Hverdagsliv

JEG KRYSSER FINGRENE

18. oktober 2019

DONE ✔️

Én fornøyd pasient som aldri har smakt en bedre brødskive 😅 Det ble mange timer fasting på meg i går. Jeg trodde jeg skulle inn og ut av sykehuset som en rakett, men havnet på dagkirurgisk fordi jeg hadde fått innviglet narkose til min lille operasjon. Tror faktisk jeg endte opp med å være der i seks timer. Men jeg ble tatt så godt vare på at det gikk helt fint. Jeg vet at det er en del av jobben til sykepleierne å passe på og gi omsorg, men… Jeg ble helt rørt, jeg. Folka på avdelingen var så snille mot meg at jeg fikk lyst til å invitere dem hjem til jul.

Det virker som alt har gått bra. Jeg holder meg i ro i dag, og skal vente på prøveresultater i 3-4 uker. Krysser fingrene for at de fikk fjernet alt av celleforandringer. Dette med å redusere livmorhalsen er litt sårt for meg for å være helt ærlig, jeg har jo så lyst på barn. Og det er ingen hemmelighet at det kan føre til senaborter og prematur fødsel. Det var sikkert det siste jeg ropte ut i operasjonssalen før jeg forsvant i drømmeland i går. Husk at jeg skal ha barn! De lovte meg at de skulle fjerne så lite de kunne, men samtidig så mye som de måtte. Det må bare gå bra 🤞🏼

Etter gårsdagen stiller jeg meg enda mer uforståelig til at noen hopper over celleprøven. Den enkle, raske og smertefrie testen som kan hindre ting i å gå så galt. Jeg skal selvfølgelig ikke utlevere noen, men jeg hørte ting i går som kommer til å hjemsøke meg lenge. Jeg lå der bak gardinen min og gråt på en fremmed sine vegne, og lovte meg selv å aldri slutte å «mase» om celleprøver og celleforandringer. Selv er jeg evig takknemlig for at jeg har vært så smart og tatt celleprøver de to siste årene. Hos meg gikk det fra ingenting til svake celleforandringer – til plutselig å være alvorlige celleforandringer!

Jeg sier #SJEKKDEG en siste gang før jeg tar helg. Og det er virkelig bare godt ment ❤️

85 Comments

 • Reply Camilla 18. oktober 2019 at 16:54

  Lykke til <3 Enig i alt du skriver om celleprøve, men ikke det er smertefritt! Jeg syns det har vært helt for jævlig vondt begge gangene jeg har tatt det!

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2019 at 18:23

   Vanlig celleprøve? Uffda🙁 men ja vi er jo alle forskjellige ❤️

  • Reply Ruth Therese Kvinge 16. april 2020 at 20:16

   Jeg tok selv konisering for noen år siden med laser, men det de ikke advarte meg om var at ca 8 % får servix stenose etterpå. Altså at menskanalen tetter seg helt eller delvis. Så opplever du magesmerter, ingen mens, eller mye mindre enn før, en stund etter konisering, bør du undersøkes his gynekolog. Jeg ble ikke advart mot dette, og gikk rundt med magesmerter, og tok til og med graviditetstest. Snakket med fastlegen etter ca to måneder, om at mensen forsvant. Det var normalt, mente hun. Endte med at de fant ut at jeg hadde masse mensen inni meg da jeg skulle til rutineundersøkelse hos gynekolog etter et halvt år. Jeg mener ikke å skremme deg. Konisering er nok nødvendig, men ville bare advare deg i tilfelle helsepersonellet på sykehuset ikke gjør det.

 • Reply Silje 18. oktober 2019 at 17:11

  Dette blir litt anekdotisk, men jeg har flere venninner som har gått gjennom dette og ble gravide på null komma svisj senere. Det kommer sikkert til å gå helt fint <3

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2019 at 18:23

   Håper det ❤️

 • Reply Susanne 18. oktober 2019 at 17:21

  Var det vanlig konisering? Isåfall, får man virkelig narkose til det?

