Hverdagsliv

SÅ, DETTE ER PLANEN

26. oktober 2020

Jeg vet at mange er nysgjerrig på flytteplanene våre, så dem tenkte jeg at jeg skulle dele nå. Det har ikke vært meningen å være blogger-mystisk rundt det i det hele tatt, jeg har bare ikke orket å forholde meg til det eller tenke noe særlig på det. For det er med et midlertidig tungt hjerte at jeg har sagt ja til å bli med Gravlyset hjem. Prøve å bo i Fredrikstad. Vi har kjøpt en leilighet som vi flytter inn i allerede i november. Hvis alt går etter planen, skal vi også kjøpe tomt i nærmeste fremtid. Og hvis vi trives… Så setter vi i gang med å bygge huset.

Hvis du har fulgt meg lenge, vet du at noe av det jeg setter mest pris på i livet mitt er umiddelbar nærhet til foreldre og besteforeldre. Jeg er ikke spesielt sosial med venner i hverdagen, men er veldig mye med familien. Så det er en sorg for meg å «ofre» det, selv om jeg selvfølgelig skal reise hjem så mye jeg kan. Det er likevel to timer klønete reise hver vei, så det blir ikke bare å svippe hjemom for en kaffe. Det føles kanskje spesielt sårt at jeg «stikker av» med det første barnebarnet til mamma og pappa. Og det er jo ens egne foreldre man vil ha rundt seg når man står i de verste stormene. I hvertfall så er det sånn for meg. Jeg skal gjøre det beste ut av flyttingen og prøve å trives i Fredrikstad – virkelig! Men timingen har gjort at det føles litt tungt, hvis jeg skal være helt ærlig. I tillegg kommer alt det praktiske – jeg må bytte lege, jordmor og sykehus. Flytte, styre, stresse og bli kjent med en ny by, når jeg egentlig bare vil ligge rett ut med bollemagen i været.

På andre siden av vannet venter både verdens fineste svigerfamilie og en haug med andre snille folk som vi kan ha det sosialt og hyggelig med. Sånn sett blir det jo dritbra. Og så er det fint å få testet ut Fredrikstad før vår lille gutt skal begynne på skole. Hvis jeg ikke holder ut i byen, så kan vi flytte på oss før det går ut over barnet i alt for stor grad.

Timingen er både veldig dårlig og veldig god.Brukte de mest deprimerende bildene jeg fant i arkivet mitt. Hehe.

Men nå vet dere hva som skjer! Så gjenstår det bare for meg å sette på trist musikk og fylle flyttekassene med tårer. Neida, joda ❤️

100 Comments

 • Reply Lisa 26. oktober 2020 at 18:24

  Hei! Du skal jo flytte til verdens beste by! Bare å glede seg! Tror ikke du kommer til å angre. I Fredrikstad er det kort vei til alt. Så det er veldig sentralt. Velkommen skal du være Ida

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:48

   Tusen takk for det <3

 • Reply Maria 26. oktober 2020 at 18:35

  Fineste byen!!! Håper du vil trives:)

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:48

   Tusen takk <3

 • Reply Karoline 26. oktober 2020 at 18:36

  Åhh! Fredrikstad kommer til å kle deg! Men jeg forstår både med timing og alt at det kan være mye følelser <3 håper byen tar deg godt imot og viser seg fra sin beste side! Brygga er jo ille kos på sommer’n si 🤪

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:48

   Hehe, takk <3

 • Reply P 26. oktober 2020 at 18:45

  Håper du kommer til å trives i Fredrikstad! ❤️
  Selv jobber jeg i en barnehage på Kråkerøy på grensa til Hvaler. Altså! 5 min til fantastiske Hvaler, skog og strender og 10 min til sentrum, byferger og Gamlebyen…. Anbefales både for kidsa og voksne 😎

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:48

   <3 <3

 • Reply Guro 26. oktober 2020 at 18:46

  Er helt sikker på at du kommer til å trives så snart alt er på plass. Koselig at dere flytter hit 😍

