1+1=3 Hverdagsliv

UKE 17, MAGEN & SHOPPINGTANKER

22. september 2020

MAGEN & JEG 🤍

Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle stå som en tulling og posere med gravidmagen min. En hånd under, en hånd oppå. Men de rareste ting skjer når man er gravid, og nå er jeg altså blitt en sånn en. Hehe.

Nå har jeg kommet til uke 17, og jeg begynner å forstå hva gravide mener med at: Tiden flyr! De 12 første ukene tok jo åtte år, men nå begynner klokka å tikke raskere. Tre uker til jeg er halvveis! Kanskje det er ved halvveis at jeg begynner å shoppe? Må si jeg er litt overrasket over hvor liten interessen min har vært hittil. Hadde kanskje trodd at jeg i det minste kom til å snike meg ut og kjøpe noen søte små antrekk. Men, nei. Fremdeles ikke så mye som en sokk. Det har sikkert litt med formen å gjøre, jeg trøster meg med det. Shoppinglysten øker nok i takt med den, hehe. Jeg har i i det minste begynt å researche litt utstyr. Jeg har funnet noen generelle lister, og forhører meg med venner. Hva trenger jeg, hva er overflødig, hvilke merker er best, hvilke merker er bånn i bøtta… Målet er å ha en komplett handleliste med absolutt alt vi trenger, slik at det blir enkelt og oversiktlig. Skal selvfølgelig dele listen når den er ferdig! Selv opplever jeg babyutstyr som en fremmed jungel akkurat nå. Hvordan skal jeg vite hva jeg skal se etter i en vogn?! Jeg har jo så vidt holdt en baby i mitt liv 😅I kveld har jeg sittet og klippet gender reveal-video, tenkte kanskje å legge den ut i morgen. Selv om jeg egentlig hadde tenkt å vente til vi har vært på ordinær ultralyd og liksom fått det «endelig bekreftet». Men jeg er så utålmodig! Syns det er så koselig og vil ikke holde det for meg selv lengre, hehe. Så vi får se om ikke det dukker opp en liten video i løpet av morgendagen. Jeg må le av den gender revealen, når jeg ser hvor stort og flott alle andre gjør det. Føler min gjenspeiler hvordan barnebursdagene jeg arrangerer kommer til å bli 😂 Meeen, det viktigste er jo at det er kjærlighet der ❤️

Nå skal jeg gå og legge på dynetrekk før jeg blir alt for trøtt. Finnes det noe overfladisk verre enn å nesten sovne, for så å komme på at man må legge på sengetøy?! Grøss.

Vi snakkes i morgen 🤗

110 Comments

 • Reply Annika 22. september 2020 at 22:13

  Random babling, men; Jeg ble mor for første gang i januar, og siden da har jeg tenkt for meg selv så mange ganger at «nå har jeg blitt den jeg aldri skulle bli».
  Jeg hadde en del (svært overfladiske) forstillinger om hvilke ting og tang jeg absolutt ikke skulle ha, deriblant var klær til baby/barn med spiss hette helt uaktuelt.
  Jeg var overbevist, skråsikker og fast bestemt på så mange forskjellige ting, men her jeg med baby på 8 måneder som har hatt 7 forskjellige vogner, og i dag var han iført heldress med spiss hette….

  Vet ikke om du følger Kenza på Instagram, men hun la ut en story i dag av quoten ‘’No one mentioned it- in 9 whole months, not one person said you’re about to meet someone entirely new. And it’s not your baby, it’s going to be you.’’ Aldri hørt før, men synes den var så fin og treffer på så mange måter 🙏🏼

  Gleder meg til genderreveal, og ikke minst til å følge resten av svangerskap mm 🥳

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 09:32

   Hehe, kan se for meg at man blir overrasket over seg selv til tider ja. Men forhåpentligvis er det en fin versjon av seg selv man møter – til tross for at man kanskje er hakket mer merkelig. Klem <3

 • Reply Linn 22. september 2020 at 23:16

  Du er så FIN som gravid! Jeg føler meg overhodet ikke så fresh som deg, du kler jo skikkelig den lille bumpen 😍
  Gleder meg til video som røper kjønnet på bebisen deres 😀

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 09:31

   Tusen takk, men dette er meg 2% av tiden! <3

 • Reply Hanna 22. september 2020 at 23:19

  Kjøpte ikke noe før etter jeg var godt over halvveis! Trodde også jeg kom til å kjøpe ganske tidlig men nei 🤷🏻‍♀️ Et tips angående vogn: at man kan ta av bagdelen med en hånd! Mange vogner man ikke kan det på og trust me det er praktisk!

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 09:31

   Godt å høre at jeg ikke er den eneste 😀 Og takk for tips.

 • Reply Ingrid Kaggerud 22. september 2020 at 23:42

  Så fin du er, du kler det så godt❤️
  Å måtte legge på sengetøy er noe av det verste når man er stuptrøtt… men å henge opp klær er også ganske dritt – noe som jeg nettopp måtte gjøre når jeg helst bare ville stupe til køys😴

  Krysser fingrene for at formen din er stigende fra nå, og at du til slutt kan se tilbake på store deler av svangerskapet ditt med et smil❤️ Gleder meg til å høre hvilket kjønn som gjemmer seg inni der🎈

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 09:30

   Takk snille <3 Jeg ga oppheng av klesvask til Gravlyset, så jeg kunne fokusere fullt og helt på dynene, hehe. Fin dag og klem til deg!

 • Reply Ck 23. september 2020 at 02:54

  Ha ha – jeg husker en av vennene mine sa nettopp det om å bli førstegangsforeldre, at man entrer en helt ny merkeverden man må forholde seg til! Hvem skulle tro at gulpekluter er merkevare, liksom. Og ikke minst tusen råd om hva man bare «må» ha og ikke. Så ender vi alle med en god del stæsj som aldri kommer i bruk. PS! De beste rådene kommer fra de med mer enn ett barn.