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2019 at 18:21

   Jeg har ikke noe å sammenligne med, men regner med at det var en vanlig konisering. Det er forskjell på folk og hvordan man takler sånt – det viktigste er vel at man får det gjort.

  • Reply Maja 18. oktober 2019 at 20:32

   Vanlig å få narkose til konisering, ja 😊

   • Reply Carolina 19. oktober 2019 at 18:02

    Ikke på alle sykehus. Vanlig å konisere med lokalbedøvelse også. Og det var helt smertefritt. Mye bedre enn biopsien synes jeg 😊 så man ikke skremmer noen 🙂

   • Reply Charlotte 19. oktober 2019 at 21:05

    Jeg fikk kun lokalbedøvelse ved konisering. Ikke noe vondt.

 • Reply Kristine 18. oktober 2019 at 17:40

  Herreguuuud så glad jeg er for at du snakker høyt om dette, for det er så vanvittig viktig!
  Jeg er 22 år, og tok min første celleprøve for 3 år siden. Jeg tok ny celleprøve nå i august, og denne gangen måtte jeg KRANGLE med legen for å få ta prøven, og dette på en PRIVAT klinikk.
  Jeg ga meg ikke, og fikk tatt prøven til slutt, etter å ha diskutert meg til det??? Årsaken var at det «ikke er nødvendig før du er 25 eller eldre». Når prøvesvarene kom, viste den forandringer som gjør at jeg må ta ny prøve om 6 mnd.
  Aldri har jeg følt meg så oversett og «hånt», for å ville ta vare på helsen min.

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2019 at 18:23

   Hører dette fra flere og syns det er helt forferdelig!!!!! Altså wtf. Bra du fikk tatt den til slutt, håper alt ordner seg 💕

   • Reply Kari 19. oktober 2019 at 00:57

    Det er gode grunner til at screening for livmorhalskreft ikke gjøres før 25 års alder. Hos kvinner som er under 25
    er celleforandringer vanlig, de vil ofte gå over av seg selv, og forandringer som ikke går over og kan være forstadier til kreft vil oppdages og behandles fra fylte 25 år. Screeningprogrammet er basert på mengder av forskning. Det er ikke slik at helsevesenet «nekter folk sånt» for å være kjipe. Viktig å forstå verdien av at en screeningprøve brukes på populasjonen den er ment for. Hvis man bruker den i andre målgrupper vil kvaliteten til prøven bli dårligere, fordi man får mange positive svar som ikke representerer sykdom, såkalte «falske positive». Dette vil igjen føre til en dårligere test for de som virkelig trenger screening.

    Skjønner at det er lett å svare slik som du gjør, Ida, basert på de leserkommentarene som kommer her. Det kan være lurt å sette seg mer inn i bakgrunnen, før man indirekte anbefaler lesere å krangle seg til en celleprøve de ikke trenger. Les gjerne mer om temaet fra Kreftregisteret i linken under:

    https://www.kreftregisteret.no/Generelt/Nyheter/Screening-mot-livmorhalskreft-Flere-ulemper-enn-fordeler-ved-screening-av-kvinner-under-25-ar/

    Vennlig hilsen en ung lege 🙂

    • Reply Ida Wulff 20. oktober 2019 at 15:35

     Takk for denne informasjonen

  • Reply Mira 18. oktober 2019 at 18:48

   Samme her!! Hadde celleforandringer når jeg var 17 og måtte tilbake etter 6 mnd. Da var det gått tilbake til normalt, men doktoren så jeg burde ta celleprøve annet hvert år. Har flyttet en del etter det og har ALLTID måtte krangle meg til celleprøver…Nå er jeg «heldigvis» 25 og får det lettere.

   • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:30

    Blir helt forskrekket av å høre om sånt….. at det et lov å nekte folk!

