Hverdagsliv

DET BESTE I LIVET ER…

27. august 2019

Hei fra en hotellseng ❤️ Jeg har som nevnt startet uken her i Oslo, for møter, ærender og litt sosialt. Når jeg sier ærender, så er det ting som vipper, frisør, hårfjerningslaser osv. Ting jeg aldri finner ut av hjemme i Tønsberg. Akkurat nå er jeg kjapt innom hotellet etter et frisørbesøk, og jeg burde vel egentlig føle meg som en million etter dette oppussingsprosjektet – men. For å quote veggen bak meg: The best things in life aren’t things. Jeg tror det beste i livet er å være frisk og ikke ha bekymringer som handler om helsen. Og der fikk jeg meg en liten nedtur i går. Ikke at jeg er syk. Men gynekologen ringte igjen, og jeg må gå enda et steg videre og gjennomføre en konisering. Det gjør meg litt bekymret og i dårlig humør, hvis jeg skal være helt ærlig. Hva er det egentlig som skjer inni denne kroppen, når det forverrer seg så mye på ett år? Hva hadde skjedd hvis jeg ventet i ett år til? Det slipper jeg heldigvis å finne ut av. For selv om jeg gruer meg som en hund til konisering, så vil det forhåpentligvis være slutten på celleforandringer og biopsi. Nå lover jeg å ikke mase om dette på en liten stund, men for siste gang: Sjekk deg! Kvinn deg opp og ta den celleprøven, de tingene som aldri skjer oss – de skjer.

Fra det ene til det andre: Denne kimonoen var det eneste brukbare jeg pakket med meg i kofferten. Jeg trodde vi alle var enige om at det var høst nå, så jeg pakket kjoler i sort ull, boots og skinnjakke. Men Oslo by har gått helt Gran Canaria på meg, så jeg svetter meg fra skygge til skygge og holder nesten ikke ut. Sommergarderoben er jo pakket langt vekk, så nå håper jeg virkelig at høsten vinner snart…. Nå skal jeg komme meg ut av hotellrommet igjen, og endelig møte min kjære Naddis. Tre år siden sist! Det er så merkelig. Og så føles det liksom ikke helt sånn heller, fordi vi snapper og tekster mye i perioder. Alt var ikke bedre i gamle dager!

Snakkes i morgen ❤️❤️

73 Comments

 • Reply Jente25 27. august 2019 at 13:52

  For alt i verden ikke slutt å skriv om celleforandringer. Du fikk meg til å ta turen, jeg fikk samme beskjed forrige uke. Jeg gruer meg helt vilt, men finner støtte i det du skriver. Du er morsom men samtidig utrolig reflektert. Jeg tror vi er mange som gjerne vil vite mer. ❤️ Ha en super dag!

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 09:00

   ❤️❤️❤️ Masse lykke til! Så bra at du fikk sjekket!

 • Reply Linn 27. august 2019 at 14:41

  Uff,det er virkelig lov å være litt i dårlig humør og ikke føle seg på topp etter sånne beskjeder, MEN som du sier, du slipper å finne ut hvordan det hadde stått til om du hadde ventet et år! Skikkelig viktig poeng for alle jenter der ute<3
  Og heldigvis bor vi i verdens beste land, med seriøst verdens beste helsetjeneste, så det kommer til å ordne seg!
  Heier på deg<3

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:56

   Takk Linn 😍😍

  • Reply A 28. august 2019 at 10:58

   Vi bor absolutt ikke i verdens beste land, og har iallefall ikke verdens beste helsetjeneste!
   Jeg var nettopp gjennom det samme, og tok det privat. Nettopp fordi helsetjenesten i dette landet suger.

   Ida: lykke til. Jeg gruet meg skikkelig, men det var ikke vondt i ettertid. Det verste er det som skjer i topplokket når man må gjennom noe sånt.

   • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 11:13

    ❤️❤️❤️

 • Reply Sol 27. august 2019 at 15:40

  Jeg syns det er så bra du skriver om celleforandringer og å sjekke seg jevnlig. Håper du kan fortsette å skrive om det og gjerne fortelle hvordan det går etter koniseringen. Kanskje forklare litt i et innlegg hva som skjer og hva alle disse begrepene betyr?
  Syns dette er et veldig viktig tema som berører så mange av oss, så ikke tenk at du «maser»- tvert i mot hjelper du så mange med å være ærlig. Håper prosessen går fint og at alt går bra!

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:56

   Hei Sol <3 Jeg skal prøve å fortsette å mase om det. Et innlegg om alle begrepene var en god idé, kanskje jeg må få hjelp av en gynekolog til det 🙂 Klem til deg!

 • Reply Lisbeth 27. august 2019 at 15:50

  Jeg fikk melding om at det var på tide med ny celleprøve for et halvt år siden. Etter at du skrev om det på bloggen ringte jeg fastlegen og har nå tatt ny celleprøve. Takk for at du minner på det, og sprer budskapet ❤️

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:51

   Det blir jeg så glad for å høre! Lykke til 😍

 • Reply Beate 27. august 2019 at 15:52

  Åhhh, skjönner du er litt bekymret altså! Håper virkelig det går bra! Krysser fingrene for deg, fine, gode deg! Klem! <3

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:50

   Takk kjære Beate ❤️

 • Reply Kreftsykepleieren 27. august 2019 at 15:59

  Føler med deg! Jeg har selv gjennomført konisering. Det er vondt og ubehagelig, men det er helt overkommelig og en relativt enkel prosedyre å gå gjennom. Det er nå 4 år siden, og jeg er fremdeles frisk som en fisk, 🙂 jeg er bare glad for at det fins en så enkel prosedyre for å fjerne alt som ikke skal være der, som i de aller fleste tilfeller er tilstrekkelig for å holde folk friske. Jeg er kreftsykepleier, så jeg får jo sett min andel av triste skjebner, noe som gjør at jeg setter enda mer pris på egen helse og at man blir screenet som man blir her i Norge. Dette takler du helt fint, ikke gru deg for mye <3

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:50

   ❤️❤️❤️ Klem til deg!

 • Reply Anonym 27. august 2019 at 16:23

  Hei! Kjære Ida, jeg anbefaler deg veldig Sanja på Apples and diamonds her i Tønsberg! Hun er helt fantastisk flink, og innmari hyggelig. Fikk anbefalt henne fra Gevir i Oslo da jeg også skulle flytte tilbake til Tønsberg og ikke helt fant ut hvor det var gode frisører her! Tips!! Klem fra meg

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:49

   Tusen takk for tips ❤️ Klem tilbake!

 • Reply Anna 27. august 2019 at 16:44

  Hei!
  Tenkte å berolige deg litt!
  Jeg har utført konisering. Det gikk helt fint og man blir så godt tatt vare på!
  Man blør litt i et par dager pga sårheling, men man kjenner ingen smerte! Det er heller ingen bivirkninger, bortsett fra en litt større sjanse for litt tidligere fødsel senere (pga man har større åpning). Ellers ingenting!
  Så tar man en ny celleprøve og alt er fint. Mine prøver har vært helt fine etterpå! Og det kommer dine også til å være 🙂

  Håper det kan være litt hjelp 🙂 Tenkte det kanskje kunne gjøre ting litt lettere at man ikke er alene. Og at ting går helt fint etterpå 🙂

  Stor klem!

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:49

   Elsker å bli beroliget! Hehe ❤️ Takk for at du deler din erfaring, det er alltid godt å høre fra andre som ikke har skrekkopplevelser. Klem til deg!

