Paraplyer

PARAPLYENE HAR HOPET SEG OPP

17. november 2020

Fyttikatta dere, hvem hadde trodd at jeg noen gang skulle si dette: Influencer-yrket begynner å bli fysisk krevende. Godt gravidputa kan bidra når man kaver rundt på gulvet for å lage giveaway til Instagram 😂 Legger ved en liten #reklame her, i tilfelle noen zoomer inn og blir påvirket av logoen på produktene.Nå har det hopet seg opp med paraplyer, så det er på tide å spy ut før lista blir for lang. Jeg føler for å unnskylde på forhånd for at flere av dem går ut over Gravlyset. Han er verdens mest fantastiske menneske, men vi er mye sammen om dagen. Så da blir det noen paraplyer gitt. Håper han tilgir meg ❤️

☔️ Ok, la meg starte med en ting som har irritert meg i mange uker: Gravid-apper som skal være morsomme og fortelle deg hva du kan sammenligne babyen din med. For eksempel: Denne uken er babyen din på størrelse med en søtpotet! Babyen blir jo faen meg mindre og mindre for hver uke som går, og jeg har endt opp helt forvirret her. Hvordan gikk vi fra agurk og banan til granateple?! Det er så demotiverende, drit og dra.

☔️ Gravlyset som fortsetter å legge klærne sine ved siden av skittentøyskurvene. Vi har 2 stk skittentøyskurver som aldri blir halvfulle engang. Likevel ligger det t-skjorter, sokker og boksershorts strødd rundt kurvene, som om de var små jævler som vil snike i køen på butikken. Dette har irritert meg mange ganger før, men nå som det begynner å bli anstrengende å bøye seg…. Fred være med oss.

☔️ Kan det bli obligatorisk å skrive bak på pakninger om noe skal stekes på varmluft eller med over/undervarme? PLEASE. Jeg har verken kunnskap eller selvtillit nok til å ta den type avgjørelser selv.

☔️ Folka på programmet «Første date» som ikke gidder å smake på østersen engang. Snakk om å dra stemninga ned i dass med en gang. Ikke rart du er evig singel hvis du ikke klarer å være litt eventyrlysten på date.

☔️ Lokalavisa som skriver saker om meg uten at jeg vet det selv. Er det i det hele tatt lov? Jeg lot for eksempel være å si til jordmor at jeg skulle flytte, fordi jeg ikke orket å prate om det helt enda. Men det hadde hun lest i avisen, så det var jo greit.

☔️ Når Gravlyset dropper å betale for parkering når han bare skal løøøpe inn og gjøre noe raskt. Og så sitter jeg igjen i bilen med puls herifra til helvete, og lurer på om jeg straks må kaste meg over på førersiden og stikke av fra parkeringsvakten. Jeg får voldelige tanker når det skjer.

☔️ Forelesere/politikere/whatever som får spørsmål, og som svarer at det kommer jeg tilbake til, men så gjør de aldri det. Altså, jeg sitter konsentrert og VENTER på at du skal komme tilbake til det, og det går helt i surr for meg når det aldri kommer. Jeg stoler ikke på folk som kommer tilbake til det.

☔️ Når vi (Gravlyset og jeg) har begynt å legge varer på båndet i matbutikken, og han forsvinner for å hente noe som han hadde glemt. Puls igjen!! Hvem er denne fyren, hvorfor gjør han de tingene jeg hater at fremmede gjør?! Når du har begynt å legge varer på båndet, så blir du der.

☔️ Skuffelsen i mamma sine øyne når hun hører at jeg har spist godteri eller hvis jeg møter henne i garasjen med lommene fulle av smågodt. Nei, men Ida, daaa… Nå må du begynne å passe på. Kjeften din. Ingen kan styre dette. Ikke du, ikke jeg, bare babyen. Og babyen vil at jeg skal kose meg hver eneste dag. I går sladret Gravlyset til mamma og pappa om at han sliter med å få i meg grønnsaker, og det hjalp ikke.

☔️ Ops, Gravlyset igjen! Han er inne i en Wig Wam-periode igjen, og hører på dem hver gang han lager mat eller gjør noe i hjemmet. Jeg beklager å si det, men jeg hater den musikken. Det svir rett og slett i hjernen og i sjela.Har du noen paraplyer du trenger å få av skuldrene? Del dem gjerne i kommentarfeltet, jeg er her for å lytte 😌

51 Comments

 • Reply Veronica 17. november 2020 at 12:20

  Hahaha, jeg kjenner meg igjen i samtlige paraplyer her, spesielt med samboer som konsekvent legger boxershortser og sokker rett ved siden av. I feel you!

