Paraplyer

UNDER MIN PARAPLY

7. november 2019

Det går vanligvis litt tid før jeg har samlet opp til nye paraplyer, men denne gangen har det fylt seg fort opp på notater 😅 Kanskje det er mørketiden som gjør meg litt mer obs på andres feil og mangler – eller kanskje mørketiden får folk til å oppføre seg dårligere. Uansett, her kommer en liten dose paraplyer

☔️ En av baksidene ved å være blogger/influencer (eller selvstendig næringsdrivende som jeg kaller det når jeg snakker med fremmede) er at folk har alle mulige rare forventninger. Her om dagen reserverte jeg et produkt i en butikk – som privatperson. Og da jeg sminkefri og jævlig kjørte innom for å kjøpe det, fikk jeg beskjed om at jeg hadde fått 100 kroner i avslag og at de ansatte skulle ta et bilde med meg som de kunne bruke i sin markedsføring. Slike situasjoner havner jeg i rett som det er, og jeg trenger vel nesten ikke å utdype hva jeg føler om det. Det er ubehagelig å si nei til folk som ikke skjønner problemet. Hvorfor er hun ikke takknemlig, liksom.

☔️ Folk som dulter inn i deg og sier OI! Ikke unnskyld eller beklager, men oi. For så å gå videre og leve livet sitt. Får lyst til å ta løpefart med handlekurven min, meie dem ned og si: Oi sjæl. Ikke at det nødvendigvis gjør vondt med en albue i ryggen når man åler seg rundt i en søndagsåpen butikk, det er bare noe med de manglende sosiale antennene som gir meg mark.

☔️ Når folk deler bilder og videoer av slanger på Facebook/Instagram. Jeg bryter vennskap på Facebook og avfølger på Instagram, jeg takler det rett og slett ikke. Mine største fobier i riktig rekkefølge: Å fly, slanger, skolemassakre.

☔️ Stoffprøver som man låner med seg hjem for å velge stoff til puter og gardiner. De er jo bittesmå! Hvordan skal jeg ut i fra denne lille lappen finne ut om jeg vil ha fire og en halv meter med gardin?! Risky business.

☔️ Høylytt gjesping. Samboeren min brølegjesper om morgenen, og jeg blir så irritert. Kanskje fordi det er morgen, men uansett. Ikke plag andre med gjespingen din, på forhånd takk.

☔️ Et nytt problem i livet mitt: Fotgjengere (uten refleks) som bestemmer seg for å gå over veien på steder hvor det ikke er gangfelt. Gjerne 50 meter før et lyskryss i tillegg, sånn at jeg ikke rekker det grønne lyset. De ser seg ikke engang til siden, bare trulter helt avslappende over veien. Man får jo lyst til å…. Gi dem en lærepenge.Har du noe som irriterer deg i dag? Gravlyset sendte meg snap fra toget, han satt ved siden av en fyr som spiste brødskive med leverpostei. Så fra ham har jeg allerede fått dagens paraply 😂 Hva angår folk som spiser matpakke med lukt på toget, så må vi vel bare sitere Parterapi: Din sjuge, sjuge satan!

Til tross for all negativiteten, så ønsker jeg deg en nydelig dag ❤️

89 Comments

 • Reply Lena 7. november 2019 at 10:48

  Å spise brødskive med leverpostei på toget er et problem??? Er det rart det blir krig?? 😂😂

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 10:55

   Ja, det er faktisk frekt. Trenger ikke å bli krig av den grunn 😄

   • Reply Leverpostei 7. november 2019 at 14:32

    Hvorfor er det frekt? 🙂

    • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 15:54

     Det er min subjektive mening, la meg leve bro

 • Reply Astrid 7. november 2019 at 12:31

  Haha, jeg er den som spiser egg, leverpostei, makrell i tomat og annen mat med lukt overalt. Det er praktisk å kunne spise på kollektivtransport og på lesesalen, og sånn er det bare.
  Heldigvis har vi som sitter på lesesalen laget en felles policy om at det er greit, så spørs om jeg ikke må bli sittende på denne lesesalen resten av studietiden.

