Familieliv Hverdagsliv

DET ER PÅ TIDE Å SNAKKE OM NAVN

6. oktober 2020

Det er på tide å snakke om navn… Er ikke det bare et utrolig spennende tema?! Hehe. Jeg høres kanskje ironisk ut, men sannheten er at jeg har interessert meg for navn hele livet, og jeg har alltid gledet meg til å skulle navngi mine egne barn. Det er bare det, at nå når jeg endelig står her og skal få lov til å gjøre nettopp det… Så syns jeg det er så innmari vanskelig. Ja, nesten umulig. Det er jeg kanskje ikke alene om?

Som sagt, så har jeg alltid vært interessert i navn. Jeg var ikke gamle jenta da jeg forstod at jeg hadde fått minst navn av alle i barnehagen. Bare tre bokstaver. Og bare ett navn. Jeg husker jeg fantaserte om å hete Ida Christina Amalie da jeg gikk på barneskolen. Så langt som mulig, takk 😂

Mitt eget navn har jeg heldigvis slått meg til ro med, og jeg fantaserer ikke lengre om å hete noe annet eller noe lengre. Men nå skal jeg altså gi navn til mitt første barn, og det er litt skummelt.

Er det noen negative skikkelser i historien som heter det samme? Noen ukule karakterer på barne-TV? Finnes navnet på topplista, eller er det sannsynlig at det havner på topplista de neste årene? Rimer navnet på noe stygt som han kan bli ertet for, og passer det både til barn og voksen? Kan det brukes utenlands uten å være for internasjonalt, og er det et navn vi går lei av?

Vi tror vi har hatt navnet klart ganske lenge. Et pent og passe lite brukt navn som vi begge liker. Jeg har til og med forbokstaven hengende rundt halsen, en søt liten overraskelse jeg fikk av han som skal bli pappa. Vi er likevel blitt enige om å ikke bestemme oss 100% før vi ser ham ute i det fri. Du vet, plutselig er han en Kurt! 👀Bare for moro skyld – har du et fint guttenavn du vil dele med meg? Spør jeg, livredd for at det skal dukke opp et guttenavn som er så fint at alt blir snudd på hodet for oss her 😅 Hadde også vært gøy å høre hva guttene deres heter – hvis dere har noen 💙

231 Comments

 • Reply Iselin 6. oktober 2020 at 11:15

  Olai heter min ❤️
  Liker også Milian, Abel, Sakarias og Iver 🤩

 • Reply Kristine 6. oktober 2020 at 11:31

  Hei!
  Mine heter Elias & Lukas, skulle jeg få en tredje gutt ville det blitt Isak. Enkle og fine navn synes jeg:-)
  Liker også: Benjamin, Tobias, Mathias, Sander, Theo, Matheo og William. Syns også Theodor er fint, men jeg syns kanskje det navnet er søtt når man er liten, men ikke voksen😅

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:58

   <3 <3

 • Reply S 6. oktober 2020 at 11:35

  Vi har en Julian💙

 • Reply Hilde Kristin 6. oktober 2020 at 11:48

  Fine navn er f.eks Martin, Morten, Markus
  De er mine favoritt navn iallefall, se nå litt på beste foreldre eller oldeforeldre sine navn. Koselig å ta med de navnene også.

 • Reply Julie 6. oktober 2020 at 11:51

  Sønnen vår heter Aleksander, selv om jeg er fullstendig klar over at mange vil kalle ham for Aleks (grøss). Vi synes navnet er fint, ikke for uvanlig men heller ikke det du hører og ser overalt (tror jeg). Liker også godt hva navnet betyr. Spennende å få høre hva dere bestemmer dere for!

 • Reply Marte 6. oktober 2020 at 11:54

  Å bestemme navn var sååå vanskelig! 🙈 Deilig at dere vet det allerede ☺️

 • Reply S 6. oktober 2020 at 11:56

  Om jeg får en sønn noen gang, tror jeg han kommer til å hete Albert. Siden jeg bor i England passer det både på norsk og engelsk. Ellers liker jeg veldig godt Henrik.

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:15

   <3 <3

 • Reply Beate 6. oktober 2020 at 11:57

  Levi! 😁

 • Reply Jeanett 6. oktober 2020 at 11:58

  Jeg har en Matheo og en Noah <3 Lykke til med valget!

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:14

   Tusen takk <3 <3

 • Reply Maria 6. oktober 2020 at 12:04

  Først og fremst vil jeg gratulere deg så masse med graviditeten! Er sikker på at dere blir verdens beste foreldre for den lille i magen. Heldige unge som vil vokse opp i trygghet og kjærlighet fra sine foreldre💕 Har fulgt deg siden caffe-latte tiden og du er den eneste bloggeren jeg gidder å følge fast. Fordi du skriver så godt og ærlig!

  Skjønner godt at det er vanskelig med navn! Har ingen barn selv enda, men lista med navn har vært klar ganske lenge😂 Jobber også i barnehage, så skal ærlig innrømme at et par av navnene har forsvunnet fra lista etter som årene går🙈 Uten at jeg skal snakke så mye om hvorfor, hehe.
  Er sikker på at dere har funnet/finner et perfekt navn til deres lille prins!
  Selv synes jeg Gabriel og Henrik er fine navn💙

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:14

   Ååå så utrolig hyggelig å høre! Og ikke minst at du har fulgt meg så lenge. Tusen takk for det <3 Og jeg kan tenke meg hvorfor noen av navnene forsvinner vekk, ja. Haha! Gabriel og Henrik er fine navn <3

 • Reply Julie 6. oktober 2020 at 12:27

  Tre av mine favoritter er Falk, Iver og Aksel! Kort, norsk og ikke superpopulære 🙂

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:14

   Fine navn <3

 • Reply Linn 6. oktober 2020 at 12:32

  Syver og Edvin 🤍 eller Ask.

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:13

   Veldig fine navn!

 • Reply Tonje 6. oktober 2020 at 12:33

  Det er så vanskelig med guttenavn😩 hadde sikkert 10+ jentenavn på lista, og 2-3 guttenavn. Endte opp med navnet Even til gutten vår☺️
  Lykke til med valget😀💙

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:13

   Even er veldig pent da <3 Tusen takk!

 • Reply Christine 6. oktober 2020 at 12:42

  Jeg syns guttenavn er skikkelig vanskelig. Da vi venta får første visste vi med en gang hva hun skulle hete, men nå som vi venter gutt så er det helt umulig 🙁 er liksom ingen navn som er sånn «YES det må han hete!»

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:13

   Håper du kan finne noe inspo her – sjekk også ut kommentarfeltet mitt på Insta @idawulff. Maasse fine gutteforslag! Klem <3

 • Reply Astrid 6. oktober 2020 at 12:46

  Eilev, Einar, Håkon, Bjørnar, Ambros er mine forslag, passer til både liten og stor 💙 Lykke til med valget!

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:13

   Tusen takk <3 <3

 • Reply Hanne 6. oktober 2020 at 12:51

  Jeg trodde lenge at jeg kom til å gi barna mine ganske korte, litt kule navn, type Milan, Darius eller Sascha. Eldstemann var derimot helt klart en Alexander. Den lille jenta som deretter lå i magen hadde vi bestemt skulle hete Fanny eller Fanja, men det viste seg å være en gutt og han endte opp med å få navnet Frederik (dansk skrivemåte🇩🇰!). Kunne ikke tenkt meg andre navn på dem i dag<3

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:12

   Veldig pene navn! Og Fanny likte jeg! Men det er jo jentenavn…. Hehe

 • Reply Stina 6. oktober 2020 at 12:58

  Brynjar og Lavrans heter mine 😊

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:12

   Såå kult!