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:47

   <3 <3

 • Reply Alise 26. oktober 2020 at 18:52

  Så spennende! Velkommen over dammen! 😃 så tøft og modig gjort av deg å flytte nå! jeg bor selv i Sarpsborg og er gravid i uke 28! Så om det skulle være få å trille med i den andre byen så skrik ut! ☺️

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:47

   Så hyggelig, tusen takk <3

 • Reply Emilia 26. oktober 2020 at 18:53

  Åh, jeg føler med deg! Å ha familie nært er det aller viktigste for meg. Spesielt når man for første gang får barn og trenger all støtte, hjelp og råd man kan fra de som er tryggest. Men jeg håper du vil trives og det vil nok gå veldig bra❤ Heldigvis kan man alltids komme hjem i noen dager!

 • Reply Charlotte 26. oktober 2020 at 19:03

  Sett deg på venteliste hos Morten Kase-Berg! Fastlegen min, he´s pretty good 😉 Hvem vet, brått ses vi i byen!

 • Reply Lise Marie 26. oktober 2020 at 19:05

  Så spennende! Jeg har fulgt deg i alle år, og vet hvor godt du trives i Tønsberg, derfor synes jeg det er ekstra kult at du gir Fredrikstad en sjanse. 🙂 Ingenting trenger å være permanent her i livet, og Tønsberg står der om det blir for ille. Jeg krysser fingrene for at du blir skikkelig positivt overrasket! <3

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:49

   Det håper jeg også 😀 <3 Klem

 • Reply Astrid 26. oktober 2020 at 19:32

  Så mye fin kyst og en akkurat passe stor by! Turmuligheter og by på samme sted. Jeg er fra nabobyen og synes Fredrikstad virker veldig bra å bo i.

 • Reply Ingrid 26. oktober 2020 at 19:33

  Kjenner meg så igjen i dette akkurat nå.. Jeg og mannen min har nettopp fått baby, og lurer på om vi skal flytte nærmere hans familie eller min. Prøver å trøste meg med at ei i barselgruppa har mann fra Mexico, og at avstander innad i Sør-Norge derfor egentlig er ingenting, haha.

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:49

   Veldig sant!

 • Reply B 26. oktober 2020 at 19:35

  Jeg skjønne godt at dette er tungt. Jeg er selv gravid for første gang, og bor i min mann sin hjemby (ikke langt fra den du flytter til) mens min familie bor i nord. Det er trist, tungt og spesielt sårt nå – men jeg reiser hjem når jeg kan og de kommer hit. FaceTime er gull og samme med familiegrupper på snap 😊 Jeg håper det blir bra, og har hørt mye bra om Kalnes sin fødeavdeling 💙

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:46

   FaceTime er gull! <3 Ja, jeg hører også mye bra om Kalnes, og det er så godt å høre!!

 • Reply Ingrid 26. oktober 2020 at 19:36

  Så spennande! Og så fett at du tør og prøve!😄 Håpar ikkje alt blir for stressande for deg framover, må ta vare på deg sjøl🤗 Gler meg til å bli med på reisa 🙌
  Fredrikstad er min ferieby om sommaren, sambuars familie er derifrå 😍

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:45

   Tusen takk, Ingrid <3

 • Reply Ida 26. oktober 2020 at 19:43

  Har bodd 3 år i Fredrikstad og det er virkelig en kjempefin by. Folk er trivelige og lett å bli kjent med, byen er nydelig på sommerhalvåret. Men jeg skjønner godt hva du mener. Jeg bor 13(!!) timer unna min familie, så all besøk krever mye planlegging. Det er min lille sorg å ikke bo nært mamma og pappa, selv om jeg har svigers 40 min unna her jeg bor nå. Hadde jeg fått viljen min, så hadde vi flyttet hjem til min familie. Har bodd 10 år på Østlandet nå, og sønnen vår går i barnehage her, så blir vanskeligere og vanskeligere å få det til.

