1+1=3

SVAR PÅ SPØRSMÅL OM GRAVIDITETEN

2. september 2020

God onsdag 🤍 Jeg ligger i senga og prøver å ha litt hjemmekontor. I dag er første dagen på lenge jeg prøver meg uten medisiner mot kvalmen, og derfor tar jeg det heeelt med ro. Kjenner at jeg ikke er helt klar for å slutte, det skal virkelig lite til for å vippe meg av pinnen. Hadde jeg for eksempel tatt en tur i butikken og sett en pakke kjøtt nå, så hadde det vært game over. I flere uker har jeg flydd i taket bare noen har sagt…. Kjøtt. Og det er bare ett eksempel, det er hundrevis av småting som kan gjøre at jeg må løpe rett på do. The struggle 😅 Men på den lyse siden, så ligger jeg ikke og spyr uprovosert. Jeg kan både drikke og spise uten å spy, og det er en gave i seg selv. Skal nok snart bli helt bra 🙏🏼

Nå tenkte jeg å svare på de spørsmålene jeg fikk på Instagram i går. Bare litt basics rundt graviditeten, men jeg har fått disse spørsmålene tusen ganger og tenker det er greit å samle det én gang for alle 🤗

Cirka når kommer babyen? Bebis kommer i mars. Termindatoen min er 8. mars, selveste kvinnedagen. Av den grunn syns jeg det hadde vært utrolig stas å føde termin, men jeg har hørt at det svært sjeldent skjer. Mars (eller sent i februar) blir det nok uansett, og vi er veldig fornøyd med at det ble tidlig på året 😀

Hvor langt er du på vei? Jeg er i gang med den 14. uken nå. Sykt at jeg allerede er i fjerde graviditetsmåned. Det slår meg hvor raskt en graviditet egentlig går, selv om det sikkert ikke føles slik når man nærmer seg slutten.

Ønsker dere å vite kjønnet på forhånd? Uten tvil 💗💙 Jeg syns det er SÅ spennende. Nå er jo ikke kjønnet som kommer ut avgjørende for det mennesket som vokser opp – man kan for eksempel være født i feil kropp. Men jeg er nok likevel litt stuck i et gammeldags tankesett hvor jeg lurer på om jeg skal kjøpe blått eller rosa babyteppe. Jeg skal nå uansett gå gjennom ild og vann for at barnet mitt skal få være seg selv. Så lenge du er snill og god er alt annet greit.

Hva sier magefølelsen om kjønn? Jeg er og har alltid vært sikker på at min førstefødte blir en gutt. Har aldri sett for meg noe annet, selv om jeg selv syns at jeg var en nydelig unge og gjerne skulle hatt en kopi. Er det lov å si 😂 Vel vel, en gutt kan heldigvis også ligne på meg!

Kommer dere til å dele kjønnet på baby? Ja, det regner jeg med. Jeg har kjøpt en sånn gender reveal-ballong, og tenkte å overraske Gravlyset med den. Slik at han må stikke hull på ballongen for å finne ut hvilket kjønn det blir. Litt teit, men du vet. Små gleder!

Har dere tenkt på navn? Ja, vi har tenkt på navn til begge kjønn. Men jeg kommer til å holde dem tett til brystet, for det har vært et styr å finne navn som 1. Ikke er på topplistene. 2. Ikke bæres av noen vi misliker. 3. Passer til både barn og voksen. 4. Ikke står i fare for å bli harry/oppbrukt med det første. 5. Vi begge syns er fine. På jentenavn har jeg en ganske solid liste med potensielle navn, på guttenavn har vi kun to navn som er aktuelle. Og vi er ganske enige om det ene navnet, hvis det skulle bli en gutt.

Hvem var du mest spent på å dele nyheten med? De 4 kommende besteforeldrene! Det er lenge siden jeg har vært så nervøs, fikk helt overtenning. De ble selvfølgelig dritglade hele gjengen 😍 Én ting er i hvertfall sikkert: Bebis får to lettrørte bestefedre. Mulig faren min gråt fordi han forstod at jeg ikke er jomfru i en alder av 29 år. Men han pakket det nå inn som gledestårer.

Hvordan fortalte dere det til familiene deres? Vi kjøpte en symbolsk gave og skrev et kort til foreldre og søsken. Én av gavene var en sangbok, og på kortet stod det noe sånt som: Gleder meg til du skal synge nattasanger for meg. Jeg kommer i mars! Hilsen bebis. De andre gavene var garn, bamse, solkrem for barn, armringer og Sabeltann-flagg. Syns det var en fin og morsom måte å gjøre det på, for man slipper å si noe, kan bare sitte og se på at det går opp for dem. Og selvfølgelig snikfilme det, hvis man klarer å ha flere baller i lufta når man er så nervøs! Tenk så morsomt å vise den filmen i konfirmasjon for eksempel. Såå glade ble folk da de fant ut at du skulle komme til verden 😍

Hvor tidlig dro du på ultralyd? Jeg hadde min første ultralyd 6+0, da jeg var og besøkte besteforeldrene mine i Danmark. Det var rett før jeg ble skikkelig dårlig, og vi kjørte hjem til Norge rett etterpå. 6+0 er tidlig, men jeg måtte se at det var noen der inne. Det var ikke mye man fikk sett, men vi kunne se et hjerte som slo og en liten klump. Så det var gøy! Jeg syns Norge er alt for gjerrig på ultralyd som gis av det offentlige. Jeg får 1 ultralyd i uke 18, resten må jeg gå privat og betale for selv. Det har jeg allerede gjort 3 ganger. Men jeg tenker på de som ikke har mulighet til det. Skal man gå og gruble og stresse i 18 uker før man får se barnet sitt på skjermen? Det er helt galskap! Det er gjort endringer nå, slik at dere som skal gå gravide etter meg får 2 stk av det offentlige, men jeg syns fortsatt det er veldig lite. Erna vil ha barn, og da burde hun gi oss en bedre hånd å holde i.