 • Reply Christina A. 6. oktober 2020 at 13:02

  Ååå navn det er jo omtrent det beste med hele ventetiden synes jeg☺️ og det finnes så mye fine! Til jenta vår hadde vi mange vi likte, men hadde store diskusjoner om hvem som var finest og vi ville ha 2 navn, til gutten vi fikk i februar i år var vi igjen veldig uenig, men jenta vår som da var 4år kom hjem med ett navn som vi likte mer og mer og endte dermed med det og han heter Millian, men kan også komme med noen andre navn jeg synes er fine bare fordi det er så gøy med navn: Abel, Sebastian, Herman, Oscar, Brage, Severin, Lavrans. Lykke til med valget og må si jeg er enig om å vente med å bestemme navn til barnet er født, vet om de som må ha byttet navn fordi det ikke passet 😊

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:12

   Ja, vi venter nok helt til slutt med å sette spikeren i kista holdt jeg på å si 😀 Fine navn!

 • Reply Marie 6. oktober 2020 at 13:08

  Navn ER så spennende. Hver gang venner og bekjente blir gravide blir jeg innmarig nysgjerrige på hva de skal kalle barnet sitt 😉

  Vår gutt på 2 år heter Ola! Kort, enkelt og til tross for at det ifølge meg selv er «det vanligste navnet i Norge» (les: Ola Nordmann), er det ekstremt få som heter det. Det jeg syns er litt moro er at når andre barn får vite hva han heter tror de han heter «Olaf», slik som karakteren i Frost. Olaf er for meg en gammelmannsnavn, så må le litt for meg selv :p

  Gleder meg til å høre hvilken navn dere har valgt 🙂

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:11

   Ola liker jeg kjempegodt! <3 Har faktisk vært innom det, men føler det blir hakket for likt Ida av en eller annen grunn, hehe.

   • Reply Marie 6. oktober 2020 at 14:27

    Sikkert fordi begge har bare tre bokstaver 😉

 • Reply Elise 6. oktober 2020 at 13:12

  Gutten min heter Elias 😊

 • Reply S 6. oktober 2020 at 13:20

  Trodde det skulle være gutt i magen så tenkte det skulle bli en Sverre, Sivert eller Linus. I desember får vi jente nr 2 å har ingen jentenavn på lista. Liker vanlige norske navn som ikke er for populære. Helt klin umulig å finne det perfekte jentenavnet. 🙉🙉

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:11

   Noen norske jenteforslag fra meg! Astrid, Sonja, Margrethe, Tilla og Siri, Åsa, Ingrid <3

 • Reply June 6. oktober 2020 at 13:32

  Har en gutt på 1 år som heter Kornelius. Spent på hvilket navn dere går for 🥰

 • Reply Margrethe 6. oktober 2020 at 13:34

  Mine gutter heter Maximillian og Cornelius. Hadde jeg fått en gutt til så hadde jeg valgt Milo 🙂

 • Reply Lulu 6. oktober 2020 at 13:46

  Skal ha gutt i februar nå, og mannen liker Patrick, siden jeg ikke har noe motnavn går lille i magen under Patrick. Liker det bare bedre og bedre! Men rart med det, hadde alltid Casper, Felix eller Filip i tankene, men ikke nå🧐😩 Vanskelig.

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:09

   Veldig vanskelig! Men navnet blir sikkert nydelig uansett når det plutselig tilhører din største skatt <3

 • Reply Marte 6. oktober 2020 at 13:49

  Har ikke barn selv, men syntes Sander, Håkon, Theodor, Ola og Sigve er fine navn. Liker også Andreas og Johannes. Liker generelt enkle, tradisjonelle navn 🙂

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:08

   Enig angående enkle og tradisjonelle navn! <3

 • Reply Marit 6. oktober 2020 at 13:49

  Navn er vanskelig!
  Vi har fire barn, og bestemte navnet før de ble født. Men vi måtte se barnet før vi var 100 % sikker, ja. Men som regel stemmer navnet man har tenkt, er vel mere at man selv må bli vant til det.
  Om dere har et favorittnavn allerede, skal det mye til før et annet navn føles mere riktig. Kjenn på magefølelsen☺️

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:08

   Kunne ikke vært mer enig! Og vi må nok også se barnet før vi bestemmer oss 100%.

 • Reply Silje 6. oktober 2020 at 14:03

  Moro med navn😀
  Jeg har Henry og Johannes på listen min, liker å bruke navn som har vært i familien før.

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 14:08

   Ja, enig 😀 Henry er så søtt <3

 • Reply Hilde 6. oktober 2020 at 14:11

  Gratulerer så mye med å skulle bli (gutte)mamma!😍 Det er fryktelig slitsomt og fryktelig koselig (og så klart verdt alt det slitsomme😉)
  Vi valgte et navn til vår gutt som vi aldri hadde hørt noen hete før, og så dukka det søren meg opp en til på samme barselgruppe (!) født tre dager før på samme sykehus🙈 Og nå har det begynt en kollega på jobben som har en med samme navn, født ett år etterpå. Så plutselig har man valgt et navn man tror ikke er populært, som plutselig viser seg å være up and coming helt uten forvarsel😳 Navn er vanskelig, men man kjenner det på magefølelsen! Lykke til – gleder meg til å følge med videre😍🤩

 • Reply Ida 6. oktober 2020 at 14:24

  Åh, så spennende med navn, det gir liksom den lille i magen en personlighet <3
  Da vi ventet, var vi rimelig enig i navnet, men det var heller de rundt oss som hadde mange meninger. Vi valgte Arthur, funker på norsk og engelsk, gammelt og mye tradisjon i navnet, men fortsatt litt moderne inntrykk da ikke mange heter d. Arthur kunne ikke hatt noe annet navn, og han er en skikkelig kul 1-åring i dag😀

 • Reply kristin 6. oktober 2020 at 14:28

  Jeg liker Baste og Jonas <3

 • Reply Hannsh 6. oktober 2020 at 14:28

  Sikker på at navnet dere har valgt er flott! I frykt for å støte noen er jeg allergisk mot disse trendnavnene som Olai, Nathaniel, Chrisander, Milian osv. Foretrekker enkle, passe brukte, ordentlige navn ☺️ Selvfølgelig respekt for at andre velger andre navn.

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:57

   Samme her, men jeg tenker at jeg er glad vi ikke velger de samme navnene alle sammen 😀 Da er det færre som heter «mitt navn»!

 • Reply Fride 6. oktober 2020 at 14:34

  Har også en Lavrans. Han var ingen Lavrans da han ble født, men han var den andre gutten vi fikk på elleve måneder, så det var det navnet vi hadde til ham. Han vokste seg inn i det, og kunne ikke passet bedre til navnet sitt nå. Storebror heter Aksel. Jeg trodde vi var veldig nyskapende, men året etter var det jaggu nr 10 på topp 10 guttenavn :-p

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:56

   Lavrans er utrolig spesielt, men jeg tror også at jeg syns det er veldig fint! <3 Aksel er blitt populært ja 😀 Men det er vanskelig å forutse..

   • Reply Fride 6. oktober 2020 at 23:20

    Men det er VELDIG vanskelig å si da 😂 han er tre år og sier at han heter Dawas. Da er det ikke sånn at folk automatisk tenker «AHA! LAVRANS JA!». så det er jo også en ting å ta i betraktning. Antar dette problemet vil løse seg i løpet av de neste par årene da :-p

    • Reply Ida Wulff 7. oktober 2020 at 14:21

     Hehe, ja, det går seg til heldigvis!!

 • Reply Silje 6. oktober 2020 at 14:34

  Vi har oppkalt gutten vår etter sin oldefar, og heter Tonning 💙

 • Reply Marthe 6. oktober 2020 at 14:39

  Jeg så du skrev på insta at du hadde sikkert 40 jentenavn, du er ikke gira på å dele noen av de? 😉 For meg er det motsatt; guttenavn har jeg i flust men ble skikkelig overrasket over at vi skal få ei lita jente. Og nå er jeg helt sånn… Ja. Hva skal du hete?