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 09:29

   Hehe ja, det er virkelig mye nytt!

 • Reply K 23. september 2020 at 07:28

  Glad for at du har blitt en sånn som poserer med magen, for du stråler 🤩 Vet man ikke skal kommentere andre sine gravidmager, men jeg gjør det likevel: for en fin mage (som alle gravidmager) 🥰

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 09:29

   Åå, takk! <3 Komplimenter syns jeg er lov, men å kommentere størrelser syns jeg man kan droppe 😀 Klem

   • Reply Tina 23. september 2020 at 15:36

    AMEN! Størrelse er ufint, men koselige ting må være lov 😀

    • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 21:00

     <3 <3

 • Reply Linn 23. september 2020 at 08:08

  Når det gjelder vogn, kjøp en som har både babydelen og sportsdelen. Sørg for at du alltid har barnet vendt mot deg når du triller, det har redda meg for mange skrikeepisoder på butikken 😅 da kan man alltid ha kontakt, snakke og tulle med barnet 😊

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 09:29

   Skrikeepisoder på butikken vil man jo helst unngå, hehe… <3

   • Reply Maja 23. september 2020 at 19:49

    Gratulerer 🧡
    Vi har også to bilstoler da vi har to biler.. Da er det alltid et sete i bilen uansett hvem av bilene man kjører 😅

 • Reply Anette 23. september 2020 at 09:35

  Skjønner deg godt mtp jungelen av babyutstyr! Ble mamma for første gang for ett år siden.
  Vogn; Vi kjøpte Emmaljunga nxt90 og var veldig fornøyd med bagdelen(babydelen), men når han ble såpass gammel at vi skulle gå over til sittedel innså jeg at vi ikke hadde sett på om den var praktisk 🤦🏼‍♀️ Den er grei, men ser at barselvenninner som har bugaboo fox gjorde et lurere valg totalt sett.
  2; babynest er et must. Brukte det i senga, sofaen, overalt.
  3; gallesåpe på clas olsen skulle jeg ha visst om før bæsjebleien ødela et fint nytt ullsett.

  Mye kan man vente med og se an barnets behov 😊

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 09:43

   Grattis, hvis man fremdeles kan si det etter et år 😀 <3 Og tusen takk for tipsene! Gallesåpe har jeg aaaldri hørt om, hehe. Og hva angår vogn skal jeg viirkelig tenke meg godt om!

   • Reply Tine 23. september 2020 at 17:58

    Hadde akkurat samme opplevelse med NXT90. Superfornøyd med babydelen. Ikke fornøyd med sportsdelen. Ellers må jeg bare si gratulerer så mye Ida! Dette kommer til å gå så bra. Og mitt tips er at butikkene fortsatt er åpner også etter fødsel, så det går an å se an noen av innkjøpene. Noe som jeg overhode ikke klarte og brukte sikkert 10 000 på totalt unødvendige ting og ting som babyen ikke trengte på mange måneder. Gleder meg til å følge deg!

    • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 20:56

     Tusen takk Tine <3 <3

 • Reply Martine 23. september 2020 at 10:17

  Du stråler, Ida <3
  Jeg driver også for tiden å manøvrerer meg gjennom jungelen av baby utstyr. Har fått kjøpt to bilstoler (for ja, man trenger ikke bare én) vi gikk for bilstolene til BeSafe. Har også fått kjøpt vogn, da gikk vi for Stokke trailz med bag og sportsdel

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 11:34

   Takk snille ❤️ men hvorfor trenger man to bilstoler?! 🙉

   • Reply Martine 23. september 2020 at 18:32

    fant det ut når jeg begynte å se på bilstoler.. den ene er en småbarnstol og er fra barnet er 0-6 mnd. etter 6 mnd må man ha en ny bilstol som varer til sånn 4 års alderen😅

    • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 20:56

     Ahaa!

  • Reply Jeanette 23. september 2020 at 17:14

   Syns ikke man trenger to babybilstoler, vi klarte oss fint med en. Men etterhvert som det blir levering i barnehage og man har hver sin bil så er det veldig greit med to da (når de har byttet til neste bilstol)

  • Reply Line 23. september 2020 at 19:29

   Jaa hvorfor? Hilsen ei som henger noen uker bak deg Ida og ikke har kjøpt en sokk heller😅

 • Reply Camilla 23. september 2020 at 10:20

  Gratulerer så mye! Og for en fin mage du har😍
  Jeg har to små, hvor den yngste er tre måneder. Jeg kjøpte nesten ingenting før langt ut i svangerskapet, men da gikk Visaen varm ☺️ Mye ble dessverre ikke brukt til første barnet (f eks hatet storesøster å ligge i vugge), så med lillebror kjøpte jeg heller inn en del etter han var født. Men kos deg med innkjøp når lysten kommer! Er jo litt av det som er stas med ventetiden. 🥰
  Ellers er jo alle babyer og familier forskjellige og det varierer hva som funker for hvem, men for min del har det vært helt genialt med en bed side crib. Ikke den peneste sengen, men herlighet så deilig det er å måtte slippe og sette seg opp/gå ut av sin egen seng midt på natten hver gang babyen skal ha mat, mister smokken etc. 😅

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:08

   Tusen takk, og gratulerer med «den nye» hvis man kan si det 😀 <3

 • Reply Lene 23. september 2020 at 10:33

  Gratulerer med graviditeten!
  Liten anbefaling til bodyer: I starten likte jeg godt omslagsbodyer til gutta. De er lette å få på, lett å få trædd armene inn i, man er jo så forsiktig med de små kroppene i starten.
  Ellers er konvoluttbody å anbefale etterhvert. Når babyen får avføring oppover ryggen, er det supert å kunne dra bodyen nedover kroppen, i stedet for over hodet #lifehack🤪

  Og ja! Babyer trenger ikke sko! Selv om miniminisko er aldri så søte🙈

  Masse lykke til😊😊

 • Reply Charlotte 23. september 2020 at 10:37

  Du stråler! <3 Del gjerne handleliste, vi er vel mange som er i samme situasjon som deg! Selv er jeg en uke foran deg, og startet med første innkjøp forrige uke. Hadde også trodd jeg skulle kjøpe mange søte antrekk, men det er foreløpig masse tid. Vogn-valget virker helt håpløst, altfor mye å velge i!