  Min egen paraply er folk som kaller inn til møter til et gitt tidspunkt og bruker det første kvarteret-halvtimen til småprat og å fylle kaffekoppen. Altså… jeg har bedre ting å bruke tiden min.

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 13:58

   At du tør 👿😂 haha. Forstår møtefrustrasjonen din, send en mail liksom!

 • Reply julie 7. november 2019 at 12:43

  Ops, jeg sier Oi – men heldigvis «Oi Unnskyld!». Jeg går jo ikke på folk med vilje, så blir like overraska selv 😂 (Og sier det forsåvidt når andre dulter i meg og.) Klarte ikke å venne meg av «oi»en da jeg bodde i England engang, og der høres jo OY superaggressivt ut 😅🙊

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 13:57

   Hahaha, jeg ler 😂😂 det høres det vel ut som om du inviterer til kamp! Men oi unnskyld er innafor altså!

 • Reply Charlotte 7. november 2019 at 12:50

  Influensere som bor langt sør i landet og som klager på mørketid irriterer meg. Mørketid betyr at sola ikke kommer over horisonten. Akkurat nå er det kun Svalbard og Bjørnøya som har mørketid. Nordkapp sin mørketid starter 19. november, altså er det INGEN steder i fastlands-Norge som har mørketid akkurat nå. Du opplever ikke mørketid, bare vinter.

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 13:56

   Sorry, får begynner å kalle det «den mørke tiden» 🤓

  • Reply Oda 8. november 2019 at 16:09

   Nordlendinger som har behov for å fortelle om hvor mye verre det er i nord med én gang noen sørpå så mye som ymter frampå om snø / kulde / mørke / minusgrader etcetera, er min paraply… 😅Skjønner at det sikkert er verre der, men det gjør det jo ikke mindre kaldt/mørkt her. Og når det er mørkt når man går på jobb og mørkt når man kommer hjem, så føles det faktisk som mørketid – selv om det per definisjon sikkert ikke «skal» kalles det…

   • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 16:40

    Innafor paraply! Hehe

 • Reply Sarah 7. november 2019 at 14:45

  Jeg ler meg rammeskeiv av paraplyene dine! Og jeg elsker måten du skriver på, ditt fantastiske menneske 🙂

  Ha en fin en!

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 17:33

   Så hyggelig, tusen takk! Samme til deg ❤️

 • Reply Helle 7. november 2019 at 17:03

  Folk som glaner på deg og når du ser tilbake så fortsetter de å glo, uten å rikke på smilebåndet.

  Folk som står å menger seg og prater rett foran rulletrappen, inngangen ved butikker o. l og ikke enser at det kommer folk

  Venner som er helt avstengt og ikke utrykker eller prater om følelser. Kun enkel hverdagsprat *gjesp

  Hehe det var noen av mine paraplyer. Deilig å få det ut 😅

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 17:32

   Mye bra her! 👊🏼

 • Reply Anniken 7. november 2019 at 17:10

  Når personen foran deg i kassa har glemt noe og «skal bare løpe å hente noe.» og varene er ferdig registrert og du og personen i kassa står der og ser ut i lufta.

  Altså, betal og gå inn igjen. Please.

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 17:32

   Herregud! Så enig!

 • Reply LH 7. november 2019 at 17:44

  Når jeg prøver å være høflig ved å si «unnskyld» når jeg skal gå forbi folk på trange steder eller fordi en gjeng står å tar mye plass, og det ender opp med at folk bare stirrer stygt på meg. Nordmenn flest foretrekker at man bare tvinger seg forbi, virker det som i hvert fall 😄

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 22:39

   Vet! Hva er greia 😒

 • Reply Lillian 7. november 2019 at 17:51

  Høylytt gjesping (bl.a) på morgenen, tar av etter å ha fått barn. Da kalles det «pappalyder», og det går ikke over før de har fått respons..👏🏻🙄

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 22:39

   Hahaha åja, er det sympati de er ute etter 😂😂😂

 • Reply Stine 7. november 2019 at 19:09

  Blir veldig lett irritert av kroppslyder som smatting og pusting, kan ikke noe for det 🙁 og her om dagen da jeg var på kino, satt det en fyr ved siden av meg som pustet høyt mellom hver gang han spiste popcorn…………. til slutt klarte jeg ikke fokusere på filmen lengre, jeg hørte bare popcornpustingen! guuud

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 22:41

   Au da! Føler den 🙀☠️ når man først legger merke til det….