  Mine paraplyer:

  Når jeg lufter bikkja med barnevogn og holder meg til høyre side (bikkja har lært å gå pent kun på denne siden med barnevogn) og folk på død og liv SKAL gå på samme side på fortauet som meg. Var en dame som gikk på gresset forbi oss fordi hun ikke kunne gå på venstre side. Sorry, jeg har hund og vogn, skjer ikke at jeg bytter side!

  Mennesker som går med munnbind under haka… Need I say more?

  • Reply Ida Wulff 17. november 2020 at 12:34

   Haha! Jeg signerer. Og folk med munnbind under haka er ikke «haha» engang, de skulle hatt deng.

 • Reply Kamilla 17. november 2020 at 12:25

  Hahaha, elsker hvordan du skirver Ida! Keep it coming please! 😀

  • Reply Ida Wulff 17. november 2020 at 12:33

   😀 <3

 • Reply Nora 17. november 2020 at 12:26

  Haha, kjenner meg så godt igjen i det med parkering og wig wam. Samboeren min har helt lik musikksmak..
  Deretter en paraply til meg selv som ikke klarer å la være å gå inn på bloggen din når jeg vet du snakker om graviditeten. Ikke fordi jeg ikke liker det, men fordi vi starta å prøve på samme tid, og her sitter jeg på ørten runder medisiner for å få eggløsning, men er fortsatt like ugravid. Får kose meg med en tom mage og en samboer som hører på wig wam.

  • Reply Ida Wulff 17. november 2020 at 12:33

   Æsj, så kjedelig 🙁 <3 Krysser fingre og tær for at spiren sitter snart, så kanskje du kan lese mine ord med en litt bedre følelse. Stor klem til deg!

 • Reply Mona 17. november 2020 at 12:41

  Min paraply venter på deg om ei stund. 11 dager til termin idag, og alle som spør «kjenner du at noe holder på å skje snart», «har du ikke født enda?!», «du må prøve ditt og datt for å få fortgang på dette her». Altså… det får jeg voldelige tanker av!

  • Reply Ida Wulff 17. november 2020 at 12:56

   Det skjønner jeg godt! Fikk et tips om at man bør lyve om termindato for å slippe unna :O Too late for min del, men jeg tenker at jeg ikke kommer til å svare eventuelle masekopper. De kan sitte og lure 😀 Lykke til med aller siste innspurt <3

 • Reply Anja 17. november 2020 at 13:08

  At det ikke er seler i vognsetene på butikken. Ettåringen min kommer seg så lynraskt opp i stående at jeg blir svett bare av å finne klementiner. I går stupte hun ut av vogna, og det var så vidt jeg klarte å få et tak i genseren hennes, slik at hun etter en salto klarte å lande på beina.

  • Reply Ida Wulff 17. november 2020 at 14:25

   Å herregud, hjelp 😰😰 så skummelt!

 • Reply Nina 17. november 2020 at 13:52

  Gøy med paraply-innlegg igjen!
  Her har det gått i å irritere meg over folk som ikke deler fortauet når de er på løpetur, slik at jeg må løpe ut i bilveien for å kunne holde 2 meter avstand.
  Ellers begynte typen å sette på vekkeklokke 30 min. Før han skulle opp, igjen, slik at jeg våknet klokken 06 og ikke fikk sove igjen 🥲👌🏼 Når jeg ber han la vær, syter han over at det er så vondt å stå opp ellers.. mkay

 • Reply Susanne 17. november 2020 at 14:56

  Teamsmøter som starter kl 08.00 , og som attpå til er før kjernetiden starter (som er kl 09). Det er ALT for tidlig , hvorfor ikke legge alle fellesmøter til kjernetiden så kan alle få en bra start på dagen..

 • Reply Anette 17. november 2020 at 14:57

  Så en guttunge på rundt 15-16 som kasta fra seg en tom redbull boks på bakken. Jeg og typen sa fra og han tok den motvillig opp igjen.. Etter ca 300 meter kasta han den på bakken igjen.. typen løp etter for å be han ta den opp igjen.. unnskyldinga til ungen var at Norge forurenser så lite så det var ikke så farlig…. glad jeg var et stykke bak ellers hadde jeg klikka..

  Det som plager meg mest om dagen er de som fremdeles, etter 8 måneder, ikke klarer å holde avstand når man er ute noe sted.

 • Reply Geriatriks 17. november 2020 at 15:14

  Vel… ehh… Kari Jaquesson !!!!!

  • Reply Ida Wulff 17. november 2020 at 15:25

   Hvordan kunne jeg glemme henne!

