Q/A

ENDELIG HELG + Q&A

9. oktober 2020

Da var det helg! Og selv om bildene i dette innlegget er gjenbruk, minner de nok mye om fredagskvelden her hos oss. Nå står Gravlyset på kjøkkenet og lager falafel med salat, hummus og pitabrød. Når vi har spist, blir det film og kos resten av kvelden.

Jeg hadde en Q&A på Instagram, og som vanlig deler jeg svarene her også. Tar selvfølgelig med flere spørsmål og svarer litt mer utfyllende her på bloggen! 🤍

Har du noen tanker om etter-gravidkroppen? Er det noe du bekymrer deg for? Nei, jeg er innstilt på en herpet kropp. Det jeg ikke kan trene opp eller leve med, kan opereres. Jeg kommer ikke til gå rundt og være ulykkelig med et ødelagt rumpehull eller en halvmeter ekstra hud. Jeg kan elske meg selv med strekkmerker, noen kilo ekstra og asymmetriske pupper. Men et sted går grensen faktisk.

Har du det bedre om dagen med tanke på kvalmen? Mye bedre med tanke på kvalmen, takk og lov.

Har det dukket opp noen nye gravidplager? Noen småvondter her og der, som jeg prøver å ikke fokusere noe særlig på. Så lenge jeg ikke er kvalm, føler jeg ikke at jeg har noe å klage på. Vent, er ekstrem matlyst en gravidplage?

Har du noen tanker angående fødsel? Jeg har så vidt begynt å tenke på fødselen min, og akkurat nå så gleder jeg meg faktisk veldig. Både til å oppleve det og til å få det overstått. Tenk for noen sinnsyke ting kvinnekroppen kan gjøre! Det er noe jeg kanskje bare kommer til å få oppleve én gang, så jeg skal ha med meg denne opplevelsen og prøve å gjøre det beste ut av den. Blir rart å gå inn på sykehuset som et par på to og komme ut som en gjeng på tre.

Noen tips til bukser når man er gravid? Nei, men jeg har tips til en skikkelig digg tights! Align tights fra Lulu Lemon. Verdt hver krone, og jeg kommer til å fortsette å bruke den etter graviditeten også.

Hva er tanken videre med tanke på huskjøp? Planen er å bygge et hus, men vi vet ikke enda når vi kommer i gang med det.

Beste tips til å håndtere kjærlighetssorg ved brudd? Å ikke distrahere seg selv med scrolling, filmer, venner og fester. Sett heller på en trist sang og la deg selv kjenne på de vonde følelsene til det ikke kan bli noe vondere. Gråt så hardt og høyt du kan, til du kjenner demonene forlate kroppen din. Dét har funka for meg! Sender kjærlighet din vei.

Hva skjer med boligsituasjonen? Vi har fortsatt leiligheten vår til salgs. Til å være i Tønsberg og denne prisklassen, har den ikke ligget ute særlig lenge (3 uker tror jeg). Så vi stresser ikke med det, og har tatt med i regnestykket vårt at det kommer til å ta maaange måneder å selge.

Hvordan ser du for deg fødsel, med tanke på smertelindring og slike ting? Jeg har ikke noe i mot smertelindring, men har ikke tenkt noe særlig på det. Jeg har heller tenkt på at jeg er interessert i å stå oppreist eller prøve badekar.

Hva tenker du om eksponering av lillegutt i sosiale medier? Tenker at vi vil være to fornuftige foreldre som klarer å finne ut av hva som passer oss og vår familie. Foreløpig har jeg kommet frem til at det vil føles unaturlig, upassende og irrelevant å dele hans utvikling og personlighet. For det første fordi han skal få eie det selv, for det andre fordi… Hva skal fremmede med det? Jeg håper og tror at det vil være mye mer interessant å følge meg som mamma enn ham som baby. Hvilke erfaringer jeg gjør meg, hvordan jeg utvikler meg som person, hva jeg lærer, hvilke feller jeg går i osv. Dét gleder jeg meg til å dele! Hva angår bilder av ham i sosiale medier, så spår jeg at det vil forekomme i settinger hvor det føles naturlig og forsvarlig.

Kan du dele noen jentenavn du syns er fine? Klart det! Hvem vet om jeg noen gang kommer til å få bruk for dem selv. Jeg liker blant annet Astrid, Sonja, Ingrid, Klara, Karla, Paula, Eva, Tilla, Tia, Åsa, Sigrid, Siri, Cora, Margrethe, Viola, Josefine og Hermine.

