Hverdagsliv

DEN SISTE DOSEN & HJEMMEEKSAMEN

22. april 2020

ENDELIG ❤️

I går var en lykkens dag for meg, for jeg fikk satt min siste dose med HPV-vaksine. Den har ikke vært enkel å få tak i, men endelig kom den! Det var en bekymring som var god å bli kvitt, nå håper jeg bare de produserer denne vaksinen i store lass til de som kommer etter meg. Livmorhalskreft er jo faktisk en diagnose vi kan bli kvitt for godt, hvis alle er flinke til å ta celleprøver og vaksinere seg.

Neste uke skal jeg på 6 måneders kontroll etter koniseringen jeg gjorde i fjor, så jeg krysser fingrene for at alt ser bra og friskt ut. Da kan jeg legge dette bak meg, og fortsette å ta helt vanlige celleprøver. Fy søren så glad jeg skal være da! Husk å #SJEKKDEG, så slipper du den tragiske og unødvendige livmorhalskreften.

Det gode humøret og fine været gjorde at jeg røk på rødvinsdunken i går: På vei bort til naboene (mamma og pappa) for å ta seg en klunk 😂

Mamma og pappa er begge i jobb, så jeg hadde med eget glass og vi satt ute på terrassen. Tar meg selv i å lure på om det kommer til å føles rart når alt dette er over. Å sitte ved siden av hverandre i sofakroken, spille kort, klemme. Når jeg ser på serier eller film, og karakterene for eksempel er mange samlet, sender hjernen min signaler om at: DET ER IKKE LOV. Så jeg har visst blitt litt «skadet» allerede.

Over til noe annet: Min hjemmeeksamen startet i dag. To hele uker med faget organisering. Det kommer nok til å bli tungt for hodet, men jeg skal gjøre mitt beste for å komme meg gjennom det uten å være tidenes heks her hjemme.

Dere som har hjemmeeksamen, hvordan løser dere det? Litt hver dag eller et skikkelig skippertak? Tanken på å bare bli ferdig frister, eller å kun bruke én uke. Men så dårlig forberedt som jeg er, vet jeg ikke om det går. Litt av jobben blir jo å lese seg opp også. For den siste måneden har jeg ikke lest annet enn nyheter 🙈 Personlig rekord i å være dårlig forberedt…

Ellers, så er dette det nærmeste jeg kommer godis i eksamensperioden:Kostholdet har gått over stokk og stein den siste måneden, og selv om jeg hater å høre meg selv si det: Jeg må skjerpe meg. Jeg har et veldig avslappet forhold til kropp, cellulitter og alt det der – men til og med jeg må jo kunne lukke igjen buksa uten å få mageknip fordi den er så trang. Det kan gå utover humøret til hvem som helst!

Nå skal jeg smøre en stor klatt med SPF 50 i ansiktet og sette meg ut på terrassen litt. Men har ikke du eksamen?! Joda. La oss kalle det et friminutt.

35 Comments

 • Reply A 22. april 2020 at 14:27

  Det blir rart når dette er over men jeg tror vi kommer til å lære oss å være litt flinkere med å tenke smittespredning. Så heldig du er som har hjemmeeksamen i organisering! Jeg har 4 timers hjemmeeksamen i samme faget og med kraftig spredning av bjørk, stengt bibliotek, 3 barn og mann hjemme så kan jeg ikke si at jeg gleder meg. Synes det er så mange teorier og mye å huske på i det faget.

  Kjenner meg igjen i det med kostholdet, og selv om velta har gått kraftig opp hos meg de siste årene så er det ikke den jeg tenker på når jeg prøver å endre kosthold, det er helsa. Føler meg så utrolig mye bedre når jeg spiser bedre, dvs når jeg kutter ut sukker, korn og junk.

  Lykke til med eksamen, dette klarer du fint ❤️

  • Reply Ida Wulff 23. april 2020 at 08:55

   Det tror jeg du har helt rett i ❤️ Skjønner godt at du ikke gleder deg, høres ut som du har et paar flere forstyrrelser enn hva jeg har. Men håper du kommer deg fint gjennom likevel. Syns du er heldig som har 4 timers, gleder meg ikke til å sitte med dette i 2 uker :O 😀 Stor klem til deg og lykke til!

 • Reply Hanna 22. april 2020 at 14:56

  Masse lykke til! Med det ene og det andre 🙂

  Jeg sitter med hjemmeoppgaver i strategi og nyter godt av denne youtubekanalen; https://www.youtube.com/playlist?list=PLtj2sZ7dTkoHqNFnZD3FVqggaW0Ymcga3
  Han er god til å forklare – og snakker norsk! woho 😛
  Ellers er jeg over middels god på skippertak, men i eksamenstiden prøver jeg meg på litt hver dag, og leser helt til jeg har forstått temaet, før skrivingen begynner. Skriv oppgavens essens på en lapp, og hold deg til tema – gjør det så lite komplisert som mulig er mitt beste tips!
  Heia, heia!!

