Bryllup Hverdagsliv

VI HAR 70.000 SPØRSMÅL

3. januar 2020

BAE-Z + FEYONCÉ (HAHA) 🖤

Jeg har en følelse av at kallenavn på dates/flørter/creeps/exer er ganske vanlig i jentegjenger. Fitteprinsen. Fuck boy. Needy boy. Kattemannen. Gjerrigknarken. Kallenavn de blir stemplet med når de har gjort noe rart, eller kommet i fare for å ha en dårlig egenskap. Ingen av de kallenavnene er mine, altså. Jeg har lånt av venninner for anledningen. Eller: Gjerrigknarken er min. Men jeg har kanskje fortalt om ham før. Da regningen kom på første date, og han spurte: Hvordan gjør vi dette? Så svarte jeg at: Jeg kan ta den. Og han bare: Chillern, så digg! Tok flere måneder å bli kvitt ham. Uansett, det jeg ville frem til: Gravlyset fikk også et kallenavn, da vi begynte å henge som «litt mer enn venner». Og kallenavnet var VGTV-70-spørsmål. Han stilte så jæv-elig mange spørsmål, rene skoledagboka. Jeg rakk så vidt å svare på et spørsmål før det kom et nytt. I ettertid har jeg skjønt at det var hans go to-sjekkemetode, og takk og lov for det. Det må jo ha vært grunnen til at han var singel 😂

Å date en fyr med kallenavnet VGTV-70-spørsmål var ingenting i forhold til det å forlove seg. Jeg vil gi forlovelsen kallenavnet: 70.000 spørsmål. Alle spør – og vi spør hverandre. Men ingen av oss har noen svar.

Skal vi gifte oss i kirken eller borgelig? Når skal vi gifte oss? Skal vi gifte oss i Norge, eller i et annet land? Skal vi ha et stort eller lite bryllup? Hvem skal vi invitere? Hvem skal være din forlover? Hvem skal være min? Hva slags vibe vil vi ha i bryllupet? Hva slags mat, hvor mange retter – og åpen bar er vel et must? Hva vil det koste? Hvor lang tid i forveien må jeg bestille kjolen? Inviterer man egentlig folk man ikke har snakket med på et år? Kjøper man giftering i tillegg til forlovelsesring?

Hvor starter man egentlig? Med datoen?

Det er alt for mange ting å ta stilling til. Spesielt når jeg aldri har hatt noe drømmebryllup i bakhodet. Det eneste jeg vet, er at jeg vil at det skal være gøy og avslappet. Sånn som oss, haha ❤️I dag fikk jeg endelig hjem ringen min, som nå har vært på krymping hos gullsmeden hele to ganger etter at jeg fikk den. Og det verste er at jeg kjenner at den kunne vært enda mindre 🤔 Det varierer liksom litt fra morgen til kveld. Skal sies at jeg ikke er vant til å gå med ringer, så jeg er veeldig stressa for å miste den. Galskap å ha så mye penger sittende på en finger!! Men men, jeg blir vel vant til det også.

Åh, nå må jeg hjelpe til med å bære juletreet ned i boden her. Men hvis du har noen gode oppstartstips for bryllup – del veldig gjerne med meg! 💖🙏🏼

392 Comments

 • Reply Trine 3. januar 2020 at 16:11

  Gratulerer med forlovelse 😍 Gleder meg til å følge dere i tiden fram mot bryllup! Skal selv gifte meg i sommer, og nå håper jeg dere kan gjøre det samme sånn at jeg kan få masse tips og inspirasjon fra deg 😂 Sikker på at dere får et fantastisk bryllup ❤️

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 03:41

   Tusen takk 💕🥂og så spennende!! Hvis det blir 2020 på oss, så blir det nok veldig sen sommer eller høst 😅 spørs om ikke alt er fullbooket når vi først får bestemt oss!! Lykke til med bryllupet ditt! Klem

   • Reply Line 9. januar 2020 at 19:25

    Jeg var bestemt på at jeg ville gifte meg på høsten, fordi jeg var bestemt på at jeg skulle ha brudekjole med lange ermer 🙂 Ville ikke risikere å svette i brudekjolen 🙂 Det ble en nydelig høstdag! Hadde det blir regn så hadde det også gått fint, fordi vi hadde et lokale med mye plass å boltre seg på inne, og det er også naturlig å holde seg inne når det blir mørkt 🙂

 • Reply LH 3. januar 2020 at 16:20

  Jeg har absolutt ingen gode tips, ettersom at jeg er like singel som dagen er lang, men dette er altså så innmari koselig <3 🙂 Har jo lest bloggen din siden du startet opp, så uten å virke creepy, så føles det nesten som at ei venninne skal gifte seg, hehe.

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 03:39

   Så hyggelig, LH ❤️ og jeg håper du koser deg masse! Jeg savner singellivet minst en gang i uka 😂👏🏼

 • Reply Tina 3. januar 2020 at 16:23

  Hei! Det blir spennende å følge denne prosessen, spesielt da jeg ble forlovet i sommer😊 Vi begynte med å tenke på årstid, så på måned, så på dato. Det ballet liksom på seg fort, når en av faktorene var på plass😊Her blir det i kirken, i august!♥️ Det beste tipset jeg har, er at om dere ønsker å gifte dere i 2020 bør planleggingen begynne NÅ! Det er et meget populært år å gifte seg (skuddår), og det fylles fort opp i både kirke og selskapslokaler rundt om i landet:)
  Lykke til <3

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 03:38

   Så hyggelig, gratulerer med det ❤️ ah, ante ikke at det er populært å gifte seg i et skuddår – men nå var jeg lett påvirkelig og ble litt stresset 😂

 • Reply J. 3. januar 2020 at 16:53

  Vi skal gifte oss i 2021 og jeg ville bare komme med et kjempetips som hjalp meg masse!

  Så mye av rådene på nett er veldig amerikansk/engelsk fokusert, verktøyet bryllupshjelperen.no var gull for oss.

  Før vi hadde datoen plotta vi bare inn en ca dato og kunne få en hel timeline med annbefalinger om gjøremål og når de burde gjøres. (Vi bare slettet de som ikke var relevante for oss) I tilegg har den et kjempebra bordplanleggingsverktøy, budsjett, gjesteliste (med funksjoner for allergi, om man har sendt invitasjon, om de har svart osv) Jeg høres ut som en reklame, men jeg har betalt for det selv etter prøveperioden fordi jeg faktisk synes det var så digg å ha alt ett sted. Så det annbefaler jeg, omså bare bruke prøveperioden for å se når ting «burde» gjøres i norsk perspektiv.

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 03:52

   Takk for tips, den skal jeg absolutt sjekke ut. Og masse lykke til med bryllupet ditt neste år ❤️👏🏼🥂

 • Reply Annie 3. januar 2020 at 17:04

  Sååå hyggelig at dere skal gifte dere <3 Gratulerer!

  Jeg var akkurat som deg og har aldri hatt noe drømmebryllup i bakhodet før min mann fridde – vi giftet oss sommeren 2019.

  Det vi begynte med var å bestemme oss for land (han er fra UK, jeg fra Norge) og deretter dato så vi kunne sende save the dates. Dette var kanskje mer aktuelt for oss siden 50% av gjestene måtte ha planlagt en utenlandsreise.. Vi sendte ut save the dates ca 1 år og 5 mnd i forveien.

  Deretter bestemte vi ca. budsjett (Alle anbefaler å lage et budsjett men ha 15% ekstra i tillegg og det kan jeg også anbefale) og satt av ca utgifter til alle "poster". IKKE bli fristet av Pinterest osv… Husk at dere gifter dere fordi dere vil være sammen, ikke for Instagrambilder – der måtte jeg gå noen runder med meg selv 😉

  Vær realitisk på hva dere ØNSKER å bruke penger på og hva dere FØLER dere MÅ bruke penger på. Vårt bryllup havnet under budsjett og det er kun takket være den tankegangen. For oss var maten og det å ha åpen bar viktig, og dermed ble det fort klart at for oss ville det lønne seg med et lokale der vi kunne ha med egen mat og drikke (alkohol fra Sverige!) mot å betale i dyre dommer per enhet fra et "ordentlig" venue. Vi er så heldige at jeg er fra gård og kunne "låne" låven til pappa så det gjorde jo saken litt enklere sånn sett 🙂 Vi fant også ut at feks typen av alkohol (f.eks. dyr vin, champagne osv) ikke var viktig for oss, og valgte dermed prosecco i stedet for champagne, i tillegg til blomstene. Jeg og mamma kjøpte rimelige buketter på et lokalt blomsterutsalg og lagde bordpynt osv dagen før. Bestilte bare buketten.

  Pynt ble for det meste DIY, hjelp var lånt/betalt billig, fotograf fant jeg på "MittAnbud" (ble utrolig fornøyd!) og kakene lagde familie og venner (jeg synes ofte kjøpte kaker ikke er verdt utseendet smaksmessig, men det er jo bare min mening, så derfor valgte vi det sånn).

  Jeg kunne skrevet mye om dette merker jeg… Legger igjen mailen min så kan du heller maile meg om du er interessert 😀

  Masse lykke til, planleggingen er så GØY <3

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 03:44

   Hei Annie, tusen takk for at du ville dele så mye med meg 💖 Høres ut som du hadde et fantastisk bryllup! Med noen lure løsninger 😀👍🏼 kanskje jeg mailer deg når jeg har kommet litt lengre selv, hehe.

 • Reply Veronika 3. januar 2020 at 17:19

  Gratulerer med forlovelsen! Elsker dette innlegget; selv om jeg hverken er forlovet eller i nærheten av det, så lurer jeg på alt dette selv 😂😂

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 03:45

   Hehe 😂❤️ det må da værra lov!

 • Reply M 3. januar 2020 at 17:24

  Vi forlovet oss i sommer, og gifter oss i august i år. Vi startet med datoen, og så med budsjett og gjesteliste. Så har det andre bare kommet underveis. Anbefaler bryllupshjelperen.no. De har mange gode tips og triks, i tillegg til maler for både budsjett og gjøremål. Veldig kjekt med en to do-liste fra noen som kan det, også kan man selvfølgelig fylle på med sine egne gjøremål, samt slette de som ikke passer en selv. Lykke til med planlegging – det er veldig moro!

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 03:36

   Takk for tips 😀 og lykke til med bryllupet deres! ❤️

 • Reply Elise 3. januar 2020 at 17:58

  Mitt beste tips er å begynne med gjestelisten. Hvem betyr det noe for dere å ha der? Hvor mange blir det?
  Flere av de store tingene, som lokasjon (Norge eller utlandet), lokale (hvor mange er det egentlig plass til der?) og matbudsjett (hvor kan/vil man bruke per person?) avhenger av hvor mange gjester man ønsker.
  Vi endte med at gjestelista viste seg å være mye større enn vi trodde, fordi det betydde mest å få flest mulige av de menneskene vi er glad i med, valgte vi å holde et bryllup et sted som var mest mulig praktisk for de fleste gjestene, og med en billig løsning på mat, fordi vi ikke ville velge folk fra av økonomiske grunner.

  Ellers er pinterest fantastisk til inspirasjon når det kommer til kjole, hår, sminke, pynt, invitasjoner osv.

  • Reply Ida Wulff 9. januar 2020 at 21:33

   Tusen takk for gode innspill <3

 • Reply Nora 3. januar 2020 at 18:04

  Da jeg selv ble forlovet fikk jeg beskjed av gullsmeden om at det ikke er en perfekt ringstørrelse, siden den samme fingeren kan være tynnere i vinterhalvåret enn i sommerhalvåret. Det kan derfor hende at det er lurt å avvente litt med å krympe den enda mer just in case den kan bli litt trang i sommerhalvåret 🙂 Ellers bestemte vi oss for dato og lokale tidlig siden vi ønsket et lokale som er populært. Booket det nå i september 2019, og da var det allerede fullbooka i hele 2020, samt halve 2021, så vær litt tidlig ute hvis dere ønsker et lokale som er populært 🙂 Vi tok også forlovelsesbilder tidlig (til å bruke på innbydelser osv senere) og bestilte fotograf siden de også kan være booket hvertfall et år frem i tid. Resten venter vi med til det nærmer seg 🙂 Lykke til med planleggingen!

