Hverdagsliv Serietips og musikk

LETTERE FORVIRRET & MINE ALLER BESTE SERIETIPS

11. mars 2020

God kveld i stua, eller hvor enn du befinner deg ❤️

Jeg er vel ikke den eneste som sitter og klør meg i skjegget om dagen. Forvirret, ikke nødvendigvis bekymret og redd. Det verste for meg er egentlig å ikke vite. Skal jeg avlyse reisene jeg har bestilt? Kan jeg besøke besteforeldrene mine? Blir det flere forelesninger før eksamen? Kan vi få beskjed om nasjonal karantene allerede i morgen? Kan jeg stole på Norge her, stoler Norge på seg selv? For å være helt ærlig så er jeg litt provosert også. Frem til nå syns jeg informasjonen har vært vag. Det samme med tiltakene, som i stor grad baserer seg på tillit og frivillighet. Jeg lukker øynene, og ser den verste metaforen noensinne: Beredskapstroppen i en synkeferdig, rød gummibåt på vei til Utøya. Latterlig og alt for sen, en smertefull lærepenge. Se på Italia, se på Danmark. Der snakker vi tiltak som kommer til å ha effekt – tror jeg. Jeg håper pysete Norge stepper up gamet nå, og tørr å ta noen tøffe avgjørelser før det er for sent.

Frivillig eller ei, det er nok mange som kommer til å tilbringe mer tid inne/hjemme den nærmeste tiden. Derfor har jeg laget en oversikt over mine aller beste serietips noensinne! Jeg ble raskt gjort oppmerksom på at La Mante mangler på listen, så da skriver jeg det her i stedet. Men her er nå favorittene: 
Håper det var en, to eller tre serier på denne listen du ikke har sett. Sånn i tilfelle det blir noen lange, kjedelige dager fremover 😄

Har folk her fått hjemmekontor? Fjern-forelesninger, hjemmeeksamen? Selv skulle jeg ha hjemmeeksamen dette semesteret uansett, men nå så jeg faktisk nettopp at forelesningene mine frem til sommeren enten blir avlyst eller holdt digitalt.. Tommel opp fra meg!

No Comments

 • Reply LH 11. mars 2020 at 23:08

  Jeg jobber på legesenter, så det blir ikke noe hjemmekontor for min del 🙂 Tipper vi snart når et punkt hvor vi ikke lenger vet hvor smitten kommer fra, de hjelper det lite med nåværende retningslinjer. Håper du oppdager noen nye serier =D

  • Reply Ida Wulff 12. mars 2020 at 11:02

   Ta vare ❤️❤️ Nei, nåværende retningslinjer er det ikke mye pondus i.

 • Reply Linda 12. mars 2020 at 02:00

  Satt i karantene hele familien etter mannens alpetur.
  Så greit med serier.
  Anbefaler deg Broadchurch hvis du ikke har sett den. Knall god.
  Ble endelig ferdig med LI uk. Herregud så hekta jeg ble.
  Lurer litt på og se 2020 uk men det tok litt tid,haha.

  • Reply Ida Wulff 12. mars 2020 at 11:02

   Ah, så kjedelig ❤️ Dere får kose dere med serier og hverandres selskap. Klem!

 • Reply Fredrikke 12. mars 2020 at 06:22

  Kan anbefale Trust me på HBO og Mary kills people på Sumo. Begge seriene har jeg bladd forbi hundre ganger uten at de har vekket noe særlig interesse, men nå har jeg sett begge to på en uke og jeg ble helt avhengig!! Spesielt sistnevnte!

 • Reply Anne 12. mars 2020 at 07:08

  Jeg går også på USN, og mine blir også avlyst ut våren. Jeg er faenmeg overlykkelig!! Skulle hatt to fremføringer, de slipper jeg nå!!!! 😍 Fjernundervisning <3

  • Reply Ida Wulff 12. mars 2020 at 11:01

   En gladnyhet opp i alt det kjipe, skjønner du er letta! Fremføringer er satans verk, hehe ❤️

 • Reply Renate 12. mars 2020 at 08:07

  Ser vi har maaange av de samme favorittseriene på lista ❤️ Kan anbefale «My brilliant friend» og «Westworld» på HBO:-)

