Hverdagsliv

EN DÅRLIG DAG OG ET VIKTIG BUDSKAP

14. august 2019

La meg først gjøre én ting klart: Jeg skriver ikke om mitt eget underliv fordi jeg liker å gjøre det. Eller fordi jeg tror at andre har interesse av det. Jeg gjør det for å minne deg som leser bloggen min på å passe på ditt eget. For å minne deg på å gå til gynekologen. På å ta celleprøver. Huske vaksinene. Følge med. Hun som fikk meg avgårde på min første celleprøve ved å blogge om livmorhalskreften sin, lever ikke lengre. Så da får vi andre være flinke til å minne hverandre på det ❤️

Jeg har en jævla drittdag. I dag morges ringte det fra kontoret til gynekologen. Det har aldri skjedd før. Nei! Dere skal jo sende brev. Alle vet at en telefon ikke er gode nyheter. Jeg fikk meg ikke til å ta telefonen, men ringte opp igjen rett etterpå. De hadde fått resultatet på celleprøven jeg tok for en uke siden, og den viste at jeg nå har fått høygradige celleforandringer. Og jeg må inn og ta en biopsi allerede i morgen tidlig.

Det er skummelt å tenke på hva som kunne skjedd hvis jeg ikke hadde vært så flink til å gå til gynekolog. Så takk og lov for det, og takk og lov for alt fokuset som er på celleprøver og livmorhalskreft i disse dager. Jeg gruer meg til i morgen tidlig selv om jeg innerst inne vet at det kommer til å gå bra. Men det må være lov til å grue seg og å synes at det er litt kjipt. Dramatiske bilder, much? Haha. Syns de passet godt til budskapet: Gå til gynekologen, redd ditt eget liv. 

Vel. Jeg får furte videre. Og så skal jeg bare gi meg hen til systemet, gjøre som jeg blir fortalt og krysse fingrene for at det går bra 🤞🏼 Kan liksom ikke gjøre mer enn det!

79 Comments

 • Reply Marie 14. august 2019 at 15:49

  Ringte gynekologen i det sekundet jeg var ferdig med å lese innlegget!
  VIKTIG budskap, du er rå ❤️

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 15:52

   Sååå bra! 😍😍😍❤️❤️ heia deg!

 • Reply Kristine 14. august 2019 at 16:12

  Kjenner til følelsen, ikke den telefonen du vil ha, samtidig er det jo bedre å oppdage det nå enn senere. Lykke til i morgen, det ordner seg 👌🏻

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 16:17

   Så sant, så sant. Tusen takk <3 <3

 • Reply Elin 14. august 2019 at 16:48

  Lykke til!:)Dette kommer til å gå fint Ida!:)

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 17:13

   Tusen takk🙏🏼

 • Reply Ida 14. august 2019 at 17:06

  Lykke til❤️

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 17:12

   Takk takk💕

 • Reply Marthe 14. august 2019 at 17:08

  Masse lykke til i morgen! ❤️ Og takk for at du snakker om dette og minner oss på det. Jeg tok min første celleprøve tidligere i sommer, mye takket være deg!

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 17:12

   Takk❤️❤️ og så bra at du fikk gjort det 🙏🏼

 • Reply Charlotte 14. august 2019 at 17:30

  Veldig bra innlegg! 🙂
  Jeg synes det er flott at du minner oss leserne på om dette med celleprøve, samtidig er det også viktig å sjekke feks voksende/ missfargede føflekker jevnlig, brystene osv.
  Selv har jeg fjernet 5 føflekker, hvor 2 av de var i grensen over å gå over til ondartet.
  Det er en risikosport å leve. Menneskelivet er fryktelig skjørt, men jeg tror man kommer langt med et bra kosthold, trening, gode søvnrutiner, lite alkohol, og stress, og ikke minst å sjekke seg jevnlig hos lege 🙂

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 18:52

   ❤️❤️

 • Reply Ingrid T 14. august 2019 at 17:44

  Uff,så ekkelt å få den telefonen! Men lykke til,så utrolig bra at du skriver innlegg som dette! Jeg skal ringe i morgen,er vel 3 år siden sist nå.

