Hverdagsliv

LIVET FØLES SOM EN COLDPLAY-LÅT

10. desember 2020

HEI FRA FREDRIKSTAD 👋🏼

Da har vi offisielt flyttet inn i vårt nye hjem i Fredrikstad. Jeg hadde håpet at jeg kunne si noe hyggeligere enn at: Livet føles som en Coldplay-låt. Det er mørkt, det er trist og jeg gråter hele tiden. I går tok jeg på meg Gravlyset sine sko fordi jeg hadde for hovne føtter til å få på meg mine egne, og gikk ut i plaskende regnvær for å kaste pappen som lå igjen etter Pax-skap nummer 40. Jeg tok ikke på meg hetta engang, bare stod der ved pappdunken og gapte mot regnet mens innsiden av hodet mitt spilte: And I will try to fix you. Flere ganger om dagen er jeg overbevist om at ingen kan sette seg inn i hvor vondt jeg har det. Sorgen er nesten ikke til å bære. Å, du lurer på hva som er så jævlig galt? Egentlig ingenting. Det er hormonene mine, og ingenting ei litta sjokoladeplate ikke kan fikse. Jeg skjønner at jeg er klin gæren, men det føles ikke noe mindre trist av den grunn. Det eneste jeg kan gjøre er å slippe gråten ut, spise sjokolade og leve videre. Rive papp. Tømme kasser. Rydde litt her, rydde litt der.

Flyttingen gjør meg nok hakket mer koko enn jeg hadde trengt å være. Jeg visste på forhånd at det var en dårlig idé å flytte så sent i graviditeten, men nå ble det sånn. Nå er vi i hvertfall på plass, selv om vi ikke er på plass i det hele tatt – hvis du skjønner. Gravlyset skrur Pax som en helt, mens jeg snubler rundt og prøver å bidra med småting. Jeg er ikke den ressursen jeg en gang var, for å si det mildt.Pax-kongen i full sving inne på rommet til lille A 💙

Nå gleder jeg meg VELDIG til vi kan tenne levende lys og krype opp i en ryddig sofa med smågodt og en julefilm. Håper virkelig vi rekker det før jul 😅 Det var en liten update herifra. Skulle virkelig ønske den var mer positiv, men den er i hvertfall ærlig. Og så blir jo alt bedre snart – heldigvis.

60 Comments

 • Reply Beate 10. desember 2020 at 14:15

  Sånn kan livet også være. Takk for at du ikke presenterer oss for et falskt glansbilde, men gir oss et ekte menneske. La oss slenge inn nok en sangtittel i miksen. This too shall pass. God klem til deg

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 11:00

   Klem tilbake ❤️ ❤️ ❤️

 • Reply Thea 10. desember 2020 at 15:05

  For en heltinne DU er oppi alt dette! Spis så mye sjokolade og gråt så mye du orker hvis det hjelper. Jeg er ikke gravid, flytter ikke, er ikke selvstendig næringsdrivende – jeg har «bare» eksamensperiode og hater det i dette drittværet som Oslo gir oss nå, i lockdown nr 2. Klarer ikke en gang å sette meg inn i din situasjon! STOR KLEM TIL DEG<3

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 11:00

   ❤️ ❤️ ❤️ Eksamen og lockdown er ikke noen spøk det heller. Sender deg heiarop og klemmer i fleng!

 • Reply Stine 10. desember 2020 at 15:58

  Blir gøy å se hvordan det nye hjemmet deres blir! 😀
  Også er jeg veldig nyskjerrig på navnet. Når skal du avsløre det? 🙂

  God førjulstid <3

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 10:59

   Enten når han er født eller aldri, får se! ❤️ God førjulstid 😀

 • Reply Ida 10. desember 2020 at 18:00

  Har Gravlyset vurdert å bruke skrumaskin istedenfor vanlig skrutrekker? Anbefales! 😏

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 10:59

   Orker ikke blande meg, hehe..