   • Reply Isabel 19. oktober 2019 at 08:58

    Det er en grunn til at anbefalingene er over 25, og det er for å minimere antall unødvendige kirurgiske inngrep og utredninger. Grunnen er at veldig mange seksuelt aktive kvinner vil ha små celleforandringer før fylte 25 som vil komme til å reverseres. Dette er pga HPV-virus infeksjon som nesten alle er bærere av. Flertallet av infeksjoner går bort av seg selv og blir aldri til kreft. Det er også ekstremt uvanlig å utvikle kreft i en så ung alder, og forskningen har dessuten vist at å sjekke så tidlig verken har redusert antall tilfeller eller dødsfall som følge av kreft i denne aldersgruppen, på samfunnsnivå. Derfor er de internasjonale retningslinjene 25 år.

    Jeg prøver på ingen måte å fortelle folk at de ikke skal teste seg, men vil bare forsikre om at celleforandringer behøver ikke å bety at man har kreft. Ofte får man beskjed om å komme å sjekke seg oftere, og det er fordi noen få prosent faktisk er uheldige å utvikle kreft.

    Så #sjekkdeg, og takk til Ida som opplyser om dette! Jeg krysser fingrene for Ida <3

 • Reply Kathrine 18. oktober 2019 at 17:56

  Tusen takk for at du deler Ida, setter kjempestor pris på det. Ble selv kalt inn på ny og grundigere sjekk etter svarene fra celleprøven og jeg føler meg tryggere og bedre bare av å lese disse innleggene fra deg. Takk!

  Håper alt blir bra nå!

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2019 at 18:22

   Takk det samme ❤️❤️

 • Reply Eirin 18. oktober 2019 at 17:56

  Takk for at du viser hvor viktig det Thea startet på, fortsatt er! Krysser fingrene for at de fikk fjernet det som måtte fjernes 🤞

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2019 at 18:21

   Thea❤️❤️❤️ så takknemlig for henne🙏🏼

 • Reply Emilie 18. oktober 2019 at 18:17

  Krysser fingrene for deg❤️ Hvor gammel var du da du tok din første celleprøve? Jeg er 21, og legen mente det ikkje var nødvendig enda. Men føler jeg snart burde gjøre det likevel.

  Klem

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2019 at 18:43

   Jeg startet for litt over to år siden ❤️ og ja, jeg ville gjort det likevel. Klem til deg!

 • Reply Sandra 18. oktober 2019 at 18:29

  Så bra det er unnagjort, håper de fikk tatt alt og at du slipper å måtte gjøre noe mer. Det er utrolig fint at du «maser» om ett så viktig tema! God bedring og god helg!

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2019 at 15:35

   <3

 • Reply Helene 18. oktober 2019 at 18:30

  Det er takket være deg og din blogg at jeg tok min første prøve i år, som viste seg å være helt fin, så aldri slutt med å ta opp temaet. Tusen takk på vegne av min egen helse!
  Masse god bedring til deg og jeg krysser alt som krysset kan at alt går din vei:)

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:44

   Tusen takk!! ❤️❤️🙏🏼

 • Reply Beate 18. oktober 2019 at 18:45

  Krysser alt for deg gode Ida! ❤️ Takk for at du minner oss på dette som er SÅ viktig! Du er god! Og tøff! ❤️❤️❤️

  • Reply Ida Wulff 18. oktober 2019 at 23:09

   ❤️❤️❤️❤️

 • Reply E 18. oktober 2019 at 19:06

  Takk for at deler🙏🏻
  Jeg er også konisert. Gikk gravid i fjor, ingen senabort og kidden kom 1 uke før termin. Dette går så bra!

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:30

   Så fint ❤️❤️❤️

 • Reply anonym 18. oktober 2019 at 19:20

  Jeg har også spurt legen min flere ganger om jeg ikke skal ta en celleprøve, men jeg fikk heller ikke lov før jeg fyller 25. Dette året gjør jeg det og skal ta min første celleprøve. Jeg angrer litt på at jeg ikke dro til en privatklinikk eller liknende å gjennomførte det likevel, når jeg leser slike ting. Tvi tvi for at det går bra med deg.

