Hverdagsliv

MITT NAKNE ANSIKT + EN Q&A MED OSLO SKIN LAB

23. februar 2020

Reklame Oslo Skin Lab

HELLO 😽

Dette er nok det mest naturlige, usminka, uredigerte bildet jeg noen gang har lagt ut av meg selv. Mangler vipper til og med, haha! Til og med den naturlige hårfargen min får blomstre villt. Er det latskap, eller begynner jeg å bli voksen? Hvem vet.

I dag skal jeg svare på spørsmål jeg har fått om Oslo Skin Lab. Jeg får ofte kritiske spørsmål til produkter jeg gjør reklame for, og det syns jeg er kjempebra. Jeg er en kritisk forbruker selv, og tenker at alle burde være det. Vi blir skutt med reklame fra alle kanter døgnet rundt, og de som overlever krigen, er de som ikke tar alt for god fisk, og som ikke kjøper alt som lover et bedre, lengre og friskere liv. Eller en yngre, glattere og finere hud – nå når vi snakker om kollagenpulver.

Det er ikke alltid jeg har gode svar på kritiske spørsmål. Det jeg har, er min egen erfaring med produktet, og det er det jeg deler. Men nå har jeg gått rett til kilden (Oslo Skin Lab altså), og stilt dem noen spørsmål som gjerne dukker opp i kommentarfeltet og mailboksen når jeg skriver om kollagenpulveret deres: The Solution.Så, her er en liten Q&A! Oslo Skin Lab står for svarene.

Når bør jeg begynne å ta kollagenpulver? 
Kollagen er et protein som finnes naturlig i kroppen og hjelper til med å holde huden fast og spenstig. Fra slutten av 20-årsalderen synker kollagennivået i kroppen/huden med ca 1-2% i året. Man kan derfor starte med kollagentilskudd for å forebygge dannelsen av linjer og rynker allerede i siste halvdel av tyveårene.

Kan man ikke bare lage sitt eget kollagen?
Det er absolutt mulig å få i seg kollagenrik mat. Men her vil ikke inntaket ha effekt på huden på samme måte som hydrolysert kollagen. Kollagenproteinet som finnes i The Solution er hydrolysert, dvs. brutt ned, ved hjelp av enzymer til peptider, en kjede av aminosyrer. Det er den unike og kontrollerte prosessen der spesifikke enzymer bryter kollagenet ned til kollagenpeptider som er avgjørende for effekten dette produktet gir. Disse peptidene (utviklet av Verisol®) har i doble blindstudier vist å ha god effekt på hudens elastisitet, linjer og rynker. Studier viser at peptider som inneholder aminosyren hydroksyprolin (Hyp) beskyttes mot fullstendig nedbrytning i fordøyelsessystemet. Kollagen finnes også i proteinrik mat, men for at huden skal kunne nyttiggjøre seg av inntaket må kollagenet være brutt ned i eksakte peptidlengder.

Hva skjer når man slutter å ta kollagenpulver? 
Når man slutter å bruke The Solution, vil effekten etterhvert avta. Du kan se det på lik linje med å holde kroppen i form. God form og en sterk kropp må vedlikeholdes med trening og kosthold skal det vedvare.

Jeg har hørt at man kan gå opp i vekt av kollagen, stemmer det?
1 stickpack med The Solution innehold 2,5g hydrolysert kollagen. Det er derfor veldig usannsynlig at man vil legge på seg av en så liten dose.

Hvor lenge må man ta kollagenpulver for å se en synlig forskjell?
Alle studiene utført på The Solution er dobbelt-blinde, randomiserte og placebokontrollerte. Dette betyr at deltakerne ble tilfeldig plassert i to grupper hvor den ene ble gitt virkestoffet, mens den andre gruppen fikk ett placebo (pulver uten virkestoff). Hverken deltakerne i studiene eller de som utførte målingene fikk vite hvem som fikk hva. I tillegg ble effekten lest av ved hjelp av instrumenter, som gjør det umulig å subjektivt påvirke avlesning av resultatene. I gjennomsnitt ble det målt 20% reduksjon i rynkedybde etter 8 uker Studiene viste også til meget gode resultater på hudens kvalitet, elastisitet og utseende. Vi anbefaler derfor å bruke The Solution i 8-12 uker for å kunne merke effekt. Du kan lese mer om studiene her.