 • Reply LO 10. desember 2020 at 18:44

  Haha, jeg kjenner meg så godt igjen i det at livet føles som en Coldplay-låt. Var stor fan i tenårene og jeg lot som om at livet mitt var en musikkvideo. Dramatiske tider… Kanskje det kommer tilbake om jeg noen gang blir gravid? Hehe.

  Jeg er så spent på hvilket navn dere har gått for! Samboer og jeg har allerede bestemt oss for navn om vi får en gutt (nei, jeg er fremdeles ikke gravid…) og det begynner også på A. Er redd for at dere har valgt det samme og at du starter en ny navntrend à la Skam med William og Nora. Det hadde også vært litt morsomt, da, men du vet. Gleder meg til å se boligen! Håper vi får se boligen.

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 10:58

   Når du blir gravid blir det rett tilbake til innbilte musikkvideoer, det skal jeg love deg! Hehe ❤️ Det blir morsomt å se om vi har valgt samme navn! Fin dag og klem til deg!

 • Reply Eline L. 10. desember 2020 at 19:23

  Takk for at du er deg 💗 Det er lov å være ærlig. Og det er godt å vite at vi ikke er alene om hvordan vi opplever livet innimellom.
  God klem til deg!
  PS: Snaaart er det bena på bordet og ferie 😘

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 10:58

   Takk for hyggelige ord, klem tilbake ❤️

 • Reply Charlotte 10. desember 2020 at 20:24

  Liten advarsel mtp hormoner; ikke, ikke, ikke og så absolutt ikke begynn på Greys Anatomy, og se hvertfall ikke den episoden der noe spesielt skjer med en viss McDreamy. Jeg lover deg – det vil du ikke 😅 Eller, hormonene vil ikke. Se heller ikke True Blood, nest siste eller siste episoden av serien. I promise you – hormonene tror at verden går under da 😂 Hilsen ho som gjorde nettopp det under ett svangerskap hvor jeg var ekstremt dårlig 🤮

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 10:58

   Haha, huffda! :O Det klarer jeg ikke å se på uansett, så jeg er trygg!

 • Reply Hanne 10. desember 2020 at 20:34

  Kjære gode, fine Ida, det du beskriver over er helt normalt for mange gravide! Ville bare sende støttende klemmer til deg<3 jeg beundrere deg som deler dette, for jeg savnet slike historier da jeg selv var gravid, da jeg også opplevde tunge stunder i svangerskapet.

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 10:57

   Takk, Hanne ❤️ Og samme her. Savner å se mer «slitsom graviditet» på sosiale medier. Klem!

 • Reply Ingvild 10. desember 2020 at 21:09

  En god klem til deg! Hold ut! Vi kommer oss gjennom, og når jula endelig er her så føles det sikkert idiotisk å tenke tilbake på dette <3

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 10:56

   ❤️ ❤️ ❤️ Klem tilbake!

 • Reply Vilde 11. desember 2020 at 08:46

  Hver gang hormonene mine begynner å ta over fremover min egentlige personligheten noen dager før jeg får mensen, prøver jeg å være bevisst på det og tenke at det går over og at jeg får bedre dager 😁 det hjelper mye 😃 Lykke til og kos deg med å utforske nye steder på din nye hjemplass 😊

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 10:57

   Tusen takk ❤️

 • Reply Anonym 11. desember 2020 at 10:34

  Haha de hormonene kan være fæle… Men jeg lurer på hvorfor i HULESTE du gikk med på å flytte bort fra familien din, når du er så avhengig av familien din og på toppen av alt snart får en baby?? Er det en tid man trenger familien sin tett på, så er det når man er nybakt mor! Jeg lukter ny flytting tilbake til Tønsberg om ca 1 år og en uke..😉

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 10:56

   Det syns jeg var en veldig spesiell kommentar å skrive.

