Reise

VÅR LILLE GUIDE TIL KØBENHAVN

7. oktober 2019

Inneholder reklame for Comfort Hotels: Vinn hotellopphold

OSS TO I KØBEN ❤️🇩🇰

Etter en nydelig og iskald helg i København, er Gravlyset og jeg trygt plassert på lugaren vår på danskebåten. Vi har gått, spist, drukket, ledd og frosset i lange baner. Tenk at jeg vurderte å legge igjen fuskepelsen min hjemme, og bare reise i skinnjakke! Da er sjansen stor for at jeg hadde kommet hjem i en isblokk. Kommer vinteren tidlig i år, montro?

Uansett: Etter en hel offline helg (som også var planen), skulle det bare mangle at jeg deler hvert eneste sted vi har spist disse dagene. Turen var lagt opp til å være en spisetur – Gravlyset ser på så mange matprogrammer, og kunne ikke vente med å spise seg gjennom København sine gater! I etterkant ser vi at vi kanskje burde hatt noen innslag av andre ting enn mat, men man lærer så lenge man lever. Nå har vi i hvertfall lært at vi enkelt kan svippe til Køben for en natt eller to med danskebåten.

Før jeg forteller om alle stedene vi har spist. Her har vi bodd: Comfort Hotel Vesterbro.Dette var tredje (eller var det fjerde?) gang jeg bor hos Comfort Hotel Vesterbro, det er rett og slett et supert hotell. Sentralt, urbant og miljøvennlig. Hotellfrokosten er digg – på lørdager og søndager varer den helt til 12. Hotellet har gratis Wifi, og på søndager får du alltid ha rommet til kl 18.00 gratis! 

Alle Comfort sine hoteller har sjekket inn på noe de kaller Green Rehab, og det innebærer blant annet at de har kvittet seg med unøvendig plastforbruk, prøver å redusere vannforbruket, reduserer vaskekjemikalier som verken er bra for oss eller kloden, serverer FairTrade-kaffe og har fokus på resirkulering. De gjør det enklere for gjestene sine å tenke i samme baner, ved at det finnes små påminnelser over alt på rommene, og en søppelbøtte hvor man faktisk kan sortere papir, plast og organisk avfall. På alle rommene deres ligger det også en pose hvor man kan donere klær som man kanskje ikke er interessert i å ha med seg hjem. Så fint at man kan være turist og samtidig gjøre noe bra for miljøet ❤️

Hvis du vil kan du lese mer om Green Rehab her. Og hvis du vil vinne 2 netter (for 2 personer) på et valgfritt Comfort Hotel, så finner du en konkurranse på min Instagram-konto nå. @idawulff.no heter jeg der 🤗

Okey, over til maten! Jeg lister rett og slett opp alle stedene vi har spist, her bør det være noe for alle.Barr: Barr holder til i Noma sine gamle lokaler på Christianshavn (en kort gåtur fra Nyhavn, og serverer tradisjonell dansk mat på litt mer snobbete vis. Vi fikk noen helt fantastiske rugbrød med karamellisert løk og skinke, og deretter spiste vi tartar med tomat og persille, vafler med rogn og syrnet fløte, og til slutt schnitzel som var helt utrolig bra. Her var det mange bra smaker, og det beste vi gjorde var å be om drikke som passet til maten. Adresse: Strandgade 93. 

Mad & Kaffe: Et av mine favorittsteder for frokost! Her gjelder det å komme så tidlig som mulig, for køen blir lang. Du får utdelt en meny hvor du krysser av det du vil ha. Jeg anbefaler spesielt eggerøren, laksen og appelsinjuicen, naam! Adresse: Sønder Blvd 68 (Det finnes to andre også).

Gasoline Grill: En burgersjappe (finnes nå tre av den) som vi ble kjent med gjennom et matprogram. De har åpent helt til det er tomt for burgere, jeg var faktisk litt redd for å gå glipp av en smak. Hehe. Burgeren viste seg å være den perfekte dagen derpå-maten. En svært behagelig burger, hvis det går an å si. Adresse: Landgreven 10 eller Niels Hemmingsens Gade 20. Torvhallerne: To store haller med matboder, og dette er kanskje det aller beste tipset jeg kan gi deg. Himmelen! Sett gjerne av en hel dag til å gå rundt og bare smake, og forbered deg på å trille hjem. Her er det mulig å kjøpe små porsjoner sånn at du kan spise flere steder – det er noe jeg ofte savner med mathaller hjemme. Adresse: Frederikborgsgade 21. 