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:45

   13 timer er jo på et helt annet nivå ja, skjønner at det er en sorg <3 <3 klem

 • Reply Karo 26. oktober 2020 at 19:50

  Velkommen til Fredrikstad 😍 Tror du kommer til å trives! Venter også en liten gutt i desember og syns det er et fint sted å vokse opp! Håper dere trives 😄

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:44

   Tusen takk for det <3 Og gratulerer så mye til deg, det nærmer seg gitt 😀

 • Reply Frida 26. oktober 2020 at 19:53

  Velkommen til Fredrikstad 🤍

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:44

   Tusen takk <3

 • Reply Ingebjørg 26. oktober 2020 at 20:08

  Åå Ida, dette traff meg skikkelig! Vi bestemte oss også for å flytte dit «han ville» da jeg gikk gravid. Vi flyttet riktignok ikke før etter at jenta vår var født, men det var skikkelig tøft. Heldigvis er babylivet hektisk, så det går stort sett fint, men ett år senere savner jeg fortsatt foreldre/søsken/besteforeldre masse – og krysser fingrene for at planen om å flytte tilbake etterhvert blir en realitet!

  Når det er sagt prøver jeg å være positiv – det har på langt nær blitt like ille som jeg så for meg på forhånd, tvert i mot har vi det (stort sett) veldig bra.

  Mange klemmer til deg, og lykke til med flyttingen. Gleder meg til å høre mer fra deg om graviditeten – og alt annet!

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:43

   Så fint å høre at det har gått bra <3 <3 Mange klemmer tilbake!

 • Reply S. C 26. oktober 2020 at 20:20

  Fine deg ♡ Det er heldigvis ikke så langt hjem, bare «over dammen» som jeg pleier å si. Brygga i Fredrikstad kan også minne litt om brygga i Tønsberg. Håper dere kommer til å trives, lykke til med både flytting og baby. 😊

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:43

   Tusen takk <3 <3

 • Reply Maria 26. oktober 2020 at 20:29

  Tønsberg > Fredrikstad

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:42

   Betyr det at Fredrikstad er best? Hehe

 • Reply Mamsen 26. oktober 2020 at 20:39

  Har aldri kommentert her før, men føler nesten jeg må gi deg den oppmuntringen jeg kan i en sårbar tid. Har selv født på Kalnes som relativt nybakt Østfolding, og jeg kan ikke få fullrost sykehuset nok. Det er nytt og fresht, og de har virkelig lagt til rette for at man skal få en fin start sammen som familie med både mor, far og barn. Jeg hadde bare positive opplevelser med personalet, og det skader heller ikke at de re «norgesmester» i å unngå revning.

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:42

   Det er helt fantastisk å høre, tusen takk for at du deler <3

 • Reply Trine 26. oktober 2020 at 20:40

  Fredrikstad er en innmari fin by. Og på kalnes er det fint å føde! Flinke jordmødre og nye lokaler med bare enerom 😍

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:42

   <3 <3

 • Reply Inga 26. oktober 2020 at 21:35

  Velkommen til Østfold! Blir stas!

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:42

   Tusen takk 😀

 • Reply Anonym 26. oktober 2020 at 22:02

  Så snilt av deg Ida, må være vanskelig å bestemme seg for sted når begge gjerne vil bo på sitt hjemsted. Kjæresten min er fra Tønsberg, selv er jeg et annet sted fra Østlandet som er litt større, hehe. Han vil gjerne bo i Tønsberg, og jeg er litt usikker på hva jeg synes. Litt lite, øde og litt lite fjell muligens? Kan du anbefale å bo i Tønsberg?

  Takk for svar!

