Hverdagsliv

Å VÆRE GLAD I MØRKERE TIDER

10. september 2019

Inneholder reklame for Vegamin D fra Good For Me

Selv om jeg er veldig glad i høsten, har jeg alltid slitt litt med at det blir mørkere. Høsten: Greit nok. Men så kommer vinteren, og jeg kan nesten føle at jeg får skylapper. At det blir så mørkt at det er vanskelig å fokusere på noe som helst. Mørkt når man går til skolen, og mørkt når man går hjem.  Da jeg var tenåring kjøpte mamma en lysterapilampe til meg, som jeg måtte sitte foran i én time hver dag, og som skulle gi meg det «dagslyset» jeg tydeligvis manglet. Med årene har jeg fått mine egne metoder, og lært meg hvilke tiltak jeg må gjøre når jeg føler at mørket tar litt overhånd.

Så i dag tenkte jeg å dele mine tips til hvordan de mørke månedene vi har i vente, rett og slett kan bli litt lysere ❤️

☁️ Kjøp en lysterapilampe! Dette måtte selvfølgelig bli mitt første tips, hehe. Jeg har hørt om mange som merker stor forskjell på humøret og energien ved bruk av en slik lampe. Verdt et forsøk, spør du meg!

☁️ Stå opp tidlig. Tidenes kjipeste tips, men også et viktig et. Få med deg så mange timer med dagslys som mulig. Er det noe jeg har skjønt, så er det at jeg er like trøtt om jeg står opp klokka 6 som jeg er når jeg står opp klokka 9. De ti første minuttene er liksom fysisk vonde uansett. Står du opp tidlig, får du mange timer dagslys i tillegg til at du blir trøtt om kvelden og får deg en fin døgnrytme.

☁️ Vær ute. Gå deg en kveldstur med hund, kjæreste, familiemedlem eller podcast. Min erfaring er i hvertfall at mørket ikke er like altoppslukende hvis man kombinerer det med frisk luft. Og all mosjon har positive effekter på psyken! Her handler det vel bare om å ikke sette så sykt høye krav til seg selv. Går du en halvtimes powerwalk eller rusletur på kvelden, så har du gjort noe fint for deg selv, punktum.

☁️ Ha sex! Det utløser endorfiner og kan få deg til å føle deg bra.

☁️ Aksepter at det er mørkere tider, og prøv å se det positive i det. Det er nå du kan unne deg innetid og sofakos. Alle andre gjør jo det samme! Stell litt for deg selv: Lag en kopp te, kutt opp frukt, kryp under et pledd og les en bok/se en serie.

☁️ Vær forsiktig med fest og alkohol hvis du som meg blir nedstemt i flere dager etterpå.

☁️ Sørg for at du ikke har noen mangler. Hvis du føler deg trøtt og slapp kan det godt være at du har nettopp det, og da er det ingen skam å gå til legen og ta blodprøver. Selv fikk jeg påvist B12-mangel for noen år siden, og det hjalp mye å få gjort noe med det.

☁️ Kom deg på trening! Nok et «kjipt» tips som koster litt å gjennomføre, men man får så mye igjen for det. Hvis du er helt ute av gamet: Start med én treningsøkt i uka. Det kommer til å gi mersmak.

☁️ Ikke vær så hard mot deg selv. Det er helt greit å være trøtt, sliten og lei av og til. Gi deg selv en daffedag hvis du trenger det, og legg en plan for hvordan du skal få det bedre fremover. 

VEGAMIN D FRA GOOD FOR ME 🧡

I september måned begynner jeg alltid å spise D-vitamin i form av kosttilskudd. Mindre sol = mindre D-vitamin i kroppen. Så det er et must for meg! Hvis du også er opptatt av å få i deg mer D-vitamin når det er mørkere ute, vil jeg anbefale deg å teste ut denne fra Good For Me. Den heter Vegamin D, og er altså vegansk. I følge Good For Me tas D-vitamin fra mose mye lettere opp i kroppen enn D-vitamin som kommer fra saueull (som det meste annet gjør). Og i tillegg så smaker den sykt godt av ananas  – men pass på å holde deg til anbefalt dose likevel 😀

Hvis du bestiller HER, får du nå 50% rabatt på din første boks med Vegamin D ❤️

Se hvem som nettopp kom hjem fra jobb, en time før han egentlig skulle…Nei, jeg vil ikke smake på burgeren din, jeg er midt i selvutløser-gamet mitt her…. 😅

Nå skal jeg klappe sammen Macen og spise en vegetarburger jeg også. Nam! Har hatt en lang dag på skolen, og kjenner at det skal bli godt å la hodet hvile litt nå.

Ønsker deg en finfin kveld ❤️

30 Comments

 • Reply Karoline 10. september 2019 at 19:09

  Så fine bilder!! Hvilket kamera/linser bruker du, og hvordan redigerer du de?