 • Reply Kristin 7. november 2019 at 19:39

  Folk som begynner å gå saktere fordi de blir opptatt med mobilen. På steder det man må gå. På Oslo S. Vi må ha flyt! Gå til siden! Gjelder også folk som går i motsatt retning som meg, som kommer rett mot meg, men ikke enser det fordi de ser på mobilen. En vakker dag så kommer jeg til å gå på dem.

  Folk som bruker barnevogn som et skjold for å komme seg fram.

  Folk som ikke gidder å kildesortere glass og metall, og heller setter det på gulvet foran panteautomater, så ansatte må rydde etter dem.

  Folk som ombestemmer seg i butikken, og setter fra seg kjølevarer der de ikke hører hjemme så maten blir ødelagt og må kastes.

  Folk som er så gjerrige at de setter fra seg søppel foran containere for glass og metall, i stedet for å betale en hundrelapp for å kjøre det på dynga.

  Kunne fortsatt i det uendelige😂

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 22:42

   Her var det mye bra, Kristin!! Heia 💪🏻 jeg er en sjelden gang skyldig i å gå saktere fordi jeg må svare på en Mail, skammer meg såå mye når jeg merker at jeg kommer i veien for noen 🙀

 • Reply Ingvild 7. november 2019 at 20:45

  Ny paraply etter at jeg ble voksen og starta i jobb: kollegaer som krangler! Jeg ble helt gal en dag på jobb, to av kollegaene mine kranglet bokstavelig talt HELE dagen. Av og til skulle jeg ønske at jeg også var blogger og slapp å ta stilling til kollegaer en hel arbeidsdag, hehe!

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 22:43

   Nei men uff så slitsomt ☹️ ble nysgjerrig på hva de krangler om, hehe….

   • Reply Ingvild 10. november 2019 at 17:00

    De krangler om HELT idiotiske ting, haha! Jeg jobber med bildediagnostikk på sykehuset, og den ene dagen gikk krangelen i typ
    -«man skal sentrere på navlen»
    -«man burde heller sentrere på ribbeina, det blir mer på midten»
    -«men det er ikke det som står i prosedyren»
    -«nei men det er mye bedre uansett»
    Og så videre… Senere samme dag kranglet de om hvilke rettigheter man har på NAV, da gikk krangelen på akkurat samme måte: -«neei» -«joo» -«neei» -«joo»
    De kollegaene fungerer mest som prevensjon, hahaha!

    • Reply Ida Wulff 15. november 2019 at 08:16

     Haha 🙈🙈 du får ta med deg ørepropper😂

 • Reply Maria V 7. november 2019 at 21:36

  Haha, hadde kjøretime i dag og læreren fikk pent stå ute å spise brødskiva med makrell mens jeg øvde på å parkere.

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 22:44

   Hahah, fantastisk! 🙏🏼 sånn skal det være!

 • Reply Marie 7. november 2019 at 21:47

  Dette føler jeg nesten jeg må skrive som anonym i frykt for å tråkke på tær men bekjente på facebook som gratulerer barna sine med dagen – altså 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 12 måneders dagen. Gjerne med lang, utdypende tekst og bilder. JAHA, så babyen din sjekker facebook for gratulasjoner ?! Miiip.

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 22:45

   😂😂😂😂😂😂😂 lille babyen blir sikkert dritglad!

 • Reply Nina 7. november 2019 at 22:16

  Endelig, denne har jeg ventet på! 😅

  Hva skjer med folk som skal flerre opp paraplyen(!) i det sekundet de går av t-banen/trikken/bussen. Nei, jeg er ikke gira på å få en paraplyspiss i øyet en mandag morgen før åtte (eller noen gang, for den saks skyld).