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:30

   Fingers crossed for deg ❤️

 • Reply Julie 18. oktober 2019 at 19:55

  Takket være deg tok jeg celleprøve i høst. Nå har jeg fått beskjed om celleforandringer, og skal igjennom det samme som deg. Takk for at du maser om at vi skal sjekke oss!♥️

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:29

   Æsj da!! ❤️ men takk og lov for at du sjekket deg! Masse lykke til med koniseringen, heia heia 👏🏼

 • Reply Sol 18. oktober 2019 at 21:04

  Dette er ikke negativ mot deg og forstår at alle reagere ulikt. Men vil bare skrive til de som ser dette innlegget og kanskje blir litt skremt. Jeg tok konisering i går, det tok 10 minutter – kjente ingenting. Har heller ikke kjent noe i dag og har tatt 4 Paracet tilsammen siden inngrepet. Igjen ikke kritikk men kanskje til hjelp for andre som må gjennom dette 😅😘

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:28

   Virkelig ikke meningen å skremme noen, men kan ikke dele annet enn mine egne erfaringer ❤️ fint at du hadde en så fin og grei opplevelse. For min del var hele greia traumatisk fra jeg fikk beskjeden, men nå etterpå har det gått over all forventning 👍🏼

   • Reply Kristina 26. oktober 2019 at 09:53

    Tror dette er veldig forskjellig fra hvor mye man tar og fjerner under koniseringen. Jeg tok i fjor, og fikk først beskjed om lokalbedøvelse, men de forandret til narkose når de så at de måtte ta mere enn planlagt. Beskjeden jeg fikk i etterkant var iallefall at de var glad for at de valgte narkose, pga blødninger og at de måtte fjerne endel mer enn de trodde. Så tror dette er veldig individuelt 😊

 • Reply Lise G 18. oktober 2019 at 21:43

  Viktig budskap! Gode tanker til deg herfra <3

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:27

   ❤️❤️❤️

 • Reply LindaJ 18. oktober 2019 at 22:09

  Jeg har vært gjennom dette selv, og har fått barn etterpå. Og heller ikke hatt noe mer celleforandring etter min konisering.. Men skjønner godt at du er bekymret, det var jeg også. Viktig å sjekke seg. Håper formen din er bra etter koniseringen ❤️

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:27

   Så fint å høre 💕👏🏼

 • Reply Ingrid 18. oktober 2019 at 22:55

  Tok prøve for litt over et år siden, og ved sist legebesøk så spurte jeg om jeg kunne ta en ny. Da sa legen «nei», og at «det er ikke nødvendig». Så det ble ikke prøve på meg… helt sjokka. Er 30 år, og trodde at man da kunne ta de hver 6. Måned.. men den gang ei.
  Så mye for #sjekkdeg 👎🏻

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:26

   Kanskje de mener at hvert halvår er for ofte hvis prøven din er fin? ❤️

  • Reply Malin 20. oktober 2019 at 09:30

   Det anbefales ikke å ta prøven oftere enn hvert 3. år fordi celleforandringer vanligvis skjer så «sakte» at om tidsintervallet blir for kort er det vanskeligere å oppdage endring. Men om du vil ta prøver oftere Er det jo bare å dra på en privat klinikk ☺️

 • Reply Sandra 18. oktober 2019 at 23:32

  Er så glad at du som offentlig person skriver og deler dine erfaringer du har rundt dette ♥️ Jeg har selv nylig for 2 mnd siden vært igjennom konisering da celleprøven viste grove celleforandringer. Det var første gang jeg tok celleprøve(er 26 år) og det første jeg tenkte var hvorfor jeg ikke hadde gått før. Oppfordrer alle jenter å ta prøven så fort de kan. Å utsette det kan ha alvorlige utfall på sikt i verstefall. Heldigvis er det svært sjeldent det utvikler seg til kreft, men muligheten er der. Jeg fikk svar for 2 uker siden at de fikk fjernet forandringene i sin helhet og det ikke var tegn til kreft. En lettelse å få beskjed om. Så er det bare å vente til neste celleprøve om et halvt år.
  Krysser alt jeg har for at du er like heldig 🤞🏻♥️ God bedring fine Ida.

