Hverdagsliv Studier

SKOLESTART ALA COVID-19

21. august 2020

God morgen fra dagens klasserom 🤍

I går var det skolestart, og mitt tredje år på masteren er dermed i gang. Men er ikke et masterstudie bare to år? Jo, hvis du studerer på heltid. Jeg studerer på deltid, og bruker derfor hele fire år på graden min. At jeg til sammen skal bruke syv år på høyere utdanning er nesten komisk, med tanke på hvor lite gøy jeg syns det er. Men jeg har et ambivalent forhold til det. Det får meg til å føle meg trygg og utrygg på samme tid. Trygg fordi det føles riktig og viktig å ta en utdannelse. Utrygg fordi jeg føler meg så jævlig dum hele tiden. Karakterene mine forteller meg at jeg gjør det helt greit, at jeg er helt gjennomsnittlig. Likevel er selvtilliten på bånn når jeg er på universitetet. Flere som har det sånn i forbindelse med studier? Jeg lurer på hva det kommer av. Skulle virkelig ønske jeg bare kunne senke skuldrene og flyte med, men jeg stresser hele tiden med hva som lurer rundt neste sving 😅

Dette semesteret er ting dog litt annerledes, for pågrunn av Covid-19 foregår all undervisning digitalt. På én måte veldig digg, fordi jeg ikke liker meg særlig godt på det store universitetet. Hvor skal jeg gjøre av meg. Nå kan jeg i teorien ligge trygt i senga med en kaffekopp og klistremerke foran webcam – kanskje det blir lettere å konsentrere seg. Så gjenstår det å se hvor smooth det kommer til å gå, med alt som er av gruppearbeid, presentasjoner osv.

Nå må jeg gjøre meg klar for dagens forelesning AKA hente meg en kaffe. Lurer på om det er flere i klassen som tar første økt i trusa i dag 🤓Flere som kjører studier digitalt denne høsten? Hvordan syns du i såfall at det funker så langt? 😀

48 Comments

 • Reply Rikke 21. august 2020 at 08:35

  Jeg studerer også digitalt i år! Går egentlig samlingsbasert studie, så passer meg helt utmerket å slippe å reise mangemange timer og betale for overnatting etc, når jeg heller kan sitte i stua 😂

  Kjenner meg veldig igjen i det du skrier mtp. prestasjon – du er ikke alene om å føle det slik! Vi må bare prøve å senke skuldrene litt tror jeg ❤

  PS. Så sykt koselig soverom!! skikkelig hotell-feeling 😍 Men kan jeg spørre – hvordan funker det egenlig i praksis med så mange puter og sengeteppe? har lyst på dette for det ser jo sååå fiunit ut, men ser for meg at det hadde endt opp i en haug på gulvet 🤣 Rer dere opp hver morgen?

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:50

   Så herlig at du slipper unna det for et semester! 😀 Jeg rer opp senga hver morgen, det er et viktig rituale for meg, hehe. Tar cirka 5 min <3

 • Reply i 21. august 2020 at 09:50

  Jeg var selv student i mange år og jeg skjønner veldig godt hva du mener med at selvtilliten er på bånn som student. Jeg tror det kommer av at man aldri får mulighet til å bruke ordentlig med tid på et tema. Man lærer litt, blir evaluert og hopper videre til neste. Jeg har nylig begynt i full jobb og det er så deilig å lære nye ting og vite at dette skal jeg bli skikkelig god på! Selvtilliten blir bedre med en gang. Det gjør alle årene som student verdt slitet😅

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:50

   Ja, kan godt være at du er inne på noe der! Hele tiden noe nytt, og jeg føler ikke jeg får taket på ting før jeg er ferdig på eksamen.

 • Reply Pernilla 21. august 2020 at 12:04

  OMG, så godt at vi er flere i samme bås. Har bynt på mitt første år som tannpleie student, å føler meg rett å slett som en dum faen. Forstår ingenting, men mulig at det går seg til etterhvert. Synes digital undervisning er chill, da jeg ikke trenger å stresse over hvor jeg skal gjøre av meg i pausen 🤮

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:49

   Den siste setningen du skriver = mitt største problem i studiesammenheng!! Så digitalt er en lettelse, hehe. Lykke til med studiene dine, heia heia <3

 • Reply Henriette 21. august 2020 at 12:51

  Nå er det nesten to år siden jeg gikk fra å være student til arbeidslivet, men selvtilliten min har aldri vært dårligere enn på universitetet.. Aner ikke hvorfor, kanskje universitetet er utviklet for å få oss til å tvile på oss selv? 😉 🤷🏼‍♀️ Jeg har i hvert fall mye mer selvtillit og mindre tvil nå enn da jeg var student, og det er digg. Du er i hvert fall ikke alene om å føle det sånn. Masse lykke til med studiestart! ☺️

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:48

   Det er godt å høre! Ja, ofte virker det som om de vil ha oss ut på dypt vann, så kanskje det er hele poenget. Klem og god helg!