Kan du bruke kollagen under svangerskap og når du ammer?
Det finnes ingen rapporterte bivirkninger på The Solution™, og dermed ingenting som tyder på at produktet skal være skadelig for deg som ammer eller er gravid. Vi anbefaler uansett at du rådfører deg med din lege eller helsesøster før du starter med et nytt kosttilskudd under graviditet og ved amming.

Ha kollagenpulveret stående ved siden av kaffemaskinen, så glemmer du det aldri 👏🏼

For å være helt ærlig, så lærte jeg faktisk litt av dette selv. Jeg trodde oppriktig at dette porsjonspakkede kollagenpulveret var for alle oss moderne kvinner som ikke gidder å stå og koke kraft på bein, og få i oss kollagen på den måten. Men så viser det seg at man kan ikke få i seg denne type kollagen på andre måter. Kan ikke kokkelere det sjæl. For kollagenproteinet må være hydrolysert for å ha denne effekten på huden. Og ettersom jeg nok aldri kommer til å skaffe meg verken laboratorium eller hvit frakk, så fortsetter jeg å drikke disse små posene med kollagenpulver fra Oslo Skin Lab til evig tid.

Hvis du ikke har fått med deg innlegget mitt om hudanalysen før og etter kollagenpulveret, så kan du lese det her. Helt vilt at rynkedybden min ble redusert så mye. Det er jo ikke noe jeg legger veldig godt merke til når jeg ser meg i speilet, men det føles bra likevel.

Bestiller du kollagenpulveret fra Oslo Skin Lab via denne linken, så får du 60% rabatt. Deretter får du 30% rabatt på de neste leveringene 🤗❤️

No Comments

 • Reply Astrid 23. februar 2020 at 19:39

  Shiiiiiit for en hud du har!!!
  Drømmen for en som sliter med uren hud og ujevn hudtone

 • Reply Nina J. 23. februar 2020 at 20:30

  «Kollagen finnes også i proteinrik mat, men for at huden skal kunne nyttiggjøre seg av inntaket må kollagenet være brutt ned i eksakte peptidlengder.»
  Denne setningen er noe ufullstendig. Kroppen bryter ned protein til peptider og aminosyrer, men for at huden skal kunne nyttegjøre seg av inntaket må kollagenet være brutt ned i eksakte peptidlengder? Hva er eksakte peptidlengder? Spesifikke peptider? Har forskning vist at spesifikke peptider med Hyp (som kollagen gjerne inneholder – i likhet med annen mat) går rett inn i hudceller? Den var ny.

 • Reply Anonym 23. februar 2020 at 21:22

  Nå blir proteiner brutt ned til aminosyrer uansett hva slags proteiner det er, det er det som er fordøyelsen og tynntarmens oppgave…

 • Reply Sol 23. februar 2020 at 21:32

  Jeg er veldig glad i bloggen din, og synes du fremstår som smart og reflektert. Men når det kommer et slikt innlegg som dette, kjenner jeg at jeg blir litt skuffet over manglende kildekritikk.

  Svarene du beskriver i innlegget er selvsagt hentet direkte fra Skinlabs egne uttalelser, og selv om dette er reklame, virker det litt lite gjennomtenkt.

  For det første fordi Skinlabs forskning fremstår som »kjøpt og betalt», da de tre studiene de har å vise til er utført av samme forskere. Forsker M. Schunck er med i alle tre, og er tilknyttet selskapet Collagen Research Institute.

  For det andre, fordi det skinner veldig igjennom at du ikke helt forstår hva du selv skriver når det kommer til begrepet »hydrolyserng», og trolig andre ting som forskjell på proteiner, aminosyrer og peptider. Det burde nesten vært droppet ut av innlegget av den grunn.