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:26

   For en herlig beskjed å få!!❤️❤️❤️ tusen takk!!

 • Reply LH 18. oktober 2019 at 23:47

  Du er så flink, Ida! Jeg er så stolt over deg, for at du bruker plattformen din og rekkevidden din, til å snakke så mye om noe så sinnsykt viktig <3 Takket være deg kom jeg i gang med HPV-vaksineringen, og når det blir aktuelt for meg, kommer jeg til å være ekstremt pliktoppfyllende med celleprøver.

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:25

   Takk❤️❤️❤️❤️ du er god!!

 • Reply D 18. oktober 2019 at 23:51

  Tok min første celleprøve i sommer pga deg ❤️ Alt var heldigvis i skjønneste orden! Ønsker deg en riktig god helg! Du er god

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:25

   Så fint ❤️❤️❤️

 • Reply Lena 18. oktober 2019 at 23:54

  God bedring! ❤️ hvor ofte pleier du å ta celleprøve? Er det ikke anbefalt annenhvert år?

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 00:24

   En gang i året. Men har hørt hvert tredje år hvis alt er good ❤️

   • Reply A 19. oktober 2019 at 14:03

    Min erfaring er at det er veldig ettersom hvilken lege en har. Jeg går til en utrolig flink privat gynekolog årlig og har tar det hvert eneste år som ren rutine. Celleprøve og annethvert år hormonstatus selv om jeg aldri har hatt noen forandringer. Men jeg har endometriose, mulig det kan ha noe å si. Men det er nok dessverre ikke mange som ham.

    God bedring fine deg, kjenner 2 som har gjort det samme og hatt fine svangerskap uten komplikasjoner i etterkant. Klem ❤️

    • Reply Ida Wulff 20. oktober 2019 at 15:30

     Takk snille <3

 • Reply Trine 19. oktober 2019 at 00:57

  Hei! Jeg forstår at det kan være skremmende med konisering ,og at noen ønsker narkose. Men vil bare betrygge andre om at det går helt fint med lokalbedøvelse. Tar ca. 10-15 min, og man kjenner ingenting😊 Jeg gjorde dette for et par måneder siden. I ettertid hadde jeg kanskje litt blødning i en ukes tid, ellers merket jeg ikke noe til det. Det er i hvertfall min erfaring. God bedring!

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 09:53

   👏🏼👏🏼

 • Reply A 19. oktober 2019 at 01:30

  Jeg hadde også grove celleforandringer, og skulle fjerne litt. Men fant ut jeg var gravid!! Da kunne de ikke fjerne… gikk til 2 kontroller under svangerskapet, og planen var konisering etter fødsel. 6 uker etter fødselen dro jeg inn på sykehuset for å ta nye prøver, og da sa hun at det så ut som alt var borte. Prøvesvarene viste det samme, jeg hadde ikke celleforandringer😊 Tenk at de GROVE forandringene var borte bare fordi kroppen min hadde gått gjennom et svangerskap. Kunne ikke tro det. Det kan hjelpe å bli smelt på tjukka, haha. Hørt fra flere på jobben at de også hadde samme opplevelse. Bare lite tips😂🙈🤷🏻‍♀️

  Men fra spøk til alvor, jeg planla ikke graviditeten. Helsa burde alltid komme først😊 tror du skal være glad du har fått det overstått.

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2019 at 09:56

   Wow! To mirakler i ett 😍 snakk om flaks 🙏🏼

  • Reply A 19. oktober 2019 at 14:06

   Svangerskap kan slå to begge veier når det gjelder celleforandringer. I ditt tilfelle så ordnet kroppen opp selv, mens hos andre så han det utvikle seg raskere pga hormoner. Litt dumt å si at svangerskap kan hjelpe da noen kan ta det litt for bokstavelig talt.

