Hverdagsliv Studier

HJEM TIL EKSAMENSPERIODE

21. mai 2019

GOODBYE FOR NOW 👋🏽

En veldig fin, romantisk, avslappende og behagelig ferie er over. Nå er det hjem. Hjem til eksamensperiode. Lese alt jeg har utsatt. Jeg har fortsatt artikler jeg ikke har printet ut. Jeg trenger en ny tusj. Når jeg har printet ut alle artikler og fått kjøpt en ny tusj, setter jeg i gang. Jeg har cirka to uker. To uker på å ta igjen et helt semester. Et semester jeg i utgangspunktet gledet meg til, men som viste seg å være ganske gresk. En uke i Hellas har på ingen måte gjort at jeg forstår mer gresk. Men jeg er i hvertfall uthvilt. Klar for kamp. Og skal jeg være helt ærlig, så er det stå-karakter som gjelder for meg nå. Alt over blir en bonus. Jeg vet ikke helt om jeg lyver for meg selv, men det er i hvertfall det jeg prøver å holde fast i. Målet er å stå. Ikke grine en eneste gang. Ikke bli så stressa at jeg blir slem mot samboeren min. Ikke lese på natta, ikke drikke for mye kaffe. Og trene. Trening reddet mange av eksamensperiodene mine da jeg tok bacheloren.

Emnet jeg leser til er innovasjon. Hvis noen har fullført dette emnet ved Universitetet i Sør-Øst Norge og har skjønt greia – send meg gjerne en oppklarende mail som gjør at jeg knekker koden 🤓 Fun fact: Da jeg gikk bachelor, hadde jeg flere «privatlærere» som jeg kom i kontakt med gjennom min egen blogg. Hvor fantastisk er det! En som leste bloggen min møtte meg på kveldstid en gang i uka over en periode, og fikk meg til å forstå bedriftsøkonomi. Og en annen hjalp meg med metodefaget, som er så enkelt bare man lærer seg å følge oppskriften. Studenter som hjelper andre studenter fortjener sin egen stjerne på himmelen. Selv har jeg aldri møtt opp og vært privatlærer for noen, men herregud så mange hjemmelagde eksamenshefter jeg har sendt ut til dem som kom etter meg! Ikke for å si at jeg fortjener en stjerne på himmelen, men jo. Klart jeg gjør. I dag skal jeg altså printe ut haugevis av artikler (sorry, miljøet. Skal prøve å gi dem videre når jeg er ferdig med dem), få vasket leiligheten, vaske klær, trene med PT og begynne lesingen for alvor. Skikkelig kosedag!

Flere her inne som har eksamensperiode? Hvilke(t) fag? 😽

59 Comments

 • Reply Kristin Haugen Granli 21. mai 2019 at 09:27

  Har hatt mye om innovasjon tidligere på både bachelor og master, hva er pensumet? Hva er det du sliter med?

  Jeg sitter med hjemmeeksamen (og gjør alt mulig annet haha), faget heter IKT i et samfunnsperspektiv. Gleder meg mer til motivasjon og ledelse. Skal bare skrive 4-4,5 side … 😛

 • Reply Silje 21. mai 2019 at 09:55

  Fin kjole! Hvor er den fra? 😀

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 13:22

   Det er skjørt fra Nelly og bluse fra River Island ❤️

 • Reply Ingrid T 21. mai 2019 at 10:09

  Lykke til med eksamenslesinga! Krysser fingre for at faget blir mindre gresk etter hvert som du får lest mer. Eller at det dukker opp en reddende engel som kan hjelpe deg med å knekke koden.
  Jeg leverte eksamen på onsdag og eksamensnervene dukket brått opp rett etter fristen var gått ut…

 • Reply ., 21. mai 2019 at 10:35

  Så fine bilder 😍, hvor er vesken din fra?

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 13:23

   Den er fra Farrow ☀️

 • Reply Hannah 21. mai 2019 at 12:10

  Masse lykke til med både eksamenslesing og selve eksamen <3 Tipper det her går så mye bedre enn du tror!
  Selv har jeg min siste av tre i morgen, så nå går det på spareblussen her! Har så langt hatt eksamen i emnene Landmåling, Statistikk og nå Fysikk…Jepp, realfag lenge leve… :´D

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:11

   Uæææ, masse lykke til i morgen/i dag 😍 Håper du har fått deg litt god søvn!