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:07

   Gratulerer med den lille i magen! <3

 • Reply Silje 23. september 2020 at 10:52

  Føler det på akkurat samme måte som deg når det gjelder shopping. Er halvveis på fredag, og hadde på forhånd trodd at jeg kom til å ta mye mer av når det gjaldt innkjøp til den lille. Kanskje blir man mer kritisk når det er til sitt eget barn, hehe. Trøster meg med at nestinga nok kommer for fullt etter hvert 🙂

  Har også fått tips om gallesåpe/sitronsåpe. Skal visst være gull for å unngå å kaste mye klær pga. bæsjeflekker som ikke går bort i vask.

 • Reply Maria 23. september 2020 at 11:27

  Viktigste med vogna er at den passer dere. Gå å prøv i butikken og trill rundt litt. Vi er begge høye og valgte stokke trailz som hadde stor og god liggedel fordi vi forventet jo at kidden også ble lang, noe hun gjorde 😊 Ellers er det praktisk med vogn med understell som man kan sette bilsete på. Super smidig når babyen sover og man feks skal på butikken 🙂

 • Reply Nina 23. september 2020 at 12:07

  Kan tipse om følgende som vi har vært superfornøyd med; Emmaljunga NXT90 vogn (super på vinterføre), bilstolsete som kan svinges mot døra (feks BeSafe), vippestol fra BabyBjorn, badebalje fra Stokke (sammenleggbart), babynest fra Voksi, bedsidecrib fra Chicco, Stokke Tripp Trapp stol med nyfødtstøtte, stellekommode med skuffer slik at stelleutstyr er lett tilgjengelig (vi har fra Stokke), Tiny Love babygym (kjøpes på Jollyroom – ikke delikate farger, men babyene elsker de litt «mindre pene» 😅). Utover disse store tingene vil jeg si at det ikke er vits i å kjøpe alt for mye – ta det viktigste og heller se an behovet når babyen kommer 😊

 • Reply Bliss 23. september 2020 at 12:08

  Stikk på babybutikk, gjerne flere og gjerne ikke på en lørdag. Prøv vogner, spør og grav. Selv gikk vi for britax smile III, svingbare hjul for manøvrering i by og låsbare til tur på grusvei, flat sittedel for bruk i mange år og enkel å ta av bagen med én hånd.

  Nest synes jeg også er fint i sofaen, men ikke i senga (les på lub.no).

  Gleder meg på deres vegne og har allerede lyst til å bli gravid en gang til til tross for en bylt på to mnd her ved siden av meg og minimalt ned søvn de siste månedene.

 • Reply LS 23. september 2020 at 12:15

  Jeg er akkurat halvparten av deg undervegs, så spennende å følge med:) Jeg har en fireåring fra før, og tenkte bare komme med noen klestips! Jeg har helt angst for stive klær til barn, typ chinos og jeans. Min sønn har hatt Hust & Claire sin bambuskolleksjon (body/bukse) i alle størrelser fra han var født 😀 Vil også anbefale Reima av yttertøy, ullmellomlag, bomullsklær og lette sneakers. Nettbutikken er fin og oversiktlig. Voksi har også gode mellomlag i ull, bukser og genser. CelaVI har fine ull/bambus kombinasjoner. Viking Jolly er greie støvler, Viking Extreme og Viking Playtime GTX til vinter. MP har gode sokker og strømpebukser, – fungerer fint under en bambusbukse! Lego har også gode sokker. Maximo og Reima har fine og gode luer. Generelt vil jeg anbefale deg å unngå klær med mye krimskrams, og velg gjerne bomullsoverdeler med en viss stretch i stoffet. Hust & Claire er gode på dette. Det gjør det mye lettere å kle den lille i flere lag, og ikke minst behagelig:) -og som en over her sier, babynest er absolutt et must! Takk for meg:)

 • Reply Ingri 23. september 2020 at 12:23

  Hei Ida! Du ser virkelig fantastisk ut ❤️ gleder meg til å følge deg videre i graviditeten. Nå vet ikke jeg når dere sist var på UL, men vi var på tidlig ul i uke 12 og fikk beskjed om at det var en gutt i magen, skråsikkert (og dette var en erfaren gyn.). Jeg har imidlertid en jente på 16mnd her nå så det stemte ikke (noe vi fikk vite på ordinær) 😉 så dersom dere ikke har vært på ul siden da ville jeg kanskje ventet til ordinær ul før du deler kjønn, sånn i tilfelle 😄
  Ellers kan jeg godt forstå at utstyrsjungelen er overveldende.
  Vi kjøpte det mest nødvendige og så tok vi resten etterhvert som vi trengte det. Synes det har fungert bra for oss hvertfall 😊

 • Reply Jeanett 23. september 2020 at 12:51

  Skal ikke anbefale deg ting og tang uten at du spør om det, men en ting jeg anbefaler – handle på Black Friday! Ifjor var det 30% på en lokal barnebutikk her jeg bor. Vi kjøpte da babybilstol med base. Angrer på at jeg ikke hadde listen min klar på andre ting. Mye og spare! Et annet tips… Vi var inne på den barnebutikken kvelden før black Friday for og se hva de hadde i butikk og hvor det vi skulle ha var plassert 😂

 • Reply Hilde 23. september 2020 at 13:38

  Gratulerer med graviditeten! Jeg er to dager over termin med første barnet, og trodde ikke det var mulig at noe kunne føles lenger enn de 12 første ukene.. Men så kom jeg hit og hver dag føles som et år😅 Kjøpte heller ikke inn noe særlig ting før nærmere slutten, og har kjøpt mye mindre enn Internett og lister har sagt er lurt. Det meste kan skaffes ca når som helst på døgnet uansett. Lykke til videre!