 • Reply Jenny 17. november 2020 at 15:15

  Jeg ler meg i hjel! Kos deg du Ida, godis er godt for deg og babyen. 😁👍! Litt ekstra spark for deg bare. Mine paraplyer:

  1)Folk som står foran meg i kø på posten som tydeligvis skal gjøre masse (sendte 20 pakker, ta ut masse penger osv) når jeg står der og skal hente én pakke. Samtidig står jeg med en sovende baby i barnevogna. Folk må begynne å følge med. 🙈

  2) de som ikke går med munnbind selv om det tydelig ikke er mulig å holde avstand

  3) mennesker som ikke flytter seg på gata. Må det være fem på rad?

 • Reply A 17. november 2020 at 15:21

  Åh, elsker og hater slike innlegg! Hater fordi jeg selv begynner å tenke på alt som irriterer, haha!

  – Folk som corona-shamer meg for å være nøye med smittevernreglene.
  – Folk som presser seg oppi meg på butikken. Altså, hallo?! Trenger jeg å rope corona eller? Akkurat som om folk har blitt mer nærgående etter mars..
  – Når folk ikke gidder å følge smittevern fordi «jeg er så leei corona». Eh, ja fordi det er ikke jeg! Men jeg velger å være nøye litt til slik at det går fortere over.
  – Når man ikke får lov til å klage fordi «andre har det tross alt verre enn deg»
  – Venninner som slenger kommentarer som «du har jo aldri tid» når jeg er midt i eksamensperiode og i tillegg sliter med sykdom.
  – Veganere som prøver å presse på meg veganisme. Altså, helt greit at man vil være veganer, men ikke press det på meg! Det er ikke rette måten å få folk til å velge vegansk.
  – Når folk kritiserer for noe de selv gjør hele tiden, men de mangler selvinnsikt til å se seg selv.
  – Når bloggere blir kritisert for gjentatte skrivefeil og svarer at «dette er min blogg, og viss du ikke tåler det får du slutte å lese». Eh, dette er jobben din? Hilsen en frustrert norsklærer.

  Årh, dette kan ikke være bra! Folk bare irriterer meg for tiden. Det kan enten være for jeg er midt i eksamensperioden, eller at jeg er lei av coronatilværelsen.

  Uansett, takk for utblåsningen! Elsker å følge deg for tiden, og forresten: du stråler! Ønsker gjerne paraply-innlegg litt oftere, så jeg ikke føler meg så alene med å irritere meg over andre.

  Stor klem <3

  • Reply A 17. november 2020 at 15:23

   Så elsker jeg at alle emojiene forsvinner! Bare putt inn der du føler passer, haha!

 • Reply LH 17. november 2020 at 16:44

  Altså, tanken på å svelge ned en slimete østers får meg til å brekke meg, blæh 😄 kan gjerne vise meg som eventyrlysten, men da får han ikke lov til å bli skremt av brekningene mine

 • Reply Krisrinalb 17. november 2020 at 21:40

  Kjenner meg veldig igjen i det med skittentøy😂😱 Og, folk(voksne damer) som hele tiden må kommentere størrelsen på magen! Nei, den er ikke for liten/stor, pass på din egen mage du 🤰🏼🤰🏼😂

 • Reply Tinka 17. november 2020 at 22:49

  Haha elska den med første date!😂 sååå enig

 • Reply Hanne 17. november 2020 at 23:31

  Digger disse innleggene og måten du skriver på 👏🏻 Slenger meg på med et par paraplyer selv:

  ☂️ Å jobbe i butikk og daglig hjelpe mange ukjente mennesker, og all usikkerheten som medfølger gitt dagens situasjon.

  ☂️ At kundene jeg møter på død og liv skal stå KLISS INNTIL meg når jeg hjelper dem, og bare følger etter når jeg rygger bakover for å prøve å opprettholde meteren. Dette har forsåvidt vært en paraply lenge før covid, så en liten pluss nå er at jeg i hvert fall får si fra om at de må holde avstand uten at det blir sett på som frekt fra min side 😬

  ☂️ Trump. Altså. Jeg orker ikke.

  ☂️ Norsk teksting av engelske/amerikanske tv-serier og filmer. Skjønner ikke hvordan en person som er ansatt for å gjøre denne jobben i det hele tatt får lov til det når de helt åpenbart ikke kan engelsk godt nok. Så. Sjukt. Irriterende.

  ☂️ At alt av nyheter stort sett bare handler om negative ting, og at det er disse som får flest klikk. Ja takk til flere gladsaker.