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:41

   Hei <3 Hadde jeg ikke hatt familie her, hadde jeg aldri bodd i Tønsberg! Det føles som en spøkelsesby – er blitt verre i det siste. Og på sommeren så eksploderer det helt og man gleder seg bare til alle turistene reiser hjem igjen. Men det er jo MEG som person, da :O Jeg er glad i Tønsberg fordi jeg har familien min her. Bortsett fra det så er det ikke mye som holder meg her.

 • Reply Pernille- fast leser siden caffelatte! 26. oktober 2020 at 22:24

  Velkommen til Fredrikstad ❤️ Forstår godt følelsene du sitter med, om og reise fra familien! Håper du finner ut av det, at du vil trives og nyter tiden! Vi er mange som ønsker deg velkommen over fjorden:)

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:39

   Tusen takk, Pernille <3

 • Reply J. 26. oktober 2020 at 22:38

  Om du vil svare på det, hva er det som gjør at valget landet på Fredrikstad til slutt? 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:39

   Vi flytter til Fredrikstad fordi det er hjembyen til min samboer og fordi han drømmer om å bo der. Så får vi se om det blir Fredrikstad, Tønsberg eller noe helt annet til slutt 🙂

 • Reply Anonym👶🏼 26. oktober 2020 at 23:13

  Ååååh, sikkert gravidhormonene som styrer, men jeg fikk skikkelig klump i halsen❤️ håper at du vil trives, og at du ikke føler at du mister for mye dyrebar tid med familien din❤️ masse masse lykke til! ❤️

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:38

   Lenge leve gravidhormoner!! Hehe <3 Tusen takk snille du.

 • Reply Henriette 26. oktober 2020 at 23:15

  Velkommen til Fredrikstad! Jeg flyttet til Oslo for 6-7 år siden, fra hjembyen min Fredrikstad, og savner ofte tilbake. Hadde det ikke vært for jobb, hadde jeg flyttet hjem. Ikke gi helt opp før våren og sommeren kommer, da er det verdens flotteste sted å bo – og når høsten og vinteren kommer da, er det enklere å sette pris på det byen har å by på, selv om det kanskje kan virke litt kjipt å bli kastet inn i november-Fredrikstad 🙂 Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:38

   Tusen takk, Henriette <3 <3

 • Reply Lena 27. oktober 2020 at 05:48

  Velkommen til Østfold. Tror og håper du vil like deg her altså. At du er villig til å prøve midt oppi dette stadiet i livet sier jo mye om deg som både kjæreste og person <3 Og Kalnes sykehus, jeg har SÅ mange lovord. For en fantastisk gjeng. Du kommer til å bli så godt tatt imot <3 Lykke til med flytting, vakre Ida 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 10:37

   Hei Lena <3 Tusen takk! Nå er det min tur til å prøve en ny by, og det blir helt sikkert bra. Det er skikkelig ålreit å høre så mye positivt om Kalnes, det gjør at jeg gleder meg! Tusen takk og klem

 • Reply Ingrid 27. oktober 2020 at 11:19

  Så spennende for dere, og også spennende å lese! Dette her savner jeg i influencer-verdenen. Det er så lite snakk om det å være i forhold, og de kompromissene man faktisk må inngå; alt det som blir presentert er liksom rosenrødt. Veldig fint å få lese litt, det er alltid godt å kjenne seg igjen i historier, det er ganske støttende <3 Takk for at du deler! Du er fantastisk når det kommer til deling av både det fine og det vanskelige, og en viktig motsats i bransjen <3
  Ha en fin uke videre, gleder meg til neste blogginnlegg!

  • Reply Ida Wulff 3. november 2020 at 12:10

   <3 <3 <3

 • Reply Karoline 27. oktober 2020 at 11:21

  Velkommen til Fredrikstad, Ida!
  Håper du kommer til å trives i byen. Hver gang jeg er i Tønsberg slår det meg alltid hvor like de to byene er. Dette går nok fint! Jeg er også sikker på at den kommende ektemannen din har påpekt det viktigste – nemlig ekte kveldssol! 😉

  Fødte selv på Kalnes for ca et år siden og var veldig fornøyd. Nytt og fresht, enerom med egen seng til far, ikke minst lystgass (!!) og kjempeflinke leger, jordmødre og barnepleiere.

