Hverdagsliv

EKSAMENSKARAKTER, INNBILT HJERNESVULST OG ET SERIETIPS

26. mai 2020

HEI 💛

Jeg må starte med å skryte av meg selv: Jeg fikk en B på eksamen! Tenkte først at det måtte være en feil, for jeg har aldri klart å få noe annet enn C’er på masternivå, og det har jeg faktisk vært veldig fornøyd med. Så en B var jo som bursdag og julaften på én og samme tid. Gleden var dog kortvarig, som den jo gjerne er hos meg om dagen. Jeg har fått så nok av at verden er blitt det den har blitt, og jeg har fått så nok av å være hjemme. De siste gangene jeg har satt meg ned ved spisebordet for å jobbe, har jeg følt meg kvalm og svimmel, som at nå går det ikke mer, jeg faller av verden. Jeg har slitt med hukommelsen, hatt hodepine, vært ekstremt trøtt og egentlig bare følt meg helt fjern. Dennis, jeg lurer på om jeg kanskje har en hjernesvulst! Å dra på hyttetur med et vennepar er det beste jeg har gjort på lenge. Den innbilte hjernesvulsten forsvant. Hodepinen og kvalmen, borte. Jeg har konkludert med at jeg har vært isolert for lenge, og gått inn i en liten corona-depresjon – sikkert i likhet med veldig mange andre. Jeg har vært veldig mye hjemme, møtt veldig få mennesker, fått veldig få nye impulser – og i tillegg bekymret meg mye. Nå «åpner verden» i tillegg, og jeg er ikke enig. Vennene mine drar på byen og så vil de møte meg to dager etter, men jeg vil heller kunne besøke besteforeldrene mine. Det blir arrangert ting som jeg burde vært på, men som jeg ikke vil dra på. Og jeg veksler mellom å ha dritdårlig samvittighet, og å ha en attitude. Sorry not sorry!

Da vi kom hjem fra hytteturen på søndag, kjente jeg at: Nope, dette går ikke, kan ikke være her. Så vi pakket med oss hjemmekontor, solkrem og badetøy, og kjørte til Gvarv i Telemark hvor mamma og pappa hadde reist på en liten ferie. Vi skulle jo tross alt vært på Rhodos sammen nå, så hvorfor ikke. Fy søren, så mye jeg skulle gitt for at alt var normalt og at vi satt og spiste en gresk lunsj i skyggen akkurat nå. Men det er fint her i Telemark også. Blomster og grønne enger, blikkstille vann, sauer og ro. Fint med noen dager i slike omgivelser – for å være litt positiv, hehe. Husk at jeg aldri klager for sympati. Jeg klager fordi jeg håper at noen som kjenner seg igjen kan finne trøst i at andre har det på samme måte.

Nå skal vi begynne å ordne hjemmelaget pizza som skal på grillen (!) her. Det har vi ikke prøvd før. Jeg sier vi selv om jeg ikke har tenkt til å nærme meg kjøkkenet, hehe. Avslutningsvis må jeg gi et FANTASTISK serietips til den som måtte trenge det: Kalifat på Netflix. Beste jeg har sett på leeeenge ❤️

No Comments

 • Reply Anne 26. mai 2020 at 19:18

  Ida, kan du vær så snill å aldri slutte og blogge! Jeg kjenner meg så igjen i så mye av det du skriver, du skriver så bra, og jeg blir alltid i godt humør av deg! Hadde vært så moro om du kom ut med en bok, jeg heier så på deg!! Hilsen en av dine mange fans❤️

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2020 at 22:45

   Tusen takk snille Anne ❤️❤️❤️

 • Reply Jorunn 26. mai 2020 at 21:04

  Jeg fant trøst på en skikkelig drittdag ❤️

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2020 at 22:45

   Så kjipt at du har en drittdag, håper det ser lysere ut for deg i morgen ❤️

 • Reply Lisa 26. mai 2020 at 21:20

  Jeg hater sånne som sier det gikk dårlig på eksamen, også gikk det dødsbra🙈 men gratulerer så masse da. Deilig følelse 😁👏

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2020 at 22:43

   Hate er et sterkt ord 😬 men takk!