 • Reply Thelma 18. november 2020 at 00:58

  Folk som klager over forferdelig smertefulle fødseler, MEN ønsker IKKE epidural for de ønsker å være en slaks urkvinne???? Og rakker ned på kvinner som ønsker dette og kaller det «juks». Har selv født med epidiral for 4 mnd siden og hadde absolutt ingen smerter under fødsel. Gleder meg til å føde igjen!

  • Reply Kjersti 20. november 2020 at 22:31

   Såååå enig i denne.

   Og så må jeg få spandere en paraply på ellers oppegående bloggere som
   prøver å prakke på oss kollagen-pulver.. 😉

 • Reply Karoline 18. november 2020 at 08:47

  Fantastiske paraplyer! 👏🏻😅
  Ønsker deg lykke til med resten av graviditeten og alt som følger med. Det er tøft, men verdt det (klisje, men sant!). Jeg gleder meg SYKT til å lese paraplyene som kommer etter at dere har blitt foreldre 😂
  Hilsen mamma til to år gammel gutt 🌪😅🤯

  • Reply Ida Wulff 18. november 2020 at 10:45

   Tusen takk <3 <3 Gleder meg til 2 år gammel gutt hehe, er ikke det bare den beste og mest travle alderen!

 • Reply Anette 18. november 2020 at 10:21

  Har en paraply😅 Folk/familie/venner som absolutt må blande seg borti ammingen din hver gang du treffer de🤬 Får stadig beskjed om at jeg gir han for ofte mat, og at «han kan vel ikke være sulten nå igjen?» Du skjemmer han bort når han får så ofte mat🤦‍♀️ Hallo, har ingen hørt eller lest seg opp om økedøgn/amming kan man gi f i å kommentere😂😂 Blir så sinna🙈

  • Reply Ida Wulff 18. november 2020 at 10:44

   Det skjønner jeg godt at du blir! Sprut melk på dem

 • Reply Renate 18. november 2020 at 11:50

  Hahahaha jeg ler. Wig-Wam-matlaging og sladring om at han ikke får i deg grønnsaker er det morsomste!!!🥲 Kan bli noen spennende måneder fremover!

 • Reply MG 18. november 2020 at 12:15

  Når man er nødt til å få unnagjort ærend på Sørlandssenteret i god tid før julerushet fordi det man skal ha er ikke tilgjengelig i nettbutikker, man går dit første time av åpningstiden, og LIKEVEL skal folk stå oppi ansiktet ditt. Og gå forbi rett foran nesa di, i stedet for å klare å gå 1 meter unna. Sørlandssenteret er stort folkens, bruk plassen 😐 Glad jeg er ferdig der for i år, det var min andre og siste tur siden 2019! Huff, nå er det bare netthandel igjen før jula, som også blir i god tid, for køen på posten kommer til å bli ekstrem i år!

 • Reply Marit Charlotte 18. november 2020 at 17:17

  Mine paraplyer:

  Folk som går med munnbindet under nesa. Hadde det ikke vært for metern, så hadde jeg smekka dem i bakhodet.

  Menn som ska bidra med ammeteknikker. Altså har du ikke bryster eller aldri har ammet før, vær så snill å hold kjeft. For alle sitt ve og vel.

  Folk som mener at alle barn skal sove natta igjennom fra di er 4 mnd, drit og dra. På 3. året nå uten sammenhengende søvn…

  • Reply AC 21. november 2020 at 01:00

   sååååå enig i den siste der!!

 • Reply Annette 18. november 2020 at 20:37

  Det med gravid apper ass! I dag er babyen min like stor som en pære, men den var større forrige uke, og uken etter!?

  Vil legge til en paraply: folk som står 0 passer matvarene sine i posene mens kassa damen scanner, greit nok, men ha for faen bankkortet klart så du ikke starter å vrenge lommer å vesker i det alle varene er scannet. Skjer hver dag føler jeg 🥵

  • Reply Ida Wulff 20. november 2020 at 10:04

   Sååå enig 😅

 • Reply Lisa 19. november 2020 at 00:15

  Min paraply:
  Jobber som lærer i en kommune med veldig høy smitte, og har derfor valgt å ikke ha et sosialt liv på fritiden. Min mann jobber i nordsjøen, og viss jeg nevner at jeg skal være alene en stund og synes det er drit får jeg alltid samme svaret. «Du KAN jo være med noen, det er jo lov».
  Eller «Du har vel ikke lyst til å finne på noe likevel»…………
  Synes jeg tar min del av vårt felles ansvar, men trist når folk ikke ønsker å forstå 🤷‍♀️

  • Reply Johanne 21. november 2020 at 20:14

   Åhhh, sjæl! ikke nøyaktig samme situasjon, men har en kjæreste som ikke fatter at jeg ikke ønsker å møte med andre enn nærkontakter utenom jobb, og derfor ikke skjønner at jeg synes det er kjipt når han legger planer med kompiser flere ganger hver uke….