  Guttenavn jeg hadde på min liste: Johan, Sigurd, Vetle og Peder.

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:56

   Klart det, noen av mine favoritter er: Astrid, Sonja, Ingrid, Klara, Karla, Paula, Eva, Tilla, Tia, Åsa, Sigrid, Siri, Cora, Viola, Josefine og Hermine <3

 • Reply Silje 6. oktober 2020 at 14:39

  Tonning heter vår lille tass, og er oppkalt etter sin oldefar 💙

 • Reply Helene 6. oktober 2020 at 14:49

  Vi har en Samuel og en Elias 🥰 spesielt glad i navnet Samuel, føl det verken e førr rart eller førr mye brukt, det e utenlandsk, men Kling godt på norsk, og vi assosier det ikke med nån vi ikke lika ☺️ Elias va litt meir sånn, det einaste navnet vi begge hadde på lista 😅

 • Reply Stine 6. oktober 2020 at 15:14

  Sønnen min heter Andreas☺️ Det vanskeligste med å finne navn var at man forbinder navn med ekser og mennesker man ikke liker. Mange fine navn som er ødelagt😂

 • Reply Linda 6. oktober 2020 at 15:27

  Mine gutter heter Gustav og Edvin. 💙 Lykke til med valget. 😊

 • Reply F 6. oktober 2020 at 15:30

  Å navngi barnet sitt er såå mye vanskeligere enn jeg kunne forestilt meg! Når sønnen vår var 2 uker måtte vi bare bestemme oss følte jeg, og endte opp med å la far få viljen sin og kalle han Benjamin 😂 noe jeg syns var fint, men litt for vanlig! Idag er han jo selvfølgelig en Benjamin! Hadde jeg fått velge heeelt selv hadde det blitt Erik, selvom jeg har sagt i alle år at min framtidige sønn skal hete Mattis.

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:53

   Det er jo et veldig klassisk og pent navn 😀 Mattis er også fint, det kjenner vi faktisk et vennepar som har brukt nå <3

 • Reply Helene 6. oktober 2020 at 15:43

  Vi fikk en liten Victor i år 💚 Var viktig at det passet både i Norge og med etternavnet som er fra Skottland.

 • Reply Hanna 6. oktober 2020 at 15:46

  Vi vurderer slektsnavn som ikke blir for gammelmodige, Toralf og Adolf ble ganske fort avskrevet. Men Bjørn, Eivind, Sigvald, Alf og Jørn er fortsatt på lista. Synes jentenavn er mye enklere, kanskje fordi vi har fine oppkallingsnavn i familien? Alle førstefødte jenter heter Marie til mellomnavn. Ellers har vi Edel, Gullborg, Guro, Vilja, Veslemøy, Bitten og Solveig som alternativer – om vi velger å gå den veien vel og merke. Lykke til uansett, gleder meg til å følge deg, din gode penn og fine familie videre 😀

 • Reply Thea 6. oktober 2020 at 16:01

  Gaahh, navn er kjempevanskelig! Med førstemann hadde vi på forhånd liksom bestemt enten Emrik, Eirik eller Erik, husker jeg til og med snakka med jordmor under fødselen (da jeg hadde fått epidural og hadde en himmelsk pause fra riene, hehe) om at jeg var ganske sikker på Emrik. Men ut kom det slett ingen Emrik, men en Eirik derimot! Sprøtt hvordan man bare ser og skjønner at ett navn passer, et annet ikke 😆 Andremann heter Sondre, nokså bestemt på forhånd, og heldigvis var han en Sondre også 😝😊

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:52

   Haha, så morsomt 😀 Hører mange si det, men man tror liksom ikke på at man kan SE at et spedbarn ikke er det og det navnet. Men det må jo være noe i det!

 • Reply ElisabethH 6. oktober 2020 at 16:05

  Jeg har alltid tenkt at om jeg noengang får barn, skal det hete Sigrid eller Sigurd. Jeg liker tradisjonelle norske navn.
  Jeg har faktisk en litt makaber tradisjon når jeg besøker mine foreldre, som bor like i nærheten av en kirke. Da går jeg gjennom kirkegården nesten hver gang jeg lufter hunden (kanskje mest fordi det er korteste vei til skogen, haha) og ser på alle navnene på gravsteinene. Der finner man veldig mange fine ideer til navn altså!

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 21:04

   Gravsteiner er jo en super inspokilde hvis man liker gamle, tradisjonelle navn :O Nesten litt fælt å si høyt men. Hehe!

 • Reply Lotte 6. oktober 2020 at 16:10

  Syntes guttenavnet Frans er så fint! 🙌🏼

 • Reply Renathe 6. oktober 2020 at 16:16

  Jeg skal faktisk få jente og har motsatt problematikk, gråt litt av at vi ikke kunne bruke navne Theodor 😭💙 Jobber på for å finne et jentenavn

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:45

   Astrid har vært min favoritt en stund! Men det er et ganske stramt navn, hvis du liker Theodor godt så er Astrid kanskje litt for hardt 😀 <3 Lykke til!

 • Reply Kristine 6. oktober 2020 at 16:19

  Eller Cody og Jakob:-)

 • Reply S 6. oktober 2020 at 16:24

  Vi har en Ebbe 💙 Enig i at guttenavn en vanskelig, sliter med navn til lillebror i magen 🙈

 • Reply Silje 6. oktober 2020 at 16:28

  Vincent heter gutten min 🥰 Men plis ikke ta det, vi vil jo ikke det skal bli poppis vi heller 😂😂

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:44

   Hehe 😀 Skal ikke ta det! <3 <3

 • Reply Kristine 6. oktober 2020 at 16:35

  Vi hadde mange jentenavn på listen, men kun to guttenavn- Jens og Albert. Det ble førstnevnte 🙂 Lykke til!

 • Reply Marte 6. oktober 2020 at 16:36

  Birk 💙 Er sjølv gravid no, med to jenter fra før. Blir spennande kva nr 3 viser seg som 😊 er forøvrig midt i Kvalme/oppkasthelvete og utprøving av det meste for å lindre, dagane går seiint..

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:43

   Gratulerer <3 Sender varme tanker!

 • Reply Aline 6. oktober 2020 at 16:46

  Ja enig veldig vanskelig. Man må bare følge magefølelsen. Jeg var helt sikker på at vi ikke skulle ha dobbelt navn til jenta vår. Men jammen gitt ble det det! Og navnet har stor betydning for oss. Jeg har faktisk noen guttenavn som jeg synes passer til dere: Henrik, Ulrik, Fredrik eller Gustav. Vet ikke hvorfor, det bare falt meg inn;) Blir jo nysgjerrig på hva første bokstaven er;) Tror ikke dere velger noe veldig uvanlig. Såå bra at dere ikke velger topp 10 navn. Utrolig kjedelig at alle heter det samme uansett hvor fint det er.

 • Reply Jennifer 6. oktober 2020 at 16:47

  Vår heter Aksel 😊

 • Reply Benedicte 6. oktober 2020 at 16:48

  Lykke til i jakten på navnet 😊 Vi har en Andreas 💙

 • Reply Lillian 6. oktober 2020 at 16:57

  Min gutt heter Emil. Det var absolutt ikke bestemt før han ble født, men han var en Emil da han kom ut, så da ble det det:)
  Dessuten; Emil i Lønneberget gjør bare ting han mener godt, bare at det kommer litt skjeivt ut. Derfor ble navnet Emil ganske raskt en favoritt til en liten sjarmør;)
  Lykke til med fødsel og navnevalg:)

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:52

   Tusen takk <3 <3 Emil høres ut som en liten sjarmør ja!