 • Reply Marie 27. august 2019 at 16:57

  Hei😊 Måtte bare kommentere her. Hadde det på samme måte som deg med grove celleforandringer. Gynekologen min sendte henvisning rett til konisering uten å ha snakket med meg først. Jeg sjekket litt på nettet og fant en gynekolog på nett som drev med «varmebehandling» mot celleforandringer. Jeg avlyste timen på sykehuset og prøvde denne behandlingen da en slapp et kirurgisk inngrep som kan føre til at det kan bli komplikasjoner ved en eventuell graviditet. Jeg er nå fri fra celleforandringer og HPV👏🏻 Jeg kan på det sterkeste anbefale Nahid Heydarpanah ved Bærum gynekologene: 67485000👍🏻 Hun er helt fantastisk som medmenneske og gynekolog! Vil anbefale deg å ringe henne. Lykke til😊

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:48

   Hei 🙂 Interessant. Måtte du til mange behandlinger? Klem <3

   • Reply Marie 28. august 2019 at 09:35

    Hei igjen😊 Kun 1 behandling og ingen smerter eller blødninger. Kun litt illeluktende utflod i et par uker. Dette er en vanlig behandling i andre land, men som dessverre ikke praktiseres så mye av i Norge. Jeg var selv litt nervøs for å ta et utradisjonelt valg, men som sykepleier så vet jeg at ikke all behandling som er etter «norsk standard» nødvendigvis er den beste. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å ringe henne. Gynekologen min var sur etter valget, men han var nok fornøyd når resultatet av celleprøver kom. Klem😊

 • Reply Linda 27. august 2019 at 17:40

  Hvor i Oslo tar du hårfjerningslaser?

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:47

   Det er privat.

 • Reply Camilla 27. august 2019 at 17:43

  Hei Ida!
  Jeg har tatt konisering og det gikk helt fint <3 Jeg synes ikke det var spesielt vondt heller. Og takk for at du minner om å ta celleprøve, det er så viktig!
  Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:47

   ❤️❤️❤️

 • Reply Signe 27. august 2019 at 19:38

  Vil bare si tusen takk for at du våger skrive om saker som mange kanskje anser å være veldig private, men som er så viktige å snakke mer åpent om og belyse. Å minne hverandre på å booke den timen man gruer seg til mest av allt, men om man ikke sjekker seg nå, kan det til slutt være for sent… Ønsker deg masse lykke til! Og du, jeg venter fortsatt på boken du forhåpentligvis kommer til å utgi en vakker dag 😉

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:47

   Tusen takk snille ❤️

 • Reply Ingeborg 27. august 2019 at 19:45

  Hei, Ida! Tror dette er første gang jeg kommenterer på bloggen din. Jeg gikk gjennom en konisering i fjor, og det gikk veldig fint. Jeg gruet meg masse før, fikk beroligende en time før og fikk til og med lov til å ha med meg samboeren inn i operasjonssalen fordi jeg gruet meg sånn (dette var ikke helt i tråd med rutinene deres, hehe). Det var i høyden litt ubehagelig og var over på noen minutter. For meg var biopsien mye vondere, men det var selve det å sette bedøvelsen som gjorde vondt, men nok til at jeg begynte å sky gynekologstolen som pesten. (Jeg byttet gynekolog pga. det).

  Jeg hadde litt ubehag resten av dagen, men ellers ingen plager. Dette er jo selvfølgelig individuelt, men for ei som gruet seg helt sinnssykt masse, var det egentlig en positiv opplevelse.

  Og – ikke utsett timen. Det gjorde jeg, og fikk (masse) fortjent kjeft av min nye gynekolog 🙂

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:47

   Hei! Takk for at du ville dele din erfaring ❤️ Sikkert veldig individuelt, men min erfaring med de andre tingene er at man gruer seg så mye at opplevelsen blir barnemat. Så det er jo alltids noe, hehe. Klem til deg!

 • Reply Line 27. august 2019 at 20:00

  Lykke til, og så bra at du tar opp celleprøveteamet! <3

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:45

   ❤️❤️

 • Reply Ida Emilie 27. august 2019 at 20:45

  Tenker det for hvert eneste innlegg du poster om dagen, men har latt vær å kommentere. Så nå var det på høy tid! Du ser helt fantastisk ut, Ida. Synes det er så morsomt å lese bloggen din.

