje ikke så mye. Men det er der man kjøper to champagne-flasker for å vaske den ene med den andre. Der man står når man har brukt hele stipendet på fillers, i håp om å bli oppdaget av en nyskilt ungkar som blir voldelig i fylla, og som frister med Chanel-vesker og helgeturer til Marbella. Newsflash: Du kan som regel fly til Marbella for 599,- og en Chanel-veske vil ikke fylle tomrommet du føler inni deg. Men, hvem er jeg til å dømme folk. Jeg har flyttet vekk fra disse omgivelsene/menneskene, og burde vel egentlig bare slå meg til ro med at andre velger å leve livet sitt på sin måte.

Men jeg sliter litt med det om dagen. Å forstå verden rundt meg. Å se at den er god, at det er mennesker der ute med beina plantet på jorda. Kanskje er det menneskene jeg følger på Instagram, som gir meg følelsen av at alle prøver så hardt. Vil opp og frem, uten et eneste talent i ryggsekken. Mennesker som hater hverandre uttrykker sin kjærlighet til hverandre, mennesker som ikke kjenner hverandre forguder hverandre. Og jeg sitter på verdens nydeligste date med kjæresten min, og kjenner at det klør i fingrene etter å dokumentere den. Har med vilje lagt igjen kameraet hjemme for å være 100% tilstede, men jeg angrer når jeg ser utsikten. Og så hater jeg meg selv for at jeg i det hele tatt tenker sånn. Vårt private er verdt mer enn 1024 likes på Instagram. Jeg driter vel i om andre ser at jeg har det fint med kjæresten min? Eller gjør jeg det? Er jeg en av dem, er jeg et symptom på samtiden, hvordan vil fremtiden bli, få meg vekk.

Jeg er vanligvis flink til å sperre verden ute, og fokusere på meg og mitt. Så jeg vet ikke hvorfor jeg lar meg påvirke nå. Kanskje jeg har kjedet meg for mye på ferie. På den sunne måten. Begynt å tenke. Hatt gode samtaler som har fått meg til å reflektere. Scrollet på Insta – noe jeg aldri gjør ellers. Er jeg en del av dette, ser andre meg slik?

Får lyst til å kjøpe meg en bondegård uten internett og gjøre yoga fra morgen til kveld. Ellers går det strålende. Her er et lite bildedryss fra min 17. mai-feiring – en av de bedre jeg har hatt.Kanskje jeg kan ha et hvitt lite murhus her når jeg blir pensjonist. Det er ingen dum idé.

Det har ikke bare vært mye tid til å tenke på denne turen. Det har også vært mye tid til å være kjærester. Dette har nok vært vår mest harmoniske reise hittil i forholdet – hvis man kan si det?! Ingen dramatikk eller sykehusinnleggelser, hehe. Blir sliten av å tenke på hvor uheldige vi har vært på tidligere reiser. Ingen sykdom på denne reisen, og ingen nær døden-opplevelser, som da vi våknet i en røykfylt bungalow på en strand i Thailand. Vi har hatt fullt fokus på oss to, tjuefire timer i døgnet. Og vi reiser nok enda klokere hjem. Klokere på hverandre og på fremtiden, mer i sync enn vi var fra før. Det er så mange ting vi glemmer å snakke om i hverdagen, og da er det fint med en date som varer i en hel uke.

På den ene siden er jeg lykkelig og rolig, på den andre siden er jeg redd for verden og hvor vi er på vei. Men kanskje må man bare la verden gå, og fokusere på sitt eget. Det som er ekte og bra. Definere sin egen verden, og forholde seg til den.