Hva gleder og gruer du deg mest til med mammarollen? Jeg gleder meg til å passe på noen andre, og til at jeg selv skal ta mindre plass i mitt eget liv. Til å elske noen så høyt som man kanskje ikke trodde var mulig. Og så gleder jeg meg til å se verden gjennom et barn sine øyne, oppdage ting på nytt, være med på at små ting blir store gleder, leke masse og ha det skikkelig gøy sammen som familie. Åh, jeg klarer ikke å slutte, må si én ting til: Jeg gleder meg til å se Gravlyset være pappa, jeg er sikker på at han kommer til å være helt fantastisk og at jeg kommer til å bli forelska i ham på nytt. Jeg gruer meg til at jeg alltid vil bekymre meg over barnet mitt, for det sier folk at man gjør. Om han er 2, 16 eller 40 år. Og på kort sikt så gruer jeg meg til lite søvn.

Du er jo vegetarianer, vurderer du å bytte til produkter som ikke dyretester? Jeg er ikke vegetarianer. Jeg spiser ikke kjøtt, men har ikke utelukket at jeg kommer til å gjøre det noen gang igjen. Og jeg spiser sjømat. Så akkurat nå lever jeg som pescetarianer, men er ikke så glad i å sette meg i slike båser. Jeg skulle ønske at dette med mat ikke var så oss og dem. Hvis vi ikke var så opptatt av disse merkelappene og å shame hverandre, så kanskje flere hadde vært åpne for å lytte og kutte ned kjøttforbruket sitt. Så, over til det du egentlig lurer på her! Jeg må innrømme at jeg ikke har satt meg inn i om produktene jeg bruker blir testet på dyr. Jeg skal ta en dukkert ned i sminkepungen og finne ut av det. Kommer jeg til å kutte ut favoritt foundation hvis den er testet på dyr? Nei. Men som forbruker kan jeg være med på å legge press på produsenten om å slutte med testing på dyr.

Hvilken vogn skal dere ha? Det er ikke helt bestemt enda, men jeg skal selvfølgelig dele alt utstyret som kjøpes her på bloggen!

Hvor kjøper du de fine gravidkjolene dine? Foreløpig har jeg kun handlet kjoler fra Ella&Il mens jeg har vært gravid. Tror ikke jeg kommer til å kjøpe noen klær som er ment for gravide, da går jeg heller i stretchy kjoler som jeg forhåpentligvis kan bruke etter en graviditet også.Med det ønsker jeg deg en fantastisk helg, vi snakkes snart igjen 🥰

22 Comments

 • Reply Cec 9. oktober 2020 at 20:22

  Heii,

  Så gøy å følge deg! Jeg kjøpte også bare kjoler nesten og ingen gravidklær. Kan dog tipse om å huske å kjøpe noe med knapper, fordi om det blir amming på dere så skulle du plutselig behøvd det samt noen mamma bukser, så ikke så dumt å investere i noen fine om du finner!

  Lykke til videre☺️

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2020 at 22:56

   Takk for tips 😀 <3

 • Reply Unnskyld 10. oktober 2020 at 02:10

  Tok screenshot av den fine posten du la ut på Insta, til ære for babydaddy. Sendte til min mann som jobber på havet og er borte 6 uker i strekk (uke 6-12 i svangerskapet, AKA helvete) med teksten «denne jævla kjerringa vet faen ikke hvor heldig hun er». Innser nå, etter 3 liter med tårer, at det er nettopp det du gjør. Så, unnskyld! Digger deg egentlig masse.

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2020 at 22:56

   Haha, ååå <3 Sender deg en STOR klem!

 • Reply Anne 10. oktober 2020 at 23:06

  Anbefaler å føde i badekar💛

 • Reply Linn 12. oktober 2020 at 09:42

  Ang. Å bruke badekar som lindrende,så er det greit å bare være klar over at om vannet går + om du får svangerskapsforgiftning,om så bare en liten,får du ikke bruke badekar😞
  Jeg ønsket selv badekar for lindrende,og hadde ingen tegn på svangerskapsforgiftning,men når vannet gikk og de sjekket meg,hadde jeg litt utslag på protein i urin og badekar ble uaktuelt..Ble bare så skuffet selv,så tenker at jeg gjerne skulle vist det på forhånd🙂