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 03:46

   Oi det var da voldsomt! Lov å spørre hvilket lokale? 😄 så lurt med forlovelsesbilder til invitasjonen 👏🏼💖

 • Reply Lisa 3. januar 2020 at 18:31

  Hei! Vi har vært forlovet en liten mnd, og har vel litt samme opplevelse som dere. Vi har alltid sagt at vi ikke ville være forlovet veldig lenge, så vi startet med å tenke lokale for å sjekke når det var ledig og dato 👍
  Så vi har booket lokale og dato, og er så smått begynt med gjesteliste. Tar litt og litt og diskuterer ulike alternativer 😄 vi skal gifte oss 05. September i år.

  Lykke til! Gjør det slik dere vil 👍

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 03:53

   Åh, masse lykke til! ❤️

 • Reply Frida 3. januar 2020 at 18:46

  Gratulerer så mye med forlovelse Ida! Jeg får lyst til og skrive en hel bok til dere for jeg har nettopp giftet meg selv 😂

  1) Når hånden er kald kan ringen bli stor fordi hånden «krymper». Når den er varm blir den trang. Du får bruke den en liten stund og kjenne på det om du må justere den mer. Er fint å få den av også på sommeren/når man skal dusje etc 😁

  Start med datoen. Snakk om hvilket type bryllup dere vil ha og hva som er viktig for _dere_ før dere setter budsjett. også vil jeg anbefale å være medlem i «bryllupsgruppa» på facebook for masse tips, info og inspo 😁 Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:38

   GRATULERER! ❤️ Og tusen takk for innspill 😀 Skal melde meg inn i gruppa!

 • Reply Anonym 3. januar 2020 at 18:50

  Gratulerer med forlovelse:)
  Mine tips:
  1. Sett av dedikert tid til planlegging (man blir gæren hvis man snakker om det hele tiden) gjerne over et (eller tre) glass vin.

  2. Lag en rangert liste for hva som er viktig for dere. Er det at besteforeldre får vært med? Er maten viktigst? Festen? Alt dere kommer på må opp på listen 😉

  3. Hvem vil dere ha i viktige roller? Forlovere, toastmaster etc.

  4. Datoen burde også (hvertfall noenlunde tidsperspektiv) være en av de første tingene dere bestemmer. Det er gøy å planlegge bryllup, men ikke så gøy å planlegge i fem år 😉

  5. NYT TIDEN!!!

  Smil fra ei som nettopp fornyet bryllupsløftene etter ti år <3

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:37

   Så koselig <3 Gratulerer så mye med det! Og tusen takk for innspill. Merker allerede punkt 1. Vi prater liksom litt om det hele tiden, men får aldri pratet "ferdig". Så det er kanskje på tide å planlegge noen møter, hehe.

 • Reply Trine Therese 3. januar 2020 at 19:08

  * Sett opp budsjett
  * Lag gjesteliste
  * Bestem farge og tema
  * Bestill kirke eller annet sted der vielsen foregår
  * Bestem meny – både mat og drikke
  * Velg forlovere

  Er noen tips for å starte😊

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:35

   ❤️❤️

 • Reply Ida 3. januar 2020 at 19:11

  Gratulerer med forlovelsen 🌸
  En videograf er et soleklart must på den store dagen, og den dyktigste bryllupsvideografen bor i Tønsberg 🥳⭐️ Forever films by Christel ❤️ https://vimeo.com/user90037386

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:35

   Takk for tips ❤️

 • Reply Caroline 3. januar 2020 at 19:18

  Min ring var på justering 3 ganger 😅 var på 54 da jeg fikk den. Så ned til 52, så 50,5 og til slutt 49,5. Fortsatt ikke helt fornøyd 😅 enten for løs eller litt for stram til tider

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:32

   Hehe! Men har vel litt med temperatur å gjøre også, at det varierer så mye 😀

 • Reply Cep 3. januar 2020 at 20:39

  Hvis dere ikke har peiling kan det være gøy å begynne litt i alle ender. Lag en liste over alle dere kunne tenke dere å dele dagen med: blir den listen lang eller kort? Begynn å se på inspo-bilder på Pinterest, da kjenner man plutselig hva man syns ser fint ut. Og DRIT i alle såkalte regler og lag et bryllup som passer dere. Alt er lov! Å gifte seg er det kuleste som finnes!!

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:32

   Så deilig at alle sier man skal drite i andres forventninger og «regler», hehe. Så får vi se om det er lettere sagt enn gjort :O <3

 • Reply Elisabeth 3. januar 2020 at 20:55

  Start med sted og dato! De hører liksom sammen:) stedet avgjør viben på bryllupet. Er det et gods ved sjøen, en låve på landet etc. Kjole, invitasjoner, dekorasjon, mat osv blir da mye lettere å ta stilling til når man har en ramme rundt.

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:31

   Ja, du sier noe der! At man finner viben når man finner stedet <3

 • Reply Tutta 3. januar 2020 at 21:50

  Se på pinterest og start der.
  Finn ut hvor involvert foreldre skal være og om det er noen familietradisjoner.
  Ikke velg forlovere med en gang. Det kan endre seg. Vent litt og føl litt på hvilke venninner eller kompiser som er litt ekstra engasjert.

  Vi bytta sted TRE ganger før vi endelig bestemte oss. Så ikke send ut invitasjoner med det første heller, hehe.

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:30

   Takk for innspill, hehe 😀 Pinterest skal nok brukes flittig!

 • Reply Johanne 3. januar 2020 at 22:04

  Gjør det til deres å drit i andres forventinger 😃 det er kun deres dag. Men en ting er sikkert, du kommer til å bli en nydelig brud!

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:30

   Å takk, så hyggelig! <3

 • Reply Anonym 3. januar 2020 at 22:06

  Nylig forlovet selv, og kjenner meg veldig igjen i alle spørsmålene som melder seg! Gleder meg til å følge deg i planleggingsfasen, håper du deler masse fra den 🙂 Masse lykke til og gratulerer så mye!

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:30

   Skal prøve å dele så mye som mulig vettu! Og gratulerer med ring på fingern 😀 <3 Klem til deg

 • Reply Anna 3. januar 2020 at 22:30

  Gratulerer til de forlovede 🥰 Vi hadde vårt drømmebryllup 14.12.2019 så jeg deler gjerne noen tips!

  1) Legg av en stor post på budsjettet til fotograf og eventuelt en som filmer/lager video. Det er vi så glad for at vi prioriterte! Dagen går så sykt fort og man er så «overalt» både i kropp og sinn så det er fantastisk å «gjenskape» bryllupet via digitale minner.

  2) Ha gjerne en liten, uformell «gathering» kvelden før. Vi hadde tredagers (kveldsmat fredag, vielse/middag/fest lørdag og frokost søndag). Så deilig at gjestene er litt kjent med hverandre før de møtes i kirken. Det satte også standarden for bryllupsfesten 🙈 Full fres!

  3) Sjekk etter kjole på Finn.no. Jeg fulgte med på Finn lenge. Fant en kjole med nypris 27900 som jeg prutet ned til 5000 kr. Virkelig drømmekjolen 😭

  Og sist men ikke minst – det er DERES dag. Gjør som dere vil og drit i hva andre mener ♥️ Det er ingen fasit på noe som helst annet enn selve ekteskapsinngåelse hvor man må si ja 😂

  Lykke til med planlegging ♥️

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:29

   Takk for at du ville dele <3 Og gratulerer så mye som nygift!! Foto og video er viktig – kan tenke meg at dagen er over på et blunk, hehe. Kan jeg spørre hvor du hadde bryllupet ditt? Med tanke på tredagers. Det høres veldig hyggelig ut! Klem

 • Reply Hilde 3. januar 2020 at 23:01

  Lytt KUN til egne magefølelser! Dette er deres dag og ingen andres! Husk at uansett hvordan dere gjør det, vil det bli en helt konge dag, fordi dere gjorde det på deres måte! Det er ingen grunn til å stresse med (i deres øyne) ubetydelige ting, bare fordi andre mener det er viktig. Bare sett opp en lang liste med alt dere kommer på/blir fortalt at dere må tenke på. Gå så systematisk gjennom (sammen), og huk av/kryss ut det dere ønsker. Gå for magefølelsen, og husk at å bli bridezilla eller groomzilla (finnes sikkert de også?) er ingen tjent med. Du kommer til å ha et perfekt bryllup på din måte, uavhengig av hva som trender på diverse SOME. Hilsen ei som giftet seg med kort, hvit blondekjole (ikke tacky altså!), og sjampisfest på takterrassen hjemme med totalt 11 stk. Var alle rundt oss som ikke ble bedt fornøyde? Sikkert ikke, men VI kunne ikke hatt et bedre bryllup! Gleder meg til å følge med dere i planleggingen av den store dagen <3

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:27

   Så fint at dere gjorde det på deres måte og hadde en fantastisk dag. Tviler ikke på at det er fort gjort å prøve å leve opp til andres forventninger, i forbindelse med et bryllup <3

 • Reply Camilla 3. januar 2020 at 23:42

  Det er SÅ koselig at dere er forlovet! Dere er virkelig verdens søteste par! Håper vi får følge planlegging av bryllup her på bloggen 😀

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:25

   Gjett om <3 Og tusen takk!

 • Reply J. 4. januar 2020 at 00:33

  Ikke for å kaste inn enda flere ting å tenke over; men les gjerne opp på forkjellen på humanetisk og borgelig vielse. Da vi hadde researcha litt så fant vi ut at humanetisk var rett for oss. 🙂 Hadde først trodd det bare sto mellom borgelig og kirka. Greit å ha alle alternativene i alle fall. https://human.no/seremonier/vigsel/borgerlig-vigsel-og-humanistisk-vigsel–hva-er-forskjellen/

  Norge er jo ganske unike på at man fks kan gifte seg ute i hagen sin og at det fremdeles er juridisk bindene. I Frankrike (der familien min er fra) må du uansett innom rådhuset om du gifter deg i kirka, da dette ikke har noen juridisk konsekvens.

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 02:25

   Takk for link, skal lese 🙂

 • Reply Anonym 4. januar 2020 at 08:18

  Gifter meg om 8 mnd, og selvom jeg trooor jeg har alt under kontroll så sitter jeg fortsatt og har mange spørsmål som dere 😅 har jo aldri gjort det før så da er det vanskelig å vite. Men jeg kjøpte en bryllupsplanlegger (bok) som er super! Der står alt du burde gjøre når i prosessen, har sjekklister og alt mulig. Anbefales 😄 Gratulerer, og masse lykke til ❤️

  http://marryjuliet.no/bryllupsguiden/

  • Reply Ida Wulff 6. januar 2020 at 15:26

   Takk for tips, og LYKKE til! Håper du får et fantastisk bryllup ❤️

 • Reply Inga 4. januar 2020 at 09:31

  Hvorfor gifte seg ? Vil neppe endre hverdagen om man er samboer, forlovet med hverandre eller gift ….

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 11:22

   Det er et godt spørsmål! I tillegg til at det er fint, hyggelig og romantisk, er det enkelt å Google seg frem til både fordeler og ulemper ved å være gift 😊

 • Reply Silje 4. januar 2020 at 10:36

  Gratulerer med forlovelse! Planleggingsfasen er SÅ morsom, syns den var nesten like morsom som bryllupet 🙈 Okei, tenkte jeg skulle komme med noen tips jeg og:

  – sett av ordentlige møter til planlegging. Mannen min og jeg kalte det styremøter, for da måtte vi liksom bestemme ting.

  – lag en foreløpig gjesteliste ganske tidlig, så dere vet hvor stort lokale dere trenger

  – finn ut hva slags type bryllup dere vil ha (stort/lite, avslappa, formelt osv) og hva slags vibe dere vil ha og så begynn research på lokale. Og book lokalet så tidlig som mulig, her er det MYE som blir booka i laaang tid i forveien.

  – bruk gjerne Pinterest/instagram for inspo, men husk at det er deres bryllup og at ting ikke alltid blir som på Pinterest 😅

  – legg penger i fotograf! Vi gjorde det, og det var så verdt det! 🤩

  – apropos fotograf – tenk litt på om dere vil ha mobilfri vielse. Vi hadde det, og det var så fint!

  – Etsy er et fantastisk sted for å bestille billig og bra pynt til bryllupet

  – Kos dere med planlegginga. Invitér de det føles naturlig å invitere, gjør det som er typisk for dere og drit i hva alle sier dere må gjøre og ikke burde gjøre 😀

  Åh ja – hvis dere får mulighet: ha bryllupet over flere dager. Vi hadde lokalet (hvor også de fleste bodde) fra fredag-søndag og på fredag hjalp de fleste til med forberedelser etc og så spiste vi en god middag og hang. Og på søndag spiste vi frokost sammen, åpna gaver (ja, åpne gavene selv dagen etter. Det var skikkelig kosellg!) og rydda litt. Da fikk vi også sagt ordentlig hadet til de fleste.