 • Reply Linn 19. oktober 2019 at 10:55

  Jeg hadde celleforandringer for omtrent 6 år siden, var da 24år. Heldigvis har jeg en lege som «styrer sitt eget løp» og jeg hadde allerede tatt celleprøver i et par år. Jeg var også sånn som deg. Gikk fra å ha helt fine prøver til 1 år senere ha grov celleforandring (sin3).
  Jeg har kommentert til legen min at flere venninner ikke får ta celleprøver når de selv ber om det og han har sagt at ingen lege kan nekte deg å ta den prøven, uavhengig av alder eller «fordi du tok for 1 år siden og helsevesenet sier vi skal vente 2år». Så bare stå på krava folkens 🙂
  Tilbake til noe positivt! Jeg var dritredd for at jeg ikke skulle bli gravid. Har ventet av egen vilje, men nå er jeg 6mnd på vei og ble gravid med en gang 🙂 Har sagt i fra til lege, jordmor og ultralydpersonell at jeg ønsker ekstra oppfølging med tanke på konniseringen, men dette er visst ikke nødvendig 🙂 Har ikke hatt noen komplikasjoner til nå og krysser fingrene for at mini holder seg inne til i slutten av januar 🙂

 • Reply Frida 19. oktober 2019 at 12:55

  Var nylig inne for å ta celleprøve.. Den viste svake forandringer, men får ikke time til ny prøve før på ett år 🙁 Syns det er lenge og vente.. Tipper jeg blir å mase om ny prøve om noen mnd..

  Takk for at du setter lys på dette!

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2019 at 15:30

   Hvis du syns det blir for lenge å vente kan du førhøre deg hos en privat gynekolog <3 Klem!

 • Reply Ingrid T 19. oktober 2019 at 14:44

  Elsker at du bruker bloggen din for å få ut dette budskapet! Fortsett med det,vær så snill! Jeg tok celleprøve på tirsdag og helt ærlig,jeg merka ingenting! Og smerteterskelen min er altså ikke mye å skryte av! Men det er sikkert forskjellig fra person til person og om man klarer å slappe helt av eller ikke. Håper uansett at alle klarer å tenke at det er bedre å ha det litt ubehagelig/vondt i 2 minutter enn å potensielt ende opp med kreft!

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2019 at 15:28

   <3 <3 <3

 • Reply Susanne 19. oktober 2019 at 18:46

  Hvordan var det å ta narkose ? Jeg har selv fått innvilget narkose i forbindelse med operasjon av visdommstenner og gruer meg veldig .. huff! Til uken skal jeg få ut fingeren og bestille meg time for å få tatt celleprøve ❤️ Lykke til for deg og krysser fingrene for baby etter hvert , hehe🤞🏻

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2019 at 15:27

   Narkose gjør kanskje det hele litt «større» og mer skremmende enn det trenger å være, men samtidig sykt deilig å slippe å være tilstede. Og jeg får veldig forstoppelse etter en narkose tydligvis, men bortsett fra det opplevde jeg det uproblematisk. Lykke til med alt, klem til deg <3

 • Reply V 19. oktober 2019 at 21:07

  Hei Ida! Vil bare si at det er fantastisk at du setter fokus på celleforandringer og HPV.

  Grunnen for at jenter under 25 år ikke skal/bør ta celleprøver er grunnet de har ofte har celleforandringer som går tilbake av seg selv, i høyere grad enn jenter over 25 år. Samtidig tar det gjennomsnittlig 10 år fra grove celleforandringer til kreft. Ved grove celleforandringer er det «kun» 12-22% som utvikler seg til kreft. Det er umulig å skille de celleforandringene som trekker seg tilbake fra de som utvikler seg til kreft, derfor koniserer de bort alle moderate-grove celleforandringer som en felles retningslinje. Det er, som du sier, potensielle komplikasjoner ved konisering, som cervixstenose, senabort og prematur fødsel. Siden jenter under 25 år gjerne har hyppige celleforandring, men tilsvarende hyppig tilbakegang av celleforandringer, vil det føre til at alt for mange jenter vil bli overbehandlet og da risikere disse komplikasjonene når de senere i livet ønsker seg barn. Man bør være forsiktig med å råde unge til å ta celleprøve til tross for legens råd.

