Hverdagsliv

17. MAI-HELG & GRETTEN GUBBE

16. mai 2020

HEI FRA PENNY OG MEG 🌻

Var visst litt for mye vind til å ha fotoshoot i går, spesielt for en med masse ansiktshår 😂 Uansett: HEI. I skrivende stund sitter jeg og blogger i bilen. På vei for å besøke besteforeldre hvor vi skal campe utenfor i telt og feire 17. mai i frisk luft. Gravlyset har kjørt seg bort og kløner som bare det med GPS’en. Vi svinger frem og tilbake på en humpete grusvei, og jeg teller hardt inni meg for å ikke klikke. Skulle ta meg ti minutter på Mac’en som spiser sitt eget batteri i rekordfart, og da skulle hele roadtripen selvfølgelig bli et helvete. Inhale, exhale… Jeg skal vinne over mitt eget instinkt nå, og ikke slenge en eneste misfornøyd kommentar. Haha!

17. mai i morgen, hva skal folket? For å være helt ærlig, så er jeg litt bekymret. Og irritert. Rett og slett en gammel gretten gubbe, som må si min mening selv om jeg ikke blir spurt 😅 Jeg reagerer på at myndighetene har «slækket» så tidlig, og at det nå plutselig er «greit» å være opptil 20 pers på private arrangementer. Det virker som om det er mange som tar det for god fisk, men sannheten er jo at vi fremdeles er sårbare og burde tenke oss om. Selv om det er «lov», så betyr det ikke at det er lurt. En champagne-frokost med 20 mennesker som har hvert sitt liv, hver sin familie og hver sin jobb. Høres ut som et potensielt smittehelvete, spør du meg. At man skal være flink til å holde én meters avstand og bruke antibac syns jeg liksom ikke holder. Vi vet alle hvor fort vi glemmer oss. Selv syns jeg det er vanskelig å oppføre seg riktig hjemme med min egen familie. Med alkohol innabords hadde det blitt enda verre. Og 17. mai er som regel ikke ett glass vin, det er apekatt-stemning fra kl 7 om morgenen mange steder.

Jeg er litt redd for at smitten eksploderer i Norge etter 17. mai. Dessverre. Så jeg håper at folk tenker seg om en ekstra gang, før de lurer seg selv til å tro at Covid-19 tar seg en dags pause for å feire nasjonaldagen vår. Hadde det bare vært så vel!

Skjønner selvfølgelig at man vil finne på noe hyggelig og være sosial etter noen triste og kjedelige måneder. Men  man pushe grensene? Kan det ikke være like hyggelig å møtes 4 venner over en brunsj, og heller glede seg til en stor fest når alt dette er over? Når vaksinen ligger på bordet?

Det er ikke lett å fortsette å være «streng» når det virker som om alle andre slækker opp. Det er det sikkert flere som føler på. Selv har jeg valgt å drite litt i det. Jeg vil heller være hun kjipe venninna enn å risikere livet til en av besteforeldrene mine. Og så føler jeg med alle som er i risikogruppen, og som går rundt og frykter for sitt eget liv. Det er ikke mye solidaritet i å late som ingenting, bare fordi det er 17. mai. Dette er en dugnad man ikke kan ta en pause fra.

Håper alle passer på og tar hensyn ❤️ Husk at det ikke er noen skam å si nei til å være med. Og! Gratulerer med dagen på forskudd 🇳🇴Sorry hvis jeg formulerer meg klønete, Gravlyset har funnet riktig vei og holder konsert i bilen. Fun fact: Han er skikkelig flink til å synge, skal prøve å få snikfilmet ham en dag….

No Comments

 • Reply Christina 16. mai 2020 at 17:59

  Helt enig med deg! Tror det blir et aldri så lite (stort) smittehelvete etter 17.mai..

  Til noe helt annet; er du fortsatt snusfri? Hvordan i h****te klarer du det i såfall? Uten å klikke mentalt på alle rundt deg og ikke se noen mening med livet lenger?

  Hilsen en som desperat prøver å gi slipp på livets beste venn…

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:52

   Jaaa, er så snusfri atte! ❤️ ta deg en Onico når det blir helt krise. Det skader tannkjøttet såpass mye at du slutter med det etterhvert også. Lykke til!