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 22:45

   Folk må være forsiktige med paraplyene sine!!! 👊🏼

 • Reply Kristin 7. november 2019 at 22:19

  Såååå enig med deg angående høylytt gjesping!! Kjenner hårene på armene vibrerer av irritasjon. For å ikke snakke om høylytt nysing!! Hva skjer med at man må leke brøleape i det offentlige rom og spre bassiluskene (skrives sikkert ikke sånn) til alle de uskyldige rundt?!? Arg i sjela!
  Ønsker meg hørselsvern til jul;)
  God torsdag og hurra for helg i morgen!

  • Reply Ida Wulff 7. november 2019 at 22:46

   Hahahah, HELT enig angående nysingen. Blir oppriktig irritert 😂 også når folk tror de er søte når de nyser ☠️

 • Reply Gromings 7. november 2019 at 22:34

  Når du går av på et stopp som generelt er meget besøkt (Oslo S) og folk ikke overholder «hold til høyre om du skal stå dønn stille opp rullebåndet» normen. Asså! Det er ok at du ikke har mega dårlig tid- men JEG vil gjerne gå forbi deg og den gigantiske kofferten din. Hadde det vært mulig å stelle seg inntil høyre side? Og hvis du allerede har gjort det… så gjelder det ikke dersom du selv står til venstre og kofferten på høyre. Det er fortsatt en BLOKKADE. Takk for meg

  • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 00:05

   Virker som det er mange som ikke har fått med seg den «regelen» der ja! Jeg lærte den i London som 19-åring, da en mann i dress SKREK til meg. Kommer aldri til å gjøre feil igjen 😅

 • Reply Gromings 7. november 2019 at 22:37

  Når du går av toget på et meget besøkt sted (Oslo S) og folk ikke overholder «hold til høyre dersom du skal stå dønn stille opp rullebåndet» normen. Asså. Det er greit at DU har all verdens av tid- men JEG vil gjerne forbi. Og om du har stelt deg sjøl på høyre side, slik du skal.. men fortsatt har plassert kofferten din på venstre- så er du fortsatt en BLOKKADE. Takk for meg

  • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 00:06

   Virker som det er mange som ikke har fått med seg den «regelen» der ja! Jeg lærte den i London som 19-åring, da en mann i dress SKREK til meg. Kommer aldri til å gjøre feil igjen 😅

 • Reply Christina 7. november 2019 at 22:38

  På bussen hjem forrige uke, en buss som tar 3 kvarter, dro paret foran meg opp en kiwipose med pølseR og brød som de hadde hatt med seg hjemmefra for å spise på bussen🙂de hadde tilogmed med seg hele flasker med dressing😶

  • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 00:04

   Atte hva sa du 😂😂😂

 • Reply Isa 8. november 2019 at 01:34

  Jeg er så sjukt var på lyder og noe som irriterer meg helt sinnsykt mye er når noen spiser og de får sånn innvendig knekkelyd i kjeven. Jeg vet ikke helt hva det er eller hvordan jeg skal forklare det men det er en litt hul knekkelyd for hvert tygg og selv om jeg vet de ikke kan noe for det så bare klarer jeg ikke holde meg og må be de stoppe å tygge. Føler meg så slem men det bare gåååår ikke!!

  Og ikke minst, folk som ikke er klar over hvor høyt de selv snakker. Mamma spesielt har utestemme inne fordi HUN hører dårlig. Men de hun snakker med hører ikke dårlig, det ser hun ikke ut til å skjønne.

  • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 08:44

   Haha 😅 kjenner flere med sånn knekkekjeve og de syns jo det er pinlig selv stakkars!

