Hverdagsliv Studier

IF EKSAMENSPERIODEN HAD A FACE

3. desember 2019

Blå Ikea-bager under øynene. Uvasket hår i rufsete hestehale. Grå joggebukse med hvite malingsflekker. Sokkeløs i skoa og sminkeløs i fjeset. Snusleppe ut av en annen verden, sulten som en desperat bjørn. Med tomt kjøleskap kickstartet jeg min hjemmeeksamen-uke, som en skikkelig nybegynner. Jeg skulle egentlig dusje, freshe meg opp, handle, spise og alt det der. Men så åpnet jeg eksamensoppgaven før jeg fikk gjort noe av det andre, og ble fanget av hvor uventet innholdet var. Det var noe helt annet enn jeg hadde sett for meg, så jeg ble sittende med nebbet i bøkene helt til det var for sent. For når klokka er fem på ettermiddagen, og alt du har spist er ostepop: Da er det game over. Skulle tro jeg hadde lært noe av alle disse årene som student, men nei.

Som du kanskje ser: I går kveld ble det handling. Så i dag starter jeg i hvertfall ikke dagen med tomt kjøleskap. Dusjet har jeg også gjort – jeg har til og med skrevet noen linjer på oppgaven. Jeg har store ambisjoner om å bli ferdig før helgen. Det skjer ikke at jeg smører denne unntakstilstanden ut noe lengre enn jeg må. Jeg har et lite håp om at det skal løsne i hjernesatan utover dagen, men akkurat nå knirker den som en arvet seng. Pene jenta ❤️ Takk til Gravlyset som fanger virkeligheten slik den er. Og takk for at han ikke prøvde å ligge med meg i går, posene under øynene mine ville uansett vært i veien.

Er det noen flere her inne som har eksamensperiode? Hva syns du egentlig er best av hjemmeeksamen, oppmøte-skriftlig og muntlig? Selv har jeg et hat-forhold til muntlig, men syns i utgangspunktet det duger med både hjemmeeksamen og oppmøte-skriftlig. At hjemmeeksamen går over en hel uke syns jeg er litt kjedelig, skulle gjerne hatt kortere frist og litt mer press på meg. Men det kan man jo alltids styre selv – hvis man har det i seg.

Tilbake til bøkene! Nå skal jeg rote rundt i Schumpeters teori om økonomisk utvikling frem til lunsj 🙇🏼‍♀️

80 Comments

 • Reply Julie 3. desember 2019 at 10:18

  Jeg liker best hjemmeeksamen, men vi har kun 2-dagers! Jeg synes det er en veldig grei varighet; det er stressende og du er ofte helt utslått når den er levert etter to intense dager, men på den andre siden er akkurat det faget relativt fort overstått. Masse lykke til med din hjemmeeksamen! <3

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 11:33

   Så enig med deg! Kunne jeg valgt fritt, hadde jeg gått for det 😀 Lykke til du også ❤️

 • Reply Vilde 3. desember 2019 at 10:26

  😂😂😂 du er kul!

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 11:33

   ❤️❤️❤️

 • Reply S 3. desember 2019 at 11:00

  Hvor er jakken din fra? 😍

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 11:32

   Merket heter Ubr ❤️

 • Reply Beate 3. desember 2019 at 11:10

  Haha, du skriver sååå forbaska artig, Ida! Eeeelsker det! 😀 Flotte, ärlige bilder! Elsker at du er så god på det ekte, jeg! 😀 Lykke til med eksamen goding! Klem! <3

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 11:32

   Du er så snill! ❤️ Tusen takk og klem til deg

 • Reply V 3. desember 2019 at 11:11

  Godt vi er flere! Nettopp ferdig med en eksamen hvor Schumpeter ble nevnt over alt… Liker nok best skole eksamen hvor man er ferdig med det etter noen timer. Er selv inne i eksamensperioden nå og gleder meg bare til den 19. desember hvor jeg er helt ferdig 🙂
  Lykke til videre!