 • Reply Tina 16. mai 2020 at 18:30

  Jeg stiller som gretten gammel gubbe nr 2 – for jeg er HELT enig! Blir nesten litt for sinna 😬

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:51

   Haha velkommen i klubben ❤️

 • Reply Astrid 16. mai 2020 at 18:39

  For at noen av de som samles kan bli smittet må noen andre der være smittet, og nå er det få smittet. Så sånn sett er smittefaren egentlig ikke så stor. I tillegg tillat vi faktisk er nødt for å få smittetallene opp litt om myndighetenes plan om å flate ut kurven og få en immunitet skal fungere. Nå har for få vært syke, og smitten vil komme utenfra igjen når grensene åpner. Målet er rett og slett ikke at ingen skal bli syke.

  Jaja, nok fra meg.. Min paraply er at alle plutselig er smitteeksperter og skal mene ting om alt myndighetene bestemmer. Sorry haha

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:50

   Tror ikke planen var at hele Oslo skulle bli smittet på samme dag heller 😅

   • Reply Silje 19. mai 2020 at 22:11

    Å ble de det da? Ikke uttal deg for sterkt om det før fakta er på bordet tror jeg. Tidlig å si enda, men du vil mest trolig se at tallet ikke ble farlig høyt, men litt fint høyere for å få den fremgangen de ønsker.

 • Reply Hanna 16. mai 2020 at 18:56

  Jeg er så enig med deg Ida! Selv er jeg hjemme med familien etter å ha «rømt» fra storbyen til bygda når korona slo til for fullt, og har ingen planer på 17.mai.. Jeg kjenner at jeg blir så provosert på forhånd, ser bare for meg alle insta-stories med 20 folk samlet under samme tak som skåler UTEN å holde avstand, og som lever livet som om alt er normalt.. Skjønner heller ikke hvordan det kan være trygt å samle 20 mennesker sammen når viruset smitter gjennom luft?? Er det ikke dermed stor sannsynlighet for at alle 20 som puster inn samme luft under samme tak kan bli smittet uansett om de holder 1m avstand? Er bekymret for akkurat det samme som deg, at smittetallet skal stige etter 17.mai…

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:50

   Instagram provoserte som forventet på 17. Mai! Folk…

 • Reply Beate 16. mai 2020 at 21:40

  Jeg er SÅ enig, Ida! Jeg har tenkt sånn helt siden den pressekonferansen rett før påske! Da de fortalte at det skulle lettes på diverse etter påske, og når skole for de minste skulle starte opp. Da folk hørte det, slækket de allerede da det ble sagt, og hva skjedde…? Jo, masse festing og hyttetur i påsken… De skulle jo ventet med å fortelle dette til ETTER påske mener jeg, så folk hadde skjerpet seg igjennom påsken! Og, nå også, slækket FØR 17 Mai. Da blir det jo fullt party i morgen?! Hvem tenker på disse forholdsreglene når man blir brisen/full?! Nei, jeg blir skeptisk altså. Men ha en fin feiring i morgen, Ida! 😀 Jeg skal bare være hjemme for meg selv, jeg! Hehe! Pleier ikke feire så mye uansett! Klem! <3

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:49

   Håper du hadde en koselig dag likevel ❤️ klem til deg

 • Reply Siri 16. mai 2020 at 21:48

  Hei Ida, er Chanel vesken din singel eller dobbel flap?

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:48

   Singel 😊

 • Reply Nina 16. mai 2020 at 23:37

  Dette ble jeg så glad for å lese, føler meg som den eneste «kjipe». Håper dere får en fin 17.mai. 🇳🇴

  Hilsen en som bare skal feire med familien

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:48

   Håper du koste deg ❤️🇳🇴

 • Reply Linda 17. mai 2020 at 02:12

  Jeg tenker at det viktigste er god håndhygiene og hold deg hjemme hvis du er sjuk.
  Nå har sykehusene masse kapasitet og tallene er lave. R er fremdeles under 1 🙂
  Vi må bare prøve oss litt frem tenker jeg.
  Går det ikke,så får vi bli strengere igjen.
  Jeg syntes det er godt å sleppe opp litt og jeg merker at mange menneskers psyke,er dårlig pga ensomhet.
  Vi er sosiale av oss og så lenge vi bruker vett,så krysser jeg fingrene for at det går bra:-)
  Kos dere i telt,og ja vil gjerne høre gravlyset synge! Hurra for 17 mai

 • Reply Marthe 17. mai 2020 at 08:35

  Takk for dette, jeg er så enig! Gratulerer med dagen 🇳🇴❤️

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:47

   Gratulerer med dagen, Marthe ❤️🇳🇴

 • Reply Marti 17. mai 2020 at 10:24

  FHI sier at covid-19 mest sannsynlig var i Norge i november, altså gjennom julebordsesongen osv. Det var i Frankrike og Italia i november, så med tanke på at et virus vil spre seg til hele verden på få døgn, har det nok vart lenger enn mange tror. Håper dette betyr at det vil være over snart.

