Hverdagsliv

KANSKJE VI ER DÅRLIGE MENNESKER

18. september 2019

Det er ikke ofte jeg kommer hjem fra Oslo med mer energi, men denne gangen gjorde jeg faktisk det. Det var et fint døgn, og jeg rakk mye. Jeg fikk gjort jobben jeg var der for å gjøre, hatt en skikkelig koselig venninnedate på NorVegan, freshet meg opp med vipper og bryn, spontan kaffe med en gammel venn, og datenight med Gravlyset: Tapas på Delikatessen og teater etterpå. Vi var på What is Love med Odd Magnus Williamson. Var nesten mer som en forelesning om kjærlighet, men jeg likte det. Mest interessante forelesningen jeg har vært på på lenge, hehe….

Åh, jeg har faktisk en opplevelse fra Oslo-døgnet som hjemsøker meg litt enda. Gravlyset og jeg hoppet innom et sushi-rullebånd for en snack på mandagskvelden. Det er så kjekt og greit, når man bare vil ha noe raskt. Man plukker de bitene man vil ha fra båndet, og betaler 39,- per tallerken man har foran seg etter endt måltid. Det var ganske sent på kvelden, så det var nesten tomt rundt båndet. Bare oss og en dame som satt alene. Jeg merket plutselig at Gravlyset ble ukomfortabel og ville be om regningen, selv om jeg egentlig ikke var ferdig med å spise. Men vi har en sånn felles forståelse av at: Må man gå, så må man gå. Grunnen kan man forklare når man har kommet seg vekk fra åstedet. Men han trengte ikke å forklare. Damen som satt ovenfor oss ved rullebåndet, hadde overhodet ikke forstått systemet. Hun hadde tatt én tallerken, og plukket biter fra båndet uten å ta hele pakken. Så forbi oss suste halvtomme tallerkener, og hennes ene tallerken var stappfull av sushi. Jeg er sikker på at hun hadde sushi for flere hundre kroner, på den lille tallerkenen sin som kostet 39,-. All you can eat, liksom! Jeg fikk fart på meg jeg også. Den konfrontasjonen der mellom gjest og servitør skal IKKE jeg være vitne til! 

Er vi dårlige mennesker som ikke sa i fra til damen? Det er vel strengt talt ikke vår jobb å oppdra andre gjester. Og jeg hater å gjøre andre flaue. Det ville føltes litt som å fortelle en fremmed at hun har noe mellom tennene – bare enda verre. Hadde du sagt i fra? Unnskyld meg, men nå må restauranten kaste all sushien på båndet, fordi du har sittet og grafset i dem og forsynt deg av dem… Stakkars dame! Jeg velger i hvertfall å tro at hun ikke gjorde det med vilje 😅 Vi tok en metaforisk narkose, og rømte fra den sosiale smerten. Sånn er vi!Høst i Oslo er ganske fint! Så lenge man kan dra hjem til Tønsberg igjen etter en kort visitt, hehe. Å våkne opp i sin egen seng i dag var nydelig. Nå som det er blitt for kaldt å sitte ute og drikke morgenkaffe, har jeg begynt å gjøre foran peisen. Det er så idyllisk at jeg får lyst til å begynne å stå opp enda tidligere. Sitte der og svette med tidenes koffeinsjokk i mange timer ❤️

Jeg merker forresten at jeg syns det blir vanskeligere og vanskeligere å avslutte innlegg. Jeg har gjort det i mange år, og  skal det plutselig være en utfordring? Uansett, i dag går jeg for: Farvel. 

19 Comments

 • Reply Vilde 19. september 2019 at 01:54

  Syns innlegget var veldig morsomt men skjønte ikke helt det med hun dama på restauranten – du skrev at man kunne plukke av det man ville på båndet men etterpå skrev du at «det var halvtomme tallerkener på båndet». Skjønner selvfølgelig at hun spiste alt for mye ift til prisen, men skjønte ikke helt hvordan systemet fungerte? Haha føler meg skikkelig dum nå men ble så nyskjerrig at jeg bare måtte spørre 😄

  • Reply Ida Wulff 19. september 2019 at 20:55

   Hvert fat på båndet inneholdt 3 biter! Så når hun plukket 2 biter av hver, ble det på en måte «stjeling», og alle fatene som rullet videre på båndet ble dermed «ødelagt» for videre salg. Hvis du skjønner? 😀

   • Reply Victoria 20. september 2019 at 15:42

    Tror det Ida mener er at du skal forsyne deg med hele tallerkenen, du skal ta av hele tallerkenen på båndet. Man skal ikke plukke av bitene hehe.

