1+1=3 Hverdagsliv

JULESTEMNING, TUNG KROPP & TRIPP TRAPP-STOL

15. desember 2020

i 🎄❤️

Noen som kjenner igjen juletreet fra i fjor? Det viste seg å være alt for høyt for vår nye leilighet, men vi kunne heldigvis sette det opp hos svigers som har nok av takhøyde 😂✌🏼 Så de får nyyte det vakre treet vårt mens vi bor i leilighet. Minn meg på å bygge et hus som har plass til hele juletreet. I helgen hadde vi altså juletrepynting og ribbe hos svigers. Første dryss av julestemning, noe som var veldig koselig. Glemte at jeg var gravid, helt til vi hadde pakkeleken og jeg ble utslitt… Livet!

Hva skal jeg ellers si om livet? Beltet på morgenkåpa blir kortere for hver dag som går. Og når skal jeg egentlig lære at jeg ikke må tisse på ordentlig? At det bare føles sånn? Føttene mine skriker under tyngden min, selv om jeg sitter i sofaen med beina plantet lett på parketten. De må opp i været for at ting skal føles normalt. Når ble jeg så tung? Sist jeg var hos jordmor hadde jeg gått opp 13 kilo. Jeg tipper 20 kilo neste jordmor-time. Likevel ble det pannekaker med sjokolade-is til kvelds i går. Med god samvittighet stekte jeg opp all røra. Sittende, selvfølgelig. Jeg satt på krakk og stekte pannekaker mens Gravlyset monterte tripp trapp-stol. Et rørende syn, når sant skal sies. Jeg vil tro at mange gravide par består av minst én part som føler at hele opplegget er litt fjernt. Den som ikke kjenner sparkene hver morgen og kveld, får jo ikke helt det samme forholdet til babyen. Så at han ble så giret av at tripp trapp-stolen og måtte montere den med én eneste gang, varmet det tunge, humørsvingende mammahjertet mitt ❤️

Det nye hjemmet i Fredrikstad begynner å bli et hjem. Pappeskene forsvinner én etter én, selv om det dukker opp nye. Jeg handlet jo som satan sjøl til babyen på Black Friday. Men i hvertfall: Det blir snart hyggelig å være her. Heldigvis. Jeg hadde egentlig tenkt å bestille vaskehjelp for å kickstarte hyggetilværelsen, men Gravlyset sladret til moren sin som bestemte seg for å komme og vaske. Har du noen gang ligget på sofaen mens svigermor kommer rett fra jobb og vasker gulvene……. Stas! Det er ikke da man føler seg mest som svigermors drøm.Kommer til å savne å ha juletre i år! Men orker ikke å gå til hasteinnkjøp av et lite et, så jeg får heller få julestemningen når jeg er på besøk hos andre.

I dag har jeg sovet LENGE – jeg vet at mange gravide sliter med søvnen, noe jeg har gjort mye selv også. Så jeg priser meg lykkelig de dagene jeg våkner klokka 10. I stedet for å føle meg som en dass, tenker jeg at: Da trengte jeg det sikkert. Og så drikker jeg den kalde kaffen som står på nattbordet mitt 🥰

Ønsker deg en fin dag i regnværet. Spis pannekaker og ha seriemaraton med god samvittighet! ☔️

30 Comments

 • Reply Ann 15. desember 2020 at 12:46

  Du er så fin!! Elsker å komme inn her å lese bloggen din. Lurer på hvordan du visste at du var klar for å få barn? Jeg syns det er så vanskelig selv å ta en så stor avgjørelse, men jeg er tydeligvis i tenkeboksen siden jeg spør deg haha.

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:14

   Tydeligvis! <3 Hehe. Jeg har alltid visst at jeg ville ha barn en dag, men føler man seg noen gang helt klar? Det er jeg usikker på. Jeg kjente i hvertfall på at jeg var klar for å tenke mindre på meg selv og mer på noen andre. Kanskje det er biologisk, at jeg følte meg klar for å berike livet med noe mer enn "bare" oss. Men sånn utover det, tror jeg det er vanskelig å definere noen tydelig følelse av å føle seg klar. Lykke til uansett hva det blir til! Klem

 • Reply Anonym 15. desember 2020 at 13:59

  Hei! Har dere kjøpt leilighet i Fredrikstad?

  • Reply Ida Wulff 15. desember 2020 at 14:10

   Stemmer 🙂

 • Reply Kine 15. desember 2020 at 15:40

  Så gøy å lese! Fikk baby i år og kjenner meg veldig igjen! Svigermor vasket gulv her og🙈

 • Reply Anonym 15. desember 2020 at 16:14

  Kan du komme med nye serietips?😊

 • Reply Linn 15. desember 2020 at 17:18

  16kg opp på mine 29 uker her 😄 det merkes det kandusi! Men er jo nå vi skal kose oss og følge kroppen, ikkesant? 😍 Begynner å nærme seg Mars nå 😍

 • Reply Eline 15. desember 2020 at 18:40

  Så fint bilde av dere! Og nydelig tre, har ikke kjent på julestemning selv enda, men ved å se disse bildene dukket den jaggu meg opp. Så nå skal treet og pynten her hjemme også opp🎅🏼🎄

  God jul til dere to<3

 • Reply Anonym 15. desember 2020 at 18:59

  Nydelig å kunne ligge høy med beina mens noen andre vasker gulvene! Jeg gleder meg til å se mer av leiligheten hvis du vil dele og ikke minst babyrom!!