  • Reply Ida Wulff 23. april 2020 at 08:54

   Tusen takk <3 <3 Det er så digg når man finner gode videoer om tema på Youtube! Det har jeg fått god bruk for mange ganger. Får se om jeg finner noe lurt denne gangen også 😀 Lykke til med hjemmeoppgaven! Klem

 • Reply Sara 22. april 2020 at 19:29

  Nå er det en stund siden jeg studerte, men jeg syntes det hjalp veldig å bruke de første dagene på å lage tankekart og få oversikt, for så å gå i dybden på de ulike områdene. Du kan bruke tankekartet som et slags skjelett også for hva hjemmeoppgave skal inneholde, så kan du nesten huke av for temaer/deler underveis som du skriver dem! Da ser du progresjonen og hvor mye som gjenstår.

  Organisering var forøvrig ett av mine favorittlag men nå husker jeg lite av hva vi gikk gjennom 😅

  Lykke til med forberedelsene ☺️

  • Reply Ida Wulff 23. april 2020 at 08:52

   Det er et veldig godt tips <3 Og tusen takk for det!

 • Reply Helen 22. april 2020 at 20:00

  Jeg har eksakt samme skade når jeg ser på serier/film, tenker hva feiler det dere folkens?!?

  • Reply Ida Wulff 23. april 2020 at 08:52

   De tar mange sjanser i hvertfall :O

 • Reply Beate 22. april 2020 at 23:08

  Du er virkelig helt nydelig uten påsatte vipper! Wow!

  • Reply Ida Wulff 23. april 2020 at 08:50

   Å, takk, så hyggelig at du syns det <3 <3

 • Reply Sil 23. april 2020 at 03:14

  Godt å hørra at det ikke bare e eg som e blitt heilt skada av dette. Kver gang eg ser serier eller filmer eller samma ka tenke eg ka holde dokker på med, hold avstand!!

  • Reply Ida Wulff 23. april 2020 at 08:50

   Haha ja, helt sprøtt!

 • Reply Marie 23. april 2020 at 09:09

  Kjenner meg SÅ igjen med det du sier om å se på serier og filmer. Jeg blir så stresset av hvor nært de er hverandre :p

  Masse lykke til med eksamen!!

 • Reply K 23. april 2020 at 11:43

  Den vaksinen der var vanskelig å få tak i ja! Hadde konisering i sommer selv, og fikk da vite at jeg kunne ta vaksinen (HVORFOR har ingen fortalt meg tidligere at man kan ta den selv om man er voksen?) Jeg bodde på nettsidene til apotekene før dose 2 og 3. Fikk tatt dose 3 for en måneds tid siden.
  Men det er veldig bra at du setter fokus på vaksinen. Mulig du har skrevet det før, men få gjerne frem at voksne også har godt utbytte av den, helt opp i begynnelsen av 40-årene. Myndighetene er ikke særlig flinke til å gi ut den infoen, men tror du har mange lesere som kan ha nytte av den. Ja den er dyr, men heller 4-5000 enn å gå gjennom kreftskrekken.

 • Reply Linn 23. april 2020 at 16:41

  Så bra!! Jeg har fulgt med ukentlig på nett om den der hersens vaksina var å få tak i, i forrige uke fikk jeg satt 1. dose (i sofaen hjemme, kjekt med stemor som er sykepleier 😅). Andre dose ligger i kjøleskapet! Jeg fikk 3-måneders kontroll etter koniseringa, fordi den ene kanten på biten de tok var litt svidd, så de kunne ikke garantere frie render. Heldigvis viste kontrollen hpv negativ og normale celler! 🙏❤️ Krysser fingrene for at din går like bra, greit å bli ferdig med dritten!

  • Reply Ida Wulff 4. juni 2020 at 07:45

   <3 <3 <3 Så bra du er i gang med vaksinen, klem!

 • Reply Anonym 23. april 2020 at 18:27

  Jeg har tidligere klaget med deg og dine andre lesere i fellesskap angående hjemmeeksamen og eksamensperiode. Og nå som jeg sitter med masteroppgaven (et hel hel****s halvår med hjemmeeksamen) så har jeg to ting å fortelle deg: 1. det blir skippertak til slutt UANSETT hvor mye du jobber hver dag. 2. Vinkartonger. Er.Nødvendig.

