Hverdagsliv

Q&A MED CLINIDERM

11. juni 2019

Reklame: Jeg er ambassadør for Cliniderm 💛

LETS Q&A 👇🏽

Hei og hopp☀️ Da jeg lå ved bassengkanten i Miami i sommer, spurte jeg følgerne mine på Instagram om de hadde noen spørsmål om solfaktor og det som hører med. Og gjett om det kom inn spørsmål! Flere ting som jeg lurte på selv også. Så nå har jeg fått hjelp av selveste Cliniderm til å svare på noen av spørsmålene som kom inn. Les og lær 😀

Q:Jeg opplever lett å få kviser av solkrem. Er det pga type solkrem? 
A:
Når vi bli utsatt for UV stråler vil huden bli tykkere som et naturlig forsvar mot strålene. Dette vil i seg selv kunne bidra til at porene tetter seg og det kan oppstå kviser. Om en solkrem tetter porene er opp til hvilke produkt man velger. Vi anbefaler derfor at man går for «lette» produkter f. eks. Cliniderm Light & Mattifying 25 eller 50+.

Q: Er det nok UVA i Cliniderm ansiktssolkrem til at den gir beskyttelse mot aldring?
A:
Ja, alle Cliniderms solkremer for ansiktet inneholder minst 1/3 UVA-beskyttelse, som er nok for å beskytta mot aldring. Om man vil ha en solkrem med forhøyet UVA-beskyttelse kan man velge Cliniderm Sun Face Cream Age Defence SPF 50. Solbeskyttelse er det besta tipset om du vil minimere rynker og eldet hud.

Q: Hvilken SPF bør man bruke på kroppen i hvis man har normal hud?
A:
For de aller fleste med en normal hud er SPF 15 tilstrekkelig her i Norden, men skal man sydover bør man ha minimum SPF 30 eller høyere. Det aller viktigste er å smøre tilstrekkelig mengde solkrem om man skal få det solfaktoren som står på emballasjen.

Q: Hvor mye solkrem bør man ha med seg på ferie or hvor ofte må man egentlig smøre seg?
A:
Om man skal få den solfaktoren som står på emballasjen så er det viktigt å smøre seg nok. For en voksen person innebærer det 30-40 ml til hele kroppen. Bruker du spray er det lett å påføre for lite, så spray och smør på to lag direkte efter hverandre. Smør ofte, helst hver tredje time og alltid etter bad.

Q: Er det skadelig å ta solarium 2-3 ganger i måneden?
A:
Du kan få hudkreft av å sole deg i solarium. Jo mer du bruker solarium, og jo yngre du er når du begynner, desto mer øker risikoen. Det er ikke noen trygg, nedre grense for hvor mye solarium du kan ta.

Q: Tips for å unngå soleksem?
A:
Gradvis tilvenning av solen. Spesielt på våren når huden ikke har noen egen beskyttelse. Bruk solkrem med høy faktor og forhøyet UVA beskyttelse, for eksempel Cliniderm Sun Face Cream Age Defence SPF 50.

Q: Skal man bruke solkrem i ansiktet i stedet for fuktighetskrem, eller begge deler?
A:
På dager man planlegger å være mye ute i sommerhalvåret kan du bytte ut din dagkrem mot en solkrem for ansiktet. Cliniderm har mange ansiktssolkremer som alle er veldig pleiende slik som dagkremer, i tillegg til at de beskytter mot sol.

Q: Hvilken solkrem skal jeg velge til ansiktet?
A:
Det finnes mange ulike solkremer å velge mellom, så velg gjerne en solkrem som passer til din hudtype og dine behov. Har du en normal/kombinasjonshud eller vil ha en lett og mattende solkrem, så kan du velge Cliniderms turkise serie ”Light & Mattifying”. Den tetter ikke til porene og passer perfekt under make-up. Har du en tørr hudtype så kan du med fordel velge en krem, for eksempel noen av Cliniderms produkter i den rosa serien ”Age Defence”. For deg som vil ha ekstra anti age-effekt så er Cliniderm Sun Face Cream Age Defence SPF 50+ et bra valg. Den strammer opp huden, og reduserer pigmentflekker. Den inneholder tetrapeptide-21 som stimulerer hudens egen produksjon av kollagen og hyaluronsuyre.Tusen takk til Cliniderm for gode og utfyllende svar. Jeg ble i hvertfall hakket klokere, og håper at du ble det også 😀