 • Reply Anonym 26. mai 2020 at 22:08

  Hei Ida 🙂 Jeg synes du virker veldig, veldig streng hva gjelder dette med korona. Streng med deg selv. Og misforstå meg rett; jeg er selv veldig opptatt av at vi skal følge smittevernrådene, holde avstand og vaske hender. Holde oss hjemme hvis vi er syke osv. Det er SÅ viktig. Samtidig tenker jeg at vi er nødt til å stole på myndighetene våre. Selv om ingen vet noe hundre prosent om korona, så vet vi likevel en del mer nå enn bare for noen uker siden. Når myndighetene «løsner litt opp», så er det jo vurderinger som er blitt gjort. Vurderinger av mennesker med den rette kompetansen og kunnskapen. De tror (!) at det skal gå fint å «løsne litt opp», så frem til alle fortsetter å holde 1 m avstand, vaske hender og holde seg hjemme hvis man er syk. Det er dette som blir viktig. Følger man disse enkle rådene bør det være OK å dra på kafé og restaurant igjen (støtte det lokale), være sammen i grupper på maks 20 personer/1 m avstand (sosial og positiv input i livet med gode venner og familie <3), samt kunne gjøre noe så banalt (men så kos) som å dra innom blomsterbutikken en fredag og kjøpe blomster. Dette bidrar til at livet oppleves litt mer normalt i denne tiden, og jeg tror det er veldig viktig for folkehelsa at vi lever så normalt som vi kan oppi alt dette. Igjen; samtidig som smittevernrådene følges. Det må være selvsagt. Det er lenge til det kommer en vaksine, og det blir veldig lenge å isolere slik vi gjorde frem til starten av mai.

  Skriver ikke dette for å komme med en kjip kommentar altså. Synes bare du har virket litt vel streng i det siste når det gjelder dette🤭 Synes vi må ha tillit til myndighetene våre og stole på at de de gjør gode vurderinger for oss <3

  PS. Jeg blir også oppgitt når jeg ser gjenger som ikke holder 1 m avstand.

  Ønsker deg en fin dag – og tillat deg å «løsne litt opp» <3

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2020 at 22:44

   Hei! De gangene jeg har vært i sosiale lag, så er det ingen som holder avstand. Så den ene meteren kan gå og ta seg en bolle 🤷🏼‍♀️❤️

 • Reply Mia 26. mai 2020 at 22:40

  Må tipse om Gåsmamman på Sumo. En av de beste krim/drama seriene jeg har sett.

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2020 at 22:43

   Takk for tips 😍👌🏼

  • Reply J 27. mai 2020 at 14:16

   Støtter denne! En av de bedre seriene jeg har sett 🙌🏻

   • Reply Ida Wulff 28. mai 2020 at 12:28

    😀❤️

 • Reply Elisabeth L 27. mai 2020 at 00:26

  Leste svaret ditt over her, Ida, og så enig om at 1 meters regelen virker helt glemt hos mange🙄 blir like oppgitt og nesten så jeg vil snu meg og snakke til folk i butikken som ikke bryr seg om reglene!!

  Har du forresten sett den nyeste sesongen av Papirhuset? Sesongen var så intens at Kalifat ble litt tam for oss da vi så den rett etterpå syns jeg 😂

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2020 at 09:00

   Ja, eller hva 😣 Papirhuset så jeg ferdig samme uken som det ble sluppet, dessverre! Hater at jeg sluker ting så fort 😂

 • Reply Elida 27. mai 2020 at 06:10

  Hei Ida!

  Jeg er så enig i det du skriver! 🙏🏻 Jeg har grått og vært forbannet når jeg har sett hvordan mange Oslo-boere har oppført seg under denne pandemien, hvor man totalt ignorerer avstand, deler mat og oppholder seg mange flere sammen enn det som var lov i starten. Det gikk faktisk så langt at jeg ringte bydelsoverlegen i min bydel og klaget på min nabo (som omtrent hadde åpen barnehage i hagen fra dag 1 av korona), og han sa at jeg var faktisk den aller første som hadde ringt og sagt ifra om sånne ting, og det synes jeg faktisk var litt trist.

  Men, jeg skulle også flytte nå under disse tider, og nå bor jeg ca. 5 mil unna Oslo (men jobber i Oslo fortsatt da 🙂), i et stille og rolig strøk, og jeg kunne ikke vært mer happy! 👌🏻 Ja, selvfølgelig er det enkeltpersoner her også, som ikke bryr seg om retningslinjer, men jeg slipper hele tiden å se 80-90 stk sitte sammenklemt i sola nede på Birkelunden som drikker, griller, koser seg og har «hjemmekontor».
  Takk for at du tørr å si ifra om det jeg tror flere tenker! 🙏🏻😊

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2020 at 09:02

   Kan tenke meg at det er deilig å flytte ut av Oslo (aka coronagryta) nå ja! Bra timing ❤️

 • Reply Kjersti 27. mai 2020 at 08:44

  Kalifat er utrolig bra! Dersom du likte den vil du også like quicksand som ligger på Netflix, den er om noe helt annet men gir likevel litt samme følelse.