  Om man får i seg hydrolysert protein (kollagen er et protein) eller ikke, er prosessen er den samme i kroppen. Alle proteiner, også kollagenpeptider, brytes ned i mage og tarm. Hverken kollagen i preparatet eller i det såkalte hydrolysatet blir tatt opp i kroppen som peptider, kun som aminosyrer. De peptidene som det siktes til, finnes ikke annet enn i hydrolysatet og tas ikke opp og fraktes til stedet der de skal virke. Det finnes ikke bevis for dette.

  Professor i molekylær ernæring, Bjørn Steen Skålhegg sier »I de mengdene folk får beskjed om at de skal ta for å få en effekt på hud og ledd, er det helt umulig at kollagenet gir virkninger. Det er snakk om mindre mengder kollagen enn det man spiser i kosten fra før av. Når du spiser kjøtt eller fisk, får du i deg mer kollagen enn ved å ta dette pulveret.» .

  Hvis du likevel mener at dette har effekt, kan jeg også fortelle at du kan kjøpe hydrolysert kollagen fra »Myprotein» til kr 249 kr per kilo. Til sammenligning koster Skinlab sine pakker (med samme innhold, og ekstra plastikk) 8128 kr kiloen, eller 5685 kr med »tilbud» (2,5 g x 28 pk til 398kr).

  Kan se for meg at det er vanskelig å godkjenne en slik kritisk kommentar, men jeg syns man må stå innenfor det man uttaler seg om, og håper derfor jeg får lov til å si min mening.

  Mvh PhD-stipendiat i molekylærbiologi

  • Reply Linn 24. februar 2020 at 19:09

   Er det ikke ganske drøyt å legge til grunn at disse studiene, som alle er publisert i pubmed, er falske – kun fordi samme person er med i dem? Det er jo i seg selv ingen indikator på juks, og det er jo flere andre forskere involvert også. Gitt at studiene ikke er falske, noe man faktisk må gå ut ifra med mindre det finnes klare holdepunkter for noe annet, underbygger jo faktisk det skinlab sier om at dette funker. Ida har jo også vært og målt rynkedybden før og etter på det jeg har forstått er en helt uavhengig hudklinikk. Jeg tviler på at Ida har løyet om resultatet, noe som i tilfelle også ville ha vært veldig alvorlig og ulovlig.

 • Reply Beate 23. februar 2020 at 22:17

  You look FAB! <3

 • Reply Kine 23. februar 2020 at 23:55

  Kildekritikk på sitt verste. Huff. Du gjør narr av oss som ER kritiske forbrukere jo? Makan til kun subjektiv info, null balansert info fra andre kilder. Dette innlegget likte jeg ikke, Ida.

 • Reply Odette 24. februar 2020 at 09:53

  Et heller eitt egg! Eller bønner, kikerter… Peptida, uansett opphav, vert distribuert rundt i kroppen ut i frå kva kroppen treng dei til. Dette produktet er kun utvikla for å tene pengar for eigarane.

 • Reply Anonym 24. februar 2020 at 10:29

  Kilden din er jo Oslo Skin Lab, som selger produktet… De må gjerne få gi sin informasjon, men tenker du ikke at det må balanseres med informasjon fra andre pålitelige kilder?

  • Reply Ida Wulff 24. februar 2020 at 10:31

   Dette er en Q&A med Oslo Skin Lab, det kunne ikke vært tydeligere kommunisert <3

 • Reply Jorunn 24. februar 2020 at 11:44

  Huff, dette var ikke bra..

 • Reply Beate 24. februar 2020 at 12:23

  Nydelig bilde!

 • Reply Mia 24. februar 2020 at 13:16

  Så denne kommentaren på innlegget du refererte til, og lurte på om Skin Lab kan svare:
  «Hva skjer dersom man går på det en stund og får resultater for å deretter slutte? Beholder man resultatet eller vil det forsvinne?

  Og en ting til: jeg er 25 år – er det for tidlig å begynne? Kan man ødelegge kroppens egen produksjon av kollagen dersom man begynner for tidlig? Tenker på lik linje med feks leppepomade/fukt på leppene at hvis man fukter for mye så skrur kroppen ned sin egen fult funksjon… Er det slik med kollagen også eller? Og hjelper Oslo Skin Lab kollagen på elastin i huden også eller?»