  • Reply Ida Wulff 12. oktober 2020 at 09:55

   Så kjedelig! 🙁 Jeg kommer ikke til å «bestemme meg for» badekar, men heller ta vurdere å ta muligheten hvis den byr seg <3

   • Reply Josefine 17. oktober 2020 at 22:25

    Jeg ble plassert i badekar etter vannet hadde gått. De sjekket ikke urin først. Nå er jeg ganske kort, og jeg flyter godt, så badekar var ikke noe for meg 😅 Måtte klamre meg fast i veggene for å ikke velte og alle riene måtte jeg ta i stående, for hendene klarte ikke å holde meg fast mens de pågikk 😂 De slapp meg ut etter femten minutter da jeg spurte «hvor lenge MÅ jeg være oppi her?». Det var visst valgfritt 🤦🏼‍♀️ Uansett, poenget var at vannavgang ikke automatisk betyr badekarnekt 🤞🏻

    Og jeg støtter tanken om å ikke «bestemme» seg for noe på forhånd! Det var jeg såå glad for at jeg ikke gjorde. Fødselen min var fin, men langt i fra slik jeg ville ønsket om jeg planla på forhånd. Jeg lot ekspertene på sykehuset bestemme hva vi skulle gjøre, så ordnet kroppen resten. Da kunne jeg få være passasjer med pust som eneste ansvar🎢

 • Reply Ingunn 12. oktober 2020 at 18:08

  Anbefaler å kjøpe noen gravidklær! For når magen blir stor, som den ofte blir på slutten og man kanskje også har lagt på seg noen kilo er det digg å ha noe som faktisk passer! HM har endel billig basics☺ så er det liksom ikke så nøye at det ikke brukes så lenge. Gravidklær er gjerne kjekt en liten stund etter fødsel også🙈

  • Reply Ida Wulff 12. oktober 2020 at 23:52

   Får se om jeg finner noe brukbart 😅

 • Reply Veronica Simoné Fjeld 15. oktober 2020 at 08:41

  Heia! Jeg ville bare inn her og sjekke om du har tenkt over det du skriver når du forbereder deg på en «herpet kropp» etter fødsel, og at du er innstilt på at det du ikke «trener bort» kan «opereres»? Hvorfor ønsker du å bruke påvirkningskraften din på denne måten? Dersom du ønsker å operere deg kosmetisk er det jo selvsagt ditt valg og ingen har noe de skulle sagt, men når du normaliserer det på denne måten særlig i forbindelse med graviditet kan det ikke da virke negativt inn på de som leser? Jeg ønsker at flere påvirkere skal være bevisst rollen sin, særlig når det kommer til kropp 😀 Jeg er selv tobarnsmor, og vet at dersom rumpehullet blir ødelagt under fødsel så blir det selvsagt operert. Det er en medisinsk operasjon. Det kan ikke sammenlignes med det jeg antar du mener: at du vil operere mage og pupp, kanskje lår også da? Som mamma selv kjenner jeg at det er synd at kroppen etter fødsel blir synonymt med «herpet». Normalkroppen er ikke herpet. Den er like vakker som kropp som ikke har født. Noen endrer seg mye etter fødsel, andre nesten ingenting. Jeg skulle ønske det var et fokus hos påvirkere som deg selv 😀

  • Reply Ida Wulff 15. oktober 2020 at 08:48

   Heia på deg og! Jeg tror i utgangspunktet vi er enige 😊 Jeg skriver jo at jeg fint kan elske meg selv med ekstra kilo, strekkmerker og to ulike pupper. Men der hvor kroppen blir ØDELAGT, syns jeg det er fint å snakke om at det kan fikses. Uten at jeg har bladd frem forskning på området, er jeg ganske sikker på at mange går med plager etter fødsel som føles tabu eller som de tenker at «bare skal være sånn». Men nei, nå har vi kommet så langt at man heldigvis kan få hjelp med det meste. Jeg tenker at man skal være mer enn en mamma, selv om man blir mamma. Å føle seg vel og ha god helse kommer fremdeles til å være viktig for meg når jeg har født 😊 For å være helt ærlig så føler jeg at du prøver å ta meg på bakgrunn av din egen forutinntatthet som sikkert kunne passet bedre på andre enn meg. Fred ut!