 • Reply Stine 21. august 2020 at 14:27

  Jeg starter også på en fire år lang master nå, og er veldig spent på hvordan det blir i forhold til bachelor😅 Skrive gjerne mer om skole, digg å føle at jeg ikke er alene!!🥰

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:48

   Åå, masse lykke til 😀 <3

 • Reply Linn 21. august 2020 at 17:08

  Hadde mye digitalt i vår, og en del i høst. Kjenner det er lett å bli distrahert fra forelesningene når jeg ikke er til stede fysisk spesielt i tyngre temaer er det vanskelig å få like god forståelse over nett.. virker som folk kvier seg for å spørre spørsmål de vanligvis hadde spurt foreleseren og.. stemmer for irl foreleseninger men desverre er det ikke nok klasserom slik at førsteåringer må prioriteres 😅

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:48

   Ja, man faller raskt ut, så det krever mye å holde fokus på Zoom syns jeg. Dette blir nok ikke en varig løsning, for å si det sånn 😅

 • Reply Lhhh 21. august 2020 at 18:21

  Tar master sjæl! Har praksis på sykehus nå, men mye digitalt utenom, å det liker jeg! Kaffekopp og tøfler <3 og ja,, hva er greia med forelesere som vil at vi skal ha kamera på!! Slutt å plaaag! Lykke til med studiene for høsten <3

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:47

   Hehe, ja, la oss chille. Takk det samme <3 <3

 • Reply Charlotte 21. august 2020 at 19:49

  Veldig bra innlegg!
  Jeg er selv fulltidstudent og går nå siste året, og jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver 🙂 All undervisningen, eksamener osv dette semesteret blir over nett, og det liker jeg uansett godt. Slippe presentrasjoner, gruppearbeid, oppmøteeksamen etc 🙂 For meg å oppnå en karakter jeg er fornøyd med er litt som burdag og julaften på en og samme dag. Så da kan jeg jo bare prøve å forestille meg hvor glad, og stolt jeg vil være når jeg blir ferdigutdannet sommeren 2021. God helg til deg, Ida! 🙂

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:46

   Masse lykke til med siste året ditt! Og god helg til deg også <3

 • Reply Aline 21. august 2020 at 20:36

  Kjenner meg sånn igjen i beskrivelsen. Tok selv en master på deltid der (dvs jeg har ikke tatt siste semesteret med masteroppgaven enda av ulike årsaker..). Men jeg likte meg bare ikke der. Noen fordeler skal det være med covid, du får nyte «hjemmeundervisning.

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:46

   Ja, får prøve på det <3

 • Reply Hanne 21. august 2020 at 21:59

  Min paraply er klistremerke foran webcam! Jeg holder en del kurs og foredrag i jobben min og nå er alt på nett. Vanligvis når jeg holder kurs kan jeg se reaksjonene til folk i rommet og stille spørsmål, men nå når alt foregår på skjerm snakker jeg nesten bare til svarte ruter fordi 8 av 10 skrur av kameraet sitt. Det føles akkurat som om de i et klasserom hadde hvilt hodet på pulten og halvsovet seg gjennom det jeg har å si… Selv om jeg oppfordrer folk til å skru på kameraet og delta, så gjør de ikke det. Det er også mye mindre svar å få selv når jeg stiller direkte spørsmål. Det er kjempefrustrerende når man forbereder undervisningsopplegg og får så mye mindre tilbake enn i et klasserom. Sorry rant, men måtte bare:-)

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:45

   Stor forståelse for at det er frustrerende å være «på den andre siden av bordet» :O

 • Reply Kine 21. august 2020 at 23:13

  Digitalundervisning her og, starter over helgen! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver, så liten man kan føle seg. Liten og forvirret. Selv om jeg er med folk fra klassen, og vi går rundt sammen føler jeg meg bare liten og alene haha. Helt uten grunn 🙂

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:45

   Godt å høre vi er flere!