  Lykke til med alt!

  • Reply Ida Wulff 3. november 2020 at 12:10

   Tusen takk <3

 • Reply LS 27. oktober 2020 at 11:30

  Hei,
  jeg forstår veldig godt følelsene dine rundt foreldre og besteforeldre, -og særlig nå når det er barn med i bildet. Dette tenker en gjerne ikke på som nyforelsket:) Nå kjenner jeg ikke årsaken til at du har sagt ja til å flytte, men jeg har selv «røsket» med meg sambo fra alt kjært og nært, -jeg MÅTTE hjem til familien, etter at jeg fikk barn. Du er ikke alene om å føle slik :)Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 13:45

   <3 <3

 • Reply Lin 27. oktober 2020 at 11:47

  Velkommen til Fredrikstad! Er østfolding selv, men har kun bodd i Fredrikstad i ett år. Er strålende fornøyd med valget, og vi jobber nå med å finne ut av hvor i byen vi kunne tenke oss å finne en større bolig. Det gjør meg nysgjerrig på hvor i byen dere skal bo, altså bydel/område? (Skjønner hvis du ikke vil dele)
  Som innflytter var det vanskelig å vite hvilke områder som er å foretrekke, men samtidig tror jeg det er vanskelig å treffe feil her. Det er såpass liten forskjell på områdene. Veldig hyggelige folk, og nydelige omgivelser. Håper dere vil trives <3

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 13:24

   Hei, og tusen takk <3 Det ønsker jeg ikke å si noe om. Men mange fine områder virker det som 🙂 Klem

 • Reply Iselin 27. oktober 2020 at 11:52

  Modige du ❤️
  Syns det er oppriktig raust av deg å prøve å flytte til Fredrikstad! Selv ville jeg ikke gjort det som førstegangsgravid. Håper det blir veldig fint, og at dere får ro! Jeg venter min nr 3, og kastet nå inn håndkleet og flyttet tilbake til min hjemby, mine foreldre, søsken og besteforeldre ❤️

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 13:24

   Takk for fine ord <3 Spent på om vi blir eller om jeg MÅ hjem etterhvert!

 • Reply Anonym 27. oktober 2020 at 12:28

  En ting til som gjør timingen fin: Du vil få muligheten til å skaffe deg et lite nettverk via barselgruppe 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 13:23

   Akkurat nå tenker jeg at det er helt uaktuelt å delta på. Men igjen, så har jeg jo merket at man kan forandre meninger om de merkeligste ting, hehe <3

   • Reply Anonym 27. oktober 2020 at 13:58

    Dersom du og kjenner noen andre i permisjon i Fredrikstad, og ønsker å bygge ett lite nettverk kan det være verdt å møte opp en gang bare for å hilse på og se om det kan være noe for deg 🙂

 • Reply Lhh 27. oktober 2020 at 13:24

  Jeg kjenner litt til fødeavd på Kalnes, Veldig bra arbeidsmiljø der, å akkurat det har MYE å si for hvordan pasientene opplever å være i avdelingen!! Fredrikstad er jo en nydelig sommerby! Ellers har jeg mamma’n min 7 timer unna så kan kjenne meg igjen i det.. Men dette kommer til å gå helt fint! Jeg har flytta myye.. Porsgrunn, Bergen, Trondheim, Stavanger og nå Oslo.. 😅🙋🏼‍♀️ trivdes over alt! Rart hvor tilpasningsdyktige vi folk faktisk er!😃 Dette går så fint!🤞🏻🤞🏻

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 13:45

   Veldig godt å høre <3 Og oi, du har jo virkelig fått testet litt av hvert du da! Sant som du sier, vi er jo stort sett svært tilpasningsdyktige skapninger. Klem!

