Hverdagsliv

FRA SOVESVEIS TIL FESTKLAR PÅ ET BLUNK

17. november 2019

Reklame for Batiste

FØR & ETTER KRØLLING AV HÅR OG TØRRSJAMPO 

Jeg ble plutselig litt usikker på om bildet til venstre er for sterk kost for en blogg. Hehe. Men det er nå faktisk slik håret mitt ser ut når jeg har gått to dager uten hårvask, og våkner opp fra en god natts søvn. Ser jo ut som jeg mangler hår på halve hodet og har sprayet med formfett, men neida 😅

Noen ganger er man ekkel på håret, og selv om det selvfølgelig er foretrukket å vaske håret, er det ikke alltid man har tid til det. Hva gjør man da? Tørrsjampo, så klart! Her har jeg brukt tørrsjampoen fra Batiste, som har vært med meg i alle år. Tørrsjampo kan brukes til langt mer enn fett hår, gjett om jeg har opparbeidet meg noen tørrsjampo-triks opp gjennom årene 😉 Jeg bruker det for å gjøre etterveksten mindre synlig, for å lysne hårtuppene mine når jeg syns de er litt for gule, for å få volum, for å få hestehalen min til å se mer fyldig ut, for å få mer volum i hele håret – og selvfølgelig til fett hår, når det ikke er tid til hårvask. Jeg er av typen som må sette av 1 time til hårvask grunnet håret jeg fikk utdelt fra naturens side 🐑 Så da sier det seg selv at jeg må jukse litt av og til 😀

Slik forgår det som regel: 

1. Rett fra senga // 2. Krøller håret til tross for at det er fett // 3. Deler opp håret i flere deler, og sprayer med tørrsjampo lag for lag 4// Tada, nå kan jeg lure hvem som helst!

Nå som det nærmer seg julebordsesong, er det ingen dum idé å ha en Batiste i veska. Hvis du må dra rett fra jobb eller skole, eller hvis sveisen flater ut i løpet av kvelden. Jeg liker å slenge på en fin spenne eller en hårbøyle, da føler jeg håret holder seg fint lengre. Hvis du som meg er stor fan av å gå med hestehale, er tørrsjampo et hemmelig supervåpen for å få volum i hestehalen. Selv om jeg har mye hår, kan det fort ende opp med å se flatt og tynt ut. Spesielt i en hestehale. Da løfter jeg bare opp hestehalen i lag og sprayer tørrsjampo i mellom, og voila: Tidenes tykkeste hestehale. Med hold! Det som gjenstår av «piggsveis» og brukne hårstrå, legger jeg ned med en hårspray helt til slutt.

1. Hestehale uten tørrsjampo// 2. Hestehale med tørrsjampo 

Litt av en forskjell, eller hva? 😀

Hvis du er av typen som aldri helt har funnet ut av tørrsjampo, så har jeg noen fine nybegynner-tips til deg: 
❤️ Når du skal bruke tørrsjampo for å skjule fett hår/ettervekst, bruk klyper til å dele opp håret slik at du for produkt jevnt fordelt i hele hodebunnen.
❤️ Pass på å ha litt avstand mellom flasken og håret når du sprayer, cirka 30 centimeter. Da vil du få et mye mer naturlig resultat, enn hvis du sprayer helt inntil. Masser produktet inn i hodebunnen, og la det feste seg før du bruker hårbørste.
❤️ Stå på et håndkle eller inni dusjen når du sprayer, så får du minst mulig tørrsjampo-støv på badet.
❤️ Vask håret før du skal til frisør for å farge/stripe, slik at det er fritt for tørrsjampo.
❤️ Skaff deg en Batiste i mini size i tillegg til den store du har på badet. Den er en hair saver når som helst og hvor som helst!Her ser du en mini size, passer selv i den minste veska.

Tørrsjampoen fra Batiste kommer i mange ulike varianter, og med gode dufter. Akkurat nå bruker jeg mest den som heter Tempt. Har du en favoritt som jeg burde teste ut? 

Batiste kan kjøpes hos blant annet VITA, Apotek1, Lindex og H&M 😽 Vil du kjøpe produktet på nett, så finner du det HER. Og flere stylingtips til julebordsesongen finner du her!

11 Comments

 • Reply Anniken 17. november 2019 at 14:48

  Fungerer den også for folk med brunt hår? Og kunne du skrevet litt om hvilke typer som passer til hvilket hår? 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. november 2019 at 21:16

   Ja, det finnes flere varianter som passer til mørkt hår 😀💕

 • Reply M 17. november 2019 at 18:17

  Fikk nettopp vite av frisøren min at Batiste er det verste produktet du kan putte i håret… Selv fikk jeg kjemisk reaksjon av å ha rester av Batiste i håret før en hårkur hos frisøren – og endte opp med pissgult hår… Jeg har nå i alle fall byttet ut Batiste som jeg har vært glad for i mange år, med en tørrsjampo som er mye bedre for håret mitt. :/

  Se f.eks. https://www.minmote.no/#!/artikkel/24476629/advarte-mot-toerrsjampo-paa-facebook-ble-kontaktet-av-advokat

 • Reply Janne 17. november 2019 at 20:14

  Du har jo glemt det viktigste tipset av alle: etter du har sprayet håret med tørrsjampo, «tørker» du håret med en håndklær. Da absorberer håndklæret ekstra fett, i stedet for at det ligger under tørrsjampoen, på en måte. Det vil du merke forskjell på 😊

  • Reply Ida Wulff 17. november 2019 at 21:17

   Oi, det skal jeg prøve! Takk for tipset 😊👏🏼

 • Reply Stine 17. november 2019 at 21:34

  Til informasjon: Batiste sin tørrshampo gjør at håret ikke puster og er ikke noe bra for verken hår eller hodebunn. Frisøren min fortalte at bastiste er ofte årsaken til at håret brekker under bleiking- da det skjer en kjemisk reaksjon. Har selv erfart dette. Tørrshampoen sitter også lenge igjen i håret (selv om man vasker det)- opp til flere måneder. Har derfor nå byttet over til mer vennlige tørrshampoer som er godkjent av frisører, som feks Sebastian.

  • Reply Ida Wulff 17. november 2019 at 23:37

   Hei! 😀 Jeg bruker rensesjampo én gang i uken, og før jeg skal til frisør. Både for å vaske ut tørrsjampo og andre produktrester som jeg ikke vil ha i håret når jeg skal farge det. Ha aldri opplevd at håret knekker av bleking. Så anbefaler virkelig alle å bruke en god rensesjampo!

 • Reply Annemarie 17. november 2019 at 22:01

  Har trodd at jeg har skjønt tørrsjampo, men her var det et og annet triks jeg ikke visste om! Normal selger også Batiste, billigere der enn på Vita i alle fall (med mindre Vita har tilbud, da er de ofte billigere). 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. november 2019 at 23:34

   Yey 😀 Takk for tips! Alltid kjekt med fine priser på et produkt man bruker masse av!

 • Reply Lone 17. november 2019 at 22:03

  Har selv mørkt hår og har prøvd den brune flere ganger. Synes den gir aller best resultat til min farge, men da er det essensielt at man går ut av huset, eller står i dusjen eller lignende. Det hvite støvet er ille nok, så tenk deg det brune! Ellers liker jeg veldig godt tropical, den lukten er helt nydelig <3

  • Reply Ida Wulff 17. november 2019 at 23:34

   Å stå i dusjen funker jo gull :* Jeg har aldri testet en brun før, men vurderer å gjøre det ettersom etterveksten min er ganske så mørk! <3

  Leave a Reply