1+1=3

UKE 26 & EN LITEN TUR PÅ FØDEN

20. november 2020

UKE 26 (25+0)

I dag er det 108 dager igjen til termin. Tiden flyr! Jeg fikk et tips om at man egentlig bør lyve om termindatoen sin, sånn at man slipper to uker med mas fra alle kanter om man har født enda. Kan se for meg at det er frustrerende å bli mast på, når man vralter rundt og er tung og lei. Men det er for sent for meg å lyve, det begynner å bli lenge siden jeg annonserte at jeg har termindato på selveste kvinnedagen. Hadde vært veldig gøy å føde  termin, men det skjer jo nesten aldri. Uansett så er jeg glad for at tiden flyr litt fortere nå enn det den gjorde i starten av svangerskapet. Det kribler i magen hver gang en ny uke starter. Ikke bare metaforisk, for det er jo faktisk liv i magen. Mye liv. Jeg veksler mellom å synes at det er skikkelig hyggelig og at det er litt ekkelt. Jeg tror det kommer an på hvor han sparker/slår 😂💙

I dag har egentlig vært en litt dårlig dag, for jeg har brukt mye av den på å bekymre meg. Og så har jeg vært en tur på føden. Jeg stod nemlig naken på badet og sminket meg, da det plutselig begynte å renne vann nedover beina på meg. Ganske mye vann også. Med tanke på at jeg ble konisert for et år siden, ble jeg redd for at jeg kanskje lakk fostervann. Det satt langt inne å ringe sykehuset, men alle troverdige kilder Google sendte min vei, sa at jeg måtte undersøkes. Så jeg ringte, fikk hastetime, slang på meg et munnbind og bestilte en taxi. Er det ikke typisk at når noe sånt skjer, så er man helt alene for første gang på evigheter.

På sykehuset fikk jeg både utvendig og innvendig ultralyd, i tillegg til at det ble tatt diverse prøver. En gynekologisk undersøkelse er aldri morsom, men det måtte til. Alt så HELDIGVIS bra ut, jeg ble så lettet. Jeg har mest sannsynlig fått meg et skikkelig karatespark i blæra og tisset en solid skvett – til tross for at jeg gjør knipeøvelser til den store gullmedaljen 🙈 Litt flaut er det jo, å bruke viktige ressurser når det ikke er noe galt. Heldigvis ser de ikke på det sånn på føden. Forhåpentligvis ble det min første og siste tur dit, før jeg faktisk skal føde.Nå er jeg helt tappet. Å være bekymret og å skræve foran fremmede er to ting som stjeler energi fra meg, hehe… Så magen og jeg skal legge oss rett ut i senga med en Troika og se på The Crown. Jeg har nettopp begynt på sesong 1, lot meg selvfølgelig friste da Diana sin sesong kom ut. Foreløpig syns jeg faktisk at det er litt kjedelig, og tar meg selv i å begynne å scrolle mange ganger i løpet av en episode. Tar det seg opp? Eller er det en smule kjedelig hele veien?

Da gjenstår det vel egentlig bare for meg å si god helg 💕 Måtte sola skinne og livet smile!

45 Comments

 • Reply LH 20. november 2020 at 18:23

  Så flott du er, Ida! 😊 jeg har forsøkt meg på The Crown 3 ganger, men klarer aldri å bli så veldig engasjert, si gjerne i fra dersom serien tar seg opp og blir mer interessant/spennende. Hvis du og forloveden vil se en serie med litt mer fart og spenning kan jeg anbefale Condor på sumo. CIA analytiker som plutselig befinner seg midt i en konspirasjonsteori og må kjempe for livet og bevise sin uskyld.

 • Reply Caroline Simonsen 20. november 2020 at 18:31

  Det tar seg opp! Men, hvis du ikke synes det etter en stund tror jeg det skal gå helt fint å starte rett på sesong fire.

  Hvis du ser trailerne fra de andre sesongene og sjekker opp de karakterene du eventuelt ikke vet hvem er, bør det gå bra.