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2020 at 09:00

   Takk for tips, men har faktisk sett den ❤️ enig i at den er veldig bra!

 • Reply Therese 27. mai 2020 at 09:14

  Gratulerer med B på eksamen, flinke du❤️

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2020 at 09:31

   Tusen takk, Therese ❤️

 • Reply Birgitte 27. mai 2020 at 10:40

  Gratulerer med B! Kjempebra 🥰 Vil bare si at når jeg følte det sånn så var jeg gravid! Hadde det slik i 12 uker før det gav seg.. Håper du er heldigere ❤️

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2020 at 11:16

   Tusen takk ❤️ Og oisann! Hehe. Tror ikke jeg er gravid, men du ga meg lyst til å ta en test 😂

   • Reply Birgitte 27. mai 2020 at 15:02

    Så spennende! Nå vet jeg ikke om dere prøver eller hva, og ikke trenger jeg å vite det heller, men husker selv hvor spennende det var hver måned om det hadde klaffet. Jeg tok en tidlig test og trodde den var negativ, gråt litt og sa til samboer at jeg aldri kom til å bli gravid (selv om det var første
    måneden vi virkelig gikk inn for det.) En uke senere så ser jeg at en blogger/influencer legger ut bilde av sin graviditetstest og ser at vi har lik og hennes var positiv!! Så jeg har rett og slett sett feil.. Jeg springer ut i søppeldunken og begynner å lete etter den forbaskede testen og jammen var den ikke positiv. Jeg begynte nesten å hyperventilere jeg ble så glad. Såå sånn kan det også gå 😂 Nå sitter jeg her 24 uker på vei og gleder meg til september 🥳

    • Reply Ida Wulff 28. mai 2020 at 00:24

     Hehe, så morsomt, gratulerer med det ❤️ vi prøver ikke enda 😱

 • Reply Beate 27. mai 2020 at 11:20

  Wow! Gratulerer med B! Godt jobba, Ida! 😀 Jeg er så enig med deg! Personlig syns jeg det er bedre å være «for» forsiktig, enn å drite i det som maaange gjør! Det at du heller vil besøke besteforeldrene dine, enn å henge med uforsiktige venner syns jeg er skikkelig fint!!! <3 Jeg også møter kun nærmeste familie, for det er de jeg vil prioritere, så jeg forstår deg godt! Og det er aaalt for mange influensere som viser så mye negativt, og overhode ikke holder 1 meters regelen, at det er skikkelig fint at du viser seriøsitet ang. dette! Klem! <3

  • Reply Ida Wulff 4. juni 2020 at 07:44

   Duu altså!! Stor klem til deg <3

 • Reply Ingrid 27. mai 2020 at 11:51

  Hei! Hørte nettopp på en amerikansk podcast med en psykolog som snakka litt om dette! Det er veldig vanlig no og er rett og slett fordi vi gjennomgår et felles traume. Det er en traume-respons, men kanskje vanskelig å identifisere fordi det ikkje skjer med den enkelte personlig, men med oss alle i fellesskap. Kjenner meg igjen i det du skriver og tenker at det sikkert spesielt gjelder for oss som er litt ekstra bekymra og stressa. Opplevde sjølv dårlig hukommelse og konsentrasjon, sant følte meg omtåka i ein periode! For meg hjalp det også med hyttetur😊

  • Reply Ida Wulff 28. mai 2020 at 12:28

   Så interessant, husker du hva podcasten heter? 😊 og evt hvilken episode

 • Reply Ini 27. mai 2020 at 12:37

  Helt enig med deg, det er lov å ha det dritt og fortelle om det. Selv om mange har det verre. Har hatt mine dårlige dager i denne perioden! Og nei, folk holder ikke 1 meter avstand på fest.
  Ikke i butikk heller, jeg jobber i butikk og har ikke tall på hvor mange ganger jeg har måttet rygge unna og si «nå må vi huske avstand her»
  Nå vil jeg bare at denne dritten skal være over, og ja jeg vil til syden!