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 11:32

   Godt med flere i samme båt! Schumpeter er en slitsom fyr, hehe. Masse lykke til! Selv er jeg ferdig med mine allerede 13. desember, så sånn sett skal jeg ikke klage 😍 Klem ❤️

 • Reply Hannah 3. desember 2019 at 11:17

  Haha, er som å se seg i speilet det der😂🙄
  Er midt i eksamensperiode selv. Har kun oppmøte-skriftlig eksamener, og syns egentlig det er greit jeg også. På lik linje som deg så kan jeg ikke tenke meg noe værre enn muntlig.
  Masse lykke til med innspurten, Ida! Alltid like godt å føle at man ikke er alene om å være eksamenshuldra! Vi blir vel pene igjen til jul…🤞🏼
  Klem til deg💛

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 11:31

   Haha!❤️ Ja, juleferien kommer forhåpentligvis til å forvandle oss til prinsesser igjen! Masse lykke til du også, så deilig at du bare har skriftlig 😀 Alt annet enn muntlig er innafor! Klem til deg

 • Reply AAA 3. desember 2019 at 12:12

  Som å se meg selv i stad på butikken 😂 Jeg er veldig glad i hjemmeeksamen, men karakterene mine blir ikke særlig gode når det er den type eksamensform hehe. Må derfor si jeg synes oppmøte-skriftlig er den jeg liker best. Blir helt svett av tanken på muntlig…

  Ønsker deg masse lykke til denne uken ❤️

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 12:46

   Haha 😀 Godt vi er flere slabbedasker på shopping! Og ja, hjemmeeksamen gir ikke meg de beste karakterene heller, men pytt! Lykke til ❤️

 • Reply Anna 3. desember 2019 at 12:16

  Er i en alder der eksamener er passert for lenge siden så det kan jeg ikke uttale meg noe om, men humoren din og selvironien den får selv meg til å le høyt i disse overgangsalder tider 🤤 akkurat det jeg trengte idag Ida 😂

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 12:45

   Haha, så kos! Det er hyggelig å høre ❤️❤️

 • Reply Maren 3. desember 2019 at 12:22

  Sitter med hjemmeeksamen nå jeg også som startet i går og varer i en uke. Første året på master, og første gang jeg opplever å ha 3 hjemmeeksamener samme semester. I utgangspunktet synes jeg hjemmeeksamen er best, for da slipper du stresshelvete med «faen jeg kan ingenting» dagen før eksamen. Allikevel gjør jeg det alltid best på oppmøte-skriftlig… Men foretrekker hjemmeeksamen uansett 🙂 Masse lykke til videre!! We can do this!

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 12:45

   Samme her! gjør det bedre på oppmøte, men foretrekker hjemme. Nesten så det er verdt en karakter 😂 Lykke til denne uken!

 • Reply Martine 3. desember 2019 at 12:24

  Du er så sykt ekte og jeg elsker det!! Har selv eksamensperiode som involverer både oppmøte-skriftlig i medierett med kontraktsrett allerede i morgen (desidert den vanskeligste), to semesteroppgaver i gruppe og en 2-dagers hjemmeeksamen. Må si jeg uten tvil liker 2-dagers hjemme best!

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 12:44

   Fullt kjør der ja!! Heia deg og masse lykke til ❤️

 • Reply Lena 3. desember 2019 at 12:35

  Jeg sitter akkurat sånn som du beskriver over her, akkurat nå: håret i en dutt, svart gasp-bukse (omg) og en stor genser over og har hjemmeeksamen! Heldigvis «bare» over tre dager, men den har akkurat starta.. liker egentlig hjemmeeksamen veldig godt, men lett å bli distrahert (som her, vært på insta, blogg og face allerede mange ganger i dag🙄) … Skjerpings! Masse lykke til! ❤️

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 12:44

   Hvorfor høres andre sin hjemmeeksamen så mye mer koselig ut?! Når andre sier at de sitter med dott på huet og i stor genser så tenker jeg «så koos». Men jeg gjør jo akkurat det samme selv, og det er DRIT 😂 Masse lykke til med eksamen din ❤️❤️ Måtte det gå veien!