Følger du eggløsning på en app? Eller kalender? Jeg har brukt appen Natural Cycles både for å unngå å bli gravid og for å bli gravid. Ikke alene, men sammen med eggløsningstester. Det tar litt tid å komme inn i det, men jeg syns det har funket supert. Eggløsningstestene jeg har brukt er de fra Clearblue som viser smilefjes.

Hvor lang tid tok det før det klaffet? Dette har jeg vært litt usikker på om jeg skal svare på, for det føles ikke bra å «skryte» av at det gikk så fort. Men det klaffet på den tredje måneden/det tredje forsøket vårt. Husk at du aldri skal sammenligne deg med andres løp når det kommer til å bli gravid. Og om du skal det, så bør du i det minste ta i betraktning at gjennomsnittet bruker 6 måneder. Det betyr at noen bruker kortere og andre bruker lengre tid. Om du bruker et år på å bli gravid, så er det ikke nødvendigvis noe galt med deg. Men fy søren, jeg har stor forståelse for at man blir utålmodig og frustrert når det tar tid. Og er det bare meg, eller hører man mest om de som fikk det til på første forsøk? De får jo ikke sagt det nok 😝

Hvordan har graviditeten vært så langt? Plaget eller bare velstand? Muligens den verste tiden i mitt liv hittil. Har fantasert om at satan skal komme og ta meg med til helvete. Begynner heldigvis å få det litt bedre nå, hehe.

Hvor mye har du gått opp i vekt? Det vet jeg ikke. Jeg fulgte med på vekten da jeg var på mitt dårligste, og da gikk jeg ned 5-6 kilo. Føltes helt elendig å gå ned i vekt som gravid. Heldigvis hadde jeg «litt å ta av» som man sier, men æsj likevel. Jordmor veide meg ikke uten at jeg vet hvorfor, men egentlig er jeg bare glad hvis jeg slipper å fokusere på vekt. Det gjelder både i svangerskapet for meg selv og her på bloggen. Jeg kommer til å gråte av glede den dagen jeg kan spise vanlig uten å bli dårlig, så jeg har ikke tenkt til å la 1, 5 eller 7 kilo for mye stoppe meg fra å spise mens jeg er gravid. Nei, la oss ikke snakke om vekt. Jeg skal i hvertfall prøve å ikke sutre til dere den dagen jeg våkner og innser at jeg er blitt en blåhval…Håper du fikk svar på noe av det du lurte på 🤍

107 Comments

 • Reply Nora 2. september 2020 at 19:24

  Gratulerer så mye Ida ❤️ Vi begynte å prøve på samme tid, men merket at noe var galt. Fikk diagnosen pcos i sommer. Helt knust, virkelig. Hadde aldri trodd det. Så her sitter jeg proppet full i medisiner for å kunne i det hele tatt få eggløsning(for det har man nesten ikke med den diagnosen, ellers blir det til slutt ivf på oss. Mange mnd med medisiner først. Drømte også om en unge født tidlig på året 😂 stakk litt da jeg så bildet ditt, men mest glad for dere. ❤️

 • Reply Hanne 2. september 2020 at 19:51

  Ååå, jeg har også termin 8.mars!! Sånn ca, da. Det var gøy. Endelig en blogger med ca samme termin, som det faktisk går an å sammenligne seg med😂 Forrige svangerskap var noe dritt, og jeg hater å være gravid. Så jeg er glad du kan hate det samtidig 😄🥳
  Lykke til!!🥰

 • Reply Helene 2. september 2020 at 20:23

  Hei Ida!❤️ Går/gikk du på Zofran eller Afipran? Eller en type antihistamin? Og føler du at dette hjalp deg/gjorde noen stor forskjell på kvalmen?

 • Reply Beate 2. september 2020 at 20:24

  Så koselig å lese. Gleder meg til å følge deg gjennom graviditeten her på bloggen. ❤️

  • Reply Ida Wulff 3. september 2020 at 10:55

   ❤️❤️❤️

 • Reply Therese 2. september 2020 at 22:27

  Gratulerer så mye! 😀 Jeg er selv gravid, 6+1. Så heldig du er som har bikket 12 uker. Tiden har aldri gått saktere – bah! Når begynte kvalmen å melde seg? Ikke noe antydning til det her i gården. Rart å håpe på kvalme, men…….

  • Reply Ida Wulff 3. september 2020 at 10:54

   Gratulerer til deg også 😀❤️ åh, du må ikke håpe på kvalme. Jeg håper du slipper unna! Selv ble jeg grisedårlig fra 6+3 ish! Var i hvertfall i uke 6. Lykke til og klem!

   • Reply Odele 6. september 2020 at 20:00

    Langt fra alle blir kvalme. Det er ikke noe å håpe på!