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 18:51

   Do it! 👏🏼👏🏼❤️

 • Reply Camilla 14. august 2019 at 18:05

  Takk for at du deler! Modig! Lykke til imorgen! Dette går fint Ida ☺️

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 18:51

   Takk, Camilla 💕

 • Reply Nina 14. august 2019 at 18:17

  Min gynekolog ringte med nøyaktig samme budskap for noen uker siden, så jeg skal også ta biopsi. Det kommer til å gå så bra, og som deg er jeg sååå glad for at jeg har tatt årlige undersøkelser hos gynekolog siden jeg fylte 18 år (er nå 42) Takk for at du tar tak i et så viktig budskap, og masse lykke til i morgen❤️

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 18:51

   Lykke til du også ❤️❤️ klem til deg!

 • Reply Mari 14. august 2019 at 18:23

  Sånn, da har jeg bestilt time også! Gruer meg, men gleder meg til det er overstått. Takk for påminnelse, og lykke til i morgen!

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 18:50

   Jaaa, så bra! ❤️ det blir jeg så glad for å høre 😍 og tusen takk!

 • Reply Nina 14. august 2019 at 18:38

  Første gangen jeg tok celleprøve var for tre år siden, etter å ha lest ett av dine innlegg. Har hatt det i bakhodet hele sommer at jeg måtte ta en ny igjen nå, og etter ditt forrige innlegg bestilte jeg ny time igjen. Var der forrige uke, knirkefritt. Krysser fingrene for at det ikke blir flere turer dit i nær framtid.
  Takk for at du poengterer hvor viktig det er! Forstår godt at det er nedtur med en slik beskjed. Lykke til, selv om det uansett går fint <3

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 18:50

   Så innmari fint å høre!! ❤️❤️🙏🏼 og tusen takk for det!

 • Reply Julie 14. august 2019 at 18:42

  Lykke til ❤️❤️

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 18:49

   Takk❤️❤️❤️

 • Reply Sunniva 14. august 2019 at 18:58

  Jeg er 24 år og har aldri tatt celleprøve. Trodde ikke man behøvde å ta det før man fylte 25? Hvis ikke bør jeg kanskje bestille meg en time 🤭 Men samtidig har jeg sterk sosial angst pga. dårlig selvbilde..tanken at jeg sitte så eksponert i den stolen er ganske utenkelig 🤯 Jeg tør ikke å gå til tannlege engang (har ikke tannlegeskrekk) 😂

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 19:15

   Jeg tror det er ved fylte 25 man begynner å få innkallelse. Men spør du meg (som dog ikke er noen ekspert), så ville jeg tatt meg en tur uansett 😊 Skjønner godt at følelsen på å ligge i den stolen er grusom. Det syns jeg også. Men du vil oppleve at gynekologen ser på underlivet ditt på samme måte som hun bak kassa ser på varene du legger på båndet. De ser mange hundre underliv i året, og det er SÅ normalt for dem! ❤️

   • Reply Hanne 14. august 2019 at 20:07

    Ikke skjønner jeg hvorfor man ikke starter tidligere. I Sverige begynner man å få innkallelse året man fyller 23.
    Ei venninne av meg tok celleprøve da hun var 23, fikk påvist celleforandringer grad 3 – som er siste stadie før kreft (selvom veien til kreft fortsatt kan være lang). Tør faktisk ikke tenke på hvordan det hadde vært om hun hadde ventet til hun var 25.. Fuck sosial angst! Legen/gynekologen har tatt tusenvis av sånne undersøkelser tidligere. Tenk om du faktisk får kreft, hvor mange undersøkelser i underlivet du må gjennomgå da! Ikke vent.
    Takk for meg.

   • Reply Ida 16. august 2019 at 08:18

    Jeg tok prøver fra jeg var 21. Viste seg at jeg hadde forstatiet til kreft og måtte fjerne en bit av livmorhalstappen. Sier ikke dette for å skremme men for å vise viktigheten av å ta celleprøve! OG kan trøste med at det er verst før man drar dit 😉 Og så blir du veldig stolt når du har gjennomført 😃

    • Reply Ida Wulff 18. august 2019 at 15:18

     ❤️❤️❤️

 • Reply Silje 14. august 2019 at 19:14

  Lykke til med biopsi!
  Jeg angrer ikke på at jeg sjekka meg hyppigere enn hver 3.år da biopsien jeg tok før sommeren viste at jeg hadde grove forandringer. Nå står operasjon for tur om 2 uker.
  Krysser fingrene for at det ordner seg for deg, tvitvi 😘