Her ser du forresten det nye designet på ansiktsproduktene! Den til venstre med turkis stripe er min forever favoritt, Light & Mattifying Sun Face Gel Cream. Den anbefaler jeg alltid til venninner når de klager over at de ikke kan bruke solkrem og sminke samtidig. Men det kan man fint med denne, den er så god! Den finnes forresten både i SPF 25 og 50 +. Den med den rosa stripen heter Age Defence, og finnes i faktor 15, 30 og 50. Age Defence skal redusere rynker og pigmentering. Jeg har ikke nok erfaring med den til å si så mye mer, jeg er jo så opphengt i Light & Mattifying 😄

Husk at Apotek1 har en helt super kampanje nå, som gjør at du får 30% rabatt på alt fra Cliniderm hvis du kjøper to produkter. Kjøper du tre produkter eller flere, får du hele 50% rabatt. Du kommer deg til Apotek1 HER, og kan kjøpe både på nett og i butikk 😻

Tenk at sommeren faktisk er her… Eller solkrem-sesong som jeg kaller den, hehe. Vær snill mot huden din i sommer ❤️

19 Comments

 • Reply Aline 11. juni 2019 at 15:48

  Fine svar! Angående soleksem er det en «allergisk reaksjon». Ja man kan tilvenne seg solen men man kan faktisk forebygge også. Noen synes det hjelper med betakaroten. Jeg har veldig god effekt av spirulina. I tillegg bruker jeg kun eucerin solkrem spesielt utviklet for de med soleksem.Bare tips om noen sliter.

 • Reply Astrid 11. juni 2019 at 15:51

  Hvor er den fine kjolen fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 14. juni 2019 at 12:19

   Faithful the brand <3

 • Reply Tuva 11. juni 2019 at 16:28

  Hvor er kjolen fra?

 • Reply Henriette 11. juni 2019 at 20:57

  Hvor er kjolen din fra? 😀

 • Reply Sara 11. juni 2019 at 23:14

  Du er jo så himla fin 🙂 Hva slags brunkrem bruker du her?

  • Reply Ida Wulff 13. juni 2019 at 14:30

   Foundation fra Sensai <3

 • Reply Else M 11. juni 2019 at 23:37

  Bra!! Solkremfokus! ☀️ Man blir jo brun med høy faktor også. Forresten, har du erfaring med å bruke litt selvbruning i «syden» de første dagene?

  • Reply Ida Wulff 13. juni 2019 at 14:30

   Ja, det gjør jeg nesten alltid! 🙂 Selvbruningen forsvinner jo gradvis hvis man bruker en god en <3

 • Reply Lisa 12. juni 2019 at 06:43

  Hvor er kjolen fra? Nyyydelig!! <3

  • Reply Ida Wulff 13. juni 2019 at 14:30

   Faithful the brand <3

 • Reply Tina 12. juni 2019 at 08:58

  Først og fremst, tusen takk for veldig god info og tips om solkrem/Cliniderm!

  Men fy søren, det bildet av deg må være noe av det fineste jeg har sett av deg 😍 Husker når jeg var en liten fjortis og leste bloggen din i dine yngre dager, og det eneste jeg ville var å se ut som deg. Jeg ville bruke minst like mye solpudder som deg og ha like blondt hår 😂 Gode tider!

  • Reply Ida Wulff 13. juni 2019 at 14:31

   Hahaha, ååå <3 Håret var SÅ blondt, håper du ikke fulgte i mine fotspor. Stor klem!

 • Reply Irene 12. juni 2019 at 11:17

  Hvor er kjolen fra?😍

  • Reply Ida Wulff 13. juni 2019 at 14:31

   Faithful the brand 🙂

 • Reply Nina 13. juni 2019 at 08:00

  Hva skjer med kollagenpulveret? Hvis du ikke har fått noen særlig effekt, så håper jeg du skriver det også.

  • Reply Ida Wulff 13. juni 2019 at 14:31

   Klart det, det kommer ila juni 🙂

 • Reply Silje 13. juni 2019 at 14:02

  Hei! Du er min favorittblogger, og jeg elsker selvironien og måten du skriver på. Bare lurte på om det gikk det litt fort i svingene på klipp-og-lim her, eller? «Bruker du spray er det lett å påføre for lite, så spray och smør på to lag direkte efter hverandre.» Kan det være en svensk nettside dette kom fra? 🤪 Klem

  • Reply Ida Wulff 13. juni 2019 at 14:31

   Jeg har oversatt svarene fra svensk til norsk, så da har jeg visst gått glipp av et ord eller to 😀 Klem tilbake

  Leave a Reply