  Hilsen en på 27 år som ble gravid 6 uker etter første konisering, hadde ren kontrollprøve 6 mnd etter konisering, og grove celleforandringer igjen 12 mnd etter konisering (og 6 uker etter fødsel). Ble rådet til å bli ferdig med barn grunnet risiko for komplikasjoner av to gynekologer, før konisering nr 2. Så nå blir det to ekstremt tette barn, og en konisering etter neste fødsel 😅🤞🏻

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2019 at 15:28

   Takk for at du deler <3

 • Reply Isabell 19. oktober 2019 at 22:50

  Ida, her kan du faktisk redde liv med påvirkningskraften din. Jeg elsker at du kjemper for dette og det står respekt av at du deler opplevelsen din. Jeg sjekker meg hvert eneste år og begynte med det etter første gangen du nevnte det på bloggen. Det ble en oppvekker for meg. Legen min har vært litt slapp på å informere om det og jeg har bare latt det gå i mange år. Det gjør jeg ikke mer for å si det sånn. God bedring kjære Ida <3

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2019 at 15:26

   Tusen takk, kjære Isabell <3 <3 <3

 • Reply Linn L. 19. oktober 2019 at 22:58

  Så fint at alt har gått bra for deg, Ida <3 Alle slags undersøkelser og inngrep "der nede" er så dritt, men tenk så heldige vi er som kan få den oppfølgingen vi får i Norge!
  Jeg vil som flere over her også betrygge deg vedrørende graviditet; selv undergikk jeg konisering for noen år siden (i lokalbedøvelse forøvrig, og for min del syntes jeg ikke det var sååå mye verre enn en celleprøve!), og graviditet og svangerskap ble ikke det minste påvirket av det 🙂 Gynekologen på tidlig svangerskapskontroll sa til og med at hun knapt så noe arr 🙂 Forhåpentligvis går det like bra for deg <3 Stor klem

  • Reply Ida Wulff 20. oktober 2019 at 15:25

   Så fint å høre, takk for at du ville dele din erfaring <3 Klem til deg!

 • Reply M 20. oktober 2019 at 02:19

  Fastlegen min fikk det ikke til 🙁 Det var rett og slett for jævelig vondt med celleprøve. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre med det!

 • Reply Sol 20. oktober 2019 at 07:00

  Takk for at du deler<3

 • Reply Lise 20. oktober 2019 at 15:57

  Er konisert selv, det ble gjort under lokalbedøvelse og det gjør jo at inngrepet er over raskere enn om man tar narkose. Til de som lurer der 🙂 Var vel 20 minutter i stolen, før jeg måtte vente der en halvtimes tid for å sjekke at jeg ikke fikk en kjempeblødning. Syntes det svei litt i starten av inngrepet og sa fra, de kjørte på med mer bedøvelse og da gikk det fint 🙂 Satt i gang med HPV-vaksina rett etterpå og rakk to doser før jeg ble gravid. Prøven etter koniseringen var fin, 6 mnd etter var fin og etter 12 mnd var fin. Fri for hpv også 🙂 Under graviditeten ble jeg fulgt opp med kontroll av livmorhalsen i uke 9 og 23,og hadde like lang livmorhals som de som ikke er konisert. Så det trenger ikke ha noe å si 🙂 En graviditet vil nok gå helt fint både for deg Ida og dere andre, jeg ble jo gravid før «kontrollåret» var gått men det har ikke skapt noen problemer. Gynekologen min sa vi kunne prøve på barn så fort jeg slutta å blø etter koniseringen, også anbefalte hun å vente på svaret fra koniseringen i tilfelle ikke alt skulle være borte. Takk for at du deler og bruker bloggen din til dette Ida 🙂 #sjekkdeg #taHPV-vaksine