 • Reply C 6. oktober 2020 at 17:00

  Mine heter Petter og Thomas💙 også liker jeg Eirik og Ole godt. Lykke til med valget og alt du har i vente☺️

 • Reply Renate 6. oktober 2020 at 17:13

  Vi hadde snakket om navn i mange år, men som en av de siste i vennegjengen som fikk barn var dessverre allerede et par av dem allerede «tatt». Vi kunne helt sikkert kalt vår gutt det samme for vennene vår sin del, men da hadde vi allerede knyttet disse navnene til deres barn. Dette var forøvrig navnene Ivar og Kristian. Vi lagde så lister hver for oss på nye navn, men der hadde vi ingen felles😅 Det navnet vi til slutt endte opp på, var helt tilfeldig etter at nevøen vår nevnte navnet i en helt random sammenheng. Så gutten vår heter Ola:) viktig med tjukk L i uttalen da. Det eneste vi har vært enig i hele veien, bortsett fra navnet vi endte med var at det måtte være et relativt enkelt, tradisjonelt norsk navn. Lykke til:)

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:44

   Jeg liker navnet Ola veldig godt! <3

 • Reply Marti 6. oktober 2020 at 17:32

  Enig i at det er mye vanskeligere med guttenavn. Men hvor setter du grensen for at det ikke skal være på en toppliste? Ikke topp 10? Eller ikke topp 100?

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:43

   Navnet vårt er på topp 100 <3

 • Reply Ine 6. oktober 2020 at 17:37

  Gutten min heter Oskar. Var innom Vetle og Henrik også😊

 • Reply Maja 6. oktober 2020 at 17:38

  Gutten min heter Tobias 🤎

 • Reply Kristin 6. oktober 2020 at 17:42

  Alfred synes jeg er fint 😍

 • Reply Emily 6. oktober 2020 at 17:59

  Vi hadde et navn klart til eldstemann, men slo det helt fra oss når han ble født. Han fikk navnet Samuel, og det er vi superfornøyde med. Det var vanskeligere med lillebror, han måtte gå navnløs i nesten 6 uker før vi landet på Marius.

 • Reply Nina 6. oktober 2020 at 18:00

  Vi hadde bestemt oss for Peder dersom vår lille hadde blitt en gutt😊. Lykketil!

 • Reply Marthe 6. oktober 2020 at 18:11

  Olav, Håkon, Edvard, Jørgen, Even, Alfred, Albert, Eivind, John, ellers er det alltid gøy å se på gamle familienavn. Hent frem familietreet på begge sider og se om det er noe å hente det🌲

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:51

   Smart!

 • Reply Stine 6. oktober 2020 at 18:12

  Har en Mathias, og hadde lillesøster vært en lillebror, hadde det blitt Adrian 🥰 Syns også at Filip, Ulrik og Emilian er fine guttenavn. Spennende å se hva dere velger!

 • Reply Andrea 6. oktober 2020 at 18:52

  Det er veldig koselig å bestemme seg for navn, for da blir det liksom litt annerledes når man prater om babyen <3 "skal vi male rommet til Sander idag?" Min gutt heter Malvin <3

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:48

   Sant! <3

 • Reply L 6. oktober 2020 at 19:14

  Jeg har to som heter Olav og Magnus. Syns Nordahl er veldig fint, men fikk ikke med mannen på det🙄

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:48

   Så pent med Olav og Magnus <3 Nordahl kjenner jeg folk som heter til etternavn? Hehe

 • Reply M 6. oktober 2020 at 19:24

  Navn er vanskelig og jeg tenkte mye på hva om vi angrer, hva om barnet ikke liker det?! Hva om hun ikke passer navnet når hun er 1 år eller 10 år.. Vi var aldri 100% sikker, men så vokser barnet inn i navnet sitt. Jeg har bare blitt mer å mer glad i navnet etter hvert som hun har vokst. Å hun kunne aldri vært noen andre enn Mari💛 Så ikke tenk at dere nødvendigvis skal være 100% sikker, for det kommer etter som dere blir kjent med den lille😍 Masse lykke til!

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:53

   Mari! <3 Så fint!

 • Reply Ingrid 6. oktober 2020 at 19:25

  Vanskelig dette med navn altså! Vi gikk for et tradisjonelt navn på jenta vår, så navnet ble Sigrid:) Av guttenavn var vi innom Nils, Ola og Julius. Så gøy at du er preggolini! Og gratulerer så mye! Tulla mi er straks 3 måneder, og tiden går så sinnsykt fort. Føltes som at jeg gikk gravid i 2 år, men tiden etter fødsel har gått vanvittig fort. Gleder meg til å følge deg videre i graviditeten. Klem.

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:46

   Sigrid er så fint! Det står på listen min. Og Ingrid, hehe. Gratulerer så mye til deg også, 3 mnd er jo ganske ferskt! Klem til deg <3

 • Reply Hanna 6. oktober 2020 at 19:26

  Jeg har fått sansen for gode, norske navn. Helst de som ikke er å finne på topp 10.
  Ola, Iver, Welmer og Konrad er favorittene her. Synd typen er bergenser, noe som gjør at Iver høres ut som Ivar, og at eksen min heter Ola. Welmer kommer typen til å bruke vetoretten sin på, ifølge han selv. Konrad liker vi begge, noe som også er navnet til min oldefar. Og den tanken liker jeg. Kristian, Sigve og Abel er også gode navn.

  Kan du gi oss et hint, Ida? For en spennende tid dette er! Veldig spennende for dere, selvsagt, men også for oss som har fulgt deg i en årrekke

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:47

   Mye fint her! Navnet vårt (som det mest sannsynlig blir) vil gjøre at vår lille familie blir I+D+A. Haha 😀 Ikke planlagt i det hele tatt fra min side….

 • Reply Monica 6. oktober 2020 at 19:29

  Warg heter vår lille gutt som allerede har blitt 6 måneder🤍

 • Reply Ida Hansen 6. oktober 2020 at 19:34

  Haha, du er herlig! Heter selv Ida, og fantaserte også om et langt navn på barneskolen – så du er ikke alene. Skal sies at jeg også har slått meg til ro med et kort navn den dag i dag. Lykke til med graviditen og navnevalg! <3

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:41

   Ida er så fint atte! Hehe. Tusen takk 😀 <3

 • Reply Anja 6. oktober 2020 at 19:41

  Vi ville ha et navn som passer på flere språk, og som betyr noe med glede/glad eller lignende. Så vår ble hetende Isaac.

 • Reply Anonym 6. oktober 2020 at 19:53

  Jeg har en liten gutt som heter Brede 💙 navn er vanskelig!

 • Reply Julie 6. oktober 2020 at 19:55

  Gratulerer så mye med graviditeten fra en trofast leser! Syns dette er såå stas, og gleder meg til å følge dere på den fine reisen dere har foran dere ❤️

  Enig i at guttenavn er supervanskelig! Her er vi i tillegg to lærere, og den jobben gjør EN DEL navn totalt uaktuelle dessverre! Vi valgte til slutt Lars til gutten vår – oppkalt etter oldefar og et fint og enkelt navn synes vi 😊

  Masse lykke til med valget, jeg er helt sikker på at dere ender på et bra navn! Gled dere til alt som kommer, dere har så mye å se frem til 😊❤️

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:54

   Tusen takk, så hyggelig <3 Lars er fint, det heter pappa 😀

 • Reply Caroline 6. oktober 2020 at 20:13

  Samme her, hadde 10-15 jentenavn og ingen guttenavn. Synes det var veldig vanskelig men endte på Johan på grunn av samme kriterier som du, passe vanlig/uvanlig, ikke på topplisten og ikke noen assosiasjoner:) ellers synes jeg Trym og Viktor var veldig fine også da vi var i tvil.

