Hverdagsliv Mat

MIDDAGSTIPS TIL HETE DAGER

16. juni 2020

YUM 🧡

For en varme! I går ettermiddag dro vi på stranda da vi var ferdig med å jobbe. Hver vår strandstol, han med podcast, jeg med bok. Vi badet to ganger fordi det var så varmt. Er det bare jeg som får helt panikk av alle manetene i vannet?! 😅

Uansett, da vi kom hjem lagde jeg dette til middag 👆🏼 Hjertesalat med reke- og mangosalat. Når det er så varmt frister det gjerne med litt lettere middager, og dette var så godt at jeg tenkte at jeg måtte tipse om det! Jeg elsker selv oppskrifter for folk som hater å lage mat, og dette var enklere enn enklest.

Du trenger:
Frosne reker (eller ferske, jeg syns ofte frosne er bedre)
Hjertesalat
Mango 
Tomat 
Rød chili 
Rødløk
Koriander 

Lime 
Salt 
Pepper 

Slik gjør du:
1. La rekene i kjøleskap over natten eller på kjøkkenbenken i noen timer. Pill rekene.
2. Vask hvert hjertesalat-blad nøye og legg til tørk.
3. Finhakk mango, tomat, chili, rødløk og koriander.
4. Skvis over saften av en lime.
5. Bland inn rekene og krydre med salt og pepper.
6. Spis til det er tomt.

Bon apetit! Hva liker du å spise når det er så varmt ute? Jeg tar gjerne i mot tips som jeg kan teste ut her hjemme. Det blir mye vannmelon- og mangosalat, hehe 🤩

No Comments

 • Reply Mija 16. juni 2020 at 14:52

  Jeg har en sommervariant av fårikål som jeg lager masse i varmen. Det er veldig enkelt, og tar ikke lengre tid enn det tar å koke poteter 🙂 Det høres kanskje simpelt ut, men er helt perfekt på late dager hvor man er sommersløv og det siste man vil her i verden er å lage mat. Spekeskinke, kokte poteter, og hodekål. Kok poteter, og kål til det er mørt. Ha godt med et godt smør på kål og poteter på fatet mens det er varmt slik at smøret smelter, og nyt sammen med spekeskinke. Flatbrød og rømme er også en slager til dette 🙂

 • Reply Fie 16. juni 2020 at 22:11

  Liker å spise lett småmat som spekemat, kald, grillet kyllingfilet, jordbær, melon og lun potetsalat med flatbrød og rømme til. Litt tapasinspirert. Kan stå klart i kjøleskapet og spises flere dager på rad med litt variasjoner.

 • Reply Amanda 19. juni 2020 at 00:44

  Sommerruller Ida!! Kjøp rispapir på en frukt&grønt-sjappe, så får du 40 ark for 25 kr istedet for 8 ark for 60 i vanlig matbutikk:):) og lag denne peanøttsausen!! https://trinesmatblogg.no/recipe/tre-gode-dipsauser/ Mmmm du vil ikke angre, så fresht og DIGG!!

  • Reply Ida Wulff 19. juni 2020 at 08:32

   Jeg elsker sommerruller! Takk for påminnelsen 😍🌸

  Leave a Reply