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:45

   Så hyggelig å høre, tusen takk ❤️

 • Reply Erika 27. august 2019 at 22:06

  Elsker at du deler dette, det er så viktig!! Jeg gjennomførte konisering i vår og er under 25. Så det er ingen vits å utsette celleprøve, selv om noen mener det. Selve konsieringen var ikke noe verre enn biopsien, sånn smertemessig, følte jeg. Men jeg var så stressa og lei meg den dagen, og det ble ikke noe bedre av at jeg måtte kle på meg «operasjonsklær» og bli lagt i en seng. Sånt gjør jo bare at man syns ekstremt synd på seg selv! Så jeg fikk veldig mye beroligende medisiner. Hvis jeg skulle gjort det igjen ville jeg bedt om narkose, bare for å slippe å tenke og føle så mye. Men om du klarer å slå deg til ro med at dette er siste innspurt, så fikser du det uten også! Masse lykke til, Ida. Jeg håper du snart kan stryke dette fra to-do-lista, for den følelsen du sitter med nå unner jeg ingen.

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 09:00

   Hei ❤️ Jeg skjønner virkelig ikke at man ikke blir oppfordret til å starte tidligere. Alle som har sex burde sjekke seg, uansett alder! Jeg vurderer å be om narkose, bare for å slippe å ha opplevelsen med meg videre. Men det må jeg vel ha en samtale om på konsultasjon. Stor klem til deg!

 • Reply Maren 27. august 2019 at 22:11

  ❤️❤️❤️❤️❤️

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:58

   ❤️❤️❤️

 • Reply Vilde 27. august 2019 at 22:40

  Kjære Ida. Om to dager skal jeg koniseres, og jeg gruer meg sånn. Men det hjelper faktisk litt å vite at vi er flere om det og at og det er veldig vanlig og først og fremst er et forebyggende tiltak. Vi skal ikke få kreft! 💪 For min del må du gjerne skrive så mye du orker, jeg syns det er skikkelig fint å vite at vi «gjør dette sammen» ❤️ Og så er det fint å lese andres (positive) erfaringer. Klem!

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:58

   Hei Vilde ❤️ Ja, det er fint med flere i samme «båt» selv om man selvfølgelig ikke unner andre sånt heller. Ønsker deg masse lykke til!! Stor klem

 • Reply Ida 28. august 2019 at 00:23

  Sender deg masse gode tanker ❤️❤️

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:57

   Takk Ida ❤️

 • Reply A 28. august 2019 at 02:55

  Jeg er konisert to ganger pga. hpv 16 og CIN 3.
  Heldigvis blir man fulgt nøye opp i ettertid (jeg har vært på kontroll etter 3, 6 og 12 måneder begge gangene) og venter nå på svar på siste prøve. Jeg har holdt på siden 2016 så nå krysser jeg fingrene for at prøven er fin og at du blir kvitt viruset ditt! 🙂

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:57

   Takk det samme ❤️

 • Reply M 28. august 2019 at 07:15

  God bedring! Jeg synes du skal fortsette å skrive om celleprøver, underlivsundersøkelser og behandling, hva det gjør med kropp og psyke. Det er når unge ser at dette også rammer influencere at de tenker at det kan ramme de selv, og dermed sjekker seg. Thea Steen sin historie fikk mange til å sjekke seg. Jeg gjorde det selv nylig og venter på resultatet, alle de tidligere celleprøvene mine har heldigvis vært fine. Så fint at du er åpen om et så viktig tema Ida, livet er ikke bare løse vipper og brunfarge for noen av oss.

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 08:57

   🙏🏼🙏🏼❤️

 • Reply Anna 28. august 2019 at 09:11

  Hei Ida! Flott at du skriver om disse tingene😊👌🏻

  Jeg har selv fått utført en konsumering, og i likhet med de andre som har kommentert her kan jeg ikke annet enn å berolige deg! Det var ikle vondt, var over på 1-2-3 og hadde null smerter eller ubehag i ettertid. Husker det faktisk som en riktig fin dag, for etterpå hadde jeg fri fra jobb og samboeren min vartet meg opp etter alle kunstens regler siden man skal ta det skikkelig med ro de første par dagene😉 Etter det har alle prøver vært helt fine, og jeg er tilbake på «null» ift celleprøver og det som hører med. Det er så fantastisk at man kan fikse disse problemene før de får utviklet seg. Lykke til!!