  • Reply Ida Wulff 28. mai 2020 at 12:28

   Me too ❤️❤️❤️

 • Reply Christine 27. mai 2020 at 12:56

  Hvor er solbrillene fra? 😍

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2020 at 12:57

   Céline ❤️

 • Reply Mona 27. mai 2020 at 13:04

  Grattis med B!🥳
  Du høres ut som meg i starten av mine graviditeter🤰🏻Null stress ute blant folk da hadde jeg fokus på mye annet, men da jeg var inne for meg selv så tok svimmelheten og kvalmen over.. kanskje en liten spire hos deg også?🤷🏻‍♀️

  Og med tanke på corona så syns jeg det er «kjekt» å se at andre også tar det seriøst enda. Jeg har nettopp begynt å handle matvarer igjen (stakkars mannen har hatt laaaange handlelister med seg siden nedstengingen, og for å ikke nevne alle telefonene underveis med beskjed om ting jeg glemte å skrive på). Sitter å venter på en oppblomstring nå når folk har sluttet å holde avstand, og iallefall hvis de får begynne å reise til utlandet igjen også.

  Ha en fin dag😊

  • Reply Ida Wulff 4. juni 2020 at 07:43

   <3 <3 <3

 • Reply Elisabeth 27. mai 2020 at 13:20

  Gratulerer med B på eksamen! 😊 Corona tok knekken på motivasjonen min under siste semester i bachelorgraden min i økonomi og administrasjon. Jeg tror og håper jeg klarte å berge ikke en ok+ karakter på eksamenene, men jeg er livredd for å styrke! Jeg vet jo egentlig at jeg ikke stryker, men jeg tør ikke være for sikker, ettersom alle eksamener ble hjemmeeksamener pga corona. Ingen tidligere eksamensoppgaver var dermed relevante, og jeg aner ikke hvor strengt de vurderer, nå når alt er annerledes 🤷

  • Reply Ida Wulff 4. juni 2020 at 07:43

   Krysser fingrene for deg <3 <3

 • Reply Julie 27. mai 2020 at 16:26

  Et lite serietips fra meg er «The Great» på HBO Nordic, den er helt sykt bra!

  • Reply Ida Wulff 30. mai 2020 at 00:14

   Takk for tips 😀 <3

 • Reply Marianne 27. mai 2020 at 23:11

  Er så enig i å prioritere hvem man vil være tettere på nå om dagen. Savner aller mest å gi en skikkelig god klem til pappa, han trenger den klemmen og det har han gjort lenge og det er så himla kjipt.

  Er ekstremt spent på om folk klarer å holde avstand og små grupper til helgen når vi endelig(!) får over 20 grader og knallsol.

  • Reply Ida Wulff 28. mai 2020 at 00:23

   Pappklemmer er koselig ❤️❤️

 • Reply Victoria 29. mai 2020 at 10:10

  Alltid så fin på håret, Ida! Har du en frisør å anbefale i Tønsberg? 🙂

 • Reply Kristin Hodnemyr 30. mai 2020 at 09:28

  Hei! Hvor er kjolen fra? Såå fin!😍

  • Reply Ida Wulff 31. mai 2020 at 08:48

   Bik bok 💕

 • Reply A 31. mai 2020 at 09:16

  Hei Ida! Gratulerer med bra karakter, nå kan du ta deg sommerferie med god samvittighet. Jeg lurer på om du kan hjelpe meg med en ting? Jeg er i gang med å ta mitt andre Bachelor og jeg er litt som deg, stiller høye krav til meg selv og tror aldri det jeg har levert er godt nok. Noen ganger er det ikke det, men som regel går det mye bedre enn forventet. Jeg har begynt å tenke litt på å ta master men finner så lite info om hvor mye tøffere det er enn grunnstudiet. Jeg har tre barn og er egentlig gal som i det hele tatt tenker tanken, men jeg ser for meg at jeg ender opp med å søke nettopp fordi jeg er gal 🙂 Du skriver at du presterer dårligere på master? Hva er grunnen til dette? Er det fordi det er mye tøffere? Stilles høyere krav? (vet jo at det stilles høyere krav,men håper du skjønner hva jeg mener) Eller har det noe med deg og din motivasjon å gjøre? Master jeg evt tenker å ta ligger innenfor ditt sjanger. Klem A

  • Reply Ida Wulff 4. juni 2020 at 07:41

   Hei <3 Beklager at svaret er så kort, jeg orker virkelig ikke å snakke mer om studier akkurat nå. Hehe. Det handler nok om min motivasjon, det er overkommelig. Spesielt deltid, som jeg går. Klem til deg

  Leave a Reply