    • Reply Ida Wulff 21. september 2019 at 15:50

     Nettopp 😀

 • Reply V 19. september 2019 at 07:37

  Dere kunne opplyst henne med deres “kunnskapen” ikke sånn at alle vet alt og kan alt. Om det gjør dere til bra eller dårlige mennesker vil samvittigheten deres avspeile det.

  • Reply Ida Wulff 19. september 2019 at 20:54

   Vel, vi hadde begge dårlig samvittighet!

 • Reply Astrid 19. september 2019 at 09:45

  Haha, uff jeg blir helt svett av tanken på konfrontasjonen. Hva heter Sushi stedet?

  • Reply Ida Wulff 19. september 2019 at 20:54

   Det tør jeg ikke å si :O

 • Reply Cathrine 19. september 2019 at 13:56

  Jeg sa ifra en gang på Gardemoen, en som tok for seg.. Han ble sur, vi endte i megakrangel (lavt blodsukker på meg haha)… Det var forsåvidt greit helt til vi havna på samme rad på flyet i 5 timer etterpå… Det er den verste flyturen jeg har hatt haha

  • Reply Ida Wulff 19. september 2019 at 20:54

   HAHAHA, neeei du kødder med meg!! Stakkars :O

 • Reply Livingdoll 19. september 2019 at 14:28

  Dårlige mennesker? Nææ.. Et dårlig menneske ville satt seg ned og kost seg med showet som var i ferd med å oppstå. Dvs, sånn som jeg ville gjort. Haha.

  • Reply Ida Wulff 19. september 2019 at 20:54

   Haha 😀

  • Reply V 20. september 2019 at 08:52

   Og det er noe å strebe etter? Altså være dårlig menneske? Hmm. Bra at dere er så verdensvante… ikke alle som er fra storbyer ig vet hvordan ting funker

 • Reply Astrid 19. september 2019 at 22:59

  Spurte fordi jeg bor i Oslo, liker gode sushitips og har aldri prøvd et sted med bånd.
  Hehe, men skjønner hvorfor du ikke vil si det. Jeg kan google meg frem til et lignende sted 😊

  • Reply Ida Wulff 20. september 2019 at 08:13

   Wok&sushi på Majorstua har sushibånd vet jeg 😀

 • Reply Katrine 21. september 2019 at 10:28

  Vil du anbefale «What is love»? 🙂 Bra for både menn og kvinner? haha

  • Reply Ida Wulff 21. september 2019 at 15:48

   Ja <3

 • Reply Isabelle 21. september 2019 at 16:14

  Er da ikke deres plikt å si ifra :’) typen og jeg hadde gjort som dere, vi skyr all konfrontasjon og følger regler og lover her i landet for å unngå alt :’) vi kan heller ikke fordra mennesker sånn 90% av tiden og derfor holder oss langt unna business som ikke er vår.

  Er restauranten og servitørene som må følge med på sånt, skilte bedre eller whatever, la oss vanlige folk være! :’)

 • Reply Isabelle 21. september 2019 at 16:17

  kan også nevne at vi var på tusenfryd og satt i thundercoastern, hvor en motbydelig familiefar skulle krangle med den unge ansatte for å bruke for lang tid med å få inn de handikappede. vi holdt på å bli kvelt av kleinhet og medlidenhet for den ansatte. Vi grua oss begge to for å komme tilbake til start, hvor han selvfølgelig hadde fortsatte å lage kvalm hele turen vår. vi løp ut til vi ikke kunne høre beistet lenger…. grusomt… sånne folk burde ikke fått lov til å ha verken familie eller utetid

 • Leave a Reply