   • Reply Veronica Simoné Fjeld 15. oktober 2020 at 14:09

    Takk for svar 😀 Jeg spurte nettopp for å unngå å være forutinntatt. Når du skriver «herpet», mener du da så ødelagt at det krever medisinske operasjoner? For det er det jeg stusser litt på i formuleringen. Det er ikke på bakgrunn av at jeg selv blir påvirket negativt jeg er kritisk til måten du formulerer deg på i svaret til følgeren. Det er fordi flere av mine følgere har sendt meg screenshot av svarer fordi de reagerer negativt på det. I lys av en stadig pågående debatt om jenters psykisk helse og dårlige selvbilde, og mors forventning til at alt skal være «som før» etter fødsel synes jeg at du kunne vært ditt ansvar som påvirker mer bevisst. Ønsker deg et fortsatt fint svangerskap og en nydelig barseltid 😀

    • Reply Ida Wulff 16. oktober 2020 at 15:36

     Jeg mener vel at jeg forventer å føle meg herpet i kroppen etter en fødsel, at det er en påkjenning for kroppen å føde er vel ikke noe å diskutere. Jeg mener ikke at hengepupper og strekkmerker er en herpet kropp, hvis det var det du lurte på 🙂 Derimot så mener jeg at hvis man revner fra hake til nakke, så er det en herpet kropp som kanskje trenger en medisinsk operasjon eller to. Tusen takk!

  • Reply Livingdoll 17. oktober 2020 at 21:27

   Jeg er verken gravid eller mamma, men tror ganske så sikkert at ALLE er inne på tanken om å operere bort overflødig, strekte hudvalker eller pupper som plutselig henger og slenger som to halvtomme poser med sand. Det er kanskje ikke «lov» å si det, for alt skal jo være så fryktelig politisk korrekt for tiden (blæææ), men jeg tror alle TENKER det. Jeg vet i alle fall at dersom jeg noen gang får mann og unge (lite sannsynlig i og med at jeg nettopp fylte 30 OG ble dumpet 😆) , gidder jeg ikke gå rundt og føle meg stygg resten av livet.

 • Reply Ingrid 15. oktober 2020 at 15:33

  Kroppen blir sjeldent ødelagt av en fødsel , og rompehullet blir ikke herja med det heller. Noen får en del hud på magen, den trekker seg som regel inn igjen, værtfall når man ikke har født før. Du trenger nok ikke fikse på noe , kroppen er veldig flink til å ordne opp selv. Og vis du trur du får mye tid til å pleie deg selv, så tar du rimelig feil, en baby krever alt av deg som mamma, det første året må du belage deg på at du er heldig vis du får dusja alene par ganger i mnd .

  • Reply Ida Wulff 15. oktober 2020 at 20:10

   Heldig hvis jeg får dusja alene et par ganger i mnd? 😅 Hørtes rart ut. Jeg har jo en samboer som kan ta vare på baby også! Positivt innstilt til at en daglig dusj på under 10 min skal la seg gjøre!

  • Reply Anonym 16. oktober 2020 at 07:25

   What? Være heldig om man får dusje alene et par ganger i måneden? Kjære Ingrid, spar deg for denne skremselspropagandaen…

   • Reply Ida Wulff 16. oktober 2020 at 10:10

    Takk 😅 får så mange meldinger hver dag fra folk som leser at jeg gleder meg og «bare vil advare om atte….»

 • Reply Marit 15. oktober 2020 at 18:51

  Hei! Jeg synes veldig mange snakker om hvor vanskelig det er å kle seg som gravid og jeg er uenig. Tida etter fødsel derimot… Det lekker melk, blod og svette. Puppene er megasvære, magen ble omgjort til en bolledeig i starten, rumpa etterhvert ganske så flat. Følte meg som altså, men ikke en spesielt lekker en. Jeg følte meg ikke vel i noe annet enn denne joggedressen: https://www.stalf.co.uk/product-page/the-sweatpants-natural-and-black-stripe
  Det var krise da den måtte vaskes. Jeg skal jammen bestille enda et sett nå som nummer to kommer!
  Tillykke med graviditeten Ida!

  • Reply Marit 15. oktober 2020 at 18:53

   Følte meg som superwoman, skulle det stå🥴

  • Reply Ida Wulff 19. oktober 2020 at 22:41

   Hehe, jeg kan tenke meg det blir mye klesvask etter fødsel ja 😀 Og sikkert mye tights og topp for min del. Gratulerer med nummer 2 <3 <3

  Leave a Reply