   • Reply Anonym 11. desember 2020 at 23:38

    Wow, enig! Utrolig spesielt skrevet

   • Reply Susanne 13. desember 2020 at 19:02

    Jeg ble også litt overrasket over tidspunktet for flyttingen, samtidig er jo dette en privatsak og ikke noe fremmede skal blande seg inn i tenker jeg 😅 Gleder meg veldig til å se hvordan dere får det i det nye hjemmet deres Ida☺️ Ting ordner seg nok, og snart kommer babyen💙og, hvis det er noen trøst, så tror jeg de fleste har det ganske kjipt for tiden , hvertfall 90% av de jeg kjenner 😅

    • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:10

     Sant, er nok en tung tid for mange nå <3

   • Reply C 13. desember 2020 at 20:40

    Skulle ønske til tider at jeg bodde 2 timer borte ifra familien 😂 etter man får barn er det ingen som ringer eller tekster før de kommer. Man blir bombardert til alle døgnets tider 😅

    • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:14

     Haha, det kan jeg se for meg 😀

 • Reply servantkran rustfritt stål 11. desember 2020 at 10:40

  God artikkel. Ha en fin dag.

 • Reply Ingrid 11. desember 2020 at 10:41

  Elskar dine ærlege oppdateringar, Ida! Det er jævla tøft å vera gravid, og du står oppi tunge greier med flytting til ny by (dog ein veldig fin by!), så det er godt å lese at det faktisk ER heftig. Men du ser fantastisk ut då, det skal du ha 😘 God førjulstid og håper du bruker store deler av tida i senga med Netflix uten dårlig samvittighet ❤️

  • Reply Ida Wulff 11. desember 2020 at 10:55

   Tusen takk, Ingrid ❤️ God førjulstid til deg også!

 • Reply Inga 11. desember 2020 at 11:58

  Så stressende når dere har planer om å flytte igjen om ikke lenge. Dere får ta vare på alle flytteeskene.

 • Reply Aline 11. desember 2020 at 12:15

  Ikke mange som er like ærlige seg deg på sosiale medier for å si det slik.. Jeg håper du er like ærlige ETTER fødsel også. Jeg vil ikke si noe om det her..men ja det vil være tøffe dager da også. Synes så mange tegner glansbilder av lykke, lykke, lykke..for all del. Det er det også. Men ikke hele tiden…;)

 • Reply Ingvild 11. desember 2020 at 16:58

  Jeg kan bare prøve å forestille meg hvordan det føles. Snart er dere på plass i nytt hjem, og da blir nok livet lysere igjen 🙂 Jeg er i uke 15 selv. Heldigvis ikke så hormonell (enda?), men kaster fremdeles opp og er frustrert over at kroppen klarer mindre fysiske anstrengelser enn før. MEN disse skrottene våre lager jo et menneske tross alt. Det er kult å tenke på! Masse lykke til! Jeg heier på deg 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:18

   Åh, føler med deg, det er så fryktelig slitsomt! Men ja. Veldig kult å tenke på hva vi egentlig driver med <3 Heia oss, og stor klem til deg

 • Reply LHH 11. desember 2020 at 17:04

  Du har lov å være så lei deg og psykopatisk som du bare vil nå, tenker jeg❤️ Håper dagene blir noe bedre etterhvert.. Å det blir det nok helt sikkert og, når dere får landa litt☺️ Har aldri vært gravid så kan ikke sette meg inn i den biten, men kjipe perioder er som regel bare midlertidig, heldigvis❤️ Ønsker deg en fin helg, fyll opp smågodtposen og kos deg😊

 • Reply Birgitte 11. desember 2020 at 18:55

  Velkommen til Fredrikstad!
  Siden gravlyset klarte å dra deg over havet til Fredrikstad er jeg hakket mer optimistisk til at jeg klarer å dra over en viss Tønsberggutt. 😁

  Ønsker deg lykke til videre med slutten av graviditeten. Det er tungt, men jeg hadde dager med enormt mye energi, så håper du får oppleve det samme 😉

  Og helt til slutt, når bebis er ute så må du be gravlyset ta deg med på en deilig biffmiddag på Køl! Ingenting kan sammenlignes!