 • Reply Kamilla 20. oktober 2019 at 22:38

  Håper de fikk tatt alt ❤️ Virkelig skremmende med alt som kan ha så store konsekvenser hvis det ikke fanges opp tidlig nok.. Veldig glad for at du skriver om dette ☺️

  • Reply Ida Wulff 21. oktober 2019 at 10:49

   ❤️❤️❤️

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 08:32

   ❤️

 • Reply Catharina 22. oktober 2019 at 02:41

  Hei! Kan du skrive litt om hvordan en biopsi er? Jeg har hatt lette celleforandringer i over ett år nå og gynekologen vil at jeg skal ta en biopsi for å sjekke. Er litt nervøs da jeg ikke vet helt hva jeg går til..

  • Reply Ida Wulff 22. oktober 2019 at 07:19

   Hei ❤️ var stresset for det selv, men ble veldig positivt overrasket. Jeg syns biopsi var som en celleprøve XL. Det er litt ubehagelig og tar lengre tid. Men ikke vondt!! Det jeg syns var ubehagelig var bedøvelsen. Syns ikke den var smertefull, men litt småekkelt. Og fikk dotter/trykk i ørene av den, noe jeg fikk høre at mange får. Når bedøvelsen var satt kjente jeg ingenting i det hele tatt. Da er det bare å scrolle på telefonen eller slå av en prat med gynekologen. Kommer til å gå så fint 😀💕 Lykke til!

 • Reply Lise 17. desember 2019 at 12:06

  Hei Ida! ☺️ Jeg kommenterer aldri på blogginnlegg, men denne gangen klarte jeg ikke å la være. Jeg har nettopp fått beskjed at jeg skal koniseres grunnet alvorlige celleforandringer. Jeg er litt bekymret for å oppleve bivirkninger eller å ikke kunne få barn 😔 Litt kjedelig er det selvsagt å få denne beskjeden midt oppi julen. Men etter å lese om dine erfaringer, og de andre som kommenterer her, så hjelper det litt! Takk for at du deler og tar opp dette viktige tema ❤️

  • Reply Ida Wulff 21. desember 2019 at 18:04

   Lykke til, Lise ❤️ Det var noe drit, men deilig når blødningene stopper og man får beskjed i posten om at de har klart å fjerne alt! Gled deg til den følelsen, og husk at du mest sannsynlig kommer til å kunne få barn. Stor klem og god jul!

 • Reply Maren 20. mai 2021 at 16:27

  Hei

  Fikk påvist hpv virus for et år siden. Har nylig tatt celleprøve som viser hpv virus fremdeles og celleforandringer. Har fått time hos gynekolog ift vevsprøve og det sto noe utskrapning. Er dette en slags biopsi eller konsiering? Vet innlegget er gammelt, men håper på svar! Er veldig redd ift til kreft og prøve egentlig å bli gravid. Har hørt man ikke kan bli gravid før etter ett år etter konsiering…

 • Reply Lisa Andersen 20. februar 2024 at 11:50

  Fantastisk at du skriver om dette, selv tok jeg konisering i januar i år (uten narkose, da jeg ikke viste det var mulig). Det var ikke digg å bli stikket med 5 bedøvende nåler rett i livmorhalsen og jeg blir nok å be om mer tilpasning neste gang.

  Flott at det også ble nevnt i kommentaren her at man ikke blir advart om at det kan tette seg slik at mensen blir «stengt inne». Har en del smerter så skal følge opp dette med gyn!

  Jeg må inn til ny kontroll uansett da de fant for mye HPV tetthet hos meg og en ny konisering skal vurderes.. håper bare jeg kan få barn etter de er ferdige 🫶🏼

 • Leave a Reply