  La også igjen mailen min om du vil maile meg. Kunne snakka om bryllup i eeeevigheter 😅🙈

  • Reply Ida Wulff 9. januar 2020 at 21:23

   Tusen takk, Silje <3 Har lagret dette, kanskje jeg mailer deg en vakker dag, hehe 😀 Klem!

 • Reply Kristine 4. januar 2020 at 11:13

  Hei!
  Kan vi få se forlovelsesringen?😍

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2020 at 11:23

   Har den på meg på bildet her 😊👆🏼

   • Reply Tina 5. januar 2020 at 11:39

    Den ser helt nydelig ut!! Men vil gjerne se et ordentlig nærbilde 🤩

 • Reply Christel 4. januar 2020 at 13:38

  Gratulerer så mye med forlovelsen ✨

  Først må dere finne ut hva slags type bryllup dere ønsker. Slottsbryllup i Sverige, casual låvebryllup etc. Kjedelig om dere har låst dere til en dato også er absolutt alt booket.

  Fotograf og videograf – er et must! Er noe helt annet å se ting «live» i etterkant, å dagen går så utrolig fort! Latter, tårer, blikk, kjærtegn er noe helt annet å se på film enn på bilder!
  Vi hadde videograf til vårt bryllup i 2018 og angrer ikke et sekund!
  Finn en videograf og fotograf som dere har god kjemi med, som lytter til deres ønsker. Prat på forhånd om hvilke bilder/klipp som er viktige for dere. Kjedelig om dere ikke får med brudepikene på film, eller bilder av pynt dere har brukt mye tid på. Stor forskjell på fotografer. Vi hadde en fersk fotograf til vårt bryllup og synes bildene ble litt «kleine». Få positurer og lite dirigering. Har jobbet med flere fotografer i ettertid og bildene blir såå mye bedre med en erfaren fotograf. I Tønsberg er Kristine Hellemo favoritten!

  Musikk – å spille av fra Spotify blir bare klabb og babb og hyppige skifter. Vi hadde DJ og kvelden hadde ikke vært det samme uten han! Han var så god på å bygge opp spillelista, og dansegulvet var fortsatt fullt kl 2.30. Anbefaler «DJ Henning J», som holder til i Vestfold.

  Photobooth/gjestebok –
  Ha noen ting gjestene kan gjøre utenom middagen. Vi hadde photobooth, gjestebok og ett bord hvor gjestene kunne skrive «tips og råd til brudeparet». Mye morsomt å lese der dagen etter! Husk at toastmaster bør nevne dette under middagen slik at alle får det med seg. Photobooth var også populært. Kult med polaroid, men blir dyrt. Vi hadde speilrefleks og masse props, da kunne gjestene ta så mange bilder de ville. Moro å se på i etterkant å kan lime bildene inn i gjesteboka ved siden av hilsen selv.

  Kjole nr 2 – spesielt om du skal ha en «tung» kjole. Veldig deilig å kunne være med gjestene og hoppe på dansegulvet til langt på natt!

  Dansetøfler – hadde ca 50 tøfler å alt forsvant! Mange vonde føtter i løpet av kvelden! Kan kjøpes billig på for eksempel eBay eller IKEA.

  Bridal buddy – avhengig av hvordan kjole du har. Gjør toalettbesøk sååå mye enklere!

  Vippeextensions – satte på nytt sett mandagen før bryllupet (i tilfelle reaksjon) og fylte på dagen før.
  Anbefaler elisabeth_tønsberg på Instagram. Hun ordnet også negler, bryn etc før bryllupet!

  Candybar – overraskende populært! Ble tomt utover kvelden. Godt å ha noe å snackse på ved siden av dansegulvet.

  Bryllupsbilder før vielsen – angrer ikke på at vi gjorde dette. Da var sminken perfekt. Vi hadde «first look» og fikk dette på bilder og film. Ble sterkt å se hverandre i kirken uansett om vi hadde sett hverandre på forhånd.

  Toastmaster – en toastmaster skal ikke bare være morsom, men en som holder styr på dagen deres. En som organiserer slik at gjestene for eksempel står samlet klare når dere ankommer lokalet, kakeskjæring, dans etc. Viktig at toastmastere har god kommunikasjon med servitører, fotograf og videograf samt informerer fotograf og videograf om morsomme ting som kommer til å skje fremover, rekkefølge etc.
  Kanskje dere kan ha 2 toastmastere som samarbeider? En som er morsom og en som er litt strukturert?

  Ha system – lag et dokument hvor dere skriver ned all viktig informasjon underveis. Der kan dere ha informasjon om hvem som er forlovere, telefonnummer til diverse leverandører, program for dagen etc. Dette er gull å dele med toastmastere, forlovere, fotograf og videograf. Mye enklere for alle når man vet hva som skjer når.

  Gjør slik DERE ønsker! Om dere får noen reaksjoner fordi dere vil ta bilder før vielsen, vil invitere folk til kun kaffe, ha 2 kjoler, bruke masse penger på videograf eller fotograf – ikke hør på det å la det ødelegge for dere. Viktig at dagen blir slik dere ønsker det!

  Bryllupsplanlegginga kan være stress, men håper dere klarer å kose dere med det også!
  Få unna de viktigste tingene; dato, booke kirke, lokale, mat, fotograf, videograf, så kan dere slappe av en stund å kose dere med resten ✨
  Bryllup er så moro 😍

  • Reply Ida Wulff 6. januar 2020 at 15:25

   Tuuusen takk for alle tips og innspill <3 Kommentaren er lagret, for å si det sånn 😀 Klem!

   • Reply Christel 6. januar 2020 at 19:25

    Ååå så koselig! ✨

    «Bryllupsgruppa» på fb var nyttig til spørsmål og å søke opp ting. Vet at mange bruker «bryllupshjelperen» også, men har ikke prøvd dette selv.
    Pinterest er gull, bare ikke begynn med 1 mappe som du kaller «bryllup» for det blir bare kaos etterhvert. Tror jeg hadde 20 mapper jeg 😂 «bryllup – blomster», «bryllup – bordpynt», «bryllup – kakebord» etc…

    Om du vil kan jeg godt sende deg kjøreplanen/dokumentet vi brukte? Har skrevet ned ett dokument med noen av tingene jeg nevnte over her også 🙊

    Hilsen en tidligere bridezilla 😂

    • Reply Ida Wulff 9. januar 2020 at 21:14

     Hvis du har det lett tilgjengelig, så veeeldig gjerne <3 takk snille! Mailen min er idahewulff@gmail.com.
     Kjenner allerede at dette er overveldende, og at det er mulig at bryllupet blir en goood stund til 😀 haha <3

 • Reply Marie 4. januar 2020 at 14:23

  Gratulerer med forlovelse! Jeg gifter meg til sommeren selv, og anbefaler å starte med sted. For å kunne velge sted må dere vite type bryllup (1-2-3 dager?), ca budsjett og ca str på bryllupet. Mange steder er populære, så dato må ofte følge fra hva som er ledig på stedet dere ønsker. Med én gang sted er booket bør dere finne fotograf. Diskuter dere frem til hva som er viktig å bruke penger på for dere (f.eks fri bar, fotograf, mat, vin, blomster, kjole, pynt, etc). Prioriter det som er viktig og finn rimeligere løsninger for resten. Kjole bør bestemmes ca 6-8 mnd i forveien (ikke alle tar så lang tid, men hvis du ønsker å ha alle muligheter åpne er det lurt å
  være ute i god tid). Vi valgte selv en tredagers feiring der alle gjestene bor samlet, et sted som ikke gir altfor lang reisevei men samtidig gir følelsen av å reise bort sammen vekk fra hverdagen. Ønsker en god fest så vi skal begrense lengden på middagen, ha fri bar og god musikk. Husk å servere nok mat gjennom dagen mellom slagene før middag så orker gjestene mer. Få gjerne noen til å planlegge nachspiel, dette trenger ikke dere å stå for selv. Detaljer som pynt, blomster, goodiebags, sanger/salmer, evt aktiviteter osv kan dere ta etterhvert- det viktigste i starten er å booke det som må holdes av litt tid i forveien (sted, gjester (save the date), fotograf, band/dj, frisør, bestille kjole). Lykke til, og nyt tiden 😊

 • Reply Aapett 4. januar 2020 at 14:54

  Man starter med er budsjett. Det vil sette rammer for alt annet i planleggingen – alt fra hvor fint lokale man kan se etter til hva slags mat man skal gå for og hvor mye drikke man skal spandere på gjestene. Hvis man ønsker fri bar, så må man kanskje senke kravene til maten, eller kutte på gjestelista. Deretter omtrentlig dato. Så hva slags type vielse man ønsker. Så kan man begynne å se på lokaler for vielse og middag. Kjole anbefales å kjøpe senest 6 mnd før vielse med mindre man kjøper brukt 🙂 så kan man begynne å booke fotograf, frisør, og alt annet som ofte blir booket ganske lenge før sesongen starter. Mange konditorer er også fullbooket i lang tid. Hvis man ønsker et minimalistisk bryllup der man gir faen i slike detaljer, er det ikke så nøye. Vi valgte å bruke mye penger på kvaliteten på mat og drikke foran andre fordyrende detaljer – som feks bryllupskake. Det er mye å ta stilling til, men også veldig koselig. Lykke til 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2020 at 12:17

   🙏🏼🙏🏼🙏🏼

 • Reply Anonym 4. januar 2020 at 16:58

  Mitt tips til bryllupsplanlegging er å starte med lokalet også faller resten på plass når du får rammene på plass. Og ja de fleste steder er nok allerede fullbooket for 2020. Så det gjelder å være kreative. Et annet tips er å delegere ansvar. Ikke sitt med masse jobb samme dagen som bryllupet❤️

 • Reply KV 4. januar 2020 at 17:42

  Mitt aller beste tips er å starte med dato og maks-sum dere ønsker å bruke. Veldig mye begynner å svare seg selv når dere starter med det, så sett opp budsjett og stick to it. Finn ut hva som er viktig for DERE. Alle har så sykt mye meninger om gjesteliste og hva som skal til, men dere kjenner dere selv best. Masse lykke til! ❤️

 • Reply Ida 4. januar 2020 at 20:36

  Vi giftet oss i Skottland i 2018 og selv om jeg kanskje har hundre tips å dele bort vil jeg si dette: hør på tips og triks, men aldri føl dere presset til å gjøre noe som helst. Det er deres dag og dere inviterer til fest. Ja det er også et bryllup, men det er til syvende og sist bare en signatur 😅

  Okey jeg klarer ikke by meg, her kommer det noen tips allikevel.

  Hvis dere skal ha fri bar, kjøp in fake prosecco og øl til de som er gravide men ikke har fortalt det til noen enda.

  Ikke føl presset til å be folk dere ikke snakker med.

  Book fotograf, band (hvis det er ønskelig) og lokalet først!

  Drit i om det regner. I våres hølja det ned men alle holdt seg innendørs og det ble en sabla god fest!

  Her er en link til et lite intervju
  etter bryllupet, kanskje det også kan være til hjelp: https://www.lovemydress.net/blog/2019/01/bride-on-horseback-chic-nostalgia-vintage-scottish-wedding.html

  Masse lykke til, jeg elsket å planlegge bryllupet.
  Klem fra Skottland

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2020 at 12:16

   Tusen takk for at du deler 😍 og ja, så smart med fake prosecco og øl! 👍🏼

 • Reply Linn L. 4. januar 2020 at 20:51

  Jeg kan ikke svare på 70.000 spørsmål, da jeg verken er forlovet eller gift – men jeg signerer de som skriver at dere må kjøre deres eget løp! Jeg har vært i mange fine bryllup, og det er ikke de dyreste som er de flotteste🤗 Kule folk = kule bryllup, så enkelt er det faktisk! Jeg føler humor i taler og dialog er vel så viktig som fargevalg og matvalg. Band er like morsomt som dj når stemningen er satt pga bra folk😊 Du skjønner greia! Jeg er misunnelig på de som får være gjester hos dere, tipper det blir et episk bryllup😁

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2020 at 09:41

   Det har du sikkert helt rett i!! 💖 selv har jeg ikke særlig mye erfaring med bryllup, så veldig nyttig å høre hva andre tenker 😄 klem

 • Reply Ida 4. januar 2020 at 21:33

  Du som har familie i Danmark burde også se på alternativer der. Da jeg studerte der var det alltid noen danske venninner som skulle i bryllup og det var ofte 3-dagers hvor alle ble invitert til å bo på en gård/herregård som de typisk leier ut til slike arrangement. Da var det feks grilling fredag hvor alle kunne møtes og bli kjent. Bryllup lørdag og en stor frokost søndag hvor man kunne snakke om den store dagen som just var. Har alltid tenkt at en slik løsning er så fin – både for brudeparet og gjester!