 • Reply Ine 3. september 2020 at 00:15

  Gleder meg sånn til å følge deg gjennom graviditeten!! Du skriver så bra og jeg kjenner meg igjen i så mye😅 Alle hensyn man må ta ved å velge navn, når på året barnet blir født, planlegging av hvordan nyheten skulle deles..❤️ Og ikke minst ultralyd – følte meg litt gæren som dro på ultralyd i uke 6, men godt vi er flere. Én ultralyd er jo alt for lite🙄 Håper formen din blir bedre snart, du har mye å glede deg til☺️

 • Reply Merete 3. september 2020 at 02:00

  Hei du ☺️ Så utrolig kjekk nyhet! 😍 Kan «trøste» deg med at jeg var ekstremt kvalm og kastet opp som en gal frem til rundt uke 20 (gikk ned ca 6kg), hadde ingen tro på at jeg skulle bli bedre… og angret med nesten for det var så grusomt (dessverre)… for det var ingen liv å ha det slik… MEN så, plutselig, snudde det. Og for en lettelse. Så det blir bedre ❤️ Nå ser jeg bare frem til å treffe lille (som koser seg veldig inni hulen på dag 7 overtid🥵) 😍 Masse lykke til videre og hang in there 🤍

 • Reply A 3. september 2020 at 05:55

  Hei Ida, et lite tips mot kvalme av meg. Prøv Pyridoksin, vitamin B6. Min kvalme forsvant over natta da jeg startet med den. Den finnes i kjøtt, fugl og korn bla. så hvis du har kuttet det ut så kan det hende at kroppen prøver å si noe. Skader ihvertfall ikke å prøve. Klem fra A 😊

 • Reply S 3. september 2020 at 07:36

  Så koselig og gratulerer til dere begge 😊 Her er vi selv i prøveprosessen og hver dag virker som en eveighet når man bare venter på at det skal klaffe! Når trer det nye med 2 ultralyden inn? Har ikke hørt noe ang det enda🤔

 • Reply Ellinor 3. september 2020 at 07:40

  Er dødsredd for å bli dårlig selv..er i uke 6 nå (5+5), formen har vært fint til nå, bare trøtt. Men var du ikke kvalm før uke 6? Trodde kanskje jeg skulle slippe siden jeg ikke har vært kvalm enda…er bekymret fordi moren min kastet opp hele graviditeten😫 Hadde blitt skikkelig slitsomt å skjult det fra jobb og..håper du bli bedre snart❤️ Så får jeg få tips av deg om jeg skulle være så uheldig å bli like dårlig som deg😭

  • Reply Ida Wulff 3. september 2020 at 10:53

   Gratulerer med den lille i magen ❤️ Jeg var bare småuggen frem til cirka 6+3, og så smalt det som et uvær 😅 dessverre. Håper du slipper unna!

 • Reply Lise 3. september 2020 at 08:59

  Gratulerer så mye! Så spennende! Lykke til med svangerskapet og tiden etter:) Du vet helt sikkert dette, men nevner det i tilfelle. Denne plassen er super. Veldig flinke folk. https://kvinnedoktor.no/wordpress/

  Håper du føler deg bedre snart. Jeg var dritsprek i svangerskapet, men gikk på en karamba-smell da jeg fødte og ble mamma. Så ingen svangerskap/fødsel/barseltid er lik. Og det er kanskje litt greit å vite. Lurt å ikke sammenligne seg for mye, det gjorde jeg og det ble slitsomt;)

  Gleder meg til å følge deg videre. Har vært med fra caffe latte, og selv om jeg er en gammel røy på 39, så elsker jeg å følge deg;)

 • Reply Anonym 3. september 2020 at 10:43

  Blir så utrolig glad og lettet når du påpeker hvor viktig det er å ikke sammenligne seg selv med andre når det gjelder hvor lang tid det kan ta å bli gravid! Her har vi prøvd i snart 6 måneder, og det gjør direkte vondt å lese om alle som lykkes på første forsøk.. Ikke fordi man ikke unner andre å bli gravid, men fordi det er så lett å se på seg selv som mislykket. Og ikke minst uroe seg konstant for at det er noe galt.

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:23

   Det skjønner jeg godt. Håper virkelig det klaffer for dere snart ❤️❤️❤️

  • Reply Hanne 8. september 2020 at 19:11

   Til anonym. I tilfelle det hjelper (jeg vet hvor håpløst det føles). Vi brukte over 1 år og det var ingenting galt med noen av oss. Føltes som en evighet da vi var i det.

 • Reply Jb 3. september 2020 at 10:45

  Gikk opp 20 kilo i graviditeten, men alt og mer raste av når ammingen startet 🙌🏻 Ikke tenk på vekt, bare kos deg og sov masse. Snart løper du rundt og ler av at du trodde graviditet og fødsel var det vanskelige med å få barn 😂

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 12:05

   <3 <3

 • Reply Anonym 3. september 2020 at 11:27

  Blir så utrolig glad og lettet når du påpeker hvor viktig det er å ikke sammenligne seg selv med andre når det gjelder hvor lang tid det kan ta å bli gravid! Her har vi prøvd i snart 6 måneder, og det gjør direkte vondt å lese om alle som lykkes på første forsøk.. Ikke fordi man ikke unner andre å bli gravid, men fordi det er så lett å se på seg selv som mislykket. Og ikke minst uroe seg konstant for at det er noe galt.