  • Reply B 10. november 2019 at 19:53

   har selv knekkekjeve, det kan man faktisk ikke gjøre noe med dessverre. Verre med de som gomler innvendig når de tygger, MYE VERRE, høres ut som en menneskelig vaskemaskin inni der…. grusomt. Har selv en mor som ikke tåler at andre spiser noe som helst, får rett og slett anfall av smatting eller bare noen tar en bit av en ting. hadde en oppvekst hvor all slags lyder måtte rett og slett ikke eksistere. Ja, jeg vokste opp med ekstrem angst pga en sinna mor. kan ikke kalle det en paraply engang da det faktisk er traume! :’) ;'(

 • Reply ThereseJ 8. november 2019 at 02:09

  Mamma er en sånn brølegjesper. Men det er hele dagen for hun. Når hun gjesper mye får eg lyst å slå til hun😂 er en stille gjesper selv. Og holder på å klikke når hun gjesper mye og lager høy lyd for hvert gjesp.altså!!

  • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 06:55

   Hahahah, mamma og 😂

 • Reply Linn 8. november 2019 at 10:51

  Folk som leser på PC’en over skulderen min når jeg går gjennom nettaviser f.eks. og kommenterer annenhver artikkel. «Oi, gå litt opp igjen, hva var det der??» Logg på din egen jævla PC for å lese!

  Fortausmafia med tre-fire stykker i bredden som ikke flytter seg når det kommer folk mot dem. Jaja, neinei jeg får bare tråkke ut i trafikken jeg da.

  Som noen nevnte over; folk som setter fra seg alt fra barnevogner til nattbord på returpunkt for plast/papp/metall. Det skjer ukentlig her hos meg, og det ser fader meg ikke ut rundt de containerne. Ta ansvar for ditt eget søppel!

  • Reply Ida Wulff 10. november 2019 at 15:02

   E9!!

  • Reply B 10. november 2019 at 19:55

   var nedi gata for meg også (søppel som ikke hører hjemme). Alt har blitt fjernet der nå, mest sannsynlig for å få bukt med det problemet. Blir spennende å se om det holder seg «rent» der.

 • Reply Christina 8. november 2019 at 11:29

  Folk som nyser og hoster rett inn i hånda, ikke i albuen, uten å vaske seg etterpå!!! Blir helt kvalm… Er en grunn til at jeg aldri tar på håndtak, rulletrapp osv. Fysj!!! 😖

  • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 16:41

   Ugh!! Albuen forever!

 • Reply Ida 8. november 2019 at 13:14

  Folk som går ut av toget og stopper rett utenfor døra for å dra opp håndtaket på kofferten…

  • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 15:08

   Ja, ta den tiden du trenger liksom 🤓

 • Reply Hanne 8. november 2019 at 14:24

  Når du sitter på 1 1/2 sete på bussen og noen presser seg ned ved siden av deg uten å si noe😑

  • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 15:08

   Hyggelig å bli litt bedre kjent, si 😂

   • Reply Line 9. november 2019 at 21:40

    Når noen opptar 1,5 sete på bussen 😉

 • Reply Mari 8. november 2019 at 14:24

  Dette er til folk med hund: Noe jeg ikke kan fordra er når man passerer en annen hund på fortauet og så stopper den andre personen og ber hunden sin om å sitte til jeg har gått forbi. Altså, om du ikke klarer å håndtere hunden din gående så ikke ha hund. Må legge til at jeg har en Dobermann, så her er det ingen unnskyldinger. Men, antikonfliktsky som jeg er så stopper jeg selv:) så kan de bestemme selv om de vil begynne å gå eller gå vekk. 😀

  • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 15:08

   Haha, du er en sånn som gjør det alle har lyst til å gjøre 😂 når det er sagt: familien min har adoptert en hund som klikker helt av noen hunder, fordi hun er blitt skambitt i et tidligere hjem. Sånne ting kan jo ligge bak, hvis hundeeiere opptrer på den måten når de møter deg og din hund. Så det er ikke alltid det handler om å ikke klare å håndtere hunden ❤️

  • Reply Malin 8. november 2019 at 18:52

   Jeg bruker å stoppe slik med hunden🤷 Spesielt hvis det er trangt fortau eller en smal sti, i respekt for de jeg møter. Det er også fin trening for hunden, hvor eier og hund må kommunisere.