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 21:02

   Oi oi, masse lykke til! Håper premien din er rett rundt svingen <3 <3

 • Reply Ingvild 23. september 2020 at 14:42

  Se på deg da 😍 gratulerer så mye, Ida! Håper den andre halvdelen behandler deg bedre.

  Har en baby på tre mnd, og det jeg ikke har brukt er de nydelige, søte plaggene jeg fikk i 50, 56 og 62. Jo enklere ting var, jo bedre! Men vi har hatt kolikk da, kanskje det er kjekkere med søte plagg hvis man får en baby som ikke gir uttrykk for å hate livet 70 % av døgnet 😅

  Nå har jeg blitt en av de mødrene jeg misliker, som kommer med velmenende «råd» du ikke ba om.. ehe! Lykke til videre, gleder meg til å følge deg 🥰

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 21:02

   Åå, gratulerer så mye til deg også!! <3 Og takk for innspill, hehe. Råd hva angår utstyr og tøy er bare helt supert!

   • Reply Hanna 24. september 2020 at 13:52

    Jeg har en «enkel» baby, men du gidder seriøst ikke kle babyen i søte plagg når de er så små 🙈 Man vil jo de skal ha de komfortabelt, og ikke bruke så lang tid på å skifte. Omslagsbody er the shit når de er små!! Lindex sine er geniale, varer leeenge! Fikk endel søte plagg i gave, og de ble brukt typ en gang.. får å få tatt bilde og sendt til de som kjøpte 🤷🏻‍♀️😂

    • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:05

     Kan tenke meg at det fort blir sånn med klær man får i gave ja! Veldig synd egentlig. Bodyer fra Lindex er notert! <3

 • Reply Susanne 23. september 2020 at 15:32

  Fin <3 Gleder meg til å vite kjønn! jeg skjønner helt ærlig ikke hvorfor alt skal være så stort og flott egentlig jeg, det arrangeres jo barnebursdager av en annen verden for tiden. Skjønner at man vil gjøre stas på barna sine , men jeg synes det har begynt å ta av. Tror nok det kan være tøft nok for mange barn og foreldre som ikke har muligheten til å arrangere feiring til en formue . Det viktigste burde absolutt være kjærlighet! 😊

 • Reply Sandra 23. september 2020 at 15:43

  Herlighet, så vakker du er! Mitt tips er å vente med å kjøpe mest mulig til man faktisk trenger det. Jeg kjøpte altså så mye som jeg ble fortalt at jeg «måtte ha», og brukte kanskje halvparten 🤷‍♀️ Gleder meg til i morgen, og å følge deg videre! Klem

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 21:00

   Takk for innspill! <3

 • Reply Julie 23. september 2020 at 15:50

  Stokke trailz vognen er helt gull! Jeg lagret søket på denne vognen på finn.no tidlig i svangerskapet og fikk tak i en så og si ubrukt vogn til halv pris av butikkpris! Med bagdel og sittedel.

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 20:59

   Takk for tips <3

  • Reply Aline 24. september 2020 at 13:07

   Henger meg på…Stokke trailz er den beste og fineste vognen ever! MEN den er stor og massiv og man må ha stor plass i bilen til denne vognen.

 • Reply P 23. september 2020 at 15:58

  Mammablogg dette nå da? :’(

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 20:59

   Nei, blir mange artikler om traktorer fremover også, er viktig for meg å skrive om ting som ikke har noe med livet mitt å gjøre overhodet!

   • Reply Hanna 24. september 2020 at 13:53

    Beste svaret 😂

    • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 15:57

     Hehe <3

   • Reply Anonym 26. september 2020 at 23:19

    Men man kan vel skrive om andre ting også?

  • Reply Line 23. september 2020 at 22:30

   Haha det er en blogg om livet til Ida, og akkurat nå omhandler det en graviditet og senere hennes liv som mamma. Ville vært sykt unaturlig om hun ikke blogget om det. Things change babe

   • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:00

    Word! <3

 • Reply Torun 23. september 2020 at 15:59

  Jeg også trodde jeg kom til å bli shopping-gal så fort jeg ble gravid, men kjøpte så å si ingenting før jeg bikket uke 30. Tror mye av det hadde med å gjøre at jeg synes det virker så abstrakt at man faktisk skal få en baby – skjønner det fortsatt ikke og er nå i uke 39 haha!
  Fordelen med å vente litt er at man kan kose seg med det på slutten av svangerskapet når man begynner å bli utålmodig:-)
  Gleder meg til gender reveal!

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:06

   Ååå, lykke til med siste innspurten Torun 😀 For en spennende tid! <3

 • Reply Sanna 23. september 2020 at 16:24

  Hei! Du stråler! Ble mamma til en liten gutt for 4 mnd siden. Kjøpte en thule urban glide 2 vogn som vi har brukt minimalt da junior ikke trives så godt i vogn (og sover bare 40 min, en søvnsyklus, i). Hadde gledet meg på trilleturer og joggeturer med den vogna, men det har ventet på seg. Han sover derimot kjempegodt i bæretøy, så det har vi hatt et flittig forbruk av. Han er med overalt i bæretøy! Anbefaler derfor å vente litt for å finne ut hva man trenger. Men en bæresele anbefales uansett! I startet så sover de så mye, men man får så dårlig samvittighet av å gå fra dem når de sover på sofaen/vugge etc. Løvemammaen i deg vil ikke gå fra babyen. Så det er gull å ha de på magen. En fin bæresele til nyfødt er ergobaby embrace eller et elastisk bæresjal. Men det finnes babyer som sover godt på dagen i vogn også da!