 • Reply M 28. august 2019 at 09:20

  Hva var det som fikk deg til å ta årlig celleprøve? Det oppfordres jo ikke til å ta det årlig blant leger og gynekologer, men jeg har hørt så mange historier nå om ting som skjer fort at jeg vet ikke om jeg tørr å vente 3 år? Jeg er under 25 og har allerede utført 2 stk celleprøver som var normale. Den ene på egen initiativ fordi jeg ikke ville vente og den andre fordi jeg fikk det jeg trodde ar symptomer på det. Blir så forvirret om hva som er best..

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 10:09

   Jeg forstår ikke den anbefalingen med 3 år mellom hver gang, det er høl i huet og i hvertfall ikke til det beste for folket.

   • Reply En som har livmorhalskreft 30. august 2019 at 15:09

    Helt enig, 3 år er altfor lenge! Det var for lenge for meg og jeg er langt fra den eneste som har fått kreft i løpet av 3 år. Det burde være kontroll hvert år fra og med første seksuelle kontakt… Vaksinen er ikke bra og gir en falsk trygghet. Årlige celleprøver er den beste måten å forebygge kreft på, det er det ingen tvil om. Og for all del, du må fortsette å skrive om dette! Disse innleggene er de viktigste av alt du noensinne har skrevet og kommer til å skrive. For en gangs skyld brukes influencerrollen til noe viktig. Dere har så mye makt, det er fryktelig synd at den som oftest sløses bort på å få unge jenter til å kjøpe unødvendig dill dall. Innleggene dine gjør en forskjell og kan redde liv! ❤️

    • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 08:42

     Tenker på deg <3

 • Reply Vilde 28. august 2019 at 10:19

  Hei Ida!
  Skal selv på GU idag for å ta min første celleprøve. Gruer meg så masse at jeg er kvalm… Lurer på om du har hatt noen symptomer på disse celleforandringene? Smerter eller andre ubehag som kan sees i sammenheng med forandringene?
  Lykke til med koniseringen- og takk for at du deler❤️

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 10:56

   Hei ❤️❤️ da kommer du til å bli SÅ positivt overrasket over undersøkelsen, celleprøven er ingenting!! Men selvfølgelig forståelig at du gruer deg likevel… ingen symptomer som jeg har fått med meg! Lykke til i dag, stor klem!

 • Reply Signe 28. august 2019 at 10:32

  Jeg er straks 26 år og skal på livets første GU imorgen! Gruer meg. Men etter å ha lest x antall innlegg fra deg om dette har jeg endelig bestilt time. Satser på at alt går fint! Takk for påminnelsen (les maset 😅), du er super!

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 20:24

   Lykke til!! <3

 • Reply Sandra 28. august 2019 at 11:05

  Jeg var gjennom det samme som deg, og jeg synes faktisk biopsien var verre enn koniseringen. Jeg fikk tilbud om å få litt beroligende når jeg lå der, det hjalp jo veldig! Jeg duppet av til og med. 😄 Legen sa egentlig at man ikke trenger det i forkant, men når sykepleierne spurte, så takket jeg ja. Så det vil jeg anbefale. Hadde født 1 år før dette og fødte igjen litt over 1 år etterpå (gikk litt raskere enn planen..), det gikk helt fint uten komplikasjoner. Lykke til ❤️

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 11:12

   Så fint å høre ❤️❤️❤️ tusen takk!

 • Reply Henriette 28. august 2019 at 11:14

  Lykke til!! Det kommer nok til å gå kjempefint<3 Jeg tar også celleprøve hvert år, godt å høre at det er flere! Det er så viktig. Jeg fikk beskjed i våres om at jeg hadde uregelmessigheter på celleprøven (mildere enn celleforandringer), og at jeg skulle komme tilbake om et år for kontroll. Fikk også beskjed om at jeg hadde positiv HPV, men at det ikke var type 16 og 18 som er de mest aggressive. Allikevel blir jeg bekymret og velger å dra tilbake om et halvt år istedet for kontroll. Som du selv sier, det er skummelt hvor fort det kan utvikle seg i noen tilfeller. Er sikker på at det kommer til å gå bra med deg!<3 Fikk du vite hvilken type HPV du hadde?
  Stor klem fra meg!