  • Reply ElisabethH 8. november 2019 at 23:09

   Hva er det for en holdning å ha når du faktisk har hund selv? 😂 Da burde du jo vite at det kan være hundre ulike årsaker til at man får hunden ned i sittende i møtesituasjoner. Jeg har en omplasseringshund som var livredd andre hunder da jeg fikk henne, og trener på passering hver dag. Da tar man det gradvis, og vi har jobbet lenge frem til hvor vi er i dag – hun sitter og den andre hunden går forbi. Eller vi møter noen som gjør det vanskelig med vilje, da må vi snu. Føler ikke at det gjør at jeg ikke burde ha hund, som du så fint insinuerer. 😊

   • Reply Ida Wulff 9. november 2019 at 00:39

    🙌🏻

   • Reply Mari 15. november 2019 at 13:03

    Helt greit at du har en hund som er vanskelig. Men da må man rett og slett gå ut av stien. Jeg har flere ganger opplevd at en hund som stopper sitter og venter til jeg er nærme nok så den kan bite. ikke så gøy. Når man stopper så lager man en unormal situasjon og sier «nå skjer det noe». Da er det bedre å lære seg en metode der man kan fortsette å gå. Det var det jeg gjorde da min gutt var valp og helt tullerusk når han passerte andre hunder. Det er altså ingen respekt å stoppe, man lager bare en rar situasjon.

 • Reply kris 8. november 2019 at 15:29

  Folk som ikke sier takk. Er ordet «takk» på vei ut av det norske språk? Feks. naboer som åpenbart går fortere/småløper når man låser opp døren fordi de vil rekke å komme inn. Men å si takk for at du holdt døren for dem, det gidder de ikke. Jeg har begynt å si «VÆR SÅ GOD» veldig høyt, de fleste kommer da med et stusselig takk.

  • Reply Ida Wulff 8. november 2019 at 16:41

   Så deilig!! Jeg sier VÆR SÅ GOD hele tiden, men det er som regel til samboeren som ikke er takknemlig nok. Haha!

 • Reply Kristine 8. november 2019 at 18:32

  Sååå mye bra her! Spesielt det med å dra frem illeluktende mat ukurante steder, altså hva tenker folk med?! Drit i å spis den skiven med makrell rett ved siden av meg på lesesal. Satt ved siden av en jente på bussen her om dagen som dro frem to kokte egg(!!!) og begynte å spise. Jeg ble så irritert og kvalm at jeg bare måtte flytte meg på trass 😂

  Når det er sagt så har jeg en paraply som kanskje ikke alle er enige i, men drar den likevel. Her i Norge er mennesker så sykt hundesky at jeg blir gal. Kan ikke ha den lille (og veldig snille!) Norfolk terrieren min løs noen steder for folk tydeligvis er livredde, selv om han aldri går bort til noen uprovosert. Har flere ganger fått «tilsnakk» fra typ 60 år gamle kjerringer som sier jeg må ha hunden min i band, selv om han ikke har vist noen som helst interesse for å gå bort til dem 🙄 Føler meg som en kriminell hvis jeg tar han med på bussen liksom..

  • Reply Ida Wulff 9. november 2019 at 00:53

   Haha æsj, kokt egg er blant verstingene!! 😣😣 måtte forlate en klasselunsj pga det en gang, begynte å snøre seg i halsen!!

  • Reply B 13. november 2019 at 02:46

   Haha, jeg må si at jeg har en paraply på de som ikke har bånd på bikkja, spesielt på offentlige plasser 😅 elsker hunder, men har selv en liten yorkie tass som er altfor redd alle dyr og spesielt andre hunder og viser det i form av aggresjon. Tar evigheter å roe hun ned om hun blir redd. Har hendt flere ganger at jeg må stoppe andre sine bikkjer fra å komme for nærme, og om jeg er alene står jeg i en veldig faresone jeg helst ikke vil være i. Vært borti altfor mange situasjoner som lett kunne vært unngått om det var bånd involvert, jeg har aldri hunden min uten bånd da jeg faktisk ikke kan kontrollere situasjoner som kan oppstå, ingen kan det.. Skal sies at det er båndtvang på offentlige steder året rundt (Om ikke noe annet er oppført), noe altfor mange ikke vet. Handler om å ta hensyn til alle. Skjønner at du blir irritert om du stoler på din hund og når du vet den ikke løper bort til andre, men om din hadde løpt mot min så hadde den blir bitt, jeg blir selv bitt om jeg kommer i mellom, noe jeg har blitt flere ganger. Arrogante og naive hundeeiere er en definitiv paraply, sier ikke at du er det, håper det heller ikke er tilfelle.