  Lykke til 😀

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2020 at 12:15

   Høres veldig hyggelig ut ja ❤️

 • Reply mathilde 4. januar 2020 at 22:21

  Ååh dette er så utrolig utrolig koselig at ååååå ❤️❤️ Gratulerer så mye til dere begge!! Hadde håpet at det faktisk var 70 000 spørsmål (ca) og at vi fikk se det i en film av noe slag, det hadde vært legendarisk.

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2020 at 09:45

   Tusen takk! ❤️ hehe, det hadde nok blitt en veeeldig lang video 😂

 • Reply Sara wiik 5. januar 2020 at 01:19

  Hei og gratulerer så mykje! Så kjekt ♥️♥️ Eg vil berre sei at alt maset om at det tek såååå lang tid å planlegge og at viss det skal bli 2020 MÅ dykk byrje no er berre tøys! Det går fort når ein fyrst startar! Iallefall når ein er relativt organisert og strukturert 🙂

  Vi forlova oss november 2015 og gifta oss oktober 2016 🙂 haustbryllaup er sååå fint! Dei flotte fargane, vi hadde strålande sol og var i Geiranger på union hotell! Nydeleg!

  Mine beste tips:

  – be heller eit kult vennepar enn eit søskenbarn du ikkje kjenner (viss du må velge)
  – ha fotograf heile dagen!! Den beste investeringa vi gjorde utan tvil. Treng ikkje være ein sjukt dyr. Men så kjekt med alle bilda frå ulike settingar utover kvelden (mykje finare enn dei oppstilte utanfor kirka) og ikkje minst sjukt deilig for alle i nær familie og sleppe å tenke på bilete. Mamma har nemt det ofte.
  – vi ynskje oss pengar då vi begge hadde alt vi trengte etter mange år på hybel mm og fekk då finansiert bryllaupet
  – vi var som sagt på hotell. Det som var fint med det var at alle kom
  Fredag (sjølv om vi ikkje la opp til at dei måtte!) og var til søndag, ein fekk heile helga ilag og møttest til både frukost og vors og div. Dette har mange sagt fleire gongar at gjor det ekstra kjekt + vi som
  Brudepar hadde snakka me alle fredagen og slapp å stresse med det i sjølve bryllaupet. Ein tenkjer automatisk at det er veldig mykje dyrare en lokale, men vi satt opp budsjett på begge dele og der er så mange skjulte utgifter som er inkl i feks hotell (duk, servietter, lys, servitørar, bartender +++)
  – alt du kan byrje med tidlig gjer du så fort du kan (skal du feks ha kven er kven hefte- er det berre å byrje å skrive)
  – sørg for prøvetime på hår og sminke 😅 Hugs å kjøpe med lebbestift/lipgloss som du vert sminka med

  Hmmmm.. kjem ikkje på
  Meir! Men lykke til!!

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2020 at 09:44

   Hei, og tusen takk for masse fine tips! 🙏🏼 det høres ut som du hadde et fantastisk bryllup 😍

 • Reply Mia 5. januar 2020 at 08:36

  Sjekk ut Kokkedal Slott utenfor København! DRØMMELOKALET

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2020 at 09:42

   Herregud for et sted!!

 • Reply Ine 5. januar 2020 at 10:05

  Vi fant først dato og tok det derfra. Ville ha avslappa stemning med våre nærmeste venner og familie. Folk vi ikke hadde snakket med på et år eller lengre ble ikke invitert. For oss var mat viktig. Grunnet div allergier osv valgte vi buffet. Ga kokken frie tøyler til å lage ulike ting – ble helt fantastisk! Vi stilte med velkomst drinker/champagne, vin/øl/mineralvann til middag, baylies og Cognac til kaffe. Satte så frem det som var igjen av alkohol etter middag så tok folk med det de ønska å drikke utover dette. Vi droppa dessert til fordel for kaker (sjelden man orker begge deler) og massevis av smågodt. Photobooth skaper veldig artige minner (Og noen kleine 😅) og gir gjestene noe å drive med når brudeparet er på fotografering. Vi satte også frem gjestebok og polaroidkamera slik at gjestene kunne legge igjen personlige hilsner. Åh kjenner jeg får lyst til å gifte meg igjen 😅 Gratulerer så masse og lykke til!

 • Reply Aline 5. januar 2020 at 14:54

  Gratulerer så mye med forlovelsen! Jeg har vært gift i 7 år og forlovet i 8 år. Mitt tips er å booke sted (lokaler) så tidlig som mulig så dere får datoen dere ønsker..også fotograf. Ble veldig overrasket over hvor tidlig folk er ute med bestillinger. Og bli enige om ting før dere går i gang. Hva ønsker dere? Budsjett. Antall gjester…mye å ta stilling til. Men så gøy med bryllup:)

  • Reply Ida Wulff 9. januar 2020 at 21:16

   Ja det blir gøy 😀 Takk for innspill <3

 • Reply Kristin 5. januar 2020 at 16:15

  Først og fremst; GRATULERER!

  Vi giftes oss sommeren 2019, etter å ha vært forlovet i to år. For oss var to år bevisst, med tanke på planlegging og sparing. Kunne absolutt ikke klart å vente en dag lenger, så jeg vil anbefale 1-2 år ventetid max.

  Usikker på om jeg har noen tips ingen allerede har gitt deg, men her er litt erfaringsutveksling fra meg 🙂

  – Vi startet med å sette datoen, og ba folk holde av med en gang. Denne endret vi etter en liten stund, da vi heller ønsket å gifte oss i starten av sommerferien framfor i slutten av ferien. Hadde ikke klart å gå hele ferien og bare vente.

  – Dagen før bryllupet hadde vi hagefest, der alle gjester var inviterte. Dette sørget for at jeg hadde minimalt med nerver på selve dagen, og det var kjekt for folk å bli litt kjent/få litt tid sammen utenom selve bryllupsdagen.

  – Gjør bryllupet til deres eget, og drit i hva som måtte forventes av tradisjonelle standarer. For vår del innebar det blant annet at vi gikk opp kirkegulvet sammen, hadde ikke brudevals eller kutting av kake. Vi (..mannen min) ønsket oss minimalt med taler, noe som igjen førte til at selve middagen ikke varte lenger enn nødvendig (ca 2,5 timer). (Har vært i bryllup der man sitter 5-8 timer ved bordet og det er ikke noe vi ønsket å ende opp med). Perfekt tid.

  – Få en kokk som lager fantastisk mat, og få familie/venner til å lage kaker til senere. Bruk penger på gode servitører og ryddehjelp. Det er veldig verdt det!

  – Fri bar, men uten sprit og brennevin. Vi endte opp med en skikkelig fest, og for oss var det helt perfekt! Gjestene snakker fremdeles om hvor gøy og lite stivt bryllupet var. Vi hadde leid et lokale der vi hadde lov til å ha med egen drikke til gjestene, og på forhånd tatt noen harryturer for å handle massevis av cider, øl og vin. Vin til maten bestilte vi via polet. Hadde bryllupet vært på et hotell med bar, ville det nok vært en mye større utgift som måtte revurderes.

  – Det virker som det er vanlig å be noen på middag og resten på kake/fest. Vi ba alle til alt, og det er jeg veldig glad for at vi gjorde.

  Masse lykke til i planleggingen! Gleder meg til å følge deg videre i denne perioden! 😀

 • Reply Marte 5. januar 2020 at 16:49

  Holckenhavn slot i Danmark er nyyydelig! Passer perfekt for et weekend bryllup. De tilrettelegger alt.

  • Reply Ida Wulff 6. januar 2020 at 15:28

   Ser kjempefint ut!

 • Reply Angelica 5. januar 2020 at 20:00

  Åh Ida, vet du, d känns annorlunda att vara gifta! 😍 Låter töntig, jag vet, men det är en helt underbar känsla! Bästa som är! Många fördelar med att vara gifta absolut, men gifta-känslan är nåt helt eget! Du har fått så många goda råd här, så ska inte lägga ut om allt, men köp vigselringar tillsammans. Om du väljer ha din på samma finger som din förlovningsring eller på andra handen spelar mindre roll, men köp dom tillsammans och använd dom när ni har gift er! Gravera in nåt mysigt i dom och ha dom som ett extra kärleksband tillsammans 🧡 Jeg blir lite barnsligt glad när jag ser min mans hand med hans vigselring på 😍 Visas att vi hör ihop på ett sätt 😍😍 (Och vilken bättre ”ursäkt” till att köpa en till vacker ring eller hur? 😇) Thune brukar ha vigselring-kampanj i slutet på januari/i februari!

  • Reply Ida Wulff 6. januar 2020 at 15:30

   ❤️❤️❤️ Takk for tips!

 • Reply M 5. januar 2020 at 20:01

  Hei Ida!

  Gratulerer så mye med forlovelse 😀❤️
  Jeg giftet meg i mai i fjor, og ville bare dele noe tips selv om eg ser du har fått mange gode råd allerede ☺️

  – Det vi bestemte oss for først var dato, maksbudsjett og ca hvor mange vi maks ville invitere. Det hjalp med å finne lokale fordi det (ganske logisk) var med å bestemme hvor stort lokale burde være 😄
  – Selv om det er et touchy tema, spør foreldrene deres om de vil bidra økonomisk til bryllupet, og hvor mye de eventuelt vil bidra med
  – Deleger ALT dere kan og dere er villige til å ha litt mindre kontroll på! Det blir nok å gjøre og ha orden på 😅
  – Snakk om forventningene deres til bryllupet, og bli enige om hva som er det viktigste for dere og hva som ikke er så viktig for dere. Skriv det gjerne ned det dere blir enige om, og forhold dere til det. Jeg og min mann var for eksempel enige om at det var viktig for oss å ha livemusikk, treretters middag og fotograf, mens mesteparten av pynten var kjøpt på Finn eller DIY. For å kutte kostnader, spurte vi venner og bekjente om å lage kaker til kakebord
  – Velg en toastmaster (eller flere) som dere kjenner, som kjenner dere, og som dere stoler på!

  Men mitt aller beste råd er nok: nyt forlovelsestiden ❤️

 • Reply Julie 6. januar 2020 at 07:22

  Gratulerer så mye igjen! Nå har jeg vært gift allerede i 2,5 år, men det føles ut som at bryllupet var i går! Jeg må si jeg også ble litt tatt på senga når mannen fridde, selv om det tydeligvis var forventet av alle andre rundt oss :P. Jeg hadde sagt at jeg ønsket at vi giftet oss før vi fikk barn, så mannen hadde vel tatt hintet.. hehe.

  Jeg hadde dog aldri sett for meg et drømmebryllup, og følte jeg sto veldig på bar bakke – jeg hadde en million spørsmål, og veldig få i vennegjengen hadde giftet seg før oss. Det eneste jeg visste, var at jeg ønsket at vi giftet oss innen et år etter forlovelsen. Jeg ønsket ikke at vi skulle bli det paret som er forlovet i 10 år…

  Vi er begge litt tradisjonelle av oss, så vi visste begge to at vi ønsket å gifte oss i kirken. Deretter måtte vi finne ut av hvor vi skulle ha selve festen. For oss var det viktig at flest mulig av venner og familie skulle kunne delta, så å reise langt bort var derfor ikke et alternativ. Samtidig har jeg en del familie i Sverige, så det var fortsatt viktig med mulighet for overnatting. Vi ønsket muligheten for å invitere allerede fra fredagen av, fordi «bare» én dag, føltes altfor kort.