 • Reply Maja 21. mai 2019 at 12:51

  Har ikke tatt faget på din skole, men har tatt to fag i innovasjon på mastergraden min! Aner ikke om temaene er de samme da🤷‍♀️

 • Reply .. 21. mai 2019 at 15:17

  Jeg er midt i eksamensperioden nå! To fag eksamen overstått og to igjen.. For øyeblikket er det metode som gjelder som gjelder så har du noen tips blir jeg superglad ☀️

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2019 at 15:24

   Kvantitativ eller kvalitativ? Mine øvehefter har dessverre gått tapt på veien, det begynner å bli lenge siden. Men jeg har selve eksamensbesvarelsen min tilgjengelig hvis den kan hjelpe. Den er forresten i kvantitativ metode 🙂

   • Reply .. 22. mai 2019 at 08:33

    Vårt emne dekker både kvantitativ og kvalitativ så da er det nok ikke helt samme eksamen dessverre 😔 Lykke til med din eksamen!

    • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 08:42

     Du også! 💛

 • Reply Rebekka 21. mai 2019 at 16:21

  Hadde eksamen i norsk grammatikk i dag, på nynorsk, uten ordbok som tillatt hjelpemiddel. Fytti, så godt å være ferdig med den! Bare en igjen. 🙂

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:10

   Oi! Grattis med overstått 😀 og lykke til med siste 🤞🏼

 • Reply Line 21. mai 2019 at 16:34

  Jeg har siste eksamen på sykepleien, som er en tre dagers hjemmeeksamen. Og bare det at jeg leste ordet «eksamen» her på bloggen, gjorde meg mer motivert. Så fortsett å skrive om eksamen. Og kom gjerne med bilder av bøker, smågodtposer, OCD-sorterte krydderskap og annet som hører eksamensperioden til 😀 Lykke til med eksamen Ida <3

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:10

   Haha, jeg ler! Gjett om krydderskapet skal ryddes 😂 Masse lykke til med hjemmeeksamen 💛💛

 • Reply Mia 21. mai 2019 at 17:38

  Jeg har et kompendium om innovasjonsteorier hvis du trenger 🙂

 • Reply Rebekka 21. mai 2019 at 18:16

  Siden du er på vei hjem, kan du please fortell ALT(haha) om hvor dere var, navn på Hotel, strendene osv?😍 Skal booke tur og vil såå gjerne dit!!

 • Reply Nadine 21. mai 2019 at 18:18

  Så fint antrekk🤩 Tar fordypning i ledelse og kulturelt mangfold og skal levere en skriftlig oppgave neste uke og ha en muntlig, har vært mye syk så det blir skikkelig skippertak bare med mål om å bestå. Gruer meg mest til muntlig, men kan trøste meg med at jeg da er ferdig utdannet barnehagelærer. Om 1 år er planen master i spesialpedagogikk som har vært målet hele veien. Lykke til med lesing og eksamen!😁

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:09

   Tusen takk! 🙏🏼 Og jeg skjønner godt at du gruer deg til muntlig, det er grusomt! Men veldig deilig når det er over da 😀 priser meg lykkelig for at jeg har skriftlig eksamen dette semesteret. Lykke til med videre studier – og selvfølgelig eksamen neste uke ❤️

 • Reply Hanne 21. mai 2019 at 18:34

  Her er det eksamensperiode med semesteroppgave og hjemmeeksamen i PPU og matematikk. Er heller demotivert, ettersom jeg har fått jobb som ingeniør og ikke lærer, og i bunn og grunn ikke trenger PPU (i hvert fall ikke nå). Men så tenker jeg at det er bra å ha på CV’n og fint å ha om jeg skulle ombestemme meg. I hvert fall når jeg mangler «bare» eksamen for å få det overstått. Så har litt samme mentalitet som deg og tenker at jeg trenger bare å stå, noe som er tungt nok i seg selv akkurat nå..

  Masse lykke til på eksamen, Ida! Om to uker har vi uansett sommerferie 😀 😀

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:07

   Gratulerer med jobben!!❤️👏🏼😍 og ja, da forstår jeg godt at det ikke er super motiverende å lese. Uansett: masse lykke til, og heldige oss om to uker!

 • Reply I 21. mai 2019 at 18:58

  Jeg tar doktorgrad i historie, og selvom det er tre år til innlevering, føles det litt som en eneste lang eksamen. Heldigvis spennende materiale! Lykke til med eksamen – det er ganske utrolig hva man kan få gjort på to uker, så dette klarer du fint:)

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:05

   Wow, det er imponerende 😍 men gurimalla, med så lang «frist» hadde jeg unnet meg mye serietitting. Med andre ord: Blir nok neppe noen doktorgrad på meg 😂 lykke til 👏🏼

 • Reply Anna 21. mai 2019 at 19:01

  Lykke til! Har selv to uker på meg å lese til organisasjon og ledelse, satser på å bestå 😅

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:05

   Tusen takk, samme til deg 😽

 • Reply Malin 21. mai 2019 at 19:57

  Det kommer til å gå kjempefint!😃Kjenner meg veldig igjen i alt du skriver, så føler virkelig med deg. Uansett om det ikke blir som du hadde tenkt, har jeg selv lært verdien av å akseptere at «life happens». De fleste av oss gjør jo så godt vi kan, og studier/jobb går rett og slett ikke på skinner hele tiden. Tenk på alt annet du faktisk har (!) gjort dette semesteret. Sikker på at det er mye, du er jo kjempeflink!