45 Comments

 • Reply Else M 20. mai 2019 at 09:56

  Er så glad det finnes bloggere som deg! 🙌🏻

  • Reply Ida Wulff 20. mai 2019 at 17:04

   Så hyggelig <3 <3 <3

 • Reply Renate 20. mai 2019 at 10:46

  Blir oppriktig glad på dine vegne av å lese at dere to endelig har hatt en tur uten problemer! Haha😍

  • Reply Ida Wulff 20. mai 2019 at 11:26

   Hahaha, eller hva! Nesten for godt til å være sant <3

 • Reply Christine 20. mai 2019 at 11:25

  Fine Ida. Legg vekk kameraet og telefoenen du og lev i nuet. Jeg lever på en bondegård(sivilisert sådan) og gjør yoga HVER DAG. Jeg ser at jeg er mye mer til stede på jobb, tilstede hjemme med mann og 2 barn og det de er i (som lekser, prøver, skolelivet, treninger og venner) enn om jeg hadde gått med snuta i tlf for oppdateringer og likes dagen lang. Jeg er der litt når det passer meg og tar men 10 minutters når det passer meg, ellers er jeg ikke selv veldig aktiv, men det roer også meg, kroppen, sinnet og jeg får en mer «grundet» ro i hele meg uten. NYT ferielivet med kjærsten, kun dere to, den totale oppmerksomhet mot hverandre.

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 08:12

   Så fint ❤️ og tusen takk! 😽

 • Reply LH 20. mai 2019 at 11:36

  Kanskje på tide å ta en rydde-runde på instagram? 😀 Jeg gjør det med jevne mellomrom, og det har (dessverre?) mye å si for min mentale helse. Ikke bare slutter jeg å følge, jeg sjekker også hva slags tagger det er på bildene mine, jeg orker ikke en feed fylt til randen av masse overfladisk dritt 🙂

  Ellers er det veldig hyggelig å høre at dere endelig har fått en skikkelig kjæreste-ferie =) Tror forresten du kunne levert en ordentlig bra bok hvis du hadde 12 måneder på en øde øy, du formidler tankene dine på en veldig god måte 🙂 *hint-hint* hehe.

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 08:12

   Tar oppfordringen din om rydderunde! 👏🏼❤️

 • Reply Madeleine 20. mai 2019 at 11:47

  Omg, er det mange som holder på sånn? Ref., være kjøpt og betalt! Har aldri bodd i Oslo, eller vanket der i særlig stor grad. Lever lykkelig uvitende på utsiden 🤪

  • Reply Ida Wulff 20. mai 2019 at 17:04

   Hehe! Mange som henger der er i hvertfall sånn, er nok ikke representativt for hele Oslo ;p

 • Reply Ingrid T 20. mai 2019 at 11:48

  Herlig å lese refleksjonene dine rundt temaet sosiale medier. Vi er nok mange som tenker slik. Jeg er ofte innom tanken i forhold til eksponering av barn på nett. Har ikke delt noen bilder av min 3åring,samtidig høster vennene mine likes i hopetall når de poster bilder og viser sin «perfekte og harmoniske» hverdag med sine søte små.

  Nyt ferien videre,unner dere en fin ferie uten sykdom!

  Ingrid.

  • Reply Ida Wulff 20. mai 2019 at 18:27

   Tusen takk, Ingrid <3 Viktigere å være sammen med barna enn å sanke likes på dem 😀

 • Reply AA 20. mai 2019 at 12:43

  Fin refleksjon, tror man som du sier har godt av å kjede seg litt slik at man kan tenke over slike ting. Ser ut som dere har hatt en nydelig ferie, det unner jeg dere <3

  • Reply Ida Wulff 20. mai 2019 at 17:03

   Tusen takk <3

 • Reply Heidi 20. mai 2019 at 14:54

  Fine du ❤️

  • Reply Ida Wulff 20. mai 2019 at 17:03

   <3 <3

 • Reply Thea 20. mai 2019 at 14:56

  Kanskje ikke så lett for en influenser, men å slette insta er det beste jeg har gjort. Nå tar jeg kun bilder for meg selv, når det passer meg. Ikke for å dokumentere i sosiale medier.
  Jeg fikk mitt første barn i fjor, og det satte så mye i perspektiv. Det skjærer i hjertet når jeg ser han søker oppmerksomhet, mens jeg stirrer på telefonen. Sånn vil jeg ikke være. Han viser glede over en kongle, en stein, en rar pinne. Hva er det vi har gått glipp av de senere årene tenker jeg? Han bryr seg ikke om hvor vi er, så lenge jeg og pappaen er til stede, er han verdens lykkeligste. Det er så deilig befriende å være til stede i øyeblikket, og bare leve med menneskene man er glad i. Høres ut som dere også har det slik 🙂