Mother: Sykt digg pizza i Kødbyen! Denne rakk vi ikke å besøke denne gangen, men neste gang skal jeg helt klart tilbake dit. Kødbyen generelt er et matmekka, og det ligger ganske nærme hotellet! Så ved å bo på Comfort Hotel Vesterbro, slipper du taxi hvis du vil tilbake til Kødbyen igjen og igjen… Og igjen. Adresse: Høkerboderne 9-15. 

Aahmans 1921: Til tross for mitt danske opphav, har jeg aldri vært noen tilhenger av danske smørrebrød. Brød med masse rart på? Nei, da finnes det andre ting jeg heller vil bruke tyggemaskinn min på. Men! Gravlyset er annerledes, og han var veldig opptatt av å smake på smørrebrød.Vi bestemte oss for Aahmanns 1921, som viste seg å være et fancy sted med fancy smørrebrød. Så fancy at Gravlyset nesten brakk seg over den litt for levende leveren han fikk på skiva. Dette er ikke et sted for den kresne. Men hvis du liker brød med masse rart på, og vil ha det i i fine omgivelser: This is your place. Selv gikk vi derifra med latterkrampe, og lurte på om vår kulinariske karriere var over. Adresse: Niels Hemmingsens Gade 19-21. Bollyfood: En skikkelig hyggelig, deilig indisk restaurant som ligger i Kødbyen. Bra stemning på kveldstid! Her kan du for eksempel bestille en meny som gjør at du kan smake på masse forskjellige currys og tilbehør. Vi var så mette da vi var der, at vi delte en smakemeny. Men jeg kunne gjerne dratt tilbake en gang jeg er skikkelig sulten! Butter chicken in my heart. Adresse: Slagterboderne 10. 

Sticks’n’Sushi: Min favoritt-sushi i Køben – skal dog sies at jeg ikke har prøvd noen andre steder! Advarsel: Her deler du store bord med andre gjester. Adresse: Istedgade 62 (De har mange restauranter, men dette er min faste). 

DØP: Den Økologiske Pølsemand serverer deg de beste råvarer. Skal du først spise pølse, så spis den skikkelig. Og for å få en dansk klassiker, bestill en ristet hotdog med det hele. Adresse: Købmagergade 52 eller Amagertorv 31. 

Hija De Sanchez: Ekte meksikansk mat. Vi ble faktisk litt starstruck da vi kom inn og så eieren, for vi har sett henne så mye på TV. Det vil si: I de matprogrammene Gravlyset har tvunget meg til å se. Rosio Sanchez (som hun heter) har blant annet jobbet for Noma, men har nå startet for seg selv. Hun bestemte seg for å gå i motsatt retning, og serverer meksikansk street food fra en bitteliten restaurant og like liten meny. Alt er dritgodt! Adresse: Slagterboderne 8. Det var det vi rakk for denne gang! Jeg gleder meg allerede til å reise tilbake til København. Ikke glem å delta i konkurransen min på Instagram som kommer litt senere i dag 😀

24 Comments

 • Reply Christine 7. oktober 2019 at 11:42

  Så hyggelig med kjærestetur – takk for mange tips. Vurderer å gi samboeren en tur i julegave så skal definitivt ha København i bakhodet 😊

  Men, hvor er den fine fuskepelsen din fra? 😍

  • Reply Ida Wulff 7. oktober 2019 at 15:09

   Så koselig 😀❤️ Den er fra Marie Philipe, mener det var hos Vic jeg kjøpte den! Klem

 • Reply Karoline 7. oktober 2019 at 13:23

  Takk for guide, ser ut som en nydelig tur! Men greide ikke å la være å henge meg opp i alkoholen som er pikselerert, hvorfor har du gjort det? Har det kommet nye retningslinjer som jeg ikke har fått med meg?

  • Reply Ida Wulff 7. oktober 2019 at 15:08

   Innlegget inneholder reklame, så da må alkoholen sensureres 😘🌸

 • Reply Henriette 7. oktober 2019 at 16:01

  Dette innlegget skal lagres🤩 Også lurer jeg på om Gravlyset kunne skrevet et gjesteinnlegg om matprogrammene sine, og hvor man kan se de?!😍

  • Reply Ida Wulff 7. oktober 2019 at 20:28

   Det skal jeg foreslå, hehe! Men som vitne vet jeg at han for det meste ser på Netflix! <3

 • Reply Mariel 7. oktober 2019 at 16:16

  Åh, København er bare så fantastisk! Mathimmelen 😍 Fin guide!