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:17

   Tusen takk 😀 Og lykke til med flyttingen av Tønsberg-gutten, hehe. Stor klem!

 • Reply Malin 11. desember 2020 at 19:52

  Velkommen til Fredrikstad! 🙂 Anbefaler deg en tur på Bakfickan og Choco Loco i byen, der finner du de beste søtsakene for humøret 🧁 Hilsen medgravid i samme by 🤰🏼

 • Reply Marte 12. desember 2020 at 00:50

  Du er så fin Ida. Både inne i og utenpå. 💜 Ønsker deg en fin jul med Gravlyset, preggomagen og øvrig familie. Neste jul blir det plutselig et annet midtpunkt igjen.

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:15

   Tenk det, gleder meg! <3 God jul til deg når den tid kommer 😀

 • Reply Anette 12. desember 2020 at 08:07

  Det er tøft å flytte høygravid, jeg gjorde akkurat det samme inn i et oppussingsobjekt. Det er lov å ha skikkelig dårlige dager, jeg følte hele graviditeten var en eneste dårlig dag 🙈 Men ting blir bedre, jeg lover 🥰

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:14

   <3 <3

 • Reply Anette 12. desember 2020 at 18:55

  Kjære Ida!
  Det er lov å føle det akkurat sånn. Jeg hata å gå gravid. Har ikke prøvd å flytte med stor mage men vi pussa opp da jeg var gravid med første. Ikke det beste å sove på madrass på gulvet når en nesten ikke får på sokker pga den kula som er i veien hele tida 😂
  Ønsker deg og Gravlyset lykke til med ny bolig og by. Kos dere i jula, og med siste innspurten av graviditeten 😊
  PS. Enig med tidligere innlegg her. Gi den mannen en elektrisk skrutrekker eller drill! Det går tre ganger så fort uten å få senebetennelse i hånda 🙂
  Hilsen meg som har montert bl.a tre pax garderober og stammer til to kjøkken.

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:16

   Oppussing + graviditet høres enda verre ut!! Hehe. Tusen takk og god jul til deg når den tid kommer <3

 • Reply Sandy 12. desember 2020 at 20:26

  Hei, pleier ikke å lese din blogg, men poppa tilfeldigvis innom. Takk for ærligheten du viser❤️Det syns jeg er innmarri tøft og stort av deg! Er ikke ofte en leser slike innlegg i sosiale medier/blogger o.l.

  Tror at disse følelsene du beskriver er noe veldig mange gravide kjenner på, men få snakker om. Jeg hadde det slik i min første graviditet. Alt jeg ville var bare at tiden skulle gå fortere slik at vi kunne starte livet med det lille nurket. Uheldigvis er det også en del tøffe tak når babyen kommer. Kommer selvsagt ann på hvilken babyen man får, men i det store og hele så opplever vel de fleste at det er lite søvn i lengre perioder, mye usikkerhet knyttet til alt som gjelder babyen og ikke minst hormoner som enda styrer på. Jeg skulle ønske det var flere som pratet om tiden ETTER fødsel fordi da hadde man kanskje ikke hatt en forventning om bare masse babykos, kafe besøk, og fiksing i huset. På samme måte kan en også oppleve at det ser ut som at det er en dans på roser å være gravid. Syns det skal være lov å si at det til tider er utholdelig❤️ Jeg håper du klarer å finne noe glede den siste tiden om det er sjokolade så kjør på❤️ Det viktigste er at du har det bra og er klar for den lille når den kommer❤️

  Jeg husker jeg ble så sinna når alle skulle komme med råd. Husk å sov nå når du kan. Eller nyt tiden din nå mens du enda kan. Tror ikke det er mulig når man er gravid første gang. Det er jo så spennende, utholdelig å vente og så mye man gleder seg til.