 • Reply Anette 21. august 2020 at 23:24

  Har startet flere arbeidsdager på hjemmekontor med å hoppe ut av pysj og rett i en stor kjole uten noe fiks for å komme meg til møte som starter 8.. det har som oftest gått bra, med unntak den ene gangen møteinnkallinga skrev videomøte uten at jeg hadde sett det og måtte fikse hår, sminke og klær 2 min før møte 😅😂

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:44

   Haha, det er du sikkert ikke alene om 😀

 • Reply Anonym 22. august 2020 at 00:45

  Ikke studier – men jobb! Har aldri vært så fornøyd før, som når jeg kan sitte i senga og ta konferansesamtaler med kamera av og sovemaska på <3

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 10:44

   Deilig 😀 <3

 • Reply Linn 22. august 2020 at 13:59

  Så flink du er, Ida! 😀
  Hvor er sengeteppet kjøpt forresten?

  • Reply Ida Wulff 22. august 2020 at 15:00

   Sengeteppet er fra Slettvoll ❤️

 • Reply Madelen 22. august 2020 at 15:18

  Jeg syns nettbasert undervisning er helt supert 🤩 Man kan (som regel) se opptaket når man vil og spole frem og tilbake på det foreleseren sier. Utrolig deilig å kunne sitte hjemme i stedet for å bruke mye tid på kjøring, finne parkering osv. Tommel opp fra meg hehe!😍

 • Reply Tia 22. august 2020 at 19:45

  Hei! Hva studerer du? 🙂

  • Reply Ida Wulff 24. august 2020 at 10:34

   Master i innovasjon og ledelse 🙂

 • Reply Pia 23. august 2020 at 17:15

  Hei! Hvor har du kjøpt den hylla under tvn? er den smal? 🙂 Rene hotellrommet!

  • Reply Ida Wulff 24. august 2020 at 10:34

   I en nettbutikk som heter Pene rom 🙂

 • Reply Rafia 23. august 2020 at 20:11

  Hei. Hvor e det bordet/tingen du har under TV fra?

  • Reply Ida Wulff 24. august 2020 at 10:33

   I en nettbutikk som heter Pene rom 🙂

 • Reply Kristin 24. august 2020 at 22:17

  Hvor er gardinene fra? De lyse og de mørke. 🙂 Ser så fint ut!

  • Reply Ida Wulff 25. august 2020 at 12:26

   De er sydd hos en lokal syerske, så de er ikke fra noe merke 🙂

 • Reply Martine 24. august 2020 at 22:37

  Vi kjører nesten alt på Oslo met, men merker disse fraværsgrensene kunne de spart seg for i koronatiden. Står på nettsiden: er du syk får du ikke komme på skolen. Men fravær får du uansett, og er du borte mer enn så og så mye får du ikke ta eksamen. Så her ligger jeg pottetett og vondt i halsen, stresser over at jeg kanskje kan ha korona og at jeg får masse fravær. Helt på tryne 🤦🏼‍♀️ Hadde gledet meg til nye studier , men nå stresser jeg unødvendig mye

 • Reply Hana 25. august 2020 at 12:02

  Urelatert spørsmål: Hvor er gardinfestet (skinner?) og gardinene fra? Er så sykt lei lys på soverommet..

  • Reply Ida Wulff 25. august 2020 at 12:09

   Dobbel skinne i taket 🙂 Anbefaler å gå til en syerske og bestille skinner på mål, så du slipper å kappe selv.

 • Reply Anette 2. september 2020 at 12:38

  Lykke til med studier! Hvor er de avlange runde putene fra i sengen? 😄

 • Reply Gaza and its Resistance to Israel's Brutal Attacks 29. november 2023 at 18:41

  I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.

 • Reply Live TV 3. februar 2024 at 13:40

  it’s awesome article. look forward to the continuation.<a href="https://www.toolbarqueries.google.cg/url?sa=t

 • Reply manar online 10. februar 2024 at 00:32

  You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before.-mediathek vox

 • Reply hot deals 23. februar 2024 at 02:25

  lso thank you for allowing me to comment!.Boogie Wipes Gentle Wet Wipes for Baby and Kids Face Hand Body

 • Reply hey dudes women 10. mars 2024 at 03:43

  Very nice blog post. definitely love this site. – hey dude shoes women

 • Reply air jordan 1 black red 14. april 2024 at 13:32

  Nice post. learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis.

 • Reply try this 7. mai 2024 at 18:18

  The information you shared is very valuable, thank you for sharing! see this

 • Leave a Reply