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 20:58

   Gratulerer så mye til deg <3 Og tusen takk for det! Gleder meg til bæresele, det ser så hyggelig ut 😀 Og så praktisk at man kan gjøre litt samtidig som man bærer på bebis. Klem <3

 • Reply Elin 23. september 2020 at 16:54

  Jeg lagde en liste over alt, da mener jeg ALT, jeg trengte i Excel. Vogn, seng, klærne, kremer, flasker, pledd, dingser og duppeditter. Folk syns jeg var gæren, men 3,5 år og to barn senere har jeg fremdeles gjort ytterst få bomkjøp 😂 Eneste jeg angrer på med en 3 åring og en 2åring i hus er at jeg solgte hovedvognen og kjøpte vognen «alle» anbefaler. Har vurdert å kjøpe den på nytt, men over 10 laken for en vogn som blir brukt et år er i overkant kanskje 🙄 Så poenget er, stol på magefølelsen. Ta gode tips fra «alle», men gå for det som føles riktig for deg. Du skal tross alt være limt til den greia en stund 😂

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 20:58

   Blir Excel her og, hehe! Blitt oppdratt av min bedre halvdel ;p

 • Reply Nina 23. september 2020 at 17:34

  Du ser virkelig fin ut med magen Ida 🥳🌸

  Når det gjelder shopping til babyen så husker jeg at jeg snakket en del med svigermor om akkurat det der. Vi var begge enige om at det ikke var noe vits i å stresse med mer enn det mest nødvendige, og skulle det dukke opp et ekstremt behov for noe du har glemt så er det alltids mulig for andre å kjøpe saker og ting selvom du/dere er hjemme med babyen 👍🏻 Så slipper du å bare få bodyer i strl 56 og 62 den første tiden 🤣

  Ta vare på deg selv og den lille, lykke til videre 🌸

  Hilsen Nina 😀

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 20:57

   Ja, det er jo sant.. Men føles bare viktig å ha alt på plass før han kommer, hehe. Tusen takk <3

   • Reply Victoria 23. september 2020 at 21:42

    Oi oi! Der tror jeg du avslørte deg 🙈 ♥️

   • Reply Henny 23. september 2020 at 23:40

    Der slapp du katten ut av sekken, so to speak😂

   • Reply Henny 23. september 2020 at 23:45

    Sorry, fikk ikke med meg IG 🤷‍♀️ Bare å slette kommentar…

    • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 15:59

     Hehe 😀 Kan ikke være over alt hele tia! <3

 • Reply Astrid 23. september 2020 at 17:43

  Wow så fin!

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 20:56

   <3 <3 <3

 • Reply Johanne 23. september 2020 at 19:01

  Så flott du er! 😍 Jeg har faktisk termin med barn nr 2 dagen før deg, så det blir gøy å følge deg videre 🤰🏼
  Vi passet på at vognen var såpass høy at det ikke så ut som pappaen gikk med dukkevogn (mange er veldig lave)🙈 Valgte også en hvor bilsetet kunne settes rett på understellet, det er superpraktisk til feks en liten tur på butikken. Men det er en jungel og velge i, og dere blir helt sikkert fornøyde uansett ☺️
  Kan jeg forresten få spørre hvor den fine kjolen er fra? 🤩

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:01

   Så gøy! Gratulerer <3 Og tusen takk. Kjolen er fra Ella & Il 😀

 • Reply Kristin 23. september 2020 at 20:07

  Så søt❤️ Min erfaring er at man ofte ender opp med å kjøpe masse man ikke trenger. Man vet jo ikke hvordan barnet er før man faktisk møter henne/han. Kjøp det aller mest nødvendige og vent med resten til behovet faktisk dukker opp. Da sender du mannen på shopping (med handleliste), så føler han seg ekstremt nyttig i en fase hvor babyen stort sett bare er avhengig av moren. Det er vinn vinn. Gleder meg til å følge deg på ferden inn i babybobla!

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:04

   Ikke dumt! ❤️ Han har også tatt på seg hovedansvaret for bleieskift! Hehe

 • Reply Charlize 23. september 2020 at 20:24

  Slår et slag for bruktkjøp! Det er så mange ting man kun trenger i en kort periode når de er bittesmå, og det er ikke en ting man ikke kan få kjøpt. Det meste er også i kjempegod stand nettopp fordi det er brukt en så kort periode. Sjekk Finn og Tise sier jeg, så slår du et slag for miljøet og overforbruk i samme slengen😉

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:01

   Delvis enig med deg – hvis jeg skal ha brukt babyutstyr vil jeg at det skal være fra noen jeg kjenner 😀

 • Reply Marit 23. september 2020 at 20:57

  Så fin du er, med magen din😊
  Shopping til baby er rene jungelen, ja – en skikkelig vill jungel. Men ikke stress med det, ta det i ditt tempo og kjøp bare det mest nødvendige til å begynne med. Ingen er like og alle har ulike behov, det finnes ingen fasit på hva man trenger. Som ei skrev lengre opp her, ofte de med flere barn som har de beste rådene 😉 Gleder meg til å følge deg videre i dette svangerskapet😊
  Og nysgjerrig på hvilke planer dere har fremover når det gjelder flytting.

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:00

   ❤️❤️

 • Reply Julie 23. september 2020 at 21:01

  Du ser helt nydelig ut!

  • Reply Ida Wulff 23. september 2020 at 21:24

   Takk snille <3

 • Reply Midt i småbarnsbobla, vær så god 23. september 2020 at 21:16

  Hei!
  Jeg tror ikke jeg har kommentert på bloggen din før (heller ikke så mange andres), men tenkte å legge igjen noen ord. Først vil jeg si at jeg finner bloggen din fornøyelig, og du virker som en pragmatisk, omsorgsfull og ærlig dame. Jeg er sikker på at du blir en alle tiders mor.

  Jeg har tre barn under seks år, så jeg føler at mye av fokuset de siste årene har vært baby- og barnebasert. Tillater meg derfor å komme med noen velmente shopping/utstyrstips, utover de vanlige rådene om at butikker er åpne etter fødsel, babyer vokser fort and the list goes on🤓

  1. Det finnes tusen bleie/rumpekremer, men min favoritt er Calendua sin nappy change cream. Fåes på helsekost. Funker på all sår/rød hud.