  • Reply Ida Wulff 7. oktober 2019 at 20:28

   Enig! Og tusen takk <3

 • Reply Pia 7. oktober 2019 at 16:54

  Altså, pizzaen på Bæst! Den må dere prøve. Eller smaksmenyen deres, enda bedre ❤️

  • Reply Ida Wulff 7. oktober 2019 at 20:27

   Den må vi prøve neste gang, takk for tips 😀 <3

 • Reply Sigrid 7. oktober 2019 at 18:25

  Åå så sykt digg! Dine favoritter er stort sett mine favoritter også – har besøkt og likt alle stedene bortsett fra Hija De Sanchez, der har jeg ikke vært enda! Hvilke matprogrammer er det dere ser på?

  • Reply Ida Wulff 7. oktober 2019 at 20:28

   Hei 😀 Så morsomt! <3 Nå spør du vanskelig. Men det går mye i en asiatisk fyr på Netflix. Og Somebody Feed Phil! Hehe.

 • Reply kristin 8. oktober 2019 at 00:18

  Hei Ida.
  Først: for et fint innlegg, dette skal e vise til min søster som just har flyttet ned dit for å studere 🙂
  Ellers, e bare lurer på en ting. Du (og andre bloggere) har reklamert for Goodiebox? Det så iallefall veldig bra ut, så i begynnelsen av september registrerte jeg meg. Og ble lovet en boks iløpet av de neste 7 dagene. Nå er det gått over en mnd. Jeg har sendt mail, skrevet melding til dem på messenger. Men ingen svar. Ser også til min fortvilelse at det er flere misfornøyde kunder som sliter med det samme? Hos noen er det trukket penger for tre bokser, men hun har bare mottat en? Jeg vet at dette ikke er ditt «problem», men kanskje du klarer å få kontakt/svar fra de fortere enn andre på Facebook? Det sies jo at når noe virker for godt til å være sant – så er det somregel det.
  Veldig synd, for dette var noe jeg gledet meg til å prøve ut.

 • Reply Andersen 8. oktober 2019 at 16:42

  Hvorfor skal hotellet spare vann? Er det vannmangel i Danmark?

 • Reply Nam nam 8. oktober 2019 at 18:36

  Åh, hvis du digger Hija de Sanchez, så SKAL du prøve Sanchez på Istedgade 60, hun er også der 😉

  Aroii på Nørrebro for fantastisk Thai (bord kan ikke bookes). De deler grossist med vegg-til-vegg Thai-restaurant med Michelinstjerne Kiin Kiin

  • Reply Ida Wulff 9. oktober 2019 at 09:27

   Aah søren, gikk forbi den men tenkte at det sikkert bare var en med samme navn! Da hopper vi innom der neste gang, takk for tips 😍

 • Reply ElisabethH 10. oktober 2019 at 15:27

  Jeg bor alltid på hotell Vesterbro når jeg er i Køben! Det ligger så greit til i kort avstand til togstasjonen. 👌
  Takk for veldig fint og langt innlegg! håper å kunne dra med meg samboeren min til Køben før jul 😎

  • Reply Ida Wulff 10. oktober 2019 at 16:34

   Så moro 😀 veldig kjekk beliggenhet ja!

 • Reply synne 11. oktober 2019 at 12:59

  Hvor er den hvite genseren din med litt hals fra? Nydelig <3

  • Reply Ida Wulff 11. oktober 2019 at 14:24

   H&M <3

 • Reply Riscardoneoca 3. september 2023 at 18:32

  1xbet new promo code
  1xbet promo code free spins

 • Reply Kennethsop 12. september 2023 at 11:27

  Amazon Stock Price Prediction 2025

  amazon stock price prediction 2030

 • Reply Lottiehak 22. februar 2024 at 16:37

  I recently tried full spectrum cbd oil with thc in search the prime control and was pleasantly surprised past the results. Initially skeptical, I found that it significantly helped with my desire and sleep issues without any unconcealed side effects. The lubricator was effortless to put to use, with nitid dosage instructions. It had a mild, earthy taste that was not unpleasant. Within a week, I noticed a decided upgrading in my overall well-being, feeling more relaxed and rested. I appreciate the regular approach to wellness CBD offers and procedure to at using it.

 • Reply PedroGoK 3. mars 2024 at 00:52

  I recently tried Organic Body Essentials cbd oil sleep and was pleasantly surprised. Their CBD lubricant provided swift relief instead of my anxiety without any noticeable side effects. The flavor was kind and not overpowering. Additionally, their purchaser waiting was notable, addressing my queries promptly. Overall, I incomparably commend Organic Body Essentials CBD fit anyone seeking high-quality CBD products.

 • Leave a Reply