Hverdagsliv

MATMONSTER PÅ SUNN UKESHANDEL

7. oktober 2020

I MIN HANDLEKURV 🛒❤️

De få gangene jeg har turt å spørre hva leserne mine egentlig vil lese om her inne, er det flere som har foreslått innlegg om ukeshandelen. Og det forstår jeg godt, for jeg elsker å se bilder av andres innkjøp fra matbutikken. Problemet er bare at jeg ofte handler så lite om gangen, og det er ikke så inspirerende å vise frem to paprika, en avokado og en pakke blåbær 😂 Men i dag har jeg handlet ordentlig inn for en gangs skyld, og da kan jeg jo prøve å inspirere litt med handlekurven min.

Graviditeten hittil har vært kjip på matfronten. Først flere måneder uten noe særlig mat, og så noen uker hvor jeg har kastet i meg alt jeg kommer over – av usunne matvarer. I går fikk jeg helt nok av meg selv, da jeg vurderte å smelle sammen to lompepizzaer etter å ha vært ute og spist. Så i dag måtte vi brette opp ermene, ta oss en skikkelig tur på butikken og fylle handlevognen med grønt og skjønt. Nå skal vi ha god, sunn og næringsrik mat fremover. Til lunsj i dag ble det lomper med snøfrisk blandet med lettrømme, pepper, ruccola og røkt laks. Utrolig godt og fresht! Til middag i dag skal vi ha reker. Det er jo den beste sesongen for reker nå! Vi kjøpte frosne, da vi faktisk har erfaring med at de er bedre enn ferske. Til rekene skal vi ha grovt brød, vegansk aioli, dill og sitron. Til kveldskos blir det sukkerfri sjokolademousse fra Sukrin med blåbær. Du får kjøpt den på Meny hvis du vil teste den, veldig god og hjelper på søtsuget uten at du får i deg masse sukker. Og har du smakt riskakene med mørk sjokolade fra Helios? De selges også på Meny, og går ned på høykant her hjemme. Ikke det sunneste, men halloo, la meg leve bro!Ellers blir det diverste smoothies og wraps denne uken. Vi hadde jo litt ingredienser fra før av også, som ikke ligger på benken her. Hvis du skal ha en slant med juice i smoothien din, anbefaler jeg juicen som heter RÅ. Det er så mange juicer som inneholder veldig lite frukt og veldig mye annet rart. Men etter å ha lest bakpå de fleste, virker RÅ som et godt valg. I eplejuicen er det 99% epler og 1% eplepuré 😀

Og et annet tips, til deg som er glad i makrell i tomat: Gå for den skinnfri fra King Oscar, så slipper du å sitte og pirke vekk skinnet på fisken. Det ble en ny makrell i tomat-verden for meg da jeg oppdaget denne!

Godt med fullt kjøleskap, nå som jeg har behov for noe hele tiden. Det er faktisk litt frustrerende å være så sulten. Jeg er jo vant til å spise to ganger om dagen og være fornøyd med det. Nå har jeg et sted mellom 4 og 7 mellommåltider hver dag. Det er galskap! Men igjen, jeg spiser heller enn å være grinete og ha hodepine. Jeg gidder ikke å gå rundt og sulte meg selv i graviditeten, så da er det bare å fylle opp med sunne matvarer.

Ønsker deg en fin onsdag videre ❤️

25 Comments

 • Reply Anonym 7. oktober 2020 at 17:54

  Makrell i tomat er såå digg! Anbefaler sukkerfri gelé fra eldorado i sitronsmak, veldig friskt og godt! Synes de andre smakene har en rar søtsmak, men ikke den i sitron. Ellers er jo dipp og grønnsaker også digg da eller bare masse digg frukt og bær! Synd bær er så dyrt nå, hvert fall her på Vestlandet..

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 10:02

   Takk for tips! Har ikke prøvd sitron, kun de andre smakene. Liker dem også jeg da 😀 Ha en fin dag! <3

 • Reply Seline 7. oktober 2020 at 19:11

  Jeg er med deg! Spiser vel en 6 måltider om dagen + div snacks gjennom dagen 🤰🏼🤷🏼‍♀️

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 10:01

   Godt å høre!

 • Reply Idq 7. oktober 2020 at 19:23

  Fra en gravid til en annen – man bør visst ikke spise spiser lenger 😅

 • Reply Ida 7. oktober 2020 at 19:24

  Fra en gravid til en annen – man bør visst ikke spise spirer lenger, fant jeg ut 😅

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 10:01

   Nei slutt a 🙁

 • Reply ElisabethH 7. oktober 2020 at 22:53

  Så mye godt da! 🥰 Funker vegansk alioli? Jeg spiser mye vegansk, men akkurat meieriprodukter har jeg ikke blitt så imponert over smaken på alltid.

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 10:00

   Den funket sammen med alle de andre smakene vi hadde til middagen, jeg takler ikke å smake på dressing alene, så har ikke smaken for meg 100%!

 • Reply Caroline 8. oktober 2020 at 00:19

  Huh? Hvis man spiser/liker makrell i tomat så pirker man vel ikke av skinnet på fisken?😂 Dette var helt nytt for meg..