  • Reply Ida Wulff 3. september 2020 at 13:22

   Håper det snart går veien for dere <3 Stor klem

 • Reply Andrea 3. september 2020 at 12:06

  hei. vet ikke om du skrev det med ballongen til gravlyset pga han ikke får være med på ultralyd. Men tenkte bare å si at her jeg bor fikk jeg i innkallingsbrevet beskjed om at det ikke var lov å ha med partner pga covid-19. Så hadde en venninne av meg ringt å spurt, og jo, nå var det endret slik at han fikk lov kun på rutineultralyd. Men sykehuset gav oss altså aldri noe info om dette. Så heldigvis fikk jeg hatt med mannen min pga jeg fikk vite om det ved en tilfeldighet 🙂 Så om det ikke er lov nå er det lurt å følge med på og gjerne ringe direkte til sykehuset for å forhøre seg like før =) tydeligvis siden de ikke oppdaterer nettsidene. Jeg bor et annet sted i landet da så ikke samme regler men tenkte bare jeg skulle si det =)

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:23

   Hei! ❤️ Han får være med på private ultralyder, så er ikke så farlig om han ikke får være med på den offentlige.Klem

 • Reply Julia 3. september 2020 at 12:30

  Gratulerer så mye 😄 Her sitter jeg og ammer en jente på 7 uker ❤️ I mitt første svangerskap kastet jeg opp frem til uke 27, og i mitt andre svangerskap ga det seg rundt uke 20, før bekkenløsningen meldte sin ankomst og jeg ble sengeliggende frem til fødsel. Upraktisk når man har en 3åring også 🤪

  Etter to tøffe svangerskap er vi helt ferdig! Verken jeg eller min samboer greier det en gang til (blir mye på han, spesielt nå som vi hadde enn unge fra før)! Det er virkelig ikke bare bare å gå gravid og bo sammen med en som er gravid!

  Håper ting blir lettere for deg snart og at du etterhvert kan nyte det. Og om du er som meg, som hater å gå gravid, så er det også helt greit 😄 Når fødselen er over syns man det var verdt det, og de fleste gjør det jo igjen 😂

  • Reply Ida Wulff 3. september 2020 at 13:21

   Skjønner veldig godt at dere gir dere med 2 stk! Det hørtes tøft ut. Og ja, det håper virkelig jeg også <3 Tusen takk! Og herregud: Gratulerer så mye med det 7 uker gamle nurket. Kos deg masse!

 • Reply Therese V 3. september 2020 at 13:07

  Et tips hvis du skulle slite med halsbrann – Love hearts! Jeg knasket på det de siste ukene før jeg skulle føde når jeg kjente det komme. Funket som bare det 😄

  • Reply Ida Wulff 3. september 2020 at 13:20

   Hvordan føles halsbrann? Tror ikke jeg har det foreløpig, men skal huske tipset ditt hvis det dukker opp 😀 <3 Takk!

   • Reply LH 3. september 2020 at 14:28

    Ikke gravid selv, men har medfødt betennelse på spiserøret, halsbrann føles rett og slett som at det brenner fra brystet og opp i halsen. Til tider har jeg hatt det såpass «ille» at jeg har sovet i sittende stilling, hehe 🙂

   • Reply Therese V 3. september 2020 at 14:59

    For meg kjentes det ut som om jeg hadde luft som presset opp mot halsen, så når jeg prøvde å få det ut så kom det et lite oppstøt opp i halsen og så en skikkelig brennende følelse i hele brystregionen – utrolig ubehagelig! Så når jeg kjente på denne luften som presset oppover så tok jeg en love heart, smeltet den litt på tunga før jeg tygde den og lot den bruse seg i svelget, det er denne brusingen som hjelper 😁

   • Reply Hana 3. september 2020 at 23:10

    Tro meg, du kommer til å skjønne at du har halsbrann om du får det 🙈 Hadde det aldri før graviditeten, men de siste ukene.. Kunne ikke spise noe med et snev av krydder uten å føle at magesyren kom opp i halsen 😅

    • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:06

     Uææ, håper jeg slipper 😀

  • Reply Aline 3. september 2020 at 19:18

   Enig! Love hearts..men natron fungerte like bra;)

 • Reply Mia 3. september 2020 at 13:55

  Du har så bra punchlines. «Erna vil ha barn, og da burde hun gi oss en bedre hånd å holde i». Så enig😂
  Gratulerer så mye! Spennende tid i vente😍

  Veldig velmente tips, selv om dere helt sikkert allerede har tenkt på det:
  Kommuniser gjerne mye FØR babyen kommer om ulike scenarioer:
  Hvordan løser vi det når begge to kanskje lider av grusom søvnmangel over tid og man diskuterer hvem som gjorde hva sist gang?
  Blir vi enige om en rutine før babyen kommer eller tar vi det som det kommer?
  Hva slags knapper trykker vi på når vi merker at vi er veldig uenige, eller behovet for å bli sett har blitt kjempestort?

  Det er mange feller jeg gikk i som forholdet mitt ble dårlig av fordi vi ikke kommuniserte så bra der og da. Vi visste ikke bedre før babyen kom heller fordi vi gledet oss sånn, men heldigvis ordnet det seg.
  Om det ikke er til nytte for deg, så kanskje noen andre leser dette? 💛🙌🏼

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:22

   Dette skal vi absolutt ta med oss. Tusen takk for råd ❤️❤️

 • Reply Karoline 3. september 2020 at 14:34

  Gleder meg så til å følge deg på veien! Vi er jo omtrent like langt på vei, er i uke 13 her! Krysser fingrene for at kvalmen gir seg snart (for oss begge) 🤞 For dette tar kaka 😳

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 12:04

   Fingers crossed for oss begge <3

 • Reply Helene 3. september 2020 at 14:54

  Det er så fint at du tar opp det med å spørre andre om de er gravide. Har selv prøvd i 1,5 år uten hell og har alt for mange kolleger som ikke skjønner at det ikke er greit å spørre om sånt 🙄 snart kommer jeg nok til å sprekke hvis noen spør mer om det 🤯😤.. Oooog såklart; GRATULERER ❤️

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:21

   Tusen takk. Håper det snart går veien for deg ❤️ Stor klem

 • Reply Helene 3. september 2020 at 15:55

  Så morsom og koselig lesing! Tar meg selv i å le høyt av deg ofte – du er sjukt funny!
  «Mulig faren min gråt fordi han forstod at jeg ikke er jomfru i en alder av 29 år. Men han pakket det nå inn som gledestårer.»
  Jeg skratter!