  Mine beste tips, som sikkert går igjen i mange av kommentarene over:
  – Sett et budsjett, begynn deretter planleggingen.
  – Finn ut hva DERE ønsker, ikke hva andre ønsker og forventer
  – Velg forlover(e) som du vet vil støtte deg best mulig dagen du gifter deg og som kjenner deg slik du er i dag, ikke slik du var for 10 år siden.
  – Fotograf hele dagen er dyrt, men var en av våre beste investeringer.
  – Hva er viktig for dere når det kommer til mat og drikke? Om dere f.eks. elsker og er opptatt av dyre viner, vil jeg kanskje anbefale å velge location hvor dere kan kjøpe inn vin/alkohol selv. Å være på ett sted hvor dere blir nødt til å kjøpe vinen de serverer, er veldig mye dyrere enn om dere kan handle inn vin/alkohol selv 🙂 (her gikk vi på en smell for å si det sånn).
  – Kjøp brudekjole i god tid – det er ikke noe du ønsker å stresse med tett opp mot bryllupet (kjøpte min i oktober, ble levert i slutten av mai – giftet oss i juli).
  – Jeg hater å bli sminket av andre, men ønsket allikevel ikke å sminke meg selv på den store dagen – så om du skal styles av noen andre: bruk god tid på å finne riktig person, ha prøvetime i GOD TID i forveien, og vær dønn ærlig. Jeg fant en jeg var kjempefornøyd med, men sa også at jeg ønsket å gjøre øyebryn selv (etter at hun hadde forsøkt). Var kjempefornøyd med resultatet både på prøvetimen og selve bryllupsdagen :).
  – Dersom dere skal gifte dere i kirke: ikke glem at du må lage/printe/bestille kirkeprogram selv – ingen som informerer om dette!

  Har sikkert masse fler tips på lager – send meg gjerne mail om det er noe mer du lurer på! Prøv å kos deg med planleggingen 😀

  • Reply Ida Wulff 6. januar 2020 at 09:51

   Tusen takk for at du deler, her var det mye nyttig info ❤️🙏🏼

 • Reply M 6. januar 2020 at 10:33

  Hei Ida!

  Gratulerer så mye med forlovelse 😀❤️
  Jeg giftet meg i mai i fjor, og ville bare dele noe tips selv om jeg ser du har fått mange gode råd allerede ☺️

  – Det vi bestemte oss for først var dato, maksbudsjett og ca hvor mange vi maks ville invitere. Det hjalp med å finne lokale fordi det (ganske logisk) var med å bestemme hvor stort lokale burde være 😄
  – Selv om det er et touchy tema, spør foreldrene deres om de vil bidra økonomisk til bryllupet, og hvor mye de eventuelt vil bidra med
  – Deleger ALT dere kan og dere er villige til å ha litt mindre kontroll på! Det blir nok å gjøre og ha orden på 😅
  – Snakk om forventningene deres til bryllupet, og bli enige om hva som er det viktigste for dere og hva som ikke er så viktig for dere. Skriv det gjerne ned det dere blir enige om, og forhold dere til det. Jeg og min mann var for eksempel enige om at det var viktig for oss å ha livemusikk, treretters middag og bruke litt ekstra på fotograf, mens mesteparten av pynten var kjøpt på Finn, lånt av venner eller bekjente eller DIY. Vi spurte også venner og bekjente om å lage kaker til kakebord
  – Velg en toastmaster (eller flere) som dere kjenner, som kjenner dere, og som dere stoler på!

  Men det aller beste rådet er nok: nyt forlovelsestiden ❤️

 • Reply Mari 6. januar 2020 at 14:32

  Gratulerer til dere! Jeg giftet meg i sommer – vi valgte å gjøre det helt alene, i naturen med en superdyktige fotograf. Jeg har aldri hatt et ønske om å gå ned en midtgang, og det føltes for privat å gifte oss foran masse mennesker. Bildene ble helt magiske! Men vi skal likevel ha en stor bryllupsfest i 2020 men venner og familie – det blir mer som en fest og ikke så mye press på oss som brudepar. Så man kan gjøre akkurat som man vil 😀 Men for deg som er god på bilder selv så anbefaler jeg å finne en dyktig fotograf – flere jeg kjenner av vært veldig lei seg pga. bildene ble så dårlige. Finn en fotograf som ikke overeksponerer, gjerne en elopementfotograf! Dere får prøve så godt dere kan å tenke på hva dere vil, som jeg ser mange andre skriver. Jeg ble selv sjokkert over hvor mange som mente noe om vårt bryllup 🙈 Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 9. januar 2020 at 21:16

   Så fint, da nailet dere jo virkelig å gjøre deres greie <3

 • Reply Anonym 6. januar 2020 at 20:06

  Gratulerer så mye 🙂 jeg giftet meg for ca ett år siden, og mitt beste tips er å nyte dagen. Jeg husker selv hvor stresset jeg var på mitt bryllup, med over 300 gjester, der sminkøren, som jeg betalte mange tusener til, hadde ikke engang klart å sette på vipper riktig, kjolen(til selve bryllupsdagen) ble ikke laget slik jeg hadde forestilt meg.

  Men som det er anbefalt her vil jeg også anbefale video/fotograf. Selv har jeg sett bryllupsfilmen( fra to dager) min x ganger og er fortsatt ikke lei;)

 • Reply Oda 6. januar 2020 at 20:06

  Ååh, dette er så koselig! Jeg er en sånn person som alltid har drømt om å gifte meg, men ble litt tatt på sengen over alt man faktisk må tenke på.

  Mitt beste tips er å kjøpe en bryllupsplanlegger eller finne en nettside som bryllupshjelperen. I bryllupsplanleggeren jeg hadde så var det en oversikt over hva man burde gjøre og når. Veldig praktisk! Og så ville jeg egentlig ha begynt med de tre viktigste tingene: Når, hvor, hvor mye og hvordan! Finn ut hvor og når dere vil gifte dere (Norge / utlandet), sette budsjett, og finne ut hvilken type bryllup dere vil ha (Kirken, borgerlig, humanetisk etc + Hotell, låve, utendørs etc.).

  Her er litt andre erfaringer og tips som jeg gjorde meg når jeg giftet meg og fikk:

  Vi bor på Østlandet for tiden, men giftet oss i Trøndelag. Derfor var det veldig viktig for oss å ha bryllupet på en plass hvor vi visste vi var i gode hender. Vi valgte et kysthotell som vi visste vi likte og som hadde masse erfaring med bryllup. Så fornøyd med å slippe å tenke på hvilken vin som passer til hvilken mat, sørge for at alle gjestene med allergier og intoleranser fikk rett mat, og ikke minst servering og rydding.

  Vi hadde en uformell middag på fredag for alle gjestene, slik at vi fikk muligheten til å snakke med dem. Det er jeg så glad for at vi gjorde, for jeg følte ikke jeg hadde nok tid til å snakke med noen av de jeg ville snakke med under selve bryllupet. I tillegg var jeg egentlig veldig sliten, så jeg var avhengig av å stå på dansegulvet og ha overtenning for å holde ut (haha), så da fikk jeg ikke snakket med de gjestene som ikke danset. Men til gjengeld fikk jeg skapt noen uforglemmelige øyeblikk på dansegulvet med de gjestene som danset!

  Vi giftet oss Humanetisk og det passet oss ypperlig. Da fikk vi tilpasset seremonien til å passe oss og vi kunne gifte oss over alt. Vi hadde en veldig god vigsler, og hun inkluderte oss i alle valgene, veldig greit.

  Jeg kjøpte kjolen min i februar, hentet den i april og leverte den til skredder i august (giftet oss i september). Tommelfingerregelen på kjole er vel 6-8 måneder før, slik at man er sikker på at man får den og at man har mulighet til å returnere den hvis det er noe feil på den. Men man kan bestille den senere hvis man ønsker.

  Og et siste tips: Profesjonell heldagsfotograf! Vi hadde fotografen vår i 14 timer og fikk over 800 bilder fra henne. For 14 timer fotografering, kost, losji (2 dager), reise og redigering av alle 800+ bildene, betalte vi 26 000, noe som jeg ikke synes er dyrt i det hele tatt. For å sammenligne så betalte et vennepar 22 000 for 6 timer og ikke så mange bilder.

  Jeg gleder meg til å lese om bryllupsplanlegging på bloggen din! Spesielt siden jeg fortsatt har abstinenser og savner mitt eget :-p Lykke til <3

  • Reply Ida Wulff 9. januar 2020 at 21:13

   Tusen takk for masse nyttige tips <3 <3 Setter stor pris på det! Ble litt overrasket over pris på fotograf, men det er vel verdt det I guess 😀

 • Reply V 7. januar 2020 at 21:20

  Gratulerer med forlovelse, så utrolig kjekt😍 Har et hett tips ang bryllup. Do it før the kids arrive😅 jeg ble fridd til og dette skulle gjøres skikkelig. Dato ble satt 1,5 år fram for å få spart mest mulig og samtidig kunne leve. Mye vil ha mer osv😬🙈 I løpet av det første året meldte formeringsbehovet seg sterkt og hun som måtte ringe prest og lokalet for å utsette dato var meg med en liten en i magen😅 Ble aldri satt ny dato. Og her er vi forlovet på 6 året med to barn og stort hus🙈 Nå er det andre ting som prioriteres økonomisk og det blir nok enda noen år til.

  • Reply Ida Wulff 9. januar 2020 at 21:10

   Hehe <3 Det er litt av et dilemma! Barn er jo MYE viktigere.

 • Reply Maja 8. januar 2020 at 17:33

  Gratulerer så mye, bryllup er helt fantastisk!
  Jeg (og mannen) planlegger selv bryllup. Vi har vært forlovet i 2 år, og fordi vi visste at det skulle skje en del andre ting i livene våre de nærmeste årene, så valgte vi å legge bryllupet til 2021. Kan ikke uttrykke nok hvor takknemlig jeg er for å ha god tid! Jeg følte litt som deg/dere, har egentlig ikke noe drømmebryllup klart for meg, så har brukt mye tid på å undersøke alternativer og muligheter på alt egentlig.
  Hvis dere er usikre på om dere vil ha vielse i kirka, så anbefaler jeg å lese gjennom vielsesliturgi på kirken sine nettsider. Ingen av oss er personlig kristne, men liker tradisjonen, men ble litt tatt på senga av en del av tingene som faktisk sies under vielse i kirken, og hvor lite man kan være med på å bestemme hva som skal sies.
  Vi har også vært så heldige at vi har kunnet gå i noen bryllup, og det har vært så lærerikt. Hva funket for andre, hva er en god idé i teorien, men skjærer seg i gjennomførelsen, og kanskje viktigst; hvordan vil vi IKKE ha det.
  Vi har også lært at man kan betale mye penger for å få mye ordnet for seg, men da risikerer man gjerne at litt av personligheten forsvinner også. Så vi kommer til å bruke mer tid på å få en personlig følelse av «oss».
  I tillegg opplever vi OFTE at veldig mange har forventninger til hvordan ting skal være i bryllup. En av de første kommentarene vi fikk var «husk at åpen bar er kjempedyrt!!». Jeg svarte at det var ikke noe problem, for det skal vi ikke ha, og jeg ble møtt med: «Hæ? skal dere ikke ha åpen bar? Alle bra bryllup har åpen bar, hvis ikke er det dårlig gjort mot gjestene». Vedkommende havnet ikke på gjestelista, for å si det sånn 😉 Så forvent at mange rundt kommer til å ha en mening, om alt mulig rart egentlig. Vi prøver i hvertfall å tenke at dette er vår dag, og det viktigste er at dagen blir sånn som vi vil ha den. Så får folk mene det de vil!
  Mitt siste tips er at lokaler blir booket syykt fort, og gjerne laaangt frem i tid- gjerne to år, så vær tidlig ute!

  Kos deg med planleggingen Ida, det er veldig koselig!

  • Reply Ida Wulff 9. januar 2020 at 21:08

   Åååååh så provosorende, bra hen ble utestengt fra gjestelista, hehe!! Takk for alle innspill, jeg håper dere får et fantastisk bryllup i 2021 <3 <3 <3

 • Reply https://prestigeautodetailingkc.com 11. august 2023 at 07:52

  Thanks for the post.Thanks Again. Really Cool.

 • Reply promptbase 16. august 2023 at 07:43

  Im thankful for the blog.Really thank you! Cool.

 • Reply 1fl6061-1ac61-2aa1 16. august 2023 at 22:28

  Say, you got a nice blog article.Really thank you! Keep writing.

 • Reply validity of visitor visa canada 17. august 2023 at 17:59

  Really informative article.Thanks Again. Want more.

 • Reply chennai self drive cars 18. august 2023 at 04:08

  A big thank you for your article.Thanks Again. Much obliged.

 • Reply Coaching classes for upsc in assam 18. august 2023 at 17:33

  Thanks so much for the blog.

 • Reply Delhi local tour packages 19. august 2023 at 07:11

  Looking forward to reading more. Great article.Thanks Again. Cool.

 • Reply coil wrapping machine 20. august 2023 at 20:11

  Very neat blog.Really thank you! Cool.

