Hverdagsliv

ÆRLIG SNAKK & PARTERAPI PÅ NETT

14. juni 2020

Reklame for Parweb 

Dette er et reklameinnlegg for Parweb, men for meg er det likevel så mye mer. Parterapi på nett – en sånn ting man ikke helt tror på før man har prøvd. For oss ble det et viktig verktøy i en litt vanskelig tid. Og en bekreftelse på at vi ikke er gærne. Ikke annerledes. Ikke dårlige på å være kjærester.

De første gangene vi prøvde Parweb følte jeg nesten at de hadde spionert på oss, for vi må jo være alene om å ha det akkurat sånn. Men så viser det seg bare at vi er et helt vanlig kjærestepar. Det er bare det, at vanlige kjærestepar sjeldent snakker om alt det vanskelige. Eller skal jeg si vanlige. Vi går ikke i par-middager og legger ut i det vide og brede om krangler, diskusjoner, uvaner, og om hvordan vi løser konflikter. Så det er kanskje ikke rart at man føler seg alene om å være et dårlig kjærestepar?I midten av mars forandret hverdagen seg for oss. Fra å kjøre min bedre halvdel til toget hver morgen, og treffe ham igjen sent på ettermiddagen, ble vi nærmest siamesiske tvillinger. Vi våknet sammen, drakk morgenkaffe sammen, spiste frokost sammen, satt ved siden av hverandre og jobbet, var hverandres eneste sosiale omgang, spiste middag sammen, så på TV sammen og gikk til sengs sammen. Ikke et sekunds pause i mange uker. Dette i tillegg til alle bekymringene. Jeg satt med høye skuldre og bekymret meg for verden, familien, de eldre, helsa og økonomien. Og når jeg bekymrer meg, så gjør jeg det gjerne til en fulltidsjobb. Når han ser det, så skal han roe meg ned ved å gi gode råd og bagatellisere det jeg bekymret meg over. Klart det ble trøbbel i paradis.

Vi er vanligvis verdensmestere på å prate sammen. Når stormen legger seg, pleier vi å finne veien til kjøkkenbordet ganske raskt. Der prater vi ut, helt til alt er bra igjen. Men denne gangen har det ikke vært én krangel. Det har vært en stemning som har ligget over hjemmet vårt som et teppe. Herregud, kanskje vi ikke liker hverandre lengre?! Har vi mistet evnen til å prate oss ut av det? Jeg vet ikke engang hva problemet vårt er, jeg vet bare at det er der.

Da jeg passende nok fikk en mail med tilbud om å teste Parweb, en parterapi-tjeneste på nett, sa jeg JA på sekundet. Jeg så egentlig for meg at jeg kom til å måtte sitte med det alene (for det kan man), men Gravlyset ville være med han også. Han satt sikkert med den samme følelsen som meg. Vi er oppegående nok til å skjønne at vi ikke har verktøykassa for å fikse dette på egenhånd. 

En liten digresjon, men jeg husker så godt vår aller første date. Med åtte drinker innabords, var vi veldig enige: Alle parforhold burde starte i parterapi. Gå dit før problemene starter, liksom. De ordene må vi visst spise. Dørstokkmila ble for høy, vi fikk aldri somlet oss i parterapi. Jeg tviler ikke på at mange tenker samme tanke. Men så er det et fremmed marked hvor man ikke vet hvem som er flinke, det er dyrt, man må få det til å passe inn i hverdagen og så videre. Før man vet ordet av det har man et skrantende forhold, to barn som ikke liker grønnsaker, et gammelt hus med fukt i kjelleren og en hund som graver hull i hagen. Mitt mareritt 😂Jeg skal ikke påstå at vi aldri kommer til å gå fysisk til parterapi, for det hadde også vært veldig spennende. Men for nå har jeg lagt min elsk på Parweb. Altså, å logge inn på en portal som er full av verktøy som funker på parforholdet. Yes please.

Parweb er enkelt forklart parterapi på nett. Bak tjenesten står Andreas Løes Narum, som har lang erfaring som både psykolog og parterapeut. Noen har kanskje sett ham i NRK-programmene «Bør de gifte seg» og «Test kjærligheten»? Han utviklet Parweb nettopp fordi dørstokkmila for å komme seg til rådgivning er alt for høy for mange. Og fy søren, hva han kan.

I praksis fungerer Parweb slik: 

– Du registrerer deg HER.

– Du og partneren din velger en sti (gul eller rød) og ser korte videosnutter.

– Så gjør dere oppgavene dere får.

Med sti, så mener jeg at dere kan velge enten gul eller rød sti. Den gule stien inneholder samlivsveiledning for par som ønsker å bedre forholdet sitt. Det er denne stien vi holder på med, as we speak. Den røde stien er for par i krise. For eksempel ved endeløs og vond krangling, eller utroskap. Benytter anledningen til å sende en virtuell klem til de som måtte være i et vondt forhold ❤️

Det høres kanskje veldig simpelt ut, men det funker som rakkern. Jeg har i hvertfall klart å se ting på en helt annen måte ved hjelp av Parweb. Vi har for eksempel brukt litt tid på temaet uvaner i parforholdet, som er et av stegene på den gule stien. En av mine uvaner, er at jeg ytrer behov og ønsker på en måte som gjør at det kan oppfattes som kritikk eller beskyldninger. Jeg kan for eksempel finne på å si: Nå er jeg så dritt lei av alt rotet på gjesterommet, når har du tenkte å rydde det? Min bedre halvdel oppfatter det som at jeg syns han er rotete og lat, og at han alltid roter på gjesterommet. Men det stemmer ikke overens med hans virkelighet. Via Parweb lærte jeg meg å bruke mine egne positive følelser, for å ytre ønskene mine på en måte som blir bedre tatt i mot. For å bruke det samme eksempelet, så har jeg heller begynt å si: Nå hadde jeg syns det hadde vært utrolig deilig om vi hadde klart å holde det ryddig inne på gjesterommet! Det hadde gitt meg ro i sjela. Og vips, så har jeg en kjæreste som går og rydder opp klærne sine fordi han har lyst til å glede meg. Dette har vist seg å funke i flere tilfeller, så akkurat den er jeg strålende fornøyd med, hehe.