 • Reply I 3. desember 2019 at 12:47

  Jeg har anatomi eksamen om to uker. Pensum her helt enormt og jeg burde være stressa men tar det alt for chill. 🤦‍♀️ Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 12:48

   Oi, det er mye pugging ser jeg for meg!! Kanskje chillingen kan føre til mirakler, krysser fingrene for deg! ❤️

 • Reply Kristin 3. desember 2019 at 13:26

  Her er det masterskriving om dagen, føles ut som en evig lang hjemmeeksamen som aldri vil ta slutt….

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 14:23

   Grøss…. Stå på!! Gleder meg ikke til den akkurat nå :O

 • Reply Sara 3. desember 2019 at 13:28

  Hvilken str har du i jakken? Veldig fin!

 • Reply Anne 3. desember 2019 at 14:15

  Masse lykke til!! Har selv hjemmeeksamen.
  Sjukt fin jakke du hadde!! Hvor er den fra?:D

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 14:22

   Tusen takk, og samme til deg ❤️ Jakken er fra Ubr, veldig god!

 • Reply Anonym 3. desember 2019 at 14:58

  Hei flotte Ida <3 Her er det hjemmeeksamen for full rulle, og jeg kunne virkelig tatt nesten hvilken som helst eksamensform utenom denne. Det er rett og slett for mye tid til å vurdere, endre og kritisere sine egne tanker og refleksjoner. Ingenting gir mening til slutt og hvor dokumentet som leveres inn er en dokumentert skriftsamling av ens eget negative vås fra den siste uken. Skriftlig skoleeksamen passer meg bedre, har heller ikke noe problemer med muntlig – men fader heller. Eksamen er no slit uansett hvordan det vris og vendes på.

  Ønsker deg masse lykke til!

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 15:37

   Det kjenner jeg meg igjen i! Får nesten fylleangst over det jeg har skrevet, og føler at det bare er tull og tøys. Tusen takk, og lykke til du også <3

 • Reply Therese 3. desember 2019 at 14:59

  Altså nå måtte legge igjen kommentar her (har begynt et par ganger før, men stoppet opp🙈). Men ELSKER innlegget og ler høyt mens jeg scroller ned. Og de bildene da🤩 Du tørr å være ekte og du byr på deg selv. Også er du forbaska god til å skrive også. Lykke til med eksamen. Tre-dagers hjemmeeksamen er nok min favoritt, selv om jeg sliter meg så ut på de dagene at jeg bare griner og sover i to døgn etterpå😆

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 15:36

   Haha, for en herlig kommentar, tusen takk 🙏🏼🙈

 • Reply Anneli 3. desember 2019 at 15:05

  Har også akkurat hatt eksamen i innovasjon og entreprenørskap. Med blant annet schumpeter og økonomisk utvikling. Kan sende deg et enkelt, kort sammendrag av det jeg har om du vil.
  Lykke til på eksamen! 🥰🥰

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 15:36

   Vil du?? Det hadde vært heeelt gull 😭❤️❤️ Mailen min er i såfall idahewulff@gmail.com 🙏🏼 Håper det gikk bra på eksamen, og tusen takk for det!

 • Reply Camilla 3. desember 2019 at 16:04

  Ler meg skakk av det fjeset der 😀 Skikkelig blinkskudd! Masse lykke til med eksamen <3

  • Reply Ida Wulff 4. desember 2019 at 15:02

   Haha 😀 Tusen takk <3

 • Reply Susanne 3. desember 2019 at 17:48

  Synes oppmøte skriftlig er best uten tvil! Muntlig gjør meg fysisk og psykisk uvel flere dager før eksamen, og jeg blir det nervevraket!! Likevel er det muntlig som har gitt meg de beste karakterene… ;P

  • Reply Ida Wulff 4. desember 2019 at 15:02

   Samme her!! Kan til og med være slik flere uker i forkant, så slitsomt..