 • Reply Kristine 14. august 2019 at 20:12

  Hei Ida.
  Har du hatt noen symptomer eller merket noe til dette selv? Kanskje dumt spørsmål, men..
  Klem

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 22:21

   Jeg tror ikke det, men det er vanskelig å si. Har jo ikke tenkt tanken – og vet heller ikke om man opplever symptomer ved høygradige celleforandringer. Klem 💕

 • Reply malin 14. august 2019 at 20:16

  Hvor ofte tar du celleprøve? 🙂

  • Reply Ida Wulff 14. august 2019 at 22:20

   1 gang i året i hvertfall 😊

 • Reply Thea 14. august 2019 at 20:52

  Jeg har nettopp vært i samme situasjon som deg. Er ett år yngre enn deg, tatt vaksine og celleprøver siden jeg var 23. Livredd for å dø av kreft. Fikk beskjed om celleforandreinger av høy grad i vår og måtte gjennom biopsier osv. Endte med at jeg ble operert nå i juni. Det gikk fint og alt er tilbake til normalen nå, men det var selvsagt slitsomt når man sto i det. Jeg skal til etterkontroll før jul, og hvis alt er fint da blir det kun oppfølging med celleprøve én gang i året fremover. Har fått beskjed om at de fikk tatt alt med god klaring under operasjonen, så regner med at etterkontrollen da også blir fin.

  Så hvis man har vært flink til å sjekke seg ofte går det som regel bra selvom man har forandringer, fordi det blir oppdaget såpass tidlig i utviklingen. Et lite tips til alle jenter: Ta celleprøve én gang i året selv om det kun anbefales med hvert tredje år. Det gjorde jeg, noe som jeg er veldig glad for nå!

 • Reply Bella 14. august 2019 at 21:45

  Åååå fikk selv beskjed om lette celleforandringer tidligere i sommer, og må ta ny prøve om 12mnd. Masse lykke til, krysser fingrene for deg <3

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 13:38

   Krysser fingrene for deg og <3

 • Reply Silje 14. august 2019 at 21:50

  Jeg bestilte time med en gang nå. Det blir min første gang. Takk for at du deler viktige ting, Ida! Heier på deg i morgen ❤️❤️

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 13:38

   Lykke til!! <3 <3 <3

 • Reply Tone 14. august 2019 at 22:31

  Masse lykke til Ida! Dette går bra!
  Vanvittig viktig budskap og takk for at du skriver om dette! ❤️

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 13:38

   Takk Tone <3 <3

 • Reply Camilla 14. august 2019 at 22:55

  Hei Ida. Vil bare fortelle deg at en slik biopsi er ingenting å grue seg for. Jeg har tatt en og kjente ingenting. Du får god bedøvelse
  😊 Skulle det bli nødvendig med en konisering, går det også helt fint. Jeg gjorde den tabben og Googlet før jeg skulle gjennom det. Dummeste jeg har gjort! Det var null stress og over på et blunk
  😊 Man får så klart skumle tanker, men selve inngrepene er hvertfall ingenting å grue seg til.

 • Reply Beate 14. august 2019 at 23:00

  Lykke til gode deg! <3 Krysser fingrene for at det går bra! <3 Kjempe bra at du minner oss på å sjekke oss! Snart ny runde for meg også. Det er litt utrivelig, men viiiirkelig värdt det! Klem! <3

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 00:11

   Takk snille du ❤️ ja, det er det virkelig verdt!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 10:48

   Takk snille du, og stor klem til deg også <3

 • Reply Sofie 14. august 2019 at 23:18

  Hei Ida!
  Jeg var inne for ca 9 mnd siden takket være deg og tok min første celleprøve. Jeg fikk samme telefon som deg og måtte inn å ta en biopsi. Dette var ikke vondt i det hele tatt. Biopsien viste at jeg hadde CIN 3, derav grove celleforandringer. Jeg fikk derfor time til konisering. Dette gikk også veldig fint, og var ikke noe vondt. Noen uker etterpå fikk jeg beskjed om at operasjonen var vellykket og at alt var fjernet.
  Det er så viktig og bra at du skriver innlegg som dette. Hadde det ikke vært for deg er det mye mulig jeg ikke hadde oppdaget celleforandringene.
  Masse lykke til imorgen❤️ Det går nok veldig bra!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 07:13

