Hverdagsliv

MITT TACO-LIV HAR ENDRET SEG

11. september 2019

MEKSIKANSK DATE PÅ EN ONSDAG ❤️

I dag har sunnheten 1 og 2 stått på kjøkkenet sammen og tryllet frem meksikansk middag i en fei. Ikke bry deg om foto-bomberen i bakgrunnen, forresten. Det er hans nye hobby, så jeg syns bare vi skal få la ham holde på 😌

Nå må du ikke tro jeg blogger om mat fordi jeg ikke har noe å dele, og forsøker å fylle et tomrom med noe kjedelig. Neida, jeg har faktisk noe viktig å dele. Og det er verdens beste taco-tilbehør. Verdens beste tilbehør generelt, man kan sikkert bruke det til flere ting. Men jeg oppdaget herligheten på en ekte meksikansk restaurant i Miami, og bestemte meg for å prøve å kopiere den her hjemme. Det ble 100% likt! Og det er ikke dårlig til å være en Truls Svendsen ved kjøkkenbenken. Jeg fikk til og med skryt av min Hellstrøm.

Tilbehøret er rett og slett en liten mais-salat. Og den består av:

 1 stor boks mais eller 2 små
 Vårløk 
 Lime 
 Smør 
 Parmesan 
 Salt & pepper

Skyll maisen i vann, stek den i en tørr panne til den begynner å bli brun, og bland den i en bolle med alle de andre ingrediensene. Anbefaler å bruke saft fra fersk lime, ekte smør og en hel pose med ferdigrevet parmesan. Det smaker helt sjukt, lov meg å prøve det! Elsker når ting er så enkelt å lage, og i tillegg smaker så godt. Er det forresten flere enn meg som er lei av den tradisjonelle tacoen? Føler meg så ferdig med å kutte opp agurk, paprika og tomat, og ha det i en stor tørr lompe… Tacoen du ser på bildene er den jeg kommer til å lage fremover! Nå skal sminken av og joggisen på. Gjengen (Gravlyset og jeg) skal samles i sofaen og se ukens episode av Beforeigners på HBO. Kanskje vi trykker i oss litt ostepop også, når vi først er så godt i gang 😉

29 Comments

 • Reply M 11. september 2019 at 22:04

  Såg syyykt godt ut. Hva er i den andre bollen? Og hvordan har du behandlet kjøttet?

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 01:01

   Guacamole og salsa 😊 kjøttet er entrecôte som er stelt i pannen og deretter satt inn i ovnen!

 • Reply Anonym 11. september 2019 at 22:32

  Hvordan kjøtt bruker dere? 🙂

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 01:03

   Her har vi brukt entrecôte 😊

 • Reply Tina 11. september 2019 at 22:35

  Halloo, det der så jo så godt ut at jeg håpet at du skulle tipse om mer tacotilbehør enn «kun» maissalaten. Misforstå meg rett, dette tipset skal testes da jeg selv og er litt smålei vanlig taco..

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 01:03

   Do it 😀

 • Reply Merete 11. september 2019 at 22:37

  Hva slags kjøtt bruker du her? Det så helt nydelig ut. Spennede med ny vri😁

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 01:02

   Entrecôte 💕

 • Reply Thea 11. september 2019 at 23:04

  Jøss denne blandingen til en mais-salat har jeg aldri hørt om! Må prøves 🙂 hvor mye smør bruker du ? Sånn ca ? 🙂 ah gleder meg til å spise taco i morgen , og niks blir faktisk aldri lei selv den vanlige tacoen 🧡🧡 men må ha masse digg tilbehør da, så da er den kanskje ikke så «vanlig» 🙂

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 01:02

   Bruker 3 små smørpakker 😀 av de bittesmå altså, som koster 3 kr per stk på Meny. Kjøper dem siden jeg ikke spiser smør til vanlig.

 • Reply Tine 12. september 2019 at 09:07

  Alltid digg med nye taco vrier, dette skal prøves ut med familien i morgen! Mango er også noe jeg digger å ha i tacoen (det hadde jeg aldri trodd). Men en ting du MÅ teste er disse lompene om du liker kokos, disse revolusjonerte min taco https://www.santamariaworld.com/optimized/share/globalassets/_products/street-food/100259.png
  De er i samme Str som du har på bildet og er det beste jeg har smakt! Om du ikke får opp linken er det kokos og pepper tortilla lefser fra santa maria. Enjoy!!

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 09:12

   Takk for tipset, det skal jeg sjekke ut 😀

 • Reply Silje 12. september 2019 at 09:28

  Hvordan får du tak i så småe lefser, og har du oppskrift på guacamolen 🙂 må prøves!

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 15:39

   Lefsene er kjøpt på Meny 😀 i guacamolen er det avokado, tomat, chili, rødløk, koriander, lime, salt og pepper 💕

 • Reply Bell 12. september 2019 at 10:24

  Dere to <3

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 15:38

   ❤️❤️❤️

 • Reply Beate 12. september 2019 at 10:42

  Åhhh, jizzz! Det så godt ut! Skal pröves! Virker mye mer smakfullt enn standard taco. Greit å variere litt og! Kan jeg spörre hvordan du lager guacc’en? Klem! <3

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 15:38

   Guaccen består av avokado (så klart 😂), masse koriander, tomater, rødløk, chili, lime, salt og pepper ❤️

   • Reply Beate 13. september 2019 at 11:52

    Mmmm! Takk, skal prøves!!! Yeeei! 😉❤️

    • Reply Ida Wulff 13. september 2019 at 13:38

     Kos deg!! ❤️

 • Reply Benedikte 12. september 2019 at 16:39

  Måtte lese alle kommentarene for å få oppskriften på resten, nå skal jeg imponere den tullete «Hellstrøm» jeg og har i huset, som synes den klassiske fredagstacoen er oppskrytt. 😀

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 22:11

   Jaaa, kjør på 😀💕

 • Reply Lena 12. september 2019 at 20:53

  Bruker du tacokrydder på entrecote’n?🙈 det så veldig digg ut!!

  • Reply Ida Wulff 12. september 2019 at 22:11

   Nei, den marineres i cummin, paprikapulver, hvitløk, chiliflak, cayennepepper, salt, pepper, olivenolje og en liten skvett soya 😍

 • Reply Marte 13. september 2019 at 12:21

  Det så veldig godt ut, mais-salaten må prøves 🙂
  Noe som har snudd opp ned på min tacohverdag er BROKEN TACO produktene (fant de på Meny). Ostesausen er himmelsk og endelig en salsa som det er litt smak på 😀

 • Reply Sigrid 14. september 2019 at 23:49

  Nam, nå ble jeg sulten!! Dette skal jeg teste ved neste anledning!! Elsker ananas på taco og jeg, stekt i panne med løk og deretter tilsatt lime og mynte. Digg! Ellers kan jeg tipse om at lefsene blir VILT mye diggere av å steke de i panne. Stek til de bobler opp, snu rundt og stek på andre siden, føles neste hjemmebakt! God helg, fine Ida!

 • Reply Veronica 20. september 2019 at 14:12

  Blander du inn smøret i pannen eller i boller når alt skal blandes sammen? 😃

  • Reply Ida Wulff 21. september 2019 at 15:50

   Etterpå, når alt skal blandes sammen 😀

 • Reply Nina 21. september 2019 at 12:17

  Ser veldig godt ut!!
  Har du oppskriften på den grønne og røde skålen også? 😊

 • Leave a Reply