  Takk for meg og suss til deg

  • Reply Ida Wulff 4. juni 2020 at 07:45

   <3 <3

 • Reply Silje 24. april 2020 at 19:07

  Jeg har også blitt skadet. Fikk hakeslepp da de skulle ha kyssekonkuranse på love Island. Hææ? Er de helt gale eller?? 😂 uff.

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2020 at 08:20

   Hahaah hjelp!

  • Reply Ida Wulff 4. juni 2020 at 07:44

   Hahahaha!

 • Reply Ida 25. april 2020 at 02:27

  Husk å bruke munnbindet på korrekt måte om du førstbruker ett, ellers beskytter det ikke. Den nederste knytingen skal festes på toppen av hodet 😊

 • Reply Lena 25. april 2020 at 11:36

  Hei Ida!

  Tusen takk for at du igjen og igjen setter fokus på dette, jeg sjekket meg pga deg, og yes – der var celleforandringene. Heldigvis har det gått bra, men tenk om jeg ikke hadde sjekket meg.. 😳

  Du er helt rå, så inspirerende, morsom og ekte!

  Ps: kommer det noen special price for you my friend på Eleni & Chris snart? 😍 Har blitt hekta, og er så fornøyd med produktene! Klem

 • Reply Elise 26. april 2020 at 10:08

  Hei,

  Livmorhalskreft er dessverre ikke noe man kan bli kvitt for godt hvis man er flinke til å ta celleprøver og vaksinerer seg. Livmorhalskreft kommer ikke nødvendigvis av HPV, og det kan oppstå mellom celleprøver også. Dessverre. 🙂

  Mvh Gyn. sykepleier

  • Reply Ida Wulff 26. april 2020 at 12:20

   Rettelse: Livmorhalskreft som konsekvens av HPV 🙂

  • Reply M 6. mai 2020 at 17:11

   Nettopp, som du ordlegger deg så høres det ut som vaksinen gir full beskyttelse mot livmorhalskreft og det er dessverre ikke tilfelle. Man kan få det selv om man har tatt både vaksine og tatt alle celleprøvene man har blitt innkallet til. Hadde vært fint om du skriver om innlegget, veldig mange unge henter infoen sin fra bloggere istedenfor helsemyndigheter, og en slik uttalelse kan føre til en falsk trygghet og tro på at dersom man bare er vaksinert kan man ikke få kreft. Flott at du er frisk! 🙂

 • Reply Madelen 28. april 2020 at 11:12

  Betalte du for HPV vaksinene selv? Jeg har vært så idiot at jeg rett og slett glemte å ta de, og når tiden var ute og de ikke lenger var gratis, nei da var det for sent da. Men ta de, det skal jeg uansett!

  • Reply Ida Wulff 28. april 2020 at 14:01

   Ja, jeg er 1 år for gammel til at jeg kunne få det gratis 🙂

 • Reply Johanne 30. april 2020 at 19:18

  Hei!
  Jeg må ta HPV-vaksine, men jeg har hørt såå mange skrekkhistorier av folk som har blitt helt sinnsykt dårlig av den. Vil du si litt om din opplevelse? Livredd sprøyter, men heller vaksine enn livmorhalskreft 🙃

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2020 at 08:14

   Støl i armen i to dager, ellers ingenting 😊

 • Reply Karl-Fredrik Velle 1. mai 2020 at 13:53

  Ida, hjemmeeksamen tar man på skippertak. Jeg har ikke startet enda 😅

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2020 at 08:14

   Hahaha🙈🙈🙈

 • Reply Navnet 1. mai 2020 at 18:54

  Regner med at du snart er klar for baby, nå som vaksineringen er unnagjort? Det er jo en tema du har hintet om lenge. Vi er født samme år, og jeg hadde ikke trodd jeg skulle bli gravid før deg, så åpen og opptatt du har vært om/av temaet. Et lite tips: Ikke ta sjansen på å bli gravid mens du gjør noe viktig (f.eks før eksamen er overstått), fordi man kan bli så sinnsykt dårlig i første trimester at du ikke aner. Dette er ikke et unormalt unntak, men faktisk ganske vanlig. Man tenker gjerne at man har 9 måneder på seg til å fullføre ting, men måned nr.2 og 3 er spesielt fæle for mange, før det gjerne roer seg i andre trimester.

 • Reply https://prestigeautodetailingkc.com 12. august 2023 at 00:05

  A round of applause for your blog post.Thanks Again. Want more.

 • Reply WLlpkvL 17. november 2023 at 10:01

  Mivacurium is a short action medication; atracurium, cisatracurium, vecuronium, and rocuronium are intermediate action medications; and doxacurium and pancuronium are long action medications cialis generic tadalafil

 • Leave a Reply