   Så fint at du fikk gjort det og fikset opp i det ❤️❤️ det blir jeg glad for å høre! Stor klem

 • Reply Caroline 14. august 2019 at 23:51

  Ville bare si masse lykke til i morgen! Flott at du forteller, og på den måten får flere til å ta den telefonen og den celleprøven. Jeg tok min forrige etter å ha lest bloggen din, og nå etter 6 mnd skal jeg ta ny pga celleforandringer. Krysser fingrene for deg ❤️

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 00:11

   Tusen takk, og lykke til med ny celleprøve ❤️❤️ klem til deg!

 • Reply Kristine 15. august 2019 at 01:01

  Time bestilt her også! Masse lykke til Ida, det går så fint så ☺️💕

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 07:14

   Takk det samme ❤️❤️

 • Reply julie 15. august 2019 at 03:44

  ida, du er god som gull ❤️ takk for at du setter fokus på dette. det er så sjukt viktig!! masse lykke til – jeg krysser fingrene for deg 🤞🏻

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 07:13

   Tusen takk❤️🙏🏼

 • Reply Marte 15. august 2019 at 09:19

  Lykke til!

  Jeg skal bestille time NÅ!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 09:30

   👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

 • Reply Marie 15. august 2019 at 09:43

  Synes det er SÅ bra at du skriver om det og minner jenter på at dette er en viktig del av det å ta vare på egen helse! Ikke bry deg om Negative Nellyer rundt dette, en påminnelse for mye har virkelig aldri skadet noen.
  Masse lykke til, dette går så bra<3 Jeg tar biopsi hvert halvår pga celleforandringer selv og det er «null stress» – ingenting å grue seg for, men veldig lov å gjøre det også.

 • Reply Anna 15. august 2019 at 10:01

  Har utsatt og utsatt å ta celleprøve, fikk enda et brev i sommer, kastet brevet og tenkte det skjer ikke meg, men etter å ha lest innlegget ditt, ringte jeg å bestilte time i går, nå skal jeg få det gjort og bli ferdig med det, har har fått time hos Oslos hyggeligste gynekolog, som har ventelister to år av gangen, men de klarte å skvise meg inn, så i september skal jeg endelig ta celleprøve.. Gruer meg, men tenker at jeg bare må gjøre det.. Håper det går fint med deg og lykke til ❤️

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 10:44

   Så bra!! 👏🏼👏🏼 det kommer til å gå så bra 😀 Lykke til ❤️ (celleprøven er sååå lite stress, tar 10 sek!)

 • Reply Isabella 15. august 2019 at 10:28

  Thea fikk meg til å ta min første celleprøve. Ved min andre runde fikk jeg påvist alvorlige celleforandringer da jeg var 27 år, tok vevsprøve og deretter måtte gjennomføre konisering. Gruet meg enormt til begge deler, men det gikk veldig fint. Ba om narkose ved koniseringen, og fikk det, og det anbefales dersom du blir nødt til dette (og dersom du har legeskrekk som meg). Masse lykke til, det kommer til å gå fint. Det er derfor vi må huske å sjekke oss jevnlig, da unngår vi at det får utviklet seg til noe mer. Så viktig og bra at du deler!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 10:36

   Så fint at det går an å få narkose ved konisering, det skal jeg absolutt vurdere ❤️ klem til deg

 • Reply Linda 15. august 2019 at 10:42

  Hei Ida!
  Tusen takk for at du fortsetter å skrive om dette utrolig viktige temaet!
  Jeg tok biopsi i august i fjor pga resultatet LSIL på celleprøven. Biopsien kom tilbake helt normal, selv om jeg fortsatt har HPV viruset. Men nå er jeg gravid, og må vente 6 uker etter fødsel med å ta ny celleprøve da graviditeten kan påvirke resultatet. SÅ nervøs når det går så lenge mellom testene!
  Masse lykke til! Dette går bra! Så lenge du følges opp så skal det utrolig mye til for at dette skulle utvikle seg til kreft.
  Stor klem<3