 • Reply Marte 8. november 2019 at 18:34

  Hahaaha. Morsomt å lese. Og du, helt enig ang. refleks! Nordmenn er dårlige på å bruke refleks, eller hva? Jeg har en rundt hver arm eller legg selv, spørs litt etter antrekk jeg trasker rundt i. Man legger ihvertfall merke til det når man er sjåfør selv.

  Jeg sier også alltid OI når jeg dulter borti folk på t-banen, butikken etc. Men alltid, et beklager rett etterpå. Prøver å venne meg av oiet (ja, jeg dulter ofte borti folk), men har ikke klart det enda. Er det godkjent? Hahaha.

  • Reply Ida Wulff 9. november 2019 at 00:51

   Klapp på skulderen for refleksbruk! 👍🏼 jeg sier forresten også oi. Men i likhet med deg sier jeg «oi, unnskyld». Så vi er tilgitt 😂💕

 • Reply Madelen 9. november 2019 at 00:31

  Bagasjereglene og håndteringen av dem hos Norwegian. Føler seg som en kriminell enda man kun har sekk. Og ja. Jeg tok sekk fordi jeg ikke turte annet. Og nei. Jeg valgte ikke Norwegian. Jobbreise….

  • Reply Ida Wulff 9. november 2019 at 00:37

   Så enig med deg!!

 • Reply Gerda 9. november 2019 at 10:42

  Min paraply:
  1. Denne mørketiden hvor ingen bruker refleks. Altså, hva er greia? Fint for meg som er billist å se deg og hunden din gå/krysse veien. Eller barn som bare springer rett over veien, og du bråbremser for du ser dem ikke før de er 2 meter fra bilen din.

  2. Når det er privat parkering, men mennesker skal bare «låne» parkeringsplassen for å hente barna i barnehagen. Når du kommer hjem, finner du ikke parkeringsplass. Innafor å ringe tauebil?

  3. ( jobber på hotell )
  Når gjester ikke klarer å bruke øyene sine. Når alt er merket på hotell, men hvor frokosten er, tidene, heisen er, toalletet men de må spør for å dobbelsjekke(?). Altså, for det første eg sa til deg frokostiden for 10 sekunder siden og hvor heisen er, men du for det ikke med deg?

  4. Når gjester ringer 06:30 på en lørdagsmorgen og skal booke hotell. Serriøst?

  Elsker paraplyene dine, ha det oftere!

  • Reply Ida Wulff 10. november 2019 at 11:36

   Takk for at du deler! Og såå enig angående refleks – kan forsåvidt bli enda flinkere selv 👊🏼

 • Reply marte 9. november 2019 at 12:43

  Hei ☺️ Apropos paraplyer; Hvordan ønsker du at lesere dine, folk som kjenner deg igjen, skal reagere? Du kjenner jo ikke nødvendigvis ikke igjen leserne dine (med mindre du har søkt opp navnet i Facebook etc.), men vi gjenkjenner jo deg. Det har forøvrig skjedd tre ganger det siste året, derfor jeg lurer. Hilsen tønsbergenser 😂

  • Reply Ida Wulff 10. november 2019 at 11:35

   Hei 😀 oi, det har jeg ingen preferanser på. Du må ikke være redd for å si hei eller slå av en prat med meg – går jeg sminkeløs med håret i dott er det dog en sjanse for at det blir en kort prat 😂 jeg syns alltid det er hyggelig å hilse på mennesker som leser bloggen min. Blir så positivt overrasket over hvor oppegående folk det (som regel) er, haha! ❤️