 • Reply Anonym 3. desember 2019 at 19:39

  Hvor er jakken ifra?😻

  • Reply Ida Wulff 3. desember 2019 at 21:05

   Ubr 💕

 • Reply Christine 3. desember 2019 at 21:15

  Skrev akkurat siste setning på min hjemmeeksamen og krysser fingrene for at det holder til å bestå 🙈
  Nå skal det dusjes og posene under øynene skal tas hånd om.
  Masse lykke til på eksamen! ❤️

  • Reply Ida Wulff 4. desember 2019 at 13:47

   Krysser fingrene for deg jeg også! ❤️❤️ og takk for det 🙏🏼

 • Reply Hilde 3. desember 2019 at 23:50

  Å herregud, godt det ikke bare er jeg som har sett slik ut de siste dagene 😂 Fikk først opp adventsstaken idag 😂😂Siste eksamen i går – skoleeksamen! Liker det eller kort hjemmeeksamen best!

  • Reply Ida Wulff 4. desember 2019 at 15:01

   Grattis med overstått, så DIGG! <3

 • Reply Anonym 3. desember 2019 at 23:53

  Sagt det før og sier det igjen – du er så herlig!

  • Reply Ida Wulff 4. desember 2019 at 13:46

   ❤️❤️❤️❤️

 • Reply Susanne 4. desember 2019 at 07:28

  Elsker det at du er så utrolig ærlig i innleggene dine, og ikke prøver og skjule hvordan du har det! For jeg tror alle som har vært oppi hjemmeeksamener er på lik linje som deg! Husker godt tiden når jeg var oppi det, og trasket ned til butikken med et ansikt som skremte vekk de fleste! Masse lykke til med eksamen!! <3 <3

  • Reply Ida Wulff 4. desember 2019 at 15:01

   Takk for så fin ord <3 <3 Klem til deg!

 • Reply Kristina 4. desember 2019 at 08:04

  Jeg syns definitivt muntlig er det verste, takler det ikke. Og skal ha muntlig eksamen i yrkesetikk og organisasjonsanalyse på fredag…… Jippi 😭😭
  Lykke til på eksamen 🥰

  • Reply Ida Wulff 4. desember 2019 at 13:47

   Å neiii, stakkars deg 😭😭 føler med deg, og ønsker deg masse lykke til ❤️

 • Reply Veronika 4. desember 2019 at 11:06

  Haha, elsker hvor ekte du er. Du skriver morsomt også 😍 Jeg hadde min første hjemmeeksamen her om dagen. Synes egentlig det var helt OK, men vi får se på karakteren hvor bra det egentlig gikk 😂 Det er noe med det å skulle sitte hjemme som ikke skjerper meg i nærheten av like mye som å sitte på skolen i en gymsal og ha eksamen 🤓 Muntlig eksamen er bare hat, vanlig skoleeksamen er det det er.. et nødvendig onde 😂 Lykke til videre!

  • Reply Ida Wulff 4. desember 2019 at 15:01

   Et nødvendig onde, haha 😂 Håper du naila den!! Klem <3

 • Reply Nina 4. desember 2019 at 11:26

  Må le av både bildet og teksten. Kjenner meg så absolutt igjen! Har hatt en hjemmeeksamen (på to uker!! Gjorde heldigvis ferdig på en uke) og to oppmøte. Må si at det er digg å ha tilgang til pensum, med tanke på alt pensum som må inn i nøtta hvis man har oppmøte-eksamen. Liker kanskje hjemmeeksamen best, men føler de er mye strengere ved evalueringen av dem..

  Jaja, tvi tvi! Hilsen fellow student som gleder seg til juleferie <3

  • Reply Ida Wulff 4. desember 2019 at 15:00

   To uker!! Så pain. Men bra jobba å gjøre den ferdig på 1 😍 Lykke til du også, hvis du ikke er helt ferdig enda!