Den gule stien (som vi ennå ikke er ferdige med) inneholder mange spennende temaer i parforholdet som de fleste sikkert hadde hatt godt av å snakke om. For å nevne noen: Krangling og reaksjoner, sex, husarbeid, fortid og fremtid og ritualer i parforholdet. Forbered deg på å få deg en liten latter innimellom også. Jeg har rødmet i noen tilfeller, fordi Andreas Løes Narum tar meg 100% på kornet 😅Nå begynner vi sakte men sikkert å legge en merkelig vår bak oss. Det er aldri gøy å innrømme, men som nevnt så har vi faktisk hatt det litt tøft her hjemme. Det er vi sikkert ikke alene om. Når ting blir snudd på hodet over natten, til det negative, er det ikke alltid man rekker å tilpasse seg i høyt nok tempo. Og så begynner ting å gå litt skeis.

Her hjemme har vi heldigvis kommet oss tilbake på en god sti. Skal jeg kalle det den gule stien? Hehe. Jeg sier ikke at det kun er takket være Parweb, for det ville hørtes ut som en elendig reklame. Men Parweb har utvilsomt lært oss noen nye verktøy og måter å tenke på, som vi ikke hadde fra før. Det er enkelt, men samtidig ikke noe vi hadde klart å lære oss på egenhånd. Du vet, noen gang trenger man bare en liten justering for at lyset skal slå seg på.Registrer deg på Parweb HER hvis du har lyst til å prøve ❤️ Jeg kan nesten garantere at det vil være verdt det.

16 Comments

 • Reply M 14. juni 2020 at 18:41

  HVOR er kjolen fra?:D

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2020 at 10:48

   Den er fra Y.A.S 🌸

 • Reply Malin 14. juni 2020 at 20:54

  Har jeg forstått det riktig at man ikke snakker direkte med en parterapaut? Tenker det hadde vært perfekt inn i et nytt forhold hvor man har litt bagasje.

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2020 at 10:48

   Stemmer! Man ser på videoer, det er veldig komfortabelt 😊 et av temaene som tas opp er fortid & fremtid ❤️ lykke til 🌸

 • Reply Marie 14. juni 2020 at 22:26

  Takk for tips. Sleng med en treåring i miksen, og baby født rett før alt stengte ned. Heftig vår.

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2020 at 10:48

   Det tror jeg på! Klem til deg 💛

 • Reply Ea 15. juni 2020 at 02:06

  Håhå, kjenner meg altfor godt igjen i det du skriver! Hadde det ikke vært for at kjæresten er verdens mest tålmodige menneske som finner seg i altfor mye rart fra min side så hadde vi nok ikke vært sammen nå etter disse tider. Syns det snakkes for lite om de dårlige tidene i et forhold (ikke at man skal bre ut i det store og lange) men sykt deilig å se at det ikke bare er vi som har hatt det litt vanskelig til tider. Vi har ikke slått oss til ro enda og er på farten 90% av året, eller var ihvertfall, så delt økonomi og regninger som har med hus og hjem har vi ikke enda. Men med verdensbildet som er nå kan jo det snart endres vil jeg tro. Kunne du skrevet et innlegg om hvordan dere deler utgifter og legger opp økonomien? Inntil nå har vi alltid tatt ut cash når vi har reist og hatt felleskasse, og nå har jeg begynt å lure litt på hvordan andre par gjør det her hjemme.

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2020 at 10:47

   Takk for at du deler ❤️ og ønsket ditt er notert 😀🙏🏼

 • Reply Maria 15. juni 2020 at 11:34

  så fint at du er ærlig om det ❤️ dere er absolutt ikke alene, meg og min mann går igjennom en vanskelig periode nå som har vart i noen måneder, og oppå det hele har vi en liten 1 åring som krever mye også! Akkuratt nå er alt veldig slitsomt, men tror vi skal prøve parweb! Takk for tips ☺️

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2020 at 10:47

   Heier på dere ❤️❤️

 • Reply Kristine 15. juni 2020 at 16:22

  Veldig mye reklame du har for tiden Ida..

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2020 at 14:28

   Altså – det kommer mer. Er tross alt det jeg lever av 😊 du kan i hvertfall være sikker på at mine annonsører er valgt ut med omhu, og at jeg alltid prøver å levere en verdi utover reklamen i reklameinnleggene mine ✅ Ønsker deg en fin dag i sola!

 • Reply Astrid 16. juni 2020 at 14:53

  Dette 👏👏👏 Takk, Ida! ❤️

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2020 at 17:32

   ❤️ ❤️ ❤️

 • Reply Impetry 18. november 2023 at 12:47

  buy cialis generic The sterols extracted from Chara wallichii exhibited bioactivity against several species of bacteria 36

 • Reply Shatavia 5. februar 2024 at 05:31

  Its not my first time to pay a visit this website, i am
  visiting this web page dailly and obtain fastidious facts from here all the time.

 • Leave a Reply