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:09

   Haha <3 <3

 • Reply Anonym 3. september 2020 at 17:23

  Gratulerer så mye! Du har en magisk tid foran deg❤️ Jeg spiste ikke så mye som en kjøttbit hele graviditeten, jeg ble så kvalm av tanken, lukten og synet😂 så ble en halv potet på julaften! Men vannmelon reddet meg, spiste det hele døgnet! Så det kan du prøve hvis du føler deg klein. Og nyyyyt tiden som gravid, tro det eller ei du kommer til å savne det selvom det føles som et lite helvete av og til😂 lykke til❤️

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:09

   Tuusen takk! <3 Hehe, hørtes ut som en deilig julaften! Her har 90% av familien heldigvis blitt vegetarianere og veganere, så jeg spår nøttestek og vegisterkaker på julaften i år 😀 Jeg elsker egentlig vannmelon, men syns det smaker vondt nå. Dessverre! Stor klem <3

 • Reply S 3. september 2020 at 19:34

  Gratulerer til dere begge😁 Har ikke hørt noe ang to ultralyden i svangerskapet, når skal de starte med det?

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:07

   Vet dessverre ikke når det blir iverksatt. Virker som om noen kommuner har det allerede <3

 • Reply Christel 3. september 2020 at 20:02

  Gratulerer så mye 😍
  Bare å glede seg til mammalivet 💙
  Har sendt deg en mail angående gender revealen 😃

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:07

   Tusen takk <3 Går litt tregt i mailboksen om dagen, men da kommer jeg til deg snart tenker jeg 😀

 • Reply S 3. september 2020 at 20:11

  Apropos de som ikke får sagt det nok at det klaffet på første forsøk osv. Vi har også disse som ikke får skrytt nok av hvooor «snill» sovebaby de har og virkelig tar all ære for det selv😂 Er så gode på rutiner veitu😏😏 Babyer er forskjellig, og det er ofte det det handler om. Blir helt matt av den typen der. La oss kalle det flaks😉

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:07

   Haha 😀 Kan liksom skjønne det også. At man gir seg selv cred for det, og dermed føler at man mestrer morsrollen. Men irriterende for andre rundt som overhooodet ikke har en sovebaby!

 • Reply Annie 3. september 2020 at 23:13

  Gratulerer <3 Så utrolig spennende og koselig! Jeg tenkte faktisk på det når du ble borte, men tenkte at det ikke var vitsi å spekulere noe i det. Og så var det en bebis på gang gitt!
  Jeg er 19 uker på vei selv og var nok ikke like dårlig som deg (selvom det var den verste tiden i mitt liv så langt også) siden jeg ikke kastet opp så mye, men den evige kvalmen… Gud bedre….. Begynte ca uke 7 for meg også og ga seg mer eller mindre i uke 16. Var der at jeg våknet om natten for å tisse (såklart) og så ikke fikk sove igjen på mange timer for jeg var så kvalm, og INGENTING hjalp. Morgenkvalme, hva er det? Mer alltid, konstant, heletiden kvalme… Har allerede sagt til mannen at vet ikke om det blir fler på oss, for å ha det sånn og samtidig måtte ta vare på en unge… Mareritt!
  Var så sur på venninnene mine som ikke hadde sagt noe til meg om hvor dårlig man blir, men de bare: Ååå nei jeg var bare litt kvalm et par timer på morgenen/ettermiddagen jeg hehehehe… Dårlig gjort 😉
  Men nå har jeg nettopp begynt å kjenne spark, så føles litt bedre og kvalmen er faktisk nesten glemt … hehe <3

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:06

   Ja, HVA ER MORGENKVALME? Største løgnen som blir fortalt. Greit nok at jeg løper rett på do og spyr om morningen, men det er ingenting som gir seg ETTER det. Bah… Gratulerer så mye til deg <3 Så morro å kjenne spark! Selv om jeg gruer meg litt til det, og er redd jeg kommer til å freake ut 😀 Klem

 • Reply Cecilie 4. september 2020 at 07:11

  Gratulerer så mye 😄. Jeg var dårlig fra uke 2 og til babyen kom, kvalmen i starten fy faen jeg husker den fortsatt etter 3 år 😅. Jeg vil tipse om å holde deg unna matbutikken når du er dårlig, og la Gravlyset varte deg opp med ny sofa og det du ønsker 😁

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:04

   Skjønte fort at jeg ikke hadde noe på matbutikken å gjøre, hehe! Huff, stakkars deg som var dårlig SÅ lenge, håper jeg slipper det <3

 • Reply Anja 4. september 2020 at 08:44

  Godt å høre du føler deg bedre! Jeg ble overrasket av en positiv graviditetstest dagen før avreise til all inclusive-ferie på Gran Canaria i fjor. Bare jeg tenker på Gran Canaria nå så blir jeg uggen..! Lå med pute over hodet fra ni om kvelden (kveldskalme).

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 11:54

   Ååå, føler den!! <3 Er redd jeg aldri kommer til å klare å dra tilbake til sommerhuset, hvor den dårlige formen startet :O Klem

 • Reply Julie 4. september 2020 at 09:40

  Har ikke fulgt med på bloggen din noe særlig, men må si at jeg ble ordentlig glad da jeg kom over artikkel som henviste til at du var gravid og venter i mars. Grunnen til det er at jeg er gravid selv. Det var betryggende for meg at en person som deg, som er kjent annonserte graviditet. Det gjorde meg mer trygg i at dette kommer til å gå bra.