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 10:48

   Hei Linda <3 Gratulerer så mye med bebisen. Og ja, som du sier: Skal mye til når man er flink til å følge opp. Så takk og lov for at vi har så gode rutiner på det. Og for at VI er flinke til å passe på selv også. Lykke til med alt i tiden som kommer, og klem tilbake 😀

 • Reply Line 15. august 2019 at 12:14

  Lykke til <3 Så bra at du tar opp dette!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 13:12

   <3 <3

 • Reply Anne 15. august 2019 at 13:44

  Bestilt time!:) ✅

  • Reply Ida Wulff 15. august 2019 at 13:54

   Fantastisk!! Lykke til 😍

 • Reply Isabelle 15. august 2019 at 15:03

  Begynte å gå til gynekolog allerede som 13 åring (er 27år), har t.o.m opplevd å ha sopp i livmorhalsen uten å vite det eller ha symptomer, så selv uten symptomer på ditt og datt, ta en tur i året! Hørte stadig vekk om jenter i godt over 20åra som aldri hadde vært, og turte ikke pga forskjellige ting, merker jeg får helt panikk på dem sine vegne, ikke minst blir jeg faktisk litt sur.

  Men det verste er faktisk menn som ligger rundt uten beskyttelse og gidder faktisk aldri å sjekke seg! Det gjør meg faktisk forbanna. Har opplevd det flere ganger, og jeg prakker det på alle kompisene jeg har, drar gjerne frem noen skrekkhistorier som trykker på dems personlige nervepunkter, bare fordi det plager meg såpass.

  Er spesielt 2 menn i mitt liv jeg var dum nok til å ha ubeskyttet med, og takk høyere makter for at jeg ikke ble mer brent. Jeg er ingen hypokonder, men jeg er en som sjekker meg for alt, for jeg liker ikke den type spenning i livet. Han ene var såpass at han fikk meg til å sjekke meg fordi han ikke gadd/ville selv, der kom jeg inn til gynekologen og måtte fortelle at jeg hadde en sexpartner hvor hans tidligere hadde en av de mest seriøse hpv typene nå og derfor kunne jeg også ha det! Unnskyld meg, men aldri mer! Jeg var heldigvis frisk som jeg kunne, men ikke det var nok for han å forstå at han må teste seg om han skal leve et sånt liv… var også med en som jeg måtte teste meg etterpå med, for han hadde ikke gjort det på en stund og tenkte ikke på å informere meg om det først. Gutter liker å si «jeg er frisk altså», selv når de ikke vet selv, de tror automatisk at de er friske om de ikke føler symptomer. Uansett hvor sjarmerende og ordentlige de virker, aldri aldri gå på den. Få de til å sjekke seg før dere begynner med sex uten kondom, det er så uhyre viktig!!

  Hilsen ei som t.o.m tester når jeg er i fast forhold, 1 gang i åra tester jeg alt jeg kan teste. Det høres kanskje ekstremt ut, men jeg sover bedre om natten når jeg har full kontroll på hva som foregår i min kropp 🙂

 • Reply Kristine 16. august 2019 at 09:36

  Shit, fikk et lite stikk da jeg leste dette 😮 Masse lykke til på ettertid! <3

  • Reply Ida Wulff 18. august 2019 at 15:18

   Takk ❤️❤️

 • Reply Lene 16. august 2019 at 13:36

  Hei!
  Tar du celleprøve 1 gang i året? Det gjør jeg og det er ganske skummelt å tenke på at det kan skje såpass mye forandring på bare ett år. Pleier og få beskjed av legen min at det kun er nødvendig med sjekk én gang i året, men det stoler jeg ikke på. Bra du fikk sjekket og lykke til ❤️

  • Reply Ida Wulff 16. august 2019 at 14:31

   Nå gikk jeg fra lavgradig til høygradige celleforandringer på et halvt år, så ja ting kan skje skummelt fort ❤️

 • Reply Tuva 17. august 2019 at 14:50

  Hei Ida.
  For det første – lykke til med biopsi , heier på deg 😃!
  Har du noen råd til ei som aldri har sittet i noen gynekologstol før? Jeg fyller 30 nå denne høsten, er godt på overtid med celleprøven min , gruer meg veldig. Jeg har legeskrekk og ganske lav smerteterskel. Bare tanken på å være naken og sitte i den stolen gjør at jeg grøsser .. hvor vondt gjør det egentlig? Er det vondt etterpå når man er ferdig ?