 • Reply Mari 28. august 2019 at 12:09

  Jeg har også blitt konisert, faktisk to ganger, og det gikk veldig greit. Den ene gangen fikk jeg komplikasjoner i etterkant og måtte inn på sykehuset for å sy, men totalopplevelsen min var utelukkende positiv.

  (Kjæresten min vil nok aldri glemme blodet som rant ukontrollert ut over gulvet, sofaen og beina mine, og det smekkfulle bindet jeg forsøkte å bytte midt i blodstrømmen, men det er en annen sak. Såpass får man tåle, si! Særlig når man er mann og aldri trenger å forholde seg til blod fra egen tiss).

  Uansett: Lykke til! Og klapp på skuldra for at du skriver så åpent om et så viktig tema. Vi er mange i samme båt her! 🙂

 • Reply Renate 28. august 2019 at 13:33

  Biopsi er MYE vondere enn selve koniseringen! Lykke til❤️

  • Reply Ida Wulff 28. august 2019 at 19:22

   Takk❤️❤️

 • Reply A 28. august 2019 at 14:22

  Jeg hadde akkurat som deg og gjennomgikk konisering for 3 år siden. Det er ikke noe å grue seg for, gikk unna på maks 10 minutter og ingen smerter under eller etter. Jeg blødde heller ikke en dråpe etterpå og alle prøver senere har vært fine. Jeg var litt bekymret for tidlig fødsel da jeg ble gravid i fjor men det sa jordmor at var ytterst sjelden det hadde noen sammenheng. Gikk til termin og alt fint. Bestilt ny time til celleprøve nå etter påminnelsen din 👍🏻

 • Reply Medisinstudent 28. august 2019 at 17:28

  Synes det er kjempeflott at du setter søkelys på å ta livmorhalsprøve regelmessig. Det er viktig å følge screeningen til Livmorhalsprogrammet! Likevel synes jeg du skal tenke litt over dine «anbefalinger» når det gjelder denne prøven, med ingen medisinsk kompetanse. Gynekologer i norsk offentlig helsevesen anbefaler verken årlige celleprøver eller celleprøve under 25 år. Det betyr ikke at det ikke er tilfeller hvor det er indikasjon for både å ta en celleprøve under 25 års alder og hyppigere enn hvert 3. år dersom man f.eks. har symptomer. Derimot å nærmest «anbefale» dette på generelt basis er i mine øyne noe uheldig. Det ville trolig ført til en massiv overdiagnostisering, da en stor andel kvinner har celleforandringer som går tilbake helt av seg selv og det faktum at det oftest tar lang tid før celleforandringer utvikler seg til kreft. Overscreening kan føre til unødvendige belastninger.
  Forstår godt at du bare ønsker å sette fokus på dette temaet, men tenk også på hva slags påvirkning deler av fokuset ditt har.

 • Reply Karina 28. august 2019 at 18:07

  Hei.
  Jeg har måttet gjennomføre to koniseringer før jeg ble kvitt forandringene. Min erfaring er at selve vevsprøven var mer vond 😊 De fjerner så lite som mulig når man ikke har fått barn, derfor måtte nok jeg inn igjen da de ikke tok nok. Lykke til! ❤

 • Reply Sykepleieren 28. august 2019 at 18:23

  Lykke til med koniseringen! Som så mange har skrevet tidligere er et lite inngrep som nok kommer til å gå helt fint. Du er et godt forbilde, Ida💛 Heia deg💪🏼 Hilsen sykepleier på gynekologisk kreftavdeling🌻