 • Reply Jeanett 27. oktober 2020 at 13:41

  Åh, Kalnes er en fantastisk plass å føde barn på! Da kan du virkelig bare senke skuldrene. I verstefall får dere bosette dere i Moss, ganske midt imellom begge byer😀

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 13:44

   Heller Horten?? Hehe! <3

 • Reply Madeleine 27. oktober 2020 at 13:46

  Forstår de blandede følelsene, men Fredrikstad er fint, og lettvintere å reise til Oslo derfra! I tillegg er jo Hvaler helt nydelig om sommeren! Fredrikstad er jo Østfolds svar på Tønsberg 👏 Blir gøy å høre hvor i Fredrikstad dere har kjøpt tomt og leilighet! Hilsen Sarping 🤗

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 13:51

   Fredrikstad er sikkert helt supert på mange måter <3 Akkurat hva gjelder å reise til Oslo er nok Tønsberg og Fredrikstad ganske likt, men Tønsberg hakket bedre 😀

 • Reply Aline 27. oktober 2020 at 13:54

  Ville bare si at jeg forstår deg veldig godt. Vi bor i nærheten av mine foreldre og min mann vil ikke flytte til sitt hjemsted på Vestlandet. Litt flaks der…å flytte langt vekk fra foreldrene mine ville vært grusomt med det tette båndet vi har. I tillegg har vi hytte i nærheten her så nå er vi stuck 😉 Fordelen for deg er kanskje å gjøre det nå…så får du muligens bestemme når barnet blir litt større 😀 Ting blir sikkert bedre enn du tror.

 • Reply Thea 27. oktober 2020 at 15:12

  Ahh, skjønner så godt tankene dine rundt det hele, men må bare si at Fredrikstad virkelig er en FLOTT by! (… Og det kommer fra en særping 😝) Vi har flytta fra Sarpsborg til Porsgrunn med alt av familie boende i Sarpsborg, så skjønner godt hva du mener med klønete reisevei, selv om det bare er to timer 🙂 Men om vi skulle flytta hjemover igjen hadde det nok blitt Fredrikstad og ikke Særp… Det er altså så koselig med Gamlebyen, sentrum og restaurantene på brygga, verdens fineste bibliotek, Hvaler og ikke minst kort vei til Sverige når den tid kommer igjen 😊 Dere har en utrolig flott tid foran dere 😊

  • Reply Ida Wulff 3. november 2020 at 12:10

   <3 <3

 • Reply Nina 27. oktober 2020 at 17:36

  Så snill du er som gir det et forsøk ❤️ Skjønner ikke at du orker å flytte så mye, det er det verste jeg vet. Fordelen er kanskje at man får ryddet litt skikkelig med jevne mellomrom 😅

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 19:38

   Halvverer boden hver gang, hehe <3

 • Reply LH 27. oktober 2020 at 18:56

  Jeg er singel og langt unna å få barn, men jeg får jo nesten lyst til å flytte til Østfold bare så jeg kan føde på Kalnes etter alle de fine kommentarene, hehe 🙂 Fordelen med å være litt «pessimistisk» om jeg kan bruke det ordet, er jo at man veldig ofte blir positivt overrasket, i hvert fall er det min erfaring =)

  • Reply Ida Wulff 27. oktober 2020 at 19:36

   Veldig sant! Jeg finner meg selv positivt overrasket hele tiden, hehe <3 Og jeg som gledet meg til å føde fra før, gleder meg nå i hvertfall til å føde på Kalnes. Etter hva jeg hører tenker jeg at jeg skal ut og fly business, bare i fødeversjon! Hehe.