  Den siste sesongen, med Diana, må man jo se 🙌🏼🥰

  Caroline

 • Reply Ida 20. november 2020 at 19:20

  Min paraply er etablerte, unge voksne som skal kommentere hvorfor noen andre er evig single. Sorry Ida, men her traff du et sårt punkt for evige single meg 😅 PS: jeg liker østers og har spist det opptil flere ganger på date 😌

 • Reply Irene 20. november 2020 at 20:15

  Jeg hadde også termin på kvinnedagen med førstemann, men han kom 14. mars istedenfor (biff og blowjob dagen) 🙈. Ganske forskjell si 😂

  • Reply Ida Wulff 21. november 2020 at 17:34

   Hahaha, nå lo jeg med lyd! <3

 • Reply Silje 20. november 2020 at 20:56

  Elsker føden og hvor seriøst de tar en bekymret gravid – uansett hva det er. Jeg ble i overkant «komfortabel» med utvendig og innvendig undersøkelser i mitt tvillingsvangerskap. Risikosvangerskap blir undersøkt ofte. Og godt er det når man bekymrer seg litt, noe litt «unormalt» skjer osv. Ring heller en gang for mye😊

  Akkurat sett ferdig The Crown, og ja, noe er litt kjedelig, men så er der perioder det er veldig spennende og interessant. Verdt å se syns jeg. Lykke til videre med deg og den lille i magen❤️

 • Reply Eline 20. november 2020 at 21:06

  Så bra det gikk fint med både den lille og deg<3

  Ellers må jeg si at du ikke må gi opp The Crown, selv om jeg er enig i at noen episoder er litt langtrekkelige. Holdt på å falle av i sesong to, men sesong tre var bra igjen. Hvis du ikke orker å se sesong 1, 2 og 3 må du hvert fall se Diana-sesongen. For det er virkelig bra TV, selv om det er grusomt å se på stakkars Diana…

  • Reply Ida Wulff 21. november 2020 at 17:33

   Sesong 4 må jeg se uansett! <3

 • Reply Stine 20. november 2020 at 21:35

  Jeg scrollet meg også gjennom hele første episoden av The Crown og kom meg aldri videre… vil veldig gjerne like det! Håper på noen motiverende svar her etterhvert <3

 • Reply Madelen 20. november 2020 at 22:54

  Hei! Vi begynte å se på The Crown for en ukes tid siden, og er allerede snart på sesong 3. Enig med deg at den var litt treg i starten, men syns den tar seg opp🤩

 • Reply Silje 20. november 2020 at 22:56

  Jeg er historienerd, så jeg synes alle sesongene er bra! Men jeg skjønner at det kan være litt kjedelig og langsomt. Greit nok bygger sesongene på hverandre, men jeg tror du kan hoppe rett fram til sesong 4 og likevel henge med på handlinga. Du «kjenner» jo persongalleriet fra før:)

 • Reply Karoline 20. november 2020 at 23:30

  HerreGUD, så nydelig du er som gravid❤️ Kunne jeg bare hatt litt av din glød som gravid. Jeg var en levende bompibjørn 😂

  • Reply Ida Wulff 21. november 2020 at 17:33

   Du, bombibjørn er og ass! 😂❤️ Eller Buddha, som jeg relaterer mer til når jeg sitter.

 • Reply Anonym 21. november 2020 at 09:03

  Du er ikke alene om å tisse litt på deg…..🤓Satte middagen i vrangstrupa her en dag og måtte naturligvis hoste…… tisset meg rett og slett ut. Lover ikke godt 🤓 Hilsen gravid uke 27+2!

  • Reply Ida Wulff 21. november 2020 at 17:32

   Hehe! Kan bli en våt vinter si.. ;p <3

 • Reply Isabelle 21. november 2020 at 10:36

  Jeg skjønner så godt at du blir bekymret, og du gjorde det eneste riktige. Jeg opplevde svært lite liv i magen på slutten av svangerskapet, ble sendt til sykehuset etter at jordmoren min (som også er en nabo) undersøkte meg hjemme. Det var skikkelig skremmende, men lille i magen sov bare veldig godt og våknet da jeg drakk iskald saft på sykehuset.

  The Crown tar seg opp! Sesongen med Diana er egentlig mest trist, kongehuset blir ikke pent fremstilt 🙈

  • Reply Ida Wulff 21. november 2020 at 17:32

   Åh, det er grusomt når det plutselig blir helt stille i lang tid! Og sikkert enda verre når man er kommet til slutten av svangerskapet <3

 • Reply Johanne 21. november 2020 at 12:02

  😍😍 SÅ nydelig du er!! Godt at alt sto bra til. Du er rå

  • Reply Ida Wulff 21. november 2020 at 17:31

   ❤️❤️❤️

 • Reply Inga 21. november 2020 at 12:05

  Du ser nydelig ut nå som du er blitt mer fyldig.

  • Reply Cathrine 22. november 2020 at 12:29

   Jesus Christ.

 • Reply Emma 21. november 2020 at 12:41

  Så fint at du deler slike opplevelser<3
  Jeg synes The Crown sesong 1 og 2 var litt kjedelige, men sesong 3 og 4 er mye bedre. Det går fint an å bare hoppe til sesong 3 eller 4.