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 08:43

   <3 <3 <3

 • Reply Sunniva 28. august 2019 at 20:31

  Hei! Jeg gikk igjennom en konisering i sommer etter å ha fått påvist høygradlige celleforandringer. Jeg hadde grad 2 forandringer, og ble derfor konisert -gynekologen sa at hadde jeg vært yngre hadde de avventet fordi det kunne lettere gått over av seg selv. Gjett hvem som for første gang i livet følte seg som i «de eldres rekker»🤣👎 Jeg er 32!! Uansett, i forbindelse med koniseringen var jeg innom de mørkeste avkrokene i sinnet.. Rart hvor lett det er å krisemaksimere og se for seg det værste. Jeg hadde noen grusomme runder med tankespinn i perioder før koniseringen. Så kom dagen, og jeg gruet meg voldsomt. Men det var IKKE noe å grue seg til. Som en annen her skrev: det er i hodet de største påkjenningene ved konisering ligger!❤️ Litt ubehagelig å få satt bedøvelse, men etter det var det helt… ok🤷🏼‍♀️ Ikke noe jeg vil ha «ønskereprise» av en fredagskveld, men heller ikke noe jeg ha noe imot å gjøre igjen -hvis det mot formodning skulle bli nødvendig❤️ Lykke til!🤞

 • Reply Therese 29. august 2019 at 01:11

  Biopsien er det som gjør litt vondt syns jeg.Jeg merket seriøst ingenting under koniseringen, å jeg er pysete 😂lover deg det ikke er noe å grue seg til.Er over raskt og så får man sitte å slappe av litt på ett annet rom etterpå mens du får litt å spise å sånn👍alt av forandringer forsvant etterpå å har fortsatt ikke hatt tilbakefall etter 10 år. Dette fikser du glatt!💪😊lykke til!

 • Reply Marte 29. august 2019 at 10:06

  Fint du er så åpen! Krysser fingrene for at alt går bra 🙂 Bare obs at en brø vente 6-12 mnd med å bli gravid etter en konisering, men det vet du kanskje.
  https://nhi.no/familie/graviditet/svangerskap-og-fodsel/sykdommer/svangerskap-og-sykdom/svangerskap-etter-konisering/

 • Reply Silje 29. august 2019 at 12:35

  Konisering er ingenting å grue seg til. Måtte gjennom det selv for et par år siden, var ikke vondt i det hele tatt, og tok sånn ca fem min. Ser at noen over skriver at det kan ha konsekvenser for evt tidlig fødsel pga større åpning osv, dette var tilfelle før i tiden, idag tar de så lite som mulig, så har ingenting å si. Fødte selv for et halvt år siden, uten noen komplikasjoner eller for tidlig fødsel. Lykke til ❤️

 • Reply Carina 29. august 2019 at 15:08

  Konisering skal gå så fint, Ida – jeg gjorde det for 1,5 år siden, og efterfølgende var alt bra igen.
  Tror, du har rette indstillingen – du slipper finde ud af, hvad der kunne være sket, og screeningerne har virket; de fandt forandringerne i tide 🙏🏼

 • Reply Hedvig 30. august 2019 at 14:31

  Jeg fikk påminnelse av Livmorhalsprogrammet om at det var på tide å ta ny celleprøve før sommeren og denne uken var jeg endelig hos fastlegen og fikk tatt prøven, mye takket være deg. Fortsett å skrive om kvinnehelse!

  • Reply Ida Wulff 9. september 2019 at 10:42

   <3 <3

 • Reply Celina 31. august 2019 at 07:48

  Jeg fikk også beskjed om at jeg måtte ha konsiering pga cin2/3. Jeg dro til fastlegen for samtale, og han anbefalte meg å vente. Dersom jeg tok konsiering ville jeg ha større sjanse for spontanabort og for tidlig fødsel, og siden jeg vil ha flere barn var ikke det aktuelt for meg. Celleforandringer er også i svært stor grad tilbakevendende. Jeg snakket derfor med gyn igjen, og han sa at vi tok ny kontroll 6 mnd senere. Og celleforandringene gikk tilbake av seg selv 😊

 • Leave a Reply