 • Reply apply visa to australia 22. august 2023 at 03:09

  I really liked your blog.Much thanks again. Want more.

 • Reply PVC jump rope 28. august 2023 at 01:23

  Really enjoyed this blog.Thanks Again. Want more.

 • Reply Car Navigation Screen 3. september 2023 at 13:59

  I appreciate you sharing this article post. Want more.

 • Reply 1 3. september 2023 at 20:38

  Thanks a lot for the blog.Much thanks again. Much obliged.

 • Reply SEO优化服务 3. september 2023 at 23:16

  Looking forward to reading more. Great post. Keep writing.

 • Reply Non Woven Bag manufacturer 4. september 2023 at 01:29

  I really like and appreciate your article.Much thanks again. Keep writing.

 • Reply infogerance systemes 4. september 2023 at 17:16

  fantastic submit, very informative. I ponder why the other experts of this sector do not realize this.You should proceed your writing. I am sure, you havea huge readers’ base already!Here is my blog: Importance of workplace panic buttons

 • Reply Milk Masala Supplier 5. september 2023 at 10:22

  I am so grateful for your blog article. Fantastic.

 • Reply 2024 year 5. september 2023 at 14:48

  A fascinating discussion is worth comment.I think that you ought to publish more about this issue, it may not be a taboo matter but usually people do not speak aboutthese subjects. To the next! Kind regards!!

 • Reply Tour packages from Delhi to Agra 5. september 2023 at 16:55

  I loved your article post.Thanks Again. Awesome.

 • Reply telugu cinema reviews 5. september 2023 at 17:05

  Thanks again for the post.Thanks Again. Will read on…

 • Reply Phani Bhima Raju 5. september 2023 at 19:13

  An interesting discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo matter but generally people do not talk about such topics. To the next! Many thanks!

 • Reply tenderloin hk 6. september 2023 at 18:25

  I really like and appreciate your article.Really thank you! Really Great.

 • Reply rapid prototyping services 7. september 2023 at 09:32

  I think this is a real great blog.Much thanks again. Really Great.

 • Reply Cua Nhua Composite 11. september 2023 at 07:13

  When I originally commented I clicked the «Notify me when new comments are added»checkbox and now each time a comment is added I get threee-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service?Thanks a lot!

 • Reply Sarah Maldonado 14. september 2023 at 09:15

  It’s really a great and helpful piece of information. I’m glad that you just shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 • Reply 온라인홀덤사이트 15. september 2023 at 11:00

  Aw, this was an exceptionally good post. Finding the time and actual effort to make a very good articleÖ but what can I sayÖ I procrastinate a whole lot and don’t seem to get nearly anything done.

 • Reply pizza pasta seasoning 17. september 2023 at 01:01

  I really enjoy the article post.Really thank you!

 • Reply bet007足球比分 18. september 2023 at 18:13

  I value the blog article. Really Great.

 • Reply irontech dolls 19. september 2023 at 03:18

  I really enjoy the blog post.Really thank you!

 • Reply ui and ux design 24. september 2023 at 02:58

  I loved your post.Thanks Again. Want more.

 • Reply andaman and nicobar package for family 25. september 2023 at 06:33

  Great blog post.Much thanks again. Fantastic.

 • Reply cd ielts institute in ludhiana 25. september 2023 at 18:24

  Very good blog. Awesome.

 • Reply house interior designers in hyderabad 26. september 2023 at 04:57

  Im obliged for the blog article. Really Cool.

 • Reply 11 seater car 26. september 2023 at 21:40

  I really liked your article.

 • Reply online taxi cochin 27. september 2023 at 07:21

  Very good blog.Thanks Again. Want more.

 • Reply cenforce 200mg reviews 27. september 2023 at 19:43

  Thanks so much for the article post.Much thanks again. Much obliged.

 • Reply jamshedpur to darjeeling tour package 28. september 2023 at 06:13

  I appreciate you sharing this blog post.Much thanks again. Really Cool.

 • Reply hydraulic pipe fittings 28. september 2023 at 17:41

  Great, thanks for sharing this blog.Really looking forward to read more.

 • Reply Agra one day tour package by car 29. september 2023 at 04:11

  Awesome article.Thanks Again. Much obliged.

 • Reply modern crystal chandelier 30. september 2023 at 06:45

  Major thankies for the blog post. Fantastic.

 • Reply sensors 30. september 2023 at 23:16

  I am so grateful for your blog article.Much thanks again. Keep writing.

 • Reply flow meter| thermal mass flow meter| Level Transmitter| ultrasonic level transmitter} 1. oktober 2023 at 08:43

  I value the article post.Thanks Again. Really Great.

 • Reply 红领巾快报 3. oktober 2023 at 05:44

  Say, you got a nice post.Really thank you! Awesome.

 • Reply seppes fast door 7. oktober 2023 at 13:42

  I cannot thank you enough for the blog article.Much thanks again. Keep writing.

 • Reply disposal of old computers near me 7. oktober 2023 at 15:18

  Its excellent as your other content : D, appreciate it for posting . «History is a pact between the dead, the living, and the yet unborn.» by Edmund Burke.

 • Reply Huazhijun laboratory furniture 8. oktober 2023 at 03:07

  Thank you for your post.Much thanks again.

 • Reply bonito packaging 11. oktober 2023 at 16:28

  Very good article.Much thanks again. Keep writing.

 • Reply Rajasthan with car and driver 12. oktober 2023 at 07:09

  I truly appreciate this blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.

 • Reply Situs Terpercaya 12. oktober 2023 at 20:06

  Hey Janela,I completely agree with you.Thank you for finding my post worth your time.Regards,Mamta

 • Reply Electric Blog 16. oktober 2023 at 05:23

  I am so grateful for your blog article.Really thank you! Awesome.

 • Reply 雨丝网套图 17. oktober 2023 at 05:50

  Really appreciate you sharing this article.Really thank you! Really Great.

 • Reply etransaxle 18. oktober 2023 at 18:14

  I value the article post.Really thank you! Great.

 • Reply wire pull sock 21. oktober 2023 at 06:20

  I think this is a real great article post.Much thanks again. Want more.

 • Reply endless cables 22. oktober 2023 at 00:22

  Thanks again for the blog.Really thank you! Really Great.

 • Reply Brix Refractometer 22. oktober 2023 at 17:12

  I truly appreciate this blog.Really looking forward to read more. Much obliged.

 • Reply best ho chi Minh 22. oktober 2023 at 18:43

  Hi friends, good piece of writing and pleasant arguments commented here, I am really enjoyingby these.

 • Reply coil packing line 23. oktober 2023 at 05:19

  Great blog post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 • Reply CNC Machining Parts 23. oktober 2023 at 15:33

  Thank you for your post.Much thanks again. Great.

 • Reply Mengcaii Paper Products 24. oktober 2023 at 06:11

  Say, you got a nice post.Really thank you! Really Cool.

 • Reply Customized T Shirts Suppliers in Bangladesh 24. oktober 2023 at 10:14

  Hi there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 • Reply pulling socks 24. oktober 2023 at 19:44

  Say, you got a nice article. Really Great.

 • Reply camping resorts in rishikesh 25. oktober 2023 at 03:52

  A round of applause for your blog.Much thanks again. Want more.

 • Reply Future choice hospitality Review 25. oktober 2023 at 15:50

  Really appreciate you sharing this blog.Really thank you! Much obliged.

 • Reply parent app 26. oktober 2023 at 04:36

  Thanks a lot for the article post.Really looking forward to read more. Really Great.

 • Reply kroppspiercing priser 26. oktober 2023 at 16:42

  I really liked your blog.Much thanks again.

 • Reply application for Indian Visa from UK 27. oktober 2023 at 01:53

  Thanks for the article post. Want more.

 • Reply flanges Manufacturers in India 27. oktober 2023 at 15:15

  Thanks-a-mundo for the article post.Much thanks again. Cool.

 • Reply Silicone Fluids 28. oktober 2023 at 05:59

  A round of applause for your blog.Really looking forward to read more. Cool.

 • Reply METAL TRAY 28. oktober 2023 at 18:27

  Really appreciate you sharing this blog.Thanks Again. Really Great.

 • Reply horizontal boring machine 29. oktober 2023 at 04:11

  Hey, thanks for the article.Really thank you! Keep writing.

 • Reply round connector 29. oktober 2023 at 18:23

  Great blog article.Really thank you!

 • Reply rotontek 30. oktober 2023 at 04:30

  Thanks again for the blog article.Much thanks again. Keep writing.

 • Reply promo code 2. november 2023 at 16:14

  Very efficiently written article. It will be helpful to anyone who utilizes it, including yours truly :). Keep doing what you are doing – can’r wait to read more posts.

 • Reply CASABLANCA Shirt 3. november 2023 at 01:15

  wow, awesome article. Much obliged.

 • Reply https://www.etransaxle.com 3. november 2023 at 17:50

  Say, you got a nice post.Really thank you! Great.

 • Reply cnc lathe machine 4. november 2023 at 07:15

  Thank you ever so for you blog article.Really thank you! Really Cool.

 • Reply honeylovedoll 4. november 2023 at 22:18

  Awesome blog.Much thanks again. Really Great.

 • Reply jianghehaisteels 5. november 2023 at 07:49

  Great blog article. Cool.

 • Reply Dongguan Yuehou 6. november 2023 at 00:42

  Thanks so much for the blog. Keep writing.

 • Reply block making machine 6. november 2023 at 15:38

  Thanks again for the blog article.Much thanks again. Really Cool.

 • Reply waterproof shoe cover 7. november 2023 at 01:53

  This is one awesome blog.Really thank you! Want more.

 • Reply kubet 7. november 2023 at 16:45

  Thanks-a-mundo for the blog.Really looking forward to read more. Will read on…

 • Reply xNTqYkxEi 8. november 2023 at 13:50

  When they arrived in the U priligy and viagra combination

 • Reply spine model 8. november 2023 at 20:59

  wow, awesome blog post.Thanks Again. Fantastic.

 • Reply Custom Fashion Garment Producers Bangladesh 10. november 2023 at 10:31

  audrey vardenafil generic – best online vardenafil order vardenafil usa

 • Reply Camping Pillow 11. november 2023 at 22:53

  Thank you ever so for you blog post.Much thanks again. Much obliged.

 • Reply fdautoparts 12. november 2023 at 07:34

  Very informative post.Much thanks again. Really Great.

 • Reply shower door 17. november 2023 at 12:48

  Thanks a lot for the blog.Much thanks again. Will read on…

 • Reply Stainless steel mesh screen 18. november 2023 at 22:50

  I think this is a real great blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.

 • Reply https://www.etransaxle.com/how-to-jack-up-a-car 20. november 2023 at 00:18

  Im thankful for the blog.Really looking forward to read more. Fantastic.

 • Reply hercules instant shelter 20. november 2023 at 17:05

  Im thankful for the blog. Great.

 • Reply ku casino 20. november 2023 at 22:32

  wow, awesome blog post.

 • Reply bityard login 21. november 2023 at 01:40

  Really informative article post.Thanks Again. Really Great.

 • Reply https://www.etransaxle.com/e7bb8fe6b58ee5ada6e4bba3e58699_e7bb8fe6b58ee5ada6e4bd9ce4b89ae9a298e79baee5928ce8a681e6b182 21. november 2023 at 12:16

  Im grateful for the article.Really looking forward to read more. Really Great.

 • Reply bydfi 21. november 2023 at 16:36

  Hey, thanks for the article.Really looking forward to read more. Much obliged.

 • Reply 橙新聞 22. november 2023 at 02:08

  Awesome blog article. Much obliged.

 • Reply totos tires 22. november 2023 at 16:34

  Thanks for the article post.Really looking forward to read more.

 • Reply https://www.etransaxle.com/what-is-the-distribution-transformer 23. november 2023 at 00:45

  Thanks for sharing, this is a fantastic blog article.Thanks Again.

 • Reply yoga teacher 25. november 2023 at 21:42

  I truly appreciate this post.Really looking forward to read more. Want more.

 • Reply nata entrance coaching in Hyderabad 26. november 2023 at 06:06

  Enjoyed every bit of your blog.Thanks Again. Great.

 • Reply buy laptop online 26. november 2023 at 16:07

  Im obliged for the article post.Thanks Again. Much obliged.

 • Reply kodachadri trip 27. november 2023 at 01:52

  I appreciate you sharing this article post.Thanks Again. Keep writing.

 • Reply satta dpboss 27. november 2023 at 14:53

  Really informative blog.Thanks Again. Cool.