  • Reply Ida Wulff 21. november 2020 at 17:30

   Kanskje jeg skal hoppe litt, hehe 😀 Snart ferdig med sesong 1 nå da!

 • Reply Malene 21. november 2020 at 13:53

  Må bare si at å potensielt lekke fostervann er en GOD grunn til å ringe føden!! Da jeg var gravid fikk jeg faktisk refs av jordmora for å ikke ta en telefon hver gang jeg ble bekymret for noe, så tror man skal tenke at det er bedre å være føre var. Glad for å høre at det gikk fint ❤️

  • Reply Ida Wulff 21. november 2020 at 17:30

   ❤️❤️

 • Reply Emilie 21. november 2020 at 14:35

  Kjenner meg igjen at man føler seg litt «hysterisk» når man oppsøker sykehus og leger under graviditeten, og så var det ingenting å bekymre seg for likevel… Jeg hadde akkurat samme opplevelse som deg i går faktisk. Rart. Er gravid i uke 39 + 2 og mistenkte lekkasje av fostervann mens jeg var på kjøpesenteret for å gjøre unna siste rest av julegaver. Hadde jo aldri opplevd dette før jeg heller, og ble skikkelig stresset. Føden ville selvfølgelig ha meg inn på en sjekk, for de kunne jo ikke avkrefte over telefon at det ikke var fostervann, og kun en overaktiv blære, heller… Ble jo nesten mer bekymret av alle de omstendelige prosedyrene jeg måtte igjennom på sykehuset da jeg kom dit, men alt bra med bebisen, så må nok vente litt til 😉 Bra helsevesenet tar oss gravide på alvor, tenker jeg, og at man som kvinne ikke lar tanken om «mulig bomtur» eller at man er «kravstor» stoppe en i å få en ekstra sjekk. Så sover man så mye bedre etterpå også! Lykke til videre med gravideventyret!

  • Reply Ida Wulff 21. november 2020 at 17:30

   Så godt at alt stod bra til! Tusen takk, og samme til deg. Masse lykke til med siste innspurt <3

 • Reply Camilla 21. november 2020 at 16:29

  Kjære Ida!
  Du gjorde HELT riktig i å ringe, og det er på ingen måte flaut å «bruke ressurser» selv om det heldigvis viste seg å ikke være noe galt. Det er det helsevesenet er til for <3

  Hilsen sykepleier 🙂

  • Reply Ida Wulff 21. november 2020 at 17:29

   <3 <3

 • Reply Anonym 21. november 2020 at 19:45

  fine du. Lurte på mo du kan skrive et innlegg om hva du har kjøpt av klær og utstyr til lille så langt? <3

 • Reply Lisa 21. november 2020 at 19:58

  Endelig magebilde 🤩🤩 du ser helt nydelig ut!

  • Reply Ida Wulff 23. november 2020 at 13:05

   ❤️❤️❤️

 • Reply Kamilla 21. november 2020 at 23:19

  The Crown tar seg ikke opp!

  Godt du fikk sjekket opp! Ikke nødvendig å gå å bekymre seg, bedre å sjekke opp og man skal heldigvis alltid føle seg velkommen inn for en sjekk når Magefølelsen sier at man trenger en undersøkelse 😊 Lykke til videre i svangerskapet!
  Er selv i uke 17, andre svangerskap, med en blæreMuskel som er laaangt slappere Denne gangen hahaha! Gruer meg til Lillebror begynner å sparke meg i blæra! 😅🤣

 • Reply Emilie 21. november 2020 at 23:52

  Gravidglød er en ekte greie altså, for Ida du stråler! ❤

  • Reply Ida Wulff 23. november 2020 at 13:04

   ❤️❤️❤️ Snill du er

 • Reply Linn 22. november 2020 at 12:53

  Så fin du er med gravidmagen!! 😍 Var på føden selv denne uken faktisk. Babyen har vært super-aktiv i magen i noen uker, men plutselig en dag var det HELT stille. Fikk ingen respons hele dagen. Heldigvis var jeg velkommen på føden, og etter en ultralyd ble jeg trygg på at alt likevel er fint med babyen, hun hadde sikkert bare en søvnig dag 🙏🏻 Glad man blir tatt godt vare på 🙏🏻

 • Reply Silje 22. november 2020 at 21:05

  Du er ikke alene om det! Enig i at det er flaut å innse at man har tisset på seg, men det er jo godt å høre at det gjelder flere 😅 Du er helt nydelig forresten 🤗🥰