  Knøttet mitt skal også komme i mars og det at du var trygg i å dele, gjorde det mer virkelig for meg. Er så mye på nett som gjør meg nervøs.

  Nå titter jeg innom støtt og stadig.

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:04

   Gratulerer så mye til deg <3 Du er velkommen innom når du måtte ønske!

 • Reply Tina 4. september 2020 at 09:43

  Først og fremst: Gratulerer så masse ❤️🍼 Altså så hyggelig! Så på Instagram på det spm. om hvor lang tid dere brukte, at det klaffet den måneden dere sluttet å stresse like mye over det. Det hører man jo «alltid», hehe, men lurer på om du vil utdype litt hva du legger i dette? 🤗 Grunnen til at jeg lurer er fordi jeg stoppet nylig med prevensjon, og selv om jeg ikke har blitt avholds, ligger med beina til værs og tracker eggløsning hver time, så er det jo umulig å IKKE tenke på det! 😂 Finnes det en magisk oppskrift for hvordan ikke la tankene og stresset ta overhånd? 💫

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:03

   Tusen takk for det <3 Jeg kan bare snakke for oss, men vi bestemte oss virkelig for å drite i å prøve og å legge det helt vekk. For vi syns ikke det var noen hyggelig opplevelse å prøve-prøve. Det var søren meg så usexy og lite gøy at vi ikke orket det. Det var nok min feil fordi jeg stresset så sykt, klarte ikke å ta det med ro med tanke på tester, kalender osv. Har nok mye å si hvordan man er som person, noen magisk oppskrift har jeg dessverre ikke. Lykke til <3

 • Reply Amalie 4. september 2020 at 10:11

  Hei og gratulerer så mye med graviditeten! 😊 Kan jeg spørre hva slags medisiner du får mot kvalme? Skulle så gjerne hatt noe som hjalp!

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 11:53

   Tusen takk <3 Ikke for å være kjip, men det må du snakke med legen din om, jeg ønsker ikke å gi medisinske råd! God bedring og klem

 • Reply Iselin 4. september 2020 at 13:09

  Jeg har termin 4.mars, ble skikkelig giret av å kunne følge en som går gjennom akkurat det samme som meg, samtidig!! Lykke til fremover og gratulerer så mye ❤️

  • Reply Ida Wulff 4. september 2020 at 14:01

   Åå, så morro 😀 Gratulerer så mye til deg også <3 <3

 • Reply Caroline 4. september 2020 at 14:15

  Hvis du ikke klarer å vente med å få vite kjønn, så post ultralyd bildet ditt på facebook gruppen nubtheoryqueens😋 den er lukket osv. jeg har gjort det med Mitt eget og mange veninners UL bilde allerede fra uke 12 og det har alltid stemt:D

 • Reply Anonym 4. september 2020 at 19:01

  Kjære Ida!
  Først – gratulerer så mye <3 for en heldig baby, som får en så herlig mamma!
  Jeg er en av de det ikke klaffet for, måned etter måned, og er nå på IVF-behandling nr 3. Og jeg må bare si tusen tusen takk for at du har påpekt knallhardt gang på gang at man spør ikke om folk er gravid, eller hvor lang tid det tar! For det er så sårt å nok en gang svar «nei, hehe, det kommer når vi er klare». Eller sitte der og høre samtalen om at «det var jo egentlig ikke med vilje da»… så takk for at du tar denne, som om du (heldigvis) ikke er en av oss ❤️

  Og siden du nevner Erna og hennes marsjordre.. jeg hadde blitt så glad om du, hvis du er inne på temaet igjen, kan påpeke hvor urettferdig systemet er for oss under IVF. Lange ventelister, egenandeler for medisiner på 18000 kr, og for noen ganske høye summer for forsøkene og (1500 kr). I tillegg ble de offentlige klinikkene stengte under korona, og sliter nå led massivt etterslep… for oss som kan betale oss ut av problemene går det greit, men hjertet mitt blør for de som ser månedene rase forbi… og ingen snakker om dette i offentligheten. Hva er det med nedprioriteringen av kvinnehelse?

  En liten utblåsning der altså – anyways, takk igjen ida 🙂 du er herlig!

 • Reply Martine 4. september 2020 at 20:50

  Gratulerer❤️❤️ Termin 17 mars her!!

  • Reply Ida Wulff 7. september 2020 at 06:06

   Gratulerer til deg også 😍😍 så herlig 💗

 • Reply Celine 5. september 2020 at 08:37

  Jeg fødte tvillinger i januar. Unner ingen svangerskapskvalme – det er så heftig! Jeg hadde hyperemesis (sånn skikkelig) frem til jeg var rundt 4 mnd på vei. Kasta opp hele tiden. Husker samboer måtte spise spaghettien sin på gjesterommet – jeg fiksa IKKE den lukta.
  Jeg holdt på med oppkast nå og da nesten frem til fødsel. Har (utrolig nok) glemt mye av det allerede, men hvis jeg lukter eller smaker visse ting, så får jeg skikkelig flashback.
  Hvil så godt du klarer! Lykke til 😁

 • Reply Cathrine 5. september 2020 at 10:45

  Gratulerer så mye!! Så glad på deres vegne, spennende tid😍 Er seks uker på vei og syns dagene går så sakte, venter og venter på å komme over 12..