  • Reply Ida Wulff 12. mars 2020 at 11:01

   Takk for tips ❤️❤️❤️

 • Reply Sara 12. mars 2020 at 10:46

  Håper dette er tull Ida, er det mulig?
  Du henviser til ITALIA som et land som gjør tiltak som fungerer??? Har du fulgt med i det hele tatt? Et sikkert tegn på at rosabloggere skal holde seg til det de kan; sukkerspinn, rouge og annet hjernedødt materiale. For å fremstå som hjernedød gjør dere uansett. Pinlig…

  • Reply Ida Wulff 12. mars 2020 at 11:01

   Italia har gjort ting for sent, jeg viser til nasjonal karantene. Norge burde ikke vente til det har gått like langt som i Italia 😉 Faen så dum du høres ut, forresten!

   • Reply Bente 12. mars 2020 at 15:24

    Haha Ida, du er konge!!! (eller dronning, da… 😀 ) Lovvvve <3

    • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:18

     <3 <3

   • Reply Victoria 12. mars 2020 at 23:47

    Kjøøøør Ida! 😁😁

   • Reply Caro 13. mars 2020 at 18:52

    Haha, deilig Ida <3 nå er det heldigvis steppet opp litt i Norge, og mer vil det sikkert komme. UiB har avlyst frem til påske, spent på hva som skjer videre pga pasienter som venter og avgangseksamen som kanskje ikke blir noe av 🥵

 • Reply Christina 12. mars 2020 at 11:09

  Jobber i barnehage, så vanskelig med hjemmekontor. Har en rekke legeforeldre på avdelingen, og de bruker nå besteforeldre eller andre som barnevakt da de mener alle barnehager og skoler må stenges.
  Hvor langt må det gå?

 • Reply Elin 12. mars 2020 at 11:17

  Har vore i isolat sidan forrige måndag fordi eg og sambuaren har påvist corona. Gledar oss til å sleppe ut i friheita neste tysdag, men ser ut som det ikkje er så mykje å sleppe ut til då. Støttar opp det du seier om vag informasjon og lite tak i dei som styrer dette. Me har vore veldig frustrerte her heime over lite informasjon frå uhyggelege kommunelegar, og prøvetaking som verkar amatørmessig. Universitetet her har stengt ned no, og dei verkar som tek det heile alvorleg. Blir spennande å sjå utviklinga! Og til sist: heilt supert med serietips frå deg i desse tider! Byrja akkurat på Papirhuset, og wtf, for ein sjukt bra serie!

 • Reply Amalie 12. mars 2020 at 11:50

  Elsker at du viser fornuft og tar dette seriøst, i motsetning til noen bloggere som tipser om «frokoststeder i Bergen» om dagene! Vet ikke om jeg skal le eller gråte.. La Mante må jeg sjekke ut 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:18

   <3 <3

 • Reply Stina 12. mars 2020 at 14:49

  Helt enig, Ida 😉

 • Reply Marti 12. mars 2020 at 17:26

  Vet du kommer til å elske disse fire: Peaky Blinders, Succession (HBO), Riviera (Sumo), og Hunters (Amazon prime)

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:18

   Takk Marti!

 • Reply Elise 12. mars 2020 at 20:18

  Jeg er satt i karantene uten å være syk da jeg har vært i utlandet og kom hjem igår. Har ikke vært på et sted med høy smittefare (Gran Canaria), men måtte allikevel dra hjem fra jobb idag da beskjeden fra myndighetene kom om at alle som har vært utenfor Norden siste 14 dagene må i 14 dagers karantene 🙁 har dessverre sett alle seriene du tipser om, men skal vel klare meg forde 😂 kommer til å ha Norges ryddigste og reneste leilighet etter denne karantenen! Haha

 • Reply ElisabethH 12. mars 2020 at 20:20

  Jeg jobber for DNB i Bergen, og her har vi innført hjemmekontor for alle som kan. Og det er jeg så glad for! Jeg klarer ikke å ikke bli påvirket av alt dette her, og må innrømme at jeg er livredd for nære og kjære. 😔 Håper disse tiltakene regjeringen kom med i dag virker, og at vi klarer å bremse spredningen.

  Og til Sara over meg her, hva i alle dager var det for en dustekommentar?! Så utrolig pinlig. 😂

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:18

   Er med deg der, er også redd for mine <3 Klem!