  2. Invester i noen skikkelig gode, tynne ullplagg (body, strømpebukse og sokker) som f eks Nøstebarn. Disse er så enkle å skylle/vaske for hånd med sitron eller gallesåpe fordi de er ubehandla. Mye annen ull blir stygg i vask.

  3. Pysj med fot fungerte ikke på mine babyer. De trakk beina oppunder seg, og våkna med beina i froskestilling og pysjbeina som hang og slang. Pysj uten fot og sokker var en bedre løsning her😅

  4. Invester i to gode babydyner, ettersom det fort kan bli nødvendig med vask av disse. Passer også i barnevogn.

  5. Vogn er vel og bra, men min desiderte lifesaver med alle tre har vært bæresjal! Så enkelt og koselig. Råder deg uansett til å vente med dette til etter fødsel, kan godt hende at både du og mini trives godt uten også.

  Lykke til med resten av tiden, og ikke minst det som venter etterpå. 🥰

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:02

   TAKK for fine ord, og ikke minst råd. Jeg lagrer dem til jeg orker å shoppe <3 <3 Stor klem!

 • Reply Lina 23. september 2020 at 21:33

  IDA!!!! Fader asså, nå har jeg brukt noe som føles ut som 2 timer på å shave leggene, med en svær babymage i veien. Kommer ut av badet, og det første jeg ser (har gledet meg asså!!) er gender-reveal-videoen 😭 og nå må jeg shave leggene på nytt, fikk så gåsehud at hårene vokste ut igjen! Men herregud GRATULERER med en gutt! 💙 Og reaksjonen til Dennis a!? 😭 Får gutt jeg også, x 2 😅💙 Så sjukt glad på deres vegne! Forresten, glemmer ikke en kommentar du fikk når folk spekulerte i om du var gravid, «folkens, slutt og mas om at hun er gravid, tror ikke akkurat Ida ville satt et barn til verden i denne coronatiden».. 🖕🏻til det, noe må man jo finne på i disse tider også, finnes jo ikke noe mer positivt og koselig enn det oppi alt det andre elendige som skjer 💙

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:03

   Hahaha, nå lo jeg med lyd. Sorry for det med leggene <3 Og tuuusen takk! Er du gravid med tvillinggutter? Eller har du en fra før? Uansett, gratulerer så mye 😀

 • Reply Frida 23. september 2020 at 22:06

  Åå, det er så gøy å følge deg gjennom ulike faser i livet 🤩 du stråler! Og for en herlig video på instagram 😊

  Hvor tidlig i graviditeten begynte du å kjenne kvalmen?

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 15:59

   Takk snille du <3 Mener det var i løpet av uke 6!

 • Reply Tori 23. september 2020 at 22:52

  Du trenger kun bilstol, vogn, seng, sengetøy, litt basic klær, litt kluter og enkle såper først. Se an om du trenger vippestol, babynest, babygym, osv osv, mye der du ikke får bruk for med det første og kanskje aldri 😊 kan være greit med en soveplass i stua, enten nest eller vugge eller om du har liten stue, bruk vogn inne, med matte under. Får du mye klær i 50-56-62,bytt halvparten i større størrelser, dem vokser så fort og bruker lite til å begynne med. Iallefall om du får baby som ikke gulper mye eller har mange bleie uhell, uansett, så ordner det seg, dette får dere så bra til 😊 følg magefølelsen og ta all info fra andre mødre og «eksperter» som jordmødre med litt skepsis, ingen har et perfekt svar når det gjelder foreldrerollen, gleder meg å følge dere videre på reisen

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 16:06

   Takk Tori <3 <3

 • Reply Therese 24. september 2020 at 07:16

  Hei Ida! Gratulerer med graviditet:) For all del ta masse bilder hvor du holder deg på magen og viser frem den. Dette er en spesiell tid i en kvinnes liv, og noe du absolutt kan dele på DIN blogg uten og måtte unnskylde deg for det. Jeg synes det er koselig at du deler:) Ta masse bilder under graviditeten, det er så fint å se tilbake på når man er ferdig å være gravid. Tro meg! 🙂 Ett annet tips er: Film fødselen! Selv om det er det siste du ville akuratt der og da, få gravlyse til å filme fra «fin vinkel» da babyen kommer. Du vil sette så pris på den filmen, jeg lover!!! Merk: Ikke bare bilder, men film;) Mitt siste tips er deilige heldresser på babyen. Ikke stramme buksestrikker på magen. Tenk deg selv, en myk og god onepiece:) Babyen kommer faktisk til å takke deg;) Ellers så regner jeg med at du, gravlys og det lille telyset finner ut av alt tilsammen❤️ Det kan faktisk ikke gå så feil som mammapolitiet skal ha det til;)

 • Reply Synnøve 24. september 2020 at 08:59

  Herregud så fiin! <3

  • Reply Ida Wulff 24. september 2020 at 12:46

   ❤️❤️❤️

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 15:58

   <3 <3 <3

 • Reply Caroline 24. september 2020 at 09:31

  Så vakker du er Ida, og fine fine magen<3 Vi klarte å styre oss for de verste storinnkjøpene, men det er ikke rart man kan gå litt bananas – man gleder seg jo sånn til den lille kommer, og vil jo bare kjøpe alt i hele verden for at den skal få det bra.
  Dette hadde jeg ikke selv, men det skal være det første jeg sørger for til baby nummer to (nesten): sørge for at bilstol kan settes på vognunderstellet. Det gjør det SÅ mye enklere å komme seg rundt f.eks hvis lille har sovnet i bilstolen, så slipper man å risikere å vekke babyen hvis man skal i butikken ol. Ikke noe must, men savnet det selv.
  Elsker oppdateringene dine, og håper formen er noe bedre. Du ser i hvert fall kjempefin ut <3

 • Reply I 24. september 2020 at 12:12

  Jeg synes det er helt umulig med råd. Min ni mnd gamle baby likte ikke bagdelen på vogna, sov to halve netter i bedside crib (til gjengjeld sov jeg på skrå ut i den og hadde tidens nattbord), likte tidvis bæretøy, vi hadde elsk/hat forhold til omslagsbodyer eller vanlige, ble varm baby etterhvert som ikke kunne ha på ull, likte ikke Stokke baby-sete til tripp trapp de tre første månedene.. osv. Men man prøver jo selvsagt med det først og innser at det ikke går! Så ja. Prøv deg fram er vel det beste tipset!