 • Reply Line 4. desember 2019 at 11:47

  Muntlig! mulighet til å se reaksjon fra sensor oggod hjelp i spørsmålene fra eksaminator, slik at man veldig raskt skjønner at man er på ville veier, eller på rett spor 🙂 Og ikke minst… Svar samme dag! Hjemmeeksamen er jeg aaalt for slapp til å få til spesielt bra. Skriftlig skoleeksamen er også helt ok 🙂 Fort ferdig, men langdryg ventetid på karakter.

  • Reply Ida Wulff 4. desember 2019 at 15:00

   Ah, du er den typen ja! Hehe 😜 Hadde jeg sett en reaksjon fra sensor som gjorde meg usikker, tror jeg nok bare at jeg hadde stoppet helt opp. Men digg å få karakteren med en gang!

 • Reply Ida B 4. desember 2019 at 15:22

  Masse lykke til på eksamen! Jeg har også eksamensperiode nå, med siste eksamen neste uke! Personlig liker jeg best muntlig eksamen (der jeg alltid presterer best av en eller annen grunn, til tross for at jeg aldri tør å si et ord i seminar eller diskusjonsgrupper😅) og deretter hjemmeeksamen. Hater skoleeksamen 🤯 ..

  Krysser fingrene for at du kommer deg gjennom eksamen før helgen ☺️

  • Reply Ida Wulff 5. desember 2019 at 08:36

   Tusen takk, og lykke til neste uke! Måtte det gå veien 😀

 • Reply Lillian 4. desember 2019 at 16:19

  Jeg starter hjemmeeksamen på fredag som varer over helga, har forøvrig ikke studert på 15 år, så jeg stiller med samme posene under øynene som deg;)
  Masse lykke til:))

  • Reply Ida Wulff 5. desember 2019 at 08:37

   Da får vi håpe at det er som å sykle, og at du kommer deg gjennom det som en lek 😀 I lige måde <3

 • Reply Maja 4. desember 2019 at 17:20

  Er så heldig dette semesteret at jeg har fått litt av alt! Èn muntlig, èn hjemmeeksamen og to oppmøte-skriftlige. Fra første til siste eksamen er det hele 9 dager – HJELP! Synes det er relativt intenst, og jeg er nødt til å lese til flere fag samtidig, som krever at jeg er strukturert og effektiv – og alle vet at det er to egenskaper som ikke er mulig å fremdrive i eksamensperioden. Så jeg gleder meg ekstremt til jeg er ferdig den 18.desember, og jeg er allerede stresset for at jeg får for kort juleferie og for liten tid til å nyte desember. Så humøret og kunnskapsnivået svinger heftig fra dag til dag, og jeg vil helst bare bli ferdig med alt – nesten uavhengig av karakter. Som du sikkert skjønner er dagen idag en på den mer negative siden – takk for meg!

  • Reply Ida Wulff 5. desember 2019 at 08:34

   Å hjelp, hva studerer du?! Håper dette er 7,5-poengs fag? Det hørtes veldig intenst ut ja. Ønsker deg masse lykke til ❤️❤️❤️

   • Reply Maja 11. desember 2019 at 15:44

    Kanskje en uinteressant oppdatering og svar- men her kommer det likevel. Det er heldigvis 7,5-poengs fag ja. Jeg tar bachelor i rådgivning, og det er sykt interessant og ellers veldig bra – har bare vært uheldig med eksamensdatoene dette semesteret. Nå er heldigvis to stk overstått (de verste etter min mening), så da er det bare to igjen. Mål i sikte! Takk for lykkeønskninger – og i lige så 🙂

 • Reply Vibeke 4. desember 2019 at 17:57

  Hvor er disse skoa fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. desember 2019 at 08:33

   Dette er Ukiuks fra Ecco 😊

 • Reply Anna 4. desember 2019 at 20:51

  HAHAHA ååå digga deg som alltid!! Lykke til på eksamen <3

  • Reply Ida Wulff 5. desember 2019 at 08:32

   Tusen takk, Anna ❤️

 • Reply Anne 4. desember 2019 at 21:28

  Ååå, du har den nydelige jakken! Kan jeg spør hvor varm og vindtett den er? Ser det står til -10 på beskrivelsen, frykter den er for kald til en norsk vinter…

  Takk for en herlig blogg, alltid godt skrevet og med variert innhold. Jeg ler av og med deg, og kjenner meg ofte igjen 😊 Ha en fin kveld!