 • Reply Tonje 6. oktober 2020 at 20:20

  Så gøy å få følge deg gjennom graviditeten 🤩 mitt forslag er Wilhelm eller Lavrans💜

 • Reply Lisa 6. oktober 2020 at 20:34

  Mitt lille troll heter Jonas ♥️ er ikke så fan av «hjemmesnekra» navn som enkelte kaller barna sine i dag. Feks Elijonas bare fordi det skal være ekstra spesielt 🙈 Men smaken er som baken, og godt er det. Syns det er sååå mange fine jentenavn, men av en eller annen grunn er guttenavn vanskelig. Kristian er et fint og klassisk navn 🥰

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:53

   Hehe, det er ikke jeg heller <3 Men godt vi er forskjellige, sånn at ikke alle heter det samme 😀

 • Reply Heidi 6. oktober 2020 at 20:36

  Hehe, jeg matchet med kjæresten min på tinder delvis pga navnet hans, Bendik ❤️ er nå litt bitter for at jeg ikke kan kalle sønnen vår det om vi får barn 🤪

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 20:40

   Haha, så morsomt 😀

 • Reply Bex 6. oktober 2020 at 20:37

  Her i hus heter guttene Iver og Max, men andre guttenavn som er fine er: Emrik, Olai, Torje, Tallak, Tellef, Henrik, Fredrik, James, Mio, Isaac og Emre… Masse lykke til med navnvalg, er virkelig ikke lett det der.

 • Reply Lotte 6. oktober 2020 at 20:41

  Jeg hadde aldri trodd at det å velge navn skulle være så vanskelig 😅 Vi skulle ha Ludvig eller Jonas, men da han endelig kom, var han liksom hverken Ludvig eller Jonas.. Det tok noen dager før han fikk navnet Mathias 💙
  Jeg liker også Max, Emilian, Henrik og Olai 😊

 • Reply Mona 6. oktober 2020 at 20:52

  Gutten vår heter Oskar💕 stod mellom det og Albert, men Oskar føltes mer rett ut. Men kjenner veldig på det at jeg ønsker meg en gutt til fordi da kan jeg bruke Albert også. Var visst ikke helt ferdig med det😅

  Navn er ikke lett, men utrolig gøy! Vi ønsket et navn som er «norsk», men som også fungerer i utlandet. Med tanke på hvordan verden utvikler seg er det en fordel med et navn som fungerer godt i utlandet også, mener vi. Kjipt å hete feks Simen, og jobbe internasjonalt liksom😅

  Masse lykke til med valget💙

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 21:01

   Pene navn <3 Og ja, det er lurt å tenke på. Odd betyr jo rar på engelsk, haha. Tusen takk!

 • Reply Pernille 6. oktober 2020 at 20:56

  Min gutt heter Aleksander. Det var eneste navn vi var enige om. Jeg ville at han skulle hete Silas:-)

 • Reply Kristin 6. oktober 2020 at 20:56

  Calvin❤️ Skulle bruke det selv, men her blir det ei lita tuppe i stede💕

 • Reply Caroline 6. oktober 2020 at 21:02

  Mikkel eller Cornelius 😅 inspirert fra sommerhytta! Passer med Wulff og 😁

  • Reply Ida Wulff 6. oktober 2020 at 21:03

   Haha fine navn i utgangspunktet, men jeg kan jo aldri i verden bruke dem pga sommerhytta!!

 • Reply Anette 6. oktober 2020 at 21:12

  Gutten vår kom til verden på hastekeiserlig vis 19 September, og fikk navnet Sander💙 Jeg hadde mange navn på min liste, men pappaen hadde bare et, og jeg hadde ingenting imot det navnet, så da ble det sånn😅

 • Reply Kristine 6. oktober 2020 at 21:28

  Jeg syntes Jens er så fint! Pikenes Jens🙊

 • Reply Johanne 6. oktober 2020 at 21:44

  Har to jenter og de heter Astrid og Vilde. Vilde er to mnd, jeg ville at hun skulle hete Signe eller Sigrid men ble nedstemt av far og storesøster. Hvis hun hadde vært gutt hadde det blitt en Halvor eller Ivar. Jeg elsker gamle stødige navn.

 • Reply Guro 6. oktober 2020 at 21:50

  Jeg har også alltid interessert meg for navn, hvis jeg ikke får sove bruker jeg noen ganger å ligge og tenke på ulike navn og sammensetninger 😁 Ønska meg dobbeltnavn da jeg var liten jeg også husker jeg, men nå synes jeg egentlig korte navn er finest 👌🏼 Guttenavn er ikke lett, men har noen jeg liker veldig godt. Eden havner i den kategorien du beskriver over her synes jeg, sjeldent, men ikke for sært (føler det er litt maximillian cornelius leander koriander preg ute og går om dagen 🙈). Funker internasjonalt, og passer til både barn og voksne. Har også fått litt dilla på navnet Charles etter å ha sett 113 på NRK (uttales sjales). Tenkte også på Amadeus da jeg så at dere skulle få en gutt. Amadeus Wulff klinger så godt (Wolfgang Amadeus🎼).

 • Reply Mari 6. oktober 2020 at 22:04

  Min gutt heter Daniel❤️ Jeg trengte et navn man fint kunne si på engelsk, og personer som ikke kan si R klarer å si😅

 • Reply Tine 6. oktober 2020 at 22:30

  Min jente heter Nova⭐️ Av guttenavn liker jeg Aslak🤍

 • Reply Malin 6. oktober 2020 at 22:39

  Amund❤️

 • Reply Ada 6. oktober 2020 at 22:47

  Synes Adam er et så fint navn <3 Ikke så vanlig, og passer bra internasjonalt. Men det hadde blitt litt for rart til eget barn når jeg heter Ada kanskje, hehe.
  Ellers synes jeg Aksel, Morten og Johannes er fint.
  Gleder meg så til å følge deg videre, Ida. Du skriver som en gudinne, og jeg gleder meg alltid til å lese bloggen din.
  Virtuell corona-klem 😉

 • Reply Laura 6. oktober 2020 at 23:08

  hehe, lista mi består også av maange jentenavn, men ikke fult så mange guttenavn, gitt! Mange fine forslag i kommentarene som fikk bli med på lista nå da, haha 😀 Noen navn jeg ikke har sett komme forbi her: Mica (kan også brukes på jente?), Mio, Liam, Orik, Hugo og Theo. Vi har en greie for korte navn, som du ser, det er jo så fint! <3 Selv har jeg et langt navn og det blir liksom aldri til at man bruker hele uansett 😉 Lykke til med valget! <3

 • Reply Kath 6. oktober 2020 at 23:09

  Lykke til med navnevalget! Ikke lett, syns også guttenavn er vanskeligere enn jentenavn.. Mine heter Jesper og Henry (Henri på godt norsk😉)

 • Reply Anonym 6. oktober 2020 at 23:31

  Adian, Edvin, Alexander, Andreas, Isak, Abel, Vetle, Eldar,

 • Reply Caroline 6. oktober 2020 at 23:41

  Vil bare si lykke til med navnevalg, jeg synes også det er utrolig gøy med navn! Har et notat på telefonen med potensielle barnenavn, og jeg har ikke funnet mannen enda en gang😂 Holder for så vidt fingeren min på et jentenavn jeg holder helt for meg selv, da det kun er 4 stk i Norge som heter det!

 • Reply Anna 6. oktober 2020 at 23:59

  Jeg synes Ludvig, Edvald, Edvard, Gustav, Elliot, Alfred og Anton er fine navn.