  Dette er de eneste tipsene jeg kan god pass på at vognen har rundt håndtak, mtp trillekomfort, og husk at om du har en langbenet kjæreste må han trilleprøve der han slenger rundt som vanlig på de lange bena. I tillegg: styr LANGT unna ammebhene til H&M (av billigmerkene synes jeg KappAhl sine er digge). I starten brukte jeg uansett nesten bare ammesingletter med innsydd «bh».

  Min erfaring er for øvrig at ting til babyen får du ordna etter fødsel(hvis du ammer får du gjerne timesvis med mobilamming, og da har man nettbutikker godt tilgjengelig), men om du ikke rakk å skru opp ei hylle du skulle hatt opp, så er det det man (vi..) ikke får gjort.

 • Reply Anna 25. september 2020 at 19:54

  Jeg er 14 uker på vei (førstegangsgravid) og jeg er SÅ takknemlig for at jeg «har» deg som garantert kommer til å komme med så mange nyttige tips😂 Når du annonserte graviditeten, så følte jeg meg mindre ensom med en gang. Du ser fab ut btw!!

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 15:52

   Gratulerer så mye! 😀 Koselig å være sammen om det, selv om det er på internett <3

 • Reply Kristina LB 26. september 2020 at 08:51

  Åå, så fin du er, dette kledde du 😍 Og gratulerer 👶🏻 Syns det er SÅ gøy med oppdateringer om graviditet, er akkurat en uke før deg med første 😍 Så jeg tar i mot alle lister på Excel osv 😂😂 Vi kjøpte en body og et sett med bukse/genser på vei hjem fra ordinær ultralyd, måtte bare 😅😍 Har begynt å strikke også da, men det tar jo tid 😅 Så del i vei, gleder meg til å følge deg på reisen 👶🏻👶🏻tror du du kommer til å inngå samarbeid med aktører, slik at du evt får rabattkoder? 👶🏻💸

  • Reply Ida Wulff 26. september 2020 at 15:51

   Ååå, så kos <3 Gratulerer så mye til deg også! 😀 Jeg håper jeg får til noen fine samarbeid på babyting, men er opptatt av at de må "gi noe tilbake" i form av rabattkoder og/eller giveaways. Er jo ikke gøy for folk å se hva JEG får sponset. Men skal prøve å få til det! Klem <3

 • Reply M 26. september 2020 at 19:49

  Tips angående vogn: titt litt rundt deg på hva andre har der du er. Er det hovedsakelig til bruk i by og butikk, så se der. Tenker du å trille mye i skogen, så se hvilke vogner du møter der. Også er det ikke uvanlig at man ender opp mer flere vogner etterhvert 😅
  Og base til bilstolen har revolusjonert mitt liv 🙌 Jeg hadde ikke det til førstemann, og i kombinasjon med en forbanna trang parkeringskjeller, fikk jeg nesten fikk magesår😅 Og det er ikke noe hst å handle inn alt nå. Som andre sier, butikkene er åpne også etter at babyen er født, og du kommer til å få så mye klær i gave🥰

 • Reply Isabell 26. september 2020 at 19:54

  Du stråler Ida! Fulgt deg så lenge og gleder meg med deg ❤️

  • Reply Ida Wulff 4. oktober 2020 at 12:54

   Såå hyggelig <3 <3

 • Reply Ingrid 28. september 2020 at 09:02

  Mange gode tips her! Støtter bæretøy, vi har hatt både sjal og sele, mannen likte selen, jeg likte sjalet. Deilig å ha ett hver. I forhold til brukt osv så er vi i samme båt som deg (pga alle mulige støv- og dyreallergier) helst fra folk vi kjenner, evt kun ting som kan vaskes på hardeste program. Hvis dere er så heldige å ha venner med barn så prøv å lån og test vippestol, bæretøy, lekegym osv, da finner dere ut om han liker det og kan evt kjøpe egen.

  Barnas hus har nye kampanjer hver onsdag, begynn å følg med på om noe på lista kommer på salg. De har også bilstoldager jevnlig, vent til da med å kjøpe det. Husk å teste stolen fysisk i bilen før dere kjøper, med forsetet i riktig posisjon, noen får rar vinkel i akkurat deres bilmerke, tar mer plass enn nødvendig osv. Og som nevnt over, kan være en ide å se på både babybilstol og småbarnsbilstol samtidig. Vi digger å ha stol som kan vris rundt.

  Vogn føles sjukt stress, men alle har noe de liker/misliker med egen vogn. Og de fleste er mer enn bra nok til det meste! Test gjerne hvor liten den blir sammenlagt og om man klarer å legge den sammen uten for mye mikkmakk. Også er det en fordel om man rett og slett synes den er fin/digg, da overlever man alle evt manglende funksjoner.

  Masse lykke til!

 • Reply Elisabeth 28. september 2020 at 19:14

  Kjøp iallfall aldri noe til fullpris! er alltid tilbud i noen av de 100+ babybutikkene som finnes.. så lag en liste over det du trenger, og kjøp når det dukker opp på tilbud 😄

 • Reply Linn L. 29. september 2020 at 11:43

  Åååå, Ida – du er så FIN!! Tenk, om bare noen måneder er han her! Jeg dåner 8)

  Når det kommer til tips om ting og tang så kommer du til å få/har du fått en milliard forskjellige synspunkter, fordi – vel, vi er forskjellige:) Selv satt jeg som en hodeløs kylling i jungelen av velmente forslag, og overlot rett og slett valg av vogn/bilstol osv. til samboer. Han er praktisk anlagt (og det er egentlig alt man trenger å være?!) Jeg var så lite babyvant (og kvalm 8) at jeg skjønte ikke hva vi trengte overhodet…!