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:47

   La oss håpe!

 • Reply Amalie 17. mai 2020 at 12:00

  Min samboer jobber 12 timers vakt, og jeg er alene med babyen vår på 5 mnd. Har pyntet henne litt, mens jeg går i behagelig joggedress. Hunden har fått et godt bein. Skal være helt alene oss to +hunden, ta en trilletur i fint vær, spise en is eller to og ellers bare ta livet med ro i heimen:) hipp hipp hurra!:)

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:40

   ❤️❤️❤️

 • Reply Therese 18. mai 2020 at 01:36

  Jaa, til sangfilm av Gravelight😍

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:47

   Hehe 😅❤️

 • Reply Mona 18. mai 2020 at 08:35

  Jeg er sååå enig. Fatter ikke at de letter så mye på kravene så tidlig. Virker som om folk tolker det som at det da er fritt fram igjen og så gjør man som vanlig. Viruset er ikke borte og det er lov å tenke selv! Vi holdt oss med et vennepar igår og det var kjempe hyggelig. Droppet grilling med svigers siden de er i risikogruppe og været ikke tillot at vi satt ute, for de møter vi kun utendørs med god avstand.

  Hele dugnaden har jo vært forgjeves dersom alle gir f nå.

  Håper dere hadde en strålende 17. mai!

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:48

   Takk det samme, vi koste oss ❤️❤️🇳🇴

 • Reply Elisabeth 18. mai 2020 at 09:17

  Hvor er genseren og kjolen fra?😁

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:46

   Genser fra H&M, kjole fra ByTimo 😊

 • Reply Hilde Marie 18. mai 2020 at 10:28

  Veldig fint og ikke minst viktig innlegg! Jeg har flere ganger i denne corona-tiden følt meg som «hun kjipe venninna», fordi jeg ikke ønsker å være med på ting der det er flere folk jeg ikke kjenner så godt. Jeg klarer bare ikke å fatte at folk har samvittighet til å blåse i myndighetenes retningslinjer! Har sett en del bilder og videosnutter fra de siste ukene, og ikke minst fra 17. mai-feiring i går -og det er MANGE som ikke overholder 1 meters-regelen. Jeg blir så lei meg…</3 Allikevel håper jeg det du skrev her, når frem til flere som tenker at man nå kan "slække" -for det kan man ikke!!!

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:46

   Å følge med på 17. Mai på Instagram var helt krise… skjedde med alle de oppegående folka jeg kjenner 🤷🏼‍♀️ skal hvertfall ikke møte noen av dem på 2 uker!

   • Reply Hilde Marie 19. mai 2020 at 14:50

    Sjæl ass.. lukker meg inne i bobla mi -hurra (not).

 • Reply Anonym 18. mai 2020 at 11:34

  Godt vi er flere som tenker sånn

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:45

   ❤️❤️

 • Reply Mari 18. mai 2020 at 11:35

  Alle har veldig forskjellige meninger rundt dette. Selv synes jeg dette er frihetsberøvelse. Det å dø er ikke en tragedie. Faktisk helt normalt. Har selv mistet både far og bror tidlig. Det er bare sånn livet er. Jeg synes det er mye verre med de som nå har mistet jobben, aner ikke hva de skal gjøre og har blitt fratatt muligheten til å leve et godt liv. De unge har blitt ofret for de eldre. Støtten fra myndighetene strekker ikke til for alle. Det er dessverre sånn at de eldre «spiser» opp mye av økonomien, da folk bare blir eldre og eldre. Men jeg respekterer selvfølgelig din mening rundt dette og skjønner du er bekymret. Men å kalle folk som velger annerledes enn deg for å være egoistiske synes jeg blir feil. Er man redd for å bli smittet så er det faktisk lov å isolere seg selv uten å ta friheten og muligheten til å arbeide fra andre:)

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:45

   Hei Mari! Denne kommentaren satte meg såpass ut at jeg ikke vet hva jeg skal svare 🤷🏼‍♀️

  • Reply Trine 19. mai 2020 at 07:18

   Virkelig? Det er når jeg ser slike kommentarer at jeg blir redd på ordentlig. Når jeg innser at det finnes folk med slike holdninger i samfunnet vårt, ja da blir jeg rett og slett skremt. Hva skal man si til sånt?
   Til deg Ida: fantastisk at du bruker stemmen din til å fronte gode holdninger, sunn fornuft og det rette å gjøre i denne situasjonen vi alle står i!