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 09:59

   Kanskje ikke du, men jeg gjør det. Og mange andre! ;p

 • Reply Therese 8. oktober 2020 at 07:14

  Jeg må bare si en ting, det er så gøy å ha deg tilbake. Norges desidert beste blogger, uten tvil 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 09:59

   Hurra, så koselig <3 <3 Ønsker deg en fin dag 😀

 • Reply L 8. oktober 2020 at 09:12

  Kjenner så godt igjen sultfølelsen! Jeg gikk fra 60 kg trent kropp til 95 kg dundre på ni måneder. Sinnsyke mengder vann (og fett 😆) som resulterte i karpall tunellsyndrom (kan Googles, jævlig vondt) og andre heftige saker. Jeg så ut som en sinnsyk heliumballong. Utseende er én ting, det var midlertidig, men smertene, ubehaget og dorskheten som fulgte med unner jeg ingen. Jeg slappet litt for godt av i matveien under graviditeten, det må man tydeligvis ikke gjøre, og derfor godt å se at du er fornuftig på matfronten. Jeg har planer om kostholdsekspert, PT og et enormt støtteapparat rundt meg neste gang jeg er gravid😅😂 Jeg dør av utseendefokus under graviditet, men jeg dør enda mer av de som rekker pekefinger om man trener/er sunn. En sunn kropp og et sunt sinn hjelper under graviditeten, men også i tiden etterpå! Det er så jævlig viktig!! Jeg lærte the hard way, håper og tror du unngår det❤️ Dette ble langt og rart, men ville bare dele litt livserfaring. Heier på deg, sunt kosthold og en deilig graviditet!

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 09:58

   Wow, det hørtes tøft ut! Alle graviditeter er forskjellig, så vanskelig å forutse hvordan det blir. Nå er jeg bare glad jeg får i meg sunn mat igjen. Klem til deg <3

   • Reply L 8. oktober 2020 at 10:52

    Ja, absolutt! Alle graviditeter er forskjellig. Nå skjønner jeg at du har slitt med ekstrem kvalme og ikke fått i deg særlig med mat, forferdelig å høre. Godt du er over det verste! Krysser fingrene for at resten av graviditeten går bra! Jeg er nok en litt uvanlig case, tipper de færreste unngår 35 kg vektoppgang og alt det medfører. Pris deg lykkelig for gode dager med sunn mat og godt humør, så blir de kjipe dagene der alt går på tverke litt bedre. Du har en nydelig tid i vente! Jeg fikk så mange «råd» om at livet blir snudd på hodet, man blir utslitt, mangel på søvn, kjærlighetsforhold går til helvete osv. Rart hva folk finner på å si. Savnet gode historier! Og selvom graviditeten var spesiell, så var barseltiden veldig fin. Vi sov mer enn noen gang, jeg var full en energi og kjærligheten i heimen blomstret. Barsellivet er alle følelser og opplevelser, men mest av alt er det sykt fint! Masse lykke til!

 • Reply Therese 8. oktober 2020 at 11:14

  Vegansk aioli som smaker digg:

  To dl usøtet soyamelk, litt edikk, dijonsennep, hvitløk – spe med olje til ønsket konsistens (bruk stavmikser for på samme måte som med majones) . Salt og pepper til slutt 🙂

  Kan enkelt gjøres om til chiliaioli ved å tilsette sambal oelek til samme base.

  Veldig godt til reker, og alt annet du ellers ville brukt aioli til🥰 smaker mindre «greasy» enn annen dressing, synes jeg.

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2020 at 22:58

   Tusen takk for tips <3

 • Reply Trine 8. oktober 2020 at 13:04

  Overhodet ikke lyst til å være et kommentarfelttroll, men siden ingen har påpekt det enda så må jeg 🙂 Håper du ser det som et utelukkende godt råd. Røkelaks skal ikke spises av gravide fordi det er å regne som et rått fiskeprodukt og utsatt for Listeria Monocytogenes. Fosteret kan bli smittet uten at du selv er syk, og Listeriose er alvorlige greier!

  Stor klem fra en student innenfor faget, og en trofast leser! <3

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 16:26

   Hei! Så svart/hvitt er det vel egentlig ikke. De fleste pålitelige kilder sier at gravet eller røkt fisk bør inntas så ferskt som mulig. Samme gjelder sushi! Klem <3

   • Reply Ida L 8. oktober 2020 at 19:15

    Jeg tror man kan spise røkt laks som gravid så lenge pakken er nyåpnet, som Ida sier😊 Det gjorde hvertfall jeg i begge mine graviditeter😊

    • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 20:06

     Det tror jeg også. Og helst ikke nærme holdbarhetsdato 😊👏🏼

    • Reply Ida Wulff 8. oktober 2020 at 22:43

     ❤️👍🏼

   • Reply Martine 9. oktober 2020 at 07:18

    Enig med Ida her. Er straks 12 uker på vei og hadde første samtale hos jordmor for to uker siden, hun sa det samme som Ida sier. Synes forøvrig det er rart at du som student ikke forholder deg til de generelle rådene fra nhi, helsenorge osv.

  Leave a Reply