  Hvis det er til noen trøst så var min andre graviditet helt annerledes(selv om det var samme kjønn). Så om du opplever mye tunge tak nå, trenger det ikke være slik en eventuell neste gang❤️
  Heier på deg❤️

 • Reply Tine 12. desember 2020 at 21:56

  Heia deg!

  • Reply Ida Wulff 13. desember 2020 at 19:10

   ❤️

 • Reply Tine 12. desember 2020 at 21:57

  Håper du får det helt fantastisk som mamma. Sånn ble det ikke for meg, men det kommer seg nå. Lykke til, Ida. Gøy å følge deg!

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:15

   Skjønte ikke helt kommentaren din, men jeg håper uansett at det går bra/ordner seg <3 Klem

   • Reply Tine 15. desember 2020 at 14:57

    Det skjønner jeg godt, hadde ikke skjønt den selv for noen år siden. Og godt er det tenker jeg. Men jeg falt ned i et svart hull den dagen jeg ble mamma. Har endelig begynt å se gleden i det hele etter behandling og medisiner. Så nå går det bedre. Håper bare du får det helt fantastisk som mamma for den lille gutten din. Sånn virkelig<3

 • Reply Malin 12. desember 2020 at 22:57

  Velkommen til Fredrikstad! Anbefaler deg en tur på Bakfickan og Choco Loco for søtsuget 🧁 Hilsen medgravid i samme by 🤰🏼

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:10

   Tusen takk 😀 Bakfickan er nå krysset av listen, hehe <3

 • Reply S 12. desember 2020 at 23:13

  Hei
  Bare et spm litt ut av det blå. Syns å huske at dere droppet julegaver ifjor for de voksne? Stemmer det? Jeg er selv veldig for det og har fått mange i min familie på det. Jeg kjøper til egne barn og alle tantebarn, men syns det er mer pes enn hygge med alle gavene som jeg føler kjøpes for å kjøpes. Jeg foreslo vanlige gaver til alle barn og pakkelek for oss voksne, men ble nærmest ledd av mannen min sin familie. Gaver er jo så viktig ifølge de, men det er minst 100 gaver under treet og jeg trenger ikke lengre gaver til 200-300 kr. Da vil jeg heller at vi som familie sparer til en felles ferie etter corona. Nå skal vi feire med min manns familie i år så lurer på om du har noen gode råd? Har sagt pent i fra at jeg verken ønsker gaver eller kommer til å kjøpe til andre enn barna, men tilbakemelding er «du må gjerne gjøre det, men vi kommer likevel til å kjøpe til deg». Litt oppgitt, men er ikke hormonell og gravid så skal ikke klage. Tross alt bare en bagatell.

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:17

   Hei, klarte ikke å innføre det gitt, alt er tilbake til normalen <3

 • Reply Charlotte 13. desember 2020 at 11:23

  Så kjipt at du har det kjipt! Men så fint at du deler det. Krysser fingrene for litt avslapping før jul 🤞🏼 Klem til deg 🤍

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:10

   Klem tilbake <3 <3

 • Reply M 14. desember 2020 at 17:56

  Jeg er sikkert den hundrede som tipser deg, men det kommer ny sesong av Being 29, og allerede nå ligger det en julespesial-episode. Det er noe å kose seg med, hvis ikke du allerede har gjort det 😅 lykke til med alt – gleder (/gruer) meg til det forhåpentligvis snart er min tur 💕

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:14

   Hehe, ja, men hyggelig at du tipser likevel 😀 <3 Julespesialen var et nyyydelig gjensyn <3

 • Reply Arman underpin 23. mars 2024 at 11:04

  I especially loved how you highlighted the importance of embracing both the highs and lows of life. Just like in a Coldplay song, it’s the contrast between light and dark that makes the journey meaningful.

 • Reply Ida Wulff 11. januar 2021 at 15:45

  <3 <3 <3

 • Leave a Reply