 • Reply bespoke lighting 27. november 2023 at 23:21

  A big thank you for your post.Much thanks again. Fantastic.

 • Reply rent ac in delhi 28. november 2023 at 06:25

  A round of applause for your blog article. Awesome.

 • Reply bbmp khata transfer fee 28. november 2023 at 14:33

  Major thankies for the article.Really looking forward to read more. Much obliged.

 • Reply https://vapemanufactory.com/post/can-you-get-a-vape-with-0-nicotine/ 29. november 2023 at 06:24

  Wow, great article.Thanks Again. Great.

 • Reply https://ftzombiefrontier.com/ 29. november 2023 at 12:47

  I really like and appreciate your article.Much thanks again. Really Cool.

 • Reply janitor ai 29. november 2023 at 15:56

  Really informative post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 • Reply Hmall 30. november 2023 at 05:39

  I loved your article.Really thank you! Really Great.

 • Reply book rishikesh river rafting package 30. november 2023 at 16:08

  Thanks so much for the blog post.Thanks Again. Fantastic.

 • Reply Future choice hospitality India limited cancelation policy 1. desember 2023 at 01:08

  Hey, thanks for the blog.Really looking forward to read more. Really Cool.

 • Reply visa to india from uk 1. desember 2023 at 15:10

  I really enjoy the blog post.Really thank you! Really Great.

 • Reply 性愛 1. desember 2023 at 19:15

  This is one awesome blog post. Fantastic.

 • Reply download windows server 2019 2. desember 2023 at 04:15

  Looking forward to reading more. Great blog.Thanks Again. Will read on…

 • Reply Portugal work permit 2. desember 2023 at 15:16

  I cannot thank you enough for the article.Really looking forward to read more. Fantastic.

 • Reply Birth Flowers 3. desember 2023 at 00:28

  Major thankies for the article.Much thanks again. Fantastic.

 • Reply tatovering bergen 3. desember 2023 at 08:39

  Thanks again for the blog.Really thank you!

 • Reply Carbon offset through solar based method 3. desember 2023 at 19:47

  Looking forward to reading more. Great blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.

 • Reply Animal Movie Review 5. desember 2023 at 12:24

  Hi there, yeah this article is actually nice and I have learnedlot of things from it about blogging. thanks.

 • Reply https://bonitocase.com/product/pu-coating-hard-molded-eva-case-watch/ 5. desember 2023 at 19:10

  Fantastic blog article.Thanks Again. Great.

 • Reply zenithund 7. desember 2023 at 02:55

  Very neat blog. Really Cool.

 • Reply https://bingoregister.com/post/does-bingo-pay-you 8. desember 2023 at 00:49

  Im grateful for the post. Want more.

 • Reply https://www.la-plastic.com/post/which-polymers-are-used-for-extrusion-moulding 9. desember 2023 at 00:21

  Really informative article post.Much thanks again. Will read on…

 • Reply KUBET APP 9. desember 2023 at 15:12

  Very good blog.Really thank you! Awesome.

 • Reply ku thailand 10. desember 2023 at 01:13

  I value the blog post.

 • Reply SR-9009 cycle 10. desember 2023 at 11:46

  Thank you for your blog.Much thanks again. Really Cool.

 • Reply kubet 11. desember 2023 at 18:33

  Im grateful for the article post. Really Cool.

 • Reply Billionaire Brain Wave Review 11. desember 2023 at 21:03

  Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very useful info particularly the last part 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

 • Reply kubet 11. desember 2023 at 23:03

  Great article.

 • Reply http://shengbenzhejiangchina.com/ 12. desember 2023 at 14:57

  Really appreciate you sharing this blog. Want more.

 • Reply मेरे स्थान पर आज का मौसम 12. desember 2023 at 17:59

  Wow, great article. Want more.

 • Reply wuxiabkweldmc 13. desember 2023 at 14:59

  I truly appreciate this blog post.Really looking forward to read more. Cool.

 • Reply briandavisphoto 14. desember 2023 at 06:13

  Thanks-a-mundo for the article.Much thanks again. Keep writing.

 • Reply Prodentim 14. desember 2023 at 19:49

  Thanks for the marvelous posting! I really enjoyed reading it, you will be a great author.I will make sure to bookmark your blog and may come back at some point. I want to encourage yourself to continue your great posts, have a nice evening!

 • Reply root canal treatment side effects 15. desember 2023 at 16:46

  Very neat blog. Really Cool.

 • Reply devlopment of tourism in india 16. desember 2023 at 01:16

  A round of applause for your article.Really looking forward to read more. Want more.

 • Reply eco tourism in lonavala 16. desember 2023 at 10:22

  Thanks for the article post.Thanks Again. Much obliged.

 • Reply Future Choice Hospitality Reviews 16. desember 2023 at 16:29

  Very good article post.Thanks Again. Want more.

 • Reply Birth Flowers 16. desember 2023 at 21:10

  Wow, great blog article.Really thank you! Great.

 • Reply หวย 18. desember 2023 at 14:24

  I really enjoy the article.Really looking forward to read more. Cool.

 • Reply 網上足球直播 18. desember 2023 at 18:16

  I really liked your blog. Fantastic.

 • Reply NSFW Character AI 19. desember 2023 at 02:19

  Looking forward to reading more. Great article post.Really thank you! Great.

 • Reply Fast Lean Pro 20. desember 2023 at 14:41

  What’s up, its good article concerning media print, we all know media is a fantastic source of data.

 • Reply water slide rentals Batavia OH 21. desember 2023 at 12:41

  29998 318510Woh I like your content material , saved to favorites ! . 547145

 • Reply Vietnam tailor 21. desember 2023 at 13:52

  Excellent story it is definitely. Friend on mine has been searching for this tips.my blog post crash diet

 • Reply Future Choice Hospitality Reviews 22. desember 2023 at 11:32

  Thanks for sharing, this is a fantastic post.Really looking forward to read more. Will read on…

 • Reply Fast Lean Pro 23. desember 2023 at 10:00

  ตอนต้นผมว่าเว็บไซต์ไหนก็แบบเดียวกัน เพราะว่าเข้าไปก็เจอเกมเดิมๆถึงเอาเข้าจริงๆมันแตกต่างขอรับ ยิ่งเว็บไหนที่เวลาฝากถอนจึงควรผ่านข้าราชการอันนี้ผมรังเกียจสุดเลย เสียเวล่ำเวลา ส่วนตัวผมว่า UFABET ดีสุดเลยนะครับ เค้าใช้ระบบอัตโนมัติ

 • Reply KAGUYASU 24. desember 2023 at 13:19

  Fantastic article post. Keep writing.

 • Reply 偏门广告 24. desember 2023 at 19:22

  A big thank you for your article post.Much thanks again. Awesome.

 • Reply China Intelligence Cooperation 25. desember 2023 at 05:57

  Very good post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 • Reply Xổ số 123B 25. desember 2023 at 21:46

  Thank you ever so for you blog post.Really thank you! Great.

 • Reply https://www.becreativeartscrafts.com/product/alcohol-based-double-ended-art-marker-amk8888xp/ 26. desember 2023 at 11:05

  Muchos Gracias for your blog article.Really thank you! Really Cool.

 • Reply huddles app 26. desember 2023 at 17:38

  Thanks so much for the blog.Much thanks again. Keep writing.

 • Reply nsfw ai image generator 27. desember 2023 at 00:56

  Really enjoyed this article post.Much thanks again.

 • Reply gb whatsapp download 27. desember 2023 at 12:17

  Thank you ever so for you blog post. Awesome.

 • Reply gb whatsapp 27. desember 2023 at 15:20

  Really enjoyed this blog.Really thank you! Cool.

 • Reply undress free 29. desember 2023 at 17:29

  Enjoyed every bit of your article post. Will read on…

 • Reply ai undressing for free 30. desember 2023 at 05:49

  Very neat article post.Really looking forward to read more.

 • Reply official statement 30. desember 2023 at 09:58

  Thanks so much for the article.Much thanks again. Will read on…

 • Reply book rishikesh river rafting package online 31. desember 2023 at 05:06

  Really enjoyed this blog.Much thanks again. Really Cool.

 • Reply dubai tour package 4 nights 5 days 31. desember 2023 at 20:30

  Im thankful for the post.Thanks Again.

 • Reply best coaching classes in pune 1. januar 2024 at 07:10

  wow, awesome blog post.Thanks Again. Awesome.

 • Reply jodhpuri for men 1. januar 2024 at 16:19

  Major thankies for the blog article.Much thanks again. Cool.

 • Reply chatting apps 2. januar 2024 at 04:50

  I am so grateful for your post.Thanks Again. Really Great.

 • Reply kodachadri trip booking 2. januar 2024 at 16:25

  I really like and appreciate your blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

 • Reply diamond satta matka 3. januar 2024 at 05:18

  This is one awesome article. Cool.

 • Reply indian satta kalyan 3. januar 2024 at 15:58

  Very good post.Really looking forward to read more.

 • Reply tour and travels company 4. januar 2024 at 05:42

  Thanks for the post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 • Reply best interior designers in Nagpur 4. januar 2024 at 18:40

  Major thanks for the blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

 • Reply bounce house rentals Fishers 4. januar 2024 at 19:26

  Thanks for a marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you could be agreat author.I will ensure that I bookmark your blog and will often come back at somepoint. I want to encourage that you continue your great job, have a nice afternoon!

 • Reply for more information 4. januar 2024 at 22:39

  is david muir selling ed pills with dr oz – best erectile dysfunction pills treatment best source for ed pills

 • Reply apsc online coaching 5. januar 2024 at 05:56

  Very informative article.Really thank you! Much obliged.

 • Reply METAL BUCKET 5. januar 2024 at 16:55

  I cannot thank you enough for the blog post.Thanks Again. Much obliged.

 • Reply wire rope assembly 6. januar 2024 at 05:47

  Thank you ever so for you blog.Thanks Again. Keep writing.

 • Reply SMD LED 6. januar 2024 at 16:28

  Great article post.Thanks Again. Much obliged.

 • Reply nsfw character ai 7. januar 2024 at 06:34

  Great post.Thanks Again. Awesome.

 • Reply https://undress.vip/ 10. januar 2024 at 14:57

  Appreciate you sharing, great article post.Really thank you! Will read on…

 • Reply rapid injection molding manufacturer 11. januar 2024 at 14:37

  This is one awesome blog. Really Cool.

 • Reply Delhi to Agra trip 11. januar 2024 at 23:03

  Major thanks for the post.Really thank you! Great.

 • Reply dvagusya.com.ua 12. januar 2024 at 00:24

  I love what you guys tend to be up too. This sort of clever work and coverage!Keep up the good works guys I’ve included you guys to my personal blogroll.

 • Reply molo4nica.in.ua 12. januar 2024 at 09:43

  That is a very good tip particularly to those new to the blogosphere. Brief but very precise informationÖ Thank you for sharing this one. A must read post!

 • Reply best pawna lake camping 12. januar 2024 at 12:22

  Major thanks for the post.Much thanks again. Awesome.

 • Reply Sight Care 12. januar 2024 at 15:44

  I love reading through an article that will make men and women think. Also, many thanks for allowing me to comment.

 • Reply it job training 12. januar 2024 at 20:23

  Very informative post.Really thank you! Fantastic.

 • Reply women's clothing store 13. januar 2024 at 00:24

  Appreciate you sharing, great blog article.Much thanks again. Will read on…

 • Reply pest control service in vadodara 13. januar 2024 at 10:31

  Enjoyed every bit of your blog.Thanks Again.

 • Reply stress 15. januar 2024 at 17:12

  I do agree with all the ideas you’ve presented to your post. They are very convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are very brief for beginners. Could you please prolong them a bit from next time? Thank you for the post.

 • Reply chai - chat with ai friends 16. januar 2024 at 03:34

  I value the post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 • Reply lab workbench manufacturers 20. januar 2024 at 18:46

  Thanks so much for the blog article.Much thanks again.

 • Reply camping at pawna lake 21. januar 2024 at 06:55

  Thanks again for the article post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 • Reply taxi services in udaipur 21. januar 2024 at 21:38

  Im grateful for the blog post.Really thank you! Great.

 • Reply 欧博百家乐 22. januar 2024 at 14:51

  Really appreciate you sharing this blog post.Thanks Again. Really Great.

 • Reply patna university phd admission 2024 23. januar 2024 at 00:21

  Very good article.Really looking forward to read more. Awesome.

 • Reply kerala university phd admission 2024 23. januar 2024 at 13:46

  Great, thanks for sharing this blog.Much thanks again. Cool.