  • Reply Ida Wulff 11. september 2019 at 09:22

   Canon D6, redigerer i Lightroom 😊

 • Reply Jea❄️ 10. september 2019 at 19:59

  Fine tips i mørketida! Absolutt noen å tenke på for en bedre hverdag🌄 Lure på hvor TV-benken og de to stolene du har er kjøpt? Syns du har det så elegant og fint hjemme 🌟

  • Reply Ida Wulff 11. september 2019 at 09:23

   TV-benken og stolene er fra Slettvoll 💕 skjenken heter Zander og stolene heter East!

 • Reply Linn 10. september 2019 at 20:36

  Hvor er «joggedressen» din fra?

  • Reply Ida Wulff 11. september 2019 at 09:20

   Kjøpt i utlandet for lenge siden, sry!

 • Reply Caroline 10. september 2019 at 21:24

  Pysjen/settet du har på deg, hvor er det fra ? Veldig pent <3

  • Reply Ida Wulff 11. september 2019 at 09:20

   Kjøpt i USA for lenge siden, dessverre 💕

 • Reply Julie 10. september 2019 at 21:53

  Hvor er kosedressen fra?:)

  • Reply Ida Wulff 11. september 2019 at 09:19

   Kjøpt i USA, husker dessverre ikke merket!

 • Reply Ina 11. september 2019 at 09:20

  Hvilken farge har du på veggene her? Veldig fin!!

  • Reply Ida Wulff 11. september 2019 at 09:23

   Kalk 😊

 • Reply Camilla 11. september 2019 at 09:27

  Skal man ta 2 om dagen av denne? Så en boks varer i 15 dager?

  • Reply Ida Wulff 11. september 2019 at 10:35

   1 stk per dag, og det bør ikke overskrides 🙂

 • Reply Erla 11. september 2019 at 12:49

  Lurer på noe ang. gjesterommet ditt som er såå fint! Husker du hva gardinene heter og hvilken farge de er i? Prøvde å se på Ellos, men det er så mange like… har kalk på veggene selv, og de gardinene var jo perfekt match!!

  • Reply Ida Wulff 11. september 2019 at 13:25

   Sjekket nå, den heter mørkleggende hotellgardin i fargen natur 😀

 • Reply Jenni 11. september 2019 at 16:11

  Tumbs up. Hilsen meg som har daffedag nr 3 denne uka 😅😂

  • Reply Ida Wulff 11. september 2019 at 17:12

   Klem til deg <3

 • Reply Marie 11. september 2019 at 19:14

  Gode tips! Burde prøve sånn lampe. Jeg sliter veldig med mørket og vinterdepresjon, syntes du at D vitamin hjelper på «humøret»? 🙂

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 08:32

   Tror jeg skal være forsiktig med å uttale meg om det ettersom jeg ikke er en fagperson, men personlig er det en av grunnene til at jeg er nøye på å ta D-vitamin på vinterhalvåret 💕

 • Reply Erika 11. september 2019 at 19:34

  Hvor mye vit D er det i denne?

 • Reply Anonym 11. september 2019 at 20:35

  Hei skjønneste! Hadde vært gøy å høre om dine vegetarfavoritter? 😊

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 08:40

   Notert <3

 • Reply Mari 11. september 2019 at 21:13

  Skal til gynekologen og ta en celleprøve på fredag. Men shaver man seg før en slik prøve? Vil ikke at gynekologen skal tro jeg har shavet meg for han, haha

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 01:17

   Nei, det trenger du absolutt ikke❤️❤️ men skjønner tankegangen, Hehe 😂 masse lykke til, så bra at du skal ta en celleprøve! Klem

 • Reply Ana 12. september 2019 at 07:38

  Elsker det bilde!!! (photobomber)

  En sann glede å lese bloggen din

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 08:31

   Så hyggelig at du syns det ❤️❤️❤️

 • Reply Isabelle 15. september 2019 at 23:39

  Har nå fått påvist for mye D-vitamin i over 1 år nå, så må stå over d vitaminer for en stund, de veganske jeg tar fra iherb booster for mye 😅 en gang lav på d vitamin, aldri mer.

  Elsker høst! Er så behagelig med litt mørke nå. Pynte til høst, lage varme drikker, gresskar oppskrifter, eplekaker, fyr i peisen på kalde kvelder, pledd og snuggle inntil bikkja og typen, tenne lys uten å måtte ha opp alle vinduer og du kan faktisk nyte mer enn 1 halvtime pga dagslys, deilig frisk luft! What’s not to love!

  Tror nøkkelen ligger i å nyte årstidene for det de er. Begynte med å gå inn for det i fjor, og jeg har hatt de beste årstidene! Viktig å huske å leve i nuet, ikke sitte og klage mens man venter på sommer igjen (noe mange gjør).

 • Reply M 3. oktober 2019 at 21:13

  Hvor kommer gulvet fra og hvilken type? Jeg har lett meg ihjel, men finner ikke noe som ligner🙁 Det var veldig fint😍

 • Leave a Reply