 • Reply Anniken 28. oktober 2020 at 11:09

  Du er tøff, tror nok det blir bra!
  Er det en grunn til at dere velger å flytte nå, og ikke etter babyen har kommet? Med tanke på skifting av jordmor, sykehus, lege osvosv

  • Reply Ida Wulff 28. oktober 2020 at 11:19

   Får håpe det <3
   Ja, det er det mange grunner til. Blant annet at vi ikke aner hvordan tiden etter fødsel blir, og jeg har det ganske bra nå. Men skulle jeg valgt om igjen, hadde vi nok kanskje tenkt oss om en ekstra gang og utsatt det et år 🙂

 • Reply Trønder 28. oktober 2020 at 18:02

  Åh, forstår deg så godt❤️Typen tok med meg til Drammen (der han er fra). Det ble ett år før jeg dro han med meg til Trondheim. Nå har vi bodd her i 6 år og har fått 2 fine barn. Mamma og pappa er rett oppi bakken her😊Håper dere finner ut av det❤️

  • Reply Ida Wulff 3. november 2020 at 12:09

   <3 <3

 • Reply Margrete 28. oktober 2020 at 20:21

  Jeg fødte på Kalnes i august og de som jobbet på føden og nyfødtintensiven var bare HELT fantastiske!!! Selv om jeg bare ville hjem på det tidspunktet gjorde de opplevelsen så fin den kunne blitt❤️Ser tilbake på det med så stor takknemlighet. Skulle gjerne hatt sykepleierne fra intensiven med meg hjem, ble så glad i de alle sammen

  • Reply Ida Wulff 3. november 2020 at 12:09

   Så fint <3

 • Reply O 28. oktober 2020 at 20:59

  Vil bare sende deg en klem, jeg. Det er et stort offer fra din side, jeg synes du er storsinnet ❤️

  • Reply Ida Wulff 3. november 2020 at 12:09

   <3 <3 <3

 • Reply B 29. oktober 2020 at 10:43

  Flyttet selv fra Sandefjord til Hamar for en samboer. Jeg trivdes til savnet etter venner og litt familie kom. Jeg kunne aldri bare reise hjem som jeg ville pga flere ting og til slutt ble det for mye i forholdet til jeg brøt og flyttet hjem. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å flytte, for jeg opplevde veldig mye fint og jeg vokste på det. Nå er det Tønsberg for samboer, noe som er ganske mye lettere og praktisk.

  Masse lykke til! Uansett er det jo spennende og nytt, du vil få fine minner, alt vil bli bra uansett ❤

 • Reply LO 29. oktober 2020 at 16:32

  Hei, Ida!
  Jeg har lest gjennom kommentarene her og ser at mange har skrevet det samme, men jeg tenkte at det ikke skader med enda flere komplimenter til… fødeavdelingen på Kalnes. Jeg har ikke fødet der selv, men venninna mi gjorde det nå i sommer og de var storfornøyde. De ble ordentlig godt tatt imot, både mor, far og barn.
  Jeg er selv fra Østfold, men flyttet fra fylket før Kalnes ble en realitet. Var mye på Fredrikstad sykehus i barndommen, noe som selvsagt var kjipt, men det var også litt stas. Det nettopp fordi at vi da kunne traske rundt i den vakre byen.
  Jeg håper du kommer til å stortrives der!

  Klem fra meg

  • Reply Ida Wulff 5. november 2020 at 14:28

   <3 <3

 • Reply Stin 29. oktober 2020 at 22:01

  Regner med du flytter til Fredrikstad i håp om å sprenge skalaen og bli en tolver? (Før hele Østfold klikker, det er ment som en spøk 🙂 )
  https://www.tb.no/meninger/alle-jentene-i-serien-framstilles-som-ambisjonslose-idioter-fordi-de-ble-boende-i-tonsberg/o/5-76-1356621

 • Reply Tine 31. oktober 2020 at 08:26

  Du må gjøre det DU vil <3 jeg flyttet fordi kjæresten min ville og bodde borte fra familien i 4 år. Det er det dummeste jeg har gjort. Heldigvis flyttet vi tilbake! Men det kan også være perfekt for deg. Bestemoren min flyttet fra sin familie til bestefaren min sin familie da hun var 17, og hun bor fortsatt her.