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 08:11

   Det hørtes helt fantastisk ut ❤️🙏🏼 men nei, som du skriver, ikke så lett for meg å gjøre. Man har jo alltids valget, men jeg er jo også veldig glad i det jeg driver med. Klem til deg!

 • Reply Nina 20. mai 2019 at 15:18

  Så utrolig fint innlegg. Begynte der i et øyeblikk å tenke selv.
  Godt å høre at turen ikke har bydd på sykehus, matforgiftning eller røykfylt bungalow :´)

  I dette eksamenskjøret (som jeg befinner meg i) kan jeg ikke si annet at jeg skulle ønske jeg var i samme situasjon. På et fint sted, med en fin person og med tid til å tenke. Uten fett hår, joggebukse og vondt i hodet. Likevel fint å drømme seg bort med et slikt innlegg med så fine bilder. Det lyser opp i hverdagen 😀

  Btw måtte kjøpe meg de sandalene på bildet. Gode å gå i og så fine? Solgt.

  Ønsker dere en fortsatt nydelig ferie <3

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 08:10

   Hei 😀❤️ Håper du blir fornøyd med sandalene, jeg elsker dem i hvertfall! Samarbeid eller ei. Og hvis det er noen trøst: Min eksamensperiode starter NÅ, og jeg har utsatt alt, så den blir nok ganske drit 🤠😂 lykke til med eksamen, heier på deg!

 • Reply Aline 20. mai 2019 at 15:54

  Bra at dere har det så fint sammen! Men jeg skjønte ikke helt dette innlegget.. mange ulike tanker selvsagt. Du sier du ikke er fordømmende (Men det du skrev om.solli osv.er ganske fordømmende?!) Vet ikke så mye om dette, men litt småfrekt skrevet;)

  • Reply Ida Wulff 20. mai 2019 at 16:17

   Tror du misforstår hva jeg skriver. «Hvem er jeg til å dømme andre» betyr vel heller: Jeg dømmer andre, men jeg har ikke rett til det 🙂

 • Reply Lilly 20. mai 2019 at 16:06

  Det første avsnittet viser så tydelig at du er en forfatterspire som må få ræva i gir og skrive en hel bok!

  Forresten, har det blitt noe boklesing på deg denne ferien? Har omtrent lik smak som deg både når det gjelder bøker og serier😍

  • Reply Ida Wulff 20. mai 2019 at 16:16

   Hehe, er ikke mye gir på denne bokræva her altså! Men jeg håper det skjer en dag <3 Har dessverre ikke lest noe på ferien, har så vanskelig for det når jeg EGENTLIG burde lese til eksamen. Håper på å få lest mange gode bøker i sommer, og da skal jeg selvfølgelig tipse. Klem!

 • Reply Sara 20. mai 2019 at 18:03

  Nei fy fader som jeg digger deg. Og du skriver så godt, blir sjalu som den journliststudent jeg er!! Stå på Ida

  • Reply Ida Wulff 20. mai 2019 at 18:26

   Å, for et kompliment! <3 Tusen takk!

 • Reply Linn 20. mai 2019 at 18:07

  Så fantastisk innlegg å lese, og er enig med deg i mye!

  Jeg er nå en av få i jentegjengen som heller trives med å gå en lang tur i skogen, enn å sitte på et utested og drikke meg snydens. Føler jeg «mister» venninnene mine om dagen, for vi har blitt så forskjellige! Kan ikke de også snart bli lei av å feste HVER helg, vi er jo 31 år og har holdt på med dette siden vi var 16! Det er så mye annet som er koselig å gjøre sammen!