  Når fortalte dere det til besteforeldre?🥳

 • Reply Julie 5. september 2020 at 21:05

  Gratulerer så mye til dere!! Vi fikk en sønn for fire uker siden og for å være ærlig, det var deilig å bli ferdig med å være gravid. Det var på ingen måte fantastisk å gå gravid for min del. Heldigvis er premien ganske bra 😊❤️

 • Reply I 6. september 2020 at 08:31

  Jeg var skikkelig kvalm en uke i svangerskapet og tør egentlig ikke prate høyt om hverken det eller en svært rask og grei fødsel, føler jeg slapp litt billig unna😅😅 men fikk en baby som kompenserte for det🤭 Men VELDIG søt! Uansett. Gratulerer! En sjef jeg hadde drakk ekstreme mengder farris blandet med eplejuice, det funket ganske bra for henne. Kanskje også noe for deg?

 • Reply K 6. september 2020 at 10:31

  Hei,
  Kan jeg spørre hvor lenge du gikk på Natural Cycles før dere skulle prøve å bli gravide? Vi ønsker å prøve fra vår/sommer neste år, og jeg vurderer å slutte på pillen og gå over til NC en stund i forkant for å få kontroll på syklusen.
  Gleder meg veldig til å følge deg gjennom dette kapittelet i livet også <3

  • Reply Ida Wulff 7. september 2020 at 06:06

   Hei! Det husker jeg ikke, men vil anbefale deg minst 3 mnd for å komme inn i det! Masse lykke til 💗💗

 • Reply M 6. september 2020 at 12:29

  Fine Ida!
  Kan jeg spørre hvor tidlig du testet deg og fikk positiv, og dine første symptomer? 💕
  Hilsen ei som forsøker!

  • Reply Ida Wulff 7. september 2020 at 06:05

   Testet meg ikke før jeg var mange dager på overtid – men valgte å ta en test pga ømme pupper og en svak følelse av å være uggen på kveldstid. Ønsker deg lykke til, stor klem 💗

 • Reply Maria 6. september 2020 at 16:48

  Hei.
  Jeg er også gravid med nummer 3, men jeg begynner å bli litt nervøs for corona og det å være gravid. Jeg jobber som lærer, og har mye nærkontakt med barn. Hva tenker du angående det å være gravid og corona?

 • Reply Miss Mette 6. september 2020 at 20:54

  Hei Ida, så kjekt å lese at dere skal bli foreldre. Jeg har ikke fått vært innom her på over en uke da jeg ble akutt syk/blindtarm/operasjon – og har ikke fått med meg noe som har skjedd «i den store/lille verden» . Utrolig koselig nyhet å se når jeg klikket meg inn her på bloggen din ♡.
  G R A T U L E R E såååååå mye til dere begge to ♡ ♡ ♡– dere kommer til å bli helt fantastiske foreldre og jeg gleder meg virkelig til å følge deg videre her. Hilsen ei som dessverre ikke fikk barn i dette livet… Og jeg kunne ikke vært mer enig med deg det du skriver om at folk «skal» vite og blir sinte/sure på at du ikke fortalte dette – samt at folk spør om «er du gravid? – skal dere ikke har barn?» folk eier virkelig ikke oppdragelse! Jeg blir helt oppgitt over noen mennesker, altså… Jeg ble senest spurt da jeg var på sykehuset, da jeg var ute for å få litt frisk luft og for å bevege med «om jeg var gravid?» altså!!! – jeg er bikket over femti og har plager med mat og tarm og får lett oppblåst mage etter at jeg har spist, men altså hallo! 👀 – folk er bare helt utrolige – jeg har ikke ord! Jeg fulgte deg aldri fast da du begynte å blogge, men har blitt fast følger og leser de siste 2-3 årene. Du skriver godt og er et frisk pust i bloggverden – og jeg gleder meg virkelig til å følge deg og dine fine lille familie å årene som kommer også – bli så koselig ♡

  Nyt tiden – og kos deg så best du kan etter forholdene.
  Ha en superfin uke som kommer – stor klem fra Mette

 • Reply Karoline 7. september 2020 at 12:49

  Mitt beste tips er å ikke fokusere så alt for mye på fødselen (uten å skrive et nøyaktig fødebrev og forberede seg litt så klart), men å heller fokusere på tiden etter.
  Jeg hadde hatt veldig godt av å kunne litt om det fjerde trimester, og å vite at det er normalt at barnet ikke får til sugetak i begynnelsen uten å føle at det var JEG som var mislykket.
  Du virker litt som meg – en som liker å planlegge og vite hva som skjer. Det gjorde at jeg gikk på en liten smell, fordi jeg rett og slett ikke var forberedt på å sitte pal i sofaen døgnet rundt og fungere som en melkemaskin. Jeg vet ikke helt hva jeg vil med denne kommentaren, men ville bare få frem at det er ikke så viktig hvordan ting blir. Det blir folk ut av barn som ikke trilles på sin daglige tur, og ikke drar på kafé også. Det viktigste er at du gjør det som føles rett for deg og dere, og ikke bruker for mye energi på å gjøre ting som du hadde planlagt, om det gir mening? Masse lykke til med tiden fremover 🙂

 • Reply Christine 7. september 2020 at 13:51

  Gratulerer så mye! Har termin samme dag som deg 👶🏼♥️

 • Reply Matilde 8. september 2020 at 06:54

  Gratulerer så mye med lille bebis❤️ Vil bare si at formen blir bedre! Slet selv med sterk kvalme fra før uke 6 til uke 17-18, gradvis har det gått over og er nå i uke 23. Trodde aldri jeg skulle bli bedre og at jeg skulle spise feks sjokolade igjen, men nå klarer jeg meg ikke uten! Syntes det er fint at du skriver at du ikke liker å gå gravid til nå, for jeg kjenner det så igjen. Jeg hater det, men må tenke på den utrolige premien😍 syntes det er alt for mange som elsker å være gravide, så jeg har egentlig følt meg dum som har mislikt det så sterkt. Trodde ikke man kunne bli så dårlig, så det er vel noe med det! Jeg ønsker deg masse lykke til videre i svangerskapet og håper det blir bedre for deg snart. Gleder meg til å følge deg videre.