  • Reply Ida Wulff 23. november 2020 at 13:04

   Åå, takk ❤️❤️❤️

 • Reply Signe 22. november 2020 at 22:19

  Enig i deg at man føler man bruker ressurser unødvendig. Jeg var inne 3 ganger i graviditeten 1 gang på grunn av lite liv og 2 på grunn av blødninger. Men alt sto bra til og jeg følte meg så hysterisk. Men dem sa klart og tydelig ifra at det var det eneste riktige. Og at om jeg følte lite liv 2 timer etter jeg dro eller 5 dager etter skulle jeg ringe uansett hva. Er jo dem som tar avgjørelsen på om man skal komme inn eller ikke. Norsk helsevesen som gravid er virkelig det aller beste <3

 • Reply Mari 22. november 2020 at 23:13

  Å, Ida❤️jeg var så hysterisk, hele tiden, da jeg var gravid! Hadde en blødning i uke 20, og lite liv i uke 36, satte himmel og hav i bevegelse begge gangene;) alt var bra, men så glad for at jeg fikk sjekka alt begge gangene! Jeg, som deg, hadde drømt om denne graviditeten så lenge, men dårlige forhold og tiden var i mot meg, til jeg ble 34 og møtte drømmemannen ❤️ følger og føler med deg, og gleder meg på dine vegne. Denne tiden er så fantastisk og skummel på samme tid! Gleder meg til å se deg som mamma og til å oppleve resten av reisen med deg! Jeg trodde mine år med lengting hadde forberedt meg på det som kom, men klisjeen er sann; ingenting kan forberede deg på det som kommer. Det er fantastisk, utmattende, krevende og livsforvandlende❤️ håper du klarer å nyte siste innspurt ❤️

 • Reply Tinka 22. november 2020 at 23:26

  Du er VAKKER!😊

  • Reply Ida Wulff 23. november 2020 at 13:04

   Tusen takk, snille du ❤️

 • Reply Anonym👶🏼 23. november 2020 at 10:29

  Glad for å høre at alt sto bra til!

  Haha, jeg må bare fortelle deg noe komisk, håper ikke det skremmer deg for jeg er virkelig ikke en psyko følger😂

  Jeg tror kanskje jeg har identifisert meg litt vel mye med deg i det siste. Jeg er også gravid, og studerer til samme master som deg (men i en annen by) og er midt inne i en hektisk eksamensperiode. Her for noen dager siden drømte jeg at jeg var på besøk hos deg og Gravlyset🤣 Dennis ble etterhvert lei av å henge med oss gravide så han skulle kjøre hjem til foreldrene sine på besøk. Plutselig satt jeg i bilen og spurte om jeg kunne være med og «hilse på» , og han svarte, litt oppgitt, «jada». Men så trakk jeg meg idet jeg innså at jeg gikk i en sliten joggebukse – det var ingenting å dra på besøk i😂 så da ble du og jeg værende igjen. Plutselig innser jeg at det er to timer til flyet mitt går fra Gardermoen og jeg skjønner ikke hvordan jeg skal rekke fram til flyplassen på den tiden. Det ender med at du tilbyr deg å kjøre meg hele veien fordi toget ikke passet med flytidene. Men vi støter på en rekke utfordringer underveis.. Blant annet må vi opp en bratt bakke som er dekt av is og snø, så vi kommer oss ikke opp. En annen bil tar tilfart og prøver å komme seg opp bakken, men ender opp med å kjøre ned ei som går på siden av veien og havner selv på taket i snøen i grøfta.

  Enden på visa er at jeg bare må ringe hjem og si at jeg ikke rakk flyet😝 drøm slutt 🤣

  Haha, jeg har drømt mye rart i svangerskapet. Men dette tok kaka

 • Reply M 24. november 2020 at 14:22

  Hei Ida!
  Vet jeg er cirka ett år for sent til festen, men fikk du noen bivirkninger av koniseringen? Tok du kolposkopi samtidig med biopsien? Skal inn til kolposkopi og biopsi ettersom jeg har fått påvist høygradige celleforandringer, og har fått beskjed om at de koniserer der og da hvis det viser seg at det «bare» er forstadier til kreft og ikke noe annet. Stressa for svaret på biopsi og for å sprike med bena for fremmede, og vet også at man kan få problemer med graviditet/fødsel senere, så all deling av erfaringer og hvordan du roet nervene mottas med takk. Kun hvis du orker å dele såklart <3

 • Reply undress vip 17. januar 2024 at 03:56

  A round of applause for your article post.Thanks Again. Will read on…

 • Leave a Reply