 • Reply C语言代写 23. januar 2024 at 22:28

  Really enjoyed this blog article.Really thank you! Will read on…

 • Reply loker admin 24. januar 2024 at 15:59

  Here are some odds for a fictitious horse race and howyou go about reading them.

 • Reply water truck 24. januar 2024 at 18:12

  I do not even know the way I stopped up here, but I believed this post was good. I don’t recognize who you might be but definitely you are going to a well-known blogger in the event you aren’t already 😉 Cheers!

 • Reply Helmsman 25. januar 2024 at 03:31

  Im grateful for the post.Really looking forward to read more. Really Great.

 • Reply click to find out more 25. januar 2024 at 19:35

  ivermectin otc generic ivermectin for humans

 • Reply Bitcoin Miner 26. januar 2024 at 11:10

  I appreciate you sharing this article.Thanks Again. Really Great.

 • Reply fake jordan 28. januar 2024 at 15:57

  Thanks so much for the blog.Really looking forward to read more. Keep writing.

 • Reply NSFW Art Generator 29. januar 2024 at 01:59

  Thanks so much for the blog article.Much thanks again. Really Great.

 • Reply рус порно 29. januar 2024 at 12:10

  Thanks-a-mundo for the post.Really thank you! Awesome.
  My website: русское порно с преподавателем

 • Reply 喜漫漫画排行榜 29. januar 2024 at 13:09

  Awesome post.Really looking forward to read more. Will read on…

 • Reply Cua thep van go 29. januar 2024 at 14:42

  No matter if some one searches for his vital thing,therefore he/she desires to be available that in detail, therefore that thing is maintained overhere. asmr 0mniartist

 • Reply luxury villas in nagpur 29. januar 2024 at 22:29

  Thanks again for the blog.Really looking forward to read more. Will read on…

 • Reply vagamon resorts for family 30. januar 2024 at 15:59

  I appreciate you sharing this blog post. Fantastic.

 • Reply Red Boost Reviews 30. januar 2024 at 20:01

  Awesome post , I am going to spend more time researching this topic

 • Reply latest technology news 31. januar 2024 at 03:36

  Thank you ever so for you blog post.Really thank you! Really Cool.

 • Reply ooty travel package 31. januar 2024 at 15:55

  Im thankful for the blog.Really thank you! Really Cool.

 • Reply singapore visa for uae residents 1. februar 2024 at 16:53

  Great article post.Thanks Again. Awesome.

 • Reply uk student visa 2. februar 2024 at 04:26

  Fantastic blog.Thanks Again. Want more.

 • Reply casino plus com ph 2. februar 2024 at 15:14

  Fantastic article post.Really thank you! Much obliged.

 • Reply official website 2. februar 2024 at 22:06

  Im grateful for the blog post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 • Reply audi tradition 3. februar 2024 at 08:48

  Thanks for finally writing about > 12 Writing Struggles andThe Solutions you could check here

 • Reply порно русское категории 3. februar 2024 at 11:23

  Wohh precisely what I was searching for, regards for putting up.
  My website: порно студенток

 • Reply Fortune Tiger 3. februar 2024 at 14:49

  Major thankies for the blog.Really thank you!

 • Reply порно русское 2022 4. februar 2024 at 05:49

  I’m extremely pleased to discover this website. I wanted to thank you for ones time just for this fantastic read!
  My website: порно пьяных русских

 • Reply ебут толпой и кончают 4. februar 2024 at 12:24

  Major thanks for the article post. Much thanks again.
  My website: домашний минет

 • Reply порно ебут подругу 5. februar 2024 at 01:06

  Major thanks for the article post. Much thanks again.
  My website: госпожа фемдом

 • Reply 3chlorine 5. februar 2024 at 04:50

  Very neat blog post.Really looking forward to read more. Will read on…

 • Reply трахается в попку 5. februar 2024 at 17:49

  A round of applause for your article. Much thanks again.
  My website: лица анальной боли

 • Reply meeting notes 5. februar 2024 at 21:14

  I am so grateful for your blog.Much thanks again. Much obliged.

 • Reply aiチャット 6. februar 2024 at 05:45

  Thanks so much for the article.Much thanks again. Cool.

 • Reply spa algaecide 6. februar 2024 at 11:49

  Major thanks for the article post.Thanks Again. Cool.

 • Reply секс bdsm 6. februar 2024 at 14:08

  My website: папа и дочки

 • Reply ac repair service centre kn pura mysore 6. februar 2024 at 15:58

  wow, awesome article.Really looking forward to read more. Keep writing.

 • Reply https://www.dolphmicrowave.com 6. februar 2024 at 19:55

  Hey, thanks for the blog post.Really looking forward to read more.

 • Reply belleville spring lock washer 7. februar 2024 at 00:40

  I appreciate you sharing this article.Thanks Again. Fantastic.

 • Reply lianindustrial 7. februar 2024 at 13:55

  Great, thanks for sharing this blog article.Really thank you! Keep writing.

 • Reply камшот видео 7. februar 2024 at 20:32

  Respect to post author, some fantastic information
  My website: смотреть порно нд

 • Reply Nainital hotel rooms 8. februar 2024 at 05:35

  Fantastic blog. Much obliged.

 • Reply nsfw ai 8. februar 2024 at 14:36

  Thanks for the article.Thanks Again. Will read on…

 • Reply жесткое домашнее порно 10. februar 2024 at 07:36

  A round of applause for your article. Much thanks again.
  My website: порно домина

 • Reply первый анал 11. februar 2024 at 15:01

  As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me. Thank you
  My website: порно попросила массаж

 • Reply секси милфы 12. februar 2024 at 12:19

  Wohh precisely what I was searching for, regards for putting up.
  My website: бесплатное порно с учителями

 • Reply порно отчим и падчерица 13. februar 2024 at 11:57

  This site definitely has all of the information I needed about this subject
  My website: порно онлайн русское анал

 • Reply pvc-o pipe manufacturers in india 14. februar 2024 at 15:59

  A big thank you for your blog.Really thank you! Much obliged.

 • Reply taxi service raipur 14. februar 2024 at 21:42

  wow, awesome blog post.Thanks Again. Will read on…

 • Reply lonavala tourism package 15. februar 2024 at 10:36

  Thanks a lot for the article.Really looking forward to read more. Really Cool.

 • Reply pest control services price 15. februar 2024 at 14:36

  I am so grateful for your post.Much thanks again. Will read on…

 • Reply порно трахнул в жопу 15. februar 2024 at 17:38

  I gotta favorite this site it seems very beneficial handy
  My website: красивы секс втроем

 • Reply pawna lake camping 15. februar 2024 at 18:24

  I really like and appreciate your post.Much thanks again.

 • Reply make custom plastic parts 15. februar 2024 at 22:09

  Very informative blog.Really looking forward to read more. Will read on…

 • Reply mens black underwear 16. februar 2024 at 01:30

  I really liked your article.Really thank you! Much obliged.

 • Reply порно ебут казашку 16. februar 2024 at 11:42

  This site definitely has all of the information I needed about this subject
  My website: порно молодые девушки

 • Reply azure arc 16. februar 2024 at 12:16

  This is one awesome blog post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 • Reply decor stores near me 16. februar 2024 at 16:15

  I am so grateful for your blog.Really thank you! Want more.

 • Reply brahmanwada properties for sale 16. februar 2024 at 20:03

  I value the blog post.Really thank you! Want more.

 • Reply phd in biotechnology salary in india 16. februar 2024 at 23:45

  Very informative blog.Thanks Again. Great.

 • Reply домашний интим 17. februar 2024 at 09:18

  Thanks for sharing, this is a fantastic blog post.Really thank you! Much obliged.
  My website: порно анал по русски

 • Reply local home shifting 17. februar 2024 at 12:37

  Very neat article post.Really looking forward to read more. Awesome.

 • Reply Countryside farm retreat bangalore price 17. februar 2024 at 19:20

  I really liked your blog article.Thanks Again. Will read on…

 • Reply Арабское порно 18. februar 2024 at 10:17

  Major thanks for the article post. Much thanks again.
  My website: порно делает минет

 • Reply Audco Valves Supplier 18. februar 2024 at 11:29

  This is one awesome post.Much thanks again. Keep writing.

 • Reply underress ai 18. februar 2024 at 20:53

  Thanks for sharing, this is a fantastic post.Thanks Again. Much obliged.

 • Reply ghaziabad electrician service 19. februar 2024 at 01:55

  Very good blog post.Much thanks again. Much obliged.

 • Reply Анал порно зрелых 19. februar 2024 at 11:01

  Wohh precisely what I was searching for, regards for putting up.
  My website: порно по вебкамере

 • Reply kawasaki z400 crash bars 19. februar 2024 at 11:45

  Appreciate you sharing, great blog post. Really Cool.

 • Reply Buy Stylish Sunglasses 19. februar 2024 at 16:56

  Thanks for the post.Really looking forward to read more. Want more.

 • Reply car body cover waterproof 19. februar 2024 at 21:15

  I think this is a real great article post. Cool.

 • Reply 33 G Paper Roll Clamp(Positioned Short Arm) 20. februar 2024 at 13:50

  I truly appreciate this blog article.Thanks Again. Will read on…

 • Reply порно пьяная вписка 21. februar 2024 at 00:01

  This site definitely has all of the information I needed about this subject
  My website: девушка с дилдо

 • Reply русский страпон 21. februar 2024 at 14:01

  Major thanks for the article post. Much thanks again.
  My website: свингер секс

 • Reply DIY Handcraft 21. februar 2024 at 16:45

  I truly appreciate this blog.Much thanks again. Really Great.

 • Reply solar inverter 23. februar 2024 at 20:17

  A big thank you for your article. Really Cool.

 • Reply Form fill seal packaging machine 24. februar 2024 at 03:53

  Appreciate you sharing, great article. Fantastic.

 • Reply 6.2kw inverter 24. februar 2024 at 09:59

  Thanks for sharing, this is a fantastic post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 • Reply Filling capping machine 25. februar 2024 at 05:26

  I am so grateful for your article.Much thanks again. Want more.

 • Reply bingo plus 25. februar 2024 at 17:10

  I truly appreciate this blog article.Really looking forward to read more. Keep writing.

 • Reply dirty talk ai 26. februar 2024 at 00:29

  I really enjoy the article.Really looking forward to read more. Much obliged.

 • Reply dirty talk ai 26. februar 2024 at 15:06

  Very neat blog.Thanks Again. Cool.

 • Reply МАН Мх 26. februar 2024 at 19:41

  I am so grateful for your article. Much obliged.

 • Reply Eco-Friendly Products 27. februar 2024 at 23:45

  wow, awesome blog.Really thank you! Cool.

 • Reply undress ai 28. februar 2024 at 14:33

  Enjoyed every bit of your blog.Much thanks again. Want more.

 • Reply https://outingtribe.com 28. februar 2024 at 19:11

  Im grateful for the blog article.Really thank you! Want more.

 • Reply proxy 28. februar 2024 at 23:45

  I am so grateful for your blog.Thanks Again. Fantastic.

 • Reply grey quartz countertops 29. februar 2024 at 11:12

  Thanks so much for the blog. Really Great.

 • Reply Balcony Solar System 29. februar 2024 at 20:37

  Say, you got a nice blog article.Much thanks again. Really Great.

 • Reply https://casinoplus.net.ph 1. mars 2024 at 05:01

  Im grateful for the blog post. Want more.

 • Reply https://www.birthdayblooms.com 1. mars 2024 at 10:13

  Appreciate you sharing, great post.Thanks Again. Fantastic.

 • Reply 留学生小额贷款 1. mars 2024 at 12:40

  Great article.Really thank you!

 • Reply cnc parts machining 1. mars 2024 at 15:27

  Awesome article post.Much thanks again. Fantastic.

 • Reply gpt online free 1. mars 2024 at 23:15

  Very neat post.Thanks Again.

 • Reply smash or pass 2. mars 2024 at 12:57

  Great, thanks for sharing this blog post.Thanks Again. Really Great.

 • Reply gay sexting 2. mars 2024 at 22:15

  A round of applause for your article.Really thank you! Will read on…

 • Reply swap face free 3. mars 2024 at 07:43

  I really enjoy the article post.Thanks Again. Really Great.

 • Reply nsfw character ai 3. mars 2024 at 22:11

  Very neat blog. Want more.

 • Reply swiss cnc machining 4. mars 2024 at 12:59

  Looking forward to reading more. Great article post.Much thanks again. Keep writing.

 • Leave a Reply