 • Reply Elisabeth 19. november 2020 at 09:57

  Min mann parkerer på handikap når han bare skal kjapt inn et sted. Prøv å sitte i bilen og få onde blikk. Jeg får hetta!!

  Når jeg er inne på handikap.. En gang var jeg på et senter og fikk et akutt behov for å besøke toalettet. Selvfølgelig en milevis kø med vakt og ingen kø på handikap. Jeg begynte å dra ene beinet etter meg og satte kursen mot handikaptoalettet.. vakten holdt døren oppe og hjalp meg inn🤷‍♀️ Ikke mitt stolteste øyeblikk..

  • Reply Ida Wulff 20. november 2020 at 10:04

   Hahaha 🙈🙈🙈

  • Reply Ann 21. november 2020 at 08:16

   Det gjør min mann også! Helt krise. Jeg får høy puls og svetter 😂

  • Reply LO 27. november 2020 at 01:46

   Utnytter muligheten til å si at det hadde vært supert om dere fikk mennene deres til å ikke okkupere HC-plassene med mindre de faktisk har et HC-kort. Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg har måttet vente med å parkere eller kjøre rundt kvartalet fordi en bil går på tomgang for sjåføren skulle bare en rask tur inn. 🙂

 • Reply B 19. november 2020 at 10:00

  Angående granateple: granateplene på kiwi, meny og slike butikker er jo kjempesmå! Innvandrerbutikker selger gode granatepler, og de er myye større (minst dobbelt størrelse).

 • Reply Camilla 19. november 2020 at 13:46

  Folk som ikke holder en meter avstand må være den største paraplyen av de alle om dagen 😤 Er det så vanskelig?

 • Reply Henriette 19. november 2020 at 14:54

  I fare for å tråkke noen på tærne (hehe) Så må jeg si at jeg ikke takler menn med «ballerinasokker». Hvorfor er ikke det en paraply? eller synes du det er innafor? Får seriøst frysninger av hvor «turn off» det er.

 • Reply ingrid 19. november 2020 at 17:20

  Litt overfladisk spm, men hva slags selvbruning er det du bruker? Trenger tips.

  Har ingen paraply idag. Bortsett fra den som ligger i gangen. Og bortsett fra den tørre vitsen jeg ikke ler av sjæl engang akkurat nå. Det var jo en paraply det da!

 • Reply Juliet 19. november 2020 at 17:48

  Haha, jeg har en søtpotet i magen nå, og lo av den første paraplyen. Samboeren min irriterer seg så over rekkefølgen på appelsin, avokado og eple 😂

 • Reply Amalie 20. november 2020 at 10:25

  Disse var så morsomme!

 • Reply Silje 20. november 2020 at 20:33

  Butikkansatte som ikke bryr seg om varene på båndet kan bli skadet. Er det så vanskelig å legge de til sides eller ta av båndet 🤯 moste bananer og knuste chips 😒

 • Reply Maria 21. november 2020 at 20:30

  😂😂 Spot on.

 • Reply Siren 22. november 2020 at 08:55

  Øyekremer med pumpeflaske.. Mengden som kommer i et pump er nok til å dekke både ansikt og hals. Og hvis man ikke trykker pumpen skikkelig ned hver gang så størkner kremen, og man får ut klumper 😠

 • Reply Ida 22. november 2020 at 22:43

  Må slenge meg på paraplyen til Kjersti over her. Bloggere som fortsatt (!!!!) prøver å overbevise leserne (og seg selv tydeligvis) om at kollagenpulver funker/ er greit å reklamere for. Alle vet at kollagenpulver ikke har hold i forskning. Hvis det var en mirakelkur hadde det ikke vært så mye kontrovers rundt det – så enkelt er det. Troverdigheten til bloggeren svekkes og det er så synd når alt annet er så bra 🙁 alle skjønner at dette handler om at Oslo skin lab betaler godt for disse innleggene (og nå sikkert enda mer når en stor prosentandel av bloggerne ikke ønsker å reklamere lengre)

 • Reply Arman underpin 23. mars 2024 at 11:25

  I especially loved how you used this simple observation to delve into deeper themes of clutter, both physical and mental. It’s so true that our surroundings often reflect our internal state, and sometimes we need to declutter not just our physical spaces but also our minds

 • Leave a Reply