   • Reply Ida Wulff 19. mai 2020 at 11:24

    <3 <3

  • Reply LH 19. mai 2020 at 18:52

   Mari:
   Husk at det ikke «bare» er de eldre som er i risikogruppen, det er mange unge mennesker, med alvorlige hjerte- og lungesykdommer, som kan dø hvis de får CoVid19. Det er også en ekstremt smertefull død, pasientene lider i flere dager, fordi lungene og resten av kroppens organer, slutter å fungere.

   Jeg skjønner at man kan bli kynisk av at man har opplevd kjipe ting i livet, men dette tar kaka. Jeg jobber i helsevesenet selv, og jeg er ekstremt takknemlig for at folk har holdt seg hjemme, så helsevesenet vårt har sluppet å bli totalt overbelastet på samme måte som Italia, Spania, New York osv. Husk også det, at det er takket være de eldre, at vi har en velfungerende velferdsstat! Det er de eldre som hjalp til med å gjenopprette landet vårt etter krigen. Skam deg.

 • Reply En mamma 18. mai 2020 at 13:05

  Takk for klar og omsorgsfull tale!
  Når jeg og to av våre barn er i risikogruppen. Dersom smitten øker, må vi isolere oss med de konsekvenser det får for oss som allerede har alvorlig sykdom og tung situasjonen. SAMMEN kan vi alle sørge for at alle får delta i samfunnet på forsvarlig vis ♥️
  Mitt store ønske er at det ikke må være nødvendig for folk å ha følt alvorlig sykdom og død på kroppen for å forsøke hindre smitte. Jeg kan love at det er tøffe tak! Vær takknemlig hvis slipper det og hold deg i små og få grupper!

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:43

   Krysser fingrene for at dere slipper det. Stor klem ❤️

 • Reply En mamma 18. mai 2020 at 13:06

  Sendte avgårde forrige melding før jeg hadde fått redigert den ferdig, men poenget kom vel fram uansett 😍

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:42

   Hehe JA❤️

 • Reply Michaela 18. mai 2020 at 16:39

  Amen to that! Dette var det mest kloke og fornuftige jeg har lest på lenge, og jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg bor i Strömstad i Sverige, og har helt siden pandemien brøt ut følt på samme frustrasjon når jeg ser hvordan f.eks. mange svensker oppfører seg rundt omkring i storbyene (det har ikke vært like restriktivt i Sverige som i Norge, noe dere sikkert har fått med dere – innstrammingene kom litt for sent).

  Heldigvis er det veldig stille og rolig akkurat her (tomme matbutikker er ikke akkurat det du forbinder med Strömstad), og jeg og familien er svært forsiktige og treffer veldig få mennesker.

  Vi følger nøye med på Dagsrevyen, og jeg kjente skepsisen vokse da de begynte å snakke om hvordan de sakte men sikkert skulle lette på restriksjonene og åpne opp landet. At folk begynner å savne hverdagen (og ikke minst hverandre) er selvsagt forståelig. Men er det ikke bedre å holde ut enda litt til, i stedet for å heller måtte gå to skritt tilbake? Ingen sitter på fasiten, men er det én ting som er sikkert så er det at Covid-19 ikke bare fordufter sånn helt uten videre – og etter årets 17. mai-feiring er jeg stygt redd for at du har rett, smitten kommer til å øke. Det er nesten uunngåelig.

  Uansett – tusen takk for dine kloke refleksjoner (som alltid), og for en fantastisk blogg. Og PS: Gleder meg skikkelig til å høre Gravlyset synge, nå ble jeg veldig spent!

  Take care <3

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:42

   Godt det er stille og rolig akkurat der hvor du bor da ❤️ men skjønner at du blir frustrert. Hva er det folk ikke skjønner liksom! Takk for fine ord, og klem til deg

 • Reply Nette 18. mai 2020 at 21:37

  Forstår jeg. Føler meg selv dum, siden de rundt meg ikke bryr seg. De tuller med det og meg. Har også en venninne som er sykepleier som mener at det det er lov til å ta på hverandre og slikt, det er bare å klemme hverandre som ikke er bra. Hun vasker heller ikke hendene sine, og poster bilder av at hun står tett i tett med folk. Når jeg sier noe om dette sier hun at det et overdrivelse osv. Så hva kan jeg si eller gjøre?

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2020 at 22:40

   Veldig merkelig. Det er ikke du som er rar 🤷🏼‍♀️

 • Reply Anne 21. mai 2020 at 13:56

  Helt enig med deg Ida, vil heller være hun kjipe enn å risikere meg selv eller noen jeg er glad i <3

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2020 at 22:46

   ❤️❤️❤️

  Leave a Reply