  Dog er man jo etterpåklok, og mine heteste tips er:
  1) man trenger ikke alt man tror man trenger (det er nok mer ting man har lyst på:)
  2) det er faktisk ikke krise om ikke alt er på plass til fødsel. Har du bilsete, klær, bleier og gulpekluter er du langt på vei. Dersom du i verste tilfelle ikke har vogna klar, vel… da får du ikke gått tur dag 1 etter fødsel. Skal love deg at det ikke er det første du tenker på uansett:)

  Gleder meg til fortsettelsen! 😀

 • Reply Einar Aakre 9. juni 2023 at 12:58

  Jeg vil introdusere deg for tidenes største. Tidenes største tryllekaster, en mann som har vist seg å være eksepsjonell i jobben sin, bring tilbake de du tror har forlatt deg som du trodde aldri kunne komme tilbake. VOODOO LORD har hjulpet mange mennesker i forholdet eller sivilstatusen deres, og har også hjulpet flere personer med å få forfremmelse på arbeidsplassen. Bare kontakt VOODOO LORD og alle problemer som belaster hjertet ditt vil få en rask, effektiv og permanent løsning. Han har gjort og gjør fortsatt underverker med sin genuine kraft. Han gjorde det for meg, og jeg kan ikke slutte å vitne fordi jeg er et levende vitnesbyrd om hans gode arbeid. Kontakt VOODOO LORD nå og be om hjelp umiddelbart. Dette er kontaktinformasjonen hans… whatsapp +234 8097014925 …. e-post voodooconnect60@gmail.com. Kontakt ham og gjenvinn din lykke.

 • Reply Ebbe Botner 10. juni 2023 at 10:21

  Jeg har lidd av (HERPES VIRUS) sykdom de siste fire årene og hatt konstante smerter, spesielt i mine private deler. I løpet av det første året hadde jeg tro på Gud at jeg en dag ville bli helbredet. Denne sykdommen begynte å sirkulere over hele kroppen min og jeg har tatt behandling fra legen min, for noen uker siden kom jeg på søk på internett om jeg kunne få informasjon om forebygging av denne sykdommen, på mitt søk så jeg et vitnesbyrd fra noen som har blitt kurert fra (HERPES VIRUS) av en mann kalt voodoo lord og hun ga e-postadressen og WhatsApp-nummeret til denne mannen og rådet folk med alvorlig sykdom til å kontakte ham at han hjalp henne med å kurere kreften hennes for over 5 år siden og kreften kom aldri tilbake og hun er blitt fullstendig helbredet. Så jeg skrev til voodoo-herren og fortalte ham om mitt (HERPES VIRUS) han ba meg ikke bekymre meg for at jeg kom til å bli kurert. Jeg har aldri trodd det, men måtte prøve meg på prøve fordi jeg setter stor pris på livet mitt og helsen og komforten. Etter alle prosedyrene og rettsmidler gitt til meg av denne mannen, noen uker senere begynte jeg å oppleve endringer over hele kroppen min, og voodoo-herren forsikret meg om at jeg har blitt helbredet. Etter en tid dro jeg til legen min på sykehuset for å bekrefte om jeg endelig har blitt helbredet, og det ble medisinsk bekreftet at jeg var helbredet og legen min ble veldig overrasket. Så jeg kan frimodig råde enhver kropp der ute som kjemper med en hvilken som helst type sykdom om å kontakte voodoo-herren. E-post:::: voodooconnect60@gmail.com, WhatsApp: +2348097014925

 • Reply ANONYM 11. juni 2023 at 16:33

  Jeg har aldri hatt en kjønnssykdom (seksuelt overførbar sykdom) før og har aldri hatt ubeskyttet sex. Men jeg hadde en kjæreste, som på den tiden hadde et forkjølelsessår. Helt ærlig antok vi at det bare var et sted fordi vi aldri ble kjent med HERPES før nå. Vi drev med oralsex, og det var slik jeg fikk HERPES. Takk Gud for at jeg fant voodoo-herren på nettet som gjorde en velvære-trolldom og også forberedte meg et urtemiddel som jeg bare tok i 14 dager med tro, så etter at jeg begynte å merke endringer i kroppen min, dro jeg til sjekk på sykehuset og bekreftet at jeg ble totalt kurert for HERPES (herpes negativ). Medisinen hans har ingen BIVIRKNING, det er ingen spesiell diett når du tar narkotika. Du kan kontakte ham på e-posten hans: voodooconnect60@gmail.com og også på whatsApp +234- 8097014925 og få løst alle helseproblemene dine.

 • Reply Anonym 12. juni 2023 at 11:49

  Jeg vil bare benytte en ny anledning til å vitne om hva denne fantastiske spellcasteren Voodoo Lord har gjort for meg igjen. Da jeg først kontaktet ham, hjalp han meg med å gjenopprette fred, kjærlighet og lykke i ekteskapet mitt ved å gjøre meg gravid og også få mannen min til å slutte å utro og begynne å oppføre seg ansvarlig. Og nå fikk han nettopp mannen min til å få sin langvarige forfremmelse på arbeidsplassen sin med andre fordeler knyttet. Nå er det et nytt nivå av lykke i familien min på grunn av denne store, kraftige og effektive tryllekunstneren. Kontakt ham nå og be ham om hjelp med kontaktinformasjonen hans voodooconnect60@gmail.com du kan også bruke whatsapp + 234 8097014925… Han er i stand til å gjøre underverker, han har gjort underverker for meg igjen for andre gang.

 • Leave a Reply