 • Reply Isabelle 31. oktober 2020 at 14:09

  Håper du vil trives i Fredrikstad, jeg liker byen veldig godt selv om jeg ikke bor der selv. Før bodde jeg rett ved mamma og likte den tryggheten veldig godt. Nå bor jeg 30 minutter unna og det er ikke alltid like lett å svippe innom. Men hvis dere har et gjesterom kan jo moren din komme på besøk og sove over. Da jeg fikk barn var jeg veldig avhengig av mamma, samtidig som svigermoren min stilte opp like mye. Man trenger familie når man får barn, og når man blir mamma for første gang trenger man sin egen mor. Jeg skjønner at du syns det er sårt. Det første året er litt sånn, men det går over når man vokser inn i rollen som mamma. Og Kalnes hører jeg at er et supert sted å føde, alle vennene mine har født der og har bare positive erfaringer derfra.

 • Reply Stine Haugen 2. november 2020 at 23:15

  Velkommen til Fredrikstad! Satser på at du vil trives! Skal komme med et lite jordmortips…. Privat sådan, som gjør så mye mer enn bare å være jordmor! Anne Gjølme. Litt usikker hvor hun holder til akkurat nå, men en flott dame som varmt anbefales av mange! Hun ser om du er sliten uten at du sier det…. hun setter akupunktur om du vil…. modningsakupunktur også! Hun har sikkert mange andre spesialiteter også!! Lykke til!!

  • Reply Ida Wulff 3. november 2020 at 11:52

   Tusen takk! Mange som skryter av henne <3

 • Reply Stine Haugen 2. november 2020 at 23:17

  Kari Gjølme skulle det være!

 • Reply Hilde 3. november 2020 at 23:34

  Jeg hiver meg på kommentaren til «mamsen», jeg har selv født på Kalnes sykehus og kan ikke få rost de nok. Jeg fikk komme med engang ved to anledninger da jeg var høygravid og redd for jeg ikke kjente baby røre på seg (baby sov godt og dypt men mor var veldig redd førstegangsmamma). Fra vi kom inn, fikk jeg et eget stort fint rom, fødselen var enda langt unna så jeg fikk beroligende så jeg endelig fikk sove litt og samle krefter. Jeg hadde 3 ulike jordmødre da fødselen tok så lang tid men alle 3 var helt fantastiske. Fra start til slutt på Kalnes kan jeg ikke si annet enn at det var supert. Vi fikk tilogmed være en dag ekstra da jeg var så redd for å mestre å dra hjem med babyen. Alt gikk strålende og jeg kunne også bare ringe fødeavd ved spørsmål ♥️🙏🏽

  Fredrikstad er også en fin by, jeg synes det er fantastisk du gir det en sjanse å prøve å bo nærme din kjæres familie 🤗

  • Reply Ida Wulff 5. november 2020 at 14:27

   Tusen takk for at du deler <3 <3 <3

 • Reply Siri 6. november 2020 at 16:03

  Se der, ja! Jeg drømte jo at vi drakk vin sammen på hytta 😀 Velkommen til Østfold, vi sees til sommeren 😉
  (Bor i Askim, men flytter hver sommer til hytta som ligger midt mellom Kråkerøy og Hvaler.)

 • Reply Caroline Simonsen 10. november 2020 at 15:21

  Hei Ida!

  Skjønner at det er kjipt å skulle flytte. Jeg sliter selv med konstant hjemlengsel og vet hvordan det er. Kom over disse fine bildene av Tønsberg og tenkte å tipse deg. Har selv et av mitt eget hjemsted, og nå har kunstneren nettopp laget din by. Tenkte kanskje det er hyggelig å henge opp i Fredrikstad.

  https://www.instagram.com/p/CHHz7ZYgHla/

  Klem fra Caroline.

 • Leave a Reply