  Selv har jeg to eksamener i jus igjen før sommeren kan starte 😉 Eksamensnervene kommer alltid, men når det er over er det sååå deilig. Akkurat dette semesteret har jeg fått lest mer enn de forrige, men det har ikke hindret meg fra i å bruke x antall timer på nettshopping de siste dagene🙈😁 Lykke til med innspurten!

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:03

   Det har du så rett i! Og ja, så var det den nettshoppingen da 🤓 haha! Lykke til med dine to eksamener ❤️

 • Reply Linda 21. mai 2019 at 22:01

  Jeg har gruppeeksamen i saksbehandling og fagadministrativt system 😴 Siste før sommeren, så må bare holde ut nå! 🧚🏻‍♀️Lykke til med lesingen, Ida!

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:02

   Åh lykke til du også! 🤞🏼

 • Reply Ada 21. mai 2019 at 22:32

  Etter 6 år med studier skal jeg heldigvis aldri i hele mitt liv ha eksamen igjen. Det er fantastisk det! Stå i det, snart er det over og akkurat det kommer til å kjennes helt nydelig💕

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:01

   Verdens beste følelse!!🧡

 • Reply Ida 21. mai 2019 at 22:49

  I feel you! Jeg går en lignende linje på USN og har nettopp hatt produktinnovasjon og prosessinnovasjon hver for seg. Det er i utgangspunktet spennende, men når eksamensperioden kommer er det ikke så gøy lenger. Masse lykke til!!🤞🏻

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2019 at 00:01

   Tusen takk! 🙏🏼

 • Reply M 22. mai 2019 at 01:34

  Jus 😉

 • Reply Anonym 22. mai 2019 at 02:28

  Lykke til!
  Muntlig spansk på torsdag, tema er grammatikk… fælt😖

  • Reply Ida Wulff 23. mai 2019 at 09:29

   Uff, LYKKE TIL <3

 • Reply Hanna 22. mai 2019 at 09:17

  Nesten godt å høre at vi er flere, jeg har også eksamen om 2 uker, og har vært ubrukelig student frem til nå. Skippertak lenge leve! Krysser fingrene for oss begge, Ida! Lykke til med lesingen 😀

  • Reply Ida Wulff 23. mai 2019 at 09:29

   Skippertak for the win! Masse lykke til du også <3

 • Reply Vilde 22. mai 2019 at 10:56

  Jeg starta semesteret 8. mai og skal ha eksamen 7. juni i det mest spennende 6 studiepoengs-faget som finnes: «Mikronæringsstoffer- fra molekylære mekanismer til klinikk» 😎 Skal gjøre som jeg pleier å pugge forelesningsslides tre dager før, skal ikke ha noen A.
  (Snart) god sommer!

 • Reply Malin 22. mai 2019 at 11:37

  Hvor er veska og blusa fra? Så fint!

  • Reply Ida Wulff 23. mai 2019 at 09:29

   Veske fra Farrow, bluse fra River Island 🙂

 • Reply Maria 22. mai 2019 at 11:56

  Hei Ida 🌸
  Dette spørsmålet handler ikke om eksamen, men om ditt forrige innlegg om solkrem. Det gikk nemlig opp for meg at jeg må begynne å bli MYE flinkere til å bruke solkrem. Jeg er alt for glad i å være brun og dropper derfor ofte solkremen…… MEN jeg syntes du alltid er så brun og fin samtidig som jeg opplever at du er veldig flink til å smøre deg og være forsiktig. Er det slik at du bruker selvbruning før du drar til varmere strøk? Eller tar du noen soltimer på forhånd?
  Om du bruker selvbruning, hvilken anbefaler du? ☺️

  Og forresten: masse lykke til med eksamensperioden din! Elsker å følge deg 🤗🌸

 • Reply Marie 22. mai 2019 at 12:31

  Sitter midt i hjemmeeksamen i sosialt arbeid nå, masse lykke til med lesing og selve eksamen! 🙂