  Besteforeldrene til barna satte veto mot enkelte av de fordi det var «gammelmannsnavn», men det er heldigvis ikke opp til de å bestemme navn på barna mine:)

  Jeg mener st hvis dere er enige om navn, er det sjelden det blir feil. Jeg har heller ikke tro på at man må se an barnet, hvis det har et navn pleier det å passe til det. Begge barna mine har hatt navn før de ble født og de passer perfekt til de navnene:)

 • Reply Victoria 7. oktober 2020 at 00:31

  Jeg syntes Nils er innmari søtt😍
  Ellers så syntes jeg Adam, Johannes, Philip (med ph som gjør det mer internasjonalt ) og Edward (med dobbelt w som også gjør navnet internasjonalt ) og August er noen veldig fine navn💙

 • Reply Linda 7. oktober 2020 at 00:31

  For 15 år siden så jeg One tree hill og da bestemte jeg meg for at det var en liten Lucas jeg hadde i magen😅
  Idag heter så mange det. Men liker at jeg var tidlig ute. Hehe.
  Yngste heter Tobias. Klarte ikke å finne navn,så han gikk bare for lillegull i laaang tid.
  Det er vanskelig med guttenavn.
  Tipper på det blir det som dere har tenkt på,rart med det,men når man finner det ut så tidlig så følger det deg på veien. Da blir han en sånn😁

 • Reply Gunhild 7. oktober 2020 at 00:49

  Vi synes det er så fint å kalle opp etter våre forfedre 🥰 Her ble det Aksel.

 • Reply Odele 7. oktober 2020 at 01:13

  Bjørn og Syver ❤️

 • Reply Meg 7. oktober 2020 at 03:03

  Mine skulle hete Audun eller Amund, men så ble det to jenter.

 • Reply Malin 7. oktober 2020 at 08:21

  Så morsomt med navn 😊 jeg har en liten Jacob – jeg som ikke skulle ha topp 10 – navnetopp 😉 men han bare var en Jacob ❤️

 • Reply Anonym 7. oktober 2020 at 08:44

  Mine gutter heter Herman og Oliver 🥰 Er ikke bare lett å velge navn altså

 • Reply S 7. oktober 2020 at 08:49

  Gutten vår heter Syver💙 faren hans som fikk siste ord denne gangen (jeg fikk siste ord da datteren vår ble født)☺️ Jeg måtte vende meg litt til det, men nå er jeg så fornøyd, og han er så veldig en Syver.

  Ellers liker jeg veldig godt Johan, Jens og Jakob.

  Hadde vi fått ei jente ville faktisk Ida vært høyt på lista – er så fint😍

 • Reply Vilde 7. oktober 2020 at 08:54

  Jeg har et mellomnavn ingen klarer å uttale. Jeg husker på skolen at jeg alltid måtte si navnet mitt da læreren ikke skjønte hvordan man sier det. Foran hele klassen. 6 år og super redd første skoledag og videre hver første skoledag i 10 år. Da ønsket jeg meg faktisk å hete Ida (som flere i klassen).

 • Reply Anonym 7. oktober 2020 at 11:13

  Bårdar

 • Reply Nina 7. oktober 2020 at 11:18

  Henrik og Sverre heter våre to, kan ikke se for meg nå at de skulle kunne ha noen andre navn 😀

 • Reply Cassie 7. oktober 2020 at 11:51

  Felix liker jeg godt! ☺️ Ingen historie rundt det, bare synes det er fint.

 • Reply Tori 7. oktober 2020 at 11:57

  Anton 😊 vi ville ha ett gammelt, solid navn som ikke alle heter 😊 kanskje ikke så internasjonalt 😂

 • Reply Ida 7. oktober 2020 at 12:08

  Vi har en Anders og Astrid:) Hadde også Magnus, Fredrik og Henrik på lista over guttenavn. Jentenavn var mye enklere. Hadde begge i magen vært jenter hadde det blitt Astrid og Hennie, begge oppkalt, men Hennie var en Anders:)

 • Reply Cam 7. oktober 2020 at 12:11

  Adrian og Daniel heter mine! Ville ha et vanlig navn, men som ikke var på topp 10. Samtidig ville jeg at det skulle være internasjonalt!

 • Reply Trine 7. oktober 2020 at 12:11

  Jeg tipper på Alexander, Ari, Adrian eller Alf. Siden det begynner på A.
  Vi kjøpte navnebok og det første navnet vi begge stoppet på og som «rullet» godt i munnen på begge sammen med etternavnet ble det. Kasper og Frida.

 • Reply Silje 7. oktober 2020 at 13:09

  Wilmer heter vår sønn, måtte le litt når jeg satt sammen det og ditt etternavn😅 Wilmer Wulff 😂

  • Reply Ida Wulff 7. oktober 2020 at 14:20

   Hehe ja, det blir liksom FOR bra klang!

 • Reply LS 7. oktober 2020 at 13:38

  Jeg har en Ulrik. Hvis nr.2 er en jente, så er favorittene Marie og Ellinor. Hvis det blir en gutt så er favorittene Arjan, Even, Gard og Werner 🙂

 • Reply Mariann 7. oktober 2020 at 13:42

  Vi er ferdige med barn (to jenter) så her er hele lista som ble laget med guttenavn 😅
  Gøysøte navn:
  Edgar
  Arthur
  Georg
  Albert
  Hilmar
  Gustav

  Fine:
  Amund
  Audun
  Sigurd
  Benjamin
  Bendik
  Julian
  Jonathan
  Syver
  Herman
  Sølve (Favoritt)

 • Reply Heidi 7. oktober 2020 at 14:00

  Min gutt heter Herman 💙

  Herman har vært på blokka mi «i alle år». Da jeg møtte faren til mine barn og vi begynte å snakke om navn FØR vi hadde bestemt oss for å få barn, viser det seg at han digget det navnet også.💙

  Vi måtte også møte babyen, før vi med 100% visshet kunne si at han skulle hete Herman. Men da han ble født var det ingen tvil om at det var Herman som hadde kommet til oss!

  Jeg tror at om dere virkelig liker navnet, så vil det stemme uansett når dere får sønnen deres i armene.

 • Reply Mona 7. oktober 2020 at 14:10

  Finne navn til nr. 1 var enkelt men verre med nr. 2. Våre heter Johan og Jakob. 😊

 • Reply Sita 7. oktober 2020 at 14:53

  Jeg skjønner virkelig ikke alt styret med å velge navn. Greit at man vil unngå navn med negative assosiasjoner, men det med at at babyen «er et annet navn» når de blir født handler vel så mye om at man egentlig ikke hadde bestemt seg ordentlig i forkant. Vår sønn har et navn på topp 10 listen, vi plukket det rett og slett derfra. Fordelen er at mange unngår det i årene fremover, og foreløpig er han eneste i barnehagen og omgangskretsen med det navnet:-)

 • Reply Julie 7. oktober 2020 at 14:55

  Gutten vår som kom i august heter Adam 💙 Adam betyr jord og det er noe solid og stødig over det som vi falt for. Heldigvis ser han ut til å være en stødig type!

 • Reply Hanne 7. oktober 2020 at 14:55

  Hadde alltid planlagt at en evt sønn skulle hete Severin, men det la samboer ned veto mot. Andre navn vi var innom var Herman, Elliot, Johannes, Ola, Aksel. Vi endte opp med Jo. Kort og godt, søsteren heter Ea.

 • Reply Christina 7. oktober 2020 at 15:22

  Jeg må le. En liten hilsen fra Christina Amalie her, som alltid har likt navnet Ida (..og som sjelden bruker begge navn fordi det er for langt. Prøv å signere ut pakker med det navnet og langt etternavn liksom.. )😁 lykke til videre med svangerskapet, du stråler!😊

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 10:03

   Haha, så morsomt 😀 <3 Skulle byttet i våre yngre dager vi da!

 • Reply Johanne 7. oktober 2020 at 15:24

  Liker det jeg ser i kommentarfeltene her, mange gode forslag!
  Her kommer en slags paraply med navn fra div. kvinnesider på internett, dvs navn jeg er DRITT lei av:
  Matheo
  Noah
  Leon
  Emilian
  Maximillian
  Emrik
  Nathaniel
  Liam
  + alle kombinasjonene av disse.