 • Reply http://ivistroy.ru/ 26. februar 2023 at 16:14

  I am really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever run into any web browser compatibility problems?
  A couple of my blog readers have complained about my site
  not operating correctly in Explorer but looks great
  in Firefox. Do you have any solutions to help fix this issue?

 • Reply Гостиничные чеки в Москве 26. februar 2023 at 17:13

  That is a good tip particularly to those fresh to the
  blogosphere. Simple but very precise info… Appreciate your sharing this one.
  A must read article!

 • Reply https://nakrutka-prosmotrov-yappy-pr2.online/ 26. februar 2023 at 18:07

  Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an email.
  I’ve got some recommendations for your blog
  you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.

 • Reply https://nakrutka-prosmotrov-yappy-pr2.ru/ 26. februar 2023 at 18:19

  Do you mind if I quote a few of your articles as long as
  I provide credit and sources back to your blog? My blog is in the very same area of interest as yours and my visitors would definitely
  benefit from a lot of the information you present here.
  Please let me know if this ok with you. Appreciate it!

 • Reply http://infocars24.ru/ 27. februar 2023 at 17:17

  You could certainly see your skills in the article you
  write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe.
  At all times go after your heart.

 • Reply установка кондиционера в Минске 27. februar 2023 at 17:19

  If you desire to improve your experience simply keep visiting
  this site and be updated with the most recent gossip posted here.

 • Reply лечение кариеса 27. februar 2023 at 17:31

  I’m extremely impressed with your writing skills and also with the layout
  on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like
  this one nowadays.

 • Reply удаление кариеса 27. februar 2023 at 21:04

  Thank you for every other magnificent article. Where else may just
  anybody get that type of info in such a perfect means of
  writing? I have a presentation subsequent week, and I am on the search for such information.

 • Reply Установка кондиционера Минск 27. februar 2023 at 22:33

  I visited several blogs but the audio quality for audio songs current at this site is really marvelous.

 • Reply http://nastroyke-info.ru/ 28. februar 2023 at 03:25

  whoah this weblog is wonderful i love reading your articles.
  Stay up the great work! You already know, a lot of persons are searching round for this info, you can help them greatly.

 • Reply http://cb23.ru/ 28. februar 2023 at 10:00

  Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative.
  I am gonna watch out for brussels. I will appreciate if you
  continue this in future. Numerous people will be
  benefited from your writing. Cheers!

 • Reply Гостиничные чеки купить в Москве 28. februar 2023 at 17:22

  For most recent news you have to visit web and on internet I found this site as a most excellent site
  for most recent updates.

 • Reply http://yes-cars.ru/ 1. mars 2023 at 11:40

  Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I
  could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using
  the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?

  Thanks a lot!

 • Reply http://avto-zhelezo.ru/ 2. mars 2023 at 14:41

  Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy
  reading through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
  Appreciate it!

 • Reply карта мира из дерева на стену купить 14. mars 2023 at 10:32

  Thanks very interesting blog!

 • Reply карта мира деревянная на стену с подсветкой 15. mars 2023 at 02:00

  Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.
  I’m definitely enjoying your blog and look forward to new updates.

 • Reply карта мира из дерева на стену купить 20. mars 2023 at 09:05

  Whats up are using WordPress for your site platform? I’m new
  to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any coding expertise to make
  your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 • Reply карта мира из дерева на стену купить 21. mars 2023 at 22:18

  Hi there to every single one, it’s actually a pleasant
  for me to pay a visit this web page, it consists of priceless Information.

 • Reply http://hitmind.ru/ 23. mars 2023 at 01:16

  For the reason that the admin of this site is working, no
  doubt very quickly it will be famous, due to its feature
  contents.

 • Reply хранение личных вещей в минске 24. mars 2023 at 23:37

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I don’t know who you are but definitely you’re
  going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 • Reply http://masakra.ru/ 25. mars 2023 at 04:06

  I’d like to thank you for the efforts you’ve put in writing this blog.

  I’m hoping to see the same high-grade blog posts from you in the future as well.
  In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own website now 😉

 • Reply хранение бытовой техники на складе 25. mars 2023 at 04:53

  Hello to every body, it’s my first pay a visit of this weblog; this website consists of remarkable and genuinely good data in support of visitors.

 • Reply снять место для хранения вещей 25. mars 2023 at 05:52

  Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert
  that I get actually enjoyed account your blog posts. Any way I
  will be subscribing to your augment and even I achievement
  you access consistently rapidly.

 • Reply хранение электроники 25. mars 2023 at 11:22

  I am no longer sure where you are getting your information,
  however great topic. I must spend some time learning much more or
  working out more. Thanks for excellent info I used to be searching for this
  info for my mission.

 • Reply удаление пигментных пятен 28. mars 2023 at 08:08

  My brother recommended I might like this website.
  He was totally right. This post actually made my day. You cann’t imagine simply how much
  time I had spent for this info! Thanks!

 • Reply http://mydwg.ru/ 28. mars 2023 at 09:31

  Oh my goodness! Impressive article dude! Thank
  you so much, However I am experiencing troubles with your RSS.
  I don’t understand the reason why I am unable to join it.
  Is there anybody else having identical RSS issues?
  Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 • Reply http://remontiruj-info.ru/ 30. mars 2023 at 06:56

  When someone writes an piece of writing he/she retains the thought of a user in his/her mind that how a
  user can be aware of it. So that’s why this paragraph is amazing.
  Thanks!

 • Leave a Reply