  Jeg har som deg flyttet ut av Oslo, for å få større plass og mer fred, og jeg må innrømme at innlegget ditt gjorde at jeg følte meg litt mindre ensom nå❤️

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 08:08

   Så bra at du har valgt din vei, selv om det kan føles litt trist at de velger noe helt annet. Men alle blir vel voksne en vakker dag, og innser at festing er lite givende?? 😅 vi kan jo håpe ❤️

 • Reply Anne 20. mai 2019 at 19:47

  Hallooooo, du er så jævlig treffende i hva du skriver!! Kjenner meg så igjen. du er en klok klok jente <3

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 08:07

   Åå ❤️❤️❤️

 • Reply Maja 20. mai 2019 at 20:40

  Vi var i Stockholm denne helgen og jeg glemte igjen min telefon på Gardermoen. Beste jeg har gjort:) Levde i nuet og hadde full fokus på ungen og opplevelsene!
  Så nyt hverandre på ferie! Likes og «pene» bilder er ikke et must hver gang:)

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 08:06

   Så deilig! 😍👏🏼

 • Reply Lise 20. mai 2019 at 20:58

  Synes det er veldig dømmende å skrive slikt. Om andre bruker studielånet sitt på fillers, hvem er du til å kommentere det? Du har jo trynet fullt av fillers selv.
  Og det du sier om Solli plass er vel veldig overdrivende og kun rykter. Er ingen som heller ut champagneflasker osv.

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 08:06

   Takk for at du delte din mening 😊

 • Reply Sofie 20. mai 2019 at 22:19

  Som om jeg skulle ha skrevet det selv! Jeg er i mammapermisjon og føler «verden» ikke stemmer overens med min, nettopp fordi Instagram og generelt sosiale medier har fått mer tid i hverdagen enn tidligere. Jeg slettet derfor appene i en periode for å «styrke» meg litt, for å ikke få alle disse inntrykkene som fikk meg til å undre så mye på hvorfor andre velger å gjøre ting de gjør, eller hvordan verden har blitt som den har blitt 😅 Nå krabber lillegutt, så har ikke tid til å skrolle – derav er appene lastet ned igjen. Haha!

  Veldig greit at dere har fått til en ferie uten knall eller fall da! ☀️ Liker så godt skrivingen din, Ida. Det er så godt å komme inn her å lese, føler jeg som oftest kan relatere, og jeg ler som regel alltid 😂

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 08:02

   Hei ❤️ håper du koser deg i mammaperm! 🙏🏼 hørtes deilig ut å slette alle appene for en periode! Og tusen takk for det, veldig hyggelig å høre 😽

 • Reply Mari 21. mai 2019 at 10:20

  Hei fine deg! Hvor er vesken din i fra? Den var så utrolig fin!

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 13:23

   Den er fra Farrow 😽

 • Reply Line 21. mai 2019 at 13:34

  Fint innlegg 🙂

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 13:36

   Tusen takk🧡🧡

 • Reply Isabell 21. mai 2019 at 18:27

  Det er på grunn av innlegg som dette jeg er så fan av deg! Det er ikke noe bullshit med deg, også tør du å være helt ærlig. Og om det stormer så står du i det.

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:07

   Det varmer, tusen takk🧡🧡

 • Reply Siv 22. mai 2019 at 01:44

  Kjenner meg veldig godt igjen, dessverre(?)

  Du skriver utrolig godt! Ha en fortsatt fin ferie❤️

  • Reply Ida Wulff 23. mai 2019 at 09:30

   Tusen takk, Siv <3 Klem til deg

 • Reply Emilie 25. mai 2019 at 15:04

  Hvor bodde dere i Rhodos?:) Skal du lage eget innlegg med tips? Håper <3

 • Leave a Reply