  For ikke snakke om folk som ikke har hørt om apostrofer og døper ungen sin Emiil.
  Takk for meg!

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 10:03

   Hahaha, godt å få det ut! <3 Da jeg ikke er anonym tør jeg ikke å le av andre sine navnevalg, jeg er redd for å såre folk :O Ellers skulle jeg gjerne laget et paraplyinnlegg med navn… Meget fristende!

  • Reply Maria 10. oktober 2020 at 05:27

   Skal jeg være ærlig syns jeg disse navnene som du er drittlei av, noe også Ida tydeligvis syns, er mye finere enn gammeldagse kjedelige navn:-) Døper heller ungen min Noah enn Bob Kåre for å si det sånn. Ungen skal jo faktisk vokse opp i dagens samfunn, så selv om man velger et navn fra 1950 så er det til syvende og sist ungen det går utover. Takk for meg:-)

   • Reply Ida Wulff 10. oktober 2020 at 10:49

    Som jeg har skrevet så velger jeg å ikke kommentere hvilke navn jeg ikke syns er fine 😊

 • Reply Maria 7. oktober 2020 at 15:26

  Vi og brukte lang tid. Ville ikke ha R pga skarre-r på mannen, og rulle-r på meg. Ville ha det internasjonalt, og helst et som skrives på samme måte uansett (feks ikke Fillip/Filip/Phillip osv) Så her har vi William (Willy), Benjamin (Benny) og Alexander (Alex, og her røyk prinsippet om både r og skrivemåte). Lykke til med valget!

 • Reply Aline 7. oktober 2020 at 15:27

  Har dere valgt ett forholdsvis nytt eller gammelt navn? 🙂

  • Reply Ida Wulff 7. oktober 2020 at 15:38

   Gammelt 😊👍🏼

   • Reply Aline 7. oktober 2020 at 19:58

    Så mange fine gamle navn! Kan du røpe hvor mange ca.i Norge som heter det? 😉

 • Reply E 7. oktober 2020 at 16:58

  Tomas, Jona, Aslak, Arvid

 • Reply Ellen Marie 7. oktober 2020 at 16:58

  Henrik heter vår sønn❤ Elsker det navnet! Ellers sto Magnus, Jacob og Lars høyt opp på lista! Lykke til videre med graviditeten og med navnevalg😅

 • Reply Ellen Marie 7. oktober 2020 at 16:59

  Henrik heter vår sønn❤ Elsker det navnet! Ellers sto Magnus, Jacob og Lars høyt opp på lista! Storesøster heter Marie❤ Lykke til videre med graviditeten og med navnevalg😅

 • Reply Karo 7. oktober 2020 at 17:25

  Vi får en liten gutt snart som skal hete Herman 😄

 • Reply Tiril 7. oktober 2020 at 17:30

  Jeg hadde navnet klart lenge før jeg ble gravid, enten det ble gutt eller jente. Vår første ble gutt og fikk navnet Lucas, dette er 12 år siden 🧡 Året etter begynte plutselig alle å kalle ungene sine for Lucas og det havnet vel på sånn topp 10 liste, så det var jeg ikke så veldig glad for, for når han ble født så var det ikke så populært 🙈 men men. Han kler navnet sitt godt! Lillesøster heter Tuva 🧡 Hadde vi fått en gutt til skulle han fått navnet Lasse eller Liam.

 • Reply Stine 7. oktober 2020 at 17:49

  Min sønn heter Viljar ❤️

 • Reply Ida 7. oktober 2020 at 18:40

  Min gutt heter Amandus, oppkalt etter farfaren. Var ganske klar på at mine barn ikke skulle ha noe ti på topp navn 😅

 • Reply Camilla 7. oktober 2020 at 18:54

  Noah synes jeg er fint ❤️

 • Reply Anonym 7. oktober 2020 at 19:58

  Emil❤️

 • Reply Kristin 7. oktober 2020 at 20:04

  Benjamin,😍

 • Reply LiseBenedi 7. oktober 2020 at 20:22

  Stian…helnorsk navn <3

 • Reply Line 7. oktober 2020 at 20:51

  Min 1-åring heter Markus❤️

 • Reply Astrid 7. oktober 2020 at 22:39

  Vår gut heiter David 😊

 • Reply Sara 7. oktober 2020 at 23:12

  Jeg trives veldig godt med å hete noe som har vært på topplisten i mange år. Alle kjenner det godt og da er det ofte lettere å huske. Er det noe ingen andre heter må du stave det hver gang du presenterer deg. Siden navnet mitt også er fra gamle testamentet, er det godt kjent i både kristne, muslimske og jødiske land. Det er også digg 😊 personlig synes jeg Jonas er et veldig fint navn ♥️

 • Reply Maria 7. oktober 2020 at 23:55

  Når gutten vår ble født klarte vi ikke bestemme oss før etter 10 dager. Jeg ville ha Emil Andreas, men det ville ikke faren.. Egentlig rart siden jeg ville unngå topp ti navn. På tiende dagen måtte vi bare bestemme oss, og da ble det Aslak Andreas. Til vanlig bruker vi bare Aslak, da Andreas er mer et familienavn som var viktig for meg å ha med siden det ble faren sitt etternavn 😊

  Med nummer to fikk vi jente, og da trodde jeg det ble mye lettere med navn, men ble nesten enda verre. Vi endte på Lenea Elisabeth, men der bruker vi også bare Lenea til vanlig 😊

  Men er helt enig på at de vokser seg inn i navnet sitt. Første gang jeg hørte om ein baby som het Alfred så tenkte jeg at jeg aldri ville bli vant til det. Men nå er det liksom det mest naturlige i verden 👍

  Lykke til med baby på vei! Skal bli kjekt å følge deg videre 😊

 • Reply Christine 7. oktober 2020 at 23:57

  Edwin heter vår gutt. Syns det var utrolig vanskelig med guttenavn altså! Men har dere funnet et navn dere liker begge to, så blir det helt sikkert veldig bra ❤

 • Reply Camilla 8. oktober 2020 at 08:35

  Gratulerer så mye med lillegutt på vei 😃 Vi venter også en gutt og han kommer i desember. Jeg syntes også det er veldig vanskelig med navn til gutten. Vi har en jente på 1,5 år og hun heter Ada. Vi leter etter et navn som står godt sammen med det. Hva tenker du om navnet Alfred, Albert eller Anton? 😃 Kom gjerne med forslag til navn du syntes klinger fint sammen med Ada 😍

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 09:59

   Elsker alle 3 navnene! <3

 • Reply Anni 8. oktober 2020 at 08:51

  Min heter Mathias ,men han het Henrik da han lå i magen , men det ble bare feil uten at jeg har noe forklaring på hvorfor. Jeg tror det rette navnet kommer når du ser din vakre lille skapelse 🤩👶

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 09:58

   Håper det <3

 • Reply Anonym 8. oktober 2020 at 09:41

  Min gutt heter Nilas💙

 • Reply Anonym 8. oktober 2020 at 10:00

  Amir betyr prins

 • Reply Anonym 8. oktober 2020 at 10:03

  Amir 😊 Rayan 😊

 • Reply Charlotte 8. oktober 2020 at 10:22

  Jeg ønsket å gi sønnen vår navnet Julian, men der ble jeg totalt nedstemt her hjemme. Like før fødsel falt vi begge for navnet Adam. Enkelt, men veldig fint og passer godt til storesøster Aurora, synes vi 😊 Navn er vanskelig! Spesielt guttenavn 😅

 • Reply Line 8. oktober 2020 at 11:22

  Mikkel er det fineste guttenavnet 🙂
  Lykke til!