  • Reply Ida Wulff 23. mai 2019 at 09:26

   Takk det samme <3

 • Reply Kjersti 22. mai 2019 at 13:37

  Har eksamen i entreprenørskap om dagen, og har litt samme innstilling som deg – står jeg, så er jeg fornøyd! Vanligvis er jeg ikke sånn, men prøver å trøste meg med at man kan ikke alltid være på topp.
  Jeg sitter og søker på bachelor til høsten, men vingler litt mellom Høyskolen Kristinia og BI, og er generelt verdens mest ubesluttsomme menneske, hehe. Om jeg ikke husker feil studerte du noe innen markedsføring på HK? Har hørt så mye bra men også mye dårlig om skolen, så kjenner jeg er usikker. Hva studerte du, og var du fornøyd med studiet, og skolen generelt? Hadde satt stor pris på svar 🙂 Og masse lykke til med eksamen!

  • Reply Ida Wulff 23. mai 2019 at 09:29

   Hei <3 Ja, jeg gikk på HK. Markedsføring og merkevareledelse. I etterkant er den totale følelsen at jeg er veldig fornøyd, selv om man selvfølgelig lar seg frustrere mange ganger underveis. Jeg havnet litt i prøvekanin-fella hvor jeg hadde drittfag som ble tatt ut da jeg var ferdig. Når du veier de to skolene opp mot hverandre, så kan du ta størrelse og språk i betraktning. BI er stort og upersonlig (?), og mye går på engelsk. Mens HK er mindre og intimt, og det meste foregår på norsk. Lykke til med valget <3

   • Reply Kjersti 23. mai 2019 at 21:50

    Tusen takk for at du tok deg tid til å svare, det var til stor hjelp <3

 • Reply Madelen 22. mai 2019 at 14:13

  JA! Leverte bacheloren i psykologi forrige uke. Har en eksamen igjen i kritisk psykologi, hvor vi skal lage en skisse til et kvalitativt forskningsprosjekt. Innlevering på fredag…….. Og jeg er så stressa, for jeg må opprettholde et godt snitt for å komme meg videre på mastergraden jeg så gjerne vil inn på :(( Sommerferie føles så fjernt akkurat nå, men to dager igjen! Får bare prøøøve å overleve 🙁 Lykke til med eksamen!

 • Reply Mi 22. mai 2019 at 16:08

  Jeg går på veterinærstudiet og i går ble jeg ferdig med den 3. av 4 kliniske eksamener. Er ferdig neste uke, og det kommer til å bli magisk! Da er det bare ett år igjen! Masse lykke til med lesing – ser ut som du har hatt en perfekt oppladning😃

  • Reply Ida Wulff 23. mai 2019 at 09:25

   LYKKE til med siste eksamen! Blir deilig med sommerferie 😀 <3

 • Reply Katrine Mathiassen 22. mai 2019 at 17:34

  Hei Ida! Kan du plis fortelle meg hvor dere bodde i Lindos/hva hotellet heter? Jeg skal bestille asap🌸 Jeg har bestemt meg for å reise dit, takket være deg ☺️ Hadde vært nydelig med en liten guide når du får tid hehe.

  • Reply Ida Wulff 23. mai 2019 at 09:30

   Vi bodde på Aquagrand <3

 • Reply Anonym 22. mai 2019 at 19:46

  Masse lykke til med eksamensperioden fine Ida! Satser på du nailer det👏🏼Leser selv til siste eksamen i Branding. Går andre året med markedsføringsledelse på Bi. Bedøk og metode er gresk for meg hahah… god tur hjem<3

  • Reply Ida Wulff 23. mai 2019 at 09:25

   Lykke til med siste eksamen, og tusen takk <3

 • Reply Julie 22. mai 2019 at 21:44

  Tar opp fag fra videregående så har hatt nynorsk eksamen i dag (gruuusomt) og har norsk hovedmål i morgen. Så er det heldigvis en pause… Heldigvis for samboeren min tenker jeg vi sier😅

  • Reply Ida Wulff 23. mai 2019 at 09:24

   Ååå, det hørtes ikke noe gøy ut!! Håper det gikk bra med norsk hovedmål i dag. Og ja, heldigvis for samboeren, hehe <3

 • Reply Emilie 23. mai 2019 at 16:31

  Lykke til! To uker er good tid til å stå i faget. Jeg skriver bacheloroppgave i statsvitenskap samtidig som jeg har hatt en muntlig eksamen i spansk litteratur og en skriftlig eksamen i engelsk historie. I tillegg har jeg vært på to andregangsintervjuer for å få min første jobb, så er rimelig stressa haha 😀

 • Leave a Reply