 • Reply AAA 24. februar 2020 at 15:20

  Har vært på utkikk etter lignende bluse som du har en stund nå, så om jeg får lov å spørre hvor den er kjøpt fra?❤️

  • Reply Ida Wulff 25. februar 2020 at 13:21

   Gammel fra Zara ❤️

 • Reply Kari 24. februar 2020 at 18:58

  Helt ærlig, så er det det fineste bildet av deg du noen gang har publisert på bloggen – og jeg har fulgt deg siden caffelatte-tiden! 😀 Så naturlig vakker!

  Ønsker deg en fin uke videre! 🙂

  • Reply Ida Wulff 25. februar 2020 at 13:22

   Tusen takk snilleste du ❤️❤️❤️❤️🙏🏼🙏🏼

 • Reply Bell 24. februar 2020 at 20:37

  Nå heter det helsesykepleier 🙂 tittelen helsesøster ble borte i 2019 en gang 🙂

 • Reply Cathrine 24. februar 2020 at 20:51

  Du ser superfresh ut uten vipper!

 • Reply Anki 25. februar 2020 at 20:59

  Hei Ida! Du ser jo smashing ut, men «sminkefri» og «uten filter» er jo en sannhet med modifikasjoner. Du har jo tidligere innrømmet fillers, botox og restylane, noe som er kritikkverdig. Det ER jo ikke EGENTLIG sånn du ser ut. Så jeg har en utfordring: Bruk KUN Oslo Skin Lab fremover, så vi kan se resultatene ❤️

 • Reply Birgitte 25. februar 2020 at 22:47

  Alt du reklamerer for…. Virkelig – tror du på det selv? Verste av alt er jo at noen biter på…

 • Reply Sara 26. februar 2020 at 09:39

  Med det uttrykket i ansiket så er det klart at du ikke har rynker som 30 (?) åring.. Det er det mest anspente jeg har sett på deg noen gang. Ekte smil med smale øyne viser eventuelle smilerynker, og de er fine 🙂

  Beklager Ida, etter å ha lest bloggen din fra den ble annonsert på tb.no for ti år siden så får jeg ingen god følelse av å lese bloggen din lenger. Du stoler blindt på en doktor som sier en ting om et produkt han/hun selger og er frelst av et spesielt kosthold. Du er på vei inn i bloggen Caroline Berg Eriksen hadde i hennes mest lavkarbofrelste tid. Det blir for trangsynt for meg.

  Takk for noen fine og morsomme år. Lykke til videre!

 • Reply a 26. februar 2020 at 11:59

  Herrefred, dette er det fineste bildet jeg har sett av deg EVER! Du er jo helt nydelig uten sminke! Håper du dropper vipper fremover, det syns jeg ikke ser bra ut på noen. Og du som er så smashing uten burde bare gå rundt og vise deg frem sånn hver dag.

  Når det gjelder innlegget så er jo dette kollagengreiene bare tull, men jeg klarer ikke hisse meg opp av innlegget likevel. Det er jobben din å være infuencer, og da er du avhengig av innlegg som dette. Det er et lovlig produkt, og kildekritikk har vi alle ansvar for selv, så all den kritikken blir jeg litt matt av…

 • Reply Emma 26. februar 2020 at 21:34

  Finnes det noen kjente bivirkninger? Jeg tar selv pulveret daglig, og gjort det i over ett år. Har oppdaget at jeg har begynt å få små røde «føflekker» rundt om på kroppen. Flere som har det slik?

 • Reply Lixi 4. mars 2020 at 05:23

  Kan produktet brukes av veganere? Eventuelt vegetarianere?

 • Reply Eli Irene Eikeheisæther 27. april 2020 at 21:45

  Lurer på hvor blusen du har på i reklamen som går på tv’n nå er ifra? Den hvite med arm.

  • Reply Ida Wulff 27. april 2020 at 22:32

   Hei 😊 da må jeg nesten spørre hvor du har sett denne reklamen?

  Leave a Reply