 • Reply Kristina LB 15. desember 2020 at 21:02

  Kan du dele innkjøp? Vi også monterte tripp trapp med en gang, ganske fjernt å tenke at om ca 10 uker ligger nurket oppi den 😍😍

 • Reply Maren 15. desember 2020 at 22:35

  Du e rå! Digger at du er så ærlig. Er selv førstegangs 32 uker og kjenner meg igjen i så mangt, her ble det forleden dag laget proteinpannekaker mens jeg satt på en treningsball. Gåturene jeg vanligvis bruker 30 min på – tar nå minst en time😂 Alikevel så verdt å «låne bort» kroppen sin for at et nytt menneske skal bli til❤️ Masse lykke til videre i graviditeten.

 • Reply Mari 15. desember 2020 at 22:53

  Hei! Jeg følte bare for å si at du er utrolig vakker som gravid 😍 Nyt at du kan spise pannekaker og la svigermor vaske litt for deg – det er lov! 😉 God jul når den tid kommer!

 • Reply Marte 16. desember 2020 at 07:05

  Fikk lyst å legge igjen en kommentar. Leser alltid innlegg OG kommentarene siden jeg vet du svarer – det er gøy og fint!

  Ha en fin førjulstid og god jul!

 • Reply anonym 16. desember 2020 at 09:17

  så sykt hyggelig å klikke seg inn her å lese oppdateringene dine. Koser meg skikkelig. Første gang på lenge jeg har hatt en halvtime uten kvalme. Mannen byttet sengetøy i går og jeg har endelig fått dusjet. Håper dere får en veldig veldig fin førjulstid. Gleder meg til å se leiligheten og alle tingene du har kjøpt til lille. Klem

 • Reply LHHH 16. desember 2020 at 10:05

  Du er innmari flott, rett og slett!😊

 • Reply LS 16. desember 2020 at 10:42

  Jeg er «glad» du skriver at flere – og du selv sliter med søvnen under graviditet. Jeg kjenner INGEN som har hatt problemer med det, mens jeg selv har vært og er håpløs denne gangen også 😀 Jeg sover urolig fra rundt halv fem, og er superglad når jeg klarer å sovne igjen, og våkner 07 🙂

 • Reply Anonym 16. desember 2020 at 11:12

  Har du navnet på dette nyydelige juletreet? eventuelt om du husker hvor du kjøpte det 😀

 • Reply Hanne 16. desember 2020 at 11:36

  Så koselig innlegg, Ida! Hørtes ut som en veldig fin kveld, treet ble nydelig og dere var veldig fine også.

  Kjenner meg veldig igjen i «begesitret over de nye dippeduttene»-scenarioet. Jeg synes jo det er stas når det kommer ting i posten til bebis eller vi har kjøpt det i butikk, men typen synes det er ekstra stas. Spesielt det som må monteres eller fikles litt med for å finne ut av hvordan det funker. Da vi henta vogna, var det rett hjem og teste alle funksjoner, og ikke minst prøvetrille foran blokka her😅🥰

  Og appropos sitte å lage mat…glad jeg ikke er alene om den😅😄

  Håper du vil vise bilder av leiligheten etter hvert. Også ønsker jeg dere en riktig fin førjulstid❤️

 • Reply Daniel 16. desember 2020 at 11:48

  Ida, jeg kan ikke lese

 • Reply Karoline 16. desember 2020 at 16:49

  Føler med deg med vondter, konstant tissing og alt som følger med graviditeten – det er noe herk 😅😚
  Ville bare ønske deg en fin utpakking og innspurt til jul og baby 🎄👏🏻✨❤️

 • Reply Emilie 16. desember 2020 at 21:51

  Tenkte alltid at den dagen jeg ble gravid så skulle jeg spise sunt og trene, så fikk vekten vise hva den ville basert på mine fornuftige valg. Sannheten var en annen, jeg trente så lite at jeg meldte meg ut av treningssenteret og spiser julekaker til frokost «fordi jeg er gravid og fortjener det» 😂 Er i uke 38 med en vektøkning på 22kg, og kommer ikke bebbis snart kan jeg rulles inn på føden mens jeg tviholder på ostepoppen 🤰🏻

 • Reply Tine 17. desember 2020 at 13:04

  Så nydelig du er 😍 savner oppdateringer fra deg, men skjønner dere du har hatt mer enn nok å tenke på i det siste. Håoer vi får en liten titt i deres nye hjem 😀

 • Reply Tine 17. desember 2020 at 13:06

  Så nydelig du er 😍 savner oppdateringer fra deg her inne, men skjønner du har hatt mer enn nok å gjøre i det siste. Håper vi får en liten titt inn i det nye hjemme deres 😀

 • Reply Amalie 17. desember 2020 at 15:07

  SÅ vakre dere er sammen, unner deg alt godt, vakre Ida! Er selv fra Fredrikstad, så stas at du har flyttet til byen <3

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2020 at 14:05

  Kjøpte det på Hageland ❤️ Hvis du viser dem bildet kan de sikkert fortelle deg hvilken modell det er, jeg husker bare at det er 270 cm høyt og kostet 10K ordinært 😊

 • Reply Ida Wulff 21. desember 2020 at 10:48

  Tusen takk, og god jul til deg også ❤️❤️🎄

 • Reply Ida Wulff 21. desember 2020 at 10:50

  Det er frustrerende! Jeg er inne i en skikkelig «god» søvnperiode nå og kan lett sove hele natten gjennom og til klokka 10! 😅🙏🏼

 • Reply Ida Wulff 21. desember 2020 at 10:50

  Haha, herlig lesning for en som er like «håpløs» 😂❤️ lykke til!!!

 • Reply Ida Wulff 21. desember 2020 at 10:50

  ❤️❤️❤️

 • Reply Ida Wulff 11. januar 2021 at 15:37

  Tusen takk, lykke til du også ❤️

 • Leave a Reply