  • Reply Ida Wulff 18. august 2019 at 15:17

   Skjønner deg sååå godt ❤️ Tanken på det er verre enn gjennomføringen, det er i hvertfall helt sikkert. Tenk på hvor mange underliv de ser hver eneste dag, det er som å bipe inn varer på kassaapparatet for dem. Og tenk på konsekvensene av å IKKE gjøre det. Zoom ut av din egen kropp når du går inn dit. La den være en ting som skal sjekkes, ikke din kropp eller ditt underliv. Ta med deg telefonen opp i stolen, og scroll Instagram eller tekst med noen du er glad i mens det pågår. Celleprøven i seg selv går så fort at du så vidt rekker noe som helst, og jeg syns ikke det er vondt. Det er litt ubehagelig fordi det skal gjenstander inn når man ikke er i en tilstand hvor kroppen vil ha noe inn. Etter celleprøve har jeg aldri hatt vondt. Hvis celleprøven din ikke ser helt fin ut og du må tilbake for en biopsi, er det litt mer ubehagelig og tar litt lengre tid. Man kan blø etterpå, men jeg syns ikke det har vært vondt. Folk er jo forskjellig, men etter hva jeg har hørt, så blir alle positivt overrasket over hvor kjapt det går og hvor lite vondt det er. Kom deg avgårde til gynekologen 🤗🤗🤗

 • Reply Silje 17. august 2019 at 20:21

  Jeg har samme historie som flere over meg; tok celleprøve for fire år siden, fikk påvist CIN 3 (grove celleforandringer, forstadiet til kreft) og koniserte bare noen uker etterpå. Alt gikk fint med koniseringen, fikk lokalbedøvelse og det var så og si smertefritt. Nå fire år etter jeg frisk som en fisk, men tar celleprøver årlig 🙂

  • Reply Ida Wulff 18. august 2019 at 15:11

   Så godt å høre at du ikke syns konisering var så ille, har nesten lyst å gjøre det bare for å bli ferdig med det <3

 • Reply Anne-Marie 20. august 2019 at 08:48

  Jeg er konisert to ganger og har nettopp vært inne på kontroll. Utrolig kjedelig, MEN!! heldigvis er det svært få som utvikler livmorhalskreft 🙂

  • Reply Ida Wulff 22. august 2019 at 13:12

   Ja, heldigvis 😀 <3

 • Reply Elisabeth 22. august 2019 at 10:33

  Hei, Ida. Står i Oslo med tårer i øynene nå. Tok min første celleprøve som 25åring i fjor, den viste at jeg hadde lave celleforandringer så jeg måtte komme tilbake om et år. For en uke siden tok jeg ny celleprøve som jeg for 5 minutter siden fikk en telefon fra sykehuset (der jeg tok prøven) om at viser irregulære og moderate celleforandringer type 3. Jeg står altså nå i Oslo sentrum på et gatehjørne og smågråter litt, fordi det kom som et sjokk. Tok hpv-vaksine da jeg var 17 og tenkte liksom at jeg i det minste var sikret mot å stå i faresonen for livmorhalskreft. Jeg vet at celleforandringer (selv de større) ikke er synonymt med kreft, jeg skal ta en biopsi førstkommende tirsdag for å få stilt en sikker diagnose. Jeg syntes det likevel er helt jævlig, men kom på innlegget ditt her. Måtte bare skrive dette til noen, og (misforstå meg rett) det føles i det minste litt tryggere å vite at vi er flere i samme båt. Heier på oss begge og at biopsien går bra.. Systemet lenge leve!
  Klem

  • Reply Ida Wulff 22. august 2019 at 12:43

   Å nei, stakkar fikk så vondt av deg nå ❤️❤️😔 selv om det ikke er synonymt med kreft (som du sier), kan man jo ikke la være å tenke på hvor galt det kan gå, spesielt når det gjelder en selv. Urettferdig er det også, når man har tatt de riktige valgene for å forebygge. Sender deg en stor klem og ønsker deg lykke til på biopsien 👊🏼 få den overstått og prøv å glemme det frem til du får resultatene. Jeg venter fortsatt på min, med fingrene krysset 🤞🏼

  Leave a Reply