 • Reply Marit 8. oktober 2020 at 12:41

  Vår lille i magen skal hete Julian 🙂

 • Reply Cathrine 8. oktober 2020 at 15:44

  Vi har en Kevin, og etter å ha gått igjennom alle kommentarene her ser jeg at vi faktisk er alene om det 😛 Når vi valgte navnet husker jeg at jeg tenkte at det var et pøbelnavn, men i dag kunne han jo ikke vært noe annet enn Kevin 🙂

  Skulle jeg mot formodning valgt å få flere barn (Vi har vært heldige, en gutt og en jente, fornøyde med det), og vi hadde fått en gutt til står Ask, Albert og Henry blant favorittene 🙂

  Lykke til med både navnevalg og resten av svangerskapet 🙂

 • Reply Emilie Margrethe 8. oktober 2020 at 16:38

  Jeg liker mange av de samme jentenavnene som deg! Av guttenavn er Torbjørn en stor favoritt😘

 • Reply Julie 8. oktober 2020 at 17:20

  Albert <3

 • Reply Ida 8. oktober 2020 at 19:55

  Vi har en Alfred (og en Kaja) 🥰 Lykke til med navnevalg – for oss var det ganske vanskelig å bli enige 😅 Men vi er veldig fornøyde med valget vårt nå:)

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2020 at 22:56

   Så skjønne navn <3

 • Reply Elin 8. oktober 2020 at 20:15

  Gutten vår heter Gillis (utalles Jillis) er faktisk den eneste i Norge som heter det😀😀

 • Reply Malin 8. oktober 2020 at 21:13

  Vinjar, fint og sjeldent 🙂

 • Reply Michelle 8. oktober 2020 at 21:21

  Sønnen vår heter Theodor 🥰 Ellers liker jeg godt Tidemann og Finn 😊

 • Reply Helene 9. oktober 2020 at 12:50

  Mine heter Theo og Noah 🙂

 • Reply Hilde 9. oktober 2020 at 14:17

  Iver & Tobias:)

 • Reply Marte 9. oktober 2020 at 22:14

  Da storebror lå i magen, kalte far han for Balder. Men det var uaktuelt for meg 😆 Jeg likte godt navn som Even, Eskil, Anton, Gustav.. Vi bestemte faktisk navnet på fødestua, rett etter fødsel. Han var (og er) en Emil 😊 Lillesøster var verre, der var vi ganske uenige og bruke 2 uker på å bestemme oss 🙈 Jeg likte godt Amelia, Tomine og Hermine, mens han likte Silje, Thea og Hanna. Vi ble tilslutt enige om Hanna😁

 • Reply Helene 10. oktober 2020 at 18:41

  Sønnen min heter Edvard 🙂

 • Reply Amalie Rebekka 10. oktober 2020 at 21:33

  Vi fikk en sønn i mai og han heter Tønder 🙂 Eneste i Norge (som vi vet) som heter det pr i dag, og han er oppkalt etter sin tippoldefar 🙂

 • Reply M 10. oktober 2020 at 23:48

  Alfred synes jeg er så fint! Ser for meg en søt liten barnehagegutt med sekk på ryggen som heter Alfred 😂💕 eller Per! Det er også ganske fint og fungerer faktisk til barn og voksen 😊

 • Reply Desiree 11. oktober 2020 at 07:11

  Liker Ask og Sondre veldig godt. Min heter Matheo 🙂

 • Reply Anonym 11. oktober 2020 at 10:26

  Maximilian

 • Reply Anonym 11. oktober 2020 at 10:27

  Min heter Maximilian 🙂

 • Reply Tia 11. oktober 2020 at 18:05

  Isak❤

 • Reply Anonym 11. oktober 2020 at 20:55

  Oleander heter vår gutt😊 vi brukte lang tid på å bli enige, og for oss hjelp det ingenting å se han når han kom ut. Jeg syntes det var like vanskelig. Storesøster heter Lilja, og hun var en Lilja hele svangerskapet.

 • Reply Marie 11. oktober 2020 at 21:44

  Gratulerer så mye med en liten på vei!! Mine 2 gutter heter Lucas og Philip 🙂

 • Reply Kristina 12. oktober 2020 at 01:11

  Det å bestemme navn er vel kanskje det vanskeligste jeg har gjort noen gang. Og i tillegg finne et navn som vi begge likte virket som en umulig oppgave. Jeg jobber i barnehage, så noen navn var helt uaktuelle mens andre nå mitt hjerte nært.
  Min lille heter Odin, navnet samboeren egentlig bare sa på fleip, men som jeg elsket med engang!
  Vi holdt navnet hemmelig til han var noen dager gammel, til manges store frustrasjon. Men ærlig- det er kun vi som foreldre som hadde noe med det å gjøre! Og det er så spesielt og fint å ha en liten ting å dele seg i mellom!
  Andre navn jeg elsker er Linus, Silas, Oliver, Kasper, Dennis og Julius 😄

 • Reply Anonym 12. oktober 2020 at 10:37

  Mine gutter: Noah, Emilian og Sebastian 🙂

 • Reply KristineH 14. oktober 2020 at 12:42

  Fireåringen min heter Aasmund 🙂

 • Reply Anonym 15. oktober 2020 at 00:57

  Vi hadde mange navn på lista vår, men endte opp med Aron.

 • Reply Livingdoll 17. oktober 2020 at 21:54

  Jeg har ingen barn og foreløpig ingen planer om det heller, men noen tanker kan jeg alltids dele. For eksempel tenker jeg det er greit å ha i bakhodet at navnet må fungere i utlandet også, så Asbjørn er bare å droppe. Det blir «ass bear» ganske fort, og er vel ikke så veldig gøy kan jeg tenke meg. Og så er det jo stas å finne ting og tang som har ens eget navn på seg, nøkkelring osv, og den sjansen minker betraktelig om man skal ha Æ,Ø,Å i navnet. Øyvind, feks? Bare å droppe. Øystein og Åge, også. Navn som Odd, blir morsomt i Amerika. På helt feil måte. Samme med Endre (change).

  Jeg tenker at det er ikke så big deal om navnet er på topplista eller ei, så lenge det er et bra navn. William, for eksempel, ligger vel på topplisten – men det er fint likevel. Både nå og om 10 år. Benjamin også, men det heter jo eksen din, så det blir kanskje litt rart.

  Et godt tips er å ikke navngi ungen etter karakterer fra tv. Jeg elsker tv-serien supernatural, men jeg gremmes når jeg hører folk si at de tenker på å kalle ungen Castiel. Ikke fordi navnet ikke er fint, det er bare så… Du vet. Litt sånn som når jenter kaller datteren sin Chanel. Kult merke, men vær så snill a…

  Så, navneforslag fra meg:

  – william
  – nathaniel
  – casper
  – brian (norsk uttale, ikke engelsk)

  – andreas
  – idar
  – Daniel
  – david
  – Mathias
  – henrik
  – Robin
  – magnus
  – Bastian (evt Sebastian)
  – zacharias
  – Erik
  – Eliran
  – Emilio
  – Martin
  – alexander

 • Reply Silje Beate Edvardsen Øvergård 20. oktober 2020 at 19:56

  Gratulerer så mye med graviditeten!
  Jeg elsker tradisjonelle og «typisk» norske navn, så valget falt til slutt på Elias. Både fordi vi elsket navnet veldig, men også pga det har en ekstra betydning (gjennom Eliasbåten og det faktum at faren er sjømann). Elias er nå 1,5 år og blir storebror i april, og også da blir det et tradisjonelt og «typisk» norsk navn. Men hvilket er uvisst enda! 🤍

 • Reply Christine 25. oktober 2020 at 02:00

  Jeg liker Cornelius, Benedict og Timothy veldig godt 😊 Lykke til med graviditeten ❤️

 • Reply Jssica 5. februar 2024 at 06:06

  It’s actually a nice and useful piece of information. I am satisfied that you simply
  shared this helpful info with us. Please stay us informed like this.
  Thanks for sharing.

 • Leave a Reply