 • Reply Maria 12. mars 2020 at 21:19

  Norge burde ha gjort tiltak for folk som har vært i utlandet for lenge siden så hadde det ikke fått utviklet seg! Jeg jobber i butikk, er som deg ikke redd men forvirret men vasker hendene ofte og holder avstand så regner med dette også går bra 😊

  • Reply Ida Wulff 12. mars 2020 at 23:06

   Enig!

 • Reply Lisa 12. mars 2020 at 21:54

  Anbefaler å se Summerhouse! Sesong tre heter Top Boy. Alt ligger på Netflix. Rått drama, som man virkelig blir berørt av.

  Jeg så Top Boy, og oppdaget ikke før det var ferdig at det egentlig var sesong tre.. Så ikke gjør samme tabbe som meg😅

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:17

   Takk for tips!

 • Reply Madelen 13. mars 2020 at 17:32

  Hei!💗 Så du reklamerte for eyr en stund tilbake. Jeg har fått resepter på p-piller fra helsesøster og helsestasjon, men aldri fra fastlege. Vet du om jeg da fortsatt kan bestille legetime på eyr og få fornyet resept på p-pillene? 💕

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:14

   Det troor jeg, men les på sidene deres først <3

 • Reply Marthe 13. mars 2020 at 19:20

  Jobber i helsesektoren, hvor vi forbereder oss på krise. Klar for å hente inn pensjonister og studenter hvis det går galt, samt at alle må innstille seg på å jobbe det de kan. Det er heldigvis godt arbeidsmot, så får man bare hente seg inn når man kan!

  Får sjekke ut serieanbefalingene når jeg trenger å koble av mellom slagene 😀

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:14

   Heier alt jeg kan <3 <3 <3

 • Reply Fanni 14. mars 2020 at 19:54

  Husker du anbefalte This Is Us for noen år siden, dette er en av mine absolutte favoritter 😊 Så hvis ikke du er up to speed på den lenger er den definitivt verdt å se!

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:10

   Den har jeg faktisk falt ut av! <3 Nortert!

 • Reply Kristina 14. mars 2020 at 20:26

  Skulle egentlig hatt en fremføring og en muntlig eksamen, men dette er byttet ut med skriftlig innlevering og hjemme eksamen 🤩 godt noe kom ut av denne forferdelige pandemien, er overlykkelig!

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:16

   Så fint <3

 • Reply Isabell 14. mars 2020 at 22:09

  Jeg er lærer i 5 klasse og skal ha fjernundervisning. Det blir veldig interessant. Da nyheten om stengte skoler kom på torsdag var barna mine mest interesserte i hva det ville bety for undervisningen, de virket ikke redde. Vi har jo snakket mye om at dette blir gjort for at vi skal holde oss friske og ikke spre smitte.
  Vi skulle hatt venner på besøk i helgen, men jeg avlyste. Jeg er litt engstelig merker jeg, så vi skal holde oss inne. Vi bor på et småbruk, så her skal vi nok ikke kjede oss😅
  Vi begynte å se på Petter i fengsel, det syns jeg var spennende og interessant.

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:17

   Lurt å avlyse med venner, det heier jeg på <3 Vi har også begynt å se Petter i fengsel, skulle ønske alt ble lagt ut med en gang!

 • Reply Rebekka 15. mars 2020 at 10:11

  Samfunnet vårt baserer seg i så stor grad på individuell frihet at det å frarøvet befolkningen friheten sin er ekstremt alvorlig, det er sikkert også med på å bidra til at tiltakene kommer såpass «sent». Det er veldig lett å sitte uten ansvar og si vi burde gjøre ditt og datt. Men de som tar avgjørelser i Norge nå jobber på spreng for å finne de aller beste løsningene for de aller fleste. Synes ikke vi skal kimse av det heller. Glad jeg ikke sitter på toppen med de store spørsmålene. Så får vi alle gjøre det vi kan for å bedre situasjonen 🙂 Uansett, koselig å lese blogger i disse innetider, ta vare <3

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2020 at 11:15

   Ja, det er nok lettere sagt enn gjort. Men veldig glad for at det er strammet kraftig inn nå <3

 • Reply Astrid 16. mars 2020 at 20:04

  Hvor er settet fra? <3

  • Reply Ida Wulff 25. mars 2020 at 12:56

   H&M 🙂

  Leave a Reply