  • Reply Ida Wulff 5. desember 2019 at 08:31

   Jeg har ikke hatt den så lenge, men frem til nå har den innfridd. Den er varm samtidig som en føles fjærlett å ha på seg, skikkelig deilig å ikke føle seg fanget i en stor tvangstrøye ❤️ Og takk til deg! Klem

 • Reply Jeanette 4. desember 2019 at 21:43

  Det var alt for likt småbarnsmor outfit/poser! 😂

  • Reply Ida Wulff 5. desember 2019 at 08:30

   Hehe! Er helt sikkert noen likheter mellom eksamensperioden og det å være småbarnsmor! Dog tror jeg sistnevnte er hakket mer krevende 😉

 • Reply Vilde 4. desember 2019 at 22:13

  Har to-dagers eksamen akkurat nå og kjenner de siste 300 ordene å snike inn etter 4700 ord er i det meste laget😵 Samme regla neste uke. Jeg var megaforberedt! I går gikk det i brainfood, men idag tok jeg fram sjokoladeplata gitt. Brainfood det også🤯 lykke til!

  • Reply Ida Wulff 5. desember 2019 at 08:29

   Sjokolade er så absolutt brainfood det også, hehe ❤️ Viktig å kose seg litt når man lider! Masse lykke til!

 • Reply Caroline 4. desember 2019 at 23:14

  Gikk egentlig bare inn på bloggen din for å finne ut hvor jakken er, siden den er så fin. Men må si jeg koser meg med å lese blogg innleggene dine. Noe jeg ikke gjør på andre blogger, ser kun bildene. Du er så morsom og skriveferdighetene dine er veldig bra! Du er pen, har masse selvironi og er ikke redd for å vise en dårlig side av deg. Kommer til å begynne å lese bloggen din!<33 Forresten, kanskje du kan begynne å skrive hvor klærne dine er fra?

  • Reply Ida Wulff 5. desember 2019 at 08:27

   Det var mange fine ord, tusen takk!! ❤️ Og velkommen inn hit skal du være!

 • Reply Tina 5. desember 2019 at 00:56

  Elsker innlegg som dette, det upolerte hverdagsliv as we know it😍 Du er så utrolig flink til å skrive ting på en humoristisk måte😄

  • Reply Ida Wulff 5. desember 2019 at 08:25

   Takk Tina, så hyggelig ❤️❤️

 • Reply Sara 6. desember 2019 at 13:16

  På mitt studie har vi nesten bare skoleeksamen. Selv etter over tre år på universitetet klarer jeg liksom ikke å vende meg til overraskelsesmomentet som hører til. Er like livredd hver gang for hva som dukker opp på slike eksamener. Sånn sett er hjemmeeksamen veldig greit. Da er man ikke like fucked hvis det man kommer borti noe man er usikker på. Er det ikke sånne anledninger Google er til for? 😅

 • Reply Linn L. 7. desember 2019 at 11:52

  Ida altsååå, du er fantastisk 😀
  Jeg foretrekker nok hjemmeeksamen, men helst ikke over for lang tid. Nettopp fordi jeg havner i akkurat samme tralten som deg – usminket, skittent hår og joggis som til slutt står av seg selv (det er ikke lurt å spise godis samtidig som man skriver). På oppmøte-muntlig må man liksom kle seg for å gå ut i livet, og jeg foretrekker joggis ass. Muntlig er et hælvete!!!

 • Leave a Reply