 • Reply Maja 9. november 2019 at 17:51

  1. En klassiker regner jeg med; men folk som presser seg på bussen før folk får gått av!! En evig paraply for min del.
  2. Folk som står alt for nærme.. Jeg blir småstressa med en gang. Samme med folk som setter seg ved siden av meg på bussen når det er andre ledige 2-setere.
  3. Jeg jobber deltid i sportsbutikk og synes folk som kommer inn 5-på-stengetid og skal ha masse hjelp og prøve (!!) er relativt frekke? Spesielt på en lørdag. Det er en grunn til at vi stenger når vi gjør, og forstår de ikke at de som jobber i butikk også vil hjem? Jeg kommer ikke på andres arbeidsplass og forlanger hjelp og utvidet stengetid bare jeg ikke har klart å få ræva mi dit tidligere på dagen/ i uka.
  4. Folk som skal komme meg i forkjøpet og avslutte setningene mine med det siste ordet. Kan jeg ikke bare få snakke ferdig?
  5. Folk som stort sett baserer samtalene sine på å snakke dritt om andre som ikke er til stede, eller aldri kan si noe positivt.

  Ser at jeg egentlig bare kunne skrevet folk her under én paraply, haha! Men noen folk er irriterende!

  • Reply Ida Wulff 9. november 2019 at 21:28

   Hahah, folk er drit 😂 neida, men veldig enig med deg. Selv tør jeg ikke gå inn i butikker hvis det er 10 minutter til de stenger! Føles litt kriminelt…

 • Reply Kamilla 9. november 2019 at 22:31

  Hahahha! Samboeren min gjesper også unødvendig høyt på morgenen… Har bedt han slutte så mange ganger, eller i det minste holde seg for munnen og PRØVE å begrense seg. Det er visst helt umulig. Brøler jo som en jævla løve 😖

  • Reply Ida Wulff 10. november 2019 at 11:29

   Hahaha😂😂😂 vondt å være til om morgenen!

 • Reply Cathrine 11. november 2019 at 12:29

  Brølegjesping er en paraply jeg ikke visste jeg hadde selv. Har ikke greid å sette fingeren på det, men jeg blir alltid irritert på samboer om morgenen.. Nå vet jeg hvorfor. Haha!

  Aldri slutt med paraplyer, takk <3

  • Reply Ida Wulff 11. november 2019 at 16:24

   Haha, jeg ler 😂😂 bare hyggelig 🙈❤️❤️

 • Reply Anita 12. november 2019 at 09:50

  Når jeg står heeelt i ro på en åpen, men folksom plass (Oslo S, for eksempel), og folk presterer å gå på meg. Altså, etter et par-tre mennesker som dulter borti meg får jeg lyst til å rope høyt: «Øi! Er jeg usynlig, eller??!» 😅

  Og lukter. Jeg vet ikke, men i det siste har jeg fått litt noia på lukter på offentlig transport/i offentlige rom, og ikke bare fra mat (eller møkk), men også sterke sjampo-lukter eller dårlig parfyme. Altså, den sjampoen, det er lov å skylle ut! 😋

  • Reply Ida Wulff 13. november 2019 at 09:23

   Syns du skal rope ut neste gang det skjer 🙈👍🏼

 • Reply Silje 13. november 2019 at 02:41

  Min paraply er mennesker som insisterer på å være først inn på toget (med knuff og dytt) for deretter å gå kjempe sakte eller stoppe opp når de først er inne. Skal du lede rekka hard du et simpelt ansvar. Kom deg inn og sett deg ned, raskt! Filosofere over hvor du vil sitte kan du gjøre bakerst i køen :)))

  • Reply Ida Wulff 13. november 2019 at 09:21

   Sååå sant! De er en egen rase

 • Reply Kathrine 13. november 2019 at 16:47

  Sjåfører som ikke bremser ned på vei inn i kryss eller rundkjøringer, og folk som røyker på offentlige steder hvor det ikke er liv å røyke. F.eks på Oslo S og gjerne rett ved siden av et røyking forbudt skilt….

  Og folk bakerst i en lange køer på butikken som insisterer på å løpe først når det åpner en ny kassen

 • Leave a Reply